Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    28-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was een spannend jaar.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was een spannend jaar, maar 2009 schijnt nog spannender te worden!
    De begrafenisondernemer voor de teraardebestelling van het belgische system is reeds door de koning benoemd.
    Natuurlijk beseft men dat in Laken niet, maar daar was men altijd al wereldvreemd.
    Ik kan niet geloven, dat de meer als 800.000 kiezers van het Vlaams Belang, de zoveelste kaakslag die hen wordt toegediend, door hen te behandelen alsof zij niet bestaan, dit nog zullen pikken, de kruik gaat zolang te water tot ze barst !
    L.D.D. en N.V.A. hebben nu hun waar gelaat getoond, als het om de Vlaamse belangen gaat, gaat men niet praten met de antidemocratische ratten, maar stelt men zich gesloten achter de grootste Vlaamse partij. Wat dat betreft, kunnen zij van de Walen nog veel leren.
    In dit land is werkelijk alles mogelijk, nu hebben we ook nog een gekke kardinaal, die Jezus tot politieker degradeerd. Het komt wel vaker voor, dat oudere geestelijken dement worden, heeft waarschijnlijk met het celibaat te maken.
    We zullen in 2009 de noodklok moeten luiden!


    >> Reageer (1)
    27-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen verheugd u....

    Vlamingen, verheugd u, zoals de koninklijke lakei, Martens, nu bezig is, wordt hij de begrafenisondernemer van het belgische system.


    >> Reageer (1)
    24-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kerstgeschenk voor de Vlamingen.......

    Dat zowel het staatshoofd als de zogenaamde verkenner weigeren te praten met de grootste opposisiepartij, het Vlaams Belang, met 17 zetels, is opnieuw een kaakslag voor de Vlamingen. Het is het zoveelste bewijs, dat zowel de koning als de traditionele klungelaars de democratische spelregels aan hun laars lappen. De grootste democratisch gekozen partij van Vlaanderen wordt simpelweg als niet bestaande betracht.
    De Vlamingen zullen dit geenszins in dank afnemen !!!
    In sommige landen is al voor minder een revolutie uitgebroken!
    De klungelaars van de gevallen regering, wil het volk niet meer, de enige democratische weg zijn nieuwe verkiezingen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrede op aarde....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrede op aarde aan alle mensen die van goede wil zijn !
    Dat is de kerstboodschap !
    Ik heb in mijn tweeenzeventig jarig bestaan geen engelen uit de hemel zien neerdalen, maar ik heb veel engelen ontmoet, mensen, die ik vetrouwen kon, mensen, die mij geholpen hebben als ik in moeilijkheden was. Ze zijn er dus, de engelen. Ook duivels heb ik ontmoet, want niet alle mensen zijn van goede wil, en daarom kan er op aarde geen vrede zijn !
    Ik wens al mijn landgenoten, Vlamingen, Walen en Duitstaligen een vredevol kerstfeest en ik wens, dat wij als kerstgeschenk een totaal nieuwe regering krijgen, die we vertrouwen kunnen. Ik weet, dat niet alleen wij Vlamingen, maar ook de eenvoudige Waalse en Duitstalige mensen het mafiaachtige geschoemel der antidemocratische traditionele Partijen spuugzat zijn. Wij Vlamingen moeten beseffen, dat het niet de eenvoudige Waalse mensen zijn, die alles dwarsbomen, maar hun corrupte politiekers. En, de grootste volksverraders zitten in Vlaanderen.


    >> Reageer (0)
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fosielen worden uit de kast gehaald......

    Gisteren dacht ik nog dat het niet erger kon worden, maar ik zit er naast! Het kan dus toch nog erger, nu haalt men de oude mumies weer boven. Straks krijgen we nog een regering van demente ouderlingen! Maar er is toch nog hoop voor Vlaanderen, Wilfried heeft veel ervaring met scheidingen.
    Dat men in de eenentwintigste eeuw nog een fosiel uit het stenen tijdperk uit de kast moet halen om in dit land een regering samen te stellen, bewijst, hoe diep we gevallen zijn. En, de man die het land opzadelde met miljarden schulden gaat dus nu het land uit de financiele crisis halen? 
    Ik heb vandaag meer als tweehonderdveertig reacties in het Laatste Nieuws gelezen, men schijnt in Laken niet te weten, dat het volk dat geschoemel spuugzat is. 
    Het volk heeft recht op nieuwe verkiezingen, maar de antidemocratische ratten weten, dat dan de troon wakkelt en het met hun dictatuur voorbij zal zijn. De vraag is; wanner gaat het volksgeduld ten einde zijn? 


    >> Reageer (0)
    21-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erger kan het nooit meer worden.......

    De politieke Poppenkast in ons land was nog nooit zo vies, zo vuil en verlogen als nu.
    Ik hoop, dat als er nieuwe verkiezingen komen, nu, of volgend jaar, en er een echte regering komt,  dat ik daarna nooit meer de verlogen, afgeleefde smoelwerken zal moeten zien die ons nu dagelijks in de nieuwberichten gepresenteerd worden.
    Caroline Gennez, (wat heeft dat mens een groot gebit) hoopt op nieuwe verkiezingen nu, geloofd dat mens werkelijk, dat haar clubje de 5% nog zal halen?
    De mop van het jaar is inderdaad de schijnheilige bemerking van de oppertjeef, Marjan Thijssen, dat het ontslag van de regering geen schuldbekentenis is, maar een daad van goed bestuur!  Natuurlijk wil zij geen vervroegde verkiezingen, omdat zij zeer goed weet, dat, dat voor haar partij een katastrofe wordt.
    De reactie van een lezer in het Laatste Nieuws, hij  vraagt:"Kan iemand, madam eens van haar omhooggeblazen toren halen? Want de realiteit zijn ze daar wel volledig kwijt."


    >> Reageer (0)
    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer gaat het volk wijzer worden?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Europa dreigt een dictatuur te worden, erger als de toenmalige Sowjetunie.
    Wanneer gaat het volk eindelijk wakker worden, en zeggen: "wij zijn het volk, en wij laten ons niet door een bende profiteurs en zakkenvullers, die we niet eens gekozen hebben, voorschrijven wat wij te doen en te laten hebben! "

    De Yperse geitenboer stelt zich voor de verkiezingen 2009 niet ter beschikking, deze blaam wil hij wijselijk vermijden. Dat wordt echter een probleem voor de 800.000 domme Vlamingen, voor wie moeten zij nu kiezen?  Of komt er een nieuwe boer met vele beloften?

    De zichzelf "democratisch" noemende partijen, die een toonbeeld zijn van corruptie, leugens en bedrog, die voortdurend de mond vol hebben over "discriminatie" zijn het mooiste voorbeeld voor echte "discriminatie", zij discrimineren voortdurend 1000.000 kiezers, die zij als "mestkevers" bestempelen, omdat zij niet denken als zij.


    >> Reageer (0)
    05-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 december Nicolaas van Myra, Bisschop.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik hoop, dat alle blogvrienden,en natuurlijk ook alle bezoekers van mijn blog, iets lekkers of iets leuk in hun schoen hebben gekregen.
    Het sinterklaasfeest is oorspronkelijk een katholiek feest ter ere van de heilige Nicolaas van Myra. Over Nicolaas van Myra bestaan niet veel betrouwbare gegevens. In de eerste helft van de vierde eeuw zou hij bischop van Myra in Licie zijn geweest. Dit ligt ten zuidwesten van Antalya in zuid-Turkije. De legende, die van oorsprong Grieks is, bevat drie verhalen. De eerste gaat over de redding van drie onschuldig ter dood veroordeelde schipbreukelingen. De tweede verhaald de goede daad van Nicolaas van Myra. Hij geeft aan drie arme meisjes geld om te kunnen trouwen. Van deze legende stamt ook het oude gebruik om elkaar cadeautjes te geven. Tenslotte zou hij drie kinderen die tijdens een hongersnood om het leven gebracht werden, weer ten leven hebben gewekt. Zo werd hij de heilige van de onverhoopte goede gaven.
    Vanaf de zesde eeuw werd Nicolaas van Myra vereerd in Myra en Constantinopel. Vandaar werd deze verering verspreid over de hele Griekse en Russische kerk. In Rome en Italie werd Nicolaas van Myra vanaf de negende eeuw vereerd en in Duitsland, Engeland en Frankrijk vanaf de tiende eeuw. Vanaf daar werd de verering verspreid door de rest van Europa. In 1087 werd het gebeente van Nicolaas van Myra, uit angst voor ontering door de oprukkende Islam, ja toen ook al, overgebracht naar Bari in Zuid Italie.
    Het sinterklaasfeest heeft ook bepaalde gebruiken die van oorsprong waarschijnlijk uit een heidens winterfeest afstammen. Zo zou het eten van taaitaai en speculaas, de resten van oude offerbroden kunnen zijn.
    In de legenden die in Nederland en Vlaanderen over sinterklaas bestaan, is de Sint uit Spanje afkomstig. Dit idee heeft te maken met de handelsschepen die in de zestiende eeuw uit Spanje naar Nederland en Antwerpen kwamen en allerlei kostbare geschenken en lekkernijen meebrachten. De zwarte pieten zijn oorspronkelijk de Moorse knechten van Sinterklaas.
    Het sinterklaasfeest is lange tijd heftig bestreden geweest door de Nederlandse protestantse kerk omdat het een katholiek feest was. In 1600 is het feest zelfs een aantal jaren verboden geweest. Toch is Sinterklaas in de loop van de eeuwen een feest geworden dat ook in Nederland zeer algemeen gevierd wordt. Nu zijn er weer muggenzifters aan het werk, die zelfs het kruis op het gewaad van de Sint willen verbannen, de mijter echter was oorsponkelijk altijd al zonder kruis Het gaat deze muggenzifters echter niet om neutraliteit, deze rakkers uit de linkse kerk zijn bang enkele moslim stemmen de verlieren.
    Deze bisschop van Myra moet wel een bezondere man geweest zijn, als hij zeven eeuwen later nog zoveel stof doet opwaaien, dat zal met de linkse rakkers zeker niet het geval zijn.


