Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    09-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is waarheid ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren heb ik weer eens de homepagen van de verschillende Vlaamse kranten bezocht; "Es ist alles Pott wie Deckel" zegt men in het Duits, het lijkt er wel op dat zij de texten van mekaar afschrijven inclusief de taalfouten. De identiteit van de moordenaar van de Brusselse controleur wordt bij allen zorgvuldig verzwegen, het is een belg wordt er met nadruk geschreven, we mogen dus met zekerheid geloven dat het een namaakbelg is. Als het een echte belg was hadden we reeds lang zijn naam met voornaam en achternaam vernomen. De moordenaar heeft spijt zeggen zijn advocaten advocaten meervoud, ik zou wel eens willen weten waar dit crapuul het geld vandaan haalt om meerdere advocaten te kunnen betalen.

    Ik ben echt geen vriend van aartsbisschop Leonard, maar men mag de man ook geen onrecht aandoen. In zijn paaspreek had de bisschop de ouders van de door het vreselijke busongeval in Zwiterserland de troost toegesproken dat zij de gezichten van hun kinderen in het hemelse paradijs zullen terugzien. Voor gelovige Christenen die in het hemelse paradijs geloven is dit inderdaad een grote troost, het is trouwens de Christelijke leer. In de pocokranten moest deze preek van de bisschop weer eens belachelijk gemaakt worden, ach wat zijn deze rood-groene hournalisten een bende smeerlappen!

    Michel biets stelde mij enkele vragen, ik zal deze vragen in een van van mijn volgende artikelen beantwoorden, doch vooreerst wil ik zeggen, dat politiek en geloof twee verschillende zaken zijn, ik ben een Vlaams Nationalist in hart en nieren en ik hoop dat er vroeg of laat een Vlaamse Republiek komt. Wat echter het geloof betreft, schijn ik er wel volgens hem afwijkende meningen op na te houden. De gedachten zijn vrij, en ik meen, dat niet alle Vlaams Nationalisten gelovige Katholieken zijn, in het Vlaams Belang is er voor allen plaats. Ik ben wel een gelovige Christen maar ik ben geen lid van de Club van Rome. Maar zoals reeds gezegt, ik kom daar later nog op terug.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (2)
    08-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen 2012.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wens alle lezers van mijn blog, gelovigen en vrijzinnigen een gezegend ongestoord paasfeest.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruisig Hem....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hij heeft God gelasterd, kruisig Hem schrie de Joodse priesterkaste. Wat had Jezus dan misdaan? Hij had gezegt, dat de mens niet voor de Sabath daar was maar de Sabaht voor de mens hij vergeleek de toenmalige Joodse priesterkaste met witgekalkte graven binnenin vol rottigheid. Deze Joodse priesterkaste van toen kan men vergelijken met de moslims van vandaag, overspelige vrouwen moesten gestenigt worden, men schreef de mensen voor, wat zij mochten eten en drinken en hoe zij zich moesten kleden. Jezus verzette zich tegen deze onzin. Pilatus wist heel goed dat Jezus onschuldig was en toch liet hij Hem door de Romeinse soldaten aan het kruis nagelen. Ze sloegen de grote ijzeren nagels door Zijn polsen en zijn voeten. Drie uur lang hing de gekruizigde aan het kruis, dan riep Hij: " Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten?" Dan gaf Hij de geest. Om zeker te zijn dat Hij dood was doorboorde een Romeinse soldaat zijn hart met een speer en er vloeide water en bloed uit. Op dat moment werd het donker en de aarde beefde, de voorhang van het allerheiligste in de tempel scheurde doormidden.

    Wat de tempel van Salomo betrof, had Jezus voorspeld, dat geen steen daarvan op de andere zou blijven staan en inderdaad, zestig jaar later werd de tempel door de Romeinen verwoest, de profeet Daniël had deze verwoesting reeds voorspeld en hij zei dat de resten zouden verloederen tot het einde der dagen, het enige wat de Joden tot nu toe van de tempel nog rest zijn de grondvesten, de Klaagmuur. Op de plaats waar eens de tempel stond staat nu de tempel van de Antichrist, de Rotskoepelmoskee op het gebouw staat letterlijk geschreven dat Jezus niet de zoon van God is. De man in het wit, zie foto bovenaan, schijnt zeer goed bevriend te zijn met deze dienaren van de Antichrist, hij die zichzelf plaatsvervanger van Christus op aarde noemt, bezocht op kousenvoeten eerbiedig deze antichristelijke tempel waarop geschreven staat dat Jezus niet Gods zoon is.

