Dagboek,actualiteit,persoonlijke meningen,verzet t
Inhoud blog
  • Retro life in Zottegem.
  • Uittip voor zondag 14 juni.
  • Liedermeerspark.
  • Sinksententoonstelling K.I.V.T.- Zottegem.
  • Gedicht : De Stad.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    toegankelijkkontich
    blog.seniorennet.be/toegank



    Blog als favoriet !

    "De startpagina voor de actieve 50-plusser!
    29-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Grote' Wafelenbak':Zondag 2 maart op het Vossenplein :hartje Marollen!
    Via een folder in een bakkerij in de Hoogstraat in Brussel ben ik toevallig te weten gekomen dat nu zondag 2 maart om 16 uur een grote "Wafelenbak" door zal gaan op het Vossenplein,hartje Marollen .Eindelijk zullen we na een diepgaand onderzoek terug kunnen genieten van de enige echte authentieke Brusselse Wafel.
    Reeds vanaf 13 uur worden er kookateliers 'Wafelenbak' ingericht opdat iedereen de magie van de 'echte' Brusselse Wafel zou leren kennen.
    De organisatie is in handen van Het Grote Marollendiner en FARO.Meer informatie kunt u ook vinden op www.hetgrotemarollendiner.be.

    29-02-2008, 19:56 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi zicht van uit de Heldenlaan op Kerk en omgeving in Zottegem.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze week hebben onze stedelijke tuiniers op deskundige en respectvolle manier de bomen op de Heldenlaan in Zottegem gesnoeid. Hierdoor krijgen wij een bijzonder mooi uitzicht vanop deze laan,door sommige Zottegemnaars ook nog Neerstraat genoemd, op de Kerk en omgeving van Zottegem.Dit zicht wil ik jullie niet onthouden. Voor liefhebbers van mooie zichten misschien eens een gelegenheid om de Egmontstede te bezoeken.

    24-02-2008, 11:48 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotootje van onze poezen :Flipper en Anubis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja,ik ben ook een dierenliefhebber.Daarom wil ik nu proberen om een fotootje te laten verschijnen van onze 2 poezen:Flipper en Anubis.Voor alle dierenliefhebbers en vooral voor mijn bezoekster van 17 februari.

    21-02-2008, 20:30 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zottegem:Ambachtendag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor wie nog niets heeft gepland voor deze namiddag is het misschien een goed idee om eens binnen te springen in het atelier "De Groene Man" , Traveins 77, Sint Goriks Oudenhove. Hier kun je kennismaken met de zeer sympathieke Jeroen Grillaert die op een begeesterende wijze u alles kan vertellen over het edele ambacht van de houtbewerking en restauratie van houten meubels.Jeroen noemt zichzelg geen kunstenaar maar een ambachtsman.Zijn voornaamste drijfveer is het behoud en het doorgeven van alle fijne kneepjes van het vak.Hij heeft o.a.al restauraties uitgevoerd voor de kerk van Kruishoutem, hij heeft ook gewerkt voor de Archeosite van Aubechies,grondgebied Beloeil, waar hij met 3 man een replica gebouwd heeft van een Gallo-Romeinse boot.
    Hiernaast heeft hij ook meegewerkt aan het project: : "Gespekt en gedekt : Eten en Drinken van de oudheid tot nu.".
    Jeroen volgde 7 jaar Houtbewerking aan de akademie van Anderlecht en heeft zich nog verder bekwaamd bij Ray Gonzales,huisrestaurateur van het Victoria en Albert Museum in Londen.

    17-02-2008, 13:31 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedichtje:Slaven:Vroeger en Nu.
    Af en toe krijg ik zo ééns een bevlieging om mij te wagen aan een gedichtje of rijmpje, om mijn gevoelens of gedachten eens te luchten. Hopelijk vinden jullie het wel leuk.

                                        Slaven:Vroeger en Nu.

    Slaafs gingen wij naar de kerk
    Nu hollen wij naar het werk
    Wij gehoorzaamden aan mijnheer pastoor
    Nu sloven wij ons uit op kantoor
    Vroeger kuisterden wij naar de kerkklok
    Nu zijn we onderworpen aan de prikklok
    In de kerk gingen wij psalmen zingen
    nu werken wij ons te pletter voor vaak nutteloze dingen
    ons door de reklame aangeprezen
    Welke Heer is er nu verrezen?