    >> Reageer (0)
    04-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorlogsverklaring aan Crembo......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De blogwereld heeft de oorlog verklaard aan Crembo nadat deze een van ons gebroodroofd heeft, omdat zij het gewaagd heeft het wangedrag van zijne exellentie op haar blog openbaar te maken. Het venijnige ventje vindt dat het nu maar eens moet afgelopen zijn met die bloggers, die ongekontroleerd zo maar de waarheid durven te schrijven. In het nazi-Duitsland ging dat toen ook zo, eerst het geschreven woord verbieden en dan het gesproken woord, system Göbbels.
    Minister, is een latijns woord voor Dienaar, en Ministerie is het latijnse woord voor Dienst. In een democratie worden deze dienaars  voor een bepaalde legislatuur door het volk, van wie alle macht uitgaat, gekozen.
    Het hoort tot de opgaven van de pers, het beleid van deze dienaars te kontroleren en als het nodig is te bekritiseren. Onze politiek correcte kranten doen dat echter niet, omdat zij afhankelijk zijn van overheidssubsidies en daardoor niet meer onafhankelijk zijn. De bloggers echter zijn totaal onafhankelijk en kunnen vrij de waarheid schrijven en dat is goed zo, er wordt in de politiek al genoeg gelogen. Deze bloggers zijn al langer een doorn in het oog van dezen die vergeten hebben, dat zij dienaars van het volk zijn en door het volk betaald worden. Het venijnige ventje uit Aalter verdiend de naam dienaar van het volk zeker niet!


    >> Reageer (0)
    29-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaticaan dankt moslims voor aandacht voor God......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kardinaal Jean-Louis Tauran dankt de Europese Moslims voor hun aandacht voor God.
    De man is waarschijnlijk dement geworden.


    >> Reageer (0)
    28-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hel is losgebroken......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij het lezen van de nieuwsberichten, stel ik vast dat de wereld overspoeld wordt door godsdienstfanaten. Aanhangers van een pseudogodsdienst met middeleeuwse ideeen terorriseren de hele wereld. De "democratische" leiders van het decadente westen, die deze fanaten ook in onze contreien hebben binnengehaald, doen hun uiterste best om de ware naam van deze godsdienstwaanzinnigen te verzwijgen. Ook onze politiek correcte pers verzwijgd angstvallig de waarheid. Ook over sommige ministers in ons eigen land kunnen we ons alleen nog maar schamen. Een minister van landsverdediging, die stomdronken in New-York rondloopt, terwijl onze soldaten in Afganistan hun leven riskeren, die dan ook nog het lef heeft, de vrouw die dit bekend maakte, te broodroven door haar werkgever te bellen en hem te vertellen dat zijn bardame het ministeriele wangedrag op haar blog bekend gemaakt had. Schaamte kent Baas Ganzendonk II. helemaal niet.
    Het gaat niet goed in deze wereld, en in ons eigen land al helemaal niet, terwijl vele mensen het moeilijk hebben, de eindjes nog aan elkaar te knopen, gaan onze heren ministers rustig verder met hun plezierreisjes op kosten der gemeenschap.


    >> Reageer (0)
    22-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.300.000 Euro voor koninklijke nietsnutten......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor deze nietsnut in operette uniform betaald de belgische belastingbetaler 300.000 Euro per jaar.


    >> Reageer (0)
    18-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De E.U. poppenkast...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door de opheffing van de onschendbaarheid van Frank Vanhecke, heeft het Europees Parlement zichzelf tot politieke poppenkast gedegradeerd.
    Zelfs mensen die nooit sympatieen hadden voor het Vlaams Belang noemen dit een politieke moord.
    Het is wel in het voordeel van het Vlaams Belang, de volgende verkiezingen zullen voor de nagende en graaiende ratten der zogenaamde "democratische" partijen beslist geen Vlaamse Kermis worden.


    >> Reageer (0)
    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf miljard Euro besparen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Vijf miljard Euro besparen inplaats van cadeaus te geven!" Zei Leterme op 13 september 2008.
    Ik dacht dat hij toen aan de dotaties van de koninklijke nietsnutten dacht. Fout gedacht van mij!
    Twee maanden later verdedigt dezelfde man de 6 procentige verhoging van deze dotaties.
    Vele werkende belgen kunnen de eindjes amper nog aan elkaar knopen, terwijl deze dotaties aan het koninklijke circus van hun belastinggeld betaald worden. Het wordt hoogste tijd, dat men deze koninklijke club terugstuurd naar daar waar zij vandaan gekomen zijn, samen met de hele club leugenachtige en graaiende "democratische" ratten. 
    Hopelijk krijgen we ooit nog eens een regering waar we respect kunnen voor hebben en die geloofwaardig is. 


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De man met de rode hoed......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Telkens als ik deze foto van de man met de rode hoed zie, word ik een beetje nostalgisch, onwillekeurig denk ik dan ook aan het bekende mosselhuis "De rode Hoed" in Antwerpen. Benedictus heeft deze hoed wel uit de vaticaanse mottenkist gehaald, zijn laatmiddeleeuwse voorgangers droegen hem ook, en ik moet eerlijk toegeven, hij staat hem goed. Hij heeft nog wel meer spullen uit die mottenkist gehaald, want ik zie hem regelmatig getooid met prachtige middeleeuwse koormantels en stolas. Ik zou wel eens willen weten, of hij ook nog geloofd dat hij de plaatsvervanger van God op aarde is, hij kent de kerkgeschiedenis beslist veel beter als ik... Ik zou ook wel eens willen weten of hij in het hemelse paradijs geloofd. Zijn voorgangers wilden in elk geval steeds zo lang mogelijk in dit aardse tranendal blijven en hadden blijkbaar niet veel lust om naar het paradijs te verhuizen. 
    Onwillekeurig denk ik dan ook terug aan mijn tienerjaren in Antwerpen. Toen ik 1966 na vijf jaren verblijf in Duitsland naar Antwerpen terugkeerde miste ik iets in het straatbeeld, ik wist eerst niet wat, de ortodoxe Joden waren het niet, want die waren er nog, maar door hen wist ik opeens wat het was, ik zag geen Franciskanen, geen Kapucijners geen Dominikanen, geen Redemptoristen, geen pastoors en onderpastoors meer op straat, ook de nonnen die als Pinguins gekleed waren ontbraken en ook van de gevleugelde nonnen, die met hun breede witte kap, geen spoor meer. 
    Ik ging dan eens een kijkje nemen bij de Redemptoristen in het Hopland, want die kende ik van vroeger, maar ook de broeder portier was nu gewoon in civiel gekleed. Met die Redemptoristen had ik in het verleden een speciale band gehad, ik was als zeventienjarige een jaar in het noviciaat in Essen. Dat was gekomen door de dikke Broeder koster van het Hopland, als vijftienjarige was ik in de leer als banketbakker, mijn baas was een overtuigde katholiek en daar wij op zondag werkten stond hij erop dat ik zondagavond naar de avondmis in het Hopland ging. Bij mijn eerste bezoek daar, kwam kort voor de mis de dikke broeder Koster uit de sakristij en keek in de kerk rond, hij liet zijn blik op mij vallen en kwam dan op mij toegewakkeld en vroeg mij of ik de mis kon dienen. Ik kon dat, want als tien-elfjarige was ik, nadat mijn moeder gestorven was in Niel in het Jongenstehuis van de E,Heer Cornelis geweest en ik had vaak de mis van de heer Cornelis gediend. De broeder koster nam mij dan mee naar de sakristij en stak mij in een toog en een koorhemd en van toen aan diende ik elke zondagavond in het Hopland de mis. Zo kwam het dan, dat ik als zeventienjarige in het noviciaat van de Redemptoristen in Essen kwam. Uit mij is nooit een Redemptorist geworden, want na negen maanden had ik het wel bekeken.
    Om nu terug te keren naar het straatbeeld in Antwerpen, als ik nu in de stad kom, zie ik daar allerhande vreemdgeklede Imams rondlopen, die met onze Cultuur niets te maken hebben.
    Daarom zou ik toch liever het oude straatbeeld met Dominikanen, Kapucijners Franziskanen, Jesuiten, Redemptoristen, nonnen en pastoors en onderpastoors in toog en vooral de gevleugelde nonnen terugzien. De enigen, die trouw gebleven zijn aan hun overtuiging en traditie zijn de orthodoxe Joden en die horen bij het Antwerpse straatbeeld en zijn ook een deel van onze cultuur.
    Men kan van Rome en de hele katholieke Kerk zeggen wat men wil, maar het hoorde bij onze cultuur, daarop zijn toch al onze waarden opgebouwd. Daarom word ik steeds een beetje nostalgisch als ik de man met de rode hoed zie. 


