Dagboek,actualiteit,persoonlijke meningen,verzet t
Inhoud blog
  • Retro life in Zottegem.
  • Uittip voor zondag 14 juni.
  • Liedermeerspark.
  • Sinksententoonstelling K.I.V.T.- Zottegem.
  • Gedicht : De Stad.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    deprehistorie
    blog.seniorennet.be/deprehi



    Blog als favoriet !

    "De startpagina voor de actieve 50-plusser!
    03-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zottegem:K.I.V.T.zoek informatie over leden en oud-leden voor eventuele publicatie in ledentijdschrift als eerbetoon en leuke herrinneringen.
    Beste mensen uit Zottegem en omgeving:
    Als lid van Kunst In Vrije Tijd-Zottegem ben ik op zoek naar informatie,foto's,leuke herrinneringen,geschiedenis,activiteiten van vroeger,enz.Dit om eventueel ,natuutlijk met toestemming van U te publiceren in het ledentijdschrift.Zijn er nog mensen in leven die bij de stichting aanwezig waren?Kortom,alle informatie in verband met K.I.V.T. is van harte welkom.Alleen leuke herrinneringen en positieve informatie,graag.Alvast dank,Hendrik.

    03-11-2007, 11:38 geschreven door Hendrik

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy haloweeeeeeeee..........N
    Klik op de afbeelding om de link te volgen boeoeoeoeh,hahaha,prettige haloween aan iedereen!!!!!!!

    31-10-2007, 18:03 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mopje:Kinderen kosten veel geld op de universiteit.

    Kinderen kosten veel geld op de universiteit.

    Er zit een bedelaar langs de weg die elke dag 25 euro krijgt van een voorbijganger.Dit gedurende vele jaren;tot plots de bedelaar van diezelfde man slechts 18 euro krijgt.De bedelaar denkt bij zichzelf dat 18 euro nog altijd niet zo slecht is,mààr toch minder is dan 25 euro.
    Het volgende jaar krijgt hij plots maar 15 euro meer en nu wil hij toch wel eens weten hoe dat komt,dus vraagt hij aan de man van wie hij jaren 25 euro kreeg,dan een jaartje 18 euro en nu maar 15 euro,waarom dat dat zo is.De man antwoordt:"Tja,het leven wordt alsmaar duurder en vorig jaar is mijn oudste zoon naar de universiteit gegaan en dat kost veel geld.Vandaar dat ik je 18 euro gaf.Maar nu ook mijn oudste dochter aan haar universitaire opleiding begonnen is en kan ik je maar 15 euro meer geven."Oei,oei":denkt de bedelaar bezorgd,en vraagt:"En hoeveel kinderen heb je zo,meneer?"Waarop de man antwoordt:"Vier schatten van kinderen."Waarop de bedelaar angstig vraagt:"U gaat die toch niet allemaal op mijn kosten laten studeren?"

    30-10-2007, 20:10 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprookjeshuisje "sassafras":een impressie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hopelijk geeft deze foto nog een beetje een idee over dit mooie sprookjeshuisje.Ik hou ervan om mensen te laten delen met wat ik mooi vindt en hoop dat dit een beetje vreugde brengt.

    30-10-2007, 19:43 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    28-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk eens een afbeelding uit sassafras!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Reeds lang spreek ik mijn bewondering uit over het sprookjeshuis:"Sassafras" in Bredene.Tot nu toe is het mij niet gelukt om daarover ook maar één afbeelding te tonen.Sylvain heeft me echter gisteren een tip gegeven waar ik een oplossing voor mijn probleem kan vinden.Met hulp van Carine denk ik erin geslaagd te zijn om toch een foto gebruiksklaar te maken.Hierbij doe ik een poging in de hoop jullie toch een beetje een idee te geven over wat in "Sassafras"te zien is.
    Vandaag een telefoontje gekregen van martien,de maakster van de beeldjes dat zij nog steeds op hoop leeft om Sassafras verder te kunnen laten bestaan.

    28-10-2007, 13:36 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst in vrije tijd-Zottegem:kennismaking!?
    Kunst in vrije tijd-zottegem of kortwegK.I.V.T.-Zottegem is er voor mensen die op zoek zijn naar een zinvolle vrijetijdsbesteding.Voor mensen die andere mensen willen ontmoeten in een aangename vriendelijke sfeer.K.I.V.T. is er voor mensen die graag iets willen opsteken,daarom wordt er gezorgd dat de leden iets leren,zich amuseren en een gezellige avond doorbrengen.

