Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De innerlijke stem.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe het bij andere mensen is, dat weet ik niet, maar ik voel in mij soms een innerlijke stem die mij zegt: "dit of dat mag je niet doen, het is niet goed". Het kan de stem van het geweten zijn, maar die stem waarschuwt mij ook voor gevaren. Dat was gisteren weer zo, ik wou eerst vandaag mijn wekelijkse boodschappen in Sankt Vith halen maar die stem zei mij dat ik dat beter gisteren zou doen en dat deed ik dan ook. Toen ik daarnet de nieuwsberichten hoorde vernam ik dat de wegen vandaag gevaarlijk glad zouden kunnen zijn.

    Men zegt weleens, dat wezen twee bewaarengelen hebben en dat moet wel zo zijn want anders was ik nooit de mens geworden die ik nu ben. Daar ik echter het bestaan van engelen niet kan bewijzen, noem ik het dan maar de innerlijke stem in mij. Deze innerlijke stem heeft mij in mijn leven voor veel onheil behoed, als ik ernaar luisterde. Toen ik nog leren moest ernaar te luisteren ging het dan ook helemaal scheef.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (2)
    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wenende Tsaar.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met spanning heb ik de presidentsverkiezing in Rusland gevolgd. Ik was ervan overtuigt dat Putin de grote overwinnaar zou zijn omdat ik voorheen al vastgesteld had dat de grote meerderheid der Russen het met hem eens waren. Het is niet zo, dat in Moskau een paar honderd neo-kommunisten oproer kraaien dat het hele Rusische Volk zo denkt, de blote borsten van de ingehuurde prostituees hebben op mij geen indruk gemaakt, ik vond ze ordinair zoals de wijven zelf en zo hebben de meeste Russen er wel over gedacht  en Rusland is zeer groot. Het Russische Volk heeft een harde hand nodig en absolutisme kan goed zijn, als de heerser het belang van het Volk en het land op het oog heeft en dat heeft Putin zeer zeker en de meeste Russen hebben dat begrepen. Ik zou gelukkig zijn als Vlaanderen zo een leider had, jammer genoeg is dat niet zo.

    Dat een misbaksel en aartsleugenaar als piet konijn naar Rusland werdt gestuurd om de ordelijke gang van de verkiezingen te kontroleren is wel de grap van het jaar, als ik Putin was zou ik hem laten arresteren en met een zottenkap op zijn onmogelijke smoel laten fotograferen.

    Verontschuldiging, lieve lezers van mijn blog, maar af en toe verliest zelfs een kartuizer wel eens het geduld.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (2)
    05-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorige woensdag kwamen in Sankt Vith de regeringen van de Duitstalige Gemeenschap en het Groot Hertodom Luxemburg voor hun eerste gemeenschappelijke zitting samen. Voortaan zullen beide regeringen elke maand samen vergaderen. In de zittingzaal stonden de vlaggen van het Groot Hertogdom en van de Duitstalige Gemeenschap. De band tussen de mensen der Duitstalige Gemeenschap en de Luxemburgers is steeds groot geweest, 3299 mannen en vrouwen uit de Duitstalige Gemeenschap hebben hun arbeidsplaats in Luxemburg. De grote meerderheid der Duitstaligen is ervan overtuigt dat zij bij een eventuele splitsing van belgië Luxemburgers zullen worden en zeker geen Walen. Wij zijn hier op de splitsing goed voorbereid.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    29-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde wereld......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik de home-pagen der verschillende kranten lees, krijg ik de indruk dat ik op een andere planeet zit. Alles wat ik als normaal betracht is opeens abnormaal en alles wat ik als abnormaal betracht is opeens normaal. Ik verwacht echt niet dat alle mensen alles wat ik normaal vind, ook normaal moeten vinden, maar er zijn normen die bepalen wat in een beschaafde wereld kan en niet kan en deze normen zijn in onze huidige wereld reeds lang overschreden. Als kind reeds heb ik geleerd dat geld door arbeid verdient moet worden en dat men voor men iets kopen kan, het nodige geld daarvoor moet gespaard hebben, dat geldt niet alleen voor privaatpersonen maar ook voor de overheid, men kan geen tweehonderd euro uitgeven als men maar honderd euro heeft, doet men dat toch dan heeft men de tweede honderd euro geleend die men met interest moet terugbetalen en zo geraakt men langzaam in de schuldenval. Onze huidige wereld steekt op het ogenblik zo diep in deze schuldenval dat er geen uitkomen meer aan is.

