Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2012 is ten einde, 2013 begint......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ter gelegenheid van de jaarwisseling wens ik alle bezoekers van mijn blog:
    Vrede, heil en zegen voor het jaar 2013. Wat voorbij is, weten we nu, wat nog komt weten we niet. Maar de narsissen zullen in deze nieuwe lente weer bloeien. Moge ook de Vlaamse drang naar onafhankelijkheid verder bloeien en moge er in Vlaanderen een nieuwe kracht met een scherpe pen opstaan in de zin van Ray van Angeltjes.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    30-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goede vriend is heengegaan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heden morgen kreeg ik het bericht, dat Ray in het Stuivenberg ziekenhuis te Antwerpen overleden is.
    Mijn woorden schieten te kort, ik ben diep bedroefd.

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In gedachten.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In gedachten ben ik bij Ray van Angeltjes die vrijdagavond met een hersenbloeding in het ziekenhuis werd opgenomen. Ik wens hem een spoedig herstel toe en zijn echtgenote veel sterkte en moed.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    26-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een korte toevoeging.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen ik in 2008 met mijn blog begon heb ik beloofd, niet alleen het politieke theater, maar ook het kerkelijke theater op de korrel te nemen. En, daar ik geen politieker ben, doe ik mijn woord gestand.

    Aanvullend op mijn kerstboodschap wil ik nu nog het volgende toevoegen;

    Toen er eindelijk een paus kwam, die het woord van Jezus begrepen had en die niet zo maar de naam Johannes-Paulus aannam, die vast besloten was het Vaticaanse rattennest uit te roken, werd zijn pontificaat na 33 dagen gewelddadig beeindigt. De ratten waren niet bereid hun nest te verlaten.

    Na hem kwam er een korankussende rat op de pauselijke troon die de leer van Jezus aan zijn Poolse laars lapte. Zijn laatste dagen waren erbarmelijk.

    Nu zit er een nieuwe rat op de troon, hij heeft zijn naam echt niet gestolen.

    Groetjes
    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    23-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Licht schijnt in de duisternis maar de duisternis neemt het niet aan..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het begin was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. Dit was in het begin bij God. Alles is door Hem geworden, en zonder Hem is er niets geworden van hetgeen er geworden is. In Hem was leven, en dit leven was het licht der mensen; en dat Licht schijnt in de duisternis, maar de duisternis heeft het niet begrepen. Er kwam een mens door God gezonden; Johannes was zijn naam. Deze kwam om te getuigen, om getuigenis te geven van het Licht, opdat allen zouden geloven door hem. Hij zelf was niet het Licht, maar hij moest getuigen van het Licht, dat was het ware Licht, dat ieder mens verlicht, die komt in deze wereld. Het was in de wereld, en de wereld is door Hem gemaakt, maar de wereld erkende Hem niet. Tot de zijnen kwam Hij, maar de zijnen ontvingen Hem niet. Allen echter die Hem ontvingen stelde Hij in staat om kinderen te worden van God, hen die geloven in Zijn Naam; en zij werden niet uit bloed, of uit de lust van het vlees, of uit de wil van een man, maar uit God geboren. En het Woord is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond. En wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de Eengeborene des Vaders, vol van genade en waarheid.
    Johannes 1,1-14.

    Het Licht, is niet de leer van het Vaticaan, maar de zuivere on- vervalste leer van Jezus van Nazareth. Hij klaagde de Joodse schriftgeleerden, die pretendeerden het woord van God te verkondigen, aan. Deze Joodse schriftgeleerden waren even barbaars als de huidige islambarbaren. Ook zij lieten overspelige vrouwen stenigen, Jezus verzette zich daartegen, niet omdat Hij overspel goedkeurde, maar omdat Hij begrip had voor de menselijke zwakte. Hij noemde de toenmalige priesterkaste witgekalkte graven binnenin vol rottigheid. Door toedoen van deze priesterkaste werd Hij door de Romeinen gekruizigt, de schriftgeleerden waren Zijn werkelijke moordenaars, niet het Joodse volk.
    Jaren later hebben Roomse barbaren de naam van Jezus schromelijk misbruikt, ook zij pretendeerden weer het woord van God te verkondigen. In de naam van deze god werden duizende vrouwen van hekserij beschuldigt en levend verbrand, in de naam van deze god werden duizende Katharen en anderen die zich tegen dit nieuwe barbarendom verzetten eveneens levend op de brandstapel gelegd.
    En het Vaticaan nu? De huidige ratten in het Vaticaan spelen met de islambarbaren onder één hoedje. Terwijl in de Islamistische landen duizenden Christenen die in de naam van Jezus geloven genadeloos afgeslacht worden, sluiten de Vaticaanse ratten vriendschap met deze moslimbarbaren. 
    Ik heb lang over al deze dingen nagedacht en ik voelde mij verplicht deze woorden neer te schrijven.
    Ik wens alle bezoekers van mijn blog een vrolijk en gezegend kerstfeest in het Licht van Jezus.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    20-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn reactie op de laatste reacties.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik verwarm met houtbriketten, Victor. De briketten echter die ik hier gekocht had waren van slechte kwaliteit, veel vocht en dus veel roet. Het probleem is echter opgelost, een goede vriend heeft voor mij 1000 kg houtbriketten uit Duitsland gehaald, handig verpakt in pakjes van 10 kg. Die zijn per 1000 kg 120 euro goedkoper als deze die ik hier kocht en van zeer goede kwaliteit, geen roet en zeer aangename warmte. Gelukkig heb ik hier veel plaats en kon ik de 100 pakjes zonder problemen stapelen. Per dag heb ik bij de huidige temperatuur 15 kg nodig om het hele huis warm te houden, één pakje kost 2,99 euro dat is dus 4.48 euro per dag, goedkoper kan echt niet.

    Hartelijk dank, Lieve, voor de bemoedigende lovende woorden,een schouderklopje af en toe doet echt goed.

    Ook voor uw bemoedigende woorden, Joef Devolder hartelijk dank.

    Gina, U stelt mij voor een probleem, ik ben geen poesenspecialist. Uw Sjalotje heeft kennelijk veel behoefte aan vriendschap en genegenheid en die heeft ze tijdens uw afwezigheid beslist gemist.

    Daar de wereld vandaag 21 december toch nog verder bestaat zullen er wel weer heel wat domme onozelaars ontgoochelt zijn.

    Groetjes,
    Kartuizer.




    >> Reageer (3)
    15-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sneeuw is eindelijk weg......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De trouwe bezoekers van mijn blog hebben tevergeefs naar nieuwe berichten gekeken, één week lang zonder nieuws van kartuizer. Ik was een beetje moe en moedeloos. Als men de binnenlandse berichten en het wereldnieuws leest, wordt men inderdaad moedeloos, het lijkt er wel op dat wij door een bende apen geregeerd worden. Het teleurstellende daarbij is, dat deze apen door andere apen gekozen werden. De hersenspoeling van de kranten en de TV. schijnen hun doel bereikt te hebben. Als men zich verzet tegen de toenemende dictatuur der humaniteit is men een racist. Ik ben dus een racist.
    Daarbij kwamen dan de huiselijke problemen, een week lang kon ik met mijn auto door de hoogliggende sneeuw niet uit de garage, alhoewel een lieve man vorige zondag de sneeuw geruimd hat, maar de volgende morgen lag alles weer vol. Nu is de sneeuw eindelijk weer weg en kan ik vandaag mijn boodschappen halen. Tot overmaat van ramp deed mijn kachel het niet meer goed, de temperatuur in huis steeg nog amper over de 20 graad, de afvoerbuis naar de schoorsteen was total verstopt dus moest ik alles uit elkaar halen, en dat is een vies vuil werkje, maar dat is mij dan wel gelukt. Daarbij kwam dan nog dat ik een kortsluiting heb op mijn warmwaterboiler in de badkamer, ik kan dus voorlopig niet in het bad en was mij zo goed mogelijk met koud water en dat herinnerd mij aan de tijden van vroeger, toen hadden we ook geen vloeiend warm water. Nu de sneeuw weg is kan de electrieker eindelijk komen.

    Dat was dus de reden van mijn lang stilzwijgen, gelukkig ben ik niet ziek, ik kan nog wel een flinke stoot verdragen, bouwjaar 1936 was een goed bouwjaar.
    Ik wens alles lezers van mijn blog een rustig, vredig weekeinde. En ik eet morgen, zondag weer varkensgebraad met championsaus met frietjes.

    Kartuizer.




    >> Reageer (7)
    10-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik geloof nog steeds.........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, ik geloof nog steeds in de voorspellingen van Gerald Celente, hij voorspelde, dat in het jaar 2012 de weerstand van het Europese Volk tegen het islamistische virus steeds groter zal worden, tot nu toe is nog voor het jaar 2012 ten einde gaat de weerstand in heel Europa gestegen. De Europeanen hebben de buik vol van het moslimgezeik, het Volk wordt wakker, een normaal denkende mens geloofd niet meer in denkbeeldige zogenaamde godheden en weet reeds lang dat al deze godheden uitvindingen zijn van charlatans die macht over hun medemensen willen uitoefenen. Hoe groter echter nu het gezeik van deze acherlijken om zo groter wordt zal de weerstand van de Europeanen worden en vroeg of laat zal het in heel Europa tot een moskeenacht komen. Het geduld van de weldenkende Europeanen gaat lanzaam ten einde.
    Maar niet alleen tegenover het moslimvirus is het geduld aan het uitlopen, maar tegenover de steeds toenemende dictatuur van de zogenaamde Europesiche comisarissen onder het voorzitterschap van de belgische slappe dweil die de democratie in Europa aan het uithollen zijn wordt de onmoed van de overgrote meerheid der Europese Burgers steeds groter en dat alles leidt langzaam maar zeker tot een regelrechte burgeroorlog in Europa.
    Het zal komen zoals het komen moet en als Gerald Celente gelijk heeft en dat had hij in al zijn voorspellingen tot nu toe, zal er in het jaar 2016 in heel Europa geen enkele moslim meer wonen en zullen de huidige EU commisarisen op het schavot geeindigd zijn.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 december 2010.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik hoop, dat de schoentjes van al mijn blogbezoekers goed gevuld waren. De sint weet, dat alle bezoekers van deze blog goede en brave mensen zijn.

    Onwillekeurig moet ik bij deze dag terugdenken aan mijn kinderjaren, als achtjarige wist ik en ook mijn vriendjes dat men ons blaasjes wijsmaakte, dat het onze ouders waren die ons korfje vulden, hadden wij allang ontdekt maar wij speelden het spel wel mee want het was tenslotte in ons voordeel. Zo was het ook met de fabeltjes die men ons vertelde bij de voorbereiding op onze eerste communie toen we zeven werden, zuster Apolonia zei ons dat we zeker nooit op de hostie mochten bijten, want dan zou Jezus bloeden, de zuster geloofde beslist zelf wat zij ons zei, maar wij geloofden het niet en wij stelden de proef op de som, wij beten, maar er kwam geen bloed. En so werden wij als kleine jongens zeer achterdochtig over alles wat de grote mensen ons vertelden. Zo waren wij.
    Het verbaasd mij dus, dat nu, zovele jaren later de kleine moslimjongens de onzin geloven die hen door de imans wijsgemaakt wordt ook zij moeten toch wel door hebben dat zij belogen worden, kan het zijn, dat zij massaal bedreigt worden als zij het wagen de onzin niet te geloven? Het is maar een vraag van mij.
    Sprookjes kunnen mooi zijn maar het zijn en blijven sprookjes die met waarheid niets te maken hebben.

    Kartuizer.




    >> Reageer (2)
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier is het hele landschap wit, maar dat zal niet lang duren, de temperaturen stijgen weer. Gelukkig zit ik hier lekker warm zonder grote kosten.
    Ik dank de trouwe lezers voor hun reacties ik had graag elke reactie persoonlijk beantwoord maar ik ben niet meer daartoe gekomen, mijn oprechte verontschudiging daarvoor.
    Gisteren zondag was het voor mij erwtensoepdag, ook de katten krijgen daarvan hun portie en ze zijn er dol op, vooral op de stukjes gerookt spek, het zijn dus geen moslimkatten. Ik koop bij de slager steeds een groot stuk gerookt spek en laat dat met de soep mee koken, daarna snij ik het in kleine stukjes, de erwtensoep smaakt dan heerlijk naar het gerookt spek. Natuurlijk hoort in erwtensoep ook prei. Varkenspootjes zijn hier op het ogenblik niet te krijgen. Om na het eten van erwtensoep geen last te hebben van windjes, voegt men er een beetje bonenkruid aan toe, bonenkruid is een uitstekend middel tegen winderigheid. Tot daar mijn kartuizererwtensoep recept.
    Ik volg natuurlijk nauwlettend de horrorpolitiek in deze wereld maar ik wil de lezers van mijn blog niet nog meer met deze waanzin belasten nochthans is het belangrijk op de hoogte te blijven, bij Angeltjes en nog vele andere gelijkgezinde blogs vernemen ook de lezers van mijn blog de onverhulde waarheid die ons in de kranten verzwegen wordt. Ik weet dat het er niet goed uitziet in deze waanzinnige wereld die op het ogenblik door waanzinnigen geregeerd wordt, daarom, geniet van de lekkere dingen zolang ze er nog zijn en zolang zij nog betaalbaar zijn. Ik hoop met de lezers van mijn blog, dat het eenmaal beter zal worden.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    25-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo mooi kan het leven nog zijn......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om al de miserie en het onrecht dat er in deze wereld heerst een beetje te vergeten, heb ik de zaterdagavond een CD beluisterd van James Last: "Het beste uit 25 jaar zilver". Ik heb genoten van de heerlijke klanken terwijl ik naar de dansende vlammen van de houtblokken achter de glazen deur van de houtkachel keek. Alhoewel ik een liefhebber van klasieke muziek ben is James Last een van mijn lievelings CD's hij heeft fantastische muziek gemaakt, muziek verzacht de zeden, dat is iets wat men in de moslimwereld nog niet begrepen heeft maar van onderontwikkelten kan men dat ook niet verlangen.
    Vandaag zondag, eet ik aardappeltjes met varkensgebraad in championsaus, een heerlijke lekkernij die ook in sommige religiuese gemeenschappen in de naam van een of andere god op de taboelijst staat, gelukkig geloof ik niet meer in al die goden die door charlatans gepredigt worden. Ik ben een vrije mens met vrije gedachten en ik geniet van alles wat mooi, schoon en lekker is en ik laat mij door niemand nog wat wijs maken, wat voor mij goed is, dat bepaal ik zelf.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grüßen aus Ostebelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, groeten uit ostbelgistan.
    De barbaren hebben beloofd geen raketten meer op Israel af te schieten, ik ben benieuwd hoe lang het nu zal duren.

    Hier in ostbelgistan kan men nog in rust en vrede leven, geen baardapen in vuile nachthemden, geen wandelende tenten, geen inbrekers en geen zigeuners.

    Ik kan nog, niettegenstaande de financiele crisis, elke avond mijn trappist en enkele glaasjes wijn drinken en af en toe mijn potje mosselen eten. Van de financiele crisis merk ik niet veel omdat ik er voor gezorgd heb een appeltje voor de dorst achter de hand te hebben, niet op een spaarboekje waar de grijpgrage vingers van Elio en en andere rode kornuiten zouden willen toegrijpen, maar veilig opgeborgen in baar in een kluis. Voor de weinige jaren die mij nog resten zal het wel voldoende zijn.

    Ik begrijp, dat lucky9 mij benijdt als de situatie in de steden vroeg of laat uit de hand zal lopen, wat onvermijdelijk is, ik ben blij dat ik mij op dit eiland teruggetrokken heb, en ik hoop dat ik hier het ergste zal overleven.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    17-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kruik gaat zolang te water tot ze barst.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik volg al enkele dagen met spanning de ontwikkeling in Israel. De moslimhaatbaarden hebben het nu wel een beetje te bont gemaakt, het Israelise leger staat klaar om de Gasastrook binnen te trekken en een einde te maken aan de moordzucht van de moslimbarbaren die de laatste weken meer als achthonderd raketten afschoten op Israel. Gisteren bereikte één raket Jerusalem en enkele dagen daarvoor vielen er doden in Tel Aviv nu is voor de Israelis de maat vol. Israel heeft als ieder ander land het recht zich te verdedigen en de Joden zijn echt niet bereidt zich nog eens te laten uitmoorden door de opvolgers van de nazis. De moslims schijnen niet te begrijpen dat Israel over kernwapens beschikt waarmee zij in enkele uren tijd het grootste gedeelte van de islamwereld tot de steentijd zouden kunnen veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat zij dat als het werkelijk niet meer anders kan, zij dat ook zullen doen en wie wil hen dat kwalijk nemen nadat de nazis miljoenen joden vermoordden alleen maar omdat zij Joden waren?


    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    11-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben machteloos, ik kan er niets tegen doen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dagelijks lees ik de nieuwsberichten en dagelijks zie ik de ellende die in deze wereld heerst. Dagelijks lees ik in onze kranten de leugens die door linkse journalisten verspreidt worden die zo doen alsof de hele wereld die al lang op zijn kop staat nog in beste orde is.

    Obama die Amerika aan de islamieten verkocht heeft wordt ten hemel geprezen en de leugens stapelen zich op.

    In eigen land zie ik in de kranten dagelijks de smoelen van politieke profiteurs waarvan ik misselijk word. Dat het land belgië een oase van vreemde misdadigers geworden is schijnen zij nog steeds niet begrepen te hebben, daarvoor is hun verstand te klein. De staatsveiligheid heeft ondertussen al wel bevestigt dat de islam een grote bedreiging is voor de democratie, maar dat maar even te verloops. De normale burgers wisten dat al lang maar partijen die dat durven te zeggen worden in een cordon geplaatst.

    Ik word doodmoe van al deze leugens, ik ben moegestreden, het is nu aan de jonge generatie zich te verzetten tegen de degeneratie van niet alleen Vlaanderen maar van heel Europa. Wanneer de Jonge mensen in Europa nu niet daadkrachtig in verzet komen met alle middellen die ze hebben, tegen de toenemende islamisering en de toenemende bemoeialzucht van de EUSSR die de ware democratie aan het vernietigen is, betekend dit de ondergang van het Avondland.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    08-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Kartuizers wensen gaan niet steeds in vervulling...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vooreerst wil ik mijn goede vriend Victor bedanken voor het compliment. Als ik wil dat men mijn mening respecteert, moet ik ook de mening van anderen respecteren, niemand heeft het recht zijn mening aan anderen op te dringen.
    Het gebeurd wel eens vaker dat een bericht dubbel verschijnt, dat heeft geloof ik te maken met mijn muis die heel gevoelig is voor een dubbelclic, meestal zie ik het nog voor ik mij afmeld maar nu had ik het overzien.

    Obama blijft dus het witte huis bezetten, ik had in het belang van Israel en de wereldvrede gehoopt dat het anders was uitgevallen maar wie ben ik?

    Bart De Wever kan ik maar één raad geven, als hij het rood-groene rattennest voor het blok wil zetten, moet hij nu de hand reiken aan Filip Dewinter en samen met het Vlaams Belang en VLD in zee gaan. Dat is het wat de kiezers in Antwerpen verlangt hebben, als je dat niet doet gaat de burgemeestersjerp terug naar Patje en dat heeft werkelijk niemand van jouw achterban gewenst. En Bartje, kom nu niet met calimero spreuken aan, vanwege ik kon niet anders, dat geloofd niemand meer. Nu is het  alles of niets. Mooi zou het zijn als deze kartuizerwens in vervulling zou gaan.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    07-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even afwachten.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik had vandaag nog een bericht willen schrijven, maar ik wacht nog even.
    Ik wacht op de uitslag van de coalitiegesprekken in Antwerpen en ik wacht op de uitslag van de presidentsverkiezing in Amerika. Beiden zijn belangrijk op kleine en grote schaal. Wanneer in Antwerpen nu Bart niet met het Vlaams Belang in zee gaat ziet het er voor de Sinjoren niet goed uit. Als in Amerika de heimelijke moslim in het witte huis blijft, ziet het er niet goed uit voor Israel en voor de wereldvrede want de Joden zijn terecht niet bereidt zich nog eens te laten afslachten.

    Dat was het dan voor vandaag.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOVEMBER......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de maand november gaan mijn gedachten steeds naar alle lieve goede mensen die ik kende en die voor altijd zijn heengegaan. In haar reactie op mijn mosselpotje deed Lieve mij er onbewust aan denken, ook ik mis het gesprekje bij het mosseleten. Ik heb drie mosselpotten en regelmatig hebben wij in het verleden, een wat oudere vriendin en een wat oudere vriend samen mosselen gegeten met een aangenaam gesprekje. Maar die twee zijn ook reeds voor altijd heengegaan en nu blijven er twee van de drie mosselpotten in de kast. Maar voor mij gaat het leven verder ook zonder die goede vrienden maar ik mis hen wel.

    Bij het ouder worden wordt de lijst van hen die er niet meer zijn steeds langer en het zijn niet alleen ouderen die zijn heen gegaan, sommigen waren meer als tien jaar jonger als ik, men treurt dan enkele maanden maar de tijd heelt de ergste wonden maar in mijn gedachten blijven ze verder leven.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    31-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn mosselpotje.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag helemaal geen politiek maar een kijkje in het alledaagse leven van een moderne kartuizer.
    Vandaag is het weer zover en ik verlekker er mij op, ik maak mijn potje mosselen klaar. Gisteren heb ik van Aldi één kg. jumbo's meegebracht, want méér als één kg. kan ik niet eten. Van een andere supermarkt heb ik een flinke bos groene selder meegebracht, want die heeft men bij Aldi niet en de voorgesneden voorverpakte rommel wil ik niet.
    Vandaag was ik de mosselen eerst maar uit voorzorg, dan gaan ze in mijn mosselpot waar ik eerst een half glaasje witte wijn in gedaan heb, daarop komt dan de fijn gesneden selder en een eveneens fijn gesneden ui, geen ringen maar echt fijn gesneden en de peper en dan wordt de pot op de reeds roodgloeiende plaat van mijn electrisch fornuis gezet en laat ik alles vier minuten koken onder regelmatig opschudden, na vier minuten zijn alle mosselen open en ondertussen zijn de fritten ook al klaar en dan kan het lekkerbekken met een glaasje droge witte wijn beginnen. Deze hele maaltijd heeft mij dan met de electrische stroom voor het keukenfornuis en de friteuse meegerekend ongeveer zeven euro gekost. Waar kan men voor zeven euro nog zo lekker eten? Oost west, thuis best.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    28-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben er weer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gebeurd wel vaker dat ik enkele dagen geen bericht schrijf, deze blog is voor mij een uitlaatklep waarop ik mijn frustraties kwijt raak over het alledaagse wereldgbeuren rondom mij.
    Tijdens de voorbije dagen heb ik wel aandachtig de nieuwsberichten gelezen en mijn verontwaardiging over de journalisten die ons allemaal voor dom houden was zeer groot. Nog groter was mijn verontwaardiging over de politieke nietsnutten die ons voor nog dommer houden, er wordt gelogen en gemanipuleert bij het leven. Dat Ford-Genk ging sluiten wist iedereen die een beetje allert is reeds lang, alleen de politieke onbenullen schijnen het niet geweten hebben, zo doen zij nu tenminste. Over de overgrote schuld van de vakbonden wil ik hier niets verder zeggen. Een bedrijf is geen liefdadigheidsinstelling, een bedrijf wil winst maken en dat is normaal en een bedrijf dat geen winst meer maakt sluit de deuren en ook dat is normaal. Waarom Ford-Genk geen winst meer kon maken hebben de Limburgers te danken aan onze politieke onbenullen en de vakbonden meer heb darover niet te zeggen.

    Wat mij diep verontwaardigd heeft is het gebeuren in het Antwerpse stadhuis, wie met dieren zo omgaat zoals het daar met de katten gedaan werd is de naam mens niet meer waard.

    Ook aan de Antwerpse politiek ben ik niet voorbij gegaan, reeds lang voor de verkiezingen heb ik op deze blog de Sinjoren gewaarschuwd zich niet te laten vangen door het NVA maar velen hebben ofwel deze blog niet gelezen of mijn waarschuwing niet serieus genomen. Nu zit men in Antwerpen met de gebakken peren. Wat Bartje betreft, hij ziet er steeds ziekelijker uit, ik begin te geloven dat de man met een maagzweer te kampen heeft, als dat zo verder gaat krijgen de Sinjoren nog een skelet als burgemeester als hij het dan al wordt. Als hij nu al een varkenskop voor zijn huis krijgt, wat ik schandalig vind, maar het is wel een feit verwacht ik nog ergere wandaden van de rode bende.

    Over het vaticaan heb ik mij ook geergd. Terwijl in de moslimlanden de Christenen gruwelijk afgeslacht worden en van hun kerken beroofd worden, zwijgt het Vaticaan als een graf. Zij, die hun geloofsbroeders zouden moeten verdedigen hulden zich in doodstil zwijgen.

    Kartuizer.

    Elke lezer kan reageren, als men echter niet wil dat de reactie openbaar wordt moet men de mailknop indrukken, deze mails
    vallen dan onder het biechtgeheim en dat is voor mij nog steeds heilig.




    >> Reageer (3)
    23-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort en bondig....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn gewaardeerde blogvriend R.A.A. vraagt mij of ik soms niet met een kater of katertje  wakker word. Waarde vriend, van één trappist en drie of vier glaasjes wijn wordt men de volgende morgen niet met een kater wakker, integendeel ik ben dan steeds fris en goed uitgeslapen. Wat mijn leeftijd betreft, ik weet niet hoevele jaren U reeds op de schouders hebt, maar bij mij zijn het er nu 76. U vraagt mij ook wat ik voor de rest van de dag doe. Ook in een huishouden zonder vrouw moet er regelmatig gepoetst worden, de vensters moeten doorzichtig blijven en de gordijnen moeten regelmatig gewassen worden. De was moet gedaan worden en er moet gestreken worden en daar ik er niet slordig wil bijlopen hecht ik er veel belang aan dat mijn hemden keurig gestreken zijn. Als ik 'smorgends beneden kom moet de kachel aangemaakt worden, daar ik ouderwets zoals ik ben, ik geen centrale verwarming heb maar nog met hout de woning verwarm, dan moet er nagedacht worden over de boodschappen, wat ga ik de volgende dagen eten en wat heb ik verder nog nodig, poetsmiddellen, wc eenden enzv. enzv. En dat, goede vriend moet ik allemaal alleen doen. Als alleenstaande man moet men méér kunnen als een spiegelei bakken.

    Enkele lezers zouden nu na mijn bericht over mijn dagelijks menu  vermoeden dat ik een zwaarlijvige man ben met een bierbuik, maar dat is niet zo, ik ben 1.73 meter en ik weeg 70 Kg. Dat is dus nog redelijk, of niet?

    Ik verontschuldig mij bij mijn trouwe vriendin Jutta omdat ik haar berichten nog niet beantwoord heb, ik heb een paar drukke dagen achter de rug en zal zo snel mogelijk antwoorden.

    Verder wens ik alle bezoekers van mijn blog een prettige en aangename week bij dit herfstelijk nazomers weer, voor mij mag het zo blijven, maar dat zal wel niet.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    21-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In mijn vorig bericht waren een paar erbarmelijke fouten geslopen die ik de volgende dag gecorrigeerd heb, ik verontschuldig mij daarvoor. Natuurlijk is mijn nieuwe ID-kaart niet geldig tot 2019 maar tot 2017.

    Mijn goede oude trouwe vriend Victor meent dat het luilekkerland toch nog bestaat, hij heeft wel gelijk, ik leef hier inderdaad als God in Frankrijk, het ontbreekt mij aan niets, men kan dus met een klein pensioen van netto 899 euro ook nog een zorgeloze dag hebben als alleenstaande als men maar niet naast zijn schoenen gaat lopen. Ik heb wel het voordeel dat ik maar 175 euro huur betaal, maar daarvoor heb ik dan ook in het verleden bijna 3 miljoen BF in dit huis geinvesteerd en daardoor kan tot mijn levenseinde deze huur niet verhoogd worden. Ik was reeds immer een vooruitziende man. Wat die gendarm bij jou betreft, Victor, dat was toch je vrije keuze en ze moest ook nog veel jonger zijn, nu zit die nog tamelijk nog jonge vrouw met een oude vent! En wat die wijsheid betreft, Victor, ik heb tijdens mijn leven een beetje verder gekeken als de kerktoren van mijn geboortedorp, tijdens mijn zesjarig verblijf in Duitsland heb ik de Duitsers leren kennen, vier jaar lang was ik als Vlaming de leider van een Duitse jeugdgroep in Hameln in Niedersachsen, ik had dus ruim de gelegenheid de Duitse ziel te doorschouwen. Uiteindelijk heb ik dan zeventien jaar in Nederland gewoond en in de Nederlandse ziel vond ik niet een zo groot verschil met de Duitse. Maar, Victor ik heb werkelijk niet de wijsheid in pacht, integendeel, ik moet nog veel leren.