    Wat doet K.I.V.T.?
    In het ontmoetingscentrum ,gelegen in de Tweekerkenstraat ,Godveerdegem(deelgemeente van Zottegem) is er mogelijkheid om iedere dinsdagavond van 19-22uur hetzij te tekenen met potlood of pastel,te schilderen met olieverf of aquarel,alsmede aan een aantal van andere creatieve activiteiten deel te nemen.Tijdens de vakantiemaanden(Julli en augustus) wordt er in de vrije natuur getekend en geschilderd.Alles gebeurt onder leiding van animator(en).Bijkomende informatie is te verkrijgen bij de voorzitter op tel.:09/361.20.38.

    Extra-activiteit:
    Wie graag eens kennismaakt met deze vereniging wordt vriendelijk uitgenodigd op dinsdag,20 November,om 19uur,in het lokaal in de Tweekerkenstraat te Godveerdegem.
    Die avond worden er onder begeleiding "Kerstkaarten" gemaakt in 3-D en/of Irisvouwen.Dit voor de luttele prijs van 2,5 euro voor niet-leden.Je kan er ook het nodige materiaal aanschaffen aan zeer democratische prijzen.Indien mogelijk breng je best een meetlat,snijmat(of dik karton) plakband, potlood,klein schaartje(3D) stukjes inpakpapier(Irisvouwen) of omslagen en breekmes mee.
    Voor deze activiteit kunt u ook inlichtingen bekomen op Tel:09/360.80.32. Wie weet wordt dit voor jou niet de start van een gloednieuwe hobby en kennissenkring.

    27-10-2007, 20:03 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdschrift Pasc@l,uittips
    Graag wens ik hier mijn waardeing te uiten over het nieuwe tijdschrift Pasc@l.Het heeft me van de eerste tot de laatste pagina geboeid.Bovendien brengt dit maandblad een positieve blik op de wereld met mooie en boeiende reportages,interressante informaties en soms humorrijke tekstjes.Daar ik graag gedichtjes lees en erg veel van de natuur en de zee in het bijzonder hou ,heb ik erg genoten van het gedicht:"HET STRAND".Verder ben ik ook wel een kunstliefhebber,zoals je wellicht reeds uit mijn vorige tekstjes hebt kunnen opmaken,dus las ik het artikel met Pierre Vanstipelen met volle aandacht.Zelf zit het tekenen en schilderen mij niet in het bloed,wat erg lastig is omdat ik wel ideeën heb en ze niet op papier of doek kan zetten,maar Carine,mijn echtgenote schildert zelf wel in har vrije tijd en is trouwens ook lid van de Zottegemse vereniging:"KUNST IN VRIJE TIJD",die het ganse jaar door wekelijks de dinsdagavond mensen die graag hun vrije tijd aan het tekenen en schilderen willen wijden(of toch een deel ervan) de kans en de ruimte geeft om dit in een ontspannen sfeer te doen.Soms wordt er ook een cursus gegeven en de leden staan elkaar graag bij met goede raad en tips.
    De reportage over buxussen snoeien die opgeluisterd wordt met prachtige foto's wist me ook bijzonder te boeien.Voor wie dit onderwerp ook nauw aan het hart ligt kan ik een uitstapje naar het idyllische Ardeens dorpje Durbuy aanbevelen.Je kunt er niet alleen gezellig wandelen maar er is ook een prachtig park met mooie taferelen van zorgvuldig gesnoeide buxussen te bezichtigen nl.:Het "PARC des TOPIAIRES" dat nog open is tot 15 november tussen 10 en 18 uur.Voor nadere inlichtingen kunt u terecht op de toeristische dienst van Durbuy,op de website van Durbuy en op telefoonnummer:32(0)86.219075.Als je beslist om daar eens hen te gaan kan ik je ook nog vertellen dat in de nabije omgeving,in Bomal, iedere zondag een grote markt doorgaat en op 11 november is er naar aanleiding van wapenstilstandsdag een extra brocante markt in het centrum voor toerisme:DE SASSIN,in Bomal.Voor de gastronomieliefhebbers kan ik ook een bezoekje aan het ambachtelijke jamfabriekje:CONFITURERIE SAINT-AMOUR aanbevelen.
    Hopend jullie hiermee misschien een ideetje gegeven te hebben voor een nog wat late herfstuitstapje groet ik jullie.Zelf zou ik eventuele tips voor een mooi uitstapje erg op prijs stellen.