    Ik las dat er in Antwerpen bijna meer allochtonen als autochtonen zijn, als deze groei zo verder gaat zal Antwerpen over enkele jaren een straatarme stad worden want over werkende allochtonen heb ik nog maar weinig of niets gelezen of gehoord, het is wel zo dat de nu nog werkende autochtonen moeten betalen voor de uitkeringen van de allochtonen. De verloedering zal steeds groter worden en de criminaliteit zal stijgen, arm Antwerpen, arm Vlaanderen, arm Europa want het is niet alleen in Antwerpen zo.

    Als het over de volgelingen van moha gaat, wordt er steeds geschermd met het toverwoord godsdienstvrijheid. Onder godsdienstvrijheid versta ik, dat elke mens vrij is aan een God te geloven of niet. ik zelf geloof aan een God, maar ik verlang niet dat alle andere mensen dat ook doen  mijn geloof is privaatzaak, bidden kan men in alle stilte onopvallend, altijd en overal want als de God waaraan ik geloof werkelijk almachtig en alomtegenwoordig is, dan kent Hij mijn hele doen en laten en zelfs mijn geheimste gedachten. Er is een verschil tussen geloven en weten, of de God waaraan ik geloof werkelijk bestaat weet ik niet, ik geloof het alleen maar, ik weet wel dat dit geloof in mijn leven voor mij steeds een grote hulp is geweest en als ik mij zou vergist hebben, is dat ook geen probleem, mijn geloof heeft mij daarbij geholpen ook andere mensen gelukkig te maken omdat ik hen steeds zo behandeld heb zoals ik zelf wil behandeld worden en  omdat het mij de kracht gaf het onrecht dat mij eens toegevoegd werdt, steeds weer met de mantel der liefde toe te dekken. Mensen die met hun geloof te koop lopen zijn geen echte gelovigen.

    En dan hebben we nog de meningsvrijheid. Elke mens heeft het recht vrij zijn mening te zeggen zolang deze mening op waarheid berust. Als een oudere man zijn seksuele lusten met een negenjarig meisje botviert, dan heb ik het recht te zeggen dat deze man een pedofiel is. Als ministers en andere gezagdragers ons bestelen en beliegen, dan heb ik het recht te zeggen dat zij dieven en leugenaars zijn. Als ik vaststel dat een bepaalde godsdienst helemaal geen godsdienst is maar een ideologie die belust is op macht en heerschappij dan heb ik het recht dat te zeggen en te schrijven. Tot degenen die dat als racisme bestempelen kan ik alleen maar zeggen dat ze oerdom zijn, want een godsdienst, of dat wat er voor doorgaat, is geen ras.

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (4)
    26-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na enkele dagen nadenken........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na enkele dagen nadenken voel ik mij toch verplicht op de twee reacties op mijn vorig artikel te antwoorden.

    Ik heb geen enkele grond, Jutta boos op jou te zijn, je mening over de lusche blik van Benedictus deel ik helemaal, de ogen zijn de spiegels van de ziel en de ogen van Josef Rattzinger zijn geen goedmoedige ogen. Het is natuurlijk zeer goed mogelijk dat men in het Vaticaan de profetieën van Malachias uitgenut heeft, maar dat kan niet op alle pausen toetreffen, niet alleen de naam maar ook de stamboom speelde een rol. Met je mening, dat Benedictus niet de opvolger van Petrus is stem ik volkomen een.

    Ja Lucky9, van waarzeggers hou ik ook niet veel, maar profeten zijn profeten en geen  waarzeggers, en ik heb de indruk dat de profetiën van de profeet Daniël op het ogenbik in vervulling gaan en dat zou dan wel in overeenstemming zijn met de profetiën van Malachias. Het Vaticaan levert bij de volgende pauskeuze de valse profeet onder de naam Petrus de Romein en de echte antichristus tracht Israel te vernietigen. 

    Ik weet ook niet hoe het werkelijk zal gaan, ik ben geen profeet, maar ik geloof nog wel in de God van de bijbel waarvan Jezus getuigenis aflegde, en daarom geloof ik ook in de uiteindelijke overwinning van Israel. Volgens de overlevering is de aartsengel Michael de beschermengel van Israel en het Joodse volk

    Kartuiser.

    Reageer......  