    17-02-2008, 12:54 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    10-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij van Carine:Stilleven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ben blij dat ik een foto van een schilderij van carine gevonden heb. Het dateert nog van uit haar akademietijd. Het zal nu zowat 18 jaar oud zijn. Het is een olieverf op karton. Het was de bedoeling om in één soort kleur te blijven. Het was tevens het eindwerk aan de akademie van Zottegem.

    10-02-2008, 10:13 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedichtendag:donderdag 31 januari 2008.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen      Donderdagavond woonden wij,deels uit interresse ; deels uit sympathie voor één der deelnemers (Atlette Vanderstocken),collega en vriendin van mijn echtgenote Carine,de poëzie-avond bij in de zaal "gRood  Verzet " op de markt in Geraardsbergen. Deze avond ging door onder de titel :"Dingen in het gedicht " op initiatief van Curieus Geraardsbergen.
    Om 20 uur sprak de voorzitter van de organiserende vereniging het welkomstwoord en hij lichtte het verloop van de avond toe.
    Stefaan,van "Smet à porter",zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica,opende de avond muzikaal met enkele mooie kleinkunstnummers.
    Hierna brachten de tien aanwezige woordkunstenaars en -kunstenaressen,enkele gedichten naar voor uit hun vroegere werk,waarbij ze het hele spectrum van emoties bij de toehoorders bespeelden.
    Stefaan verzorgde daarna een klein intermezzo,waarna de dichters hun werken over het thema van deze avond voordroegen. Wonderlijk welke gevoelens en gedachten er kunnen uitgaan van een doodgewone koffietas,een GSM tot zelfs  één der modernste dingen uit het hedendaagse leven: de computer.
    Als apotheose bracht Stefaan een medley van enkele hits zoals Annabel,Anne van Clouseau en "geef mij een kus" ten gehore waarbij hij deze liedjes moeiteloos in elkaar liet overgaan.
    Mooi was ook hoe hij op de tonen van "Take me to the matador" één van de bekendste Geraardsbergse streekproducten: De Mattetaart bezong.
    Het was voor iedere aanwezige een onvergetelijke avond en als toetje kregen wij allen ter afscheid ook nog een dichtbundel met de werken van alle deelnemende dichters tot geschenk alsook een essay onder de titel:Verwondingen" over poezie van Paul Bosaert,uitgegeven bij het poëziecentrum Gent.

    02-02-2008, 19:39 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedichtendag in Geraardsbergen.

    Donderdag,31 januari,vindt onder het initiatief van "Curieus" Oudenberg-Geraardsbergen , op de markt 15 te Geraardsbergen , ter gelegenheid van gedichtendag , een poëzie-avond plaats onder de titel van " Dingen in het gedicht ". Met de medewerking van de Geraardsbergse woordkunstenaars : Etienne Borremans, Karel De Pelsemaeker, Francine De Saeger,Marleen De Smet, Annie De Vos, Arlette Delvoy,Maurice Geeroms, Peter Motte, Guy Sper, Wivina Steenput, Lucas Troebadoer, Arlette Vanderstocken en Leander Vergote.
    De muzikale omlijsting wordt verzorgd door " Smet à Porter ".

    Aanvang om 20 uur en de toegang is gratis.

    Dus alle liefhebbers van de edele woordkunst uit Geraardsbergen en omgeving kunnen zich verheugen op een gezellige en cultureel hoogstaande avond.Noteer alvast deze datum in uw agenda!

    26-01-2008, 09:44 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Srerzingen in Zottegem+Carnaval.
    Traditioneel gaan op 5 januari,Driekoningen , twee Zottegemse verenigingen STERZINGEN.Enerzijds "De Macecliers",een Zottegemse Gilde met een rijke geschiedenis en traditie;anderzijds de STERZINGERS.Gezien dit jaar Driekoningen samenvalt met wellicht de éérste Carnaval:Het Driekoningencarnaval in Zottegem gaat dit jaar het Sterzingen door ,vandaag januari en is er géén Kerstevocatie.De Maceclierskoningen onderscheiden zich van de andere Sterzingers door hun vooral folkloristische repertorium met an het eind een ludiek lied over de Zottegemse actualiteitDe Macecliers starten deze namiddag met het bezoek van enkele rusthuizen en gaan dan verder naar enkele Zottegemse herbergen.De "Sterzingers" beginnen hun tocht op zondag 6 januari om 10u30 in het Sint Elisabeth ziekenhuisen bezoeken nog enkele rust-en ziekenhuizen,om daarna hun tocht verder te zetten naar enkele herbergen. 