    Dat ik de kaap van honderd zou bereiken, Pascha, hoop ik niet, ik zou niet graag als een hulpeloze grijsaard willen eindigen, zo lang ik nog zelf mijn boontjes kan doppen vind ik het wel goed en het lijkt erop dat, dat nog wel enkele jaartjes zo zal zijn.

    Natuurlijk Lieve stel ik mij vragen over de actualiteit en over dat wat de lezers van mijn blog intereseert, maar op het ogenblik heb ik van de politieke en ook van de kerkelijke poppenkast mijn buik zo vol, dat ik probeer de politiek en de kerk te vergeten, of ik dat lang zal volhouden weet ik niet.

    Iemand, ik weet niet meer wie, vroeg mij of ik dan ook niet eens een stukje fruit eet, natuurlijk wel, ik heb in mijn tuin drie appelbomen met onbespoten appels en die zijn echt lekker en natuurlijk eet ik die.

    In mijn vorig bericht lei ik de nadruk op warme bakker, ik deed dit omdat niet alle zogenaamde warme bakkers echte warme bakkers zijn, er zijn er nogal wat, die hun producten van een industriele bakkerij kopen en deze alleen nog maar opwarmen, het resultaat is dan dat men pistolets als sponsjes krijgt. Het brood dat men in de supermarkt koopt is eveneens opgewarmde rommel die reeds na drie dagen begint te schimmelen. Hier in onze Duitstalige Gemeenschap zijn er gelukkig nog echte warme bakkers, hun brood is dan wel iets duurder als de rommel van de supermarkten maar zelfs na een week is dat brood nog goed eetbaar. Ik betaal dan graag deze meerprijs omdat ik kwaliteit krijg.

    Ik lei ook de nadruk op een betouwbare slager, een slager, die mij rundergehakt met een sausje als filet-americain wil verkopen is zeker geen betrouwbare slager, filet-american is gemalen filet-pur, zonder vet maar geen rundergehakt met een sausje.

    Ik heb vandaag mijn best gedaan om alle politiek te vermijden omdat ik er voorlopig de buik van vol heb en waarschijnlijk de bezoekers van mijn blog ook. Ik heb ook mijn best gedaan de reacties op mijn vorig bericht zo goed mogelijk te beantwoorden, ik hoop, dat ik niemand vergeten heb.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    18-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanalles en nog wat....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Laat ons maar even de politieke poppenkast vergeten want dat vuile spel is niet goed voor de spijsvertering en de algemene gezondheid.

    Mijn dagelijks menu.

    Voor 11.30 uur ben ik voor niemand te bereiken.
    Als ik dan beneden kom drink ik eerst enkele tassen sterke koffie met rietsuiker en room. Daarna pers ik een citroen uit en drink ik het pure sap, reine vitamine C.

    Tegen 14 uur begint mijn maag te knorren, dan eet ik een stevige vers afgesneden boterham Sankt Vither landbrood van een echte warme bakker met ofwel een sneetje kaas of krab-salaat of honig of salami enz.

    Tegen 16 uur drink ik een flinke tas kippen-bouillon, goed tegen verkoudheid en griep.

    Tegen 19 uur volgt de warme maaltijd, deze kan zeer verschillend zijn, maar een keer per week is er een verse groentesoep met echt verse groente, geen voorverpakte waren, met gehaktballetjes van een betrouwbare slager. Een keer per week eet ik zolang ze er zijn een potje mosselen met frieten, dat is goed voor de jodium die het lichaam nodig heeft. En, als er geen mosselen meer zijn, een stukje kabeljau met verse groenten en aardappelen. Er is natuurlijk nog veel meer, mijn zelfgemaakte goulachs en erwtensoep enzv.

    Zo rond 22 uur drink ik mijn dagelijkse trappist met een hapje kaas of salamie. Daarna drink ik nog drie tot vier glaasjes wijn, de ene week rode, de andere week witte. Deze wijn hoeft helemaal niet duur te zijn, bij Aldi krijgt men reeds voor 6,49 euro drie liter en dat is voldoende voor een hele week.

    Tot daartoe mijn dagelijkse menu.

    Vrijdag kan ik bij de gemeente mijn nieuwe electronische ID.kaart afhalen, die is geldig tot 2017, of ik dan nog in dit ondermaanse zal zijn weet ik natuurlijk niet, ik zou dan 81 jaartjes op de schouders hebben, we wachten maar af.

    Kartuizer.



     





    >> Reageer (5)
    16-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht der verandering.....Satire.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu komt in Antwerpen de grote verandering, Bart mag  zich de driekleurige burgemeester-sjerp omgorden, dank zij zijn vermageringkuur zal dat geen probleem ziin, de kleuren van de sjerp spelen voorlopig geen rol, het belangrijktste is dat er nu drastische veranderingen komen. De oudere sinjoren en ook de jongeren zullen zich nu weer veilig in de stad kunnen vertonen, geen problemen meer op het openbaar vervoer, geen handtassentrekkers en kettingtrekkers meer, Bart waakt en als er weer onruststoorders zouden opduiken roept hij luidt" zet die plaut af." Het gaat weer goed in Antwerpen dank zij Bart wordt Antwerpen weer een echte veilige sinjorenstad geen inbraken meer, en de stad zal weer van iedereen worden maar eerst van de sinjoren, van het eigen Volk eerst.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    15-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De poppenkast is voorbij....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vandaag niet mijn beste dag, ik zou echter een slechte democraat zijn als ik Bart De Wever niet proficiat zou wensen met zijn overwinning. De vraag is echter wat hij nu met deze overwinning gaat doen veel mogelijkheden heeft hij niet. Ik geloof niet dat Antwerpen nu een geel-zwarte burcht gaat worden en van de veranderingen zie ik niet veel in huis komen, maar de volgende dagen zullen we er wel meer van horen. Eén ding is wel zeker de sinjoren zijn van de zot van Antwerpen verlost.

    Kartuizer.
    De mening van mijn bezoekers intereseerd mij.


    >> Reageer (4)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn katten en ik.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In zijn reactie vroeg mijn vriend Victor of het wel dierlief is een kat in de regen naar het stemburo te sturen.
    Wel, ik heb twee katten, maar het zijn geen huiskatten, zij wonen al méér als vijf jaar in mijn tuin elke dag geef ik hen te eten. Als ik de tuindeur open komen zij aangelopen en wachten zij op hun portie brokjes, deze brokjes koop ik al jaren bij Aldi, Juliet, elke week één kilo. Als ik dan de bakjes buiten zet, ieder zijn eigen bakje, wachten ze tot ik hen hartelijk gestreeld heb en dan eerst beginnen ze hun maaltijd, dat herinnerd mij steeds aan vroeger, eerst bidden(danken) en dan eten. Het merkwaardige is, als een vreemde in mijn tuin verschijnt, rennen zij razendsnel weg en verstoppen zij zich, zij vertrouwen geen vreemden, zij zullen wel hun ervaringen met sommige (on)- mensen opgedaan hebben.
    Zo is dat met mijn katten en mij, ik kan dus zonder gewetensproblemen één van hen in de regen naar het stemburo sturen, geen regen kan haar deren, zij is wel meer gewendt.
    Dank zij deze twee lieve dieren heb ik al jaren geen ratten en muizen meer en ik zou werkelijk een beetje eenzamer worden als zij er niet meer zouden zijn.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    09-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl in bijna heel Wallonié weer met potlood en papier gekozen wordt, is het in onze Duitstalige Gemeenschap bij de computer gebleven. Bij de voormalige federale verkiezing heb ik uit protest tegen de computer-stemafgave mijn kat naar het kiesburo gestuurd omdat het mij toen al duidelijk geworden was dat er met dit systeem gemanipuleerd kon worden. Nu echter had ik gehoopt dat wij in onze Duitstalige Gemeenschap ook weer met Potlood en papier zouden kunnen kiezen maar het is dus niet zo en dus zal ik aanstaande zondag weer mijn kat naar het kiesburo sturen. Aan onze burgemeester heb ik een persoonlijke brief gestuurd en hem verklaard dat ik uiterst tevreden ben met zijn beleid maar dat ik eerst dan mijn stem weer zal uitbrengen als ik weer met potlood en papier zal kunnen stemmen. Tot nu toe heb ik geen antwoord gekregen.

    Wat Vlaanderen betreft, heeft het mij zeer verbaasd, dat het Vlaams Belang in 2006 niet met kracht geprotesteerd heeft tegen de duidelijke manipulering in Hoboken. Hoe verklaren de VB mandatartissen dat?

    Ik weet niet of het in Vlaanderen anders is, maar hier in onze landelijke omgeving zijn er heel wat ouderen die nog nooit een computer van dichtbij gezien hebben en dus helemaal op de hulp van anderen aangewezen zijn in het stemburo en daar lopen nogal wat "helpende handen rond" die dan wel een handje zullen helpen zodat die stemmen op de door hen gewenste partij zal terrecht komen en dan nog van het bedrog dat door hackers de stemmen voor de partij A. naar partij B. overhevelt niet gesproken. Dit hele kiessysteem is ongrondwettelijk en daarom stuur ik mijn kat naar het kiesburo.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    07-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij deze regenachtige zondag wijlde ik terug in het verleden, ik zag voor mijn geestesoog al de leuke en schone herinneringen, die mij niemand meer nemen kan, en het waren er velen.
    Ik zag echter ook de fouten die ik in het verleden maakte. Vele mensen hebben een goed geweten omdat zij een zo slechtes geheugen hebben, maar ik heb een goed en scherp geheugen en daarom heb ik ook geen goed geweten. Ik ben mij wel degelijk bewust van de fouten die ik in mijn leven maakte en als ik nu nog eens opnieuw zou kunnen beginnen, zou ik trachten deze fouten niet meer te maken, maar gedane zaken nemen geen keer! Wie in zijn leven geen foute beslissingen genomen heeft mag zich bij mij melden.

    Kartuizer.



    >> Reageer (0)
    06-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is al weer zaterdag....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, het is alweer zaterdag, natuurlijk wens ik alle bezoekers van mijn blog weer een prettig en aangenaam week-einde. Ik leg de nadruk op week-einde week-end is geen Nederlands.

    Geniet van de leuke en goede dingen die er nog zijn, zolang ze er nog zijn. Een gezellig etentje in familiekring thuis, daar smaakt het nog steeds beter als ergens anders. Vooral, vergeet enkele uurtjes het narrentheater van de pocopolitikers en het toenemende gevaar van het islamvirus.

    Ik wens alle bezoekers van mijn blogje veel moed en sterkte toe want er komen inderdaad moeilijke tijden op ons toe, de hele wereld schijnt op zijn kop te staan, maar mijn leeftijdgenoten hebben al ergere dingen overleefd. Ook nu zullen wij overleven als wij volgende zondag bij de stembusgang onze stem aan de partij zullen geven die de enige is die werkelijk onze stem waard is. Men spreekt steeds weer over de vergrijzing, als nu al die " vergrijzenden" hun stem aan het Vlaams Belang geven, dan hebben wij al een overwinning behaald want volgens de pocokranten zijn wij in de meerderheid.

    Kartuizer.



    >> Reageer (1)
    05-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overal in Europa zouden de noodklokken moeten luiden...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nochmaals een appel aan de Sinjoren.
    Laat jullie niet vangen door de beloften van de ordinaire postjesjager onderhemdje, ook slaapmans genaamd, die verantwoordelijk is voor te totale verloedering van de eens zo trotse stad. Maar laat jullie ook niet vangen door smalle Bart want als die ooit de driekleurige sjerp zou dragen wordt de ondergang van de stad nog groter. Er is voor Antwerpen maar een sjerp mogelijk, de tweekleurige, geel Zwart, de Vlaams Nationale kleuren. Sinjoren, kies voor het eigen Volk!

    Een oude liberale gek heeft zijn agenda verloren, bij Angeltjes las ik een commentaar darop van mijn goede vriend Jean, lees het!

    Driehonderd gevangenisartsen hebben al sinds juli geen salaris meer ontvangen zo las ik bij het Laatste Nieuws, op dertig gevangenissen zijn dat dus tien artsen per gevangenis. Commentaar overbodig.

    De federale regering steelt nu ook al het geld van de mensen die in de pensioensparenval getrapt zijn van de Bergense nicht had ik ook niets anders verwacht, nichten zijn nooit te vertrouwen.

    Catalonië wil weg van Spanje, en gelijk hebben ze, de EUSSR potentaten sch=ten in hun broek, want de reus op lemen voeten valt langzaam in elkaar, de nationale Volken worden wakker, zij willen hun eigen nationaliteit behouden, zoals ook vele Vlamingen dat willen, een verenigd Europa, ja, maar dan wel een Europa van nationale gemeenschappen die met elkaar in vrede leven, Europa bestaat uit verschillende Volken, één Eropees Volk bestaat niet, zoals er ook geen Europese regering kan zijn, elk Europees land heeft zijn eigen gebruiken en zijn egen regering en alleen deze regering bepaaldt wat voor het eigen Volk goed is en zij dulden geen vreemden tot meesters in hun land.

    Kartuizer.




    >> Reageer (1)
    02-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens alle bezoekers van mijn blog een goede start in de nieuwe week...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, elke dag is een nieuwbegin en elke eerste dag van de week is het nieuwbegin van de nieuwe week. Ik wens van harte alle bezoekers van mijn blog een goede start in de nieuwe week.

    Een woord van dank wil ik bij het begin van deze nieuwe week aan alle bezoekers van dit bescheiden blogje zeggen, het waren er meer als 160 in twee dagen. Dat geeft mij de moed om verder te gaan, mijn blog heeft maar een éénmans redactie, ik moet het allemaal alleen doen, maar ik doe het graag.

    Wat de politiek betreft, Antwerpen, maar ook de rest van Vlaanderen, heeft dringend nood aan een nieuwe Jan Van Rijswijck, hij vleide geen groten ter wereld, wat recht was en schoon joeg zijn boezem in brand, hij dulde geen vreemden tot meesters in 't land!!!! Neen, hij dulde geen vreemden tot meesters in't land. Zo moet het weer worden zo een burgervader moet Antwerpen weer krijgen en geen lispelende belachelijke figuur als onderlijfje of smal Bartje, Sinjoren denk daaraan 14 oktober. Maar ook de rest van Vlaanderen moet zich politiekers kiezen die Jan Van Rijswijck evenaren. Ik hoop, dat na het recente moslimgezeik heel wat Vlamingen wakker geworden zijn en resoluut een einde willen stellen aan de eisen van deze bloeddorstige haatbaarden. Vlaanderen en heel Europa moet weer van het eigen Volk worden zonder woestijnratten.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    01-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo was mijn week-einde.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag heb ik eerst mijn computer opgeruimd, alle oude rommel eruit, nu loopt hij weer als een sneltrein.
    Daar ik mijn blog nog lang niet wil opgeven, heb ik mijn antivirusprogram tot september 2014 verlengd.

    Zondag heb ik tot 12 uur geslapen, dan heb ik een paar tassen koffie gedronken met een boterhammetje met bruine suiker, ja, met bruine suiker, ik ben tenslotte maar een arme kartuizer.
    Zondagnamiddag heb ik dan een paar aardappeltjes geschild en gekookt die ik dan tegen 18 uur gegeten heb met mijn lekkere gulasch die ik nog in de diepvries had. Daarna heb ik mij een poosje neergelegd en een half uurtje geslapen, als 76 jarige mag dat wel, of niet?

    Dan, zo rond 20 uur heb ik mijn dagelijkse Trappist gedronken en daarna heb ik om de Portusese economie een beetje te steunen, want het gaat niet goed in Portugal, een fles porto geopend. dan heb ik genoten van de muziek van Peter Tschaikowsky, doornroosje en de zwanenzee, en bij de zwanensee heb ik met de zwanen meegedanst, maar ik moet eerlijk toegeven, dan had ik al drie glaasjes porto gedronken. Gekke kartuizer, zullen sommige lezers denken, maar zo gek is kartuizer echt niet, ik heb geleerd afstand te nemen van de leugens en de bedriegerijen van de pocopolitiekers en van het toenemende moslimgevaar dat als een virus zich in Europa verspreidt, ik geloof echter in de visionäre voorspellingen van Gerald Cellente, die zegt dat er in 2016 in Europa geen enkele moslim meer zal wonen. En wat de EUSSR betreft, het Europese volk zal deze neocommunisten echt niet lang meer dulden.

    Kartuizer.
     


    >> Reageer (2)
    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig en bezinnelijk week-einde....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik een prettig en bezinnelijk week-einde.
    Vergeet enkele uren al de prietpraat en de leugens van de poco-politiekers en het gezeik van de moslimduivels als dat tenminste mogelijk is. Geniet in familiekring van de mooie en leuke dingen die er nog zijn. En laat de moed niet zinken, uiteindelijk zullen wij de zege behalen, ons Volk zal weer een vrij Volk worden verlost van alle vreemde middeleeuwse ideoten.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    27-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort en bondig......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een chinees spreekwoord zegt: "sinds ik de mensen heb leren kennen, ben ik van de dieren gaan houden!"
    Zo denk ik er ook over!

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    26-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfverdediging..........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zelfverdediging is mensenrecht en burgerplicht!!!

    Bij E.J. Bron las ik deze bijdrag van Lucky9 die ik volmondig beaam. Ik raad de lezers van mijn blog aan te lezen wat Lucky9 schrijft, ik zou het niet beter kunnen hij geeft in deze bijdrag heel precies en haarscherp weer wat ik voel en denk.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    22-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De houtvorraad is binnen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, de houtvoorraad is binnen, niet meer zo romantisch gestapeld als op de foto want dat kan ik lichamelijk niet meer. De houthandelaar is mij echter grootmoedig tegemoet gekomen, hij brengt nu het hout in zakken van 30 Kg. en stapeld deze netjes in de stal. De voorraad voor twee of drie dagen naar binnenhalen, dat kan ik nog wel. Zo is dan de houtvoorraad nu letterlijk binnen, in de stal.
    Ik verwacht een strenge zeer koude winter maar die mag nu komen, en zelfs als we af en toe zonder stroom zullen vallen, wat door de domheid van de politiekers, te verwachten is, zal ik nog steeds mijn kopje koffie kunnen drinken omdat de waterketel op de houtkachel staat te zingen en dan zet ik dan mijn koffie op grootmoeders wijze, en ook de erwtensoep met een varkenspootje wordt op de houtkachel zeer goed gaar. Het is wel ouderwets zonder centrale verwarming, maar zeker en betaalbaar. 

    Ook de appels zijn ondertussen rijp, de appelboom ziet U op de foto rechts naast het gestapelde hout, en het zijn lekkere appels, en ongespoten, een bron van gratis vitamine C, gratis, want ze groeien gratis, een geschenk uit de hemel. Ik heb er meestal zo veel dat ik er anderen een plezier kan mee doen.

    Badankt Victor voor de lieve zorg om mijn gezondheid, tot nu toe heb ik geen dokter nodig, alleen mijn benen en mijn voeten willen niet meer zoals ik het zou willen maar dat heeft wel met de leeftijd te maken, ook wij verslijten langzaam maar zeker. Gelukkig doet mijn auto het nog goed want te voet kan ik geen kilometer meer gaan.

    Over de makakken en baardapen en ander buitenlands gespuis wil ik het vandaag niet hebben, daar hebben we gelukkig hier nog geen last van en ik hoop dat het zo blijft. Ik kan alleen maar hopen dat vooral de Antwerpenaren die van deze vleesgeworden duivels wel last hebben, bij de komende stembusgang hun stem niet aan smalle Bart geven maar aan het Vlaams belang.

    Ik groet alle lezers van mijn bescheiden blogje zeer hartelijk en ik hoop dat zij ook zonder al te grote problemen de komende winter zullen doorkomen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De manipulatie van de TV.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In tegenstelling van mijn gewaardeerde vriend van Angeljes Ray, kijk al jaren geen TV meer omdat ik de dagelijkse leugens niet langer kon verdragen. Mijn informatie haal ik alleen nog uit de betrouwbare blogs, waaronder natuurlijk Angeljes. Ik heb een groot respect  voor Ray, dat hij nog het geduld kan opbrengen deze verloochene prietpraam te bekijken, dat bewonder ik. Ik kan het niet meer. Hartelijk dank Ray. Ik begrijp natuurlijk wel de gedachtengang van Ray, men kan nooit oordelen over wat men niet kent en Ray  doet zijn best onze ogen te openen voor de leugens en het bedrog van rood en groen. Hartelijk dank Ray omdat je de moet en het uithoudingesvermogen hebt naar deze commedie te kijken, ik weet dat je het voor ons doet om ons wakker te maken.
    Wie begrijpen wil wat ik met dit bericht bedoel moet Angeltjes lezen.

    Kartuizer.



    >> Reageer (2)
    17-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook de Vlamingen worden langzaam wakker.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na de gebeurtenissen in Borgerhout heb ik aandachtig de reacties van de lezers van HLN gelezen, het waren er velen, na het lezen van deze reacties stel ik vast dat meer als 90% der lezers van het HLN het moslimgezeik hartgrondig beu zijn, sommigen roepen zelfs tot een burgeroorlog tegen deze waanzinnigen op, Gerald Celente schijnt gelijk te krijgen we zijn eerst in het najaar 2012. Zo kan het inderdaad niet verder gaan, als nu de overheid niet tot drastische maatregelen besluit tegen deze inderdaad vleesgewordene duivels, zou het wel eens ook in Vlaanderen en ook in Walonië tot een burgeroorlog kunnen komen want de mensen dulden deze waanzin niet langer, zij willen in rust en vrede leven. Elke mens mag geloven wat hij of zij wil, als een groep mensen geloven, dat zij vijf maal per dag op hun knieën roodkapje  aanbidden moeten, dan mogen zij dat, maar dan wel privaat zonder anderen die niet aan dit sprookje geloven daarmee lastig te vallen. Als zij echter alle die hun sprookje niet voor waarheid houden als ongelovige honden gaan bestempelen en met de dood gaan bedreigen, gaat het te ver, deze waanzinnigen moet men opsluiten, zij zijn een gevaar voor de samenleving.
    Als de moslimfanaten die hier op kosten van de werkende inheemse bevolking leeft het niet eens zijn met onze Christelijke waarden en normen dan moeten zij maar terug vertrekken naar een moslimland, of dan daar allah brood en kienjesgeld uit de hemel laat regenen is wel zeer vraaglijk.

    En, wat de Antwerpenaren betreft, als julie toekomstig van dit ellendige moslimgezeik willen verlost worden, kies dan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet voor smalle Bart in maatkostuum want dan zijn jullie verkocht, de enige partij die jullie stem waard is, is het Vlaams Belang, deze partij heeft reeds jaren geleden gewaarschuwd voor de ellende met de haatbaarden die nu steeds duidelijker wordt. Vlamingen, wordt nu eindelijk wakker, het is onzin te geloven dat het Vlaams Belang een verloren stem zou zijn, als de meerderheid der Vlamingen hun stem aan het Vlaams Belang geven zal het Vlaams Belang regeren!

    Vlaamse broeders en zusters, geloof mij, ik kartuizer ben geen lid van het Vlaams Belang en ik heb er dus persoonlijk geen belang bij omdat ik in de Duitstalige Gemeenschap woon, maar ik ben ervan overtuigd dat het Vlaams Belang voor Vlaanderen de enige juiste oplossing is.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borgerhout toen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In gedachten verzonken verwijlde ik vanavond in Borgerhout, mijn vader zaliger is er in de schaduw van de Peperbus ter wereld gekomen. Ik zelf heb er een poosje in de Appelstraat gewoond. Honderde malen ben ik als trambestuurder met lijn 24 over de Turnhoutsebaan gereden ook bij een late dienst was daar alles steeds rustig en vreedzaam en het was toen echt ondenkbaar dat een trambestuurder of een buschaufeur overvallen zou worden. Toen was de wereld nog in orde, na mijn dienst kon ik rustig met mijn diensttas met baargeld en tiketten naar huis gaan. Er woonden toen ook nog geen "jongeren" in Borgerhout, natuurlijk wel Vlaamse jonge mensen en kinderen, maar geen "jongeren"

    Nadat ik al enkele malen bij Angeltje en bij andere blogs de fotos gezien heb van Borgerhout nu, ken ik dit Borgerhout niet meer terug, het lijkt wel alsof er een bende vleesgeworden duivels is komen wonen die daar stelselmatig het leven voor de autochtone bewoners tot een hel maken. Ik weet wel wie er verantwoordelijk is voor de invasie van deze vleesgeworden duivels en nu zou het nog erger kunnen worden, als de Sinjoren niet op hun hoede zullen zijn en dezelfde fout zouden maken als de Nederlanders en hun stem aan smalle Bart zouden geven, krijgen deze vleesgeworden duivels nog meer "kiendjesgeld" zodat zij zich nog sneller kunnen vermeren.

    Als ik nu nog in Borgerhout zou wonen, zou ik een Borgerhout willen zonder haatverknepen gezichten van mannen met verwilderde baarden in vuile nachthemden en zonder "jongeren" een Borgerhout zoals het toen was, toen de wereld nog in orde was.

    Ik zou wel graag de mening van de lezers willen horen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    14-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een oude wijsheit, het volk krijgt steeds de regering die het verdient. De Nederlanders hebben niet naar de wijze raad van Geert Wilders geluisterd en nu krijgen ze de regering die ze verdient hebben en ze zullen het weldra in hun portemonnee voelen.

    Ik ben benieuwd naar de uitslagen van de eerstvolgende gemeenteraads verkiezingen hier in het belgenland, niet alleen in Vlaanderen maar ook in Walonië want ook bij onze Waalse medemensen zijn de soepjurken en haatbaarden en hun gebaarmaschienen geen graag geziene gasten. De mensen zijn het beu, steeds meer belastingen te moeten betalen voor het gratis onderhoud van deze parasieten dat is niet alleen in Vlaanderen zo maar ook in Walonië en ook hier in de Duitstalige Gemeenschap. Ik hoop, dat men hier verstandiger is als in Nederland. Ook hier begint men te begrijpen dat het met de dictatuur van de Europese roverbende die tegen onze wil en zonder het ons te vragen al deze vreemde bloedzuigers hier heeft binnengehaald niet verder kan. Ook de meerderheid van de Waalse mensen willen zelf bestemmen hoe zij geregeerd willen worden door mensen die ze zelf gekozen hebben en dat alleen de wetten die in het Waalse parlement gestemd worden in Walonië geldigheid hebben. Het verschil met Vlaanderen is niet zeer groot. Aan Europese comisarissen die door niemand gekozen werden en dus ook niet met een trap onder hun kont naar huis gestuurd kunnen worden, heeft men ook hier geen nood. De meerderheid van het Volk wil een democratische regering en geen dictatuur. Alle macht gaat van het Volk uit en niet van een bende Eurocratische rovers.

    Kartuizer.









    >> Reageer (3)
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leugen over de vergrijzing......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de pocopers die door de linkse politiekers gemanipuleert wordt, lezen wij regelmatig dat de pensioenen door de vergrijzing in gevaar komen. Dat het hier om een grove leugen gaat is belangrijk voor de jonge mensen die nu nog werken en voor hun toekomstig pensioen betalen.
    De pensioenen komen niet in gevaar door de vergrijzing maar door de verbruining de bruine mannetjes en vrouwtjes die sinds jaren in Europa wonen en waarvan 90 % op kosten van de inheemse bevolking leeft omdat zij aan werken een broertje dood hebben, geheel conform met de islamideologie, stelen van de ongelovige honden is allah welgevallig.
    Dat is de ware oorzaak waarom de toekomstige pensioenen in gevaar komen.
    De jonge mensen die nu nog werken moeten zich daartegen weren, zij mogen niet langer dulden dat de staatskassen leeggefreten worden door bezetters die hier helemaal niet thuishoren. Daarom is het belangrijk dat vooral deze jonge Europese mensen bij de verkiezingen in hun landen hun stem aan die partijen geven die zeggen: " eigen Volk eerst!" niet alleen in Vlaanderen maar in heel Europa.

    Kartuizer..

    Uitzonderlijk wil ik graag hierover de mening van de lezers van mijn blog horen.


    >> Reageer (10)
    10-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het hart gegrepen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zou willen slapen, alleen nog maar slapen.
    Slapen en dromen van een mooie wereld, een wereld met vredelievende, eerlijke, vriendelijke mensen die alle van goede wil zijn. Een wereld zonder wapens, zonder bedrog en politieke leugenaars, een wereld met mensen die de naam mens waard zijn.
    Ik weet dat deze droom nooit in vervulling zal gaan en daarom zou ik alleen nog maar willen slapen en dromen van deze mooie wereld.
    Ik ben lichamelijk en geestelijk moe en verdraag de leugens, de haat en het bedrog niet meer waarmee we dagelijks geconfronteerd worden. Ik word kotsmisselijk van de verlogen smoelen van de politiekers die ons dagelijks gepresenteerd worden. En daarom zou ik alleen nog maar willen slapen en dromen van mijn wereld en niet meer wakker worden.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    07-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kartuizer leeft nog......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na enkele dagen van stilzwijgen moet ik toch maar weer wat van mij laten horen.
    Over MM en de zogenaamde "arme klaren" heb ik mijn mening gezegd en daarbij blijft het, ik neem er geen woord van terug.

