Zo maakt Zorky iedere dag een ronde dansje om mij te bedanken voor het eten...... Van links naar rechts, intussen in zijn dijen happend.... Blij, blij, blij......
Mijn binnen en Buiten Wereld
Wil ik delen........... De gedichten, dierenverhalen en andere schrijverijen, kunst zinnige dingen,foto's en andere hobby's van Hannie Zeegers.
29-04-2005
Hobby 1-Muziek 1- Quincy Jones
Ik ben al mijn leven lang fan van Quincy Jones. Mijn vader had een l.p. van hem, mijn ouders waren iedere woensdag avond weg, dan speelde ik als kind van 15,16 jaar iedere keer die plaat.
Naderhand trok ik mijn tutu aan, meubels aan de kant en ging dansen op die muziek(totdat mijn zusje mij ontdekte en mij uit lachte)
In mijn latere leven, heb ik die l.p iedere keer weer grijs gedraaid en meteen opnieuw gekocht.
Later schreef ik in mijn hoofd hele balletten op ieder nummer van die plaat.
En ik ging documentaires van die Quincy sparen, over zijn leven, hij was n.l. de eerste zwarte artiest die door Henry Mancini
( heel bekent, o.a van melodie Pink Panter) ontdenkt werd en filmmuziek mocht schrijven als eerste zwarte!!! Ik heb een docu over hem met Jane Fonda, zij lanceerde toen die aerobics, op zijn muziek.
Ook een docu over Quincy en Michael Jackson, hij was n.l. de ontdekker van Michael en schreef Michaels 4 grootse hits, zoals o.a. "triller">>>
Met Quincy Jones als producer maakt Michael voor Epic de plaat "Off The Wall". Het wordt de allereerste plaat die vier nummer één hits levert in de VS.
Te gek hoor, dan zie je o.a. het Schminken van Michael)))
20 jaar geleden ontdekte Quincy Oprah, voor een rol in "The Color Purple", een film doe mij ten 1e deed denken aan een boek> De hut van Oom Tom, ten 2e heb ik die film op video en wel 100x gezien.
Vanavond keek ik naar "Oprah"en dat ging over de musical "The Color Purple", op Brodway, mét Quincy en producent Oprah.
Er ging weer een nieuwe wereld voor mij open, wéér een hobby erbij!
Door eigen research heb ik aan dit thema vele e-mails gemaakt per onderwerp.
Helaas kan in dit blog maar 1 foto geplaatst worden, andere vindt U in de linker kolom.
Maar mijn e-mails geven een duidelijker totaal beeld, dus bent U geïnteresseerd, mail me!
Mandala betekent in het Sanskriet:
'heilige cirkel' of 'dat wat de essentie is'.
Mandala's kun je in de natuur overal tegenkomen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan bloemen, jaarringen van bomen, slakkenhuizen enz. Maar ook in de architectuur (rozetvensters van kathedralen) en de kunst (Escher, randmotieven van spiralen op Griekse vazen) enz.
Er zijn mandalas over architectuur, astrologie, geloof, spiritueel, Sterrenbeelden, kunst, natuur, te veel om op te noemen.
De ronde gesloten lijn van de cirkel werkt beschermend, waardoor er een veilige plek ontstaat om in gesprek te komen met jezelf en daardoor innerlijke processen op gang te brengen. Zodoende kom je dichter bij jezelf. Je kunt je dan losmaken van oude patronen en blokkades om vrijer te kunnen leven.
Je zou mandala's kunnen beschouwen als een venster naar de ziel. Door er naar te kijken, zul je heel veel over jezelf leren. Mandala's worden daarom vaak gebruikt voor meditatie.
Ga eens lekker zitten, zoek een mandala uit die je mooi vindt en kijk er eens een poosje naar, terwijl je geniet van de muziek. Ik wens je veel plezier tijdens de ontdekkingsreis in jezelf!
Eerst uit de architectuur:
Een bekende architect was Gaudi, die de onuitwisbare Sagra Familia bouwde in Barcelona. Dezeis echter nooit afgekomen.
Ook diverse gebouwen en zijn park komen de ronde vormen veelvuldig voor en vele boogvensters zijn eigenlijk mandalas
Ook de Notre Dame, gebouwd in 1163 tot 1345 is bekend door zijn boogvensters.
ook boogvensters van de Nicolaaskerk te Mecklenburg, Noord-Duitsland is zich beroemd.
Als je goed oplet, zie je ze overal ..
Astrologische mandala's.
Ik vertelde al dat mandala's op velerlei gebied gebruikt worden,zo ook in de astrologie.
De mens heeft hierin altijd veel fantasie gehad,
Velen werden geschilderd, maar er werd ook vanuit wetenschappelijk oogpunt mee gewerkt, b.v. de dierenriem,
Bitter moon Frankrijk, 1991. Produktie: Roman Polanski, Robert Benmussa, Alain Sarde en Timothy Burrill. Scenario: Roman Polanski, Gerard Brach en John Brownjohn, naar de roman Lunes de Fiel van Pascal Bruckner. Camera: Tonino delli Colli. Muziek: Vangelis. Met: Peter Coyote, Emmanuelle Seigner, Hugh Grant en Kristin Scott-Thomas. Distributie: Meteor Film.
