Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    31-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan alles komt éénmaal een einde.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is mijn laatste bericht voor de maand oktober 2013, morgen begint de november, de maand waarin we alle gedenken die ons reeds voor altijd verlaten hebben.
    Aan mijn blog komt voorlopig echter nog geen einde, alhoewel er vroeg of laat ook een einde zal aan komen, maar nu nog niet, niemand van ons is onsterfelijk, maar mijn tijd van heengaan is nog niet gekomen, ik doe nog een poosje mijn best want ook ons geschreven WOORD is een zeer sterk wapen.
     
    Ik dank allen die mijn bescheiden blog dagelijks bezoeken en ik hoop, dat zij zoals ik zien, dat de traditionele partijen nu al in hun broek doen omdat zij vrezen dat de Vlaamse partijen een ongekende overwinning zullen behalen in mei 2014, ik hoop, dat de twee Vlaamse partijen elkaar de hand zullen reiken, zij zullen daardoor een volslagen meerderheid behalen, een meerderheid die eindelijk een einde kan maken aan het belgische monster.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    27-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen mogen we een uurtje langer slapen en toch op dezelfde tijd opstaan.
    Ik wens alle bezoekers van mijn blog een prettig en vredig weekeinde.

    De belgische propagandamolen draait op volle toeren tegen alles wat Vlaams-Nationalistisch is. Meer dan ooit gaat men met Goebbelse drogredenen tekeer tegen de Vlaams-Nationalistische partijen, zelfs de Vlaamsbelang jongeren staan op de lijst van de staatsveiligheid, ik ken dat, als leider van de Dietse Blauvoetvendels heb ik er in mijn jonge jaren ook op gestaan, of dat nu nog zo is, weet ik niet. Koning Flub doet ook zijn best om zijn broodwinning te behouden, van elk raadhuisbalkon roept hij; "leve belgie" en de weinige overgebleven belgen juichen hem toe. Als men de kinderen niet zou misbruiken om met belgische vlaggetjes te zwaaien, zouden er niet erg veel toehoorders ziin, daarom gaan Flub en zijn Matil ook nooit op een schoolvrije dag ergens op bezoek.

    De schrik voor de volgende verkiezingen zit er bij de traditionele partijen goed in, zij weten dat zij in mei 2014 een flinke trap onder hun graaierskont zullen krijgen. Als nu de twee Vlaamse partijen de handen in elkaar slagen zal Vlaanderen eindelijk weer geel-zwart worden, dat is het wat ik hoop.

    Groetjes,
    Kartuizer. 



    >> Reageer (3)
    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan ...........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dinsdagavend heb ik genoten van de muziek van Ludwig van Beethoven, de symponie nr5 en Konzert voor klavier enzv. samen met een lekkere Trappist, enkel glaasjes rode wijn en een paar blokjes abdijkaas. Op die manier probeer ik de miserie, de godsdienstwaanzin en het zinloze moorden door deze godsdienstwaanzinnigen in deze troostloze van God verlaten wereld te vergeten. Ik kan er toch niets aan veranderen en ik lig er ook niet meer van wakker kinderen en kleinkinderen heb ik gelukkig als eenzaat niet maar ik voel wel mee met allen die ze wel hebben.

    Vele zeventigplussers zijn ondervoed las ik vandaag in de krant. Eerlijk gezegt begrijp ik dat niet goed, zelf heb ik ook maar een pensioen van 941,07 euro per maand, dus officieel onder de armoedgrens, maar ik kom daarmee goed rond. Ondervoed ben ik zeker niet, ik heb genoeg te eten en te drinken en ik kan mijn eten zelfs nog met de kat delen die gewis ook niet ondervoedt is. Bovendien kan ik nog elke avond van mijn Trappist en enkele glaasjes wijn genieten. Goede en gezonde voeding hoeft niet duur te zijn, rode uien die zeer geneeskraftig zijn kosten bijna niets, ook linsen en bonen die eveneens zeer geneeskraftig zijn, zijn niet duur en de twee aardapellen die voor een normale maaltijd van oudere mensen voldoende zijn blijven nog betaalbaar. En, wie regelmatig linzen en bonen eet heeft geen behoefte aan vlees, dat trouwens kankerverwekkend is.

