Foto
Over mijzelf
Ik ben Erna, Germaine, Ludwina Van Craen
Ik ben een vrouw en woon in Betekom (België) en mijn beroep is verkoopster.
Ik ben geboren op 22/09/1959 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: schilderen met olieverf, glasgraveren, boetseren met klei, ytongstenen uithouwen, airbrushen, tekenen, alle soorten handwerk zoals breien, haken, borduren, naaien.
Ik ben medium, mijn tekeningen en schilderijen zijn als vensters naar de geestelijke wereld.
Foto
Categorieën
  • Beschermengelen (9)
  • Filosoferen (1)
  • Gestelde vragen (55)
  • Mijn boek (2)
  • Mijn kunst (4)
  • om even over na te denken (2)
  • Vervolg boek (20)
  • Foto
    Mijn favorieten
  • http://blog.seniorennet.be
  • http://www.ernavc.be
  • http://www.live-with-style.com
  • http://www.choufkes-wellness.be/
  • http://www.danjelspoppenblog.blogspot.be/
  • http://www.nieuwetijdskind.com/spirituele-betekenis-van-het-dierenrijk/
  • http://www.nieuwetijdskind.com/gnosis-gnostiek/
  • http://www.askrealjesus.nl/node/26
  • http://blog.seniorennet.be/hetbloggershoekje3
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kes_3
    blog.seniorennet.be/kes_3
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    IK WIL IK KAN
    geestelijk evolueren door positief denken en de simpele woorden IK WIL IK KAN
    In dit blog ga ik verder schrijven en vertellen over zaken die ik mee gemaakt heb en vragen die mij gesteld werden na het uitgeven van mijn eerste boek, waardoor ik weer verdere inzichten over de geestelijke wereld verkreeg. Inzichten die ik graag met u wil delen. Hebt u ook vragen? Stel ze me gerust :-)
    27-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe werkt het negatieve juist in onze gedachten? aan wat of hoe kunnen wij dat merken?

    Hoe werkt het negatieve juist in onze gedachten? Aan wat of hoe kunnen wij dat merken?  

    Heb je ooit de drie films “Lords of the ring gezien”? In de tweede film: “The two towers” zien we het personage Gollem, wel hij is een goed voorbeeld van hoe het negatieve onze gedachten manipuleert en hoe wij er door veranderen. Door de lange negatieve beïnvloeding van die duivelse ring is deze Hobbit zijn ziel onbewust in twee gesplitst. In de film laat men werkelijk twee totaal verschillende persoonlijkheden zien in één lichaam. Als eerste is er de positievere, onderdanige maar angstige Smeagel, deze is de ziel van de Hobbit zelf. De tweede persoonlijkheid is een negatief wezen dat zichzelf Gollem noemt. Hij is geestelijk de sterkste van de twee persoonlijkheden en overheerst in Smeagels geest. De Hobbit zijn lichaam is slechts nog een schim van zichzelf, het is helemaal vergiftigd en uitgemergeld door het negatieve. Zo kan je het je ongeveer voorstellen wat het negatieve geestelijk met ons aanricht. Ook bij de andere personages in de film zie je hun gedrag, hun blik en uiterlijk veranderen als ze in contact komen met de negatieve macht van de duivelse ring. Dan zie je duidelijk hoe deze positieve, nobele, edele mensen omslaan naar duistere, machtsbeluste, vernietigende en niets ontziende moordenaars. De film geeft ons een duidelijk beeld van hoe de geestelijke wereld hier op aarde werkt. Hoe snel mensenzielen geestelijk zonder het te weten worden verleid en beïnvloed door het negatieve en dit door onze egocentrische, hebberige, machtsbeluste natuur.  

    Hoe langer onze ziel beïnvloedt word door het negatieve in onze gedachten, hoe meer wij onze ziel geestelijk vergiftigen. Wij gaan deze negatieve gedachten uiteindelijk, door bepaalde omstandigheden, zelf geloven waardoor wij gevoelloos worden voor het leed van anderen. We dwalen dan steeds verder af van onze positieve weg en zinken in een negatieve roes van waanzin, hebzucht, egoïsme, machtswellust, geweld enz. Waardoor wij heel egocentrisch worden, ons zelf ophemelen en onze gedachten als enige echte waarheid beleven. Hierdoor gaan wij onbewust ook negatieve daden plegen. Zoals mensen geestelijk manipuleren en pijnigen, lichamelijk kwetsen, misbruiken uit eigenbelang, anderen bestelen en niets of niemand nog ontzien door ons egoïsme, maar vooral door onze heb - machtzucht. In extreme gevallen worden sommige mensen gewelddadige misdadigers, verkrachten mensen, beginnen anderen te folteren zonder enig gevoel van medelijden. In de ergste negatieve toestand worden zij zelfs niets ontziende moordenaars. Dan heeft het negatieve deze mensen volledig in zijn macht.  