    >> Reageer (0)
    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het leven van Peter Paul Rubens.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De jonge Rubens.
    ,
    In het jaar 1590 keerde de weduwe Rubens, Maria Pypelelinckx, met haar drie kinderen, Blandina, Fhilip en Peter uit Keulen naar Antwerpen terug.
    De dertienjarige Peter kreeg toen les van meester Rombout Verdonck in een huis achter de kathedraal, hij zat er in dezelfde klas als de toen zestienjarige Balthasar Plantijn-Moretus. In het klaslokaal was  geen verwarming en de winters waren nog zodanig koud dat de Schelde  dichtvroor.
    Peter, Balthasar en de elfjarige Nicolaas Liemaeckers, die uit Gent naar Antwerpen gekomen was, waren met elkaar goed bevriend.
    Toen bleek, dat Peter bij meester Verdonck niets meer kon leren, stuurde zijn moeder hem als page naar gravin de Lalaing naar Oudenaarde, Peter legde zich eerst daarbij neer, toen zijn jongere vriend Nicolaas Liemaeckers ook als page bij de gravin werd aangenomen.


    >> Reageer (0)
    04-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen toen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen was het in Antwerpen nog goed leven !
    Chiro Sint Andries 1960.
    En nu ? ?


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De poppenkast is voorbij.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het theater is voorbij.
    De wereld heeft een nieuwe Messias.
    Heer erbarm u over ons!


    >> Reageer (0)
    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islam is vrede......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Wie zonder zonden (fouten) is, werpe de eerste steen !
    Wie dacht dat deze barbaarse praktijken, die meer als tweeduizend jaar geleden door Jezus van Nazareth scherp veroordeeld werden, alleen maar in bijbelse verhalen voorkomen, vergist zich. Deze foto is zeer recent. In de vredelievende godsdienst van de profeet zijn alle mannen zonder zonde. Nadat deze arme vrouw ingegraven was werdt zij met stenen beworpen tot ze stierf. Het geschonden gelaat van de mens! Ik heb nog geen enkele "demokratische" politieker tegen deze barbaarse gebruiken protesteren horen. Zelfs het Vatikaan verbroederd met deze barbaren en de nieuwe bischop van de stad van Allah reikt hen de hand.


    >> Reageer (0)
    24-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is er nog hoop ? ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na het lezen, van de recente schandalen in politieke kringen, ben ik enkele dagen sprakeloos geweest. De vis stinkt tot aan de kop. Er schijnt in dit land geen enkele instantie meer te zijn die nog betrouwbaar is, overal is er corruptie en zakkenvullerei, de ratten der "demokratische" partijen schamen zich voor niets meer en nagen en graaien waar wat te nagen en te graaien valt. Valse getuigschriften, canapèbenoemingen en leugens zijn aan de orde van de dag. En, de ministers weten steeds van niets...er is ooit een tijd geweest, dat men voor bepaalde politieke figuren, ook dan als men het met hun politiek niet eens was, respect kon hebben maar dat is voltooid verleden tijd. Onze steden zijn totaal verloederd, van de geschiedenis van Troja heeft men niets geleerd, het is ook te betijfelen of de rode rakkers, die de Marokkaanse paarden hebben binnengehaald, ooit van Troja hebben gehoord of gelezen. Mijn mooiste jaren heb ik in Antwerpen doorgebracht, als Miva-agent, zo heete de tram- en busbestuurders van de Lijn toen, heb ik op alle tram-en buslijnen gereden, we zaten toen niet in een kooi opgesloten maar hadden een goed en vriendelijk contact met de reizigers, Antwerpen was een gezellige en gemoedelijke stad.  Mijn vader, grootvader en overgrootvader waren Antwerpenaren en zij waren trots op hun stad. Ik woon er nu al lang niet meer, maar ik ga er nog graag heen, omdat ik af en toe onze Kathedraal, het Steen, het Rubenshuis en de vele andere prachtige gebouwen nog eens wil terug zien, maar ik voel mij er niet meer thuis. Toen ik in Borgerhout kwam, dacht ik in Marokko te zijn. Met tram en bus rijden is er gevaarlijk, vele mensen wagen zich ´s avonds niet meer op de straat en zelfs bij klaarlichte dag worden tram en busbestuurders ziekenhuisrijp geslagen. In de buurt van het Astridplein, waant men zich in Afrika, dat is niet meer de stad van mijn ouders en grootouders. Anderen met een vreemde middeleeuwse cultuur, die ons als ongelovige honden betrachten, hebben zich van deze stad meester gemaakt en de ratten van de "democratische" partijen hebben dat mogelijk gemaakt. De geboortecijfers zijn gestegen, maar het zijn geen Vlaamse kinderen, de meesten heten Mohamed of Sarah. In enkele jaren zullen zij in de meerderheid zijn en zal Antwerpen een Marokkaanse burgemeester hebben, wat schieten we dan nog op met een onafhankelijk Vlaanderen als onze steden door vreemdelingen bevolkt worden die er ook het bewind voeren ? ?
    Ik zou graag de mening van mijn medebloggers over dit probleem willen weten. Is er nog hoop ? ? ?


    >> Reageer (1)
    18-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen woorden meer.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alles wat ik vandaag wou schrijven, hebben Angeltjes en Digitalia al geschreven, en ik moet het eerlijk toegeven, zij kunnen het beter als ik. Het is dus zover, Rotterdam wordt Marokkaans, de strijd van de Watergeuzen was dus tevergeefs. Maar ook in ons bankroete ten onder gedoemde belgenland ziet het er voor de socialistische burgemeesters niet goed uit, ook in Antwerpen, Luik enzv. wemelt het van kandidaten met twee paspoorten. Nog erger ziet het er uit voor de rode en groene "damen", mijn grootmoeder die een dame was, zou gezegd hebben: "viswijven" zij zouden er goed aan doen zich met een boerka te verhullen, voor Laurette Onkelinx stel ik voor, een rode boerka, versiert met sikeltjes en hamertjes en vijfhonderd Euro biljetten, voor Mie vogels, een giftgroene boerka versiert met allerlei vogeltjes, voor Betina Geysen een kleurloze boerka met slapende leeuwtjes en voor mis Du Rupo een knalrode boerka versiert met grote stijve...strikjes. Veel vrouwelijke charme zullen we daarbij zeker niet missen.

    Daar ik vandaag ook de kranten gelezen heb, weet ik nu dat ik arm ben.

    Ik dacht het al wel, maar nu ben ik zeker. Dus leef ik verder als kluizenaar, maar er is geen nood, het ontbreekt mij aan niets, ik kan mijn internetaansluiting nog betalen en elke avond mijn twee tot drie glaasjes wijn drinken. De olieverwarming heb ik wel moeten ruilen tegen houtverwarming maar dat hoort bij het Kartuizerleven, ik ben wel een moderne Kartuizer want ik heb zelfs nog een achtien jaar oude Golf die het nog prima doet dankzij een goede gewetensvolle garagist.