    In Iran mogen nu alle oude geile bokken naar het voorbeeld van de profeet, zijn naam wese in alle eewigheid vervoekt, met negenjarige meisjes het huwelijk aangaan en hen naar hartelust ongestraft verkrachten dat heeft het Iraanse parlement eenstemmig besloten. In onze pocokranten die anders nogal graag over pedofielen berichten heb ik daarvan geen jota gelezen, maar het is wel een feit. Mischien kan Dutroux na zijn eventuele vrijlating asiel in Iran aanvragen.

    Er zijn zo van die dagen, dat men na het lezen en het horen van de nieuwsberichten moedeloos wordt, zo gaat het mij tenminste en dat heeft niets met de leeftijd te maken, zoals ik nu denk, dacht ik reeds als ik twintig was. De leugens en de halve en totaal verdraaide nieuwsberichten in de regimetrouwe kranten worden van dag tot dag groter. Gelukkig hebben we nog onze blogs die ongesminkt de waarheid verkondigen.

    De haat tegen Israel en de Joden neemt in Europa maar ook in Amerika steeds toe.
    Een van mijn beste vrienden tijdens mijn verplichte legerdienst was Benny, hij was een liberale Jood, hij bezocht elke zaterdag de synagoge aan de Van Den nestlei in Antwerpen, zonder orenlokken en hoed, alleen maar met ceppeltje. Bovendien was hij een Vlaams Nationalist. Hij was diep Godgelovig en veroordeelde elke vorm van discriminisering, ook de discriminisering van de belgische staat ten opzichte van de Vlamingen. Hij meende, dat in elke gemeenschap Godsdienstvrijheid hoog in het vaandel moet staan maar dat niemand het recht heeft het geloof van de andere te verketteren. Later is Benny naar Irael verhuisd, dan hebben wij ons uit het oog verloren. Maar de huidige staat Israel verkondigt precies dat wat Benny meende. Israel is de enige democratische staat in het midden Oosten, omringt door islamische haatbaarden die geen Godsdienstvrijheid tolleren.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn reactie op de laatste reacties.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hartelijk dank, Gina voor uw interesant bericht. Nu begin ik te begrijpen waarom Vangeluwe onderdak bij de Franse nonnen gezocht heeft. Ik geloof dat we het laatste nog niet gezien hebben. Of we de volle waarheid ooit zullen kennen is twijfelachtig.

    Ja Lieve, we zullen maar rustig afwachten wat MM daar in Malonne gaat uitspoken, ik verwacht er niet veel goeds van. Men kan ook bezwaarlijk elf oude vrouwen die een klooster bewonen dat miljoenen waard is als arm bestempelen, in werkelijkheid zijn het schatrijke klaren. Van de armoede van deze "nonnetjes" geloof ik al lang niets meer. De brugse "arme klaren" hebben daar een mooi voorbeeld van gegeven. Bovendien zou het klooster van Malonne in éen of twee jaren verkocht worden daar de nonnen te oud worden maar met de nieuwe moeder-overste zou dat nu wel eens anders kunnen uitvallen. De nonnen hebben tenslotte al zestien jaren lang hun hoop op haar gesteld. We wachten dus maar af.

    Ja, Victor het kan zijn dat wij niet meer zullen horen wat de kraaien zullen uitkraaien maar we kunnen wel vermoeden wat de echte waarheid is. We hebben in ons lange leven al zovele schandalen moeten horen, ook dit zouden we nog wel overleven, we zouden er alleen maar wijzer van worden, hopelijk worden onze nazaten dat ook.

    Ik hoop, Mark, dat we ooit de volle waarheid zullen kennen maar deze waarheid zal bij velen pijn doen.

    Ja, jaen, zoals het nu gaat kan het niet verder gaan maar dat is werk voor de generatie van nu hopelijk wordt die nog op tijd wakker.

    Zoals lucky9 bij Angeltjes schreef, men mag de schijnheiligheid van schijheilige nonnen en sommige priesters niet verwarren met de leer van Jezus van Nazareht, de Christelijke leer is goed maar dan wel de ware Christelijke leer.

    Kartuizer.




    >> Reageer (0)
    29-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe moeder-overste is in Malonne aangekomen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De elf oude klaren in Malonne hadden dringend een jongere kracht nodig.
    De toekomstige moeder-overste werd met politie-escorte naar het streng beveiligde klooster gebracht.
    Daar MM een meesteres is in het manipuleren zal het wel niet al te lang duren eer zij de oude nonnen onder de duim heeft. Wat er daarna in het klooster zal gebeuren is voorlopig nog een vraagteken, mischien een herhaling van de Brugse arme klaren? Wie zal het zeggen?
    Men kan zich terecht de vraag stellen welke hoge pieten er belang bij hebben dit monster te beschermen en ik kan mij de verontwaardiging en de woede van de ouders der vermoorde kinderen zeer goed voorstellen. Welk vies spel wordt er hier gespeeld?

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    24-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort en bondig.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar het nu zo goed als vaststaat dat de kindermoordenares MM in Malonne zal worden opgenomen meen ik, dat het bisdom Namen voor de kosten voor de wel noodzakelijke bewaking van  het klooster der "rijke klaren van het arme Jezuskind" moet opkomen. De bisschop van Namen had de wereldvreemde nonnen kunnen verbieden MM in hun klooster op te nemen, maar hij deed het niet, welk geheim daarachter steekt kunnen we alleen maar vermoeden. Men kan echter de belastingbetaler niet laten opkomen voor de bescherming van dit vrouwelijke monster.
    Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo is het....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn trouwe lezeres lieve heeft natuurlijk gelijk, er zijn nogal wat domme klootzakken die niet verder kijken als ,hun kerktoren, tot dat er op zekere dag op deze kerktoren in de plaats van een kruis een halve maan zal staan met alle gevolgen vandien. Dat is natuurlijk het probleem van de jonge generatie van nu, mijn probeem zal het niet meer zijn omdat ik dan gelukkig reeds naar de eeuwige jachtvelden zal vertrokken zijn.
    Als deze jonge generatie nu niet gaat begrijpen dat er in dit aards bestaan inderdaad ook mag genoten worden van de lekkere en leuke dingen in dit korte aardse leven, maar dat het recht daarop moet verdedigt worden. Als zij echter niet bereidt zijn dit recht met hand en tand te verdedigen zullen zij eerstdaags op een gebedstapijt eindigen om vijf maal per dag allah te danken voor hun miserabel bestaan. 
    Domme klootzakken wordt eindelijk eens wakker voor het kruis op jullie kerktoren door een halve maan vervangen wordt!

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    20-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk zomer....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor sommige mensen is het nooit goed, als het te koud is klagen zij, als het regent klagen zij, als het eindelijk warm is klagen zij ook. Ik heb geleerd mij aan elke situatie aan te passen en er het beste van te maken want met klagen en jammeren kan ik er toch niets aan veranderen, ik neem het zoals het komt. Bij de tropische temperaturen van nu is het in mijn 105 jaar oude huis goed vertoeven, ik heb hier dank zij de dikke natuurstenen muren een aangename temperatuur van 24 graad.

    Over de veroordeling van de drie sletten in Rusland ben ik niet verbaasd, als ik hier in een moskee hetzelfde zou doen zou het land te klein zijn en ik zou er zeker niet met twee jaar vanaf komen. Meer wil daarover niet zeggen, bij andere bloggers zoals NOPOCO en PI kan men daarover meer lezen.

    Dat in Amerika de boel op springen staat en de moslim-president Obama vrij zeker zal ontmaskert worden kan men eveneens bij NOPOCO nalezen.

    Dat Gerald Celente gelijk zal krijgen als hij zegt dat er in 2016 geen enkele moslim nog in Europa zal wonen geloof ik nog steeds, het verzet van de Europese Volken tegen deze geitenbaarden wordt steeds groter. De grote meerderheid wil niet terugkeren in de duistere middeleeuwen, en terecht! Religeuse narren hebben we in Europa niet nodig.

    Dat was dan mijn bijdrag op deze warme Augustusavond 2016 er is natuurlijk nog veel meer, maar teveel om onder woorden te brengen, de situatie in onze wereld van nu was nog nooit zo onheilspellend en zo dramatisch als nu, wij hebben enkele jaren van onoverzienlijke gevolgen te verwachten maar ik blijf geloven in het gezonde verstand van de Europese Volken. Niet echter in het verstand van de EUSSR potentaten die elke vorm van verstand willen doden.

    Kartuzer.


    >> Reageer (2)
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartelijk dank beste vrienden....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, hartelijk dank, Victor, Jean, Jozef en R.A.A omdat jullie mij niet omwille van mijn bekentnissen van gisteren als een zondaar en zuipschuit veroordeeld hebben. Wat die Trappist betreft, de trappisten zijn niet dom, één trappist heeft de voedingwaarde van twee dikke boterhammen. Drinken breekt het vasten niet! Dus, tijdens de veertigdaagse vastenperiode een beetje meer drinken. Aan de abdij van Westmalle heb ik zeer leuke herinneringen; tijdens mijn verplichte militaire dienst verbleef ik twee maanden in het militair hospitaal in Antwerpen, daar leerde ik twee trappisten kennen die daar hun verplichte legerdienst verbrachten, daar ik geen thuishaven had, nodigden zij mij uit mijn weekends in Westmalle door te brengen. Zo heb ik dan verschilende weekends in de abdij verbracht. De trappisten drinken natuurlijk ook wel hun bier, maar dan wel met een zeer lager alkohol volume, dat verandert echter niets aan de voedingwaarde van het bier.

    Wat de wijn betreft, mijn moeder was in het jaar 1945 zwaar ziek, onze huisarts zei dat zij rode wijn moest drinken, maar waar hadden wij toen met ons armzalige inkomen wijn kunnen kopen? Als negenjarige jongen ging ik toen naar onze onderpastoor (in Hemiksem) de EH. Verboven, ik vertelde het hem. De EH.Verboven gaf mij toen goed verpakt twee flessen rode wijn mee, maar de pastoor mocht het niet weten. Natuurlijk mocht de dikke pastoor het niet weten want wij waren een zwarte familie, mijn vader zat toen in de koolmijnen van Eisden als dwangarbeider omdat hij fabriekswachter was geweest. Voor alle duidelijkheid, de EH. Verboven heeft mij als kind niet sexueel misbruikt! Hij was een eerbiedwaardige priester waar iedereen respect voor had.
    Als ik nu vaststel dat ik wanneer ik in een islamistisch land zou wonen, ik ter dood zou worden veroordeeld omdat ik een Trappist en een glaasje Porto drink, zeg ik, laten we maar terugkeren naar onze westerse beschaving. Uit zichzelf is niets slecht als we er maar geen misbruik van maken. Ons Heerke veranderde water in wijn, waarom zou zat zijn zondeke zijn? Ik mag geen bezopen mensen, wanneer we alles matig gebruiken is er aan een trappist en een glaasje porto niets verkeerd. Het wordt tijd dat we paal en perk gaan stellen aan alle  ideotische waanzinnige godsdienstwaanzinnigen .

    En Victor, ik drink de porto uit een normaal wijnglas en na drie glaasjes is de fles zelfs nog méér als halfvol.

    Kartuizer.

     


     


    >> Reageer (2)
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fles is nog half vol....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar ik de Portugese economie een beetje wou steunen, heb ik twee weken geleden een fles Porto van Aldi meegebracht.
    Vandaag heb ik er van genoten, niet dat ik aan mijn dagelijkse Westmalse Trappist verzaakt heb, want die dagelijkse Trappist is belangrijk, die monniken hebben er verstand van, één Trappist zijn twee dikke boterhammen.Maar ik heb dus ook genoten van de Portugese Porto en ik zal er nog een avondje kunnen van genieten want de fles is nog halfvol.
    Nu zullen sommige lezers van mijn blog mij als een dronkaard gaan beoordelen, maar dat ben ik nu werkelijk niet, anders zou ik nu niet meer in de mogelijkheid zijn dit bericht zonder fouten te schrijven. Ik ga nu langzaam naar de 77 toe en ik heb besloten zo lang het nog kan van de lekkere dingetjes die er zijn te genieten, en wie wil het mij kwalijk nemen? Ik weet wel dat er donkere en zeer moeilijke tijden op ons toekomen en ik heb voor zover het in mijn financiele mogelijkheid lag mijn voorzorgen genomen. Nu de oude zeurpiet te gaan spelen heeft helemaal geen zin. Ik geniet zo lang ik nog kan. En voor de toekomst zijn de jongeren van nu verantwoordelijk, als zij te dom zijn om te helpen donderen is dat niet mijn schuld, als zij verder hun stem bij de verkiezingen blijven geven aan de partijen die de gehele mensheid in het ongeluk storten is dat hun probleem.

    Oef, dat was het dan voor vandaag na één Trappist en een paar glaasjes Port.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grüßen aus Ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men overal gespuis tegen en het wordt van dag tot dag erger, messentrekkers, kettingtrekkers en politiemekkers, het lijkt wel alsof de hel is losgebroken.
    Gelukkig woon ik hier ver van Vlaanderen weg in de Duitstalige Gemeenschap, die nog wel voor een gedeelte afhangig is van Walonië maar dat wordt steeds minder. We hebben hier tenminste geen eigen nestbevuilers zoals in Vlaanderen. Maar mijn hart bloedt als ik aan mijn Vlaanderen denk. Wanneer gaan de Vlamingen eindelijk eens wakker worden en hand in hand al die nestbevuilers eens een flinke trap onder hun achterkasteel geven en voor een onafhankelijk Vlaanderen stemmen? Het wordt tijd dat de lamme goedzakken wakker worden nog langer wachten betekent de dood voor Vlaanderen. Als Vlaanderen geen moslimkalifaat wil worden moet men nu bewust voor de partij stemmen die dat wil verhinderen en dat is de partij die sind jaren waarschuwt voor het gespuis dat nu overal op de Vlaamse wegen en in de Vlaamse steden huishoudt. Deze partij is het Vlaams Belang. Nu moet het eindelijk gedaan zijn, de maat is vol.

    Kartuizer.
     


    >> Reageer (2)
    11-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is de waarheid ???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wou mij eigenlijk niet verder met het geval MM bemoeien, maar ik lees steeds meer tegenstrijdige berichten in onze kranten.
    Het Nieuwsblad heeft het steeds weer over de abdis van Malonne, maar de overste van Malonne is geen abdis omdat het klooster geen abdij is. Daar het klooster geen abdij is valt het onder de jurisdictie van de bisschop van Namen. Hij kan de nonnen verbieden MM onderdak te verlenen. Waarom doet hij dat niet???
    Onmiddellijk nadat Paul Marschal een gesprek met de zusters had, verklaarde de woordvoerder der bisschoppen, reeds voordat de zusters opnieuw konden afstemmen, dat zij hun mening niet zouden herzien! Worden de nonnen door de bisschoppen onder druk gezet??? Wie heeft hier wat te verbergen?
    Mijn vraag is, wat voor een vuil spel wordt er hier gespeeld? Weet MM dingen die wij niet mogen weten?
    Wie betaald de advocaat van MM of werkt deze man gratis uit naastenliefde?
    Men schrijft ook steeds weer dat MM geen familie heeft, ook dat is een leugen, zij heeft twee meerderjarige zonen, dat deze hun moeder uit schaamte niet bij zich willen opnemen begrijp ik, maar zij hebben wel het huis dat zij van haar moeder geerft had welwillend aangenomen. Wat is de waarheid??
    Mijn vragenlijst wordt van dag tot dag langer, mischien kunnen enkele lezers van deze blog mij helpen. Ik wil graag de waarheid weten.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer kort genoteerd.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar het klooster van Malonne geen abdij is valt het onder de jurisdictie van de bisschop van Namen. De Naamse bisschop kan dus de nonnen verbieden MM in hun klooster op te nemen. Als ik op de Naamse bisschopsstoel zou zitten zou ik dat zonder enige twijfel, in het belang van de ouders der vermoorde kinderen, doen. Daarmee zou het probleem opgelost zijn want zonder verblijfplaats kan MM niet vrij komen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort genoteerd.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Egypte zal het eten van tomaten voor de moslims verboden worden omdat zij Christelijk zijn, zie foto.

    Over de vrijlating van M.M. wil ik niet veel woorden verspillen. Dat de clarissen dit monster in hun klooster willen opnemen getuigt niet van gezond verstand en goede smaak, met Christelijke naastenliefde heeft dit niets te maken.
    Ik meen, dat men voor beesten die koelbloedig mensen vermoord hebben terug de doodstraf moet invoeren als hun schuld of medeschuld zonder twijfel bewezen is. M.M. heeft koelbloedig de kinderen laten verhongeren voor zulke beesten is er geen genade.

    Van het begin aan heb ik in deze blog geschreven dat de partij van De Wever dezelfde weg zou opgaan als de voormalige volksunie en dat wordt nu wel overduidelijk. De Wever had maar één doel; het Vlaams Belang uitroeien. Als het zo verder gaat zien we binnenkort Bartje nog met een vaatdoek op zijn hoofd.

    Moe Merkel is verontwaardigt omdat meer als 51% der Duitsers de DM. terug willen, ik ben ervan overtuigd dat moe Merkel bij de volgende verkiezingen een flinke trap onder haar vlezige achterwerk zal krijgen.

    Hopelijk zal ook de meerderheid van het Nederlandse Volk Wilders gelijk geven met zijn vordering de Gulden weer in te voeren en alle betalingen aan brussel stop te zetten. De EUSSR graaiers die jarenlang hun zakken gevuld hebben moeten eindelijk ter verantwoording geroepen worden en voor een gerecht gesteld worden.

    In oktober komen dan de gemeenteraadverkiezingen. Dat is dan ook de enige keer dat ik ter stembus ga omdat ik over het beleid van onze burgemeester die tot de partij Deutsprachige Belgier hoort en zijn gemeenteraad zeer tevreden ben en hij weer mijn stem zal krijgen. Bij de overige verkiezingen stuur ik al jarenlang mijn kat en dat zal ook zo blijven.

    Kartuizer.

    Ps. Wie reageren wil mag dat natuurlijk maar het moet niet.




    >> Reageer (2)
    30-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste tijd was ik een beetje mismoedig geworden door de leugenachtige berichten die ik dagelijks in onze politiek-correchte berichten te lezen kreeg en die ik dan vergeleek met de berichten die ik in geloofwaardige blogs las. Deze blogs die werkelijk geloofwaardig zijn schilderen ons een totaal anders beeld van de werkelijkheid en dat beeld is kilometers verwijdigt als dat wat men ons in de poco-pers wil laten geloven. Wie niet met oogklappen op leeft moet al zeker begrepen hebben dat we niet ver van een derde wereldoorlog verwijderd zijn, wie niet met oogklappen op leeft, moet al zeker begrepen hebben dat de euro op springen staat en ten dode opgeschreven is in zijn huidige vorm, de welvarende landen kunnen niet langer blijven betalen  voor de landen die het geld letterlijk over de balk gegooid hebben.
    Er hangen donkere, zeer donkere wolken over Europa, een Europa dat op de allereerste plaats bedreigt wordt door de moslimbitsprinkhanen die zich schrikbarend vermeren en een groot gevaar worden voor onze democratische vrijheden die onze voorouders voor ons verworven hebben. Deze vrijheden worden van dag tot dag meer en meer ondermijnd door de medeschuld van volksverraders die voor een paar zilverlingen hun eigen eigen Volk verkopen. Deze democratische vrijheden worden steeds meer en meer ondermijnd door ondemocratische EUSSR potentaten die wij niet gekozen hebben en die erop uit zijn een dictatuur op te richten die veel erger is als de nazi-dictatuur die de oudsten onder ons zich nog wel herinneren.
    Als de Europese volken nu niet bereid zijn zich tegen deze nieuwe dictatuur te weren, gaat heel Europa zijn ondergang tegemoet, dat betekend dan de echte ondergang van het avondland.
    Het is dringend noodzakelijk dat onze Europese landen terugkeren naar de zuivere Christelijke levensfilosofie waarop Europa opgebouwd is en alles wat niet met deze levensfilosofie te vereenbaren is uit onze contreien radicaal verwijderd.
    Vandaag had ik bezoek van de rest van mijn familie, dat heeft mij goedgedaan en mij de nodige moed gegeven mijn strijd tegen het verval van ons Europa en voor het behoud van onze democratische waarden verder te zetten.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    25-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn reactie op de reactie van mijn vriend Victor....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waarde vriend, bedankt voor de uitgebreide informatie, maar dat wist ik reeds allemaal, religie is tenslotte mijn vakgebied.
    In mijn bericht heb ik, met respect voor hun geloof, aan de Joden gevraagd of zij het kunnen verantwoorden dat zij van de mens die hun God volgens de bijbel naar zijn evenbeeld geschapen heeft een stukje huid moeten wegsnijden en ik heb erop gewezen dat zij door dit te doen de schepping van hun eigen God als onvolmaakt betrachten. Ik weet natuurlijk wel hoe de besnijding bij het joodse volk tot stand gekomen is.
    Aan de Joden en de Islamaanhangers heb ik gezegd dat zij als zij menen dat hun God of Allah het welgevallig vindt dat zij besneden zijn, dit dan maar moeten laten doen als zij meerderjarig zijn. Een onmondig kind uit religeuse overtuiging te besnijden is trouwens een vergrijp tegen de godsdienstvrijheid, mensen moeten vrij kunnen beslissen of zij tot een bepaalde religie willen toetreden of niet. Dit geldt natuurlijk ook voor het doopsel, maar er is wel een reuzengroot verschil tussen een besnijding en het doopsel, een kind dat gedoopt wordt, wordt niet lichamelijk voor de rest van zijn leven verminkt. 
    Mijn bemerking uit de handelingen der apostelen in het nieuwe testament, dat het Paulus was die zich doorzette tegen de wil van Petrus dat de Christenen niet meer besneden werden, maar het doopsel de besnijding verving, heeft natuurlijk niets te maken met het feit of nu Jezus het doopsel invoerde of niet, alhoewel Hij zich in de Jordaan door Johannes liet dopen. Wat ik duidelijk wou maken is, dat sindsdien de Christenen niet meer besneden werden en daarvoor ben ik Paulus dankbaar.
    En Victor, wat het tegen de schenen trappen betreft, ik heb reeds herhaaldelijk in deze blog geschreven dat ook ik het Christelijke geloof als een sprookje betracht, maar dan wel als een mooi sprookje. Je mag dan wel met voorbeelden aankomen van charlatans die in het verleden dit sprookje misbruikt hebben om macht te kunnen uitoefenen en daarbij vreselijke misdaden op hun geweten geladen hebben maar dat was dan wel lang voor onze tijdrekening. Een sprookje dat zegt, dat je alle mensen zo moet behandelen zoals je zelf wil behandeld worden, een sprookje dat zegt dat wie zonder fouten is, de eerste steen naar de andere mag werpen, een sprookje dat zegt dat je niet mag moorden en dat je ook de dieren, groot en klein, met respect moet behandelen is een mooi sprookje, Victor, dat tot navolging aanspoort. Op dit sprookje is onze westerse samenleving opgebouwd.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    24-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn mening....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na het oordeel van het Keulse landgericht dat de besnijding van kinderen veroordeelde kwamen er nogal wat verontwaardigde reacties vooral van de Joodse Gemeenschap.
    Daar ik wat dit thema betreft niet over één nacht ijs wou gaan heb ik verschillende vidios bekeken. Ik bekeek een vidio waarin een klein wichtje besneden wordt, ik ben er kotsmisselijk van geworden,het is ongelooflijk wat voor een pijn dit onschuldige wichtje doorstaan moet.
    Ik heb echter ook Vidios bekeken waarin zowel Joden als Moslims hun ouders aanklagen omdat zij deze lichamelijke verminking toegelaten hebben.
    Ik meen, dat iedereen mag geloven wat hij of zij wil, maar aan de Joden wil ik wel één vraag stellen; jullie geloven toch dat God de mens geschapen heeft naar Zijn beeld en gelijkenis,en de bijbel vermeldt dat God zag dat het goed was. Waarom willen jullie dan van deze creatuur Gottes nog een stukje wegsnijden is dat niet Godslasterlijk, jullie doen dan zo alsof God zijn werk niet goed zo gedaan hebben.
    Aan de Joden en de Moslims wil ik zeggen; als jullie geloven dat het God en Allah welgevallig is dat jullie besneden zijn, laat jullie dan besnijden als jullie meerderjarig zijn maar blijf met jullie vingers van onschuldige kinderen af.
    Het is goed, dat we in het nieuwe testament Paulus hadden, die zich doorzette tegen de wil van Petrus want anders zouden alle Christenen het ook zonder voorhuid moeten doen. De eeste Petrus was dus niet zo onfeilbaar als zijn latere opvolgers. Een paar druppeltjes water zijn niet pijnlijk en ze verminken het lichaam niet. Bedankt Paulus.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    22-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijn en werkelijkheid...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Elke morgen weer als ik bij het scheren in de spiegel kijk moet ik eerlijk toegeven: " je word een ouwe vent" en als ik dan de trap naar beneden ga voel ik dan inderdaad dat de spiegel gelijk heeft, het wordt steeds moeilijker. Maar dement ben ik nog lang niet, mijn verstand werkt nog op volle toeren.
    Gisteren heb ik dan eens gekeken naar de nationale poppenkast in Brussel, ik schoot in een lach als ik De Crem in zijn gestreepte apenpakje naast de geuniformeerde Coburger, die in het openbaar de Vlaams Nationalisten auslachte zag staan. Ik zag ook de andere Vlaams nationale volksverraders en de zogenaamde prinsessen met hun belachelijke kopbedekingen. Breugel had het niet beter in beeld kunnen brengen. De decadentie viert hoogtij.
    Tot daartoe mijn mening over 21 Juli 2012.
    Mijn mening over de overlopers van het VLAAMS belang en over verschillende andere onderwerpen komt nog, ik moet nog even nadenken, vooral de besnijding van onschuldige kinderen uit religeuse overtuiging,of Joods of Islamisch, die zich daartegen niet kunnen weren
    .


    Kartuizer


    >> Reageer (3)
    20-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachten en nog eens gedachten......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Over verschillende onderwerpen heb ik de laatste twee dagen nagedacht maar ik heb nog niet alles op een rijtje, ik moet nog even nakijken of ik het allemaal wel goed begrepen heb.

    Ik heb nagedacht over de overlopers van het VB naar het NVA, ik heb nagedacht over de besnijding van kinderen, na het vonnis van het gerecht in Köln en de reaties  daarop. Ik heb nagedacht over de situatie in Syriën, ik heb nagedacht over de berichten dat de huidige president van Amerika helemaal geen Amerikaan is en dus ook geen president van Amerika kan zijn.

    Al deze gedachten liggen mij zwaar op de maag en ik wil trachten in een volgend bericht mijn vrije mening daarover te zeggen maar eerst wil ik weten of al deze berichten werkelijk geloofwaardig zijn.En indien Ja, zal ik niet twijfelen zonder schroom mijn mening daarover te zeggen.

    Kartuizer.




    >> Reageer (2)
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben eventjes spraakloos....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, de waarheidsgetrouwe berichten die ik de laatste dagen bij Angeltjes en bij andere geloofwaardige blogs  gelezen heb, hebben mij totaal sprakeloos gemaakt, en de leugens en de verdraaide waarheden die ik in de kranten las maakten deze sprakeloosheid nog groter.
    Ik heb echter wel even nagedacht over de paradijssprookjes van de Islam. Ook ons heeft men in het verleden met zulke sprookjes getracht onderdanig te maken aan de wil van machtgeile mannen die ons wijsmaakten in de naam van God te spreken. Wij waren echter niet zo dom deze sprookjes te geloven en van dat paradijs geloofden wij niet veel. Wij geloofden veeleer, dat wij dit paradijs hier op onze planeet verwezenlijken moesten door goed en barmhartig voor onze naasten te zijn, niet te moorden, niet te stelen, niet te liegen en te bedriegen.

    Ik kan niet begrijpen dat er nog zovele, vooral jongere mensen, zijn die zich door de leugens van deze zogenaamde Falasisten laten vangen, deze machtgeile leugenaars zijn uiteraard zelf niet bereit hun leven voor hun denkbeeldige Allah te geven omdat zij zelf  niet eens aan dat paradijs geloven, zij willen alleen maar macht uitoefenen over anderen.
    Wat mij vooral verergerd is, dat de medien zo doen alsof deze falasisten een sekte van de islam zouden zijn, in werkelijkheid verkondigen deze falasisten letterlijk dat wat in de koran staat, en daarom is het noodzakelijk dat dit boek in onze westerse samenleving verboden wordt.

