225 gr. diepvries bladspinazie 1 kg witte asperges 10 plakken
ham 150 ml slankroom 1 zakje Knorr saus voor Asperges 50 gr. geraspte
30+ kaas 450 gr. voorgekookte krieltjes
-----------------------------------------------------
- Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen
op de verpakking.
- Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden.
Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Verdeel ze in 8 porties en
wikkel ze per portie in een plak ham. Leg de rolletjes in een ovenschaal.
Verdeel de spinazie over de rolletjes.
- Doe 150 ml water, de room en de sausmix in een pan en breng dit al roerend
aan de kook. Verdeel de saus gelijkmatig over de rolletjes en bestrooi het
gerecht met de kaas.
- Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie 30 minuten in de oven. Haal
dan de folie eraf en laat het gerecht nog 20 minuten bakken. Bak ondertussen de
krieltjes goudbruin.
- Leg op elk bord 2 asperge-hamrolletjes en schep er wat krieltjes naast.
Serveer direct.
|