    Ik zit hier trouwens lekker warm en ben zeer tevreden met mijn voorraad houtbrikketten, wie méér over deze briketten wil weten hoeft alleen maar bij Google WWW.sparky.de in te tippen dan krijgt men een mooie video.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    19-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijf trouw aan onze normen en waarden......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wens alle bezoekers van mijn blog een prettig en vredig weekeinde, laat U niet misleiden door de talrijke leugens die dagelijks weer in de kranten staan en door de rode lofbetuigingen aan zogenaamde "grote staatsmannen" die in werkelijkheid graaiers en nestbevuilers waren die voor meer als dertig zilverlingen Vlaanderen verkochten.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    16-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort genoteerd......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een oude geilaard die er vorig jaar nog prat op ging dat hij zijn Mietje nog enkele keren per week kon bevredigen, van zijn eerste leugen was hij echt niet gebarsten, is vorige week tot stof en as teruggekeerd. De kranten hebben er een week lang van vol gestaan, aan de lofbetuigingen van zijn medegraaiers in de politiek kwam geen einde, nu ontbreekt nog de heiligverklaring van deze Vlaamse nestbevuiler.

    Aan de toestand in Meulenberg moet eindelijk eens drastisch een einde gemaakt worden, een sterke politieploeg met Duitse herdershonden moet toch wel in staat zijn dit bruine crapuul eens en voor altijd uit de samenleving te bannen.

    Het gaat goed in het belgenland, mijn pensioen werd verhoogd met 4,25 euro per maand, één en een half brood per maand meer. In Nederland gaat dat anders, mijn Nederlands pensioen werd vanaf oktober 2013 verhoogd met 25,16 euro per maand met terugwerkende kracht tot juni 2012, ik krijg nu inplaats van 360,86 voorheen 386,02 per maand en 917 euro voor de maanden van juni 2012 tot November 2013 als nabetaling. Een verhoging van 25,16 per maand betekend voor een alleenstaande brood voor een hele maand.

    Dit zijn maar enkele losse gedachten van jullie Kartuizer die niettegenstaande al het onheil in deze wereld aan het Goddelijke Wezen, de Schepper van alles blijft geloven.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    12-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik een vredig en aangenaam weekeinde ook al schijnt de zon niet.

    Alweer is er een boot voor Lampedusa gekenterd, neen niet die van vorige week, maar een andere, een spreker van de Maltese Marine zei dat het schip tussen Tunesie en Sizilie gekenterd is, 200 mensen worden vermist.

    In Afrika baren 13-14 jarige kinderen reeds kinderen. De meeste Afrikanen kunnen zich zelfs als volwassene niet voeden en dan maar klagen dat er kinderen van honger sterven, maar dat is allemaal de schuld van God.

    De in Rusland gearresteerde Greenpeace aktivisten worden wegens het bezit van harddrugs aangeklaagd commentaar overbodig.

    Als men dagelijks ook de buitenlandse blogs leest weet men steeds meer als dat wat in de kranten staat.

    Bron: Blog Europäische Werte.

    Over het binnenlands nieuws wil ik vandaag niets schrijven, ik wil mijn blog niet bezoedelen.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    08-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn mening......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik kan er niet omheen te zeggen, dat ik over sommige reacties die ik op mijn drie laatste artikels kreeg een beetje verbaasd en teleurgesteld ben.
    Ik begon mijn betoog met te zeggen dat ik de zogenaamde oerknal voor onzin houd, de kip en de haan, de merry en de hengst, vader spin en moeder spin waren gelijktijdig daar en alle andere levende wezens ook, inklusief de mens, allemaal als een paartje, zodat ze zich konden voortplanten. Ik zei, dat mijn verstand mij zegt dat er iets moet zijn dat altijd geweest is, omdat van niets nooit iets kan komen, dat dit alles bedacht heeft, een geweldige intellegente geest, een kunstenaar, zoals Jutta dat in haar reactie zo mooi formuleerde, en dat ik deze enorme geweldige geest God noem.

