Dat de kampioenschappen worden georganiseerd door het Cyclo Team Hoegaarden bewijst dat de club op enkele jaren een degelijke reputatie heeft opgebouwd. De wielerbond kijkt toe op de kwaliteit van het parcours en het talent van de organisatie. Het parcours van vorig jaar is min of meer behouden: start aan de Zavelkuilstraat, bergop naar de hockey en de tennis, nadien door het bos van Rommersom tot tegen de snelweg en terug. In de startzone heeft de gemeente de aanloopweg verbeterd. De tent voor de nabespreking is verhuist van de top van de zavelkuil naar het veld tegen de betonweg (met dank aan boer Vankelecom).

Woensdag jongstleden vond de officiële verkenning door de deelnemers plaats. Vandaag verschenen ook al tientallen renners op training. Hun campers staan opgesteld aan de Ravelroute. De meeste zullen vanavond toekomen. Officials vestigen hun kantoor in de Repos. Deelnemers parkeren in de Bleystraat. Ze vinden hun kleedkamers bij de hockey- en tennisclubs. De Zavelkuilstraat is afgesloten, uitgezonderd diensten. Voor deelnemers aan de hockeywedstrijden nu dinsdag, maar vooral toekomende zaterdag en zondag, rijdt er een pendelbus tussen hun terrein en de parking van brouwerij ABInbev.

Op dinsdag 11 november vindt het Vlaams kampioenschap voor aspiranten (12,13 en 14 jarigen) plaats. Vanaf 10u zijn er in afwachting van dit kampioenschap wedstrijden voor miniemen. Vanaf 13u15 start het Vlaams kampioenschap, eerst de meisjes daarna de jongens. Voor deze wedstrijden worden er telkens 55 renners door de wielerbond geselecteerd. Voor de deelnemerslijst: zie Wielerbond Vlaanderen. (Met nummer 108: Nys Thibau.)

Op zaterdag 15 november richt WTC Hoegaarden een aflossingswedstrijd voor mountainbikers op hetzelfde parcours. Op zondag 16 november zijn er eerst de wedstrijden van de masters A, B en C en Dames-int. Nadien is er het provinciaal kampioenschap voor nieuwelingen, juniores en elite zonder contract.

 

BRON : Nieuwsblad / Raymond Billen