    In alle stilte gedenk ik vandaag de kruisdood van Jezus, daarbij denk ik dan aan de zachtmoedige Jezus die ons leert eveneens zachtmoedig te zijn en onze medemensen en ook alle levende wezens zo te behandelen zoals we zelf behandeld willen worden. Maar, zoals Hij klaag ik alle religeuse potentaten aan die op vreselijke wijze misbruik maken van de goedgelovigheid en domheid van simpele zielen. Mijn vraag aan de man in het wit is: "hoe kan je verantwoorden wat je daar deed volgens het geloof dat jij verkondigt, is Jezus de zoon van God en volgens dit geloof ben jij zijn plaatsvervanger op aarde, geloof je dat zelf nog wel? Of is het inderdaad zo dat alle zogenaamde geloofverkondigers, leugenaars en bedriegers zijn die misbruik maken van mensen die geloven dat het er na het aardse bestaan een paradijs is als ze maar naar de wetten en voorschriften van de zogenaamde vertegenwoordigers van een god of allah leven." Als dat zo is, Josef Ratzinger, dan kan ik je met zekerheid zeggen, dat jij niet de ware Petrus zijt. Jezus werd vermoord omdat Hij de heuchelarei van de toenmalige priesterkaste veroordeelde en in zijn naam veroordeel ik de huichelachtigheid van de huidige bende volksmisleiders.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (5)
    03-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurlijk was mijn bericht van 1 april een aprilvis, maar in werkelijkheid denken meer als 80 procent der Duitstaligen er zo over en vroeg of laat zou het wel eens geen aprilvis meer kunnen zijn. De Duitstaligen zijn moe gebelgt.

    In gedachten verzonken wijlde ik vandaag in het Antwerpen der zestiger jaren der vorige eeuw. Wat was het toen goed leven in de Sinjorenstad, oudere vrouwen werden niet beroofd van hun handtas of hun kettingen, het begrip "tassentrekkers en kettingtrekkers" was onbekend. Messentrekkers, mannen met verwilderde baarden in viese vuile nachthemden en van kop tot teen ingepakte vrouwen hadden we toen nog nooit gezien. Men kon rustig, zelfs ' s nachts, een wandeling door de stad maken. Winkeliers hoefden niet bang te zijn overvallen te worden. Ook het openbaar vervoer, trams en bussen, waren toen veilige verkeersmiddelen, geen mens zou er aan gedacht hebben met stenen naar een tram of een bus te werpen. Voor de rijkswacht en de politie had men nog respect. Antwerpen was toen nog van de Antwerpenaren. Ik woon nu wel tweehonderd kilometer van Antwerpen verwijderd, maar ik heb heimwee naar mijn Antwerpen van toen en toch wil ik er niet meer heen. Daar ik het niet meer verantwoord vind zelf met mijn auto deze tweehonderd kilometer te rijden, ik ben niet meer de jongste, boden mijn broers mij aan mij te komen halen en terug te brengen, voor dit grootmoedige aanbod was ik zeer dankbaar, maar ik wil niet meer naar het verloederde Antwerpen van nu, het zou teveel pijn doen. Ik hou liever mijn Antwerpen van toen in mijn herinnering.

    Ik hoop, dat de schuldigen van deze totale verloedering vroeg of laat ter verantwoording zullen worden geroepen en zwaar gestraft zullen worden. Ik voel een zeer diepe verachting voor deze snertpolitiekers, men zou hen openbaar aan de schandpaal moeten stellen.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (3)
    01-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit (ex) ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De madam uit Bergen zit met een probleem, het parlement van de Duitstalige Gemeenschap heeft gisteren eenstemmig besloten het belgenland te verlaten en bij het Groot Hertogdom Luxemburg aan te sluiten. Wij zijn het beu, Duitstalige belgen genoemd te worden, wij hebben ons nooit als belgen gevoeld, onze grootouders werden in 1921 niet naar hun mening gevraagd, deze voor ons vreemde nationaliteit werd ons opgedrongen, zei een parlementarier en nu, zo sprak hij verder sluiten wij ons vrijwillig aan bij het Groot Hertogdom Luxemburg.

