Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De poppenkast van toen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1956 was ik jongknapenleider in de Chirogroep van Sint Andries in Antwerpen. De jongknapen waren tussen 7 en 9 jaar oud. Als ik nu nog eens 18 jaar oud zou zijn, zou ik er voor bedanken nog eens jongknapenleider te worden, het gevaar onmiddelijk voor pedofiel versleten te worden is te groot

    In een hoek van ons jongknapenlokaal hadden we toen een echte poppenkast met draadpoppen, de neus en de schele, de sjampetter, Marie pladijs en nog vele anderen. Urenlang kon ik toen mijn jongknapen vol spanning houden en ze hadden er plezier in. Als ik nu weer eens achtien zou zijn, zou ik die poppen natuurlijk een andere naam geven, de geitenboer , het onderlijfje en de dikkerd en de flup enzv.

    Het was een heerlijke tijd toen, ik hield van mijn jongknapen en mijn jongknapen hielden van mij, het was roerend toen een van mijn jongens, een achtjarige knaap, een van zijn moeder zelfgebakken eierkoek mee bracht voor de leider en een andere een sinaasappel.

    Deze tijden komen nooit meer terug. Ik weet niet wie de onschuld van onze huidige jongere generatie gestolen heeft maar ik heb wel een verdacht, het waren zeker niet de pastoors, het waren anderen, het begon in 1968 en toen ging het heel snel bergaf. Of het ooit nog eens bergop zal gaan, daaraan heb ik mijn twijfels.

    Kartuizer.

    Reageer..... 


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik staak vandaag niet......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neen, ik staak niet.

    De vakbonden zijn goed bezig, de ene werkgever na de andere het land uit te jagen. Ik ben nooit lid geweest van een vakbond, ook niet toen ik in Antwerpen als chaufeur met mijn tram en autobus rondreed. Voor mijn rechten heb ik steeds zelf gevochten en ik heb ze ook steeds gekregen blaaskaken had ik daarvoor niet nodig.

    Dat er ook in dit land, dat aan de rand van het falliet staat, moet bezuinigd worden is duidelijk, de kassen zijn leeg, leeggeroofd door ontelbare vreemde tafelschuimers die op kosten van de nog werkende autochtonen leven. Daar moet het bezuinigen beginnen en niet bij dezen die door de bijdragen van méér als 50% van hun loon de boel nog draaiend houden. Bovendien moeten de lonen van de ministers, staatssecretarissen, volksvertegenwoordigers en van andere madatarissen om 50% verminderd worden.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    27-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corruptie daar, corruptie hier.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren las ik in de home-page van het Laatste Nieuws, papieren kranten koop ik al jaren niet meer, dat het Vaticaan een broeinest van corruptie is. Dat verbaasd mij niet, voor geld danst ook de pauselijke beer, dat is altijd al zo geweest en het zal jammerlijk wel altijd zo blijven, met echte Christelijke waarden en normen   heeft het Vaticaan het nooit zeer genau genomen.

    Het zou mij echter wel verheugen dat HLN ook de moed zou hebben een artikel te schrijven over het broeinest van corruptie in het belgenland en in de EUSSR, of verstoot dit tegen de politieke correctheid?

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het klokkengeluid.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het klokkengeluid van onze kerken en kathedralen klinkt mij vriendelijk in de oren, onze kerkklokken verkondigen een blijde of een droevige gebeurtenis. Als destijds in ons dorp de doodsklok luidde, wisten we dat een medemens voor altijd de ogen had toegedaan. Maar ook de beiaarden met hun lustige klanken verheugen mij, zij herinneren ons aan de geschiedenis van onze landen.

    Het hondengeblaf en kattengejammer van de minaretten van de onvredelievende mohamedanen verafschuw ik, het hoort niet thuis in een beschaafde wereld.