    Ik zei ook zeer duidelijk dat deze God niet de zelfgeschapen god van de kerk-en sektenleiders is, geen straffende God, en dat deze God zich niet bemoeit met ons reilen en zeilen op onze planeet aarde maar dat we hier mogen klungelen zoveel we willen en dat we de gevolgen van ons geklungel zelf moeten dragen en wij door dat misgeklungel ons zelf straffen. Wanneer moeders die in blijde verwachting zijn, alkohol drinken en roken en drugs gebruiken moeten zij niet verbaasd zijn dat er kinderen met afwijkingen geboren worden. Iemand die twee pakjes cigaretten per dag rookt moet niet verbaasd zijn longkanker te krijgen en zo is het ook met vele andere ziekten, wij straffen steeds onszelf door de natuurwetten te overtreden.

    Over een paradijs met rijstpap met gouden lepeltjes of met 72 maagden heb ik niets geschreven, wat er met ons gebeurt na onze dood weet ik niet, maar ik meen wel te weten dat de mens iets meer heeft als koolstof en water, namelijk geest, vandaar ook de uitdrukking hij liet de geest. Ik geloof, maar weten doe ik dat niet, dat deze geest een fraktie is van de enorme Geest die ik God noem en dat deze geest onsterfelijk is.

    Als er een lezer of lezeres is, die kan bewijzen dat uit het niets iets kan komen, mag hij of zij zich melden.

    Tenslotte nog dit; het is een schande zei Frans I. over de ramp op Lampadusa, en dat beaam ik, maar hij zei niet wat de schande is, de overbeladen boot die kenterde of de mensensluizers of de autoriteiten in de landen waar de mensen wegvluchten. En, dat er in de moslimlanden duizende Christenen vermoord worden alleen maar omdat zij Christenen zijn, daarover zei Franske niets, het zijn tenslotte ook geen Rooms-Katholieke Christenen.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (7)
    07-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van je vrienden moet je 't hebben.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo Victor,

    Het is al meer als een jaar geleden dat ik een reactie die op mijn blog verscheen heb afgekeurd, dat doe ik maar heel zelden.
    Alle reacties die ik kreeg op Vragen, vragen en nog eens vragen heb ik goedgekeurd en die zijn ook alle op mijn blog verschenen.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vragen, vragen en nog eens vragen...Epiloog.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De vraag van Marnix vind ik zeer interesant, zijn de bacterien intellegent daar zij zich steeds aanpassen aan de antibiotica?

    Op de reactie van Lucky9 antwoord ik het volgende:
    "De God aan wie ik geloof is duizende keren groter als het plagiaatgodje allah, de hele islam is inderdaad één grote leugen.
    En Lucky, Frans I. heeft inderdaad veel haast om zijn voorganger die het haatboek koran kuste heilig te verklaren, wat steekt daar wel achter?
    Heiligverklaringen zijn de God waarin ik geloof vreemd, dat zijn uitvindigen van een priesterkaste die er grote sier mee drijft en er goed van leeft op kosten van de goedgelovige zielen. Heiligen, zijn mensen die de natuurlijke wetten die God in hun harten gegrift heeft eerbiedigen, gij zult niet moorden, gij zult niet stelen, gij zult niet bedriegen en uw medemensen steeds zo behandelen zoals ge zelf behandeld wil worden.
    En Lucky, God is inderdaad geen persoon maar de intellegente kracht, het iets, dat altijd moet geweest zijn en zonder begin is.

    Jutta heeft het juist geformuleerd, een Superbrein was eens het begin van alles en dit Superbrein noemen wij God.

    Ik voel mij zeer vereerd, dat Jean die ik als een goede vriend betracht mijn mening respecteerd zoals ook ik zijn mening respecteer. Beiden zijn wij op zoek naar de oorsprong van het leven en van alle bestaande dingen en beiden staan wij voor vragen waarop we alléén maar onzeker kunnen antwoorden want echt weten doen we niets, we kunnen alleen maar gissen en raden en het is goed dat we elkaars mening in dit zoeken respecteren. Ik geloof in de God die volgens mij zonder begin is en de schepper van alles wat is moet zijn, maar tussen geloven en weten is er een groot verschil. En, mijn geloof is niet gestaafd op uitspraken van kerkleiders maar op mijn verstand en dit verstand zegt mij dat er van niets nooit iets kan komen er moet dus iets geweest zijn dat altijd geweest is en dat alles wat is tot stand heeft gebracht en dat iets noem ik God.