    Gisteren reeds werden alle belgische vlaggen aan de openbare gebouwen verwijderd en door Luxemburgse vervangen. Wij zullen nu ook geel-zwarte nummerplaten krijgen.

    Het gaat de goede kant op, waarom is dat in Vlaanderen niet mogelijk?

    Kartuizer....

    Reageer.....


    >> Reageer (4)
    31-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit bericht schrijf ik speciaal voor Gina.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen ik nog bij de MIVA {maatschappij voor interkommunaal vervoer Antwerpen, nu de Lijn) werkte, reed ik regelmatig met lijn 10 en lijn elf door de Lange Nieuwstraat in Antwerpen, ik zag dan de dames van liefde voor hun uitstalramen zitten en, ik vond het een beetje vulgair.

    Toen ik echter enkele jaren later priester was geworden in de oud rooms katholieke kerk in den Haag, had ik een kleine kapel aan de Ammunietiehaven. In deze kapel las ik elke avond om acht uur de mis, om de gelovigen die over dag werkten ook de gelegenheid te geven deze bij te wonen. Elke avond was een vrouw tegenwoordig die mij opviel, maar zij ontving nooit de kommunie.

    Om de hoek van de Ammunietiehaven was er een bordeel, toen ik op zekere dag daar voorbij kwam werd er op de ruit getikt, ik keek en herkende de vrouw die elke avond mijn mis bijwoonde, zij deed mij teken, binnen te komen, wat ik dan ook deed. Zij liet het rolluik naar beneden en zei: " eerwaarde ik wil met u praten"
    Zij vertelde mij, dat zij als tamelijk jong meisje in de handen van een pooier terecht gekomen was die haar jarenlang misbruikt had en waarvan zij toen een tienjarig zoontje had, van de pooier had zij zich kunnen losmaken en zij werkte nu zelfstandig en dat deed ze voor haar zoontje die zij in een goed internaat had ondergebracht, eenmaal per maand haalde ze de jongen naar huis op haar privaatadres en verbracht met hem een fijn weekend, de jongen dacht, dat zijn moeder sekretaresse was bij een bedrijf. Zij zei mij, dat zij enorm veel van haar kind hield en dat zij ernaar streefde de jongen een goede toekomst te willen geven. Om de toekomst van deze jongen verder te kunnen waarborgen oefende zij nu als zelfstandige dit beroep uit. Zij vroeg mij, of ik haar bij de mis die ze verder wilde bijwonen, de kommunie zou verweigeren. Mijn antwoord op deze vraag was klaar en duidelijk:"Zuster, met vreugde zal ik je het lichaam des Heren toedienen, hartelijk welkom" Ik omarmde haar en kuste haar op beide wangen, zij weende en knielde neer en badt mij om vrijspraak, die ik haar welwillend verleende, denkend aan mijn voorbeeld Jezus van Nazareth die een andere vrouw voor de steniging van barbaren behoedde.

    Gina, als je het nog niet wist, ik ben een vrijzinnige kartuizer.


    Kartuizer.

    Reageer.......


    >> Reageer (2)
    30-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn reactie op de laatste reacties...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In mijn bericht schreef ik, dat moord moord blijft. Ik schreef dat niet van uit een religeuse overtuiging maar omdat het een natuurwet is. Elke mens heeft deze natuurwet in het hart gegrift. Moord is verwerpelijk en zeker dan als het moord betreft op onschuldige wezens zoals kinderen, die zich niet weren kunnen.

    Ik heb zeker niet het recht overtreders van deze natuurwet te veroordelen, maar ik heb wel het recht de daad te veroordelen, met Christelijke naastenliefde heeft dat niets te maken. Ik veroordeel de daad en niet de dader, in dit geval niet de daderes.