    >> Reageer (0)
    22-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort genoteerd.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag assewoensdag begint de veertigdaagse Christelijke vastentijd. Daar het geen rammadan is, zullen we in de nieuwsberichten en in de kranten wel niets daarover horen of lezen. Er zullen ook geen uitgehongerde Christelijke " jongeren" rondlopen en er zullen ook geen brandende autos zijn en de politieagenten mogen verder tijdens hun diensttijd een boterhammetje eten, ook de fritkraampjes mogen verder open blijven.

    DSK zit weer eens in de problemen, nu niet in een Amerikaanse cel, maar in een Franse. Natuurlijk is de arme man weer totaal onschuldig.

    In April zou er in Rome een nieuwe paus komen, volgens verschillende berichten zou Benedictus ofwel aftreden of sterven. De volgende paus zou dan Petrus Romanus zijn en de laatste. Ik heb hier de profetieën van Malachias voor mij liggen, Malachias was in 1132 aartsbisschop van Armagh, hij voorspelde het lot van de pausen vanaf het jaar 1143 tot nu, welke naam ze zouden kiezen en welk wapen en spreuk. Deze voorspellingen zijn tot nu toe merkwaardig genoeg alle uitgekomen, over de voorlaatste paus, de huidige Benedictus voorspelde hij dat hij de De Gloria Olivae zou zijn, dat betrekt zich op het wapen en inderdaad het wapen van Benedictus beantwoord daaraan als ook de naam Benedictus, de Benedictijnen heten ook wel olivetanen. Na hem zal Petrus Romanus de kerk regeren tenmidde van vele beproevingen, dan zal de stad op de zeven heuvels verwoest worden en zou Christus op de aarde terug keren.

    Niemand kan nog ontkennen dat we in een merkwaardige tijd leven, alles staat op zijn kop en de leugen en het bedrog vieren hoogtij. De onrust in de wereld was nog nooit zo groot als nu, merkwaardig genoeg worden in de moslimlanden de Christenen medogenloos afgeslacht en ook in ons Europa trachten de moslims heer en meester te worden. Ik weet niet hoe het verder zal gaan, maar het ziet er niet goed uit.

    Wie meer over Malachias wil weten verwijs ik naar Xander nieuws waar ook uitvoerig gesproken wordt over satanisme in het Vaticaan sinds het tweede Vaticaans concillie. Dat de vrijmetselarij sindsdien in het vaticaan vaste voet gevat heeft wist ik al lang, daarom ben ik ook priester geworden in de Oud Rooms-Katholieke Kerk, daar ik trouw wou blijven aan de leer van Jezus van Nazareth.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (2)
    21-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij Vlamingen zijn Germanen en geen Romanen........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren schreef ik,op mijn blog dat ik een zwak heb voor de Duitse taal alhoewel ik van mijn Nederlandse taal hou.

    Ik heb hier twee boeken voor mij liggen uit de zestiende eeuw, het ene boek is Nederlands, het andere boek is Duits, de eenheid van de taal in beide boeken is frapant op enkele kleine uitzonderingen na. Beide boeken zijn uiteraard in Gotische schrift, die vele jongeren nu niet meer kunnen lezen, en dat is zeer jammer. Het woord Mensch en vele andere woorden worden in beide boeken gelijk geschreven. Eerst veel later hebben beide talen zich uit elkaar geleefd. Vandaar mijn liefde voor de Duitse taal, wij zijn inderdaad Germanen en geen Romanen.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (1)
    20-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grüßen aus ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vooreerst, hartelijk dank Jaen en Victor voor de tips, men is nooit te oud om te leren, en ik heb het begrepen, vooral de ß was voor mij belangrijk daar ik aan de oude Duitse schrijfwijze vasthoud, dat is nu eenmaal Vlaamse koppigheid, ik hou van mijn Nederlandse taal maar ik heb ook een zwak voor het Duits omdat het zo met onze Nederlandse taal verwant is. Ik ben tevreden met mijn nieuw klavier, alhoewel ik soms nog moet zoeken, de letters liggen helemaal anders, maar na enkele weken zal dat wel voorbij zijn, ik ben tenslotte nog geen dementerende oude man.