    26-10-2007, 12:54 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door scha en schande wordt men wijs;tot spijt van wie benijdt!

    Zoals in mijn vorig bericht reeds gemeld heb ik weer hoop op de toekomst.Ik laat me nog steeds te gemakkelijk verleiden tot impulsieve reacties en ik panikeer veel te vlug en trek vaak voorbarige conclusies.Eigenlijk schaam ik me nu over mijn reactie van vorige zaterdag,want zoals ik toen al aanhaalde ben ikzelf zeker geen gemakkelijk mens om mee samen te leven.Ik mag me op zijn zachts gezegd gelukkig prijzen dat zeker Carine,mijn echtgenote,vooral het goede in mij ziet en mij steeds weer vergeeft wanneer ik in de fout ga en haar hierdoor vaak in een moeilijke en beschamende situaties breng.Steeds opnieuw vergeeft ze mij,vroeger al,en nu nog meer sinds de diagnose van Asperger bij mij is gesteld.Enigszins is het goed dat die diagnose is gesteld omdat dit vele gebeurtenissen uit het verleden alsook in het heden verklaart.Anderzijds heeft dit soms een negatief effect omdat sommige uitlatingen of gezegdes nu vlugger tot misverstanden leiden,wat voor de diagnose soms als een fait divers werd beschouwd wordt nu vlugger opgeblazen tot een ernsti misverstand en leidt dan tot onnodige ruzie,vooral door mijn impulsiviteit.Het is bekend dat mensen die aan het syndroom van Asperger lijden vaak te eerlijk zijn en niet goed de grens kunnen trekken tussen privacy en openhartigheid.Ik heb al dikwijls in mijn leven ondervonden dat dit soms misbruikt wordt door mensen die blijkbaar plezier vinden in andermans miserie of genoegen scheppen wanneer er ruzies of moeilijkheden zijn bij anderen.Maar geeft dit ook geen blijk van hun karakter?In ieder geval is het nu voor mij weer duidelijk hoeveel Carine wel van mij houdt en dat gevoel is wederzijds.Ik zal proberen mijn impulsiviteit en mijn negatieve gedachtenstroom in te perken en voortaan meer naar het positieve en het mooie te kijken.En dat hoeven zeker geen grote dingen te zijn.Een blik of gebaar zegt veel meer dan een duur geschenk.Vaak heb ik reeds gedacht dat wij allen meer zouden moeten genieten van de kleine geneugtes in het leven,zoals de pracht van een bedauwde spinneweb in de prille ochtendzon,of het getjilp van een mus,de zang van een merel,of een simpele boterbloem of madeliefje,enz.Maar al te vaak maak ik zelf ook de fout door zo met mijn eigen besognes of gedachten bezig te zijn dat ik zelf geen oog of oor heb voor het moois dat ik tegenkom.Ook het genot van een kopje koffie of iets anders lekkers merk ik soms niet op door niet aanwezig te zijn in het moment zelf en met mijn gedachten reeds uren verder zit.Dus voortaan trachten meer in het moment zelf te leven in plaats van verstrooid te zijn.Verstrooid=verdeeld? maar genoeg nu;Carine is zopas thuisgekomen van het bloed geven voor het Rode Kruis.Tijd dus om samen te genieten van deze avond.Hopelijk heb ik jullie niet verveeld,maar ik vond het nodig om mijn fouten toe te geven en mensen niet op verkeerde gedachten laten komen.Hieraan heeft ook Magda bijgedragen en ik wens haar hiebij te danken.Ook mijn psychologe heeft me terug op het goede spoor gezet;Ik mag van geluk spreken dat ik in haar een klankbord vindt en dat zij mij wijst op mijn verkeerde gedachtenstroom.Dank zij haar zie ik na jaren terug een beetje licht aan het einde van de tunnel.Het is nu aan mij om naar het licht toe te kruipen en om er niet van weg te graven.Hopelijk kan dit berichtje ook hoop bieden aan iedereen die het op dit moment niet ziet zitten en hem of haar tegen te houden om stommiteiten tedoen in een opwelling.