    Ik ben steeds van mening geweest dat de vrucht in het lichaam der vrouw tot stand komt uit liefde tussen man en vrouw en niet door een vluggertje tussen deur en angel. Gina wil ik er toch op opmerkzaam maken, dat ook de vrouw een broek of een slipje aan had en haar de vraag stellen of deze vrouw niet eerst had moeten nadenken alvorens deze broek of dat slipje vrijwillig te laten zakken, en als ze enkel, op een pleziertje uit was, had zij toch een voorbehoedsmiddel kunnen gebruiken. Het grote verschil is, wanneer een vrouw door een of ander monster verkracht wordt en de vrucht van dit monster niet wil uitdragen in dat geval moet abortus toegelaten zijn.

    Ook binnen het huwelijk is het onverstandig en onverantwoord meer kinderen te verwekken als men financieel verantwoorden kan, elk kind dat men verwekt moet men tot het volwassen is en op eigen benen kan staan alles kunnen geven wat het nodig heeft. Maar er zijn voldoende verhoedingsmiddelen en dan begrijp ik niet dat men deze niet gebruikt en men dan het kind in de moederschoot eenvoudig laat doden dat is toch domheid of overschilligheid dat is het het wat ik aanklaag, men schijnt niet te begrijpen dat men daar een levend wezen, een mens in wording koelbloedig vermoord.

    Of men kinderen die een afwijking vertonen en daardoor een grote last zouden kunnen worden voor de ouders, mag doden, daarover durf ik mij niet uit te spreken, het herinnert mij wel aan het systeem van de nazis dat toen door alle oprechte humanisten veroordeeld werd. Ik zelf heb enkele jaren als opvoeder (1968-1969) een groep van veertig mongooljes geleid in de openluchtschool in Braschaat, ik heb daar vele zeer schone herinneringen aan, ik had een groep van gelukkige  en tevreden jongens. Ook daarvoor moet er geld zijn!

    Kartuizer.

    Reageer......








    >> Reageer (3)
    25-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moord is moord.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nadat een Chiroleidster die koelbloedig haar kind vermoordde er met een voorwaardelijke straf vanaf kwam, een Chiroleidster, de leidster van een Christelijke jeugdbeweging, die een voorbeeld zou moeten zijn van de Christelijke deugden en het gebod " gij zult niet moorden." Heeft nu een andere trula haar voorbeeld gevolgd met hulp van de grootmoeder, het wichtje werd gewoon met het huisvuil meegegeven. Men moet al heel diep gevallen zijn in de moderne tendens van het verval van de moraal om zulke daden te stellen.

    Moord is moord en blijft moord, vooral als het slachtoffer een onschuldig kind is dat zich niet kan verdedigen en dat geldt ook voor de duizende kinderen die reeds in de moederschoot vermoord worden terwille van de zucht naar welstand. Ik kan er begrip voor opbrengen, dat een jonge vrouw die door een monster verkracht werd die vrucht niet wil uitdragen , maar dat zijn uitzonderingen.

    Het is schrikbarend hoe onze moderne gezelschap in de morale dekadensie verzinkt, langzaam maar zeker gaan we naar een totale gewetenloosheid die geen grenzen meer kent. Vele tijdgenoten schijnen geen geweten meer te hebben.

    Kartuizer.

    Reageer... 


    >> Reageer (4)
    23-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer komt er eindelijk een einde aan al dat moorden en aan dat fanatisme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, wanneer komt er eindelijk een einde aan, de gruwelijke moorden en het religieuse fanatisme?  In Frankrijk hadden deze moorden kunnen vermeden worden want men kende het verleden en de gedachten van de islamgek.

    Maar niet alleen in Frankrijk, maar ook, in ons land zijn de moslimhaatpredikers aktief, zij zijn het die de moslimjongeren aansporen allen die niet bereid zijn de knie voor de imaginaire god allah te buigen te doden. Zeg mij nu niet dat er gematigde islamistische gelovigen zijn, de haatpredikers verkonden precies dat wat er in de koran staat: "doodt alle ongelovigen!" Daarom is de koran een boek dat in onze Westerse samenleving moet verboden worden.

    Ook in Antwerpen zijn de Salafisten aktief, de Salafisten, dat zijn zij die de voorschriften van de koran in de praktijk willen brengen, we hebben hun woordvoerder bij de kopdoeken affaire leren kennen, en hij is imam van de radikale moskeën in Antwerpen. Het is echter niet zo dat de andere moskeën gematigder zijn, helemaal niet, islam is islam, zij wachten alleen maar op het juiste moment om zich bij de salafisten aan te sluiten.