    04-01-2008, 09:20 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank!
    In de éérste plaats wens ik mijn echtgenote Carine, dochter Maaike, familie, vrienden en kennissen,collega's en chefs alsook de Dokters,de verpleegkundige staf en alle medewerkers van de PAAZ in het ST.Elisabeth-ziekenhuis van Zottegem en last but not least mijn psychologe te danken vor het geduld,begrip en voor alle hulp die mij geboden is om mijn leven terug op de rails te krijgen.
    Verder dank aan Seniorennet,Pascal, en aan alle lieve mensen die mijn blog al bezocht hebben en iedereen die mijn blog nog zal bezoeken.Ik wens iedereen een gelukkig,vredig en gewoon 2008 toe.
    Laten we dankbaar zijn voor het mooie landje waarin wij meestal toch gezellig wonen,voor de goede sociale diensten en alle hulpverleners en vrijwilligers in ons landje.Laten wij waakzaam zijn om dit te bewaren en steeds te trachten respectvol met elkaar om te gaan.Dan wordt 2008 zeker PRACHTIG!

    31-12-2007, 20:16 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredevolle Kerst en 2008 aan al mijn bezoekers en telenetmedewerkers!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hiermee wens ik iedereen van telenet,medewerkers,bezoekers aan mijn blog,sympathisanten en seniorennetbezoekers vooral een vredig en gelukkige Kerst en 2008 toe te wensen.

    23-12-2007, 13:24 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotootje van Kerstconcert van vrijdagavond 21 december.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het kerstconcert van vrijdagavond 21 december,verzorgd door 6 Zottegemse koren was zeer sfeervol, ook de bindteksten waren zeer verzorgd.Na het concert gingen de toehoorders met een warm Kerstgevoel naar huis.

    23-12-2007, 12:12 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling "Kerst in de Kunst" in Oudenaarde.

    De Oudenaardse Kunstkring "Die Cierlijcke" draagt haar steentje bij aan de ware betekenis van Kerstmis via haar tentoonstelling "Kerst in de Kunst " in de Sint-Walburgakerk,Markt ,te Oudenaarde.Deze expositie is vrij toegankelijk van 14-17 uur op Zondag 23/12-Maandag 24/12- Woensdag 26/12-Zaterdag en Zondag 29 en 30/12-woensdag 02/01/2008 en Zaterdag 05 Januari.
    Zij is tevens te bezichtigen op donderdag 27/12 tussen 10 en 12 uur en op donderdag 3 Januari van 10-12 uur én van 14- 17 uur.
    U kunt de openingsdagen en uren ook terugvinden op het bord aan de Sint-Walburgakerk,ingang Kleine Markt,Oudenaarde.

    23-12-2007, 11:46 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprookjeshuisje

    Voor alle sprookjes-en kunstliefhebbers goed nieuws uit Bredene.Vanaf zaterdag 22 december opent het Sprookjeshuisje"Sassafras" tijdelijk ,gedurende de hele Kerstvakantie zijn deuren voor een speciale KERSTTENTOONSTELLING.Dus voor iedereen die dit unieke Sprookjeshuisje graag ééns zou bezoeken is dit een énige gelegenheid.Het zou voor de uitbaters,tevens scheppers van deze wondere wereld een hart onder de riem betekenen een zo groot mogelijk aantal bezoekers te mogen ontvangen.Tevens zou het een blijk van steun zijn in hun strijd om hun levenswerk te kunnen behouden en verder uit te bouwen!
    Opgelet:op Kerstdag 25 december en op Nieuwjaarsdag 1 januari 2008 zal "Sassafras" natuurlijk gesloten zijn.Alle andere dagen zal dit fabelachtig mooie huis iedere dag open zijn van 11u30 t.e.m. 18 uur.
    Hopelijk is er een massale belangstelling en wordt dit niet de laatste gelegenheid om "SASSAFRAS" te bezoeken.
    Voor alle duidelijkheid:Het Sprookjeskasteeltje "Sassafras" is gelegen in de Duinenstraat 318,te Bredene en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.Neem gewoon de trein tot in Oostende en neem daar de kusttram tot de halte Bredene Duinen.Van hieraf is het nog een paar honderd meter stappen.