    Wat de dementie betreft, ik krijg steeds meer en meer de indruk dat het grootste gedeelte van onze belgische en Europese politiekers aan dementie lijden. In de rechterlijke macht ziet het er niet anders uit, een Nederlandse rechter vindt dat de godsdienstelijke overtuiging van een ortodoxe jood boven de burgerlijke wetgeving staat, de moslims zullen weer eens in hun vuistje lachen, waanzin ten top! Het wordt inderdaad hoogste tijd, dat men alle godsdienstwaanzin uit ons midden verbant.

    Het verbaasd mij steeds weer, dat er zovele simpele zielen zijn, die de sprookjes van de imans en de ortodoxe joden geloven, tijdens de middeleeuwen geloofden velen ook bij ons de sprookjes van Rome maar die tijden zijn gelukkig voorbij, nu probeert men ons op te zadelen met een achterlijke woestijngodsdienst die nog veel erger is als de Roomse sprookjes van toen, de politieke kaste die zelf niet aan deze sprookjes geloofd heeft er natuurlijk belang bij dat het volk hoe langer hoe dommer wordt zo kan men het kuddenvolk verder als citroenen uitpersen.

    Ik geloof nog steeds, dat er tussen 2012 en 2016 een einde zal komen aan deze godsdienstwaanzin in Europa, de grote meerderheid van het Europese volk is te intelelligent om met deze waanzin in te stemmen. Ik vrees, dat het vroeg of laat in heel Europa tot een moslimnacht zal komen,tenzij de moslims zo verstandig zouden zijn Europa voortijdig te verlaten.


    Kartuizer.

    Reageer......




    >> Reageer (1)
    18-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zit hier een beetje onwennig voor mijn nieuw computerklavier, het oude klavier was een beetje versleten en ik heb dan maar een nieuw gekocht. Na jarenlang met een Quertz gewerkt te hebben moest ik mij nu met een Azerty tevreden stellen want in de omgeving hier was er geen Quertz te krijgen en ik wou ook niet extra naar Aken rijden. Ik wou echter weten op welke taal ik nu moest omstellen, daar een belgische taal niet bestaat, de verkoper zei mij dat ik op belgisch-waals moest omschakelen,ik wist wel dat waals een dialect is en dus geen taal, maar mijn computer wist het beter, ik moest omschakelen op Nederlands-belgisch  logisch, want in Nederland schrijft men met een Querty. Nu zit ik hier een beetje onwennig voor dat nieuwe klavier en tot mijn verbazing moet ik om de cijfers te schrijven op de hoofdletter drukken, anders krijg ik in inplaats van een 1 een & enzv. Maar ik zal er wel aan wennen, tenslotte zat ik tijdens mijn legerdienst op de Luchtbal in Antwerpen ook achter een Azerty, maar dat is heel lang geleden. Mijn computertaal is wel Duits gebleven, zo krijg ik verder alle informatie over het systeem in het Duits en niet in het Engels.

    Duitsland krijgt nu zoals te verwachten was een nieuwe president, ik ben ben benieuwd wie het zal worden. Als men hier bij ons alle sjoemelaars uit de politiek zou verwijderen zou het parlement en de senaat zo goed als leeg zijn en ministers zouden er geen meer zijn.

    Kartuizer.

    Reageer......




    >> Reageer (2)
    17-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, ik ben er nog.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt tijd dat ik nog eens wat van mij laat horen. Hartelijk dank voor je reactie, Victor, ik weet wel dat er medizijnen tegen een "Hexenschuß" zijn, maar daar maak ik niet graag gebruik van, als het zonder kan dan zonder, niet uit gierigheid, want de ziekenkas betaald bijna alles terug. Mijn vorige huisarts was al twee jaar dood voor ik het vernam, alhoewel hij twintig jaar jonger was als ik. Mijn huidige arts is een nog jonge vrouw, daar ik geen moslim ben heb ik niets tegen vrouwen, maar omdat zij weet dat ik rook, vraagt zij steeds weer of ik koude voeten heb, maar ik heb geen koude voeten, het bloed stroomt dus normaal door naar de voeten, dat mijn benen mij soms problemen bezorgen is gewoon het normale verslijt en heeft niets met roken te maken.