    De reactie van mijn oudere vriend Victor, hij is inderdaad één jaar ouder als ik, heb ik driemaal aandachtig doorgelezen, maar ik begrijp nog niet wat hij bedoeld.
    Ik heb toch nergens geschreven dat ik buitenaards leven voor onmogelijk houd, integendeel, ik kan niet geloven dat er alléén maar op onze planeet aarde, die maar een klein bolletje is in het oneindige heelal, leven zou zijn. Maar zelfs als het leven op onze planeet zou ontstaan zijn door hoger beschaafde wezens, verklaard nog niet waar dan deze hoger beschaafde wezens vandaan gekomen zouden zijn, zij kunnen dan toch ook maar schepselen zijn van het iets dat altijd moet geweest zijn en zonder begin is, dat ik God noem want uit het niets kunnen ook geen hoger beschaafde wezens ontstaan. Even nadenken Victor.

    Ik heb nu mijn best gedaan om te verkaren wat ik onder de naam God versta.

    Groetjes,
    Kartuizer. 


    >> Reageer (4)
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vragen, vragen en nog eens vragen...2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben weer met een heikel thema begonnen, maar wie A zegt moet ook B zeggen. De titel van mijn blog is; Gedachten over God en de wereld. Ik moet dan ook eens duidelijk maken wat ik met de naam God bedoel.

    Er moet iets zijn, dat er altijd geweest is en dat iets is God. Van niets kan er nooit iets komen. Ik tracht de voorstanders van de evolutietheorie te begrijpen, maar zonder dat iets dat er altijd moet geweest zijn kan deze evolutie geen aanvang genomen hebben omdat er van niets nooit iets komen kan.

