1 kg aardappelen 1 kg asperges 2 zakjes Knorr Saus voor Asperges 1
bosje lente-uitjes 500 gr. stevige visfilet, bijv. tilapia of zalm 4 el
fijngehakte peterselie ovenschaal van 2 litr. inhoud, ingevet
-----------------------------------------------------------
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Was de aardappelen. Kook ze met schil in een laagje water gaar (ca. 20
minuten). Giet de aardappelen daarna af.
- Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) er vanaf.
Snijd ze elk in 5 stukken. Kook ze tot ze gaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk
van de dikte). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
- Maak in de tussentijd de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de
verpakking.
- Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Snijd de vis in stukjes.
- Stamp de aardappelen (met schil) fijn. Klop er ¼ van de aspergesaus door.
Voeg de helft van de lente-ui ringetjes toe. Breng op smaak met peper en
zout.
- Meng de asperges in de ovenvaste schaal met de vis en wat peper. Schep de
rest van de saus, de rest van de lente-uitjes en de peterselie erdoor. Dek de
schaal af met de puree. Zet de schaal boven in de oven en laat het gerecht gaar
worden, ca. 35 minuten.
|