    Onze kerkklokken hebben steeds vreugde en droevenis verkondigt, maar nooit haat, en zo moet het blijven.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vlam van een kaars.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik kijk naar de vlam van een kaars, het is een heldere vlam, het is de rest van een altaarkaars die voor het altaar te klein geworden was, 50 % Steraine en 50 % bijenwas, precies volgens de liturgische voorschriften. Ze staat hier nu, in een stevige kandelaar op de tafel en ik kijk naar de dansende, heldere vlam. Zolang deze vlam nog helder en hevig is, is het zuurstofgehalte in mijn woonkamer nog in orde, want zonder zuurstof kan de kaars niet branden, zoals wij zonder zuurstof niet leven kunnen.

    Bij het kijken naar deze heldere vlam, gaan mijn gedachten uit naar de duisternis in deze wereld, de duisternis van de vele leugens en bedriegerijen van de politieke graaiers en postjesjagers, die het licht niet mogen zien.

    Het licht van Jezus van Nazareth, scheen en schijnt in deze wereld, maar de duisternis nam en neemt het niet aan, de duisternis wil het niet aannemen omdat men de duistere leugenachtige bedriegereien niet zichtbaar wil maken. Het licht van Jezus is echter de noodwendige zuurstof voor ons leven, het geeft ons de kracht, te vechten tegen elke vorm onrechtvaardigheid, leugen en bedrog en tegen deze enorme duisternis. Daaraan denk ik als ik naar de vlam van deze kaars kijk.

    Maar ik denk ook aan de vele blogvrienden die de duistere praktijken aan het licht brengen, ook dát is een Christelijke deugd.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (3)
    19-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het schauwke rookt.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het schouwke rookt, kartuizer stookt de oven, wat is het heerlijk, de gezellige warmte in de huiskamer te voelen en het heerlijke spel der vlammen te zien achter de glazen deur van de kachel, terwijl buiten alles wit is van de vorst, niet van deze schijnvorst uit Laken, maar van de echte vorst.

    Vele medemensen kennen dit wonderbare gevoel niet meer, uit de dure centrale verwarming komen geen heldere, spelende vlammen meer en de lucht is er droog, terwijl hier op de kachel de waterketel staat te zingen. Niet alle vooruitgang is beter!

    Hier bij mij rookt het schouwke nog en de houtblokken en de houtbriketten krijg ik nog steeds voor 6% BTW, het kost wel een beetje arbeid en moeite maar het loont zich. Wie méér luxe wil hebben moet er dan maar ook voor betalen.

    Kartuizer.

    Reageer....
     


    >> Reageer (4)
    16-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wil ik mijn bericht beginnen met de hartelijke groeten aan de trouwe bezoekster van mijn blog, Jutta:
    "Ik betracht je niet als een doemdenker, Jutta, maar als een oudere vrouw met heel veel levenservaring die zich in deze chaotische wereld niet meer thuis voelt. Wat de muziek betreft, mijn liefde voor de klasieke muziek heb ik onze toenmalige onderwijzer te danken, elke donderdagnamiddag speelde hij op zijn bandopnemer, die toen nog op draad liep,de grote meestewerken voor en verklaarde hij wat zich de komponist daarbij gedacht had, zo zagen wij in gedachten bij de pastorale van Ludwig van Beethoven, het onweer bij zijn wandeling op Den Brocken opstijgen enzv. Dat was nog onderwijs."