    Wanneer gaat men ook bij ons de nodige maatregelen treffen om al deze haatpredikers terug naar hun woestijn de verbannen waar zij thuishoren, of moeten er ook bij ons ook eerst doden vallen voor men beseft dat het zo niet verder kan gaan?

    Kartuizer.

    Reageer......



    >> Reageer (6)
    21-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lent is geboren......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, de lente is geboren. Ik voel de kribbels in mijn bloed, al het vuil dat de wintermaanden veroorzaakten moet verwijderd worden. Ik ben dan maar begonnen met het poetsen der vensters, niet alle tegelijk, want het gaat niet meer zo vlot als vorig jaar, gisteren twee en morgen weer twee tot ze alle weer glanzen en de hagelwitte gordijntjes er weer hangen. Om die gordijnen weer hagelwit te krijgen voeg ik een scheutje javel bij het wasmiddel en zo worden zij weer wit als sneeuw. Toen ik het huis nog met huisbrandolie verwarmde had ik weinig stof in huis, maar nu met de houtkachel is dat wel een beetje anders, maar de olie zou ik niet meer kunnen betalen, alles heeft twee kanten. De eetkamer de woonkamer en de keuken hebben een nieuw laagje verf nodig, de schoorsteenbrand van enkele maanden geleden heeft zijn sporen achter gelaten, maar dat krijg ik ook nog voor mekaar. Daarna komt de stal aan de beurt maar daarvoor heb ik exstra een industriestofzuiger gekocht en dat is een echte alleszuiger. De verzorging van de tuin echter moet ik aan anderen overlaten, dat kan ik echt niet meer. Zo ziet mijn program eruit voor de komende weken maar voor mijn blog zal ik ook nog de nodige tijd vinden. De enige plaats in het huis die honderd procent in orde is, is de kapel maar dat mag je van een kartuizer ook wel verwachten.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    20-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Gedanken sind frei- (de gedachten zijn vrij)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alhoewel ik het helemaal niet met hem eens ben, heb ik de huidige reactie van Victor, uit respect voor de vrije meningsuiting op mijn blog laten verschijnen, iedereen kan ze lezen.

    Als ik aan God denk, dan meen ik niet religie maar dan denk ik aan de God die Jezus ons in het nieuwe testament openbaart en deze God is een liefdevolle God in tegenstelling met de moslimgod die haat en verderf verkondigt. Daarom is het voor mij onbegrijpelijk dat iemand deze Christelijke God met de moslimgod op èèn lijn tracht te stellen. Onze westelijke samenleving is op de leer van verdraagzaamheid en naastenliefde van deze Christelijke God opgebouwd.

    Ik heb geen zin op deze blog een theologische discutie te beginnen, dat is niet de zin van deze blog.

    Ik meen wel dat het ons aller plicht is deze Christelijke waarden en normen met hand en tand te verdedigen daar we anders in een moeras gaan verzinken waar niet meer uit te komen is. Er is voor een volk niets rampzaliger als in een theokratische diktatuur terecht te komen en deze theokratische moslimdictatuur dreigt op ons toe te komen. Wij kunnen onmogelijk toelaten dat wij in de toekomst door kwezels geregeerd worden, die ons willen voorschrijven welke kleding wij moeten dragen, wat we mogen eten en drinken en dat we vijfmaal per dag op een matje moeten knielen met de kont naar omhoog en de kop tegen de grond om een imaginaire god te bevredigen. Dit komt echter onvermijdelijk op ons toe als wij verder als lamme goedzakken de kop in het zand blijven steken. Als dit regime eenmaal aan de macht komt, is het voorbij met de vrije meningsuiting. Deze kwezels zijn gevaarlijker als het Hitlerregime ooit geweest is, sexueel andersgeaarden zullen genadenloos aan galgen bengelen samen met allen die niet aan de imaginaire islamgod willen geloven. Dat wat ik hier schrijf is niet denkbeeldig, in de landen waar deze kwezels aan de macht zijn is dat reeds dagelijkse kost.

    Kartuizer.

    Reageer.......