    De God aan wie ik geloof is geen straffende en wraakzuchtige God maar een liefdevolle vredelievende. Hij is de schepper van het oneindige heelal met de vele miljoenen sterren en planeten. Ons heeft Hij de planeet aarde gegeven, met alles erop en eraan, op deze planeet mogen wij klungelen zoveel we willen, Hij bemoeit zich daar niet mee. Op onze planeet aarde was van begin aan alles wat wij nodig hadden maar wij hebben zoveel misgeklungelt dat er nu niet meer genoeg is om alle mensen behoorlijk te voeden, dat is echter niet de schuld van God, maar onze eigen schuld. Een echtpaar dat tenauwernood twee kinderen behoorlijk te eten kan geven en er tien verwekt waarvan er dan acht van honger sterven is de ware schuldige, niet God. Bovendien kan men ook niet verwachten dat andere echtparen die wel hun verstand gebruiken de acht kinderen van het eerste echtpaar te eten gaan geven en daardoor hun eigen kinderen zouden verwaarlozen. Wie de natuurwetten overtreed straft zich zelf, het is niet God die straft.
    De God aan wie ik geloof verlangd niet dat wij Hem aanbidden en ons in het stof voor Hem verneigen zoals sommige kerk-en sektenleiders ons dat willen wijsmaken, neen, Hij verlangd alléén dat wij liefdevol met elkaar omgaan, niet stelen en bedriegen en niet moorden en dat wij onze medemensen zo behandelen zoals we zelf graag behandeld zouden worden, dat zijn de ongeschreven natuurwetten die Hij in het hart van elke mens gegrift heeft. Wanneer wij echter deze natuurwetten overschrijden, grijpt Hij  niet in met straffen omdat wij door het overtreden van deze natuurwetten ons zelf straffen. 
    De God aan wie ik geloof heeft aan elke mens een vrije wil gegeven, met deze vrije wil kan de mens kiezen voor het goede of het slechte, dezen echter die voor het slechte kiezen houdt Hij daarvan niet terug omdat Hij niet wil ingrijpen in de vrije wil, Hij is geen tyran. Wanneer echter in sommige landen het slechte hoogtij viert zoals in de moslimlanden, is dat niet de schuld van God maar van de overheden die zulks oogluikend toelaten en soms ook bevorderen zij en zij alleen zijn de verantwoordelijken voor deze moord en slachtpartijen en niet God. Wij mogen op onze planeet zoveel klungelen als we willen, dat is de vrijheid die God ons gegeven heeft als wij zelf aan deze slachtpartijen geen einde maken met alle middelen die ons ter beschikking staan dan mogen wij God niet verwijten dat Hij niet ingrijpt.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vragen, vragen en nog eens vragen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, ik stel mij vragen en nog eens vragen, de meesten zullen wel niet door de lezers van mijn blog beantwoord worden, dus zal ik trachten ze zelf te beantwoorden.
    De vraag wat er eerst was, de kip of het ei, is zo meen ik, een domme vraag, de kip was er het eerst, want zonder kip geen ei. Maar gelijktijdig was er met de kip ook de haan! Waar kwamen dan die kip en die haan zo plots vandaan?
    Er was ook de hengst en de merrie waar kwamen dan plots die twee paarden vandaan?
    En, de kat en de kater, zij waren er gelijktijdig, waar kwamen zij plots vandaan?
    En ook vader spin en moeder spin waren gelijktijdig daar, waar kwamen zij plots vandaan?
    Ook de ezel en de merrie waren gelijktijdig daar, waar kwamen zij plots vandaan?
    En, ook Adam en Eva waren gelijktijdig daar, waar kwamen zij zo plots vandaan?
    Alle levende wezens waren plots als een mannelijk en vrouwelijk paartje daar, zo, dat ze zich konden vermeren, waar kwamen zij zo plots vandaan?
    Dat al deze kreaturen uit een oerknal zouden ontstaan zijn lijkt mij onzin en ongeloofwaardig, ik ben ervan overtuigd dat hier een geweldige intellegentie aan het werk was en deze geweldige intellegentie noem ik God maar het is niet de god die door mensen geschapen werd maar een echte God.
    Morgen wil ik trachten te verduidelijken wat ik onder de naam God versta.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan ...........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wens alle bezoekers van mijn blog een aangenaam en rustig weekeinde.
    Het kan ook zonder het dure aardgas en de nog duurdere stookolie. Mijn nieuwe voorraad houtbriketten is binnen. Donderdagmorgen was het hier erg druk, een hulpbereide buurman kwam met een reuse heftruk en dan kwam de vrachtwagen met vier paletten van elk duizend kilo houtbriketten, handig verpakt in 10 kilo pakken, dus vierhonderd pakken. Toen die vierhonderd pakken enkele uren later met de hulp van goede vrienden eindelijk in de stal opgestapeld waren keerde de rust terug. De rekening, die bij levering in baar moet betaald worden, 1200 Euro,Duitse BTW van 6% inbegrepen, voor dat geld kan ik tot oktober 2014 mijn huis aangenaam verwarmen. Natuurlijk kost het een beetje meer moeite als alleen maar aan een thermostaat te draaien, de kachel moet regelmatig schoon gemaakt worden, maar de as is uitstekende meststof voor de tuin omdat deze briketten een zuiver natuurproduct zijn, zonder enige chemische toevoeging en zo heb ik dan ook nog rijkelijk appeltjes voor de dorst. Niettegenstaande de merkwaardige zomer, heeft mijn appelboom rijkelijk vrucht gedragen, de appelen zijn wel een beetje kleiner als de vorige jaren maar zeer lekker en ze zijn niet gespoten. Ik ben dus in tegenstellig tot vele anderen een tevreden mens. Dat wil echter niet zeggen, dat ik geen wensen meer heb want die heb ik nog wel, ik wens dat er eindelijk een einde zou komen aan die zinloze moslimmoordpartijen zodat overal op deze aarde de mensen in vrede kunnen leven. Ik wens, dat er eindelijk een einde zou komen aan de toestroom van criminelen in ons land en in heel Europa. Ik wens dat er eindelijk een einde zou komen aan elke vorm van godsdienstwaanzin. Ik wens, dat we eindelijk terug politiekers zouden krijgen die aan het belang van de eigen mensen denken en die al het vreemde gespuis zullen terugsturen naar daar waar zij vandaan gekomen zijn. En, ik wens dat deze wensen ooit nog in vervulling zullen gaan.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    22-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wens alle bezoekers van mijn blog een aangename en rustige nasomerse zondag.
    De krantenberichten van de voorbije week waren niet zeer vreugdevol en ook de berichten die ik in de bezochte blogs gelezen heb waren niet om te juichen.
    De politieke smoelentrekkers zowel mannelijke als vrouwelijke komen weer met de meest onnozele ideen aan die geen mens intereseren, ik word kotsmisselijk van deze smoelen die ik dagelijks in de krant te zien krijg.
    Matil van Flup wil nu met Hare Majesteit aangesproken worden, wie een beetje nadenkt zal al wel begrepen hebben, dat zij de lakens in het paleis uitdeeld en aan Flup voorschrijft wat hij te doen en te laten heeft. Het wordt hoogste tijd dat aan deze middeleeuwse poppenkast een einde word gemaakt, de tijd van de majesteiten is voorbij.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    16-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn droom...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zou zo graag overal gelukkige en tevreden mensen zien, vrolijk lachende, spelende kinderen, zonder stress.
    In mijn dromen over mijn Antwerpen der vijftiger jaren der vorige eeuw zie ik in het straatbeeld de bruine, witte en zwarte paters terug en de pastoors en de onderpastoors in soutane en niet te vergeten de nonnen. Ook de ortodoxe Joden waren in dit straatbeeld niet weg te denken, zij leefden vredig met ons samen en zij verlangden niet dat wij ons aan hun gebruiken aanpasten. Wij leefden toen in een hermonieuse samenleving zonder vijandelijkheden.
    Nu echter ziet dat beeld er anders uit, geen witte, bruine en zwarte paters en pastoors en onderpastoors in soutane en nonnen, maar vieze vuile mannen met verwilderde baarden in een soort nachthemden met moordlustige ogen, dat is het Antwerpen van nu.Geef mij dan maar die witte, bruine en zwarte paters en de pastoors en onderpastoors in soutane en die nonnen terug. Wie zijn de ware schuldigen die dit straatbeeld bewust veranderd hebben? Wie zijn de schuldigen die van een harmonieuse samenleving een hel gemaakt hebben? Wordt het niet tijd, dat we deze schuldigen gaan aanklagen?
    En, waar zijn de witte, bruine en zwarte paters en de nonnen en de pastoors en onderpastoors in soutane gebleven? Wordt het niet allerhoogste tijd dat zij weer tevoorschijn komen?

