Ik ben yvonne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam maxike.
Ik ben een vrouw en woon in Limburg (Belgie) en mijn beroep is Schoonheidszorg.
Ik ben geboren op 25/10/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Alles wat met het spirituele te maken heeft..
Welkom op mijn blog,mijn naam is Yvonne, woon in Tessenderlo,voor mijn beroep doe ik schoonheidszorg,als hobby doe ik aan kaartleggen en hou me bezig met alles wat met het spirituele te maken heeft.Na mijn man is mijn hond mijn beste vriend.
Beschrijving Wratten worden door een virus veroorzaakt.Ze worden veelal opgedaan in zwembaden en sportzalen of door het passen van schoenen met blote voeten. Een wrat is een goedaardige woekering van het epitheel van de huid.Doordat er bloedvaatjes in meegroeien, kan een wrat gemakkelijk bloeden.Als de wratten zich onder de voet bevinden kunnen ze erg pijnlijk zijn.Voetzoolwratten zijn vaak met een laagje eelt bedekt en lijken daardoor nogal eens op een likdoorm.
Hoe herkennen Een voetwrat is moeilijk te herkennen omdat ze dezelfde verschijnselen vertoont als een eeltvorming. We nemen de wrat tussen 2 vingers en drukken op de wrat , doet het pijn dan is het een wrat , een likdoorn doet pijn bij druk van bovenaf.
Behandeling Alleen een arts kan bepalen of het inderdaad een voetzoolwrat is of een andere aandoening . De arts kan de wrat verwijderen door middel van een vloeibare stikstof behandeling. Bej voetzoolwratten is de voet bij deze behandeling nogal pijnlijk gedurende een paar dagen. De voetverzorger kan ook voetzoolwratten verwijderen ,maar pas na overleg met de arts.
Hallux valgus is een afwijking aan de gewrichten van de grote teen.
Het middenvoetsbeen van de grote teen staat naar buiten , maar de teen zelf staat naar binnen gedraaid. Hierdoor ontstaat een knobbel aan de zijkant van de voet bij het begin van de teen.
Deze knobbel kan leiden tot een onsteking.Hallux valgus kan het gevolg zijn van een spreidvoet,het dragen van schoeisel dat te smal is, aangeboren aanleg of het dragen van hoge hakken.Behandeling is niet noodzakelijk maar bij pijnklachten of last kan dit wel wenselijk zijn.
De leeftijd, de menopauze die een loslating van vezelstructurenveroorzaakt en de verbreding van de middelvoet bevordert.
Belangrijkste behandeling bestaat uit het dragen van goede schoenen die niet te smal zijn.
Om de ontwikkeling te verlichten en te vertragen
*Draag schoenen met een brede en ronde tip en wissel kleine hakken en platte schoenen af.
*Probeer pedicure uit.
*Voer stretchoefeningen en massages uit.
*Draag eventueel ortheses voor uw houding om de valgusstand en klauwstand te bestrijden, of zolen voor een betere steun.
Wanneer opereren
De enige mogelijke behandeling om het probleem duurzaam op te lossen is een operatie. Die wordt uitgevoerd wanneer de pijn of overlast die vaak aan de knobbel te wijten is, te erg wordt.
Bij de operatie probeert men de grote teen weer recht te zetten .
De operatie
Zou gebeuren onder plaatselijke verdoving,en zou gewoonlijk minder dan een uur duren.
De gevolgen zouden tegenwoordig niet zo pijnlijk meer zijn. De volgende dag kan de patient al opnieuw stappen , met spesiale schoenen.
Hallo ik ben max , mijn baasje is met me naar het was en kapsalon geweest . Nu ben ik weer even mooi en ruik ik goed . Alhoewel het zal niet lang duren want mijn vriendinnen komen spelen en dan weet je het wel zeker . p.s. Had je het nog niet door ,IK BEN EEN REU!!!
Hielspoor is een stekende pijn onder aande hiel, veroorzaakt door een puntige botuitwas onder aan het hielbot. Het meest voorkomende symptoom bij hielspoor is de pijn bij het uit bed komen en na een tijdje gezeten te hebben. Midden onder de voet loopt een pees, (deze loopt vanaf de bal van de voet naar de onderkant van de hiel en zorgt dat je voetboog in tact blijft). Daar zit vaak veel spanning op.We blijven er meestal jaren mee lopen en afzien voor we naar de dokter gaan , en dan nog.Wacht men te lang , kan het gaan ontsteken .
Hoe kan het behandeld worden
Er zijn verschillende mogelijkheden
*Zoveel mogelijk rust
*Steunzolen laten maken die de pijnlijke plek verlicht
*Naar de arts voor Cortisonen injecties
*Het kan ook operatief behandeld worden .
Mogelijke oorzaken
*het dragen van platte schoenen, deze geven een te grote belasting op de hielen.
Onze voeten worden soms zwaar belast en moeten veel verdragen .Lang staan en veel gaan belast de voeten en bezorgd u pijnlijke voeten .Goed verzorgen is wel heel belangrijk,
*om de 6a8 weken je voeten laten verzorgen door een pedicure doet wonderen , probeer het eens , je zal er van opkijken hoe goed dat doet.