    Ook hartelijk dank, Jutta, neen, da heks is niet teruggekomen, maar er kwamen een paar andere problemen, de leiding van het afvoerwater in de keuken en in de badkamer was bevroren en daar voelde ik mij terug verzet in deezekes tijd, spoelen in een bakje, en daarna het water in de wc. uitgieten, die gelukkig niet verstopt was. Wassen en tanden poetsen eveneens in een bakje, zoals we dat als kind ook deden. Maar gelukkig is nu alles weer normaal en dan besef je eerst dat al onze luxe die wij normaal vinden, door een gril van de natuur plots niet meer zo normaal is. Ik woon hier nu bijna drieentwintig jaar en dat had ik hier nog niet meegemaakt. Het was ook de eerste keer, dat we zoveel dagen onafgebroken dag en nacht vriesweer hadden, ´s nachts soms minus 25 graad en overdag minus 10 graad. Dat is natuurlijk het gevolg van de opwarming van de aarde, door die opwarming wordt het steeds kouder! Gelukkig had ik een grote voorraad houtbrikken zodat ik het huis aangenaam warm kon houden, ik ben tenslotte geen politieker maar een vooruitziende kartuizer.

    En ja, wat de toestand in de wereld betreft, ik ben Floriaan Terbeke van Angeltjes zeer dankbaar voor zijn berichten, en de lezers van mijn blog die de Duitse taal machtig zijn verwijs ik naar de blog van PI. En de binnenlandse politiek, ook daarin is Angeltjes beter als ik en ik ben het met de mening van Angeltjes volkomen eens. Maar ook Digitalia slaat de laatste tijd steeds spijkers met koppen.

    Kartuizer.

    Reageer.....




     


    >> Reageer (1)
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hexenschuß......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heks had mij vier dagen lang stevig in haar greep, neen, het was niet madam non. In Vlaanderen noemt men dat lumbago, in de duitse taal heet dat hexenschuß. De eerste dag kon ik mij amper nog bewegen, elke beweging deed pijn. Dat was natuurlijk niet leuk als ik ´s morgends de kachel aan de praat moest krijgen, af en toe een aspirientje verzachtte wel de pijn, maar helemaal weg was die heks niet te krijgen. Maar nu is ze eindelijk weer vertrokken en ik hoop, dat ze mij nooit meer te pakken krijgt.

    Met de laatste reactie van Jutta ben ik het helemaal eens, alles wordt de laatste tijd zo enorm opgeblazen, als kinderen hebben wij ook koude winters beleefd en we zijn er niet van dood gegaan maar wij sliepen natuurlijk niet op de straat. En als we tijdens de wintermaanden in een buurland op bezoek gingen hadden we wel het nodige geld om de hotelkosten te betalen. Ik herinner mij ook nog de tijd dat men, ook in ons land, een bepaalde geldsom op zak moest hebben om niet als landloper in de gevangenis te komen. Maar de tijden zijn veranderd en de mensen en hun mentaliteit ook, maar niet ten goede.
     
    Kartuizer.

    Reageer....
     


    >> Reageer (3)
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aarde wordt steeds warmer zeggen ze....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is koud in ostbelgistan, nu, zondagmorgen 01-24 uur minus 21 graad. De benedenwoning is aangenaam warm, 23 graad maar boven moet ik wel electrisch verwarmen. Gelukkig bleven we hier van een pak sneeuw gespaard, over dag is hier de hemel staalblau en niettegenstaande de zon schijnt blijft het doorgaans bij minus 10 graad. Met de auto geen probemen, zelfs nadat hij vier dagen stil stond startte hij correct.
    De Amerikaan, zijn naam is mij ontgaan, die een nieuwe ijstijd voorspelde schijnt gelijk te hebben, en de groenen maar zeuren over de opwarming!

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (3)
    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De poppenkast van toen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1956 was ik jongknapenleider in de Chirogroep van Sint Andries in Antwerpen. De jongknapen waren tussen 7 en 9 jaar oud. Als ik nu nog eens 18 jaar oud zou zijn, zou ik er voor bedanken nog eens jongknapenleider te worden, het gevaar onmiddelijk voor pedofiel versleten te worden is te groot

    In een hoek van ons jongknapenlokaal hadden we toen een echte poppenkast met draadpoppen, de neus en de schele, de sjampetter, Marie pladijs en nog vele anderen. Urenlang kon ik toen mijn jongknapen vol spanning houden en ze hadden er plezier in. Als ik nu weer eens achtien zou zijn, zou ik die poppen natuurlijk een andere naam geven, de geitenboer , het onderlijfje en de dikkerd en de flup enzv.