    Ik weet niet of mijn droom ooit nog in vervulling zal gaan, tenzij Gerald Celente gelijk krijgt en Europa van al dit onkruid grondig gereinigt wordt en de Christelijke waarden en normen weer in ere hersteldt worden.

    Kartuizer.Voor de vergroting van bovenstaande foto, clic op bijlage.

    Bijlagen:
    01073980.JPG (77.1 KB)   


    >> Reageer (3)
    14-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een paar korte gedachten.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oef, het is alweer zaterdag, de tweede week van september vloog voorbij, ik wens alle bezoekers van mijn blog Vrede heil en zegen voor de nieuwe week.

    Daar ik niet in Vlaanderen woon, kan ik mijn stem bij de verkiezingen niet aan het Vlaams Belang geven. Met het vooruitzicht op de verkiezingen in 2014 komen de verschillende partijen weer met de meest onnozele beloften in het nieuws. Aan de echte belangen van de burgers schijnt niemand te denken. De partij echter,die er voor zorgt, dat de BTW op de huisbrandolie, gas en stroom naar 12 % verlaagd wordt en dat daadwerkelijk nog voor mei 2014 in werkelijkheid omzet, krijgt hier in ostbelgistan bij de volgende verkiezingen mijn stem.

    Ik hoop, dat alle echte Vlaams Nationalisten hun steun zullen verlenen aan Radio Vlaanderen Nationaal, Vlaanderen heeft behoefte aan een echte Vlaamse zender en dat mag dan ook een kleine financiele bijdrag kosten.