    In alle landen waar moord en doodslag dagelijkse kost zijn, zijn de islamisten de moordenaars en dat alles in de naam van een imaginaire god.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    14-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De enige juiste weg voor Vlaanderen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geestdriftig heb ik de rede van Frans Crols op 11 Juli bij Angeltjes gelezen.
    Er is inderdaad voor Vlaanderen maar èèn juiste weg, zich losmaken van het wangedrocht belgië en het uitroepen van de republiek Vlaanderen in een confederatie met onze natuurlijke bondgenoot Nederland. Men moet zoals ik zeventien jaar in Nederland gewoond hebben om dat te begrijpen. De Nederlanders hebben mij steeds behandeld als een Vlaamse Nederlander en nooit als een belg.
    Ik hoop, dat het waar wordt dat in Amsterdam de Vlaamse leeuw zal gezongen worden en in Antwerpen het Wilhelmus.
    Vlaamse broeders en zusters, verlies niet de hoop en geef bij de volgende verkiezingen jullie stem aan de partij die dit mogelijk zal maken, jullie weten wel welke partij dat is, in elk geval niet de partij van Bart de zeveraar die op het elf Juli schandaal in Brussel zijn boezemvriend Elio in het frans moest begroeten.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wegpiraten.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er gaat geen dag voorbij of men leest in de kranten over dodelijke verkeersongevallen. Mij verbaasd het, dat er nog zo weinig ongevallen gebeuren. Ik woon in een landelijke gemeente waar men zonder auto niet kan, de dichtsbijgelegen winkelcentra zijn doorgaans 10 tot 15 Km. verwijderd. Tweemaal per week rijd ik naar Sankt Vith. Ik ben dan steeds weer verbaasd hoe ik in onoverzichtelijke bochten door piraten met hoge snelheid ingehaald wordt alhoewel 70 toegelaten is. Ik bereid mij dan steeds op het ergste voor want als in deze bocht een tegenligger zou opdagen is een ongeval niet te vermeiden.
    Steeds weer lees ik dan in de kranten commentaren, als eens een zeventigjarige een ongeval veroorzaakt dat men vanaf een bepaalde leeftijd het rijbewijs zou moeten intrekken, maar het zijn in werkelijkheid steeds jongeren die de auto als een speeltuig betrachten die de meeste ongevallen veroorzaken.
    Ik zelf ben nu 76 en ik heb mijn rijbewijs 1967 voor 5 bef gekregen, zonder rijschool. Ik heb van 1967 tot nu toe geen enkel ongeval veroorzaakt en geen enkele bekeuring gekregen. Als er een bord 50 staat rij ik 50 als er 75 staat rij ik 75 als er 90 staat rij ik 90 en op de autobaan ga ik nooit over de 120 en zo hoort het. Het is ook vanzelfsprekend dat ik bij de zebrastrepen de voetgangers voorang geef.
    Ik geloof, dat als iedereen zich aan de voorgeschreven snelheden zou houden, er maar weinig ongevallen zouden gebeuren.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    11-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli 2012
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals de rest van Europa wordt ook Vlaanderen overspoeld door de moslimspinkhanen plaag, het zijn bidsprinkhanen. Ik geloof dat wij zoals destijds de Egyptenaren deze plaag verdient hebben. Als de meerderheid van de Vlamingen bij de verkiezingen hun stem aan de partij hadden gegeven die steeds voor het gevaar van deze plaag gewaarschuwd heeft dan zou Vlaanderen daarvan gespaard gebleven zijn. Jammer genoeg zijn er nogal wat Vlamingen die ook geen al te hoog IQ hebben, een andere verklaring kan ik niet vinden.
    Zo is dan Vlaanderen ook nog ver van de onafhankelijkheid verwijderd. Voor dezen, die denken dat Bart de zeveraar Vlaanderen naar een voorspoedig tijdperk gaat leiden kan ik alleen maar zeggen dat ik ook aan hun IQ twijfel.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    09-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probleem opgelost.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was mij gisteren onmogelijk de van mij gewenste lettertype Verdana en de lettergrootte 4 in te typen. Vandaag heb ik gezocht en gezocht om de oorzaak te vinden en uiteindelijk heb ik gevonden wat ik zocht. Ik heb in mijn computer een nieuw program geinstalleerd Ad Muncher het is een zeer goed program, men kan het vergelijken met een grazende koe in de weide die in het internet alle reclame weg graast en verhinderd dat men op een ongewenste zijde verschoven wordt. Ad Muncher heeft maar èèn nadeel, ook op mijn blog graast zij alle reclame weg maar verhinderd daarbij dat ik op andere lettertypen en op de gewenste grootte kan omschakelen. Dat is echter geen probleem, als ik nu een bericht in mijn blog wil plaatsen wordt Ad Muncher gedeactiveert, want ik zou het program niet meer willen missen, ook uit  de homepagen der kranten wordt alle hinderlijke reclame weggefiltert.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekke wereld.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er is iets mis met mijn instellingen, ik kan niet meer op verdana en op de gewenste letterinstelling omschakelen. Mijn verontschuldiging voor deze kleine text die de lezers van mijn blog niet gewend zijn.

    Dat we in een gekke wereld leven wordt van dag tot dag duidelijker, een man schiet een inbreker dood en belandt daarvoor in de gevangenis, de overige inbrekers lopen nog steeds vrij rond.

    Ik heb de verkiezingslijst van de liberalen in Antwerpen met verbazing ter kentnis genomen, ik begrijp niet wat al die vreemde luizen in Antwerpen te zoeken hebben.

    De lijst van slaapmans is helemaal een lachertje, ik kan alleen maar hopen dat de Antwerpenaren er niet nog eens intrappen en dat elk bedrog  deze keer verhinderd zal worden.

    De discriminator van het antivlaamse spionnencentrum overweegt een verdere klacht tegen het Vlaams belang. Wordt het niet tijd, dat wij een gezamelijke klacht tegen deze klown indienen wegens het discrimineren van het Vlaamse Volk?

    Dat was het dan voor vandaag, ik hoop dat ik de fout vind en weer tot mijn oude vertrouwde textweergave kan terug keren.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    03-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kort bericht....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag maar een kort bericht waarbij ik echter wel de noodklok luid.
    Ik raad de lezers van mijn blog even een kijkje te nemen bij NOPOCO, daar krijgt U inzicht over het gevaar van de toenemende islamisering. Tot mijn spijt kan ik geen bruggetje naar NOPOKO bouwen, maar U hoeft alleen maar bij Google NOPOKO in te tippen en dan komt U er wel.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een klein tussendoortje......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook Kartuizer is niet ongevoelig voor complimentjes.
    Een buurman zei mij vandaag: "ich habe Eerfurcht für ihre Silbergreise Haren.(ik heb erbied voor uw zilvergrijze haren.)
    Ik had nog nooit over mijn kapsel nagedacht, maar het is wel zo, dat bij mij de haren daar staan waar ze moeten staan, niet op mijn armen en benen of op mijn borst en waar ook, maar op mijn hoofd en daar groeien zij nog zoals in mijn jonge jaren maar inplaats van kastanjebruin zijn ze ondertussen zilvergrijs geworden. Hoe sommige leeftijdsgenoten tot een totaal kale knikker gekomen zijn weet ik niet, dat heeft waarschijnlijk iets met de genen te doen. Niemand van ons heeft tenslotte zichzelf gemaakt. Het enige wat telt, is dat we zilverharig of kaalhaarig, oprecht en eerlijk onze mening verkondigen en het onrecht aanklagen. En nu verheug ik mij op de redactie van Angeltjes die ik zeer vermist heb, maar dat heeft natuurlijk niets met kaalkoppen te doen.

    Kartuizer.

    Ps. Wie reageren wil mag dat maar ook persoonlijke berichten worden aandachtig gelezen en beantwoordt. 


    >> Reageer (1)
    30-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte of langere bemerkingen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag las ik in de kranten dat vele Vlaamse kinderen in armoede leven. Mijn eerste vraag daarbij was; welke kinderen zijn dat, zijn het kinderen van autochtone Vlamingen of zijn het anderen die men nu ook onder de noemer Vlaming verkoopt. Mijn tweede vraag was; zijn deze kinderen ondervoed, hebben zij te weinig eten en te drinken? Of, ontbreekt het hen aan modekleding en computers en aan andere snufjes. Zo zover ik dat kan beoordelen ontbreekt het in dit belgenland niemand aan voldoende eten en drinken. Als ik mijn boodschappen haal ben ik steeds verbaasd over de dikke bierbuiken der mannen en de vette achterwerken van de vrouwen die uit de naden van hun Jaensbroeken dreigen te springen. Nog meer verbaasd ben ik als ik de volgeladen winkelwagens zie die dan naar de grote autos gesleept worden, meestal met nieuwe nummerplaten, mijn VW.SL is waarschijnlijk de enige wagen die al heel lang geleden betaald werd, al de rest rijdt wel op krediet. Om dit en andere kredieten betalen te kunnen moet men waarschijnlijk op de kinderen besparen. alleen zo zou ik de armoede onder echte Vlaamse kinderen kunnen verklaren.
    Daar ik als kind de oorlogsjaren 40-44 meegemaakt heb, weet ik wat het is als kind met een lege maag naar school te gaan en met een lege maag naar huis terug te keren, maar toen was er niets,nu echter is er alles in overvloed. Ik geloof niet, dat er nu kinderen met een lege maag moeten rondlopen tenzij men met armoede meent dat deze kinderen geen eigen computer hebben en geen moderne kleding, mobieltelefoon en andere dingen hebben.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    26-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe lang moeten wij deze waanzinnigen nog dulden???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het weer zover, bij het lezen van de verschillende blogs "platzt mir schon wiedermal den Kragen"
    Hoe lang moeten wij deze godsdienstwaanzinnigen in Europa nog dulden? Is de vraag die ik mij stel. Europa wordt sinds jaren overspoeld met waanzinnigen die in de naam van Allah die zij als een god betrachten de grootste onzin verkondigen. Ik heb deze waanzinnigen eens van dichtbij bekeken, de meesten zijn op kosten van de " ongelovige Kufars" volgefreten kleerkasten met gehaakte theemutzen op hun hoofd en gehuld in slecht gewassen nachthemden. Het ergste is, dat deze voormiddeleeuwse figuren onderhouden worden door onze sociale kassen. De afkeer van de nuchtere Europese burgers tegen deze waanzinnigen wordt van dag tot dag groter en terecht.

    Uit onze geschiedenis weten wij dat ook de Katholieke Kerk in de duistere middeleeuwen zulke waanzin verkondigde, maar dat is lang geleden en het gezonde mensenverstand heeft daar uiteindelijk een einde aan gemaakt.

    Wat moeten wij dan met onze Christelijke waarden en normen zullen velen zich terecht vragen? Vijftien jaar geleden heb ik voor mezelf besloten het Christendom niet meer als een religie maar wel als een filosofische levensbeschouwing te betrachten. Er is maar één zonde waarvoor er geen vergeving mogelijk is; de zonde tegen de heilige geest, nu zeg ik, de zonde tegen het gezond verstand! Dit gezond verstand zei mij dat ik moest ophouden met het toedienen van de "sakramenten" in mijn private huiskapel aan de mensen die er elke zondag de mis bijwoonden. Ik heb in het verleden in deze kapel kinderen gedoopt en huwelijken ingezegend en dagelijks de mis gelezen. Dat doe ik dus nu al vijftien jaar lang niet meer. Maar ik ben wel trouw gebleven aan de leer van Jezus van Nazareht; bemin uw naaste zoals uzelf en doe dus nooit aan iemand wat je niet zou willen wat men jou aandoet. Wees barmhartig met je medemensen en vergeef hen hun fouten en tekortkomingen omdat je zelf niet zonder fouten en tekortkomingen bent. Wees steeds eerlijk, steel niet, bedrieg niet en geef aan iedereen wat hem of haar toekomt. Heb eerbied voor elk levend wezen en vooral; gij zult niet moorden!

    Dat is het grote verschil tussen de Christelijke levensfilosofie en de islam. De islam verkondigt haat en verderf, overal ter wereld waar onlusten moord en doodslag dagelijkse kost zijn heeft de islam de hand in het spel. Deze misdadige schijnreligie mogen wij in Europa niet langer dulden.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    25-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Regen, regen en nog eens regen, het gras in mijn tuin staat één meter hoog. De jongeman die sinds vorig jaar in zijn vrije tijd het gras maait, omdat ik het zelf niet meer kan, en dat  alleen maar in zijn vrije tijd kan, want hij is geen hangmatter, hij werkt, we leven hier tenslotte in de Duitstalige Gemeenschap, heeft steeds pech dat het in zijn vrije tijd regent. 

    Ja, mijn tuin, die eens mijn pronkstuk was is een ware wildernis geworden, maar dat heeft dan ook weer zijn charme, bloemen die ik al jaren niet meer gezien had en waarvan ik zelfs de naam niet ken bloeien nu weer in volle pracht. Men moet geloof ik de natuur zijn vrije loop laten een glad gemaait gazon kan dan wel mooi zijn maar natuurlijk is het niet. Wij willen geloof ik, alles veel te glad maken maar zo was dat in werkelijkheid meestal niet bedoeld.

    Het kan zijn dat wij in vele dingen onze mening een beetje moeten terugschroeven om terug tot natuurlijke verhoudingen te komen zodat wij weer eens worden met de natuur. De vogels voelen zich in deze mijn verwilderde tuin zeer wel zij waren nog nooit zo talrijk als nu. En ook de bijen komen steeds weer aangevlogen en doen zich tegoed aan al deze vreemde bloemen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    24-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt het volk steeds dommer ???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij het dagelijkse lezen der home-pagen der kranten lees ik steeds aandachtig de reacties van de lezers want zij weerspiegelen de geest die onder het volk leeft. Deze geest is soms angstwekkend, op sensatieberichten waarop onze kranten gespecializeerd zijn, van objectieve berichtgeving is er al lang geen sprake meer, wordt onmiddelijk gereageerd met levenslange gevangenisstraf, castratie enzv. enzv. Het barbarendom schijnt ook in Vlaanderen hoogtij te vieren we hoeven ons van de moslims niet meer te onderscheiden, ook onder de Vlaamse bevolking zijn er heel wat barbaren.

    Wordt het Volk door de hersenspoelingen van de TV en de linkse politiek steeds dommer en dommer? Het moet wel zo zijn, hoe zou het anders kunnen dat zovelen bij de verkiezingen hun stem geven aan korrupte graaiende politieke leugenaars en bedriegers?
    Alleen domheid kan hiervan de oorzaak zijn. 

    Ik las vandaag in een blog, dat vele jongeren niet eens meer schrijven en lezen kunnen en rekenen al helemaal niet, als dat waar is, dan zijn we goed op weg naar een totale dictatuur.

    Kartuizer.

    Ps. Sommige lezers hebben mij meegedeeld, dat zij wel aandachtig mijn blog blijven lezen maar niet meer reageren willen, ik respecteer dat en daarom vorder ik ook niet meer daartoe op te reageren, maar wie dit wil kan het nog steeds. Men kan ook reageren in een persoonlijke mail, die verschijnt dan niet in deze blog.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    20-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn mening....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met enige verbazing las ik vandaag de bekentenissen van ene Walter Capriau, ik ken de man niet en ik had nog nooit van hem gehoord, dat komt waarschijnlijk omdat ik geen TV heb en deze heb ik niet omdat ik niet gehersenspoeld wil worden. Ik heb dus helemaal geen behoefte deze man te verdedigen maar ik wil wel mijn mening daartoe uiten.

    Er is een groot verschil tussen pedofilie en pederastie, pedofielen zijn mensen die onschuldige kinderen die zich daartegen niet kunnen weren sexueel misbruiken dat is inderdaad totaal verwerpelijk en moet zwaar bestraft worden.

    Pederasten echter zijn mensen die zich sexueel aangetrokken voelen door puberterende jongeren, deze puberterende jongeren zijn meestal op zoek naar hun ware geaardheid zij experimenteren en zijn daarbij ook bereidt sich door een 24 jarige half volwassene, zelfs fijftig jarigen zijn zelfs niet helemaal wat dat betreft volwassen, en worden zelfs minister. Maar daarbij heeft steeds de toestemming  van beide partijen gespeeld, want vijftien zestienjarigen hebben wel de mogelijkheid zich tegen ongewenste intimiteiten te verdedigen, als zij inderdaad ongewenst waren wat ik zeer twijfelachtig vind. Echter vijftig jaar later te beweren dat zij daar onder geleden hebben lijkt mij een beetje belachelijk en de hoop op een geldelijke schadenvergoeding is in dit geval wel de werkelijke wens van deze ondertussen reeds grootvaders geworden misbruikten.

    Het zou goed zijn dat in onze pers eens duidelijk gemaakt wordt wat het verschil is tussen pedofilie en pederastie . En, wie op vijftien- zestienjarige leeftijd niet geexperimenteerd heeft mag zich melden. Ik geloof echter dat het maar zeer weinigen zullen zijn.

    Kartuizer.




    >> Reageer (3)
    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stal moet uitgemest worden.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, de stal moet dringend uitgemest worden want het begint behoorlijk te stinken. Ik meen, de stal van het Europese parlement, de slappe dweil is ontertussen tot een verlabberde schotelvod geworden, de voormalige communist Baroso geloofd zelfs niet meer in zijn eigen leugens en de blauwe haai die eens belgië aan de rand van de financiele afgrond bracht en zichzelf daarbij verrijkte krijgt steeds een grotere haaienbek. Ja, de stal moet dringend uitgemest worden en dat kan bij de volgende Europese verkiezingen. Wie dan nog zijn stem aan één van deze graaiers geeft is een vijand van een vrij Europa der staten. Een Europa dat bestaat uit verschillende staten die in vrede met elkaar samenwerken maar die alle hun eigen waarden en normen hebben. Een Europa waar de vrij gekozen vertegenwoordigers van de nationale parlementen bepalen wat voor het Volk goed is.
    Een Europees Volk bestaat niet en een Europese regering is een uitvinding van machtwellustelingen die mij herinneren aan de dictator van het voormalige Duitse nazirijk.

    Maar ook de stal van het Vlaams parlement moet dringend uitgemest worden. Ook in Vlaanderen moet eens duidelijk gezegt worden wat voor het Vlaamse Volk goed is, en met het Vlaamse Volk bedoel ik de echte Vlamingen en niet de nieuwe belgen die amper een woord Nederlands kennen en zeker niet dezen die twee paspoorten hebben, maar de echte oorspronkelijke Vlamingen. Een goede huisvader zorgt op de eerste plaats voor zijn eigen gezin en als er dan nog wat overblijft kan hij aan liefdadigheid denken en anderen helpen die hulp nodig hebben, maar eerst het eigen gezin, dat verwacht ik ook van onze regenten, hun eerste plicht is, het eigen Volk eerst en daarna kunnen we ook anderen helpen. De sociale woningen zijn op de eerste plaats voor het eigen Volk bedoeld, de schoolplaatsen zijn op de eerste plaats voor het eigen Volk bedoeld, het kan niet zijn, dat de Vlamingen dagelijks hun kinderen kilometers ver naar een dorpschool moeten brengen omdat er in de stadsscholen voor hen geen plaats meer is.
    Ook het Vlaams parlement moet dus grondig uitgemest worden want ook daar stinkt het reeds geweldig en dat kan lieve lezers, bij de volgende verkiezingen. Geef dus bij de volgende verkiezingen uw stem aan de partij die zegt; eigen Volk eerst!

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    17-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zou nog eens graag willen praten met......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ja, ik zou wel eens nog graag willen praten met de leermeester die mij in de jaren 50 der vorige eeuw het banketbakkers beroep bijbracht, enkele recepten heb ik vergeten en ik zou ze echt graag weer willen in herinnering brengen maar de goede man aan wie ik vele goede herinneringen heb is er niet meer.

    Ik zou zo graag nog eens willen praten met mijn leeraar die mij toen steeds als ik een opstel schreef mij tien op tien gaf en die mij aanraadde steeds mijn mening vrij en onverbloemd neer te schrijven maar ook hij verweilt niet meer onder de levenden.

    Ik zou zo graag nog eens willen praten met Rudy Vanderpaal die mij toen vertelde dat de Volksunie tot de onafhankelijkheid van Vlaanderen zou leiden, en hem nu eens willen vragen wat daarvan geworden is. Maar ook hij is er niet meer.

    En zo zijn er velen met wie ik graag nog eens zou willen praten maar die allemaal reeds dit aardse tranendal verlaten hebben en die mij met vele vragen alleen laten, vragen waarop ik nu zelf een antwoord zoeken moet, een antwoord dat soms moelijk te vinden is.

    Kartuizer.





    >> Reageer (1)
    16-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het monster krijgt zijn loon....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren werd dan de 71jahrige Mohamet Jratiou door het hof van assisen van Henegouwen tot negen jaar veroordeeld. Als hij die negen jaar werkelijk zou moeten uitzitten is deze straf in feite levenslang maar dat is nog twijfelachtig.
    Een volwassen oudere man, die een vierjarig kind genadenloos doodslaat is voor mijn begrip geen mens maar een gevaarlijk monster dat uit onze maatschappij moet verbannen worden .
    Het theater dat deze man gespeeld heeft was éénmalig en zo ongeloofwaardig dat geen weldenkend mens hem geloofde. De daad mag dan wel zonder opzettelijke doodslag geweest zijn maar dat hij daarna nog het lichaam van de jongen in de Leie dumpte en bij de begrafenis van de jongen in Marokko nog schijnheilig de kist kusste was wel het toppunt van huichelarij. Dit monster heeft een levenslange straf verdient en moet voor altijd uit onze maatschappij verbannen worden. Van een moeder die heel zeker
    weet wat er werkelijk gebeurde had ik verwacht dat zij de zijde van het kind zou kiezen dat zij eenmaal in haar lichaam gedragen heeft.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    15-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag maar één korte bemerking...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    betreffende het Europese parlement; het wordt hoogste tijd dat deze stal eens grondig uitgemest wordt. Ik geloof dat de meeste lezers het met mij eens zullen zijn.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    14-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er hangen donkere wolken boven Europa....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De euro staat op springen.
    Ik raad de lezers van mijn blog aan, er voor te zorgen dat zij voldoende baar geld in huis hebben om twee maanden normaal te kunnen leven. Als het zover is, zal men voorlopig geen geld van de rekening kunnen halen en ook de pensioenen zullen voorlopig niet meer worden uitbetaald omdat ook de staat falliet is. Ik wil hiermee geen paniek zaaien maar een verwittigt mens is er twee waard.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    13-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd van toen en de tijd van nu.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het word mij steeds duidelijker dat ik niet meer in de tijd van nu leef, de tijd van mijn jeugdjaren was een andere tijd, eerlijkheid en oprechtheid speelden daar nog een grote rol. Ik stel mij echter wel de vraag of eerlijkheid en oprechtheid met de leeftijd te maken heeft. Liegen, stelen en onwaarheden verkondigen was toen al verderfelijk, waarom zou dat dan nu anders zijn?

    In de tijd van nu proberen sommige advokaten alles wat schreef en krom is recht zu praten en door de manke onbenullige rechtsspraak van politiek benoemde politieke rechters lukt het hen dat dan  soms ook. Het rechtssisteem in ons landje is zo zeef als een mandje.
    Ik geloof niet dat dit met mijn leeftijd te maken heeft maar wel met een algemene vervaging van de normen en waarden die ons eenmaal dierbaar waren. Als wij niet terugkeren naar deze normen en waarden gaan wij de ondergang tegemoet. Wat recht is moet recht zijn en wat krom is, is krom.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    12-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kan het niet geloven....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neen, ik kan het niet geloven dat zovele mensen zo dom zijn!
    Men heeft ons in het verleden sprookjes wijsgemaakt over een paradijs waar we met gouden lepeljes dagelijks rijstpap zouden eten als we ons maar braaf zouden houden aan de voorschriften van de religeuse leiders. Geen vlees eten op vrijdag en houdt de vasten ongeschonden en biecht eenmaal per jaar uw zonden enzv. enzv.
    Wat dat paradijs betreft, ik eet mijn bordje rijstpap liever hier, zolang ik nog leef met een normaal ordinair lepeltje omdat ik geloof, dat ik daarna geen rijstpap meer zal kunnen eten als men mij twee meter onder de grond in een houten kist zal begraven hebben waar ik dan uiteindelijk zal verrotten als compost. Het zou goed zijn, dat de huidige blaaskaken van politiekers er eens zouden aan denken dat hen het zelfde lot vroeg of laat te wachten staat, daarna zal niemand meer zich aan hen herinneren want grote lichten waren zij echt nooit.

    Nu duiken er plots andere gekken op die de mensen een nog beter paradijs beloven, een paradijs, waar ze hun gefrustreerde lusten kunnen botvieren, dat is nog wat anders als rijstpap eten met gouden lepeltjes. En nog zijn er dommen die aan deze waanzin geloven. Hoe dom is het volk dat aan deze waanzin gelooft? Domheid kent dus werkelijk geen grenzen.

    Dat wil echter niet zeggen, dat we ons niet aan de Christelijke waarden en normen moeten houden. Het Christendom is niet alleen een religie maar ook een filisofie, een levensfilosofie die zegt dat we alle mensen zo moeten behandelen zoals we zelf behandeld willen worden, dat we niet mogen liegen en bedriegen en stelen, dat we de vrouw en het goed van onze naaste niet mogen begeren en dat we niet mogen moorden. Het Christendom is de filosofie van de naastenliefde en dat is het grote verschil met de haatideologie van de islam die overal dood en vernieling brengt. Er is inderdaad geen enkel land ter wereld waar de islam niet de hand heeft in de talrijke moorden en onlusten.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    11-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doet Kartuizer de hele dag ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sommige lezers zullen wel eens de vraag gesteldt hebben, wat doet een alleenstaande man als Kartuizer de hele dag. Hier een uitgebreide samenvatting:

    Mijn dag begint steeds met een lekker kopje koffie en een boterhammetje, vandaag was dat een boterhammetje met krabsalaat. Dan start ik mijn computer op en mijn eeste blog die ik aantippe is omdat ik waarheidslievend ben Angeltjes. De volgende blog is nopoco en dan volgt zoveel ik dragen kan, dan volgt EJ Bron en Xandernieuws daarna komt Politically Incorrect en dan R.A.A.'s Krantje. Als ik deze blogs alle doorgelezen heb weet ik zo ongeveer wat er zich in Europa en in ons landje afspeeld. Daarna eerst lees ik HLN en in de lezerreacties merk ik dan dat vele lezers de kant van de blogs die ik daarvoor gelezen heb kiezen.
    Nadat ik al deze berichten gelezen heb, zijn mijn ogen een beetje moe, ik moet me dan een half uurtje neerleggen en daarna is alles weer in orde.
    De berichten die ik dan gelezen heb verontrusten mij soms zeer en maken mij ook wel eens moedeloos maar ik mag niet zoals vele anderen dat doen de kop in het zand steken, en met de blog Strijden eeuwig, die ik bijna vergeten te vermelden was zeg ik dan, Kartuizer ga door met je blog maak de lamme goedzakken in Vlaanderen wakker want het wordt hoogtijd dat velen de oogkleppen gaan afleggen.

    Kartuizer.
     


    >> Reageer (2)
    07-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijnhuwelijken houden nooit lang....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meer als een jaar geleden schreef ik in " een Vlaamse droom" dat in het jaar 2012 de Vlaamse regering zou sneuvelen en dat het tot nieuwe verkiezingen zou komen waarbij het VB een grote meerderheid zou behalen.

    Zoals het er nu uit ziet zijn we van het sneuvelen der Vlaamse regering niet meer ver verwijderd. Er wordt nog wel een beetje theater gespeeld maar de feiten liegen er niet om, de regering staat op springen. De vraag is alleen maar hoe lang nog? Maar het jaar 2012 is nog niet ten einde, we zijn eerst in de helft.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    06-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachten bij de dagelijkse berichten....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurlijk heeft De Wever gelijk, dat de gek Belkacem in een Marokkaanse gevangenis thuishoort, daar zullen ze hem dan morres leren als hij de Marokkaanse koningin wil verplichten zich in een wandelende tent te veranderen. Maar Bart heeft dit weer eens van het Vlaams belang afgekeken. In de reacties van het Laatste Nieuws las ik ook enkele standpunten van Moslims, die Belkacem veroordelen, maar deze gek verkondigt toch letterlijk wat in de koran staat, deze moslims zouden dan ook zo eerlijk moeten zijn het haatboek koran te veroordelen.

    De doorgedraaide nikapvrouw van Brussel wil nu een klacht tegen de politie indienen omdat dezen haar verplichtten haar gelaat te tonen. De juste oplossing is, haar samen met Belcacem naar Marokko te vervrachten, daar zal ze dan wel een ander liedje leren zingen zonder kopstoten tegen politieagenten.

    Kartuizer.

    Reageer....

    Ps. bovenstaande foto de koningin van Marokko.


