1 verse runderbraadworst 4 el olijfolie 2 rode uien in ringen 250 gr. champignons in vieren versgemalen peper 1 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken zout 2 venkelknollen 600 gr. in reepjes 200 gr. vleesjus ------------------------------------------------- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de venkelreepjes toe en kook deze gedurende 10 minuten met de aardappelen mee. Verhit 1 el olie en bak hierin de uiringen al omscheppend lichtbruin en glazig. Schep de uien uit de pan en bak de champignons al omscheppend in 5 minuten bruin. Bestrooi met peper en zout. Verhit gelijktijdig de rest van de olie in een braadpan en bak de worst rondom bruin aan. Temper het vuur en laat de worst met het deksel op de pan in 15 minuten helemaal gaar bakken. Giet de aardappelen en venkel af, terwijl u het kookvocht opvangt. Laat de aardappelen en venkel uitdampen en stamp ze daarna fijn. Schep de uien erdoor en voeg zo veel van het kookvocht toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Roer de kant-en-klare jus door het bakvet van de worsten en verwarm de jus op een laag vuur (niet koken). Snijd de worst in plakjes, leg ze op de stamppot en schep de champignons erover.