     


    >> Reageer (0)
    15-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De begroting is rond, maar bijna niemand geloofd de leugens...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De begroting is rond, maar bijna niemand geloofd de leugens van de schaduwregering van de Yperse geitenboer, de man heeft inmiddels alle geloofwaardigheid verloren. Niettegenstaande zijn partijgenoten massaal weglopen plakt hij verder aan zijn stoel in de Wetstraat 16. 74,54 % hadden tot nu toe in de pol van de STANDAARD geen vertrouwen meer in deze schijnregering.
    Na de volgende verkiezingen zal men hem waarschijnlijk met stoel en al uit de Wetstraat moeten buitendragen.


    >> Reageer (0)
    11-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jörg Haider...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Europa is door een merkwaardig "ongeval" een stuk armer geworden.


    >> Reageer (0)
    08-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merkwaardige transacties....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Is onze verlichte eerste minister in zijn oneindige weisheid de staatskas aan `t leegroven?


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikanen mogen geen Duivels Bier......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De puriteinse Amerikanen mogen geen duivels bier.


    Geef mij maar nen goeie Vlaamse  Duvel !


    >> Reageer (1)
    07-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inflatie ???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik was blij dat hij kwam, eindelijk gedaan met Franken, Marken en Guldens.
    Nu echter stel ik vast, dat hij van week tot week minder waard wordt. Ik moet er steeds meer geven voor hetzelfde aantal dezelfde producten.


    >> Reageer (1)
    06-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Italie nu ook Duitsland........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Duitse bondsregering heeft besloten de grondwet aan te passen, zodat toekomstig het leger, die Bundeswehr, ook binnen de Duitse grenzen ter versterking van de politie kan worden ingezet. Eindelijk een zinvolle beslissing die ook bij ons langzaam noodzakelijk wordt.


    >> Reageer (0)
    04-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan de Vlamingen zich weer eens laten vangen??
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    800.000 Vlamingen gaven bij de laatste verkiezingen hun stem aan Leterme, inmiddels moeten zij wel inzien, dat ze zich schromelijk vergist hebben. Maar nu komt het: bij de nieuwste peilingen schijnt LDD het Vlaams Belang voorbij te steken, in zover deze peilingen te vertrouwen zijn, als het echter waar zou zijn, ben ik stom verbaasd. Gaan zij zich nu weer eens laten vangen? Heeft men in Vlaanderen nu nog niet begrepen, dat al deze zogenaamde "Vlaamse" splitterpartijen maar één doel hebben, nl. het Vlaams Belang kapot te maken. In werkelijkheid zijn deze partijen niet zo Vlaams, als zij eenmaal een zetel in het federale parlement hebben, worden zij rasechte Belgen. De Heer De Decker zal met plezier een kopje koffie met zijne Majesteit drinken. Vlamingen, wordt nu eindelijk eens wakker! 


    >> Reageer (0)
    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De koninklijke reislust........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niettegenstaande zijn gezwam over de armoede van zijn landgenoten in zijn 21 Juli toespraak is de reislust van zijne majesteit en zijn madam niet te temperen. De eerste vijf maanden van dit jaar vlogen zij helemaal privaat op kosten van ons allen voor 131.000 Euro met een legervliegtuig op vakantie. Dit terwijl vele van deze landgenoten het met een totaal inkomen van 10.000 Euro per jaar moeten stellen.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De man van wonderbare geldvermering.....Mob van de dag...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mop van de dag
    De man van de wonderbare geldvermering, die geloofde dat een Afrikaan van één bankbiljet drie kon maken, het parlementslid Van Assche, die omdat hij daardoor de partij hopeloos belachelijk gemaakt had, door het Vlaams belang uit de partij werd uitgeloten is nu overgestapt naar lijst DDD. Van een partij die zulke onozelaars in haar rangen opneemt, is niet veel goeds te verwachten. Mischien hopen ze met hem de partij te verdrievoudigen. Eigenlijk zou de man beter zijn overgestapt naar Leterme want die zoekt naarstig naar enkele miljarden.


    >> Reageer (0)
    01-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het politiek theater.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het politiek theater was nog nooit zo dramatisch als de laatste 15 maanden, de leugen regeert dit land. Corruptie tot in de hoogste kringen, de heer minister wist het niet... de tuchtcomissie is nu opgestart, dat zal natuurlijk op niets uitdraaien, want de pseudo Waal met het strikje houdt zijn beschermende hand over het hoofd van de man in operette uniform. De overloper Verstrepen probeert zijn politieke tegenstrevers in een slecht daglicht te plaatsen met roddels over hun priveleven op een walgelijke kinderachtige manier, zou het ventje mischien onder het bed van zijn vroegere partijvoorzitter gelegen hebben? Beslist geen reclame voor LDD.
    De rode rakkers vallen op hun knieen voor de predikers van de vredelievende godsdienst van de profeet, merkwaardig, in het verleden hebben deze rode rakkers steeds met man en macht verzocht alles wat Christelijk was te verguizen, ik kan mij niet herinneren, dat zij de Christenen ooit gefeliciteerd hebben bij het eindigen van de veertigdaagse vastentijd. Dat er ook nog een paar wereldvreemde pastoors zijn, die dit spel meespelen, is helemaal het toppunt. Daar het eigen volk inmiddels kan lezen en schrijven, zoeken zij nu wel andere dommen die nog niet zover gevorderd zijn.
    Het CDNV gaat nu terug de weg op van de oude CVP en wordt bij de volgende verkiezingen ongeveer 30 % kleiner, maar hun verlichte voorman schijnt dat nog niet begrepen te hebben, het voornaamste is, dat hij er zit in zijn geliefde Wetstraat 16, om hem daar eindelijk weg te krijgen zullen wel een paar krachtige mannen nodig zijn.
    Het geloof van het volk in deze politieke knoeiers is nog nooit zo klein geweest en het ziet er niet naar uit dat het ooit nog groter zal worden.


    >> Reageer (0)
    26-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe kermisatractie.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Baas Ganzendonk II. maakt van het leger een kermisatractie in Aalter.

    Wordt het niet lanzaam tijd voor nieuwe verkiezingen ? ?


    >> Reageer (1)
    25-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag een nieuwe mop......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Elke dag een nieuwe mop,

    De Gucht hoopt op beter bestuur in Congo ! !


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zij plakken allemaal aan hun stoel......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog een die aan zijn stoel vastplakt, schaamte kennen deze jongens niet !