    >> Reageer (2)
    19-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De huichelarij ten top.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb enkele dagen nodig gehad om de nieuwsberichten die ik na het tragische ongeval in Zwiserland waarbij tweeentwintig ouders hun kind verloren gelezen en gezien heb te verwerken.

    Wat mij vooral stoorde was het feit, dat vele politiekers er als de kippen bij waren hun smoel voor de kamera's te vertonen om hun zogezegt medeleven te uiten. Van dit zogenaamde medeleven geloof ik geen snars. Hebben de heren De Crem en van Ackere vergeten, dat zij zich aan de moord van honderde kinderen door de bombardementen op Libië door belgische vliegtuigen schuldig hebben gemaakt? Ook dat waren kinderen in een veelvoud. Gij zult niet moorden mijne heren, maar dat wat jullie in Libën deden was moorden zoals de bombardementen op Dresden en de Atoombom op Hiroschima en en Nagosaki en de V1. en de V2. van de nazi's op ons landje moorden waren.

    Dan stoorde mij ook de sensatielust van de pers, zij konden er niet genoeg van krijgen, van serene berichtgeving was er geen sprake meer. Van het diepe leed van de ouders werd geld gemaakt, iets wansmakelijkeres heb ik nooit gezien, het was gewoonweg walgelijk.

    Dit zijn maar enkele vaststellingen, wie meent dat ik ernaast zit mag reageren.

    Kartuizer.




    >> Reageer (2)
    17-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles heeft grenzen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, alles heeft grenzen. Het gebeurt niet vaak dat ik een reactie op mijn blog afkeur omdat de meningsvrijheid voor mij heilig is, doch ditmaal heb ik dat wel gedaan. Ik heb je reactie niet op mijn blog laten verschijnen, Victor. Er zijn grenzen en deze grens heb jij overschreden. Je kan niet de islamgod met de Christelijke God op
    één lijn stellen. Je kan God niet verantwoordelijk maken voor technische en menselijke fouten. Ik weet niet wat de ALEXIAANbroeders je toen alles wijsgemaakt hebben, ik heb steeds geleerd dat God de mens een vrije wil gegeven heeft, omdat deze God van de mensen geen automaten wilde maken.

    De meeste ouders van deze dodelijk verongelukte kinderen zoeken hun troost bij onze Christelijke God en het is dus laag bij de grond hen door je uitlatingen deze laatste troost te nemen alsof deze God verantwoordelijk zou zijn voor technische en menselijke fouten.
    In alle vriendschap en zonder rancune.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    16-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag rouwdag....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag sluit ik mij helemaal aan bij Angeltjes. Beter zou ik het niet kunnen.
    Sei Gegrüßt Ray en hartelijk dank voor de passende hoogstaande muziek.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik voel mee met verdriet van de ouders....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De hele dag wijlde ik met mijn gedachten en in stil gebed bij de ouders die bij het tragische ongeval in Zwitserland een kind verloren. Hoe groot de pijn van deze ouders is kan men niet vatten. De kinderkamer van hun geliefd kind is er nog met de vele herinneringen, hun kind echter zal er niet meer in terukeren, wat moet dat pijn doen, daar zijn waarachtig geen woorden voor dit verdriet is onbeschrijfelijk. Dat kinderen hun ouders zien sterven is normaal, maar dat ouders hun kinderen zien sterven is tegen de natuur. Ik tracht mee te leven met het grote verdriet van deze ouders en ik blijf hen in stil gebed gedenken.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik schrijf wat ik denk en ik meen wat ik schrijf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is moeilijk in de berichtgevingen die ons dagelijks bereiken de waarheid en de leugen te onderscheiden, maar soms ligt de leugen er dik bovenop. Maggie de Block, met haar zwart geverfde nagels is ons aan het beliegen, het Bergense strikje is ons ook duidelijke aan het beliegen, zoals ik reeds eenmaal in deze blog schreef, heb ik niets tegen andersgeaarde medemensen maar ik heb wel een grondige afkeer van NICHTEN, en deze nicht is ons aan het melken.

    Bart De Wever die de kans op een onafhankelijk Vlaanderen liet voorbijgaan is dan wel merkelijk afgemagert maar zijn streken heeft hij nog niet verloren, ik ben benieuwd hoe het nu verder zal gaan, maar ik verwacht van deze Vlaamse flapdrol niet veel meer.

