Foto
Over mijzelf
Ik ben Erna, Germaine, Ludwina Van Craen
Ik ben een vrouw en woon in Betekom (België) en mijn beroep is verkoopster.
Ik ben geboren op 22/09/1959 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: schilderen met olieverf, glasgraveren, boetseren met klei, ytongstenen uithouwen, airbrushen, tekenen, alle soorten handwerk zoals breien, haken, borduren, naaien.
Ik ben medium, mijn tekeningen en schilderijen zijn als vensters naar de geestelijke wereld.
Foto
Categorieën
  • Beschermengelen (9)
  • Filosoferen (1)
  • Gestelde vragen (55)
  • Mijn boek (2)
  • Mijn kunst (4)
  • om even over na te denken (2)
  • Vervolg boek (20)
  • Foto
    Mijn favorieten
  • http://blog.seniorennet.be
  • http://www.ernavc.be
  • http://www.live-with-style.com
  • http://www.choufkes-wellness.be/
  • http://www.danjelspoppenblog.blogspot.be/
  • http://www.nieuwetijdskind.com/spirituele-betekenis-van-het-dierenrijk/
  • http://www.nieuwetijdskind.com/gnosis-gnostiek/
  • http://www.askrealjesus.nl/node/26
  • http://blog.seniorennet.be/hetbloggershoekje3
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jubo
    blog.seniorennet.be/jubo
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    IK WIL IK KAN
    geestelijk evolueren door positief denken en de simpele woorden IK WIL IK KAN
    In dit blog ga ik verder schrijven en vertellen over zaken die ik mee gemaakt heb en vragen die mij gesteld werden na het uitgeven van mijn eerste boek, waardoor ik weer verdere inzichten over de geestelijke wereld verkreeg. Inzichten die ik graag met u wil delen. Hebt u ook vragen? Stel ze me gerust :-)
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je het Christusbewustzijn kan bereiken
    Hoe je het Christusbewustzijn kan bereiken  

    Ik weet niet goed waar te beginnen, ik heb zoveel meegemaakt de voorbije 25 jaar. In 1988 is mijn lange geestelijke, soms zware strijd begonnen. Toen wist ik nog niet wat mijn geestelijk doel was. Met veel vallen en opstaan, door al die jaren heen, ben ik sinds februari 2013 te weten gekomen waarom ik dit alles moest doorstaan. Het werd mij ook maar met mondjesmaat duidelijk. Ik weet nu dat mijn levensdoel was om de geestelijke weg te vinden om het Christusbewustzijn te behalen en te ervaren. Waardoor ik het nu aan anderen onbewust geestelijk kan verder leren zodat iedereen de kans krijgt om bovenuit deze negatieve wereld te groeien. Zodat iedereen de kans krijgt de sfeer van LIEFDE EN VRIJE WIL te betreden. Christus was de stichter van deze hiërarchie voor alle mensen. Omdat wij mensen de enige goddelijke wezens worden met een vrije wil moest er een nieuwe sfeer gecreëerd worden. En dit was Christus zijn taak om ons mensen naar die sfeer te begeleiden.  

    In al die jaren heb ik geestelijk leren vechten met de woorden IK WIL IK KAN om een negatieve macht om te zetten in een positieve energie. In het begin was ik geestelijk niet sterk genoeg en verloor vaak die geestelijk strijd, met als lichamelijk gevolg: blauwe plekken, zwellingen aan vingers en ledematen, en bij één zwaar gevecht zelfs een hernia … maar ik gaf het nooit op.
    Ik heb angsten doorstaan en geleerd om ze te negeren en anders in te zien.
    Ik heb er ook veel inzichten en gaven door verkregen. Sommige inzichten waren zo schokkend en soms heel moeilijk te aanvaarden om ze onmiddellijk als waarheid aan te nemen. Maar steeds als ik er een tijdje over nadacht begon ik het beter in te zien doordat die negatieve sluier langzaam verdween.  

    Inzichten zoals:

    -          Dat alles wat er gebeurt in ons leven een reden heeft zowel de goede als de slechte gebeurtenissen. Wij kiezen voor alles zelf vlak voor onze geboorte. Omdat we dit nodig hebben voor onze geestelijke evolutie. Hierdoor leren wij hoe pijnlijk het is en kunnen wij dit een ander niet meer aandoen. Dus moeten wij leren denken: “Hoe voelt het als ik dit een ander aandoe?”  