Een jong koppel maakt een cruise. Ze zijn pril, burgerlijk, een tikje op elkaar uitgekeken en weten weinig van de wereld. Dan ontmoeten ze een heel raar koppel: een oude man in een rolstoel met een beeldschone vrouw! De oude man raakt in contact met de jonge man en zegt hem dat hij iets met zijn jonge vrouw mag doen als hij naar zijn levensverhaal luistert. Dan volgen lange flashback van een absurde relatie tussen een wellustige schrijver en een jonge studente in Parijs. De verhalen nemen dagen in beslag en worden steeds gepauzeerd met slapen of eten. De verhalen zijn van heel geil naar moorddadig sadistisch en de jonge Hugh Grant kan zijn oren niet geloven! De verhalen en bijpassende beelden zijn luguber. dat beiden overleefden is bijna een wonder. Dan volgt de laatste avond, daar waar het plot van het verhaal prijs gegeven wordt. Het einde is schokkend en wil ik niet verraden, maar neem van me aan dat het echt het einde is!
Roman Polanski is erin geslaagd om de kijker erg betrokken bij het verhaal te houden en de film fascineert van minuut tot minuut. Dat de film niet bij het grote publiek is aangekomen, ligt waarschijnlijk aan het feit dat de kijker redelijk intelligent moet zijn. De film is alles behalve platvloers en cliché. Hij mag van mij in de rij klassiekers. Superacteerwerk, een schitterend verhaal, absurde sex en sm en een meesterlijke afloop.
Als teenager hadden wij thuis een leesmap, met daarin een Belgisch blad. mimo, geloof ik, met dáár weer in het middenbladen, een feuilleton, een boek in gedeeltes, dus.
Daar las ik voor de eerste keer, en zeker niet de laatste keer>>>>Uit naam van al de mijnen <<<<
Wat een inpakt had dat boek op mij!!!
Later werd het boek verfilmd, heette toen ""For those i loved"" en ik moet zeggen, de film was evengoed als het boek!!!
Een van mijn favoriete schrijvers is: Olaf J. de Landell. (pseudoniem van Jan Bernard Wemmerslager van Sparwoude. )
1911-1989Olaf J. de Landell geboren: 16 mei 1911 te Cirebon (Java) overleden: 26 april 1989 te Hilversum
Rond 1950 is hij zich Olaf de Landell gaan noemen,
en omdat hij bijgelovig was beschouwde hij 13 letters als gevaarlijk en voegde een J. toe.
Ik werd meteen gegrepen door zijn lachwekkende schrijfstijl, vol humor, vaak op het belachelijke af)))
Ik citeer, uit De dief stelen:
Wat vreemd eigenlijk, dat het mensdom volwassenheid beschouwd als een winst.
Want als de mens volwassen is, heeft hij al zijn onbevangenheid, dus grote dosis eerlijkheid, en veel uitingskracht verloren.
Kijkt U eens op straat naar het jongetje, dat plotseling een sprong in de hoogte doet, met zijn armen klapt en kukeleku roept.
Zou u dat doen, doe ìk het?
Wij zijn volwassen.
Of uit Versprongen Ster:
Nu was er één ding in Betsie, waarmee zij haar beide zusters meer ergerde, dan alle voiles en gehaakte handschoenen met soep tezamen, Betsie sprong, 3 keer per avond over een stevige eiken tafel, een reus van een tafel.
Door haar springkracht redt zij iemand uit een brandend gebouw en begint daar door een carrière als toneelspeelster op haar 50e jaar)))
Nu ik dit opschrijf, moet ik alweer lachen, wát een kolderieke schrijver!!!
Bovenin Riverdance, daarnaast Alvin Ailey, van het American Dance Theater,
L-onder: Jean Torvill en Christoffer Dean, met IJsdansen,welke met hun "Bolero"de oogstten puntentelling ooit kregen,
R-onder: Het Pilobolus dansgezelschap uit New York , welke bekend staan van eigentijdse dans en esthetische acrobatiek,
en in het midden mijn absolute topdanser, Michael Baryshnikov.
Hij heeft een hele grote carrière achter de rug als balletdanser voor zowel het Kirov ballet van Leningrad als het American Ballet Theatre ná zijn vlucht naar het westen.
Zijn Film, White Nights heb ik zeker 20 keer gezien
Ik heb van allen vele videobanden en mijn hele gang hangt vol met foto's van deze artiesten..
U bent nu in mijn zéér binnenste/buitenwereld aangekomen…...
Hoe?
WelkomJ
Ik hoop dat u zich hier wel voelt?
Ik kan eigenlijk wel een stootje hebben hoor…..
Dus is er iets wat u niet bevalt( mijn keuze van muziek b.v. of gewoon oneens met whatever?
Mail me!
H@nzie.
Dit was mijn 1e echte schilder kust...
1997-Acryl
"De oerknal"'
Wuivend riet, weerspiegeld in het water. 1999-Acryl. Deze was de laatste welke ik maakte vóór mijn herseninfarct Piepklein peuterig werk. Dat kan ik nu wel vergeten..... Maar daar voor in de plaats kan ik nu heel andere dingen......
De waslijn. 1997-acryl
Djemby speler. 2000-Pastel
Mannen en bomen. 2001-pastel
Balletvoet. Gemaakt 2001-pastel
Grace Jones. 2003-pastel
Mijn ziel. Dit is virtueel mijn ziel... Een strerke stam, omgeven door mooie bloesem draagt mijn "ziel", een open kast. Met daarin al mijn goede eigenschappen, maar de rottige dingen stevig op slot in de laden!eikenhouten kast
Toneeltje 1997-Boetseren 1e keer)))
Ik was opgenomen in ziekenhuis en moest daar creatief bezig zijn, met klei o.a. "Juf" vroeg: wat ga jij maken? En ik: iets van ballet. Ballet? Heb jij al eerder gewerkt met klei? Nee Nou, begin dan met een asbak of zo! ??? Asbak? ( ik zag daar allelei misbaksels staan als voorbeeld) Nee, ballet. Nou, zei juf, maak dan maar eerst een schets! Zo geschiedde.....