Tripoli, de historische hoofdstad van Libie, werd gesticht door de Feniciers in 1000 voor Christus en later overgenomen door de Romeinen. De Arabische moslims bevrijdden Tripoli in 643 na Christus.
De burcht Al Saraya Al Hamra getuigt van meerdere nationaliteiten die in de stad gedijden. Dit enorme kasteel werd ooit gebouwd op de overblijfselen van een Romeins complex dat dateert uit de 1e eeuw na Christus. De Arabische moslims, de Spanjaarden, de Ridders van St John, de Osmanen, de Turken en de Italianen, allemaal hebben ze dit bouwwerk gebruikt als openbare gebouwen.
Thans is dit het grootste museum van het land, met een grote verzameling van oude kunst van de Libiers, Feniciers, Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Moslims.
Na het bezoek aan het museum wandelen we 's avonds langs kleine steegjes naar de oude markt.
Wereldberoemd en best bewaarde Romeinse stad ter wereld. Oorspronkelijk een Fenicische nederzetting uit de 6e eeuw voor Christus onder de heerschappij van Carthago, groeide Leptis Magna uit tot een grote Romeinse metropool tijdens het bewind van Septimus Severus (193-211 na Christus), die er geboren werd. Op het einde van de dynastie van de Severi na de moord op Alexander Severus in het jaar 235 na Christus raakte de stad in verval. Nadat de Vandalen Tripolitania veroverd hadden in de 5e eeuw na Christus eiste Keizer Justinianus het gebied op voor Byzantium. In de 7e eeuw werd Tripolitania veroverd door de Arabieren en Leptis Magna herwon nooit zijn vroegere glorie. Onder de vele interessante plekken van Leptis Magna ziet U de Ark van Severius, het Sportstadium, de Haven, het Nyphaenum, de Thermen van Hadrianus, de Zuilengang, het Forum en de basiliek van Severus, het Theater, het Circus, de Tempel van Liber Pater, de Ark van Trajanus, de Ark van Tiberius en de Markt.
We maken nu een lange wandeling door de overblijfselen van deze stad.