    >> Reageer (0)
    24-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.800.000 bedrogen Vlamingen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb geen partijkaart van het Vlaams Belang, ik kan zelfs mijn stem niet aan het VB geven omdat ik in de Duitstalige Gemeenschap woon, maar ik ben Vlaming, en omdat ik Vlaming ben volg ik al jaren gespannen de politiek in Vlaanderen. Ik herinner mij nog de tijd van de opkomst van de Volksunie, onmiddelijk stonden toen alle andere partijen bereid, deze nieuwe Vlaamse partij een bruin kleurtje te geven, en op de preekstoel werd al direct gezegd dat men als Katholiek niet voor deze partij mocht kiezen. Vanaf dat moment gaf ik mijn stem aan de Volksunie. Als tiener was ik Giroleider in de Sint Andries Parochie in Antwerpen, Sint Andries was toen vuurrood, en toch hadden wij daar een bloeiende Girogroep. Al heel snel begreep ik, waarom al die mensen die hun kinderen wel naar de Chiro stuurden, rood stemden, de socialisten waren toen de enigen waarvan ze een beetje welstand te verwachten hadden, van de andere partijen hadden ze niets te verwachten, toen waren er ook nog echte socialisten. Als ik dan de eerste keer ook mijn stem mocht afgeven, heb ik rood gestemd. Maar toen kwam dus de Volksunie, tijdens mijn legerdienst op de Luchtbal in Antwerpen begon ik te begrijpen hoe antivlaams dit belgische systeem was, omdat ik in de kazerne ´t Pallieterke in mijn bezit had, kreeg ik acht dagen cachot, vanaf toen kreeg alleen de Volksunie nog mijn stem. De teloorgang van de Volksunie heb ik niet bewust meegemaakt, ik woonde toen in Nederland en zo heb ik ook de opkomst van het Vlaams Blok, niet meegemaakt, met spanning heb ik wel het proces tegen het Vlaams Blok vervolgd, toen woonde ik reeds in de Duitstalige Gemeenschap. Met diepe verontwaardiging zag ik toen het laffe gedoe van die partijen die zichzelf "demokratisch" noemden en op de meest ondemokratische manier één miljoen kiezers als mestkevers bestempelden, en één miljoen stemmen negeerden. Zo is het tot nu toe gebleven. Ik twijfel er nog steeds aan, of de stemuitslag bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen op een faire manier heeft plaatsgevonden, computerstemmen is totaal onbetrouwbaar, iedereen die een beetje computerervaring heeft weet dat, er kan heel makkelijk manipuleerd worden. Ik begrijp niet, dat er nog zovele Vlamingen zijn, die de leugenachtige verdachtmakingen tegen het Vlaams Belang geloven. In welke zin zou het Vlaams Belang racistisch of ondemocratisch zijn? Bij mijn weten is het Vlaams Belang de enige partij die consequent de belangen van het Vlaamse Volk verdedigd en even consequent de uiteindelijke onafhankelijkheid van Vlaanderen wil. Het Vlaams belang is de enige partij die zich verzet tegen de voortschrijdende islamisering van Europa, wie dit gevaar nog niet bemerkt heeft, moet stekeblind zijn of kijkt niet verder als zijn kerktoren, deze mensen zullen zich dan ook niet moeten verbazen, als op zekere dag een halve maan op die toren staat in de plaats van het kruis. Ook onze sexueel anders geaarde medemensen zouden eingelijk aan de kant van het Vlaams Belang moeten staan en zich mee moeten verzetten tegen deze islamisering.
    Het kan zijn, dat er ook bij het Vlaams Belang madatarissen zijn die meer aan hun eigen belang als aan dat van Vlaanderen denken, enkele zijn reeds overgelopen naar LDD omdat zij daar een beter postje hopen te krijgen, dat LDD deze overlopers aanneemt pleit niet in het voordeel van deze partij, overlopers zijn veraders. Ik ben er echter van overtuigd, dat de overgrote meerderheid van de mandatarissen van het Vlaams Belang het vertrouwen van de Vlamingen verdienen en als die 800.000 bedrogen Vlamingen bij de volgende verkiezingen hun stem toevoegen aan de miljoen kiezers die het Belang reeds heeft, kan het Vlaams Belang eindelijk bewijzen dat het hen werkelijk om het belang van Vlaanderen gaat. Iedereen moet toch een faire kans krijgen !


    >> Reageer (0)
    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwachten......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het NVA heeft dan eindelijk dát gedaan wat elke rechtgeaarde Vlaming van hen verwacht had. Maar nu is het afwachten, het gekonkelfoes achter de schermen is reeds begonnen, natuurlijk zijn alle zogenaamde "demokratische"
    partijen bang voor nieuwe verkiezingen want het zou wel eens een gitzwarte zondag kunnen worden. In welke partijen de ware MESTKEVERS zitten weten we ondertussen wel.
    Vlaanderen ontwaak ! ! ! Maar hoedt u voor L.D.D. een liberaal, antivolks, blijft liberaal, Vlamingen laat u niet beetnemen ! ! Postjesjagers hebben we in het verleden al genoeg gehad, de heer De Decker drinkt graag een kopje koffie met zijne Majesteit als hem dat een plusche zetel in de federale regering kan brengen. Het gaat hem niet om Vlaanderen maar om zijn eigen ego. Dat er in het V.B. ook postjesjagers zijn is zonder twijfel, onder alle koren is er kaf, maar die lopen nu naar L.D.D. in de hoop eindelijk ook een vetbetaald postje te krijgen, dat zijn die, die zich om het eigenbelang en niet om het belang van Vlaanderen bekommerd hebben, dat kan men echter van de overgrote meerderheid der partij der zogenaamde "mestkevers" niet beweren. Vlamingen, ontwaak eindelijk en trek alle eindelijk aan het Vlaamse zeel, het gaat om Vlaanderen.


    >> Reageer (0)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet wijzer geworden....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De drie Koninklijke hofnarren zijn ook niet wijzer geworden maar mischien wordt de Duitstalige "Oberbürgermeister" toch nog baron bij de volgende lintjesregen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recht op vrije meningsuiting door rode en groene Ideoten verhinderd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als we nog 20 jaar verder zijn, zullen de rode en groene ideoten die vandaag in Keulen een vreedzame demonstratie tegen de voortschrijdende islamisering van Europa met brutaal geweld verhinderd hebben niet meer betogen, want dan zitten zij allemaal braaf in de moskee te bidden, de groene Rohte Claudia zal zich dan wel met een Burka moeten verhullen en met haar al die andere groene en rode matronen. En voor sexueel anders geaarde medemensen zal het er niet meer rooskleurig uitzien.
    Het linkse gespuis, een andere naam kan ik aan deze volksverraders niet meer geven, heeft kennelijk de werkelijkheid nog niet begrepen, maar dat was ook niet te verwachten van ideoten.


    >> Reageer (0)
    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goed nieuws voor onze nieuwe landgenoten, het kindergeld wordt verhoogd!
    De Belgische bevolking gaat naar de twaalf miljoen......

    Hoeveel toekomstige oude Belgen werden er in de voorbije jaren geaborteerd??
    Ja, zo gaat dat als een volk degenereerd en kinderen in de moederschoot doodt, dat is in de Islam tenminste verboden, ja, ook de weinig goede dingen die deze in vele andere dingen wereldvreemde religie predikt moet men durven toegeven. 

    Als het Europese volk geen afstand neemt van de rode en groene wereldvreemde idioten en niet tot zijn oude waarden terugkeerd, is de ondergang van het Avondland bezegeld.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop van de dag........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mop van de dag :

    De pot verwijt de ketel dat hij zwart is !!!

    De geloofwaardigheid van onze "demokratische" partijen grenst aan die van de voormalige Demokratische DDR.


    >> Reageer (0)
    14-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Cadeaus meer voor profiteurs.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vijf Miljard Euro besparen in plaats van cadeaus te geven !

    Dus geen dotaties meer voor nietsnutten en geen snoepreisjes meer voor de heren ministers en hun aanhang!

    Zou Leterme dat zo gemeend hebben???


    >> Reageer (0)
    12-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa ja, maar wel zuiver Europees....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit Europa willen wij niet ! ! !


    >> Reageer (0)
    11-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waals-Brusselse Republiek levensvatbaar......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze eminente Waalse minister heeft in een zatte bui weer iets nieuws bedacht, de Duitstalige Gemeenschap heeft hij daarbij wel helemaal vergeten.
    Zijn even eminente collega met het strikje, had het ook al eens over "duitstalige Walen". Maar dat willen de duitstaligen werkelijk niet zijn, zo makkelijk laten zij zich niet strikken.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steng Veboden.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rozen neerleggen is in Brussel streng verboden !


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo is het....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een oeroude wijsheid,

    Een volk krijgt steeds de regering die dat volk verdiend.

    Arm belgenland !


    >> Reageer (0)
    09-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet gefilterde nieuwsberichten.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet gefilterde nieuwsberichten vindt je niet in onze politiek-correcte kranten, maar bij Seniorennet be. Angeltjes en bij Seniorennet be.Digitalia. Warmstens aanbevolen!


    >> Reageer (0)
    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oproep aan alle landgenoten, die met moeite de eindjes nog aan elkaar kunnen knopen en dat zijn er volgens recente schattingen meer als een miljoen !

    Wij bezetten zoveel mogelijk kerken en openbare gebouwen en gaan in hongerstaking. Wij houden hardnekkig door, tot de vaderlandse pers en waarschijnlijk ook een paar ministers een kijkje komen nemen en wij zeggen hen, dat we vastbesloten zijn onze staking vol te houden, tot de regering de BTW voor de stookolie en de stroom en gasrekeningen van 21 procent naar 6 procent verlaagd.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims willen dit...Moslims willen dat......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij willen ook wat, wij zijn gastvrij, maar Europa is ons huis en van onze gastvrijheid mogen de gasten geen misbruik maken!!!!

    Het Europese volk is dat eeuwige Moslim gezeik spuugzat. Als deze heren zich niet aan onze cultuur en gebruiken willen aanpassen, dan moeten zij terug gaan naar daar wij zij vandaan gekomen zijn. Onze cultuur is Christelijk-Joods, op deze cultuur is Europa opgebouwd en aan deze cultuur willen wij vasthouden. Wij willen ons niet laten islamiseren omdat wij niet naar de middeleeuwen willen terugkeren.
    De kruik gaat zolang te water tot ze barst, het Europese volk is niet bereidt zich een wereldvreemde middeleeuws barbaarse cultuur te laten opdringen. Bij ons zijn vrouwen geen minderwaardige wezens, zij hebben dezelfde rechten en plichten als de mannen, bij ons worden homos en lesbiennes als volwaardige burgers respecteerd. Bij ons zijn ook mensen die geen Godsdienst belijden volwaardige burgers en niemand zal op de idee komen hen daarom een stroo breed in de weg te leggen, dat is onze Europese cultuur en wie bij ons wil leven en van onze sociale voorzieningen wil genieten, zal zich aan deze cultuur moeten aanpassen. Wie dat niet wil, hoort hier niet thuis.