    >> Reageer (2)
    05-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen op de laatste reacties.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo Marnix,

    Ik meende natuurlijk niet letterlijk dat men deze oversexste stieren hier bij ons in de psychiatrische instellingen moet opsluiten, ik meende alleen maar dat deze figuren zwaar ziekelijk zijn die men uit de samenleving moet verbannen omdat ze een gevaar zijn voor deze samenleving . De enige goede oplossing is, deze figuren terug te verkassen naar hun woestijnzandbakken, daar kunnen zij dan met hun baarmachienen zoveel kindjes maken als ze willen. Ik geloof echter niet dat hun allah daar dan ook manna uit de hemel zal laten regenen en Kiendjesgeld zullen ze daar van hun geliefde allah ook niet te verwachten hebben.

    Ja Jean, de weerstand van de Europese volken wordt steeds groter hopelijk krijgt Gerald Celente gelijk.

    Ik hoop Victor dat je eindelijk begrijpt dat er inderdaad een groot verschil is tussen de Christelijke filosofie zoals ook Lucky9 zegt, het Christendom is inderdaad niet alleen een religie maar ook een filosofie,en de hatelijk verderfelijke leer van de islam. Denk er maar eens over na!

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (3)
    03-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waanzin wordt steeds groter....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er lopen in ons landje en in heel Europa nogal wat gekken rond, de religieuse waanzin viert hoogtij. Overal duiken van kop tot teen versluierde wandelende tenten op. Wat hebben die eigenlijk te verbergen? Zijn die allemaal zo lelijk? En wat is dat met die baardmannen, zijn die allemaal zo oversext dat zij bij het zien van een normaal geklede vrouw en van een naakt vrouwenbeen een errectie krijgen? Als dat zo is, dan wordt het tijd dat men deze stieren in de psychiatrie gaat opsluiten. De godsdienstwaanzin die sinds de duistere middeleeuwen in Europa uitgeroeid was keert met deze waanzinnigen terug. Hoe lang gaan de normaal denkende Europese burgers deze karnaval nog dulden? Wordt het niet hoogste tijd deze waanzinnigen naar hun woestijnzandbakken terug te brengen waar zij zich kunnen kleden zoals hun god dat voorschrijft en de stieren kunnen zich daar tegoed doen aan hun vrouwelijk eigendom en hun lusten botvieren maar niet hier bij ons!

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (6)
    02-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verschil is werkelijk groot.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn voorlaatste en laatste bericht heeft nogal wat reacties veroorzaakt. Met Lucky9 ben ik het volkomen eens als hij zegt, dat het Christendom niet alleen een religie is maar ook een filosofie. Zo is het inderdaad, het gaat er niet om of ergens een god dit of dat gezegt heeft, maar om de leer van Jezus van Nazareth die zegt dat we alle mensen moeten behandelen zoals we zelf wilen behandeld worden en dat we vergevensgezind moeten zijn en dat wie zonder zonde is de eerste steen naar de ander mag werpen. Lucky9 is inderdaad een Christelijke vrijzinnige.
    Ook Jutta heeft het begrepen, laat ons de leer van Jezus terharte nemen en geloof niet alles wat de Kerken hem in de mond willen leggen, wie nadenkt onthoudt uit het nieuwe testament dat wat menselijk aanvaardbaar is. En er staan in het nieuwe testament heel wat aanvaardbare dingen.

    Het Christendom is dus niet alleen een religie, maar een levensfilosofie, gij zult niet moorden, gij zult niet stelen, gij zult uw naaste beminnen als uzelf, gij zult niet de vrouw van uw naaste begeren. Als alle mensen in deze wereld zich an deze levensregels zouden houden, dan zou deze aarde een paradijs zijn.

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (2)
    29-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een blog, een woord, een wederwoord....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn blog is een amateurblog, op deze blog kan ik af en toe stoom aflaten als mijn verontwaardiging over de gebeurtenissen te groot wordt. Sinds meer als veertig jaren typ ik op een querty klavier, sinds enkele maanden op een azerty klavier, dan kan het wel eens gebeuren, dat ik een of twee lettertjes met elkaar verwissel, daarvoor mijn verontschuldiging. De blogkollegas en de reageerders die zonder fouten zijn mogen de eerste steen werpen!

    Maar nu terzake; in mijn vorige bijdrag had ik het over gij zult niet moorden, Voor dezen die het nog niet begrepen hebben, in de Hebreeuwse schrift staat niet gij zult niet doden, want dan zouden we ook geen dier mogen slachten, neen, er staat gij zult niet moorden!

    Ik schreef ook dat mijn keuze uit ging naar de god van de bijbel en dat ik mijn afschuw voor de god van de koran niet verhelen kan.

    Niemand is verplicht aan het bestaan van een god te geloven, dat noemen wij godsdienstvrijheid. Maar ik heb gekozen voor de god van de bijbel omdat deze god zegt; gij zult niet moorden!

    Hoe ik de bijbel betracht heb ik in deze blog al eens uitvoerlijk geschreven, maar ik wil het nog eens herhalen, ik vind in de bijbel zeer vele wijsheden, maar voor mij is de bijbel een bibliotheek van boeken die door mensen geschreven werden die zich een god gemaakt hebben naar hun beeld en gelijkenis. Maar de wijsheden die ik in de Bijbel vind kan ik niet vinden in de koran, daar is het grote verschil.

    Wat de Christelijke leer betreft; ik heb de Christelijke leer leren kennen nadat ik tot de jaren van verstand was gekomen, dus na mijn zevende jaar. De leer die ik toen heb leren kennen  was een goede leer; gij zult uw naaste beminnen als uzelf, behandel alle mensen zo, zoals je zelf wil behandeld worden. Hoe deze leer was in de middeleeuwen heb ik eerst ervaren als ik mij in de kerkgeschiedenis ging verdiepen en ik was verheugd dat we deze middeleeuwse schandelijke leer achter ons gelaten hadden, maar nu stel ik vast dat een even schandelijke leer ons in de koran verkondigt wordt, daarom moet dit boek in heel Europa verboden worden het is een terugkeer naar de duistere middeleeuwen waar heksen verbrandt werden en allen die niet naar de pijpen van de religeuse gekken dansten. Deze terugkeer mogen wij niet dulden, het is wel waar, dat in het verleden en nu nog de Christelijke kerken en vooral het Vaticaan zich schuldig maken en Jezus van Nazareth misbruiken en Zijn woorden verdraaien. Wie Jezus werkelijk was weten we niet we weten alleen dat wat ons overleverd werd en alles wat gedrukt en geschreven werd is geduldig. Ik houd mij aan de Jezus die ik heb leren kennen in het nieuwe testament.

    Kartuizer.

    Reageer....
       


    >> Reageer (5)
    26-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gij zult niet moorden !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gij zult niet moorden zegt de god van de bijbel!
    Doodt allen die niet op allahs woorden horen zegt de god van de koran!
    Men mag twijfelen aan het werkelijke bestaan van beide goden, maar als ik moet kiezen tussen deze twee, dan kies ik voor de humane god van de bijbel en verwerp ik met afschuw het monster van de koran.

    Gij zult niet moorden, maar na het vermoorden van onschuldige burgers met bommen van de belgische bommenwerpers in Lybië, staat Luchtmaarschalk De Crem alweer te popelen van verlangen dit senario in Syrië nog eens te herhalen. Deze naamchristen schijnt de woorden van de god van de bijbel gij zult niet moorden niet te kennen want dat wat hij in Lybië deed was moorden. Ik kan niet beoordelen wie in Syrië gelijk heeft, maar bommen werpen op huizen van burgers die met de hele politiek niets te maken hebben is moorden.

    Gij zult niet moorden, enkele maanden geleden vermoorde in Vlaanderen een moeder haar kind en gaf het in vuilniszakken met het huisvuil mee. Nu enkele maanden later wurgde in Walonië een moeder haar dochter, sneed het driejarige meisje in stukken en verstopte de plastiekzakken in de diepvries. Gij zult niet moorden!

    Tijdens de 76 jaren die ik in deze wereld vertoef heeft het moorden nooit opgehouden, moorden op een paar miljoen Joden, moorden op de burgers van Dresden, moorden op burgers van Vlaanderen met V1 en V2, moorden op burgers van Hyroschima en Nagazaki, moorden in Vietnam en Korea enzv. Nooit heeft het moorden opgehouden, zo lang ik leef.

    Ik schaam mij ook een mens te zijn want het waren en het zijn mensen die dit grenzenloze moorden veroorzaakten en nog steeds veroorzaken.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (9)
    23-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan vervolg.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bedankt Jaen en Victor voor jullie reactie.

    Ja, Jaen hier is de wereld nog in orde. In ons dorp, waarvan ik de naam geheim houd want mijn blog wordt ook door enkele aanhangers van moha gelezen die maar al te graag zouden willen weten waar ik woon, maar die zouden hier van een koude kermis thuiskomen want mijn buren en ik hebben alle een scherp geslepen riek bereidt staan, in ons dorp gaat alles nog probleemloos. De loketbedienden in ons kleine postkantoor kennen al hun klanten en weten precies wie en wat ze zijn, éénmaal per maand haal ik een som geld af, dat gaat zonder formaliteiten en zonder ID-kaart. Ook bij de gemeente loopt alles zonder overbodige formaliteiten
      en men weet ook zonder ID-kaart wie je bent. Zo gaat dat in ons dorp. En over ons gemeentebestuur kunnen wij ons werkelijk niet beklagen, deze mensen hebben wij tenslotte zelf gekozen en zij komen hun beloften steeds na, dus kiezen we hen in oktober weer.

    Ja, Victor daar ik tijdens de hongerjaren 40-45 als kind geleerd heb wat honger is, heb ik nu mijn voorzorgen genomen, dat wil ik in mijn oude dag niet nog eens meemaken. Het mag zijn, dat ik het allemaal een beetje te zwart zie, maar zeker is zeker!

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Afgezien van de toestand van sommige wegen is hier alles nog normaal, geen donderslagen, geen bliksem, geen hagel en overstromingen. Geen haatbaarden en wandelende tenten, geen kettingtrekkers en handtassenrovers en van inbrekers blijven we ook nog gespaard.

    Wel vriendelijke behulpzame buren die steeds voor elkaar klaar staan als er hulp nodig is zoals dat lang geleden overal was. We wonen hier wel ver af van de rumoerige verloederde steden maar daarvoor is het hier een oase van rust en vrede en ik hoop dat het nog lang zo mag blijven.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    21-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamsteren......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen ik vorig jaar in een bericht schreef dat ik een beetje aan het hamsteren was, schreef mijn zeer gewaardeerde lezeres Jutta dat, dat wel een beetje onzinnig was. Maar nu, een half jaar later heb ik vastgesteld dat vele langdurige konserven die ik toen gekocht heb ondertussen 50 tot 75% duurder geworden zijn. Ik heb toen een tamelijke voorraad Sardientjes in olijfolie en makrelenfilets in tomatensaus gekocht omdat ik mij herinnerde dat tijdens de oorlogsjaren 40-45 het gelukkige mensen waren die zulke voorraden in huis hadden. Maar ook vele andere lang houdbare konserven hebben toen vele mensen in leven gehouden. En die heb ik dan ook gekocht. Nu, enkele maanden later ben ik blij dat ik toen een paar honderd Euro aan deze konserven besteed heb.

    Europa staat voor zeer donkere tijden, Griekenland is geen uitzondering , het komt er nu niet meer op aan of we een nieuwe auto kunnen kopen of we nog met vakantie zullen kunnen gaan, het komt er nu op aan of we nog genoeg te eten zullen hebben want zonder auto gaat het nog en zonder vakantie ook, maar zonder eten gaat het niet meer! In Griekenland halen de mensen hun eten uit de vuilnistonnen.

    Daarom raad ik de lezers van deze blog, koop nu reserven om te overleven, geloof de pocopolitiekers die ons steeds weer met nieuwe leugens aan het lijntje willen houden niet meer! Europa staat op springen en de dagen van de Euro zijn geteld.

    Kartuizer.

    Reageer....



    >> Reageer (2)
    19-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De smoelentrekkers........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De grootste smoelentrekker in het Europese parlement is wel de blauwe haai met zijn grote bek, ook wel eens Piet Konijn genaamd. Voor wie het nog niet wist, de blauwe haai is een roofvis.Deze roofvis heeft in het verleden het belgenland financieel naar de haaien geholpen en zit nu in het Europese parlement als uitgerangeerde zijn broek te verslijten, een zinnig woord heb ik uit zijn grote bek nog niet gehoord.

    Bij het zien van de eeuwig zure smoel van Bracke krijg ik buikpijn, ik geloof dat deze belgicistise logebroeder elke morgen een glas azijn drinkt. Wat deze figuur in de partij van Bart De Wever doet is mij een raadsel mischien past zijn zure smoel bij de haatvolle smoel van Bart.

    De zelfvoldane smoel van de loodgieter, die zich jarenlang vetgemest heeft op kosten van de goedgelovige CVP'ers is een van de afschuwelijkste schijnheiligaards die ik ooit zag.

    En dan zijn er nog de smoelen van de uit de nationale politiek uitgerangeerde slappe dwijl die zich Europees president waant,waanzin ten top! En de voormalige communist Barosso.

    Wat ik nooit zal vergeten, is de verbeten smoel van Trutteboom bij de Marrokaanse eerste minister die haar als overbodige tolk aan de zijde schoof en de zelfvoldane smoel van haar ministercollega.

    Het is pijnlijk elke dag weer deze smoelen in de kranten te moeten zien. Ik begrijp niet, dat er mensen zijn die aan deze smoelentrekkers hun stem geven. Al deze figuren leven en maken grote sier op kosten van de eenvoudige belastingbetaler die steeds meer als een citroen uitgeperst wordt.

    Hoe lang gaan wij deze grootheidswaanzinnigen nog dulden?


    Kartuizer.

    Reageer........






    >> Reageer (2)
    18-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is nog hoop.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor allen, die de buik vol hebben van de haatbaarden en godsdienstwaanzinnigen; er is nog hoop. De burgers van de Europese landen zijn wakker geworden. Europa laat zich niet door middeleeuwse waanzinnigen overrompelen. Europa weert zich en zal overwinnen.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    14-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het komt zoals het komen moet.

    Wie de recente gebeurtenissen in Duitsland gevolgt heeft zal moeten toegeven dat de godsdienstoorlog die in het midden van het jaar 2012 in Europa zou losbarsten zoals de toekomstvorser Gerald Celente voorspelde, reeds begonnen is. De Salafisten hebben het masker laten vallen en schrikken er zelfs niet meer voor terug politieagenten bloedig te verwonden. Enkele politiekers trachten nu een verschil te maken tussen Salafisten en zogenaamde gematigde moslims, deze politieke onbenullen hebben zeker nog nooit een woord in de koran gelezen. Een gematigde Islam bestaat niet, dat wat de Salafisten verkondigen, is letterlijk dat wat in de Koran staat nl. dat alle Joden, Christenen en ongelovigen varkens en honden zijn die zij in de naam van Allah moeten afslachten. Het gezonde verstand van de burgers begint zich tegen deze godsdienstwaanzinnigen te weren. Als er dan al gematigde Moslims zouden zijn, dan zouden zij het haatboek Koran moeten verloochenen en zich van de Islam moeten afkeren. Dat zullen zij echter niet doen, want dan verdienen zij volgens dezelfde Koran de doodstraf.
    De gebeurtenissen hebben nu hun loop genomen en het zal komen zoals het komen moet.
    Als ik Xandernieuws geloven mag, overwegen hogere Amerikaanse officieren zelfs de totale vernietiging van Mekka en Medina om aan deze pseudoreligeuse waanzin in het belang van de wereldvrede een einde de maken. Het is inderdaad zo, dat overal in de wereld waar brandhaarden zijn, de Moslims de onruststokers zijn.

    De Brillen van de politiekers.

    Het valt mij op, dat de uilenbrillen van onze politiekers steeds groter worden, de ene aapt de ander na, hopende er door een nog grotere bril er een beetje geloofwaardiger en gewichtiger uit te zien. Wat zijn dat toch voor sukkelaars, wat baten kaars en bril, als de uil de werkelijkheid toch niet zien wil.


    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (9)
    13-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulde aan de moeders....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wil ik alle Vlaamse, maar ook alle Waalse, alle Nederlandse, alle Duitse en alle moeders van de wereld hulde brengen, moeders, die onzelfzuchtig zich opofferden en opofferen voor het welzijn van hun kinderen. Het zijn gelukkige kinderen die een zulke moeder hebben. De vrouw is op de eerste plaats voor de opvoeding van de kinderen daar en zonder vrouwen zouden er ook geen mannen zijn. De grootste carriere die een vrouw kan maken is, een liefdevolle moeder te zijn die leeft voor het welzijn van haar kinderen. Goede moeders zijn heiligen en zij zullen door hun kinderen ook als heiligen vereerd worden.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (0)
    09-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De heiligen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jozef devolder stelde mij enkele vragen, hier mijn antwoord:

    " Dag Jozef,

    Als alles wat ik over Don Bosco gelezen heb waar is, dan moet de man een goede mens geweest zijn en, mensen die zichzelf opofferen voor het welzijn van anderen zijn heiligen. Enkele weken geleden schreef ik een bericht over de priester Ivo Cornelis, die voor mij toen tienjarige knaap een goede vader was, ook hij was een heilige. Het verschil met Don Bosco is, dat ik de priester Ivo Cornelis persoonlijk gekend heb en alleen over mensen die ik persoonijk gekend heb kan ik mij een oordeel vormen. Over Don Bosco kan ik dat niet omdat ik geloven moet wat over hem in boeken geschreven werdt. Uit ervaring weet ik, dat we sommige heiligenlevens met enkele korrels zout moeten nemen.

    In de loop van mijn leven heb ik ook enkele heilige moeders en vaders leren kennen, moeders en vaders die zichzelf opofferden voor het welzijn van hun kinderen ook zij zijn heiligen. De heiligen leven midden onder ons, alleen wij merken het niet omdat zij geen heiligenschijn rond hun hoofd hebben.

    Over Dominic Savio heb ik niet veel gelezen, maar ik geloof dat dat wat over hem geschreven werdt ook wel met een korreltje zout te nemen is.

    Over het pastoorke van Ars heb ik verschillende boeken gelezen. In mijn woonkamer staat al jaren een klein beeldje van hem. Hij moet wel een heel bezondere priester geweest zijn die ernaar streefde heiligmatig te leven. Daardoor had hij in de franse clerus zovele vijanden. Ik geloof echter ook niet alles wat er in deze boeken geschreven werdt.

    Ik hoop, dat ik U met mijn antwoord niet teleurgesteld heb.

    Groetjes.
    Kartuizer. "

    P.S. Goede vriend Victor, "Schadenfreude" is een ondeugd, deugniet!


    >> Reageer (1)
    07-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat wij vooral niet mogen gelovern......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat wij vooral niet mogen geloven, zijn de berichten die we dagelijks in de gazetten lezen en die we op TV zien en horen. Al deze berichten zijn gemanipuleerd en verkondigen halve waarheden. Halve waarheden en verdraaide waarheden zijn echter hele leugens.

    Wat wij vooral niet mogen geloven, zijn de fabeltjes over paradijs, en eeuwige hellenstraffen die ons door godsdienstwaanzinnigen worden aangepraat. Met de dood hoort het leven op aarde op, wat daarna komt, dat weten we niet, tot nu toe is er nog geen enkele sterveling terug gekomen om het ons te vertellen.

    Wat wij ook vooral niet mogen geloven, zijn de beloften van de politiekers die zij voor de verkiezingen aan het kiesvee wijsmaken en waarvan daarna niets in huis komt. Deze graaiers denken niet aan het belang of het welzijn van het Volk, maar alleen maar aan hun eigenbelang.

    Wat wij zeker niet mogen geloven is, dat de EU in het belang van de Europese volken zou zijn, het tegendeel is waar, uitgerangeerde nationale mislukte politiekers zetelen in dit opvangcentrum voor graaiers en graaien waar zij graaien kunnen.

    Ik kan alleen maar hopen, dat de Europese nationale politiekers eindelijk wakker worden en zoals Geert Wilders eindelijk komaf maken en deze bende profiteurs aan de schandpaal zet.

    Dit zijn maar enkele gedachten van een oude kluizenaar.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (3)
    06-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogstraten......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag maar iets helemaal anders, neen, geen politiek en geen terechte kritiek op de islam.

    Gisteren kocht ik bij Aldi een bakje aardbeien, betaalbaar, 2.38 Euro voor 500 gr.

    Toen ik thuiskwam en het bakje opende was ik verrast over de heerlijke geur en toen ik dan de eerste aardbei probeerde was ik nog meer verrast over de aangename zoete smaak, de meeste lezers van mijn blog weten reeds dat ik een lekkerbek ben. Toen heb ik het bakje eens beter bekeken, als oorsprongland staat er Hoogstraten op. toen ik nog een beetje aandachtiger keek, vond ik een codenummer, met deze codenummer kon ik de teler van dit bakje aardbeien bereiken.

    Alle aardbeien van Hoogstraten zijn een Vlaams product geteeld door Vlaamse mensen die een hoogwaardig product van hun arbeid en vlijt aanbieden. Ik meen toch, dat alle Vlamingen dit product zouden moeten kopen.

    Wie meer over Hoogstraten wil vernemen hoeft enkel bij Google "Hoogstraten" in te toetsen. En, ik ben geen aandeelhouder van Hoogstraten maar deze veiling verdient werkelijk ons respect.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    05-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat u niet alles wijsmaken.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de loop der jaren ben ik allergisch geworden voor figuren die mij willen voorschrijven wat ik te doen en te laten heb in de naam van een of andere god. Deze figuren heb ik steeds weer ontmaskert als machtwellustelingen.

    Het is echter niet zo, dat ik niet aan een hogere intellegentie geloof, die ik dan God noem. Dat alles uit het niets zou ontstaan zijn bij donderslag uit een zogenaamde oerknal kan ik niet aanvaarden. Uit niets kan niets komen en zonder oorzaak is er geen beweging mogelijk.

    Het feit alleen al, dat ik mij aan het klavier van mijn computer kan zetten en mijn gedachten kan neerschrijven getuigt van een intellegentie die hoger is als die van de dieren, geen enkel dier kan dat.

    Niets is uit zichzelf  slecht, televiesie kan goed zijn, maar kan ook voor minderwaardige doeleinden misbruikt worden zo is het ook met de computer. 

    De mens met zijn hogere intellegentie heeft een vrije wil, hij kan deze vrijheid ten goede en ten slechte gebruiken. Mijn gezond verstand zegt mij, dat ik alle medemensen moet behandelen zoals ook ik zelf wil behandeld worden en dat ik respect moet hebben voor alles wat leeft, de kleine en de grote dieren en dat ik ook hen geen pijn mag doen want ook dieren kunnen verdriet hebben. 

    Een raadsel voor mij blijft het, en daardoor kom ik ook steeds weer in conflict met de hogere intellegentie die ik God noem, waarom in de zeeén de grote vissen de kleine eten en waarom wij dieren doden om ons te voeden. Ik kan het mij niet goed voorstellen, dat ik geen lekkere zalm maar zou mogen eten en een lekkere erwtensoep zonder varkenspootje kan ik mij ook niet voorstellen. Maar dat zal ook voor mij wel een raadsel blijven .

    Het geheim van het ontstaan van het heelal, de sterren en de planeten zal voor ons wel altijd een geheim blijven. En het geheim van het ontstaan van onze blauwe planeet aarde zullen we wel nooit doorgronden. We zullen ook wel nooit kunnen begrijpen waarom op deze planeet die een paradijs zou kunnen zijn als wij allen in vrede met elkaar zouden leven, mensen in de naam van een of andere god elkaar afslachten. Als wij eindelijk deze godjes die door een bende machtwellustigen uitgevonden werden, van onze planeet zouden kunnen verbannen zou onze aarde echt een paradijs worden.

    Kartuizer.

    Reageer..... 

     


    >> Reageer (1)
    04-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arm Vlaanderen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was mijn bedoeling mij niet meer met de Vlaamse politiek te bemoeien daar ik meen dat de redactie van Angeltjes dat beter kan als ik daar zij dichter bij de bron zitten.

    Vandaag echter wil ik toch enkele gedachten kwijt aan het woestijnvisproduct Bart. Ja, Bart er is een tijd van komen en een tijd van gaan en voor jou is nu wel de tijd van gaan aangebroken. Ik heb van het begin aan niet geloofd in je zogenaamde Vlaamse idealen, je partij was van het begin aan volksunie twee. En jij Bart was wel belust op een vet belgisch postje en zo zijn er nog wel enkele in je partij. Maar nu is deze droom voor jou en nog enkele anderen die de enige partij die Vlaanderen groot maken wil vernietigen wou voorbij. Jou tijd, Bart is voorbij je hebt  nu dezen die je eens groot gemaakt hebben in de hand gebeten. Jou tijd is voorbij Bart en het zou voor een stad als Antwerpen een nog grotere ramp geweest zijn als jij daar de burgemeestersjerp zou gedragen hebben, dan nog liever Patje. Deze droom kan je nu wel vergeten!

    Kartuizer.

    Reageer......




    >> Reageer (3)
    03-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En we zullen doorgaan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals ik op één mei reeds schreef, ben ik vast besloten met deze blog door te gaan. Mijn benen worden wel een beetje stram maar die heb ik niet nodig om te schrijven, van stramme vingers heb ik nog geen last en mijn verstandelijke vermogens laten mij ook nog niet in de steek, zoals mijn trouwe lezeres jutta enkele weken geleden voorspelde.

    Toen ik met deze blog begon heb ik beloofd het politieke theater maar ook het kerkelijke theater op de korrel te nemen en aan te klagen. Deze belofte ben ik tot nu toe trouw gebleven.

    Bij het politieke en het kerkelijke theater is er nu het moslimtheater bij gekomen. Wat dit laatste betreft, schijnt het met de verstandelijke vermogens van onze regerende politiekers niet zo goed te zijn. Hun verstandelijke vermogens betreffende de islam schijnen zeer beperkt te zijn. Ik geloof niet, dat één van hen ooit het haatboek koran gelezen heeft, volgens dit boek zou onze federale eerste minister wegens zijn sexuele geaardheid aan een galg moeten bengelen, Allah wil het zo! Zo ook de verstandelijke vermogens van de nationale politiekers die niet schijnen te bemerken dat de democratische rechten van de nationale staten en het volk steeds meer en meer beknot worden door EUSSR potentaten die door niemand van ons gekozen werden. Reeds éénmaal hebben de nationaal socialisten getracht ons dit wangedrocht Europa op te dwingen. Een Europees volk bestaat niet en een Europese natie al helemaal niet. Europa bestaat uit verschillende Europese Volken die allen hun eigen gebruiken en wetten hebben en deze wetten worden door de democratisch door het Volk gekozen vertegenwoordigers bekrachtigt. Alleen zij hebben het recht wetten en voorschriften te maken. De nationale politiekers die nu bereidwillig de rechten van hun Volk aan de EUSSR bende verkwanselen maken zich schuldig aan landverraad.

    De Volken van de Europese staten beginnen nu eindelijk dit bedrog op grote schaal te doorzien, de weerstand wordt steeds groter en de reus op lemen voeten staat op instorten, de kruik gaat echt maar zo lang te water tot ze barst en de barsten in de EUSSR dictatuur zijn niet meer te overzien;

    Op het ogenblik zouden in alle Europese landen in alle steden en dorpen de noodklokken moeten luiden en het Volk tot weerstand moeten oproepen tegen deze EUSSR dictatoren.

    Kartuizer.

    Reageer....




    >> Reageer (2)
    02-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartelijk dank lieve lezers.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn oprechte dank aan de talrijke lezers, die mij ter gelegenheid van mijn 76. verjaardag hun gelukwensen stuurden, dat heeft mij goed gedaan. En, Marnix de meiklokjes uit je tuin waren een aangename verassing, bedankt goede vriend.

    Bei PI (Politicalli incorect) zag ik vandaag fotos van Salafisten die de Duitse politie aangrepen. Het geweld in Europa schijnt los te barsten, niet alleen in Duitsland. Ik hoop zoals vele anderen dat het niet tot een bloedvergieten komt, maar wie niet horen wil moet voelen. Een aantal salafisten werden in de boeien geslagen.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (0)
    01-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mei is daar.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De mei is daar, de milde mei.........de schoonste van de maandenrij.
    Als men zoals ik op één mei de veilige moederschoot verlaten heeft, verheugd men zich steeds als de meimaand begint ook als dat 76 jaar geleden is. Toen, 1936, zag de wereld er nog een beetje anders uit, van mijn eerste jaren in dit aardse tranendal herinner ik mij practisch niets, maar als vierjarige zag ik aan de hand van mijn moeder op 10 mei 1940 de Duitse troepen in ons dorp binnentrekken en dat herinner ik mij nog zeer goed. Toen begonnen de hongerjaren en de bange nachten als de bommenwerpers, op weg naar Duitsland met zwaar geronk over ons huis vlogen en het afweergeschut van de Duitsers donderde. Als de Duitsers dan eindelijk weg waren, begon de repressie, ik heb toen als achtjarige gezien hoe een jonge buurvrouw door een bende barbaren naar buiten gesleept werd en hoe haar door een vette matrone de blonde haren werden afgesneden tot ze helemaal kaal was en toen werd met teer een hakenkruis op haar hoofd geschildert. Ik heb geweend toen ik dat zag want het was een zeer lieve jonge vrouw die mij tijdens de hongerjaren vaak iets lekkers had toegestopt. Ook bij ons waren er barbaren.