    Door al de negatieve impulsen op aarde die wij tegenwoordig geestelijk te verwerken krijgen verliezen wij langzaam maar zeker al onze goede waarden. Ons denken wordt er dagelijks mee geconfronteerd. Veel mensen zijn tegenwoordig zo negatief ingesteld over van alles en nog wat. Rollen zichzelf met alle plezier in zelfmedelijden zonder er zelf iets te willen aan doen. Anderen zijn dan weer zo doemdenkend zonder hoop op beterschap. Anderen krijgen een zeer kort lontje, zijn prikkelbaar en ontploffen bij het minste. Bijvoorbeeld zoals wij tegenwoordig vaker merken met die agressie in het verkeer. De mensen kunnen nog maar weinig verdragen van een ander en denken enkel nog IKKE EN DE REST KAN STIKKE. Mensen reageren ook niet meer als er iemand vlak voor hun ogen wordt afgeslagen of overvallen. Ze kijken als slaapwandelaars in de grijze massa en denken: “een ander zal het wel doen” of “zie dat ik ook slaag krijg” of “ het is zijn probleem niet het mijne”en gaan verder zonder hulp te verlenen. Maar in werkelijkheid, geestelijk bezien worden wij mensen op die momenten tegengehouden door het negatieve in onze gedachten. Wij zijn zo onder hun invloed en luisteren onbewust naar hen. Het negatieve misbruikt zo zijn macht over ons om zo hun zin te kunnen doen zonder bemoeienis van positieve energie. Dit komt omdat de meeste mensen geestelijk veel te zwak zijn om te reageren tegen die negatieve krachten. Als wij blijven toegeven aan dit negatieve, gevoelloos denkgedrag, zal onze positieve energie steeds zwakker en negatiever worden. Waardoor wij verder samensmelten met de negatieve sfeer van Lucifer. Eens het negatieve ons zover heeft gekregen is het heel moeilijk alleen de weg terug naar boven, naar het positieve te vinden. Daarom is het heel belangrijk dat wij leren positief te denken, bijvoorbeeld door een probleem proberen positief in te zien. Maar zeker leren werken met de positieve woorden IK WIL IK KAN die dat negatieve veld in onze gedachten terug omvormen in een positieve energie.  

    Maar voor we zover zijn weg gezakt in het negatieve, ontstaat er eerst nog een tweestrijd in onze gedachten. Onze positieve ziel en beschermengel willen zich niet zomaar overgeven aan het negatieve. Zij vechten terug door ons positieve dingen te laten denken en werken op ons gevoel in. Maar het negatieve geeft niet snel op en breekt deze positieve impulsen steeds af, door ons terug op andere gedachten te brengen.
    Bijvoorbeeld zoals in de film: Smeagel begon Frodo te vertrouwen en werd iets positiever waardoor het negatieve minder vat kreeg op zijn gedachten. Hij begon te twijfelen aan Gollem zijn woorden en zag in dat Gollem mis was. In zijn gedachten begon hij ruzie te maken met het negatief wezen Gollem, Smeagel werd zelfs zo kwaad op Gollem dat hij hem niet meer wilde zien of horen en stuurde hem weg, waardoor hij er even van verlost was. Maar negatieve wezens zijn zeer sluw, zij wachtte hun tijd af en slaan dan ongenadig terug toe. Zoals in de film ook word getoond: Door een laffe list van Faramir, zoon van de stadsbewaarder, lokt Frodo  Smeagel weg bij een vijver om hem te redden van de dood, maar Frodo wordt bedrogen en samen worden zij gevangen genomen door Faramir en zijn leger om de ring in handen te krijgen. Smeagel wordt kwaad want hij voelt zich verraden door Frodo. Op dat zwak negatief moment in zijn gedachten slaagt Gollem terug venijnig toe en overtuigt Smeagel er terug van dat hij gelijk had en hij de enige is die echt met Smeagel inzit. Gollem draait de rollen terug om door Frodo een dief en een verrader te noemen. Gollem overtuigd Smeagel ervan dat Frodo moet sterven. Smeagel gelooft Gollem terug waardoor die weer macht over Smeagel krijgt.  

    Op zo een moment moeten wij leren ons gevoel te volgen over goed en kwaad, over juist en mis. En dat kunnen wij in gedachten door te vechten tegen het negatieve met de woorden IK WIL IK KAN. Zij beschermen onze gedachten door negatieve impulsen terug om te vormen in positieve energie. Zodat het negatieve de kans niet meer krijgt ons terug te manipuleren om hun weg te volgen.  

    Maar wat wij een ander ook aandoen, iedereen blijft de kans krijgen om terug tot inzicht te komen. Hierdoor willen wij onze negatieve daden terug positief omvormen. En dit kunnen wij alleen verwezenlijken door onze negatieve daden terug recht te zetten. Door in onze volgende levens alles zelf te doorstaan wat je een ander ooit hebt aangedaan. Zodat wij tot het besef komen hoe het aanvoelt…..het aangedane leed, de geestelijke en lichamelijke pijn, de angst, de vernedering, enz… Zodat wij dit alles een ander niet meer kunnen aandoen, omdat wij dan zelf die geestelijk pijn aanvoelen. Want als jij nooit zelf iets ergs meemaakt kan je niet weten wat een bepaalde negatieve daad teweeg brengt in een mensenziel, hoe het aanvoelt zo behandelt te worden. Dat kan alleen door zelfondervinding.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Gastenboek
  • Lieve groetjes Nikki
  • Kiekeboe
  • goeiemorgen Erna
  • kiekeboe
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


     Welkom bij Het Bloggershoekje

    Welkom bij Het Bloggershoekje

    U kan mij vinden op blogplaats 126


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012

    Foto

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek
  • Lieve groetjes Nikki
  • Kiekeboe
  • goeiemorgen Erna
  • kiekeboe
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!