    Ook mijn oude vriend Victor heb ik wat te zeggen:
    "Een spreekwoord zegt, wie het schoentje past, trekt het zich aan, het lag zeker niet in mijn bedoeling jou de les te spellen, ik zou het niet durven, bij de laatste anilea van mij toenmalig bericht heb ik echt niet aan jou gedacht. Het gaat om andere dingen, ik heb de laatste tijd tamelijk veel toeloop van jonge mensen, zowel mannelijk als vrouwelijk, die zich een houvast zoeken in deze losgeslagen wereld, sommigen zijn nog minderjarig en daar de priesters de laatste tijd nogal in miskrediet gekomen zijn soms terecht, soms onterecht, wou ik mij al op voorhand verdedigen tegen eventuele boze tongen want ook ik ben priester. De aanval is nog steeds de beste verdediging! Niet zo diep in de fles kijken Victor."
    Die bloemen bovenaan zijn voor Jutta.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (0)
    15-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nochmaals, een tevredene kartuizer....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, nogmaals een tevredene kartuizer, tevredene, zonder n. dat was weer germanisme, ik verontschuldig mij.
    Het is nu twee uur, dus niet veertien uur, en ik luister hier in de gezellige warmte van mijn woonkamer, in de kachel brand een flinke houtblok van een boom uit mijn eigen tuin, naar BAROQUE CASSICS musics muziek, het zijn prachtige melodien die men in onze onzalige tijden in de radio niet meer hoort. Ik probeer daarbij alle bekommernissen die van dag tot dag op ons toekomen van mij af te zetten.
    Ik weet wel, dat de toekomst er voor de aankomende generatie  niet rooskleurig uitziet, het probleem is, dat ze het nog niet beseffen. Mijn probleem is het niet, de enkele jaren die mij nog resten kom ik wel door. De jongeren van nu zullen moeten vechten voor hun rechten en een menswaardig bestaan, zoals wij ouderen dat hebben moeten doen, wanneer zij dat echter niet willen doen uit laksheid kan ik met hen geen medelijden hebben, zij zullen krijgen wat ze verdiend hebben, een gebedsmatje en de kop op de grond en hun achterste naar omhoog zullen dan hun toekomst zijn.
    Ik hoop, dat het nooit zover komt maar ik begin te geloven dat mijn hoop niet in vervulling zal gaan.

    Groetjes, Kartuizer.
    Reageer.........


    >> Reageer (4)
    12-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tevredener kartuiser.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is niet zo, dat ik tevreden ben met de politiek in dit land en in de hele wereld, maar ik ben wel tevreden met de besluiten die ik  voor mijn persoonlijke belangen genomen heb. Toen ik de duure huisbrandolie van mijn bescheiden pensoentje niet meer betalen kon heb ik gekozen voor houtbriketten. ik heb een zeer goede houtkachel in mijn woonkamer. Daar ik het stapelen met de houtblokken lichamelijk niet meer aankom, koos ik voor de houtbriketten, samengeprest zagemeel, die in zakken van vijfentwintig kilo geleverd worden.Eind dezember liet ik nog zestig zakken brengen voor 420 euro, toen kreeg ik een schoorsteenbrand die mij tot vertreifeling bracht. Nu echter is de schoorsteen vakkundig in orde gebracht en mijn keuze voor de houtbriketten was een juiste en goede keuze. Het hele huis is nu goed verwarmt en mijn tevredenheid is groot.

    Op een bemerking van mijn vriend Victor wil ik nog reageren. Eenzaamheid kan een vloek zijn voor mensen die niet alleen zijn kunnen, maar dezelfde eenzaamheid is een zegen voor dezen die er zelf vrijwillig voor gekozen hebben, als kartuizer heb ik vrijwillig voor deze eenzaamheid gekozen, niet dat ik geen sociale kontakten heb, want die heb ik wel, ik ben gewis ook niet mensenschuw, alhoewel ik met bepaalde figuren liever geen kontakt heb, maar "ich trink den Wein auch nicht gern allein, am liebsten Trink ich ihm zu zweit" met een goede echte vriend of vriendin, wie aan deze goede vriend of vriendin sexuele aspecten verbinden wil, bestempel ik als een viezerik, sex is niet het belangrijkste in het leven, echte diepe vriendschap is iets anders.

    Kartuizer.
    Reageer...... 