    Als men als kind reeds zulke dingen gezien heeft, is men als volwassene niet meer verbaasd over de misdaden die zich nu bij ons afspelen. Barbaren zijn er altijd geweest.

    Maar vandaag verheug ik mij over het feit dat ik als 76 jarige nog de kracht en de moed heb op deze blog al dat zinlose geweld aan te klagen, ook al weet ik dat ik er niet veel aan veranderen kan. En toch geloof ik dat het de moeite waard is, want sinds 1 april 2012 en één mei 2012 hebben 1341 lezers deze blog bezocht en dus ook gelezen. Hartelijk dank.

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (5)
    28-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt het tot een Europese moslimnacht????
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De voorspellingen van de toekomstvorser, Gerald Celente, die zich tot nu toe nog nooit vergist heeft indachtig, begin ik te geloven dat het inderdaad tot een gewelduitbarsting zal komen tussen de moegetergden met gezond verstand denkende Europeanen en de hel en duivel predikende islamisten die misbruik maken van de zogenaamde godsdienstvrijheid die zij zelf aan hun laars lappen. Het gratis verdelen van het haatboek koran in Duitsland overtreft alle grenzen van de verdraagzaamheid die wij tot nu toe geduld hebben. Wanneer een Marokkaanse ministerpresident een belgische minister voor schut kan zetten door haar als een overbodige tolk te behandelen zou er eindelijk een lichtje moeten gaan branden bij de ideote politiekers. Hoe zou madam Elio daar behandeld worden?
    Ik ben een vredelievende mens die elke vorm van geweld en bloedvergieten veroordeeld, maar ik ben ook de mening toegedaan dat wij de moeizaam verworven rechten waarvoor onze voorouders hebben gestreden met hand en tand moeten verdedigen.
    Ik hoop, dat de moslims de raad van Gerald Celente zullen volgen en nog rechttijdig Europa zullen verlaten voor het te laat is!

    Kartuizer.

    Reageer.....   


    >> Reageer (3)
    27-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede dagen zijn er ook nog....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was het voor mij een goede dag. Elk jaar moet ik voor 4 mei met mijn 21 jaar oude Golf Sl naar de automobiel inspectie in Malmedy. En gisteren was het dan weer zover, ik rij daar altijd met een bang hart naartoe wetende dat ook aan het leven van een auto eens een einde komt, alhoewel dat oude beestje tot mijn grote tevredenheid nog zeer goed zijn dienst doet. Maar, als dan bij de inspectie de controleur met zijn hamertje begint te kloppen, word ik toch wel een beetje bang. En zo was het ook gisteren, toen hij er eindelijk mee ophield stak hij zijn duim met een knipoog naar omhoog en toen wist ik reeds dat ik weer een groene kaart zou krijgen en tot 5 mei 2013 zonder zorgen tweemaal per week mijn boodschappen zal kunnen bezorgen, de dichtsbijzijnde supermarkt is tien kilometer von hier verwijderd en kleine winkeltjes zijn er hier al lang niet meer, met het openbaar vervoer zou dat een ramp zijn. Gelukkig kan ik nu weer een jaar verder.
    Toen ik thuis kwam, bracht de houthandelaar mij twintig zakken beukenhout, de prijs verraad ik niet, maar vergeleken met de aardgaskosten in de steden is het een peulschilletje, dus, het was gisteren voor mij een goede dag. Ik zit hier nu lekker warm en morgen zal ik weer zonder problemen naar Aldi kunnen rijden. Trouwens, ik heb het afgelopen jaar maar 3.500 Km. gereden.


    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (3)
    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes en Johanessen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag geen politiek (veel te smerig) en geen kritiek op de islambaarden (die nog veel smeriger zijn als onze salonpolitiekers, ik meen de islambaarden!)

    Het is opvallend, dat gelijkgestemden het speelse commentaar van hun medestrijders tolleren. Voor jou, Jean heb ik een diep respect, je valt soms wel eens in herhaling maar dat begrijp ik. Ik neig af en toe ook daartoe.

    En mijn goede trouwe vriend Victor deelde mij ook al eens in een vertrouwelijke mail zijn echte doopnaam IVAN mee. Dat zou ik nooit verraden hebben, want vertrouwelijk is vertrouwelijk maar nu hij deze naam openlijk bekend maakte voel ik mij niet meer aan de zwijgplicht (biechtgeheim) gebonden. Ik geloof echter niet dat Ivan iets met Johannes de doper te doen heeft. Dezelfde bisschop die jou Ivan het sacrament van het vormsel toegediend heeft, was wel de Vlaminghater, mgr Lamiroy die ook mij het vormsel toediende, maar dan wel enkele jaren later. Dat hebben wij dus gemeen.

    Gemeenzaam streven wij naar hetzelfde doel: een onafhankelijke repubiek Vlaanderen en een Europa gezuiverd van alle moslimbaarden waarin elk Europees Volk zijn eigen cultuur en eigenheid kan behouden en dat vasthoudt aan de Joods-Christelijke-Humanistische waarden en normen.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    24-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haaien en kleine vissen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De haai is een kraakbenige roofvis met een grote bek.
    Deze roofvissen hebben zich verzameld in de EUSSR, zij hebben van het verenigt Europa dat wij allen wensten een waar roverhol gemaakt en dat is niet het verenigt Europa dat wij gewenst hebben. Terwijl de meerderheid van de Europese landen gebukt gaan onder een enorme schuldenberg die door deze roofvissen veroorzaakt werd rijven zij zich vlijtig de door hen uitgevonden euros in de eigen zakken. De slappe dweil, die zich inbeeld president van Europa te zijn rijft de zuur verdiende euros van de kleine vissen vlijtig binnen en de voormalige communist Barosso en de blauwe belgische haai die het belgische land aan de rand van het fallissement gebracht heeft, rijven ook verder de zuurverdiende belastingsgelden van de kleine vissen binnen.

    Maar, de kleine vissen beginnen zich te weren, Geert Wilders, die tot nu toe de Nederlandse regering met zijn steun gedoogde is niet langer bereid naar de pijpen van deze EUSSR haaien te dansen, Nederland is een souvereine staat zegt hij en wij beslissen zelf wat voor ons Volk goed is. En gelijk heeft hij.

    In Frankrijk haalde de partij van Marina Le Pen die zoals Geert Wilders denk, "eigen volk eerst" volgens de ene berichtgeving 18 procent der stemmen, volgens andere 20 procent.

    Ja, de kleine vissen beginnen zich te weren, zij zijn niet langer bereit zich door de EUSSR dictators te laten vreten.

    De kruik gaat echt maar zolang te water tot zij barst en de barst in de EUSSR is zo groot geworden dat zij niet meer te repareren is, de reus op lemen voeten stort zinderogen tesamen omdat zijn voeten niet deugen, en van het begin aan niet deugden.

    Kartuizer.

    Reageer...


    >> Reageer (2)
    23-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nochmaals, hun dagen in Europa zijn geteld.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie zijn deze ideoten die de Europese burgers willen wijsmaken dat er een woestijngod bestaat die wil dat zich de hele mensheid aan zijn wil onderwerpt? Wie zijn deze ideoten?

    Uit de geschiedenis hebben wij geleerd, dat ook eens de Rooms-Katholieke Kerk dezelfde onzinnige ideeën verkondigde, gelukkig hebben wij dit tijdperk overwonnen. Maar nu komen daar uit de woestijn een stel ideoten die ons enkele eeuwen terug in de geschiedenis willen terugbrengen.

    Maar, de weerstand van het Volk der Europese landen tegen deze schaamteloze aanmatigigen van deze baardige onderontwikkelden wordt van dag tot dag groter. Het gezonde verstand van de Europeanen verzet zich steeds meer en meer tegen deze godsdienstwaanzin.

    Deze weerstand zal steeds groter worden en uiteindelijk eindigen in een bloedig konflikt en het gezonde verstand van de Europese volken zal daarbij de overwinning behalen.

    Kartuizer.

    Reageer....

    Ps. Johannes, maar kort en bondig, je bezorgdheid voor je   kinderen en enkelkinderen voor hun toekomst ken ik reeds, maar het intereseert mij wat die kinderen en enkelkinderen zelf doen om hun toekomst zeker te stellen.




    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respect 3.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Enkele lezers hebben geloof ik mijn verjaardagwensen voor koningin Elisabeth verkeerd begrepen. Als overtuigde republikein heb ik niet mijn respect voor de monarchie uitgedrukt, maar mijn repect voor de kranige vrouw die 60 jaar lang plichtbewust en zonder schandalen het haar toevertrouwde amt uitoefend en die ook niettegenstaande haar hoge leefttijd er niet aan denkt terug te treden omdat zij zeer waarschijnlijk grote twijfels heeft over haar eventuele opvolgers.
    Respect moet men verdienen en deze vrouw verdiend mijn respect ook dan wanneer ik het amt dat zij uitoefend als niet meer van deze tijd betracht. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het na haar zeer snel bergaf zal gaan met de Britse monarchie.

    Men moet ook andersdenkenden kunnen respecteren als zij het respect waard zijn.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (1)
    21-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respect 2....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Britse koningin Elisabeht viert vandaag haar 86. verjaardag.
    Alhoewel ik een overtuigd republikein ben, voel ik een diep respect voor deze vrouw die nu al 60 jaar op de Britse troon zit.
    Ik wens haar nog vele gezonde jaren,want van haar eventuele opvolgers heb ik echt geen hoge hoed op, en zij waarschijnlijk ook niet.
    Sommige lezers van mijn blog mogen daar anders over denken, maar dat is hun goed recht, de gedachten zijn vrij!

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (4)
    19-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respect.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was de bedoeling vandaag te reageren op de laatste reacties van de geachte lezers en lezeressen van deze blog, maar daar wil ik nog een paar dagen mee wachten, wie weet wat komt er nog!

    Vandaag wil ik het even hebben over respect.
    Respect, krijgt men niet geschenkt, men moet het verdienen. Er is een tijd geweest, dat ik respect kon hebben voor ministers, parlementariers en burgemeesters, ook als zij niet tot de partij hoorden die mijn voorkeur had.

    Hetzelfde geldt voor de priesters die ik persoonlijk gekend heb.

    Er is echter iets veranderd, beginnen we maar bij Vangeluwe, de kranten hebben er wekenlang vol van gestaan, de man speelde spelletjes met zijn minderjarige neefjes, dat duurde tot de neefjes niet meer in de smaak van de bisschop vielen, zij werden te oud en volwassen mannen waren niet zijn smaak. Toen echter hielden de rijke beloningen van nonkelje op en plots voelden de neefjes zich misbruikt.

    Maar nu duiken er nog andere geruchten op, we zouden zelfs een regeringsleider hebben die dezelfde spelletjes speelde met puberterende jongetjes. Daarvan staat er in diezelfde kranten die over Vangeluwe niet uitgepraat raakten helemaal niets! Of deze geruchten waar zijn of niet, dat kan ik niet beoordelen. Ik denk er echter wel het mijne over, twee maten en twee gewichten!

    In het Europese parlement zit er een, die naar eigen zeggen, het heerlijk vond, dat kleutertjes met hun handje in zijn gulp gingen en dat wat er in zat betastten.

    Ja, respect moet men verdienen maar voor de huidige regerende politieke bende kan ik helemaal geen greintje respect meer opbrengen.

    Kartuizer.

    Reageer.......


    >> Reageer (1)
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens terug naar mijn bericht van 12.04.2012......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, ik wil nog eens terug naar mijn bericht van 12.04.2012. Ik schreef dit bericht omdat ik nadrukkelijk wou zeggen, dat niet alle priesters pedofielen of hosexuelen zijn. Ik wou er de nadruk op leggen, dat de voorconciliäre priesters die ik persoonlijk gekend heb alle eerbiedwaardige priesters waren.

    Ik vertelde, dat de Eerwaarde Heer Ivo Cornelis toen in Niel een Jongenstehuis had, waar ik na de dood van mijn moeder in juni 1946 opgenomen werd. De priester Ivo Cornelis was geen parochiepriester, hij werd dus ook niet betaald omdat hij priester was. Hij had de villa die hij van zijn ouders geerft had tot een tehuis voor wezenjongens omgebouwd.

    Ik vertelde ook, dat hij mij als hij in de parochiekerk van Niel aan een zijaltaar de hl.mis celebreerde,  als misdienaar mee nam. Hij brak dan een stukje van de grote hostie af en gaf het mij, hij deelde dus het geconsacreerde brood, het lichaam des Heren, met mij. De diepere zin daarvan heb ik eerst jaren later begrepen. Dat ik dan na de mis "thuis" samen met hem het ontbijt mocht nuttigen,voor ik naar school ging, gaf mij een gevoel van geborgenheid. Deze priester trachtte een goede vader voor mij te zijn, graag zou ik hem daarvoor nu nog willen bedanken, maar als er werkelijk een hemels paradijs is, weet hij dat wel.

    In Mechelen mocht ik dan in de Sint Rombouts kathedraal ook aan een zijaltaar zijn mis dienen. Hij leidde mij in de kathedraal rond en verklaarde mij veel over de verschillende zijkapellen rond het hoogaltaar. Tien jaar geleden heb ik de kathedraal nog eens bezocht en ik was verontwaardigd over de rommel die ik nu in deze zijkapellen zag. Hij ging ook regelmatig met mij in Mechelen wandelen en deze wandeling eindigde steeds met een ijsje of een Brusselse wafel met met slagroom en warme kriekskes.

    Ook over de priesters waarmee ik later in aanraking kwam kan ik geen kwaad woord zeggen, het waren allemaal eerbiedwaardige heren vaarvoor men respect kon hebben.

    De teloorgang van de Rooms-Katholieke-Kerk is begonnen na het tweede Vaticaans Concillie. En nu, bij de islaminvasie die we meemaken hebben we nood aan zulke eerbiedwaardige priesters, maar waar zijn ze? Van de bisschoppen die men na Vaticanum twee op de bisschopsstoelen zoals in Brugge gezet heeft en van pausen die de koran kussen en op kousenvoeten de antichristelijke moskeen bezoeken hebben we echt niet veel te verwachten. Men moet echt geen pilaarbijter te zijn, maar voor het behoud van onze Christelijke waarden en normen loont het zich te vechten.

    Kartuizer.

    Reageer....

    Ps. Mijn hartelijke dank aan Pascha, Jutta en Marnix.
    Twee dagen geleden had ik op de teller 80.018 bezoekers, twee dagen later zijn dat nu 80.182, dat betekend dus, dat de laatste twee dagen 164 bezoekers mijn blog bezocht hebben. Dat had ik nu werkelijk niet verwacht, en toch zijn er maar enkele bezoekers die reageren, zijn dat dan allemaal bange blanke vrouwen en mannen? Mijn blog staat open voor elke mening, ook dan als deze mening niet met de mijne overeenstemd, ik keur elke mening goed,  zolang zij binnen het fatsoen blijft. Ik vermoed natuurlijk wel, dat ook het spionnencentrum meekijkt, maar dat mag ons niet afschrikken, wij moeten vrij en frank onze mening verkondigen zolang dit nog mogelijk is.








    >> Reageer (4)
    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hun dagen in Europa zijn geteld.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1962 las ik voor het eerst de koran. Ik woonde toen in Hameln(Niedersachsen). Mij interesseerden toen alle wereldgodsdiensten en zo had ik mij ook een Duitse vertaling van de koran aangeschaft. Bij het lezen stelde ik vast, dat dit boek veel gevaarlijker was als "Mein Kampf", de haat tegen Joden, Christenen en ongelovigen droop er af. Dat wist ik dus 1962 al. 
    Ik kon mij toen niet voorstellen, dat Europa eens zou overspoeld worden door de mohaaanhangers, wat echter nu 50 jaar later wel het geval is. Overal hebben zij zich ingenest en nu verlangen zij ook nog dat wij ons aanpassen aan hun middeleeuwse wereldvreemde woestijngodsdienst. Onze christelijke symbolen zijn hen een doorn in het oog en zij verlangen, daarbij gesteund door domme onwetende politiekers, die nog nooit de koran gelezen hebben, want anders zouden ze weten dat zij in de ogen van deze islamisten ongelovige honden zijn, dat deze Christelijke symbolen uit de openbaarheid verdwijnen. Zelfs de voorganger van de vorige paus kuste eerbiedig dit antichristelijke haatboek, waarschijnlijk wist hij niet wat er in stond en zijn navolger de huidige paus betrad eerbiedig op kousenvoeten de antichristelijke rotskoepel moskee op de tempelberg, kan het zijn, dat hij ook niet weet wat er in dat boek staat? Kan men het mij dan kwalijk nemen, dat ik aan deze paus, die als eerste het christelijke geloof zou moeten verdedigen, vraag hoe hij dat verantwoorden kan? 

    In Duitsland schijnen de politiekers eindelijk wakker te worden, daar is een rare Salafistische vogel op het idee gekomen een paar miljoen Duitstalige korans aan de Duitse bevolking te schenken, waar het nodige geld daarvoor vandaan komt is tot nu toe nog een raadsel, beslist niet van zijn aanhangers die bijna alle op kosten van het Duitse Volk leven. Maar de politiekers worden nu dan toch wakker, zelfs de SPD verlangt de verbieding van het Salafisme en ze willen de rare vogel nu vervolgen, gesteund door de Christelijke partijen.

    De meest gerenomeerde toekomstvorser, Gerald Celente voorspeld burgeroorlogen in Europa, die midden 2012 zouden losbarsten. De man schijnt gelijk te krijgen, in alle Europese landen komt de bevolking in opstand tegen de islaminvasie. Uiteindelijk zullen de politiekers als zij hun hachje willen redden naar de stem van het Volk moeten luisteren. Zij zullen uiteindelijk moeten toegeven, dat de islam helemaal geen godsdienst is, maar een geweldadige ideologie omhangen met een godsdienstig manteltje, een ideologie die barst van machtwellust en die elke vorm van democratie en persoonlijke vrijheid wil vernietigen. Als zij dat eenmaal zullen begrepen hebben, zullen de islamisten zich niet meer kunnen verschuilen achter de godsdienstvrijheid. 

    Ik weet niet wat ons te wachten staat maar Garald Celente zegt, dat het moeilijke jaren zullen worden maar dat er in het jaar 2016 in Europa geen moslims meer zullen wonen, hij raadt hen aan rechttijdig uit Europa te vertrekken.

    Kartuizer.

    Reageer.....

    PS. Een woordje van dank,

    hartelijk dank, Victor voor je gelukwens, ik tel inderdaad tot de dag van vandaag 80.018 bezoekers op mijn schamele blog, hartelijk dank ook aan deze trouwe bezoekers. Ik ga er natuurlijk mee door zolang mijn verstandelijke vermogens dat zullen toelaten.
    Groetjes.

     


    >> Reageer (4)
    12-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachten van een bijna 76 jarige kartuizer.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kardinaal Danneels is weer eens in de schijnwerpers van de pers gekomen. De man schijnt een en ander onder het naconciliëre tapijt geveegt te hebben en ik geloof het zelfs.

    Als kind en als jongeling kwam ik zeer vaak in contact met voorconciliëre priesters. Dat begon toen als ik tien jaar oud was, ik kwam toen na de dood van mijn moeder in het jongenstehuis van de E.W. Heer Ivo Cornelis in Niel. Daar mijn vader toen als dwangarbeider in de koolmijnen van Eisden verbleef omdat hij tijdens de bezetting fabriekswachter was geweest, liep ik regelmatig weg op zoek naar mijn vader, ik heb zelfs eens een hele namiddag voor de prikkeldraad in Eisden gestaan, maar mijn vader kreeg ik niet te zien. 

    De kinderrechter had de E.W. Heer Ivo Cornelis erop opmerkzaam gemaakt dat ik op zoek was naar een vaderfiguur en hem gevraagd voor mij deze vaderfiguur te worden. De E.H. Heer Cornelis nam dit zeer ter harte. Hij ontfermde zich meer als tevoor over mijn persoontje, hij praatte veel met mij en als hij in de parochiekerk van Niel aan een zijaltaar de helige mis celebreerde nam hij mij mee als misdienaar en kreeg ik van mijn geestelijke vader de communie, daarvoor mocht ik dan een uur later op school komen.

    Tijdens de vacantiemaanden nam hij mij mee naar Mechelen, ook daar had hij een jongenstehuis, maar deze jongens waren beduidend ouder als ik. Hij wist wel dat velen van deze oudere jongens, "het graag deden met jongeren" ook dat is niets nieuws, en daarvoor wou hij mij beschermen, hij liet een extra bed voor mij in zijn slaapkamer plaatsen en hij verbood mij elk kontakt met de oudere jongens. De enige wijze waarop deze priester mij ooit beroerde was een kruisje op mijn voorhoofd als ik slapen ging, zoals mijn moeder dat vroeger ook deed. Ik denk nu nog vol eerbied terug aan deze eerbiedwaardige priester die trachtte voor mij een goede vader te zijn.

    Ook als jongeling had ik vele contacten met priesters, vooral in mijn tijd als Chiroleider, niet een van hen heeft mij ooit een onzedelijk aanbod gemaakt en ik was, alhoewel ik het zelf zeg, echt geen lelijkert. Maar dat waren allemaal voorconciliäre priesters.

    Het onheil is begonnen na het tweede Vaticaans concillie, plots was er niets meer heilig. De naconciliäre bisschoppen, Danneels, Vangeluwe en vele anderen waren reeds aangestoken door de 68 er en dat was het begin van de ondergang der Rooms-Katholieke Kerk.

    Kartuizer.

    Reageer.....







     




    >> Reageer (1)
    10-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diep in mij.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Diep in mij brandt er  een verlangen naar eerlijkheid en oprechtheid. Eerlijkheid over alles wat er in deze waanzinnig geworden wereld gebeurt. Eerlijkheid in de berichtgeving en oprechtheid over de werkelijke feiten.
    Soms schaam ik mij een mens te zijn, omdat de mens de enige creatuur is die zijn soortgenoten uitmoordt. De Creator moet zich bij de schepping van deze creaturen wel degelijk vergist hebben, maar ook ik ben een product van deze schepping en toch veroordeel ik al deze misdaden en leugens, ligt het dan toch aan de vrije wil tussen goed en kwaad?

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (5)
    09-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is waarheid ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren heb ik weer eens de homepagen van de verschillende Vlaamse kranten bezocht; "Es ist alles Pott wie Deckel" zegt men in het Duits, het lijkt er wel op dat zij de texten van mekaar afschrijven inclusief de taalfouten. De identiteit van de moordenaar van de Brusselse controleur wordt bij allen zorgvuldig verzwegen, het is een belg wordt er met nadruk geschreven, we mogen dus met zekerheid geloven dat het een namaakbelg is. Als het een echte belg was hadden we reeds lang zijn naam met voornaam en achternaam vernomen. De moordenaar heeft spijt zeggen zijn advocaten advocaten meervoud, ik zou wel eens willen weten waar dit crapuul het geld vandaan haalt om meerdere advocaten te kunnen betalen.

    Ik ben echt geen vriend van aartsbisschop Leonard, maar men mag de man ook geen onrecht aandoen. In zijn paaspreek had de bisschop de ouders van de door het vreselijke busongeval in Zwiterserland de troost toegesproken dat zij de gezichten van hun kinderen in het hemelse paradijs zullen terugzien. Voor gelovige Christenen die in het hemelse paradijs geloven is dit inderdaad een grote troost, het is trouwens de Christelijke leer. In de pocokranten moest deze preek van de bisschop weer eens belachelijk gemaakt worden, ach wat zijn deze rood-groene hournalisten een bende smeerlappen!

    Michel biets stelde mij enkele vragen, ik zal deze vragen in een van van mijn volgende artikelen beantwoorden, doch vooreerst wil ik zeggen, dat politiek en geloof twee verschillende zaken zijn, ik ben een Vlaams Nationalist in hart en nieren en ik hoop dat er vroeg of laat een Vlaamse Republiek komt. Wat echter het geloof betreft, schijn ik er wel volgens hem afwijkende meningen op na te houden. De gedachten zijn vrij, en ik meen, dat niet alle Vlaams Nationalisten gelovige Katholieken zijn, in het Vlaams Belang is er voor allen plaats. Ik ben wel een gelovige Christen maar ik ben geen lid van de Club van Rome. Maar zoals reeds gezegt, ik kom daar later nog op terug.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (2)
    08-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen 2012.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wens alle lezers van mijn blog, gelovigen en vrijzinnigen een gezegend ongestoord paasfeest.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruisig Hem....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hij heeft God gelasterd, kruisig Hem schrie de Joodse priesterkaste. Wat had Jezus dan misdaan? Hij had gezegt, dat de mens niet voor de Sabath daar was maar de Sabaht voor de mens hij vergeleek de toenmalige Joodse priesterkaste met witgekalkte graven binnenin vol rottigheid. Deze Joodse priesterkaste van toen kan men vergelijken met de moslims van vandaag, overspelige vrouwen moesten gestenigt worden, men schreef de mensen voor, wat zij mochten eten en drinken en hoe zij zich moesten kleden. Jezus verzette zich tegen deze onzin. Pilatus wist heel goed dat Jezus onschuldig was en toch liet hij Hem door de Romeinse soldaten aan het kruis nagelen. Ze sloegen de grote ijzeren nagels door Zijn polsen en zijn voeten. Drie uur lang hing de gekruizigde aan het kruis, dan riep Hij: " Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten?" Dan gaf Hij de geest. Om zeker te zijn dat Hij dood was doorboorde een Romeinse soldaat zijn hart met een speer en er vloeide water en bloed uit. Op dat moment werd het donker en de aarde beefde, de voorhang van het allerheiligste in de tempel scheurde doormidden.

    Wat de tempel van Salomo betrof, had Jezus voorspeld, dat geen steen daarvan op de andere zou blijven staan en inderdaad, zestig jaar later werd de tempel door de Romeinen verwoest, de profeet Daniël had deze verwoesting reeds voorspeld en hij zei dat de resten zouden verloederen tot het einde der dagen, het enige wat de Joden tot nu toe van de tempel nog rest zijn de grondvesten, de Klaagmuur. Op de plaats waar eens de tempel stond staat nu de tempel van de Antichrist, de Rotskoepelmoskee op het gebouw staat letterlijk geschreven dat Jezus niet de zoon van God is. De man in het wit, zie foto bovenaan, schijnt zeer goed bevriend te zijn met deze dienaren van de Antichrist, hij die zichzelf plaatsvervanger van Christus op aarde noemt, bezocht op kousenvoeten eerbiedig deze antichristelijke tempel waarop geschreven staat dat Jezus niet Gods zoon is.

    In alle stilte gedenk ik vandaag de kruisdood van Jezus, daarbij denk ik dan aan de zachtmoedige Jezus die ons leert eveneens zachtmoedig te zijn en onze medemensen en ook alle levende wezens zo te behandelen zoals we zelf behandeld willen worden. Maar, zoals Hij klaag ik alle religeuse potentaten aan die op vreselijke wijze misbruik maken van de goedgelovigheid en domheid van simpele zielen. Mijn vraag aan de man in het wit is: "hoe kan je verantwoorden wat je daar deed volgens het geloof dat jij verkondigt, is Jezus de zoon van God en volgens dit geloof ben jij zijn plaatsvervanger op aarde, geloof je dat zelf nog wel? Of is het inderdaad zo dat alle zogenaamde geloofverkondigers, leugenaars en bedriegers zijn die misbruik maken van mensen die geloven dat het er na het aardse bestaan een paradijs is als ze maar naar de wetten en voorschriften van de zogenaamde vertegenwoordigers van een god of allah leven." Als dat zo is, Josef Ratzinger, dan kan ik je met zekerheid zeggen, dat jij niet de ware Petrus zijt. Jezus werd vermoord omdat Hij de heuchelarei van de toenmalige priesterkaste veroordeelde en in zijn naam veroordeel ik de huichelachtigheid van de huidige bende volksmisleiders.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (5)
    03-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurlijk was mijn bericht van 1 april een aprilvis, maar in werkelijkheid denken meer als 80 procent der Duitstaligen er zo over en vroeg of laat zou het wel eens geen aprilvis meer kunnen zijn. De Duitstaligen zijn moe gebelgt.