    20-12-2007, 20:25 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zottegemse koren brengen kerstconcert op 21december.
    Vrijdagavond,21december,geven 6 Zottegemse koren een sfeervol Kerstconcert in de Decanale kerk van Zottegem.Het concert begint om 20uur en wordt verzorgd door: Crescendokoor Zottegem,Gregoriuskoor Zottegem,Jongerenkoor Zottegem,Kinderkoor Bevegem en het Sint Pauluskoor Erwetegem.Het publiek zal de kans krijgen om mee te zingen.Alvast een initiatief om ons in de echte Kerststemming te brengen.Bovendien gaat de opbrengst van dit concert naar 2 goede doelen,nl.:Het huis Pandora en de VZW.Lichtpunt.

    19-12-2007, 19:01 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeeld Zottegemse kerstmarkt :De Behoeders.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Reeds voor de 23-ste keer gaat in het centrum van Zottegem de Kerstmarkt door.Dit jar gebeurt dit op 16 en 23 december.Een echte blikvanger is dit jaar toch de stand van "De Behoeders".Deze vereniging stelt zich vooral tot doel het dragen van een hoed niet te laten verloren gaan.Verder dragen zij hun steentje bij bij alle mogelijke manifestaties zoals de kerstmarkt,driekoningen zingen,enz.
    Hierbij dan een foto van hun "stalletje" met daarbij één der voornaamste leden,zelfs voorzitter:Ghuislain Diependale.

    19-12-2007, 18:41 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen dierenleed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Toevallig kwam ik op dit mooie beeldje terecht bij mijn bezoek aan een hartverwarmende blog van Rita.Daar ikzelf van dieren hou ,kan ik aan de oproep niet weerstaan om deze afbeelding ook op mijn blogje te plaatsen.

    18-12-2007, 08:59 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale kerststallen in kathedraal van Brussel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De keathedraal van Brussel is met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken.Neem gewoon de trein tot in Brussel centraal en van zodra je de hoofdingang of uitgang verlaat is er al een wegwijzer.Het is ook niet ver stappen.Ook de grote markt en het stadscentrum met de kerstmarkt liggen vlakbij.

    18-12-2007, 08:02 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Maria Oudenhove:Kerstmarkt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals reeds eerder gemeld vond gisteravond op initiatief van het "Aenhof's komitee" een gezellige kerstmarkt plaats op het Sint Hubertusplein.De bedoeling is om het verenigingsleven in Oudenhove nieuw leven in te blazen en de mensen meer met elkaar in contact te brengen.Ook de ambachtelijke koffiebranderij "Hoorens" deed mee met dit initiatief.Deze koffiebranderij is trouwens ook deze namiddag nog geopend.Ze bieden er heerlijke koffie aan,je kunt het koffiebranden en verpakken eens bekijken en je kunt er ook originele kerstpakketjes kopen.
    Hierbij een sfeerbeeldje van de kerstmarkt gisteravond.

    16-12-2007, 15:22 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieve Blancquaert pleit voor het doorbreken van het taboe rond aids.

    Gisteravond, 7december, gaf fotografe Lieve Blancquaert een lezing in de Ridderzaal van het Egmontkasteel in Zottegem : onder de titel "Mijn status is positief". 
    "Curieus-Zottegem" kon geen betere ambassadrice dan Lieve Blancquaert aantrekken om het taboe rond aids en de discriminatie van mensen die besmet zijn door het H.I.V.-virus te doorbreken.
    Van het eerste tot het laatste woord hangen de toehoorders als het ware aan haar lippen.Je voelt dat dit thema haar zeer nauw aan het hart ligt door de intensieve manier van spreken ,waarbij zij haar woorden nog onderstreept met de gepaste gebaren en gezichtexpressie.Dit is duidelijk geen fake maar oprechte inzet.
    Samen met Annemie Struyf is ze nog de drijvende kracht achter een project voor aids-wezen in Kenia.Lieve Blancquaert en Annemie Struyf zijn een voorbeeld voor mensen die zich inzetten voor een betere wereld en die de negatieve spiraal trachten te doorbreken.

    08-12-2007, 09:00 geschreven door Hendrik

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 31/08-06/09 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 17/11-23/11 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Retro life in Zottegem.
  • Uittip voor zondag 14 juni.
  • Liedermeerspark.
  • Sinksententoonstelling K.I.V.T.- Zottegem.
  • Gedicht : De Stad.


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!