    >> Reageer (1)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De "wijze" uit het oosten......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Telkens, als ik politieke blaaskaken zie, die zelfvoldaan, grijnzend in de camera´s der persfotografen blikken, krijg ik een misselijk gevoel in mijn maag.


    >> Reageer (0)
    03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De winter voorraad.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De hout voorraad voor de winter is binnen !
    De stookolie is voor de meesten onder ons onbetaalbaar geworden.
    Met kernenergie zouden wij alle huishoudens van het hele land goedkoop kunnen verwarmen en onafhankelijk zijn van andere landen !


    >> Reageer (0)
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze trouwe vrienden.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Avondgebed......


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa's terugkeer naar de middeleeuwen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De invasie is al ver gevorderd, Europa keerd naar de middeleeuwen terug.

    Vele Europeanen schijnen het nog niet gemerkt te hebben !


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwe vrienden....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dieren zijn vaak onze trouwste vrienden !


    >> Reageer (0)
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetstraat, 16 ......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hij zit er en hij blijft er zitten, ook zonder staatshervorming !!


    >> Reageer (0)
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.God is Geest !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    God is Geest, zuiver Geest.
    Deze Geest heeft geen boeken geschreven of laten schrijven, de mensen die deze boeken geschreven hebben, hebben een God geschapen naar hun beeld en gelijkenis. Onze geest, die bij de dood ons lichaam verlaat, is een deeltje van deze Goddelijke Geest, die het absolute Licht is, en moet noodzakelijker wijze naar zijn oorsprong terugkeren. Het kan echter lang duren eer wij dat absolute licht kunnen verdragen en met onze oorsprong herenigd worden, deze periode noemde men in de Katholieke leer het vagevuur. Met vuur en pijn heeft dat echter niets te maken en dat gebeden van nog levenden deze periode zouden kunnen verkorten is natuurlijk onzin. Het zal wel een periode zijn van diep verlangen naar eenheid met God, die het absolute Licht is. Niets in het Universum kan verloren gaan. Van de Geest God kunnen wij ons geen beeld maken, onze verstandelijke vermogens zijn daarvoor te klein wij kunnen God ook niet dienen met gebeden en andere ceremonien, het enige dat teld is de liefde voor elkaar en voor al het geschapene. Dat bedoelde Jezus van Nazareth, als hij zei, "alles wat gij aan één der geringsten der mijnen, zijn medemensen, gedaan hebt, hebt ge aan mij gedaan. Ook hij was en is een deeltje van de Geest God, zolang er mensen zijn die onrecht moeten verdragen, doen wij ons zelf geweld aan.
    Dit is geen nieuwe leer, maar de voorzichtige overweging van een zoekende.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machtigte vrouw van de wereld !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mevrouw Merkel is op het ogenblik de machtigste vrouw ter wereld !
    Tegen de voortschrijdende islamisering van Duitsland schijnt zij echter machteloos te zijn.
    Hopelijk komt zij de regerende Burgemeester Wowereit te hulp als enkele relieuze fanatiekelingen hem wegens zijn sexuele geaardheid van het hoogste gebouw van Berlijn willen werpen. Maar waarschijnlijk heeft deze rode rakker nog niet begrepen dat zijn nieuwe medeburgers hem in werkelijkheid diep verachten. Dat zou toch ook een teken aan de muur moeten zijn voor sommige rode en groene potentaten in ons land, Islamieten mogen geen roze strikjes !



    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen sancties tegen Rusland....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurlijk komen er geen Europese sancties tegen Rusland !


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Christendom is een mooi sprookje !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Christendom is een mooi sprookje, God wordt mens in de persoon van Jezus van Nazareth. Deze mens geworden God klaagt de toenmalige Joodse klerus aan en zegt, dat zij witgekalkte graven zijn, binnenin vol rottigheid. Hij kiest de zijde van de overspelige vrouw, die gestenigt zou worden, in sommige godsdiensten bestaan deze praktijken nog, en zegt, dat wie zonder zonde is, de eerste steen mag werpen. Hij zegt ook, dat de Sabath (de zondag) voor de mensen daar is en niet omgekeerd. Verder zegt hij, dat men het rijk Gods niet in de tempel moet zoeken, wij zouden nu zeggen, niet in een kerkgebouw, maar wel in het hart van de mens. Hij zegt, dat wij alle mensen moeten behandelen zoals we zelf behandeld willen worden en dat de naastenliefde het hoogste gebod is. Hij kiest de zijde van de armen en de verdrukten en haalt daardoor de haat van de machtigen op zich, die dan de mens geworden God laten kruizigen.
    Later hebben weer andere potentaten dit sprookje uitgebouwd met allerlei theologische spitsvondigheden en dogma´s. Pausen, kardinalen en bisschoppen, die in de naam van God de mensen wilden tiraniseren, die het volk hebben uitgebuit en aanspraak maakten op absolute Goddelijke macht, "heilige vaders" die oorlogen veroorzaakten en zich daarbij beriepen op Goddelijk gezag en die andersdenkenden op de brandstapel brachten. Deze duistere tijden hebben wij gelukkig achter ons gelaten.
    Intussen weten we, dat het een sprookje is, we weten nu dat priesters geen tovenaars zijn, die brood en wijn in het lichaam en bloed van God kunnen veranderen, maar dat de Eucharistieviering een mooi symbool van samenhorigheid is. Maar, op dit sprookje is onze hele cultuur opgebouwd en omdat het een mooi sprookje is, is dat goed zo. Onze middeleeuwse kathedralen zijn werkelijk stenen gedichten van hemelheimwee, zoals de dichter, Wies Moens, in zijn gedicht, Torens van Dietsland, treffend zegt. De mens heeft behoefte aan sprookjes en zoekt het hogere om weg te komen van het platvloerse alledaagse, de wereld waarin we leven is al somber en grijs genoeg. Het mooie aan dit sprookje is, dat daarop onze hele cultuur is opgebouwd, onze cultuur van naastenliefde, van verdraagzaamheid tegenover elkaar en van eerbied voor het leven en voor elk levend wezen en onze cultuur van respect voor de zienswijze en het geloof van anderen. Daarom mogen wij niet dulden, dat er nu bij ons figuren opduiken, die de praktijken van onze middeleeuwse pausen, kardinalen en bisschoppen weer in de praktijk willen brengen en zich daarbij weer op goddelijk gezag beroepen. Wij moeten hen duidelijk maken, dat wij trouw willen blijven aan ons Christelijk sprookje, ontdaan van alle dogma´s en middeleeuws bijgeloof, in de geest van naastenliefde en eerbied voor elkaar, en dat zij, wanneer zij bij ons willen leven, zich aan deze, onze cultuur, zullen moeten aanpassen. Gastvrijheid is goed, maar de gast mag niet verlangen, dat de gastgever zich aan zijn gebruiken aansluit.


    >> Reageer (0)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie kent dit lied nog ???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ....En weet, kameraad, het verleden herleeft
    want de kerels, ze keren weerom,
    de kerels, de kerels, ze keren weerom,
    voordat Vlaanderens burcht begeeft!

    Waar zijn de idealisten die dit lied eenmaal gezongen hebben??
    Of ben ik de enige overlevende?
    Het was het Chirolied van de kerels...En, wat is er van de Chirojeugd overgebleven?? Zijn er nu geen echte kerels meer?


    >> Reageer (0)
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiekers en het Volk...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Politiekers houden het volk voor dom, en zij hebben gelijk,
    hoe konden anders 800.000 Vlamingen hun stem aan een geitenboer geven? ?

    Ja, de waarheid is altijd hard, maar de feiten geven mij wel gelijk, van alle beloften is er niet één in vervulling gegaan. Om het met de woorden van de betreffende te zeggen: "wie gelooft die mensen nog?"


    >> Reageer (0)
    25-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georgie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nadat de tandeloze tijger, Europa, zich afhankelijk heeft gemaakt van het Russische aardgas, wist Poetin dat hij ongestraft Georgie kon binnenvallen, hopelijk is dit niet eerst het begin !