    Groetjes
    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Vlaanderen Nationaal.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook mijn blog kreeg bezoek van Radio Vlaanderen Nationaal. Hartelijk dank voor dit prachtige initiatief. Muziek voor Vlaams Nationalisten. Vlaanderen herleeft en de Kerels keren weerom. Eindelijk een radio zonder kattengejank en hondengeblaf. Ik ben ervan overtuigd dat alle bezoekers van mijn blog Radio Vlaanderen Nationaal zullen waarderen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    07-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is alweer zaterdag, de eerste week van september is voorbij, zoals steeds wens ik alle bezoekers van mijn blog vrede heil en zegen voor zover dat in onze waanzinnige wereld nog mogelijk is en een aangenaam weekeinde.
    Veel goed nieuws heeft ons de voorbije week niet gebracht, overal, moord en doodslag, kinderen die op,de weg naar school doodgereden worden, de vraag blijft of het de schuld van de kinderen of van de roekeloze autobestuurders is, als ik voorbij een school rijd ben ik uiterst voorzichtig en ik heb nog nooit een jonge fietser aangereden ook niet dan als sommigen alle verkeersreglementen aan hun laars lappen.
    Wat de wereldpolitiek betreft, wordt het steeds ondoorzichtiger, wat zich in Syrië werkelijk afspeeld  kan ik niet beoordelen maar ik kan niet geloven dat president Assad zou dom zou zijn gifgas te gebruiken, maar de leugens van de Amerikaans moslimpresident liggen er dik op. Syrië was tot nu toe een sekuliere staat waar alle reliegies, ook de Christelijke geduld werden en dat moet voor de moslims beeindigt worden en Obama de de heimelijke  moslim wil om dat te bereiken het goedgelovige Amerikaanse volk voor dit doel warm maken. Het is te hopen dat het Amerikaanse volk eindelijk wakker wordt.
    Wat de Vlaamse politiek betreft, ook de Vlamingen moeten langzaam wakker worden, enkele jaren geleden heb ik reeds in deze blog geschreven, dat het NVA allëën maar was gepromoveerd door woestijnvis om het Vlaams Belang uit te roeien. Ik hoop, dat inmiddels vele Vlamingen begrepen hebben dat het NVA de weg opgaat van de voormalige Volksunie, de enige uitweg is, het Vlaams Belang, of deze keuze de begeerde onafhankelijkheid van Vlaanderen zal brengen weet ik niet, maar ik hoop het.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gij zult niet moorden......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dagelijks weer stel ik vast dat de wereld geregeerd wordt door ziekelijke geesten en godsdienstwaanzinnigen.
    Van de politieke kaste van een land wordt verwacht, dat zij als een goede vader en moeder zouden waken over het welzijn van de burgers. In werkelijkheid zien we een bende ziekelijke geesten die alleen maar aan hun eigen welzijn denken en belust zijn op macht.
    In de kranten lees ik, dat Pieter De Crem staat te springen van ongeduld om belgische bommenwerpers naar Syrië te sturen, de man die een zogenaamde Christelijke partij vertegenwoordigdt schijnt het gebod,gij zult niet moorden, niet te kennen.
    Ik heb beelden gezien van het bombardement op Mortsel op 5 april 1943 waarbij 900 doden vielen waarvan 209 kinderen. Ook in Syrië zullen bij het afwerpen van bommen uit belgische vliegtuigen vele onschuldige burgers het leven verlieren,dat is moorden! De taak van het belgische leger bestaat erin, het land te verdedigen tegen vreemde invallen en heeft zich niet te bemoeien met de conflikten in een soevereine staat die Syrië ten slotte is. Voor elke onschuldige burger die gedoodt wordt door een belgische bom in Syrië draagt gij de verantwoording Pieter De Crem.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    01-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals steeds wens ik de bezoekers van mijn blog een eengename en rustige zondag zonder kommer en kwel. Ik zou kartuizer niet meer zijn als ik dat niet deed. Vrede, heil en zegen zij met U.