    24-10-2007, 21:00 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop op betere toekomst.
    Gisteren was ik erg pessimistisch gestemd.Maar na een dag van gepieker,heb ik deze morgen een tegenvoorstel gedaan aan Carine,mijn echtgenote.Ik stelde voor om een nieuwe computer te kopen voor Maaike,onze dochter, en die op haar kamer te installeren.Dat werd aanvankelijk aanvaard.Later kwam een tegenvoorste:Maaike houdt deze computer en ik zou een laptop krijgen waarmee ik hetzelfde zou kunnen doen als nu.Afwachten dus.Ik leef op hoop.Verder heb ik erg veel steun gehad door een mailtje van Magda,die ik hiebij nogmaals hartelijk dank.
    In blijde afwachting sluit ik ,met vriendelijke groetjes,
                                                               Hendrik.

    21-10-2007, 13:09 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tips voor natuurliefhebbers en beschermers.

    In de "Beiaard",een weekblad voor Zuid-Oost-Vlaanderen vond ik een reportage over een Opendeurdag in de vogelopvangcentra in Geraardsbergen en Lierde.Deze gaan door a.s. zondag 21 oktober vanaf 14 uur.Het is een unieke gelegenheid om kennis te maken met de eerste opvang van de dieren te Geraardsbergen (Adres:Hoge Buizemont,211) en met de revaliderende dieren te Lierde(Adres:Langemunte 66,Lierde).De rondleidingen gebeuren enkel in groep en onder begeleiding van een gids.Er is ook kinderanimatie voorzien en joge bezoekers kunnen hun eigen nestkastje bouwen,voederslingers maken en mooie pentekeningen inkleuren.Je kunt er ook genieten van een lekkere pannekoek en een drankje.In Geraardsbergen is er ook nog een mooie fototentoonstelling.De opvang is in beide centra niet beperkt tot vogels,er wordt ook hulp aangeboden aan andere normaal in het wild voorkomende dieren zoals:Marters en egels.
    Dit lijkt me een ideaal ideetje voor een gezinsuitstap.Hopend u hiemede van dienst te zijn geweest,groet ik jullie en wens jullie alvast een fijn weekend toe,Hendrik.

    17-10-2007, 18:17 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tentoonstelling in zottegem+een grapje

    Hallo,voor mensen uit zottegem en omgeving kan ik melden dat het de moeite loont om vandaag eens binnen te wippen in de bibliotheek in het egmontkasteel.Het is vandaag verwendag.Deze morgen ben ik geweest en ik kreeg een koffie,thee of fruitsap aangeboden omdat vandaag de bib-bezoekers ééns verwend worden.Tevens is er een mooie stand van de Wereldwinkel op het gelijkvloers.Je kunt het eventueel ook combineren met een bezoekjeaan de tentoonstelling in de crypte van het kasteel van Egmont;daar zijn werken te zien van o.a. Emiel De Roover,Hilde Van de Walle,Roger Laplasse, Trees Scheirlinck,enz.Deze tentoonstelling is ook nog morgen,zondag 14 oktober te bezoeken tussen 14 en 18 uur.Een gedeelte van detentoonstelling vindt ook plaats in DE KLOK in de Laurent Demetsstraat.
    Mopje:onderwerp:VRAAG AAN DE FLAIR.
    Liefste FLAIR,
    Vorige week vertrok ik ' morgens vroeg naar mijn werk.Zoals gewoonlijk zat mijn man televisie te kijken.Ik reed pas 1,5 km toen de auto er mee stopte.Ik probeerde te starten,de motor ging wel rond maar sloeg niet meer aan.Ik ben toen naar huis gelopen en toen ik thuis kwam zat mijn man niet meer op de bank.Wat ik toen boven aantrof had ik zelfs in mijn stoutste dromen niet kunnen bevroeden!Mijn man liep gekleed in mijn lingerie en mijn ultra hoge pumps en een laag make_up voor de grote spiegel heen en weer te paraderen.Ik ben 36,mijn man38 en we zijn al 12jaar gelukkig getrouwd.toen ik hem betrapte probeerde hij nog met een smoesje over dat al zijn ondergoed in de was zat enz.een uitvlucht te verzinnen,mààr de schoenen en make-up dan?
    Hij is toen helemaal ingestort en bekende mij dat hij dit al eenmaand of vier doet.Ik heb hem toen gezegd dat als hij er niet mee stopte,ik wilde scheiden.
    Mona, je moet weten dat hij een half jaar geleden zijn baan kwijt is geraakt en daar erg depressief van is geworden.Sinds ik hem heb verteld dat ik wil scheiden als hij dit bleef doen is hij heel teruggetrokken en afstandelijk....Het lijkt wel alsof ik helemaal geen contact meer met hem kan maken.Kan jij me helpen?