    Hoe het met het V.B. verder zal gaan wacht ik even af, ik heb gedurende mijn leven al te veel Vlaams gepraat gehoord dat nooit tot iets leidde, denkend aan de Volksunie die Vlaanderen aan het belgische systeem verkocht terwille van postjes. Ik heb teveel overlopers en leugenaars leren kennen die alleen maar om het eigen belang bezorgt waren. In een partij die zoveel overlopers heeft moet er toch iets mis zijn!

    En wat de toenemende islamisering betreft, wat nut  in de toekomst een onafhankelijk Vlaanderen met een meerderheid van mohaaanhangers die ons terug naar de vroege middeleeuwen willen voeren, de meerderheid zal tenslotte de wet stellen. Het is voor mij onbegrijpelijk dat de voormalige rode en blauwe papenvreters nu plat op de buik liggen voor een steentijdreligie met een imaginaire god. Mijn enige verklaring is, dat ik noodgedwongen moet geloven aan oeroude voorspellingen die zeggen dat we de ondergang tegemoet gaan die we zelf veroorzaakt hebben.

    Kartuizer.

    Reageer.....






    >> Reageer (1)
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De innerlijke stem.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe het bij andere mensen is, dat weet ik niet, maar ik voel in mij soms een innerlijke stem die mij zegt: "dit of dat mag je niet doen, het is niet goed". Het kan de stem van het geweten zijn, maar die stem waarschuwt mij ook voor gevaren. Dat was gisteren weer zo, ik wou eerst vandaag mijn wekelijkse boodschappen in Sankt Vith halen maar die stem zei mij dat ik dat beter gisteren zou doen en dat deed ik dan ook. Toen ik daarnet de nieuwsberichten hoorde vernam ik dat de wegen vandaag gevaarlijk glad zouden kunnen zijn.

    Men zegt weleens, dat wezen twee bewaarengelen hebben en dat moet wel zo zijn want anders was ik nooit de mens geworden die ik nu ben. Daar ik echter het bestaan van engelen niet kan bewijzen, noem ik het dan maar de innerlijke stem in mij. Deze innerlijke stem heeft mij in mijn leven voor veel onheil behoed, als ik ernaar luisterde. Toen ik nog leren moest ernaar te luisteren ging het dan ook helemaal scheef.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (2)
    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wenende Tsaar.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met spanning heb ik de presidentsverkiezing in Rusland gevolgd. Ik was ervan overtuigt dat Putin de grote overwinnaar zou zijn omdat ik voorheen al vastgesteld had dat de grote meerderheid der Russen het met hem eens waren. Het is niet zo, dat in Moskau een paar honderd neo-kommunisten oproer kraaien dat het hele Rusische Volk zo denkt, de blote borsten van de ingehuurde prostituees hebben op mij geen indruk gemaakt, ik vond ze ordinair zoals de wijven zelf en zo hebben de meeste Russen er wel over gedacht  en Rusland is zeer groot. Het Russische Volk heeft een harde hand nodig en absolutisme kan goed zijn, als de heerser het belang van het Volk en het land op het oog heeft en dat heeft Putin zeer zeker en de meeste Russen hebben dat begrepen. Ik zou gelukkig zijn als Vlaanderen zo een leider had, jammer genoeg is dat niet zo.

    Dat een misbaksel en aartsleugenaar als piet konijn naar Rusland werdt gestuurd om de ordelijke gang van de verkiezingen te kontroleren is wel de grap van het jaar, als ik Putin was zou ik hem laten arresteren en met een zottenkap op zijn onmogelijke smoel laten fotograferen.