Wat je zelf tuis kan doen!
*men kan de voeten insmeren met een zalf om de voeten te verfrissen
*een kruidenbad is nooit slecht het kan de voeten verlichten
*een voetmasage met een mix van Urebalm en 5 druppels Tea Tree olie
*door eeltvorming kan men zere voeten krijgen (laat de eelt verwijderen door een pedicure)
*zwaar belaste voeten kunnen een branderig gevoel geven (insmeren met Gehwol)
*Bij vermoeide voeten afwisselend in warm en koud water weken .hierna met je benen omhoog zitten ,
*Insmeren met en zalf van GEHWOL bijvoorbeeld ,. Ze hebben voor elke voetaandoening wel iets ,van verfrissing voor de voet tot een verzorging tegen schimmel enz, je kan het zo kopen in het kruidvat of bij de apoteek
Als je de site van GEHWOLaanklilt op internet , daar staat alle uitleg om te weten welke creme voor jou de beste is.
Ps. Er kunnen ook mediche redenen zijn voor vermoeide voeten . raadpleeg een arts als de aandoening langer als een paar weken duurd.
Voor patienten met suikerziekte is een goede verzorging erg belangrijk.Door deze ziekte kunnen zenuwen aangetast worden, waardoor gevoelsverlies en huidveranderingen kunnen ontstaan.Dit kan leiden tot grotere eeltvorming, een droge huid en het sneller ontstaan van wondjes. Het is daarom van belang dat u dagelijks de voeten bekijkt of er misschien een blaar, een rode plek, een dikke en/of blauw-zwarte eeltplek of een wondje is ontstaan. Ook als de voet in zijn geheel wat opgesput is,kan dat een aanwijzing zijn dat er iets mis is met de voet.Als u zelf niet in staat bent uw voeten te bekijken , is het belangrijk dit door iemand anders te laten doen,b.v.door iemand van de familie of een wijkverpleegkundige.
Wat houdt de behandelin in
VERZORGING VAN DE VOETEN
*iedere dag de voetenbekijken op afwijkingen.
*na het wassen de voeten goed afdrogen om voetschimmel te voorkomen.
*de voeten invetten om de huid soepel te houden
*een te veel aan eelt laten verwijderen door een pedicure of een podotherapeut.
*het is aan te raden om droge,schone,naadloze sokken te dragen om huidbeschadiging te
Voorkomen
*bij suikerziekte is tussenkomst van ziekenzorg mogelijk..Een spiegel kan een goed hulpmiddel zijn om uw voeten te bekijken.
Adviezen
*draag goed passende schoenen
*door de voeten goed te verzorgen voorkomt u het onstaan van eelt,likdoorns en wonden
Wanneer de arts raadplegen
*bij het vinden van een wondje hoe klein ook.
*iedere dag het wondje verzorgen met de voorgeschreven zalf of tinctuur.
*bij problemen met de zelfverzorging kan de wijkverpleging ingeschakeld worden.
Is de meest voorkomende aandoening van de voet, begint meestal tussen de 4ё en de 5ё teen met en witte schilfering of een pijnlijk kloofje. De huid is er namelijk vaak wat vochtig, omdat de schoen de kleine teen naar binnen drukt.
Van daaruit kan de schimmel zich over de onder-en bovenzijde vande voet verspreiden. Er ontstaan rode,schilfenrende vlekken al dan niet vergezeld door jeukende blaasjes.
De blaasjes komen vooral voor op de voetzolen, waar ze later indrogen tot bruine vlekjes of korstjes.
Kan het kwaad?
Voetschimmel kan geen kwaad, omdat de schimmel alleen in de bovenste lagen van de huid groeid . De jeuk of pijn is wel hinderlijk. Bij sommige ziekten, bijvoorbeeld suikerziekte, heeft het lichaam minder afweer tegen schimmels.Deze kunnen dan dieper in de huid doordringen en infecties veroorzaken
Wat kunt u er zelf aan doen?
Om besmetting te genezen is een goede hygiène belangrijk. Maar u mag niet overdrijven met zeep en wasbeurten.
*was de voeten met een povidone-houdende zeep
*droog de voeten zorgvuldig af en houd ze droog.
*ververs tijdig kousen, lakens en handdoeken .
*gebruik aparte toletspullen en een aparte badmat, om de besmetting van huisgenoten
Tegen te gaan.
*ga het overmatig transpirerenvan de voeten tegen.
*gooi oude schoenen liever weg, want ze kunnen schimmelsporen bevatten
*draag eigen slippers in openbare en vochtige ruimte.
Wanneer naar de huisarts?
*als de maatregelen die u zelf neemt, na drie weken geen verbetering geven .
*als de blaasjes,veletjes en kloofjes zich uitbreiden naar andere delen van het licaam.
*als de huid rond de voetschimmel rood, warm en pijklijk wordt.