    Antwoord:

    Het zou de automatische choke kunnen zijn,vooral omdat het al zo dicht bij huis gebeurde,anders zou ik gewoon nieuwe bougies laten monteren.
    met vriendelijke groeten,
    FLAIR.

    13-10-2007, 15:00 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kun jij ook zo genieten van een goed boek?
    Hallo beste lezers,
    Misschien heb ik jullie wat verveeld met mijn gedoe rond "Sassafras",maar dat komt omdat ik het zo mooi vind.Maar ja,je kunt niet tegen windmolens blijven vechten zoals Don Quichotte.
    Deze week ben ik eindelijk kunnen beginnen werken.In het begin ging het moeilijk maar ik begin zo stilletjes aan mijn draai te vinden.Wat heeft dit allemaal te maken met de titel van dit stukje.Niet zo heel veel,alleen dat ik vroeger vooral graag politieromans en dedectiveverhalen las.zoals de boeken van Aspe en Georges Simenon.Vooral de scandinavische schtijvers vind ik goed:Henning Mankell,Mai Sjowall en Per Wahloo,Lize Marklund,Enz..Momenteel ben ik echter meer toe aan sprookjes en verhalenboeken zoals de boeken van Anton Pieck,die ook nog mooi geillustreerd zijn.Nu ben ik bezig aan "Erik,het kleine insectenboek, van Godfried Bomans.Heel leuk en je steekt er wat van op over de mensenwereld.
    Hopelijk heb ik jullie niet verveeld met dit berichtje en ik hoop van jullie wat reactie te krijgen.Misschien zou het eens leuk zijn om van ideeen te wisselen over een bepaald boek of schrijver.Wat denken jullie ervan?
    De laatste dagen probeer ik,op aanraden van mijn arts zo veel mogelijk het nieuws te mijden omdat ik me daar te druk over maak en ik me beter kan concentreren op mijn werk en op plezante dingen zoals literatuur en naar muziek luisteren.Zo kan ik ook een aangenamer mens voor mijn gezin en mijn onmiddelijke omgeving zijn.Tot lezens?!

    11-10-2007, 18:59 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht Sluiting Sprookjeshuisje Sassafras voorbarig!
    Blijkbaar is de berichtgeving over de definitieve sluiting van het sprookjeshuisje Sassafras in Bredene onjuist.Deze middag telefonisch contact gehad met Martine Vanden Broeck die mij wist te verzekeren dat dit bericht zeker voorbarig is en gebaseerd op wilde gissingen.Er moet eerst nog een onderhoud zijn met het gemeentebestuur van Bredene.Daarom zou het goed zijn indien Martine en Richard zoveel mogelijk steun zouden krijgen,vanuit binnen en buitenland.Daarom zou het mij een plezier doen indien jullie een berichtje naar mij zouden willen sturen waarin u ook zich uitspreekt voor het behoud en tegen de sluiting van "Sassafras";Of een berichtje van steun aan de uitbaters van "Sassafras".Hun e-mail adres is :alf.elv@pandora.be.Alvast hartelijk dank voor uw aandacht en eventuele steun.Ik zou wel een petitie willen starten op internet hiervoor maar weet niet hoe ik dat moet doen.
                                                                                               Groetjes,Hendrik.

    03-10-2007, 16:45 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koelheid van Hans Van Themsche schokt mij.