    In gedachten verzonken wijlde ik vandaag in het Antwerpen der zestiger jaren der vorige eeuw. Wat was het toen goed leven in de Sinjorenstad, oudere vrouwen werden niet beroofd van hun handtas of hun kettingen, het begrip "tassentrekkers en kettingtrekkers" was onbekend. Messentrekkers, mannen met verwilderde baarden in viese vuile nachthemden en van kop tot teen ingepakte vrouwen hadden we toen nog nooit gezien. Men kon rustig, zelfs ' s nachts, een wandeling door de stad maken. Winkeliers hoefden niet bang te zijn overvallen te worden. Ook het openbaar vervoer, trams en bussen, waren toen veilige verkeersmiddelen, geen mens zou er aan gedacht hebben met stenen naar een tram of een bus te werpen. Voor de rijkswacht en de politie had men nog respect. Antwerpen was toen nog van de Antwerpenaren. Ik woon nu wel tweehonderd kilometer van Antwerpen verwijderd, maar ik heb heimwee naar mijn Antwerpen van toen en toch wil ik er niet meer heen. Daar ik het niet meer verantwoord vind zelf met mijn auto deze tweehonderd kilometer te rijden, ik ben niet meer de jongste, boden mijn broers mij aan mij te komen halen en terug te brengen, voor dit grootmoedige aanbod was ik zeer dankbaar, maar ik wil niet meer naar het verloederde Antwerpen van nu, het zou teveel pijn doen. Ik hou liever mijn Antwerpen van toen in mijn herinnering.

    Ik hoop, dat de schuldigen van deze totale verloedering vroeg of laat ter verantwoording zullen worden geroepen en zwaar gestraft zullen worden. Ik voel een zeer diepe verachting voor deze snertpolitiekers, men zou hen openbaar aan de schandpaal moeten stellen.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (3)
    01-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit (ex) ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De madam uit Bergen zit met een probleem, het parlement van de Duitstalige Gemeenschap heeft gisteren eenstemmig besloten het belgenland te verlaten en bij het Groot Hertogdom Luxemburg aan te sluiten. Wij zijn het beu, Duitstalige belgen genoemd te worden, wij hebben ons nooit als belgen gevoeld, onze grootouders werden in 1921 niet naar hun mening gevraagd, deze voor ons vreemde nationaliteit werd ons opgedrongen, zei een parlementarier en nu, zo sprak hij verder sluiten wij ons vrijwillig aan bij het Groot Hertogdom Luxemburg.

    Gisteren reeds werden alle belgische vlaggen aan de openbare gebouwen verwijderd en door Luxemburgse vervangen. Wij zullen nu ook geel-zwarte nummerplaten krijgen.

    Het gaat de goede kant op, waarom is dat in Vlaanderen niet mogelijk?

    Kartuizer....

    Reageer.....


    >> Reageer (4)
    31-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit bericht schrijf ik speciaal voor Gina.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen ik nog bij de MIVA {maatschappij voor interkommunaal vervoer Antwerpen, nu de Lijn) werkte, reed ik regelmatig met lijn 10 en lijn elf door de Lange Nieuwstraat in Antwerpen, ik zag dan de dames van liefde voor hun uitstalramen zitten en, ik vond het een beetje vulgair.

    Toen ik echter enkele jaren later priester was geworden in de oud rooms katholieke kerk in den Haag, had ik een kleine kapel aan de Ammunietiehaven. In deze kapel las ik elke avond om acht uur de mis, om de gelovigen die over dag werkten ook de gelegenheid te geven deze bij te wonen. Elke avond was een vrouw tegenwoordig die mij opviel, maar zij ontving nooit de kommunie.

    Om de hoek van de Ammunietiehaven was er een bordeel, toen ik op zekere dag daar voorbij kwam werd er op de ruit getikt, ik keek en herkende de vrouw die elke avond mijn mis bijwoonde, zij deed mij teken, binnen te komen, wat ik dan ook deed. Zij liet het rolluik naar beneden en zei: " eerwaarde ik wil met u praten"
    Zij vertelde mij, dat zij als tamelijk jong meisje in de handen van een pooier terecht gekomen was die haar jarenlang misbruikt had en waarvan zij toen een tienjarig zoontje had, van de pooier had zij zich kunnen losmaken en zij werkte nu zelfstandig en dat deed ze voor haar zoontje die zij in een goed internaat had ondergebracht, eenmaal per maand haalde ze de jongen naar huis op haar privaatadres en verbracht met hem een fijn weekend, de jongen dacht, dat zijn moeder sekretaresse was bij een bedrijf. Zij zei mij, dat zij enorm veel van haar kind hield en dat zij ernaar streefde de jongen een goede toekomst te willen geven. Om de toekomst van deze jongen verder te kunnen waarborgen oefende zij nu als zelfstandige dit beroep uit. Zij vroeg mij, of ik haar bij de mis die ze verder wilde bijwonen, de kommunie zou verweigeren. Mijn antwoord op deze vraag was klaar en duidelijk:"Zuster, met vreugde zal ik je het lichaam des Heren toedienen, hartelijk welkom" Ik omarmde haar en kuste haar op beide wangen, zij weende en knielde neer en badt mij om vrijspraak, die ik haar welwillend verleende, denkend aan mijn voorbeeld Jezus van Nazareth die een andere vrouw voor de steniging van barbaren behoedde.

    Gina, als je het nog niet wist, ik ben een vrijzinnige kartuizer.


    Kartuizer.

    Reageer.......


    >> Reageer (2)
    30-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn reactie op de laatste reacties...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In mijn bericht schreef ik, dat moord moord blijft. Ik schreef dat niet van uit een religeuse overtuiging maar omdat het een natuurwet is. Elke mens heeft deze natuurwet in het hart gegrift. Moord is verwerpelijk en zeker dan als het moord betreft op onschuldige wezens zoals kinderen, die zich niet weren kunnen.

    Ik heb zeker niet het recht overtreders van deze natuurwet te veroordelen, maar ik heb wel het recht de daad te veroordelen, met Christelijke naastenliefde heeft dat niets te maken. Ik veroordeel de daad en niet de dader, in dit geval niet de daderes.

    Ik ben steeds van mening geweest dat de vrucht in het lichaam der vrouw tot stand komt uit liefde tussen man en vrouw en niet door een vluggertje tussen deur en angel. Gina wil ik er toch op opmerkzaam maken, dat ook de vrouw een broek of een slipje aan had en haar de vraag stellen of deze vrouw niet eerst had moeten nadenken alvorens deze broek of dat slipje vrijwillig te laten zakken, en als ze enkel, op een pleziertje uit was, had zij toch een voorbehoedsmiddel kunnen gebruiken. Het grote verschil is, wanneer een vrouw door een of ander monster verkracht wordt en de vrucht van dit monster niet wil uitdragen in dat geval moet abortus toegelaten zijn.

    Ook binnen het huwelijk is het onverstandig en onverantwoord meer kinderen te verwekken als men financieel verantwoorden kan, elk kind dat men verwekt moet men tot het volwassen is en op eigen benen kan staan alles kunnen geven wat het nodig heeft. Maar er zijn voldoende verhoedingsmiddelen en dan begrijp ik niet dat men deze niet gebruikt en men dan het kind in de moederschoot eenvoudig laat doden dat is toch domheid of overschilligheid dat is het het wat ik aanklaag, men schijnt niet te begrijpen dat men daar een levend wezen, een mens in wording koelbloedig vermoord.

    Of men kinderen die een afwijking vertonen en daardoor een grote last zouden kunnen worden voor de ouders, mag doden, daarover durf ik mij niet uit te spreken, het herinnert mij wel aan het systeem van de nazis dat toen door alle oprechte humanisten veroordeeld werd. Ik zelf heb enkele jaren als opvoeder (1968-1969) een groep van veertig mongooljes geleid in de openluchtschool in Braschaat, ik heb daar vele zeer schone herinneringen aan, ik had een groep van gelukkige  en tevreden jongens. Ook daarvoor moet er geld zijn!

    Kartuizer.

    Reageer......








    >> Reageer (3)
    25-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moord is moord.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nadat een Chiroleidster die koelbloedig haar kind vermoordde er met een voorwaardelijke straf vanaf kwam, een Chiroleidster, de leidster van een Christelijke jeugdbeweging, die een voorbeeld zou moeten zijn van de Christelijke deugden en het gebod " gij zult niet moorden." Heeft nu een andere trula haar voorbeeld gevolgd met hulp van de grootmoeder, het wichtje werd gewoon met het huisvuil meegegeven. Men moet al heel diep gevallen zijn in de moderne tendens van het verval van de moraal om zulke daden te stellen.

    Moord is moord en blijft moord, vooral als het slachtoffer een onschuldig kind is dat zich niet kan verdedigen en dat geldt ook voor de duizende kinderen die reeds in de moederschoot vermoord worden terwille van de zucht naar welstand. Ik kan er begrip voor opbrengen, dat een jonge vrouw die door een monster verkracht werd die vrucht niet wil uitdragen , maar dat zijn uitzonderingen.

    Het is schrikbarend hoe onze moderne gezelschap in de morale dekadensie verzinkt, langzaam maar zeker gaan we naar een totale gewetenloosheid die geen grenzen meer kent. Vele tijdgenoten schijnen geen geweten meer te hebben.

    Kartuizer.

    Reageer... 


    >> Reageer (4)
    23-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer komt er eindelijk een einde aan al dat moorden en aan dat fanatisme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, wanneer komt er eindelijk een einde aan, de gruwelijke moorden en het religieuse fanatisme?  In Frankrijk hadden deze moorden kunnen vermeden worden want men kende het verleden en de gedachten van de islamgek.

    Maar niet alleen in Frankrijk, maar ook, in ons land zijn de moslimhaatpredikers aktief, zij zijn het die de moslimjongeren aansporen allen die niet bereid zijn de knie voor de imaginaire god allah te buigen te doden. Zeg mij nu niet dat er gematigde islamistische gelovigen zijn, de haatpredikers verkonden precies dat wat er in de koran staat: "doodt alle ongelovigen!" Daarom is de koran een boek dat in onze Westerse samenleving moet verboden worden.

    Ook in Antwerpen zijn de Salafisten aktief, de Salafisten, dat zijn zij die de voorschriften van de koran in de praktijk willen brengen, we hebben hun woordvoerder bij de kopdoeken affaire leren kennen, en hij is imam van de radikale moskeën in Antwerpen. Het is echter niet zo dat de andere moskeën gematigder zijn, helemaal niet, islam is islam, zij wachten alleen maar op het juiste moment om zich bij de salafisten aan te sluiten.

    Wanneer gaat men ook bij ons de nodige maatregelen treffen om al deze haatpredikers terug naar hun woestijn de verbannen waar zij thuishoren, of moeten er ook bij ons ook eerst doden vallen voor men beseft dat het zo niet verder kan gaan?

    Kartuizer.

    Reageer......



    >> Reageer (6)
    21-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lent is geboren......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, de lente is geboren. Ik voel de kribbels in mijn bloed, al het vuil dat de wintermaanden veroorzaakten moet verwijderd worden. Ik ben dan maar begonnen met het poetsen der vensters, niet alle tegelijk, want het gaat niet meer zo vlot als vorig jaar, gisteren twee en morgen weer twee tot ze alle weer glanzen en de hagelwitte gordijntjes er weer hangen. Om die gordijnen weer hagelwit te krijgen voeg ik een scheutje javel bij het wasmiddel en zo worden zij weer wit als sneeuw. Toen ik het huis nog met huisbrandolie verwarmde had ik weinig stof in huis, maar nu met de houtkachel is dat wel een beetje anders, maar de olie zou ik niet meer kunnen betalen, alles heeft twee kanten. De eetkamer de woonkamer en de keuken hebben een nieuw laagje verf nodig, de schoorsteenbrand van enkele maanden geleden heeft zijn sporen achter gelaten, maar dat krijg ik ook nog voor mekaar. Daarna komt de stal aan de beurt maar daarvoor heb ik exstra een industriestofzuiger gekocht en dat is een echte alleszuiger. De verzorging van de tuin echter moet ik aan anderen overlaten, dat kan ik echt niet meer. Zo ziet mijn program eruit voor de komende weken maar voor mijn blog zal ik ook nog de nodige tijd vinden. De enige plaats in het huis die honderd procent in orde is, is de kapel maar dat mag je van een kartuizer ook wel verwachten.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    20-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Gedanken sind frei- (de gedachten zijn vrij)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alhoewel ik het helemaal niet met hem eens ben, heb ik de huidige reactie van Victor, uit respect voor de vrije meningsuiting op mijn blog laten verschijnen, iedereen kan ze lezen.

    Als ik aan God denk, dan meen ik niet religie maar dan denk ik aan de God die Jezus ons in het nieuwe testament openbaart en deze God is een liefdevolle God in tegenstelling met de moslimgod die haat en verderf verkondigt. Daarom is het voor mij onbegrijpelijk dat iemand deze Christelijke God met de moslimgod op èèn lijn tracht te stellen. Onze westelijke samenleving is op de leer van verdraagzaamheid en naastenliefde van deze Christelijke God opgebouwd.

    Ik heb geen zin op deze blog een theologische discutie te beginnen, dat is niet de zin van deze blog.

    Ik meen wel dat het ons aller plicht is deze Christelijke waarden en normen met hand en tand te verdedigen daar we anders in een moeras gaan verzinken waar niet meer uit te komen is. Er is voor een volk niets rampzaliger als in een theokratische diktatuur terecht te komen en deze theokratische moslimdictatuur dreigt op ons toe te komen. Wij kunnen onmogelijk toelaten dat wij in de toekomst door kwezels geregeerd worden, die ons willen voorschrijven welke kleding wij moeten dragen, wat we mogen eten en drinken en dat we vijfmaal per dag op een matje moeten knielen met de kont naar omhoog en de kop tegen de grond om een imaginaire god te bevredigen. Dit komt echter onvermijdelijk op ons toe als wij verder als lamme goedzakken de kop in het zand blijven steken. Als dit regime eenmaal aan de macht komt, is het voorbij met de vrije meningsuiting. Deze kwezels zijn gevaarlijker als het Hitlerregime ooit geweest is, sexueel andersgeaarden zullen genadenloos aan galgen bengelen samen met allen die niet aan de imaginaire islamgod willen geloven. Dat wat ik hier schrijf is niet denkbeeldig, in de landen waar deze kwezels aan de macht zijn is dat reeds dagelijkse kost.

    Kartuizer.

    Reageer.......


    >> Reageer (2)
    19-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De huichelarij ten top.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb enkele dagen nodig gehad om de nieuwsberichten die ik na het tragische ongeval in Zwiserland waarbij tweeentwintig ouders hun kind verloren gelezen en gezien heb te verwerken.

    Wat mij vooral stoorde was het feit, dat vele politiekers er als de kippen bij waren hun smoel voor de kamera's te vertonen om hun zogezegt medeleven te uiten. Van dit zogenaamde medeleven geloof ik geen snars. Hebben de heren De Crem en van Ackere vergeten, dat zij zich aan de moord van honderde kinderen door de bombardementen op Libië door belgische vliegtuigen schuldig hebben gemaakt? Ook dat waren kinderen in een veelvoud. Gij zult niet moorden mijne heren, maar dat wat jullie in Libën deden was moorden zoals de bombardementen op Dresden en de Atoombom op Hiroschima en en Nagosaki en de V1. en de V2. van de nazi's op ons landje moorden waren.

    Dan stoorde mij ook de sensatielust van de pers, zij konden er niet genoeg van krijgen, van serene berichtgeving was er geen sprake meer. Van het diepe leed van de ouders werd geld gemaakt, iets wansmakelijkeres heb ik nooit gezien, het was gewoonweg walgelijk.

    Dit zijn maar enkele vaststellingen, wie meent dat ik ernaast zit mag reageren.

    Kartuizer.




    >> Reageer (2)
    17-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles heeft grenzen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, alles heeft grenzen. Het gebeurt niet vaak dat ik een reactie op mijn blog afkeur omdat de meningsvrijheid voor mij heilig is, doch ditmaal heb ik dat wel gedaan. Ik heb je reactie niet op mijn blog laten verschijnen, Victor. Er zijn grenzen en deze grens heb jij overschreden. Je kan niet de islamgod met de Christelijke God op
    één lijn stellen. Je kan God niet verantwoordelijk maken voor technische en menselijke fouten. Ik weet niet wat de ALEXIAANbroeders je toen alles wijsgemaakt hebben, ik heb steeds geleerd dat God de mens een vrije wil gegeven heeft, omdat deze God van de mensen geen automaten wilde maken.

    De meeste ouders van deze dodelijk verongelukte kinderen zoeken hun troost bij onze Christelijke God en het is dus laag bij de grond hen door je uitlatingen deze laatste troost te nemen alsof deze God verantwoordelijk zou zijn voor technische en menselijke fouten.
    In alle vriendschap en zonder rancune.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    16-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag rouwdag....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag sluit ik mij helemaal aan bij Angeltjes. Beter zou ik het niet kunnen.
    Sei Gegrüßt Ray en hartelijk dank voor de passende hoogstaande muziek.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik voel mee met verdriet van de ouders....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De hele dag wijlde ik met mijn gedachten en in stil gebed bij de ouders die bij het tragische ongeval in Zwitserland een kind verloren. Hoe groot de pijn van deze ouders is kan men niet vatten. De kinderkamer van hun geliefd kind is er nog met de vele herinneringen, hun kind echter zal er niet meer in terukeren, wat moet dat pijn doen, daar zijn waarachtig geen woorden voor dit verdriet is onbeschrijfelijk. Dat kinderen hun ouders zien sterven is normaal, maar dat ouders hun kinderen zien sterven is tegen de natuur. Ik tracht mee te leven met het grote verdriet van deze ouders en ik blijf hen in stil gebed gedenken.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik schrijf wat ik denk en ik meen wat ik schrijf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is moeilijk in de berichtgevingen die ons dagelijks bereiken de waarheid en de leugen te onderscheiden, maar soms ligt de leugen er dik bovenop. Maggie de Block, met haar zwart geverfde nagels is ons aan het beliegen, het Bergense strikje is ons ook duidelijke aan het beliegen, zoals ik reeds eenmaal in deze blog schreef, heb ik niets tegen andersgeaarde medemensen maar ik heb wel een grondige afkeer van NICHTEN, en deze nicht is ons aan het melken.

    Bart De Wever die de kans op een onafhankelijk Vlaanderen liet voorbijgaan is dan wel merkelijk afgemagert maar zijn streken heeft hij nog niet verloren, ik ben benieuwd hoe het nu verder zal gaan, maar ik verwacht van deze Vlaamse flapdrol niet veel meer.

    Hoe het met het V.B. verder zal gaan wacht ik even af, ik heb gedurende mijn leven al te veel Vlaams gepraat gehoord dat nooit tot iets leidde, denkend aan de Volksunie die Vlaanderen aan het belgische systeem verkocht terwille van postjes. Ik heb teveel overlopers en leugenaars leren kennen die alleen maar om het eigen belang bezorgt waren. In een partij die zoveel overlopers heeft moet er toch iets mis zijn!

    En wat de toenemende islamisering betreft, wat nut  in de toekomst een onafhankelijk Vlaanderen met een meerderheid van mohaaanhangers die ons terug naar de vroege middeleeuwen willen voeren, de meerderheid zal tenslotte de wet stellen. Het is voor mij onbegrijpelijk dat de voormalige rode en blauwe papenvreters nu plat op de buik liggen voor een steentijdreligie met een imaginaire god. Mijn enige verklaring is, dat ik noodgedwongen moet geloven aan oeroude voorspellingen die zeggen dat we de ondergang tegemoet gaan die we zelf veroorzaakt hebben.

    Kartuizer.

    Reageer.....






    >> Reageer (1)
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De innerlijke stem.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe het bij andere mensen is, dat weet ik niet, maar ik voel in mij soms een innerlijke stem die mij zegt: "dit of dat mag je niet doen, het is niet goed". Het kan de stem van het geweten zijn, maar die stem waarschuwt mij ook voor gevaren. Dat was gisteren weer zo, ik wou eerst vandaag mijn wekelijkse boodschappen in Sankt Vith halen maar die stem zei mij dat ik dat beter gisteren zou doen en dat deed ik dan ook. Toen ik daarnet de nieuwsberichten hoorde vernam ik dat de wegen vandaag gevaarlijk glad zouden kunnen zijn.

    Men zegt weleens, dat wezen twee bewaarengelen hebben en dat moet wel zo zijn want anders was ik nooit de mens geworden die ik nu ben. Daar ik echter het bestaan van engelen niet kan bewijzen, noem ik het dan maar de innerlijke stem in mij. Deze innerlijke stem heeft mij in mijn leven voor veel onheil behoed, als ik ernaar luisterde. Toen ik nog leren moest ernaar te luisteren ging het dan ook helemaal scheef.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (2)
    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wenende Tsaar.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met spanning heb ik de presidentsverkiezing in Rusland gevolgd. Ik was ervan overtuigt dat Putin de grote overwinnaar zou zijn omdat ik voorheen al vastgesteld had dat de grote meerderheid der Russen het met hem eens waren. Het is niet zo, dat in Moskau een paar honderd neo-kommunisten oproer kraaien dat het hele Rusische Volk zo denkt, de blote borsten van de ingehuurde prostituees hebben op mij geen indruk gemaakt, ik vond ze ordinair zoals de wijven zelf en zo hebben de meeste Russen er wel over gedacht  en Rusland is zeer groot. Het Russische Volk heeft een harde hand nodig en absolutisme kan goed zijn, als de heerser het belang van het Volk en het land op het oog heeft en dat heeft Putin zeer zeker en de meeste Russen hebben dat begrepen. Ik zou gelukkig zijn als Vlaanderen zo een leider had, jammer genoeg is dat niet zo.

    Dat een misbaksel en aartsleugenaar als piet konijn naar Rusland werdt gestuurd om de ordelijke gang van de verkiezingen te kontroleren is wel de grap van het jaar, als ik Putin was zou ik hem laten arresteren en met een zottenkap op zijn onmogelijke smoel laten fotograferen.

    Verontschuldiging, lieve lezers van mijn blog, maar af en toe verliest zelfs een kartuizer wel eens het geduld.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (2)
    05-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorige woensdag kwamen in Sankt Vith de regeringen van de Duitstalige Gemeenschap en het Groot Hertodom Luxemburg voor hun eerste gemeenschappelijke zitting samen. Voortaan zullen beide regeringen elke maand samen vergaderen. In de zittingzaal stonden de vlaggen van het Groot Hertogdom en van de Duitstalige Gemeenschap. De band tussen de mensen der Duitstalige Gemeenschap en de Luxemburgers is steeds groot geweest, 3299 mannen en vrouwen uit de Duitstalige Gemeenschap hebben hun arbeidsplaats in Luxemburg. De grote meerderheid der Duitstaligen is ervan overtuigt dat zij bij een eventuele splitsing van belgië Luxemburgers zullen worden en zeker geen Walen. Wij zijn hier op de splitsing goed voorbereid.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    29-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde wereld......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik de home-pagen der verschillende kranten lees, krijg ik de indruk dat ik op een andere planeet zit. Alles wat ik als normaal betracht is opeens abnormaal en alles wat ik als abnormaal betracht is opeens normaal. Ik verwacht echt niet dat alle mensen alles wat ik normaal vind, ook normaal moeten vinden, maar er zijn normen die bepalen wat in een beschaafde wereld kan en niet kan en deze normen zijn in onze huidige wereld reeds lang overschreden. Als kind reeds heb ik geleerd dat geld door arbeid verdient moet worden en dat men voor men iets kopen kan, het nodige geld daarvoor moet gespaard hebben, dat geldt niet alleen voor privaatpersonen maar ook voor de overheid, men kan geen tweehonderd euro uitgeven als men maar honderd euro heeft, doet men dat toch dan heeft men de tweede honderd euro geleend die men met interest moet terugbetalen en zo geraakt men langzaam in de schuldenval. Onze huidige wereld steekt op het ogenblik zo diep in deze schuldenval dat er geen uitkomen meer aan is.

    Ik las dat er in Antwerpen bijna meer allochtonen als autochtonen zijn, als deze groei zo verder gaat zal Antwerpen over enkele jaren een straatarme stad worden want over werkende allochtonen heb ik nog maar weinig of niets gelezen of gehoord, het is wel zo dat de nu nog werkende autochtonen moeten betalen voor de uitkeringen van de allochtonen. De verloedering zal steeds groter worden en de criminaliteit zal stijgen, arm Antwerpen, arm Vlaanderen, arm Europa want het is niet alleen in Antwerpen zo.

    Als het over de volgelingen van moha gaat, wordt er steeds geschermd met het toverwoord godsdienstvrijheid. Onder godsdienstvrijheid versta ik, dat elke mens vrij is aan een God te geloven of niet. ik zelf geloof aan een God, maar ik verlang niet dat alle andere mensen dat ook doen  mijn geloof is privaatzaak, bidden kan men in alle stilte onopvallend, altijd en overal want als de God waaraan ik geloof werkelijk almachtig en alomtegenwoordig is, dan kent Hij mijn hele doen en laten en zelfs mijn geheimste gedachten. Er is een verschil tussen geloven en weten, of de God waaraan ik geloof werkelijk bestaat weet ik niet, ik geloof het alleen maar, ik weet wel dat dit geloof in mijn leven voor mij steeds een grote hulp is geweest en als ik mij zou vergist hebben, is dat ook geen probleem, mijn geloof heeft mij daarbij geholpen ook andere mensen gelukkig te maken omdat ik hen steeds zo behandeld heb zoals ik zelf wil behandeld worden en  omdat het mij de kracht gaf het onrecht dat mij eens toegevoegd werdt, steeds weer met de mantel der liefde toe te dekken. Mensen die met hun geloof te koop lopen zijn geen echte gelovigen.

    En dan hebben we nog de meningsvrijheid. Elke mens heeft het recht vrij zijn mening te zeggen zolang deze mening op waarheid berust. Als een oudere man zijn seksuele lusten met een negenjarig meisje botviert, dan heb ik het recht te zeggen dat deze man een pedofiel is. Als ministers en andere gezagdragers ons bestelen en beliegen, dan heb ik het recht te zeggen dat zij dieven en leugenaars zijn. Als ik vaststel dat een bepaalde godsdienst helemaal geen godsdienst is maar een ideologie die belust is op macht en heerschappij dan heb ik het recht dat te zeggen en te schrijven. Tot degenen die dat als racisme bestempelen kan ik alleen maar zeggen dat ze oerdom zijn, want een godsdienst, of dat wat er voor doorgaat, is geen ras.

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (4)
    26-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na enkele dagen nadenken........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na enkele dagen nadenken voel ik mij toch verplicht op de twee reacties op mijn vorig artikel te antwoorden.

    Ik heb geen enkele grond, Jutta boos op jou te zijn, je mening over de lusche blik van Benedictus deel ik helemaal, de ogen zijn de spiegels van de ziel en de ogen van Josef Rattzinger zijn geen goedmoedige ogen. Het is natuurlijk zeer goed mogelijk dat men in het Vaticaan de profetieën van Malachias uitgenut heeft, maar dat kan niet op alle pausen toetreffen, niet alleen de naam maar ook de stamboom speelde een rol. Met je mening, dat Benedictus niet de opvolger van Petrus is stem ik volkomen een.

    Ja Lucky9, van waarzeggers hou ik ook niet veel, maar profeten zijn profeten en geen  waarzeggers, en ik heb de indruk dat de profetiën van de profeet Daniël op het ogenbik in vervulling gaan en dat zou dan wel in overeenstemming zijn met de profetiën van Malachias. Het Vaticaan levert bij de volgende pauskeuze de valse profeet onder de naam Petrus de Romein en de echte antichristus tracht Israel te vernietigen. 

    Ik weet ook niet hoe het werkelijk zal gaan, ik ben geen profeet, maar ik geloof nog wel in de God van de bijbel waarvan Jezus getuigenis aflegde, en daarom geloof ik ook in de uiteindelijke overwinning van Israel. Volgens de overlevering is de aartsengel Michael de beschermengel van Israel en het Joodse volk

    Kartuiser.

    Reageer......  




    >> Reageer (0)
    22-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort genoteerd.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag assewoensdag begint de veertigdaagse Christelijke vastentijd. Daar het geen rammadan is, zullen we in de nieuwsberichten en in de kranten wel niets daarover horen of lezen. Er zullen ook geen uitgehongerde Christelijke " jongeren" rondlopen en er zullen ook geen brandende autos zijn en de politieagenten mogen verder tijdens hun diensttijd een boterhammetje eten, ook de fritkraampjes mogen verder open blijven.

    DSK zit weer eens in de problemen, nu niet in een Amerikaanse cel, maar in een Franse. Natuurlijk is de arme man weer totaal onschuldig.

    In April zou er in Rome een nieuwe paus komen, volgens verschillende berichten zou Benedictus ofwel aftreden of sterven. De volgende paus zou dan Petrus Romanus zijn en de laatste. Ik heb hier de profetieën van Malachias voor mij liggen, Malachias was in 1132 aartsbisschop van Armagh, hij voorspelde het lot van de pausen vanaf het jaar 1143 tot nu, welke naam ze zouden kiezen en welk wapen en spreuk. Deze voorspellingen zijn tot nu toe merkwaardig genoeg alle uitgekomen, over de voorlaatste paus, de huidige Benedictus voorspelde hij dat hij de De Gloria Olivae zou zijn, dat betrekt zich op het wapen en inderdaad het wapen van Benedictus beantwoord daaraan als ook de naam Benedictus, de Benedictijnen heten ook wel olivetanen. Na hem zal Petrus Romanus de kerk regeren tenmidde van vele beproevingen, dan zal de stad op de zeven heuvels verwoest worden en zou Christus op de aarde terug keren.

