
1 kg aardappels, vastkokers 100 gr. witbroodkruim 50 gr. parmezaanse
kaas (liefst versgeraspt) 1 tl chili/paprikapoeder 2
eieren frituurolie
---------------------------------------------------------
Boen de aardappels met schil schoon en snijd ze in dikke plakken van 1/2 cm.
Kook ze in ca. 12 minuten net gaar. Giet ze af, spoel er koud water over, laat
ze goed uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier. Meng het fijngemaakte
broodkruim met de geraspte kaas en chilipoeder en leg dit op een plat bord. Klop
de eieren met 2 eetlepels water los in een diep bord. Wentel de
aardappelschijfjes eerst door het ei en daarna door het broodmengsel zodat ze
rondom goed bedekt zijn. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de
aardappelschijfjes in gedeelten in 4-5 minuten krokant goudbruin. Schep ze uit
de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Variatie: In plaats van aardappelschijfjes zijn schijfjes knolselderij ook
heel lekker.
|