    De situatie in Syrié gaat mijn verstand te boven, alhoewel het inmiddels bewezen is, dat de moslimbaarden het giftgas hebben losgelaten, probeert de moslimpresident van Amerika de schuld Assad in de schoenen te schuiven. Hoe het mogelijik is, dat een moslim president van Amerika kon worden en blijven gaat mijn verstand helemaal te boven, zijn de Amerikanen nu helemaal blind geworden?

    Wat ik helemaal niet begrijp, is dat Assad een vijand van Israel is, Israel zou toch zijn bondgenood moeten zijn in de strijd tegen de islambaarden?

    En wat de ortodoxe Joden in Israel betreft die zich beklagen omdat zij hun baard niet in het gasmasker krijgen, de oplosing is zeer eenvoudig, baard afscheren, als dat echter tegen de voorschriften is, baard laten staan en geen gasmasker en vertrouwen op de hulp van de Almachtige, maar dat heeft in de Duitse vernietigingskampen ook niet geholpen!

    Over de Vlaamse politiek of wat daar voor doorgaat wil ik het vandaag niet hebben, het is te treurig.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heimwee doet mijn hart verlangen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb heimwee, heimwee naar mijn Antwerpen der zestiger jaren der vorige eeuw. Van 1960 tot 1966 woonde ik in Duitsland in de rattenvanger stad Hameln. Maar 1966 kreeg mij het heimwee naar thuis te pakken en midden 1966 kwam ik weer in Antwerpen terecht. Het nieuwe begin was niet moeilijk met het banketbakkers beroep dat ik geleerd had, had ik al dadelijk werk in de bakkerij Goosens in de korte Gasthuisstraat. Ook huisvesting was geen probleem. Antwerpen was toen een bruisende stad vol leven. Ik herinner mij graag aan de avonden in de Piet Pot en in het Rubenshof en in de Vlaamse klub. Antwerpen was toen ook een veilige stad ook in de nachtelijke uren kon men zonder bedenken overal op verkenning gaan. 1967 reeds kocht ik mijn eerste auto, een NSU-Prinz, ik heb er vele kilometers mee gereden toen kreeg ik ook voor 5 franken mijn rijbewijs en dat heb ik nu nog zonder ooit een ongeval gehad te hebben. Nu zullen sommige lezers van mijn blog zich affragen, wat deed een kartuizer in de Piet Pot en in de Vlaamse Klub en in het Rubenshof en in het nachtelijke uitgaansleven. Wel, ik was dertig als ik in Antwerpen terugkwam en eerst als zevenendertigjarige heb ik voor de weg van het priesterschap gekozen, ik meende dat eerst de horens moesten afgestoten worden, ik had het toen wel allemaal gezien en ik wist wat er in deze wereld te koop is en ik heb vrijwillig gekozen voor een leven met geestelijke diepgang. Of deze keuze de juiste was weet ik niet maar ze heeft mij wel de kracht en de sterkte gegeven om nu als zevenzeventigjarige nog vrij en onvervaard op deze blog mijn mening te verkondigen.
    Als ik dat Antwerpen van toen met het Antwerpen van nu  vergelijk stel ik vast dat ik er nu niet meer zou willen wonen. Wat eens een bruisende levenslustige stad was is nu het tehuis van rovers en messentrekkers geworden waar zelfs jonge mensen zich na zonsondergang niet meer op straat wagen. Een stad waar baardige figuren die soms op apen gelijken in viese vuile nachthemden rondlopen en bruine kutmarokkaantjes die van de oudere vrouwen de handtasen roven en belust zijn op gouden kettingen, een stad, die niet meer in staat is haar burgers tegen deze misdaden te beschermen. Neen, in deze stad zou ik niet meer willen wonen.
    Maar, ik heb heimwee naar het Antwerpen van toen, een sprankeltje hoop heb ik nog dat het ooit weer eens mijn geliefd Antwerpen zou kunnen worden, als eindelijk eens alle Vlamingen die nog een beetje verstand hebben wakker worden en in mei 2014 hun stem aan de enige Vlaamse partij geven die ons Vlaanderen en dus niet alleen Antwerpen van al dat onkruid kan zuiveren en dat kan alleen maar door een vrij en onafhankelijk Vlaanderen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    discus
    blog.seniorennet.be/discus
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tiarita
    blog.seniorennet.be/tiarita
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!