    Niemand kan nog ontkennen dat we in een merkwaardige tijd leven, alles staat op zijn kop en de leugen en het bedrog vieren hoogtij. De onrust in de wereld was nog nooit zo groot als nu, merkwaardig genoeg worden in de moslimlanden de Christenen medogenloos afgeslacht en ook in ons Europa trachten de moslims heer en meester te worden. Ik weet niet hoe het verder zal gaan, maar het ziet er niet goed uit.

    Wie meer over Malachias wil weten verwijs ik naar Xander nieuws waar ook uitvoerig gesproken wordt over satanisme in het Vaticaan sinds het tweede Vaticaans concillie. Dat de vrijmetselarij sindsdien in het vaticaan vaste voet gevat heeft wist ik al lang, daarom ben ik ook priester geworden in de Oud Rooms-Katholieke Kerk, daar ik trouw wou blijven aan de leer van Jezus van Nazareth.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (2)
    21-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij Vlamingen zijn Germanen en geen Romanen........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren schreef ik,op mijn blog dat ik een zwak heb voor de Duitse taal alhoewel ik van mijn Nederlandse taal hou.

    Ik heb hier twee boeken voor mij liggen uit de zestiende eeuw, het ene boek is Nederlands, het andere boek is Duits, de eenheid van de taal in beide boeken is frapant op enkele kleine uitzonderingen na. Beide boeken zijn uiteraard in Gotische schrift, die vele jongeren nu niet meer kunnen lezen, en dat is zeer jammer. Het woord Mensch en vele andere woorden worden in beide boeken gelijk geschreven. Eerst veel later hebben beide talen zich uit elkaar geleefd. Vandaar mijn liefde voor de Duitse taal, wij zijn inderdaad Germanen en geen Romanen.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (1)
    20-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grüßen aus ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vooreerst, hartelijk dank Jaen en Victor voor de tips, men is nooit te oud om te leren, en ik heb het begrepen, vooral de ß was voor mij belangrijk daar ik aan de oude Duitse schrijfwijze vasthoud, dat is nu eenmaal Vlaamse koppigheid, ik hou van mijn Nederlandse taal maar ik heb ook een zwak voor het Duits omdat het zo met onze Nederlandse taal verwant is. Ik ben tevreden met mijn nieuw klavier, alhoewel ik soms nog moet zoeken, de letters liggen helemaal anders, maar na enkele weken zal dat wel voorbij zijn, ik ben tenslotte nog geen dementerende oude man.

    Wat de dementie betreft, ik krijg steeds meer en meer de indruk dat het grootste gedeelte van onze belgische en Europese politiekers aan dementie lijden. In de rechterlijke macht ziet het er niet anders uit, een Nederlandse rechter vindt dat de godsdienstelijke overtuiging van een ortodoxe jood boven de burgerlijke wetgeving staat, de moslims zullen weer eens in hun vuistje lachen, waanzin ten top! Het wordt inderdaad hoogste tijd, dat men alle godsdienstwaanzin uit ons midden verbant.

    Het verbaasd mij steeds weer, dat er zovele simpele zielen zijn, die de sprookjes van de imans en de ortodoxe joden geloven, tijdens de middeleeuwen geloofden velen ook bij ons de sprookjes van Rome maar die tijden zijn gelukkig voorbij, nu probeert men ons op te zadelen met een achterlijke woestijngodsdienst die nog veel erger is als de Roomse sprookjes van toen, de politieke kaste die zelf niet aan deze sprookjes geloofd heeft er natuurlijk belang bij dat het volk hoe langer hoe dommer wordt zo kan men het kuddenvolk verder als citroenen uitpersen.

    Ik geloof nog steeds, dat er tussen 2012 en 2016 een einde zal komen aan deze godsdienstwaanzin in Europa, de grote meerderheid van het Europese volk is te intelelligent om met deze waanzin in te stemmen. Ik vrees, dat het vroeg of laat in heel Europa tot een moslimnacht zal komen,tenzij de moslims zo verstandig zouden zijn Europa voortijdig te verlaten.


    Kartuizer.

    Reageer......




    >> Reageer (1)
    18-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zit hier een beetje onwennig voor mijn nieuw computerklavier, het oude klavier was een beetje versleten en ik heb dan maar een nieuw gekocht. Na jarenlang met een Quertz gewerkt te hebben moest ik mij nu met een Azerty tevreden stellen want in de omgeving hier was er geen Quertz te krijgen en ik wou ook niet extra naar Aken rijden. Ik wou echter weten op welke taal ik nu moest omstellen, daar een belgische taal niet bestaat, de verkoper zei mij dat ik op belgisch-waals moest omschakelen,ik wist wel dat waals een dialect is en dus geen taal, maar mijn computer wist het beter, ik moest omschakelen op Nederlands-belgisch  logisch, want in Nederland schrijft men met een Querty. Nu zit ik hier een beetje onwennig voor dat nieuwe klavier en tot mijn verbazing moet ik om de cijfers te schrijven op de hoofdletter drukken, anders krijg ik in inplaats van een 1 een & enzv. Maar ik zal er wel aan wennen, tenslotte zat ik tijdens mijn legerdienst op de Luchtbal in Antwerpen ook achter een Azerty, maar dat is heel lang geleden. Mijn computertaal is wel Duits gebleven, zo krijg ik verder alle informatie over het systeem in het Duits en niet in het Engels.

    Duitsland krijgt nu zoals te verwachten was een nieuwe president, ik ben ben benieuwd wie het zal worden. Als men hier bij ons alle sjoemelaars uit de politiek zou verwijderen zou het parlement en de senaat zo goed als leeg zijn en ministers zouden er geen meer zijn.

    Kartuizer.

    Reageer......




    >> Reageer (2)
    17-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, ik ben er nog.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt tijd dat ik nog eens wat van mij laat horen. Hartelijk dank voor je reactie, Victor, ik weet wel dat er medizijnen tegen een "Hexenschuß" zijn, maar daar maak ik niet graag gebruik van, als het zonder kan dan zonder, niet uit gierigheid, want de ziekenkas betaald bijna alles terug. Mijn vorige huisarts was al twee jaar dood voor ik het vernam, alhoewel hij twintig jaar jonger was als ik. Mijn huidige arts is een nog jonge vrouw, daar ik geen moslim ben heb ik niets tegen vrouwen, maar omdat zij weet dat ik rook, vraagt zij steeds weer of ik koude voeten heb, maar ik heb geen koude voeten, het bloed stroomt dus normaal door naar de voeten, dat mijn benen mij soms problemen bezorgen is gewoon het normale verslijt en heeft niets met roken te maken.

    Ook hartelijk dank, Jutta, neen, da heks is niet teruggekomen, maar er kwamen een paar andere problemen, de leiding van het afvoerwater in de keuken en in de badkamer was bevroren en daar voelde ik mij terug verzet in deezekes tijd, spoelen in een bakje, en daarna het water in de wc. uitgieten, die gelukkig niet verstopt was. Wassen en tanden poetsen eveneens in een bakje, zoals we dat als kind ook deden. Maar gelukkig is nu alles weer normaal en dan besef je eerst dat al onze luxe die wij normaal vinden, door een gril van de natuur plots niet meer zo normaal is. Ik woon hier nu bijna drieentwintig jaar en dat had ik hier nog niet meegemaakt. Het was ook de eerste keer, dat we zoveel dagen onafgebroken dag en nacht vriesweer hadden, ´s nachts soms minus 25 graad en overdag minus 10 graad. Dat is natuurlijk het gevolg van de opwarming van de aarde, door die opwarming wordt het steeds kouder! Gelukkig had ik een grote voorraad houtbrikken zodat ik het huis aangenaam warm kon houden, ik ben tenslotte geen politieker maar een vooruitziende kartuizer.

    En ja, wat de toestand in de wereld betreft, ik ben Floriaan Terbeke van Angeltjes zeer dankbaar voor zijn berichten, en de lezers van mijn blog die de Duitse taal machtig zijn verwijs ik naar de blog van PI. En de binnenlandse politiek, ook daarin is Angeltjes beter als ik en ik ben het met de mening van Angeltjes volkomen eens. Maar ook Digitalia slaat de laatste tijd steeds spijkers met koppen.

    Kartuizer.

    Reageer.....




     


    >> Reageer (1)
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hexenschuß......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heks had mij vier dagen lang stevig in haar greep, neen, het was niet madam non. In Vlaanderen noemt men dat lumbago, in de duitse taal heet dat hexenschuß. De eerste dag kon ik mij amper nog bewegen, elke beweging deed pijn. Dat was natuurlijk niet leuk als ik ´s morgends de kachel aan de praat moest krijgen, af en toe een aspirientje verzachtte wel de pijn, maar helemaal weg was die heks niet te krijgen. Maar nu is ze eindelijk weer vertrokken en ik hoop, dat ze mij nooit meer te pakken krijgt.

    Met de laatste reactie van Jutta ben ik het helemaal eens, alles wordt de laatste tijd zo enorm opgeblazen, als kinderen hebben wij ook koude winters beleefd en we zijn er niet van dood gegaan maar wij sliepen natuurlijk niet op de straat. En als we tijdens de wintermaanden in een buurland op bezoek gingen hadden we wel het nodige geld om de hotelkosten te betalen. Ik herinner mij ook nog de tijd dat men, ook in ons land, een bepaalde geldsom op zak moest hebben om niet als landloper in de gevangenis te komen. Maar de tijden zijn veranderd en de mensen en hun mentaliteit ook, maar niet ten goede.
     
    Kartuizer.

    Reageer....
     


    >> Reageer (3)
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aarde wordt steeds warmer zeggen ze....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is koud in ostbelgistan, nu, zondagmorgen 01-24 uur minus 21 graad. De benedenwoning is aangenaam warm, 23 graad maar boven moet ik wel electrisch verwarmen. Gelukkig bleven we hier van een pak sneeuw gespaard, over dag is hier de hemel staalblau en niettegenstaande de zon schijnt blijft het doorgaans bij minus 10 graad. Met de auto geen probemen, zelfs nadat hij vier dagen stil stond startte hij correct.
    De Amerikaan, zijn naam is mij ontgaan, die een nieuwe ijstijd voorspelde schijnt gelijk te hebben, en de groenen maar zeuren over de opwarming!

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (3)
    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De poppenkast van toen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1956 was ik jongknapenleider in de Chirogroep van Sint Andries in Antwerpen. De jongknapen waren tussen 7 en 9 jaar oud. Als ik nu nog eens 18 jaar oud zou zijn, zou ik er voor bedanken nog eens jongknapenleider te worden, het gevaar onmiddelijk voor pedofiel versleten te worden is te groot

    In een hoek van ons jongknapenlokaal hadden we toen een echte poppenkast met draadpoppen, de neus en de schele, de sjampetter, Marie pladijs en nog vele anderen. Urenlang kon ik toen mijn jongknapen vol spanning houden en ze hadden er plezier in. Als ik nu weer eens achtien zou zijn, zou ik die poppen natuurlijk een andere naam geven, de geitenboer , het onderlijfje en de dikkerd en de flup enzv.

    Het was een heerlijke tijd toen, ik hield van mijn jongknapen en mijn jongknapen hielden van mij, het was roerend toen een van mijn jongens, een achtjarige knaap, een van zijn moeder zelfgebakken eierkoek mee bracht voor de leider en een andere een sinaasappel.

    Deze tijden komen nooit meer terug. Ik weet niet wie de onschuld van onze huidige jongere generatie gestolen heeft maar ik heb wel een verdacht, het waren zeker niet de pastoors, het waren anderen, het begon in 1968 en toen ging het heel snel bergaf. Of het ooit nog eens bergop zal gaan, daaraan heb ik mijn twijfels.

    Kartuizer.

    Reageer..... 


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik staak vandaag niet......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neen, ik staak niet.

    De vakbonden zijn goed bezig, de ene werkgever na de andere het land uit te jagen. Ik ben nooit lid geweest van een vakbond, ook niet toen ik in Antwerpen als chaufeur met mijn tram en autobus rondreed. Voor mijn rechten heb ik steeds zelf gevochten en ik heb ze ook steeds gekregen blaaskaken had ik daarvoor niet nodig.

    Dat er ook in dit land, dat aan de rand van het falliet staat, moet bezuinigd worden is duidelijk, de kassen zijn leeg, leeggeroofd door ontelbare vreemde tafelschuimers die op kosten van de nog werkende autochtonen leven. Daar moet het bezuinigen beginnen en niet bij dezen die door de bijdragen van méér als 50% van hun loon de boel nog draaiend houden. Bovendien moeten de lonen van de ministers, staatssecretarissen, volksvertegenwoordigers en van andere madatarissen om 50% verminderd worden.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    27-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corruptie daar, corruptie hier.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren las ik in de home-page van het Laatste Nieuws, papieren kranten koop ik al jaren niet meer, dat het Vaticaan een broeinest van corruptie is. Dat verbaasd mij niet, voor geld danst ook de pauselijke beer, dat is altijd al zo geweest en het zal jammerlijk wel altijd zo blijven, met echte Christelijke waarden en normen   heeft het Vaticaan het nooit zeer genau genomen.

    Het zou mij echter wel verheugen dat HLN ook de moed zou hebben een artikel te schrijven over het broeinest van corruptie in het belgenland en in de EUSSR, of verstoot dit tegen de politieke correctheid?

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het klokkengeluid.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het klokkengeluid van onze kerken en kathedralen klinkt mij vriendelijk in de oren, onze kerkklokken verkondigen een blijde of een droevige gebeurtenis. Als destijds in ons dorp de doodsklok luidde, wisten we dat een medemens voor altijd de ogen had toegedaan. Maar ook de beiaarden met hun lustige klanken verheugen mij, zij herinneren ons aan de geschiedenis van onze landen.

    Het hondengeblaf en kattengejammer van de minaretten van de onvredelievende mohamedanen verafschuw ik, het hoort niet thuis in een beschaafde wereld.

    Onze kerkklokken hebben steeds vreugde en droevenis verkondigt, maar nooit haat, en zo moet het blijven.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vlam van een kaars.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik kijk naar de vlam van een kaars, het is een heldere vlam, het is de rest van een altaarkaars die voor het altaar te klein geworden was, 50 % Steraine en 50 % bijenwas, precies volgens de liturgische voorschriften. Ze staat hier nu, in een stevige kandelaar op de tafel en ik kijk naar de dansende, heldere vlam. Zolang deze vlam nog helder en hevig is, is het zuurstofgehalte in mijn woonkamer nog in orde, want zonder zuurstof kan de kaars niet branden, zoals wij zonder zuurstof niet leven kunnen.

    Bij het kijken naar deze heldere vlam, gaan mijn gedachten uit naar de duisternis in deze wereld, de duisternis van de vele leugens en bedriegerijen van de politieke graaiers en postjesjagers, die het licht niet mogen zien.

    Het licht van Jezus van Nazareth, scheen en schijnt in deze wereld, maar de duisternis nam en neemt het niet aan, de duisternis wil het niet aannemen omdat men de duistere leugenachtige bedriegereien niet zichtbaar wil maken. Het licht van Jezus is echter de noodwendige zuurstof voor ons leven, het geeft ons de kracht, te vechten tegen elke vorm onrechtvaardigheid, leugen en bedrog en tegen deze enorme duisternis. Daaraan denk ik als ik naar de vlam van deze kaars kijk.

    Maar ik denk ook aan de vele blogvrienden die de duistere praktijken aan het licht brengen, ook dát is een Christelijke deugd.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (3)
    19-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het schauwke rookt.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het schouwke rookt, kartuizer stookt de oven, wat is het heerlijk, de gezellige warmte in de huiskamer te voelen en het heerlijke spel der vlammen te zien achter de glazen deur van de kachel, terwijl buiten alles wit is van de vorst, niet van deze schijnvorst uit Laken, maar van de echte vorst.

    Vele medemensen kennen dit wonderbare gevoel niet meer, uit de dure centrale verwarming komen geen heldere, spelende vlammen meer en de lucht is er droog, terwijl hier op de kachel de waterketel staat te zingen. Niet alle vooruitgang is beter!

    Hier bij mij rookt het schouwke nog en de houtblokken en de houtbriketten krijg ik nog steeds voor 6% BTW, het kost wel een beetje arbeid en moeite maar het loont zich. Wie méér luxe wil hebben moet er dan maar ook voor betalen.

    Kartuizer.

    Reageer....
     


    >> Reageer (4)
    16-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wil ik mijn bericht beginnen met de hartelijke groeten aan de trouwe bezoekster van mijn blog, Jutta:
    "Ik betracht je niet als een doemdenker, Jutta, maar als een oudere vrouw met heel veel levenservaring die zich in deze chaotische wereld niet meer thuis voelt. Wat de muziek betreft, mijn liefde voor de klasieke muziek heb ik onze toenmalige onderwijzer te danken, elke donderdagnamiddag speelde hij op zijn bandopnemer, die toen nog op draad liep,de grote meestewerken voor en verklaarde hij wat zich de komponist daarbij gedacht had, zo zagen wij in gedachten bij de pastorale van Ludwig van Beethoven, het onweer bij zijn wandeling op Den Brocken opstijgen enzv. Dat was nog onderwijs."

    Ook mijn oude vriend Victor heb ik wat te zeggen:
    "Een spreekwoord zegt, wie het schoentje past, trekt het zich aan, het lag zeker niet in mijn bedoeling jou de les te spellen, ik zou het niet durven, bij de laatste anilea van mij toenmalig bericht heb ik echt niet aan jou gedacht. Het gaat om andere dingen, ik heb de laatste tijd tamelijk veel toeloop van jonge mensen, zowel mannelijk als vrouwelijk, die zich een houvast zoeken in deze losgeslagen wereld, sommigen zijn nog minderjarig en daar de priesters de laatste tijd nogal in miskrediet gekomen zijn soms terecht, soms onterecht, wou ik mij al op voorhand verdedigen tegen eventuele boze tongen want ook ik ben priester. De aanval is nog steeds de beste verdediging! Niet zo diep in de fles kijken Victor."
    Die bloemen bovenaan zijn voor Jutta.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (0)
    15-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nochmaals, een tevredene kartuizer....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, nogmaals een tevredene kartuizer, tevredene, zonder n. dat was weer germanisme, ik verontschuldig mij.
    Het is nu twee uur, dus niet veertien uur, en ik luister hier in de gezellige warmte van mijn woonkamer, in de kachel brand een flinke houtblok van een boom uit mijn eigen tuin, naar BAROQUE CASSICS musics muziek, het zijn prachtige melodien die men in onze onzalige tijden in de radio niet meer hoort. Ik probeer daarbij alle bekommernissen die van dag tot dag op ons toekomen van mij af te zetten.
    Ik weet wel, dat de toekomst er voor de aankomende generatie  niet rooskleurig uitziet, het probleem is, dat ze het nog niet beseffen. Mijn probleem is het niet, de enkele jaren die mij nog resten kom ik wel door. De jongeren van nu zullen moeten vechten voor hun rechten en een menswaardig bestaan, zoals wij ouderen dat hebben moeten doen, wanneer zij dat echter niet willen doen uit laksheid kan ik met hen geen medelijden hebben, zij zullen krijgen wat ze verdiend hebben, een gebedsmatje en de kop op de grond en hun achterste naar omhoog zullen dan hun toekomst zijn.
    Ik hoop, dat het nooit zover komt maar ik begin te geloven dat mijn hoop niet in vervulling zal gaan.

    Groetjes, Kartuizer.
    Reageer.........


    >> Reageer (4)
    12-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tevredener kartuiser.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is niet zo, dat ik tevreden ben met de politiek in dit land en in de hele wereld, maar ik ben wel tevreden met de besluiten die ik  voor mijn persoonlijke belangen genomen heb. Toen ik de duure huisbrandolie van mijn bescheiden pensoentje niet meer betalen kon heb ik gekozen voor houtbriketten. ik heb een zeer goede houtkachel in mijn woonkamer. Daar ik het stapelen met de houtblokken lichamelijk niet meer aankom, koos ik voor de houtbriketten, samengeprest zagemeel, die in zakken van vijfentwintig kilo geleverd worden.Eind dezember liet ik nog zestig zakken brengen voor 420 euro, toen kreeg ik een schoorsteenbrand die mij tot vertreifeling bracht. Nu echter is de schoorsteen vakkundig in orde gebracht en mijn keuze voor de houtbriketten was een juiste en goede keuze. Het hele huis is nu goed verwarmt en mijn tevredenheid is groot.

    Op een bemerking van mijn vriend Victor wil ik nog reageren. Eenzaamheid kan een vloek zijn voor mensen die niet alleen zijn kunnen, maar dezelfde eenzaamheid is een zegen voor dezen die er zelf vrijwillig voor gekozen hebben, als kartuizer heb ik vrijwillig voor deze eenzaamheid gekozen, niet dat ik geen sociale kontakten heb, want die heb ik wel, ik ben gewis ook niet mensenschuw, alhoewel ik met bepaalde figuren liever geen kontakt heb, maar "ich trink den Wein auch nicht gern allein, am liebsten Trink ich ihm zu zweit" met een goede echte vriend of vriendin, wie aan deze goede vriend of vriendin sexuele aspecten verbinden wil, bestempel ik als een viezerik, sex is niet het belangrijkste in het leven, echte diepe vriendschap is iets anders.

    Kartuizer.
    Reageer...... 


    >> Reageer (2)
    09-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door de schoorsteenbrand vorige week zat ik hier tot zaterdag in de kou, de electrische verwarming bracht het hoogstens tot vijftien graad, maar nu is alles hersteld en zit ik hier weer lekker warm.
    Vrijdag heb ik dan een uurtje in mijn huiskapel gezeten, de enige plaats waar ik nog vuur kon aanmaken omdat daar een moderne schoorsteen is. Ik heb daar dan geluistert naar het Ave Verum Corpus Natum van Mozart. Toen ik naar het tabernakel keek kwamen mij de tranen in de ogen, in dit tabernakel staat noch steeds een ciborie met hosties die ik zelf geconsecreerd heb toen ik nog in de dogmas van de Rooms Katholieke Kerk geloofde, ondertussen kan ik dat echter niet meer geloven, mijn verstand zegt mij, dat ik niet door enkele woorden" hoc est enim corpus meum" de hele Godheid in een stukje brood tegenwoordig kan roepen. Vader Zoon en Heilige Geest kan men volgens de Christelijke theologie niet van elkaar scheiden, als dus het lichaam van Christus in het geconsecreerde brood aanwezig is, is de hele Godheid erin tegenwoordig. Daarom kwamen mij de tranen in de ogen als ik naar het tabernakel keek, het doet pijn als men vroeg of laat vaststelt dat men fabeltjes voor werkelijkheid hield.
    Het ware Christendom moet geleefd worden in de navolging van Christus in alle nederigheid, liefde en respect voor alles wat leeft, respect voor de medemens die niet zonder fouten en zonden is zoals wij zelf ook niet zonder fouten en zonde zijn, en de bereidheid de fouten van de anderen te vergeven zoals wij ook hopen dat men onze fouten en tekortkomingen vergeeft. En, het vaste voornemen al onze medemensen te behandelen zoals we zelf willen behandelt worden. Dat wil echter niet zeggen dat we de fouten van de anderen moeten goedkeuren, het is wel onze plicht al het onrecht in deze wereld te veroordelen en dit onrecht is groot, het is onze heilige plicht dit onrecht aan te klagen zoals ook Jezus de toenmalige priesterkaste als witgekalkte graven binnenin vol rottigheid bestempelde. Is onze huidige priesterkaste nu zoveel beter???

    Kartuizer.
    Reageer...... 


    >> Reageer (5)
    08-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holocaust 2012.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals onder het naziregime enkele miljoenen Joden vermoord werden, alleen maar omdat zij Joden waren, worden er nu over de hele wereld Christenen vervolgt en gruwelijk afgeslacht enkel en alleen maar omdat ze Christenen zijn.
    In Noord Korea leven 70.000 Cristenen in concentratiekampen terwille van hun geloof aan Jezus van Nazareht.
    In bijna alle moslimlanden worden Christenen gruwelijk afgeslacht, ik heb schokkende beelden gezien hoe Christenen door moslims levend verbrand worden, tot mijn spijt reikt mijn computerkennis niet zo ver dat ik deze videos in mijn blog kan opnemen, mischien een taak voor Angeltjes?
    Degenen, die deze nieuwe holocaust op de eerste plaats zouden moeten aanklagen, het Vaticaan, en de bisschoppen zweigen als een graf zoals zij ook, op enkele uitzonderingen na "Graf Von Galen" , zwegen toen de Joden afgeslacht werden. Ik heb fotos gezien, waarop bisschoppen en kardinalen met gestrekte arm de "Führer" groeten. Zo was het toen, en nu waar hun eigen geloofsgenoten afgeslacht worden zwijgen ze weer en scharen zij zich zelfs in vele gevallen aan de kant van de moslims, waarschijnlijk in de hoop daardoor hun eigen vel te redden. Ware Christenen moet men onder deze kerkleiders die als goede herders voor hun kudde zouden moeten strijden bijna tevergeefs gaan zoeken. Zij zijn reeds zover van de zuivere Christelijke leer afgeweken dat de Spaanse aartsbisschop Javier Martrinez vrouwen die abortus gepleegt hebben als hoeren bestempeld die voortaan door elke man mogen verkracht worden. Jezus daarentegen stelde zich vóór de overspelige vrouw die door enkele barbaren zou gestengt worden, met de woorden:"Wie zonder zonde is mag de eerste steen werpen!" 
    Ware Christenen zijn mensen die de leer van Jezus willen leven, niet omdat zij geloven dat Hij de zoon van God is, maar omdat zij begrepen hebben dat het Christelijke sprookje een goed en mooi sprookje is en zij dit sprookje in werkelijheid willen omzetten door ernaar te leven. 

    Kartuizer.

    Reageer...... 


    >> Reageer (6)
    04-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik had zo graag het nieuwe jaar met een paar vreugdevolle berichten begonnen, maar er is geen nieuws waarover men zich kan verheugen. De kranten staan vol onzin en gemanipuleerde leugens.
    Voor mij persoonlijk begon het nieuwe jaar met een kleine schoorsteenbrand die ik gelukkig zonder tussenkomst van de brandweer meester werd maar de schade beloopt zich wel in een paar honderd euro. Maar dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren kunnen in een 108 jaar oud huis.

    Wat de politiek betreft, niet alleen Duitsland maar ook Vlaanderen schijnt zich "af te schaffen" Als priester zou ik moeten zegenen, maar de Vaamse volksverraders vervloek ik. Mijn zegen gaat wel uit naar allen die met hart en ziel de Vlaamse zaak verdedigen mijn grote bewondering gaat uit naar Floriaan Terbeke van Angeltjes, die met veel werk vele anderstalige texten in leesbaar Nederlands vertaald. Hartelijk dank Floriaan. Ik weet hoe moeizaam het is een Duitse text, alhoewel ik beide talen goed beheers in een goede Nederlandse text te vertalen.

    Onze strijd tegen de voortdurende islamizering heeft grote prioriteit wij mogen niet toelaten dat een ideote woestijngodsdienst zich bij ons verder uitbreidt. Ik heb in het verleden nooit geaarzeld kritiek te uiten op Rome, maar ik geloof, dat als de paus zulke waanzin zou verkondigen die door de islam verkondigt wordt, de kranten er bol zouden van staan, maar gerechtvaardigde kritiek op de belachelijke uitingen van de islam is schijnbaar voor alle westerse journalisten een taboe! De angst voor brandende redactiekantoren is wel zeer groot.

    Natuurlijk heb ik ook de bla-bla verklaringen van de meeste staatshoofden gelezen, het is, neem het mij niet kwalijk, "zum kotzen" de ene leugenaar overtreft de andere. De Coburger spant niet eens de kroon tante Bea der Nederlanden die steeds meer op Fabiola gelijkt overtreft hem. Over de heimelijke islamist van Amerika wil ik mij liever niet uiten, zijn presidentciele dagen zijn wel geteld! Alhoewel ik niet veel heil verwacht van zijn mogelijke opvolger. Dat Duitsland binnen enkele maanden een nieuwe president zal krijgen is niet onwaarschijnlijk, niet alleen in Vlaanderen zijn er loodgieters.

    Dat is dan het meeste, maar niet alles wat ik op de lever heb, de leugens en het bedrog is zo groot, onze planeet lijkt hoe langer hoe meer op de planeet der apen.

    Kartuizer.

    Reageer.....






    >> Reageer (4)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    join_me
    blog.seniorennet.be/join_me
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    getand
    blog.seniorennet.be/getand
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!