    Verontschuldiging, lieve lezers van mijn blog, maar af en toe verliest zelfs een kartuizer wel eens het geduld.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (2)
    05-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorige woensdag kwamen in Sankt Vith de regeringen van de Duitstalige Gemeenschap en het Groot Hertodom Luxemburg voor hun eerste gemeenschappelijke zitting samen. Voortaan zullen beide regeringen elke maand samen vergaderen. In de zittingzaal stonden de vlaggen van het Groot Hertogdom en van de Duitstalige Gemeenschap. De band tussen de mensen der Duitstalige Gemeenschap en de Luxemburgers is steeds groot geweest, 3299 mannen en vrouwen uit de Duitstalige Gemeenschap hebben hun arbeidsplaats in Luxemburg. De grote meerderheid der Duitstaligen is ervan overtuigt dat zij bij een eventuele splitsing van belgië Luxemburgers zullen worden en zeker geen Walen. Wij zijn hier op de splitsing goed voorbereid.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    29-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde wereld......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik de home-pagen der verschillende kranten lees, krijg ik de indruk dat ik op een andere planeet zit. Alles wat ik als normaal betracht is opeens abnormaal en alles wat ik als abnormaal betracht is opeens normaal. Ik verwacht echt niet dat alle mensen alles wat ik normaal vind, ook normaal moeten vinden, maar er zijn normen die bepalen wat in een beschaafde wereld kan en niet kan en deze normen zijn in onze huidige wereld reeds lang overschreden. Als kind reeds heb ik geleerd dat geld door arbeid verdient moet worden en dat men voor men iets kopen kan, het nodige geld daarvoor moet gespaard hebben, dat geldt niet alleen voor privaatpersonen maar ook voor de overheid, men kan geen tweehonderd euro uitgeven als men maar honderd euro heeft, doet men dat toch dan heeft men de tweede honderd euro geleend die men met interest moet terugbetalen en zo geraakt men langzaam in de schuldenval. Onze huidige wereld steekt op het ogenblik zo diep in deze schuldenval dat er geen uitkomen meer aan is.

    Ik las dat er in Antwerpen bijna meer allochtonen als autochtonen zijn, als deze groei zo verder gaat zal Antwerpen over enkele jaren een straatarme stad worden want over werkende allochtonen heb ik nog maar weinig of niets gelezen of gehoord, het is wel zo dat de nu nog werkende autochtonen moeten betalen voor de uitkeringen van de allochtonen. De verloedering zal steeds groter worden en de criminaliteit zal stijgen, arm Antwerpen, arm Vlaanderen, arm Europa want het is niet alleen in Antwerpen zo.

    Als het over de volgelingen van moha gaat, wordt er steeds geschermd met het toverwoord godsdienstvrijheid. Onder godsdienstvrijheid versta ik, dat elke mens vrij is aan een God te geloven of niet. ik zelf geloof aan een God, maar ik verlang niet dat alle andere mensen dat ook doen  mijn geloof is privaatzaak, bidden kan men in alle stilte onopvallend, altijd en overal want als de God waaraan ik geloof werkelijk almachtig en alomtegenwoordig is, dan kent Hij mijn hele doen en laten en zelfs mijn geheimste gedachten. Er is een verschil tussen geloven en weten, of de God waaraan ik geloof werkelijk bestaat weet ik niet, ik geloof het alleen maar, ik weet wel dat dit geloof in mijn leven voor mij steeds een grote hulp is geweest en als ik mij zou vergist hebben, is dat ook geen probleem, mijn geloof heeft mij daarbij geholpen ook andere mensen gelukkig te maken omdat ik hen steeds zo behandeld heb zoals ik zelf wil behandeld worden en  omdat het mij de kracht gaf het onrecht dat mij eens toegevoegd werdt, steeds weer met de mantel der liefde toe te dekken. Mensen die met hun geloof te koop lopen zijn geen echte gelovigen.

    En dan hebben we nog de meningsvrijheid. Elke mens heeft het recht vrij zijn mening te zeggen zolang deze mening op waarheid berust. Als een oudere man zijn seksuele lusten met een negenjarig meisje botviert, dan heb ik het recht te zeggen dat deze man een pedofiel is. Als ministers en andere gezagdragers ons bestelen en beliegen, dan heb ik het recht te zeggen dat zij dieven en leugenaars zijn. Als ik vaststel dat een bepaalde godsdienst helemaal geen godsdienst is maar een ideologie die belust is op macht en heerschappij dan heb ik het recht dat te zeggen en te schrijven. Tot degenen die dat als racisme bestempelen kan ik alleen maar zeggen dat ze oerdom zijn, want een godsdienst, of dat wat er voor doorgaat, is geen ras.

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (4)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jackyshobby
    blog.seniorennet.be/jackysh
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    moekeontour
    blog.seniorennet.be/moekeon
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!