1,5 kg witte asperges 2 el Blue Band vloeibaar met roombotersmaak 50
gr. spekblokjes 250 gr. kipfilet, in repen 2 zakjes Knorr Saus voor
Asperges 50 gr. margarine 60 gr. geraspte kaas
-----------------------------------------------------------
- Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Schil de asperges en
snijd het onderste houtige stukje eraf. Kook ze 10-12 minuten (afhankelijk van
de dikte) in kokend water met wat zout. Haal ze uit het kokend water als ze
klaar zijn en laat ze uitlekken.
- Verhit ondertussen de margarine en bak hierin het spek uit. Schep de repen
kip erbij en bak deze 2 minuten mee. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de
verpakking.
- Doe de asperges in een ovenschaal. Verdeel het kipmengsel erover en daarna
de saus. Bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de schaal ca. 15-20 minuten bovenin de oven tot de bovenkant goudbruin
is en de gratin bubbelt. Let op dat de gratin niet te donker wordt: dek in dat
geval de schaal af met een velletje aluminiumfolie.
|