    De nuchtere manier waarop die jongeman de daden die hij gepleegd heeft beschrijft,met aandacht voor details schokt mij zeer.In welke maatschappij leven wij dat een jongeman van18-19 jaar zulke daden kan plegen en dit in koelen bloede.Maak mij niet wijs dat hij niet toerekeningsvatbaar was.Hij had wel degelijk het plan om zoveel mogelijk mensen van vreemde origine te doden alvorens zelf te sterven.En dat alleen maar omdat je gepest werd door allochtonen?Omdat ze met proppen papier naar je gooien?Omdat je van internaat dreigt gegooid te worden voor het roken van een sigaret?
    Waar gaat het met de wereld naar toe?Is een mensenleven niets meer waard?Draait het niet allemaal om gebrek aan respect?Kunnen wij nog een goede opvoeding geven aan onze kinderen,nu wij practisch verplicht zijn om met 2 te gaan werken om een deftige levensstandaard te kunnen houden?Begint het daar?Plus het geweld waarmee we dagelijks geconfronteerd worden:in het gewone leven,op de weg,in de media en zelfs tijdens onze ontspanning!Hoe kunnen we dat oplossen en de wereld terug leefbaar maken?

    02-10-2007, 20:13 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluiting Sassafras blijkbaar een feit.

    U weet ondertussen al hoe ik me het lot van dit mooie sprookjeshuisje aantrok.Groot was dan ook mijn verdriet toen ik deze morgen in de regionale bijdrage van het nieuwsblad over Bredene las dat de uitbaters de strijd hebben opgegeven en dat de sluiting definitief is.Dus géén mogelijkheid meer om hier nog eens van te genieten.Blijkbaar geeft het gemeentebestuur van Bredene geen zier om de wensen van zijn inwoners noch met de petities van de sympathisanten van Sassafras.Persoonlijk heb ik van vele oorspronkelijke hun ontgoocheling over het beleid mogen aanhoren.Blijkbaar wil het gemeentebestuur van Bredene alle evenementen laten doorgaan rondom het Staf Versluyscentrum.Is dat niet toevallig één der grootste Bouw- en Immobilienkantoren van Bredene en omgeving.Ik vraag me toch af of het aanzicht van onze kust niet al genoeg vervuild is door hoogbouw.Het is zelfs zo erg dat buiten de zomer,de zon nog nauwelijks kan doordringen tot op de wandeldijken.Géén wonder dat de oorspronkelijke bevolking zich meer en meer in de verdrukking voelt gedrongen en uit arrenmoede dan maar zijn of haar huisje verkoopt en wegvlucht van zijn/haar geboortegrond.
    Eens alles volgebouwd zal men er zich misschien rekenschap van geven van wat men verloren heeft.
    Het is een spijtige zaak en ik hoop hierover ook eens met jullie van gedachten te wisselen over dit probleem.

    01-10-2007, 14:02 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actualiteit:Belgie,Myanmar
    Dag beste lezers,

    Wat bezielt de Belgische politici.Een verdeeld land is toch een verzwakking?Waar blijft de solidariteit?Ik betwijfel sterk dat het voor de vlaamse gewone werkman beter zou zijn zonder de walen?Ik heb de indruk dat een groot del van de sociale voordelen er gekomen zijn door de inzet van de waalse arbeiders.Of ben ik verkeerd.
    Verder ben ik erg verontwaardigd door het harde optreden van het leger en de politie in Myanmar,het vroegere Birma.Schieten op weerloze burgers,op boeddhistische monniken,afgrendelen van boeddhistische kloosters,het terug opsluiten vanAung San Suu Kyi en de pogingen om de onafhankelijke pers haar werk te laten doen.
    Wat denken jullie daarvan?