    >> Reageer (0)
    24-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord aan Mandy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie zich eenmaal afhankelijk gemaakt heeft kan moeilijk terug.

    Zonder olie stort onze hele economie in elkaar.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gouden Kalf 2008
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gouden kalf 2008


    Steeds meer Europeanen buigen zich naar Mekka ! ! !


    >> Reageer (1)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse rechters noemen Islam gewelddadig.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                           Zweedse rechters noemen Islam gewelddadig!



    Zweedse rechters hebben bij Moslimorganisaties een storm van verontwaardiging doen losbarsten. Een Moslim, die verzocht had zijn vrouw te vermoorden, werd tot acht jaar gevangenis en aansluitende uitwijzing veroordeeld. Zijn motieven zijn karakteristiek voor de Arabische cultuur en zijn godsdienst die in de kern gewelddadig zijn, luidde het in de oordeels verkondiging.

    Eerst enkele dagen daarvoor had de gepensioneerde vrouwelijke rechter Bodil Schibli meer bescherming der Zweden voor fanatieke immigranten verlangt, die geen andere grond hebben, in Zweden te zijn, als op kosten der belastingbetalers te leven. Zij vorderde een verbod van de Islam en zijn verbreiding in Zweden en beweerde dat, 90 procent der rechters in Zweden haar mening delen.


    Bron: Politically Incorrect-http: // www. pi- news. net-





    >> Reageer (0)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij moeten tot onze oude wortels terugkeren !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zowel de Vlamingen als de Walen moeten tot hun oude Christelijke wortels terugkeren. Onze cultuur is op deze Christelijke waarden opgebouwd.
    Met Christelijke waarden meen ik niet de klerikale dictatuur die ook wij gekend hebben, maar het princiep van de naastenliefde en de eerbied voor het leven en voor elk levend wezen. De leer van Jezus van Nazareth, die telkens opnieuw gekruizigt wordt, zolang er één mens is die mishandeld wordt, zolang er één mens is die honger lijdt, zolang er één mens is die onrecht moet verdragen, zolang er één mens is die lijdt.
    De eenvoudige Waalse arbeider en de eenvoudige Waalse boer zijn niet de schuld van de onbestuurbaarheid van dit land, zij werden tientallen jaren belogen en bedrogen door een bende machtgeile corrupte politiekers waarvan de meesten niet eens van Waalse oorsprong zijn.
    Het leven in het gemeenschappelijk huis Europa kan alleen maar dan goed zijn als wij tot deze Christelijke wortels terug keren. Wij mogen geen vreemde overheersing of kultuur dulden, voor een middeleeuwse pseudo godsdienst mag er in dit Europa geen plaats zijn, een nieuwe klerikale dictatuur, die wij moeizaam van ons afgeschut hebben, mogen wij niet dulden. Godsdienstvrijheid is goed, elk mens heeft het recht te geloven zoals hij wil en niemand heeft het recht zijn zienswijze of overtuiging aan anderen op te dringen, maar als wij zouden afwijken van onze Christelijke waarden zou dat de ondergang van het Avondland betekenen.


    >> Reageer (0)
    19-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omdat ik Vlaming ben !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waarom ik voor geen vreemde buig ?

    Omdat ik Vlaming ben ! !

    Dat we Vlaming zijn is het werk van God !
    Dat we belgen zijn is het werk der diplomaten !
    Guido Gezelle


    >> Reageer (0)
    17-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen 2008
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik woon nu al twintig jaar in de Duitstalige gemeenschap en ik voel mij hier ook happy, maar af en toe krijg ik heimwee naar Antwerpen, daar heb ik mijn tienerjaren en later ook mijn dertigerjaren verbracht.
    Vorige week was ik dan weer eens enkele dagen thuis, maar niet helemaal. Met tram 10 reden we van Eksterlaar tot aan het centraal station, vanaf de Dageraadplaats tot het Astridplein waren mijn broer en ik de enige oude Belgen. Het Astridplein kende ik niet meer terug, het is een lelijke grote kale plek geworden met twee meter brede fietspaden en ook nog een klein beetje plaats voor de voetgangers. De architekt die dat bedacht heeft moet wel een eerstejaars student geweest zijn, en wie mag er wel aan die vele koperen nagels verdiend hebben??? Als ik voor elke sigarettenpeuk die daar aan de tramhalte lag één Euro zou gekregen hebben, dan was ik minstens 1000 Euro rijker geweest. Autochtonen waren ook daar zeltzame eksemplaren.
    De uitbouw van het centraal station is fantastisch, maar ook daar, alhoewel er elke twee meter een vuilnisbak staat, overal lege bier en frisdrank blikjes en andere rommel.
    Op de Groenplaats kreeg ik eindelijk het gevoel weer in Antwerpen te zijn, en in het Rubenshof voelde ik mij met een Bolleke weer thuis.
    In de Sint Andrieskerk kwamen vele oude herinneringen boven, daar hadden wij toch elke zondagmorgen onze groepsmis met de Chirogroep. Ik zie ze nog allemaal voor mij, de pastoor en de onderpastoors van toen, toen mijn blik op het orgel viel dacht ik onwillekeurig aan de toenmalige koster en organist, dhr. Doggen terug en ook aan Adriaan Bank die  ook af en toe het orgel bespeelde.
    Ook bij Tearoom Van Hecke in de Nationalestraat vond ik een stuk oud Antwerpen terug en de Brusselse wafel met slagroom en warme krieken smaakte heerlijk.
    Met tram 8 reden we door mijn oude vertrouwde omgeving door de Lange Leemstraat naar Eksterlaar terug.
    Telkens als ik dan weer in de Duitstalige gemeenschap terugkom stel ik mij de vraag of ik Antwerpen volgend jaar nog eens zal mogen terugzien en of er dan nog wel echte Antwerpenaren zullen wonen, ik hoop het.


    >> Reageer (0)
    09-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open brief aan zijne majesteit de koning der Belgen

                     Open brief aan zijne majesteit de koning der Belgen

    Sire,

    U zal ondertussen ook al wel begrepen hebben, dat u een koning zonder volk bent, omdat er gewoonweg geen Belgen zijn.
    Voor uw vader, koning Leopold hadden de Vlamingen nog respect, ze stonden gesloten achter hem toen de Walen hem niet meer wilden. De Vlamingen waren hem dankbaar omdat hij in mei 1940 door zijn besluit tot capitulatie, tegen de wil van Frankrijk en England, veel onnodig bloedvergieten verhinderd had. En, omdat hij deed wat hij als opperbevelhebber van het leger moest doen, hij bleef bij zijn soldaten, tot grote ergernis van de regering die naar England was gevlucht.
    Uw broer Boudewijn deed het al minder goed, hij was kennelijk vergeten dat het de Vlamingen waren die uw vader terug wilden. Bovendien was hij een willig werktuig geworden van kardinaal Seunens. Een staatshoofd, of het nu de president van Amerika is of de koning der Belgen, dat denkt in de naam van God te moeten regeren, is een gevaar voor de staat.
    En u, Sire heeft er helemaal een potje van gemaakt, u heeft uw antipatie voor de Vlamingen niet onder stoelen of banken gestoken, uw kennis van het Nederlands, de taal van de meerderheid van dit land, is miserabel. Nu beweren sommige kranten dat u een vorstelijk bod heeft gedaan op een "buitenverblijfje" in Italie. Natuurlijk geloof ook ik niet alles wat in de kranten staat, maar Sire, als dat waar is, dan bent u een huichelaar, dan was uw toespraak van 21 juli een huichelachtig theater.
    De regering wil u ter gelegenheid van uw vijftienjarig jubileum een geschenk aanbieden, wel Sire, als ik premier was dan zou ik u zeggen: " Sire, het is hoogste tijd dat u gaat, de meerderheid van het volk wil deze koninklijke poppenkast niet meer en we willen er ook niet meer voor betalen. En Sire, neem alstublieft ook uw hele familie mee, want met meer als een miljoen landgenoten die onder de armoedsgrens leven kunnen wij ons geen parasieten meer veroorloven. En Sire als het mogelijk is, neem dan ook al uw baronnen en andere lintjesdragers mee, zij zullen met uw koninklijke jacht en met de prinselijke helikopter zeker veel plezier hebben.   Wij wensen u en uw familie nog vele gezonde en gelukkige jaren op een van uw buitenlandse verblijven. Van een financiele tegemoedkoming voor uw verhuiskosten kan echter geen sprake zijn, wij hebben u en uw familie al die jaren vorstelijk betaald."