    -          Wij moeten leren vergiffenis schenken, het maakt niet uit voor wat. Dus elke lichte of zware gebeurtenis of geestelijk probleem aangericht door een ander, eender welk het maakt niet uit, waardoor je geestelijk ineen zakt, het niet meer ziet zitten, er een eind wil aan maken en als we uiteindelijk denken:” Het hoeft niet meer voor mij, ik heb er genoeg van, ik geef het op, trek allemaal uw plan”, besef dan, op dat moment, dat het een geestelijke les is waardoor jij je gradatie kan behalen om los te geraken van deze negatieve sfeer. Het maakt niet uit hoe je het beleefd, de gevoelens zijn allemaal hetzelfde, maar aangepast aan de door u uitgekozen levensweg. Op dat moment, hoe moeilijk ook, moet je kunnen denken:” Ik heb hier zelf voor gekozen om mijn gradatie te behalen. Al deze mensen die mij pijn en leed bezorgde hebben mij hierbij geholpen. Zonder deze gebeurtenissen kon ik dit nooit ervaren. Daarom vergeef en dank ik hen met alle liefde in mijn hart”. Door vergiffenis te schenken en dit te denken met volle overtuiging verdwijnt je haat gevoel en krijg jij terug gemoedsrust. Het verlicht uw ziel waardoor we geestelijk positief evolueren.  

    -          Dat iedereen een vrije wil heeft en zelf verantwoordelijk is voor zijn geestelijke evolutie. Wij moeten niet altijd proberen een ander zijn problemen op te lossen. Iedereen moet het zelf doen anders leren zij niets.  

    -          Dat wij niet mogen oordelen over anderen omdat iedereen zijn weg volgt die het beste bij zijn groei-evolutie past. Ook al is dat in onze ogen de verkeerde weg. Wij kunnen hen er enkel op wijzen of verwittigen, maar het blijft hun keuze. Soms hebben deze mensen dit negatief pad nodig om het positieve beter te kunnen ervaren en zo hun fouten in te zien.  

    -          Aanvaard de ander zoals jij zelf wil aanvaardt worden  

    -          Ik had het moeilijk in het begin om te aanvaarden dat wij ons boven alle geloven op aarde moeten zetten. Wij alles hierover in twijfel moeten trekken. En dat heb ik gedaan. Als je alles goed bekijkt is er in elk geloof wel iets dat je moet doen, en iets moeten doen is negatief. Zo heb ik het toch ondervonden. Want elk geloof, het maakt niet uit: katholiek, protestant, islam, hindoeïsme, soefisme enz…. alles heeft een deel positief maar vooral een deel negatieve invloeden door de eeuwen heen verkregen door ons materialistische denken van de mens. Al de zo gezegde heilige geschriften opgeschreven door mensen zijn onbewust beïnvloed door het negatieve hier op aarde. Want alles wat wij kennen aangaande geloof en spirituele ingevingen zijn ingegeven door het negatieve dat zich voor doet als een positieve energie of positief wezens. En dat heb ik aan den lijve kunnen ondervinden, zoals ik in mijn boek vertel. Dat is hun tactiek om ons tegen te houden in onze geestelijke groei zodat wij nooit ons doel zouden kunnen bereiken. Je kunt het zien als een strijd tussen Lucifer en Christus. Hier op aarde is het Lucifers rijk en zijn wij in zijn macht, wij doen onbewust wat hij wil. Wij zitten geestelijk vast in een bedwelmende negatieve roes. En zolang wij dit niet inzien blijven wij waar we zijn. Zien wij dit in dan verliest Lucifer zijn macht over ons en kunnen wij langzaam maar zeker eindelijk deze negatieve sfeer overstijgen. Dan ontwikkelen wij ons Christus bewustzijn en kunnen eindelijk onze echte geestelijke sferen betreden de goddelijke sfeer van Christus: de sfeer van

    LIEFDE EN VRIJE WIL 
     
    -          Je moet alles zelf doen, beleven en doorstaan om het Christus bewustzijn te kunnen bereiken. Niemand anders kan dit voor je doen, geen mens, engel of ander wezen heeft die mogelijkheid, kracht of laat staan de macht. Dat zijn illusies die het negatieve ons al eeuwen wijsmaakt. Alle engelen hebben ook al eeuwen hard, positief gewerkt aan en met hun energie, waardoor zij hun hoge gradatie hebben bereikt. Laat ons daar een voorbeeld aan nemen. Je kunt niet verlangen dat jij die energie van de engelen zomaar krijgt. Dat is pas dom, gemakzuchtig en erg lui, om zoiets te denken. Wij moeten alles zelf leren, zelf opbouwen met onze gedachten. Want alle leerprocessen zitten en gebeuren allemaal in onze gedachten. Maar je moet wel inzien dat niet elke gedachten van uzelf is. Niemand weet dat onze gedachten dikwijls geleid en misleid worden door het negatieve. Iemand anders gaf er de naam “onze dualiteit” aan, hij bedoelde: ons lichaam bestaat uit ons ego en onze geest. Ons lichaam of ego is aards dus negatief en onze geest is geestelijk dus positief. Denk maar aan vroeger toen ze ons vertelden dat er op onze schouders een engeltje en een duiveltje zitten die ons doen twijfelen aan van alles en nog wat. Het is dan aan ons om het juiste gevoel te volgen.  

    Gaven ontwikkeld zoals:
    -          Mededogen
    Wat is mededogen hebben nu juist?