    27-09-2007, 14:03 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Dag,beste bezoekers,
    Eerst en vooral wens ik Maggy te bedanken voor haar reactie op mijn blogje.
    Nu wat verder nieuws.Gisteren ben ik in Bredene op stap geweest met een petitie voor het behoud van het sprookjeshuisje "Sassafras".Vele mensen tekenden de petitie en dit was een ware steun voor de uitbaters vandeze attractie.Voorlopig ziet het er alsnog wel naar uit dat het laatste weekend van september de laatste gelegenheid zou kunnen zijn om "Sassafras" te bezoeken.Met de voorlopig niet zo goede weersvooruitzichten zou ik u allen willen vragen om dit eens in overweging te nemen.
    Meer informatie over "Sassafras" kunt u terug vinden op de website:WWW.SASSAFRAS.BE,of indien u in de zoekmachine google sassafras bredene intikt kun je nog vele mooie foto's en betere informatie over de problematiek terug vinden.
    Hartelijk dank voor uw bezoekje aan mijn blogje.Alle reacties zijn welkom.Ook tips om mijn blogje te verbeteren zouden een ware steun voor mij zijn.
    Met dank en de beste wensen,
    Groetjes ,Hendrik

    23-09-2007, 16:22 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    De dreigende sluiting van het sprookjeshuisje"Sassafras" heeft me tot het schrijven van een "gedichtje" gebracht.
                                             
                                                            "SASSAFRAS"

    Weten jullie,dat in Bredene,in de Duinenstraat,
    een heel mooi sprookjeshuisje staat,
    met maar liefst 300 beelden in keramiek geboetseerd,
    waar in originele beelden en betoverende decors sprookjes worden geillustreerd,
    op amper een boogscheut gelegen van het strand,
    tref je daar ook één der mooiste stadstuinen van het land,
    je maakt er kennis met Alfelven,Letieven en andere wonderbaarlijke figuren,
    Helaas!Deze droom dreigt nu niet lang meer te kunnen blijven duren,
    want door o.a.onachtzaamheid van het Bredense beleid,
    dreigt dit pareltje van creativiteit,
    eind september te verdwijnen,
    en de kunstenaars weg te kwijnen,
    nu zitten vele liefhebbers en trouwe bezoekers in zak en as,
    daarom deze oproep aan iedereen:REDT SASSAFRAS!

    21-09-2007, 12:14 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreigende sluiting sprookjeshuisje "Sassafras" in Bredene
    Hallo,mag ik me eventjes voorstellen?Ik ben Hendrik,56jaar,gehuwd met Carine en samen hebben we een dochtertje,Maaike.Onlangs werd bij mij de ziekte van Asperger vastgesteld.Door deze ziekte heb ik problemen met communicatie doordat ik vele dingen verkeerd begrijp,moeilijkheden met gelaatsuitdrukkingen,enz.Zijn er bij jullie lezers van dit blogje mensen die ervaring hebben met deze ziekte en hoe ermee omgaan,dan zou ik graag met u van gedachten willen wissen.
    Graag zou ik jullie aandacht willen vragen voor iets wat me erg verdriet doet.In augustus bezochten wij het sprookjeshuisje "Sassafras" in de Duinenstraat te Bredene.Wij waren in de wolken door de vriendelijke ontvangst van Martine en Richard,de uitbaters en tevens scheppers van dit pareltje van creativiteit.De vertelsels zijn allemaal origineel geschreven door Richard Slock en de figuren zijn stuk voor stuk met de hand in keramiek geboetseerd door Martine Vandenbroeck.Je komt er in een droomwereld terecht.Ook vindt je er een prachtige stadstuin met mooi aangelegde vijver metbloemen en planten,sprookjestaferelen en zacht klaterende fonteintjes.Je kunt er ook genieten van een koffietje of frisdrank en er ligt een gastenboek waarin je je mening kwijt kunt.Jammer genoeg dreigt dit pareltje van creativiteit te verdwijnen onder druk van bouwpromotoren en de geringe promotie door de dienst Toerisme van Bredene.Je kunt het nog bezoeken tot eind september in het weekend tussen 11 en 18 uur.Het ligt op een honderttal meter van de tramhalte Bredene aan Zee.Voor nadere informatie kunt u terecht op de website:WWW.SASSAFRAS.BE.Het zou voor Martine en Richard zeker een grote steun betekenen in hun strijd om hun levenswerk te redden.Intussen dank ik jullie hartelijk voor jullie aandacht en eventuele reacties.
                                                                                 Groetjes,Hendrik

    21-09-2007, 11:55 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 31/08-06/09 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 17/11-23/11 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Retro life in Zottegem.
  • Uittip voor zondag 14 juni.
  • Liedermeerspark.
  • Sinksententoonstelling K.I.V.T.- Zottegem.
  • Gedicht : De Stad.


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!