HET COMPLETE KOOKBOEK
Inhoud blog
  • Venkel-uienstamppotje
  • Spitskoolstamppot
  • Kiprolletjes met gegrilde aubergines
  • Auberginerolletjes
  • Aspergegratin met kip
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met ui en groenteschnitzel

    000179656_001_FRRK031409_200.jpg

    1 kg kruimige aardappels
    2 kleine uien
    4 el olijfolie
    1 pak andijvie a la creme deelblokjes, diepvries 450 gr.
    1 zakje gemalen pittige kaas 150 gr.
    4 groenteschnitzels

    ------------------------------------------------------------

    Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken.
    Uien pellen en grof snipperen.
    In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en ui in ca. 5 minuten glazig fruiten. Andijvie en kaas toevoegen.
    Gerecht door en door verwarmen, regelmatig omscheppen.
    Intussen rest van olie verhitten in grote koekenpan en schnitzels bakken volgens gebruiksaanwijzing.
    Andijvie, aardappels en schnitzels over vier borden verdelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Andijvie
    01-10-2013, 10:18 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met aardappel en spekjes

    000314402_001_FRRK050407_200.jpg

    800 gr. aardappelen
    50 gr. cashewnoten
    1 gele paprika
    50 gr. boter
    4 tartaartjes
    125 gr. magere spekreepjes
    3 el zonnebloemolie
    2 zakken panklare andijvie a 400 gr.

    ------------------------------------------------------

    Aardappels volgens gebruiksaanwijzing koken.
    Cashewnoten grof hakken.
    Paprika schoonmaken en snipperen.
    In koekenpan boter verhitten en tartaartjes in 8 min. rondom bruin en gaarbakken.
    In droge wok spek 1 min. op hoog vuur roerbakken.
    Olie toevoegen en verhitten.
    Paprika bij spek doen en 5 min. roerbakken.
    Andijvie in gedeelten toevoegen en roerbakken tot andijvie is geslonken. Met zout en peper op smaak brengen.
    Tartaartjes uit pan halen en warmhouden.
    Bij bakvet tartaartjes 2 kopjes water schenken en aanbaksels losroeren. Aardappels, tartaartjes en jus over vier borden verdelen.
    Andijvie ernaast scheppen en met cashewnoten bestrooien.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:01. Andijvie
    01-10-2013, 10:18 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien minuten stamppot

    000208482_001_FRRK033611_200.jpg

    1 pak aardappelpuree voor stamppot 270 gr. of zelf maken
    600 ml melk
    1 el boter of margarine
    3 pakjes biologische ham a 100 gr.
    1 zak panklare andijvie 400 gr.
    1 zakje worteljulienne 150 gr.
    2 el mosterd

    --------------------------------------------------------

    Puree maken volgens gebruiksaanwijzing met melk en boter.
    Ham in reepjes snijden.
    Andijvie, wortel, ham en mosterd door puree scheppen en door en door verwarmen.
    Op smaak brengen met zout en peper.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Andijvie
    01-10-2013, 10:17 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • 01. Aardappelen (6)
  • 01. Andijvie (3)
  • 01. Asperges (3)
  • 01. Aubergines (2)
  • 02. Stamppot (2)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!