    >> Reageer (0)
    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebed voor het vaderland 2008

    Gebed voor het vaderland 2008
    *********

    Van koninklijke profiteurs en leugenaars en ander adelijk gespuis
    verlos ons Heer
    Van onnozele leugenachtige politiekers
    verlos ons Heer
    Van machtgeile ministers, burgemeesters en andere potentaten
    verlos ons Heer
    Van Europese comisarissen, die zich op kosten van de belastingbetaler bezig houden met de lengte van bananen en andere onnozelheden
    verlos ons Heer
    Van gekken die ons hun belachelijke middeleeuwse religieuze dogma´s willen opdringen
    verlos ons Heer
    Van haatpredikers die kinderen tot moordenaars opleiden
    verlos ons Heer
    Van rechters en journalisten die van een moord een incident maken
    verlos ons Heer
    Van machthebbers, die geloven in Uw naam oorlogen te moeten voeren
    verlos ons Heer

    Heer,
    Geef ons volk leiders waarvoor het respect hebben kan
    Wij bidden U verhoor ons
    Geef, dat ons volk eindelijk begrijpt, dat het door de pers en te TV gemanipuleerd en bedrogen wordt
    Wij bidden U verhoor ons
    Geef, dat wij weer zonder angst voor overvallen en voor ons leven, met bus,trein en tram kunnen rijden en op de straat kunnen komen
    Wij bidden U verhoor ons
    Geef, dat ons volk bij de volgende verkiezingen de juiste keuze maakt, want het volk is de soeverein van wie alle macht uitgaat
    Wij bidden U verhoor ons.


    >> Reageer (0)
    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torens van Dietsland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toren van Mechelen rots van geweld...



    Wies Moens.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torens van Dietsland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toren van Antwerpen boven de scheld,
    als de ranke mast van een zeekasteel
    over de wereld wijd bekend....



    Wies Moens


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed geweten...slecht geheugen.......

    De meeste mensen hebben een goed geweten
    omdat ze een slecht geheugen hebben.

    En, Speelster heeft in haar blog gelijk,
    wie goed is wordt vroeg of laat gekruisigt.

    Ik mag het blog van Speelster,
    zij is een wijze vrouw.


    >> Reageer (0)
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk wordt het eenmaal waar !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gebed voor het vaderland

    Heer, laat het prinsenvolk der oude
    Nederlanden niet ondergaan
    in haat, in broedertwist en schande.
    Maak dat uit d´oude bron
    nieuw leven nochmaals vloeit,
    schenk ons de taaie kracht om fier  vol
    vroom vertrouwen,
    met nooit gebroken moed
    ons land herop te bouwen,
    tot statig als een eik voor U ons volk
    herbloeit


    >> Reageer (0)
    02-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen in Wallonie !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er wonen één miljoen Vlamingen in Wallonie, las ik vandaag in het Laatste Nieuws, Cijfers in de pers moet men altijd met een grote korrel zout nemen. Het is wel een feit dat er heel wat Vlamingen in Wallonie leven. Ik zelf woon al twintig jaar in de Duitstalige Gemeenschap, ik vind het vanzelfsprekend, dat men zich aanpast aan de taalgemeenschap waarin men woont. Zelfs mijn computer is volledig op de duitse taal afgesteld, mijn klavier is dan ook geen Azerty maar een Qwertz, daardoor kan ik ook de twee puntjes die op de e van Wallonie zouden moeten staan niet plaatsen. Daar de duitse taal door honderdtwintig miljoen mensen gesproken wordt heeft dit ook veel voordelen, ik krijg alle informatie in het duits en niet in het engels en ook alle programs zijn in het duits. Nadelen heeft het voor mij ook als ik Nederlands wil schrijven, inplaats van correct schrijf ik onbewust korrekt  en zo zal ik af en toe nog wel meer fouten schrijven tegen de nederlandse gramatica, ik hoop dat de bezoekers van mijn blog mij dat niet kwalijk zullen nemen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Andries .
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1954 - 1956 was ik jongknapenleider in de chirogroep van Sint Andries, met weemoed denk ik soms aan deze tijd terug, Antwerpen hoorde toen nog de Antwerpenaren en ook `s nachts kon men nog veilig op straat komen. De E.Heer Verschuren was toen onze proost, hij was een goede priester, ons heem was in de Aalmoezenierstraat en in mijn jongknapenafdeling waren toen 40 jongknapen, ik zou het leuk vinden als er enkele van hen toevallig op mijn blog zouden stoten en wij op deze manier weer in kontact zouden komen. De heer Doggen was toen koster en organist in de Sint Adrieskerk, zijn zoon Guido was toen als jongknaap in mijn afdeling. Ik weet niet meer alle namen, maar als één van hen toevallig dit berichtje leest zal hij zich zeker aan deze tijd herinneren, het benieuwd mij ook waar mijn goede vriend Marcel gebleven is, die toen in de Verbrande Entrepotstraat woonde, 1966 waren wij nog samen op vakantie in Frankrijk.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook daar heb ik gewoond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook daar heb ik gewoond, Kerkstraat 72 Hemiksem dat was van 1942 tot 10 Juni 1946. Dat was toen een café van Pilsor Lamot, als wij er woonden was het café echter gesloten en ik meen ook daarna. Na de dood van mijn moeder 5 juni 1946 kwamen mijn jongere broer, die toen vijf jaar was, en ik in het jongenstehuis van de E.Heer Ivo Cornelis in Niel. De E.Heer Cornelis probeerde voor ons een goede vader te zijn. Als er nog bloggers zijn die zich aan deze tijd herinneren, wil ik graag in kontakt met hen komen. 


    >> Reageer (0)
    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En het theater gaat verder !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In mijn twééenzeventigjarig aards bestaan heb ik heel wat poppenkast en theater gezien, politieke poppenkast, koninklijke poppenkast en kerkelijke poppenkast. Af en toe wil ik in mijn blog op deze poppenkast opmerkzaam maken, want het theater is nog niet voorbij, het gaat volop verder en wordt van dag tot dag lachwekkender. In de vijftiger jaren kon men voor sommige politiekers en kerkelijke leiders nog respekt hebben, nu worden we dagelijks gekonfronteerd met een stel lachwekkende figuren. Ten tijde van Leopold III stonden de Vlamingen nog gesloten achter de koning der belgen, alhoewel er toen ook geen belgen waren, maar enkel Vlamingen, Walen en een paar Duitstaligen, deze laatsten wisten eigenlijk helemaal niet wat ze waren. De Vlamingen waren Leopold III dankbaar omdat hij door de kapitulatie in 1940 veel onnodig bloedvergieten verhinderd had. Over het huidige koningshuis kan men alleen maar lachen. Trouwens, deze koninklijke poppenkast is een overblijfsel uit de middeleeuwen en niet meer van deze tijd.
    Over de kerkelijke poppenkast wil ik het een volgende keer hebben.
     
     


    >> Reageer (0)
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar komen al die duivels vandaan ?

    Het pastoorke van Ars was een eenvoudige man met gezond boerenverstand, geen geitenboer dus, in tegenstelling tot zijn toenmalige amtsgenoten leefde hij werkelijk in armoede. Op zekere dag had hij zijn parochianen beloofd hen op zondag tijdens de mis de duivel te laten zien. Die bewuste zondag was de kerk van Ars overvol, toen de pastoor op de preekstoel kwam liet hij ze alle opstaan, "kijk elkaar nu maar eens goed aan, nu zien jullie de duivel!" Zei hij dan. Natuurlijk meende hij niet dat al zijn parochianen duivels waren, maar dat ieder van hen op sommige momenten een duivel kon zijn. We weten het wel, mensen  kunnen elkaar soms "den duvel aandoen".Wanneer ik nu dagelijks de nieuwsberichten lees, stel ik vast dat er op deze wereld nogal wat gevaarlijke, gewelddadige duivels rondlopen. Duivels, die in de naam van god mensen in de lucht springen, duivels die in de naam van god mensen stenigen, duivels die in de naam van god haat prediken tegen allen die anders denken als zij. In de middeleeuwen werden ook bij ons in de naam van God "heksen" en andersdenkenden verbrand, gelukkig zijn deze tijden voorbij, de wraakzuchtige god van het oude testament heeft plaats gemaakt voor de liefdevolle God van het nieuwe testament. We mogen echter niet toelaten dat men in Europa een nieuwe wraakzuchtige god binnenhaald.


     


    >> Reageer (0)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nutterts
    blog.seniorennet.be/nuttert
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    historicmotorraces
    blog.seniorennet.be/histori
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!