HET COMPLETE KOOKBOEK
Inhoud blog
  • Venkel-uienstamppotje
  • Spitskoolstamppot
  • Kiprolletjes met gegrilde aubergines
  • Auberginerolletjes
  • Aspergegratin met kip
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergegratin met kip

    aspergegratin_met_kip_10_1.1.8_326X580.J

    1,5 kg witte asperges
    2 el Blue Band vloeibaar met roombotersmaak
    50 gr. spekblokjes
    250 gr. kipfilet, in repen
    2 zakjes Knorr Saus voor Asperges
    50 gr. margarine
    60 gr. geraspte kaas

    -----------------------------------------------------------

    • Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Schil de asperges en snijd het onderste houtige stukje eraf. Kook ze 10-12 minuten (afhankelijk van de dikte) in kokend water met wat zout. Haal ze uit het kokend water als ze klaar zijn en laat ze uitlekken.
    • Verhit ondertussen de margarine en bak hierin het spek uit. Schep de repen kip erbij en bak deze 2 minuten mee. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Doe de asperges in een ovenschaal. Verdeel het kipmengsel erover en daarna de saus. Bestrooi met de geraspte kaas.
    • Zet de schaal ca. 15-20 minuten bovenin de oven tot de bovenkant goudbruin is en de gratin bubbelt. Let op dat de gratin niet te donker wordt: dek in dat geval de schaal af met een velletje aluminiumfolie.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Asperges
    01-10-2013, 10:21 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperge-visschoteltje

    asperge-visschoteltje_met_puree_van_aard

    1 kg aardappelen
    1 kg asperges
    2 zakjes Knorr Saus voor Asperges
    1 bosje lente-uitjes
    500 gr. stevige visfilet, bijv. tilapia of zalm
    4 el fijngehakte peterselie
    ovenschaal van 2 litr. inhoud, ingevet

    -----------------------------------------------------------

    • Verwarm de oven voor op 220°C.
    • Was de aardappelen. Kook ze met schil in een laagje water gaar (ca. 20 minuten). Giet de aardappelen daarna af.
    • Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) er vanaf. Snijd ze elk in 5 stukken. Kook ze tot ze gaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
    • Maak in de tussentijd de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Snijd de vis in stukjes.
    • Stamp de aardappelen (met schil) fijn. Klop er ¼ van de aspergesaus door. Voeg de helft van de lente-ui ringetjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
    • Meng de asperges in de ovenvaste schaal met de vis en wat peper. Schep de rest van de saus, de rest van de lente-uitjes en de peterselie erdoor. Dek de schaal af met de puree. Zet de schaal boven in de oven en laat het gerecht gaar worden, ca. 35 minuten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Asperges
    01-10-2013, 10:20 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperge-hamrolletjes

    asperge-hamrolletjes_met_spinazie_10_1.1

    225 gr. diepvries bladspinazie
    1 kg witte asperges
    10 plakken ham
    150 ml slankroom
    1 zakje Knorr saus voor Asperges
    50 gr. geraspte 30+ kaas
    450 gr. voorgekookte krieltjes

    -----------------------------------------------------

    • Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Verdeel ze in 8 porties en wikkel ze per portie in een plak ham. Leg de rolletjes in een ovenschaal. Verdeel de spinazie over de rolletjes.
    • Doe 150 ml water, de room en de sausmix in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Verdeel de saus gelijkmatig over de rolletjes en bestrooi het gerecht met de kaas.
    • Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie 30 minuten in de oven. Haal dan de folie eraf en laat het gerecht nog 20 minuten bakken. Bak ondertussen de krieltjes goudbruin.
    • Leg op elk bord 2 asperge-hamrolletjes en schep er wat krieltjes naast. Serveer direct.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Asperges
    01-10-2013, 10:20 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • 01. Aardappelen (6)
  • 01. Andijvie (3)
  • 01. Asperges (3)
  • 01. Aubergines (2)
  • 02. Stamppot (2)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!