800 gr. aardappelen 50 gr. cashewnoten 1 gele paprika 50 gr.
boter 4 tartaartjes 125 gr. magere spekreepjes 3 el zonnebloemolie 2
zakken panklare andijvie a 400 gr.
------------------------------------------------------
Aardappels volgens gebruiksaanwijzing koken. Cashewnoten grof hakken.
Paprika schoonmaken en snipperen. In koekenpan boter verhitten en
tartaartjes in 8 min. rondom bruin en gaarbakken. In droge wok spek 1 min.
op hoog vuur roerbakken. Olie toevoegen en verhitten. Paprika bij spek
doen en 5 min. roerbakken. Andijvie in gedeelten toevoegen en roerbakken tot
andijvie is geslonken. Met zout en peper op smaak brengen. Tartaartjes uit
pan halen en warmhouden. Bij bakvet tartaartjes 2 kopjes water schenken en
aanbaksels losroeren. Aardappels, tartaartjes en jus over vier borden verdelen.
Andijvie ernaast scheppen en met cashewnoten bestrooien.
|