    Het was een heerlijke tijd toen, ik hield van mijn jongknapen en mijn jongknapen hielden van mij, het was roerend toen een van mijn jongens, een achtjarige knaap, een van zijn moeder zelfgebakken eierkoek mee bracht voor de leider en een andere een sinaasappel.

    Deze tijden komen nooit meer terug. Ik weet niet wie de onschuld van onze huidige jongere generatie gestolen heeft maar ik heb wel een verdacht, het waren zeker niet de pastoors, het waren anderen, het begon in 1968 en toen ging het heel snel bergaf. Of het ooit nog eens bergop zal gaan, daaraan heb ik mijn twijfels.

    Kartuizer.

    Reageer..... 


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik staak vandaag niet......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neen, ik staak niet.

    De vakbonden zijn goed bezig, de ene werkgever na de andere het land uit te jagen. Ik ben nooit lid geweest van een vakbond, ook niet toen ik in Antwerpen als chaufeur met mijn tram en autobus rondreed. Voor mijn rechten heb ik steeds zelf gevochten en ik heb ze ook steeds gekregen blaaskaken had ik daarvoor niet nodig.

    Dat er ook in dit land, dat aan de rand van het falliet staat, moet bezuinigd worden is duidelijk, de kassen zijn leeg, leeggeroofd door ontelbare vreemde tafelschuimers die op kosten van de nog werkende autochtonen leven. Daar moet het bezuinigen beginnen en niet bij dezen die door de bijdragen van méér als 50% van hun loon de boel nog draaiend houden. Bovendien moeten de lonen van de ministers, staatssecretarissen, volksvertegenwoordigers en van andere madatarissen om 50% verminderd worden.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    27-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corruptie daar, corruptie hier.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren las ik in de home-page van het Laatste Nieuws, papieren kranten koop ik al jaren niet meer, dat het Vaticaan een broeinest van corruptie is. Dat verbaasd mij niet, voor geld danst ook de pauselijke beer, dat is altijd al zo geweest en het zal jammerlijk wel altijd zo blijven, met echte Christelijke waarden en normen   heeft het Vaticaan het nooit zeer genau genomen.

    Het zou mij echter wel verheugen dat HLN ook de moed zou hebben een artikel te schrijven over het broeinest van corruptie in het belgenland en in de EUSSR, of verstoot dit tegen de politieke correctheid?

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het klokkengeluid.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het klokkengeluid van onze kerken en kathedralen klinkt mij vriendelijk in de oren, onze kerkklokken verkondigen een blijde of een droevige gebeurtenis. Als destijds in ons dorp de doodsklok luidde, wisten we dat een medemens voor altijd de ogen had toegedaan. Maar ook de beiaarden met hun lustige klanken verheugen mij, zij herinneren ons aan de geschiedenis van onze landen.

    Het hondengeblaf en kattengejammer van de minaretten van de onvredelievende mohamedanen verafschuw ik, het hoort niet thuis in een beschaafde wereld.

    Onze kerkklokken hebben steeds vreugde en droevenis verkondigt, maar nooit haat, en zo moet het blijven.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vlam van een kaars.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik kijk naar de vlam van een kaars, het is een heldere vlam, het is de rest van een altaarkaars die voor het altaar te klein geworden was, 50 % Steraine en 50 % bijenwas, precies volgens de liturgische voorschriften. Ze staat hier nu, in een stevige kandelaar op de tafel en ik kijk naar de dansende, heldere vlam. Zolang deze vlam nog helder en hevig is, is het zuurstofgehalte in mijn woonkamer nog in orde, want zonder zuurstof kan de kaars niet branden, zoals wij zonder zuurstof niet leven kunnen.

    Bij het kijken naar deze heldere vlam, gaan mijn gedachten uit naar de duisternis in deze wereld, de duisternis van de vele leugens en bedriegerijen van de politieke graaiers en postjesjagers, die het licht niet mogen zien.

    Het licht van Jezus van Nazareth, scheen en schijnt in deze wereld, maar de duisternis nam en neemt het niet aan, de duisternis wil het niet aannemen omdat men de duistere leugenachtige bedriegereien niet zichtbaar wil maken. Het licht van Jezus is echter de noodwendige zuurstof voor ons leven, het geeft ons de kracht, te vechten tegen elke vorm onrechtvaardigheid, leugen en bedrog en tegen deze enorme duisternis. Daaraan denk ik als ik naar de vlam van deze kaars kijk.