    Een vriendin zij ooit tegen mij:   ”Mededogen is deernis hebben, het is een vorm van medelijden maar het is niet hetzelfde”.  
    Romain zei vroeger ooit: “Medelijden is niet goed, wij moeten niet mee gaan lijden met de mensen want dan zinken wij mee naar beneden in hun emotionele put van verdriet. Het is beter dat wij mede voelen met hen, dan blijven wij boven aan de rand van hun put staan en kunnen wij hen zo terug mee naar boven trekken. Probeer niet kwaad te worden want zo kan je er beter afstand van nemen waardoor je er geestelijk boven komt te staan. Toch kunnen sommige mensen, bepaalde gebeurtenissen of zelfs als jij ziet wat anderen elkaar aandoen u toch nog diep raken. Op dat moment voelen wij ons dan triest. Dit alles is mededogen hebben en dat is veel beter dan medelijden hebben”. 

    -          Christus bewustzijn ervaren
    Wat is dat? Hoe ervaar je dat nu? Hoe weet je dat je zover bent geraakt?

    Als Romain nog leefde vertelde hij altijd hoe we geestelijk evolueerde, wat we bereikt hadden en zoveel meer. Zulke dingen weet ik niet, ik heb die gave niet, dus vroeg ik mij de laatste tijd vaak af:” Hoever ben ik nu al geestelijk geraakt? Enkele dagen geleden kreeg ik van een vriendin een email gestuurd. Terwijl ik deze las dacht ik telkens:” Hé zo denk ik ook!”. Het was door deze email dat ik besefte dat ik het Christusbewustzijn had bereikt. Toen op dat moment voelde ik de warme positieve energie door mijn hartstreek vloeien en wist onmiddellijk dat het waar was.
    Als je de geestelijke wereld een vraag stelt krijg je vroeg of laat, op de één of andere manier altijd een antwoord.
    De site was deze: http://www.askrealjesus.nl/node/26 Het was een tekst met 9 bijgevoegde delen. Samen vormden ze één geheel  

    Wel je hebt het Christus bewustzijn bereikt als je:
    -  Op een moment beseft dat wij beïnvloed worden door het negatieve. Dat je zelf merkt dat sommige gedachten niet in overeenstemming zijn met wat je gevoel je influistert. Vanaf dat moment kijk je door hun maskers heen, voel je gewoon het negatieve rond u als ze er zijn. Dan komen al uw haren op uw rug en armen omhoog als waarschuwende antennes. Zoals het bij de dieren ook is als ze zich belaagd voelen door een vijand.
    -  Van het moment jij je één voelt met alles en iedereen op aarde
    -  Van het moment dat jij boven alle geloven van deze aarde staat. En weet wat echt geloven is. Echt geloven is puur en zuiver zonder verplichtingen en zonder opgelegde rituelen. Want niets moet alles mag uit vrije wil. Echt geloven is één zijn met alles en iedereen, respect hebben voor elke mens eender welk ras, religie of cultuur ze hebben. Respect voor de dieren, planten, kortom alles hier op aarde.
    -  Van het moment jij zelf voelt wat je een ander aandoet.
    -  Van het moment jij een ander aanvaard zoals je zelf wilt aanvaard worden.
    -  Van het moment jij een ander aanvaard zoals hij of zij is
    -  Van het moment jij je vijand vergiffenis kunt schenken en zonder haatgevoelens over hem denkt. Beseffen dat deze mensen niet beseffen wat ze doen. Zoals Jezus ons voor deed op het kruis met de legendarische woorden: “Vader vergeeft het ze want zij weten niet wat ze doen” Je niet kwaad maken in die persoon maar je alleen triestig voelen te weten dat hij onwetend, onbewust gemanipuleerd wordt door het negatieve.
    -  Van het moment jij niet meer kan haten
    -  Van het moment je mededogen hebt ontwikkeld,
    -  Van het moment jij jezelf kan zien als een spiritueel, goddelijk wezen dat werkt aan zijn geestelijke groei in een aards lichaam
    -  Van het moment je dit allemaal beseft en naleeft voel je voor enkele minuten een warme positieve gloed van positieve energie door je hartstreek vloeien.  

    Ik weet nu dankzij die teksten dat mijn geest tot het Christusbewustzijn is opgeheven. Maar ik weet ook dat ik steeds blijf verder evolueren. Want ons geestelijk groeiproces is oneindig. Al is het nu rustig in mijn hoofd, toch zal ik ook op mijn  hoede moeten blijven voor de misleidende gedachten die het negatieve mij influisteren. Ik zal ze steeds moeten in twijfel blijven trekken zolang ik leef op aarde. Want het negatieve geeft nooit op zolang wij op aarde verblijven.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Gastenboek
  • Lieve groetjes Nikki
  • Kiekeboe
  • goeiemorgen Erna
  • kiekeboe
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


     Welkom bij Het Bloggershoekje

    Welkom bij Het Bloggershoekje

    U kan mij vinden op blogplaats 126


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012

    Foto

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek
  • Lieve groetjes Nikki
  • Kiekeboe
  • goeiemorgen Erna
  • kiekeboe
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!