    Maar ik denk ook aan de vele blogvrienden die de duistere praktijken aan het licht brengen, ook dát is een Christelijke deugd.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (3)
    19-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het schauwke rookt.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het schouwke rookt, kartuizer stookt de oven, wat is het heerlijk, de gezellige warmte in de huiskamer te voelen en het heerlijke spel der vlammen te zien achter de glazen deur van de kachel, terwijl buiten alles wit is van de vorst, niet van deze schijnvorst uit Laken, maar van de echte vorst.

    Vele medemensen kennen dit wonderbare gevoel niet meer, uit de dure centrale verwarming komen geen heldere, spelende vlammen meer en de lucht is er droog, terwijl hier op de kachel de waterketel staat te zingen. Niet alle vooruitgang is beter!

    Hier bij mij rookt het schouwke nog en de houtblokken en de houtbriketten krijg ik nog steeds voor 6% BTW, het kost wel een beetje arbeid en moeite maar het loont zich. Wie méér luxe wil hebben moet er dan maar ook voor betalen.

    Kartuizer.

    Reageer....
     


    >> Reageer (4)
    16-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wil ik mijn bericht beginnen met de hartelijke groeten aan de trouwe bezoekster van mijn blog, Jutta:
    "Ik betracht je niet als een doemdenker, Jutta, maar als een oudere vrouw met heel veel levenservaring die zich in deze chaotische wereld niet meer thuis voelt. Wat de muziek betreft, mijn liefde voor de klasieke muziek heb ik onze toenmalige onderwijzer te danken, elke donderdagnamiddag speelde hij op zijn bandopnemer, die toen nog op draad liep,de grote meestewerken voor en verklaarde hij wat zich de komponist daarbij gedacht had, zo zagen wij in gedachten bij de pastorale van Ludwig van Beethoven, het onweer bij zijn wandeling op Den Brocken opstijgen enzv. Dat was nog onderwijs."

    Ook mijn oude vriend Victor heb ik wat te zeggen:
    "Een spreekwoord zegt, wie het schoentje past, trekt het zich aan, het lag zeker niet in mijn bedoeling jou de les te spellen, ik zou het niet durven, bij de laatste anilea van mij toenmalig bericht heb ik echt niet aan jou gedacht. Het gaat om andere dingen, ik heb de laatste tijd tamelijk veel toeloop van jonge mensen, zowel mannelijk als vrouwelijk, die zich een houvast zoeken in deze losgeslagen wereld, sommigen zijn nog minderjarig en daar de priesters de laatste tijd nogal in miskrediet gekomen zijn soms terecht, soms onterecht, wou ik mij al op voorhand verdedigen tegen eventuele boze tongen want ook ik ben priester. De aanval is nog steeds de beste verdediging! Niet zo diep in de fles kijken Victor."
    Die bloemen bovenaan zijn voor Jutta.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (0)
    15-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nochmaals, een tevredene kartuizer....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, nogmaals een tevredene kartuizer, tevredene, zonder n. dat was weer germanisme, ik verontschuldig mij.
    Het is nu twee uur, dus niet veertien uur, en ik luister hier in de gezellige warmte van mijn woonkamer, in de kachel brand een flinke houtblok van een boom uit mijn eigen tuin, naar BAROQUE CASSICS musics muziek, het zijn prachtige melodien die men in onze onzalige tijden in de radio niet meer hoort. Ik probeer daarbij alle bekommernissen die van dag tot dag op ons toekomen van mij af te zetten.
    Ik weet wel, dat de toekomst er voor de aankomende generatie  niet rooskleurig uitziet, het probleem is, dat ze het nog niet beseffen. Mijn probleem is het niet, de enkele jaren die mij nog resten kom ik wel door. De jongeren van nu zullen moeten vechten voor hun rechten en een menswaardig bestaan, zoals wij ouderen dat hebben moeten doen, wanneer zij dat echter niet willen doen uit laksheid kan ik met hen geen medelijden hebben, zij zullen krijgen wat ze verdiend hebben, een gebedsmatje en de kop op de grond en hun achterste naar omhoog zullen dan hun toekomst zijn.
    Ik hoop, dat het nooit zover komt maar ik begin te geloven dat mijn hoop niet in vervulling zal gaan.

    Groetjes, Kartuizer.
    Reageer.........


    >> Reageer (4)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    grobbendonk
    blog.seniorennet.be/grobben
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    marie_luce
    blog.seniorennet.be/marie_l
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!