    >> Reageer (2)
    09-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door de schoorsteenbrand vorige week zat ik hier tot zaterdag in de kou, de electrische verwarming bracht het hoogstens tot vijftien graad, maar nu is alles hersteld en zit ik hier weer lekker warm.
    Vrijdag heb ik dan een uurtje in mijn huiskapel gezeten, de enige plaats waar ik nog vuur kon aanmaken omdat daar een moderne schoorsteen is. Ik heb daar dan geluistert naar het Ave Verum Corpus Natum van Mozart. Toen ik naar het tabernakel keek kwamen mij de tranen in de ogen, in dit tabernakel staat noch steeds een ciborie met hosties die ik zelf geconsecreerd heb toen ik nog in de dogmas van de Rooms Katholieke Kerk geloofde, ondertussen kan ik dat echter niet meer geloven, mijn verstand zegt mij, dat ik niet door enkele woorden" hoc est enim corpus meum" de hele Godheid in een stukje brood tegenwoordig kan roepen. Vader Zoon en Heilige Geest kan men volgens de Christelijke theologie niet van elkaar scheiden, als dus het lichaam van Christus in het geconsecreerde brood aanwezig is, is de hele Godheid erin tegenwoordig. Daarom kwamen mij de tranen in de ogen als ik naar het tabernakel keek, het doet pijn als men vroeg of laat vaststelt dat men fabeltjes voor werkelijkheid hield.
    Het ware Christendom moet geleefd worden in de navolging van Christus in alle nederigheid, liefde en respect voor alles wat leeft, respect voor de medemens die niet zonder fouten en zonden is zoals wij zelf ook niet zonder fouten en zonde zijn, en de bereidheid de fouten van de anderen te vergeven zoals wij ook hopen dat men onze fouten en tekortkomingen vergeeft. En, het vaste voornemen al onze medemensen te behandelen zoals we zelf willen behandelt worden. Dat wil echter niet zeggen dat we de fouten van de anderen moeten goedkeuren, het is wel onze plicht al het onrecht in deze wereld te veroordelen en dit onrecht is groot, het is onze heilige plicht dit onrecht aan te klagen zoals ook Jezus de toenmalige priesterkaste als witgekalkte graven binnenin vol rottigheid bestempelde. Is onze huidige priesterkaste nu zoveel beter???

    Kartuizer.
    Reageer...... 


    >> Reageer (5)
    08-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holocaust 2012.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals onder het naziregime enkele miljoenen Joden vermoord werden, alleen maar omdat zij Joden waren, worden er nu over de hele wereld Christenen vervolgt en gruwelijk afgeslacht enkel en alleen maar omdat ze Christenen zijn.
    In Noord Korea leven 70.000 Cristenen in concentratiekampen terwille van hun geloof aan Jezus van Nazareht.
    In bijna alle moslimlanden worden Christenen gruwelijk afgeslacht, ik heb schokkende beelden gezien hoe Christenen door moslims levend verbrand worden, tot mijn spijt reikt mijn computerkennis niet zo ver dat ik deze videos in mijn blog kan opnemen, mischien een taak voor Angeltjes?
    Degenen, die deze nieuwe holocaust op de eerste plaats zouden moeten aanklagen, het Vaticaan, en de bisschoppen zweigen als een graf zoals zij ook, op enkele uitzonderingen na "Graf Von Galen" , zwegen toen de Joden afgeslacht werden. Ik heb fotos gezien, waarop bisschoppen en kardinalen met gestrekte arm de "Führer" groeten. Zo was het toen, en nu waar hun eigen geloofsgenoten afgeslacht worden zwijgen ze weer en scharen zij zich zelfs in vele gevallen aan de kant van de moslims, waarschijnlijk in de hoop daardoor hun eigen vel te redden. Ware Christenen moet men onder deze kerkleiders die als goede herders voor hun kudde zouden moeten strijden bijna tevergeefs gaan zoeken. Zij zijn reeds zover van de zuivere Christelijke leer afgeweken dat de Spaanse aartsbisschop Javier Martrinez vrouwen die abortus gepleegt hebben als hoeren bestempeld die voortaan door elke man mogen verkracht worden. Jezus daarentegen stelde zich vóór de overspelige vrouw die door enkele barbaren zou gestengt worden, met de woorden:"Wie zonder zonde is mag de eerste steen werpen!" 
    Ware Christenen zijn mensen die de leer van Jezus willen leven, niet omdat zij geloven dat Hij de zoon van God is, maar omdat zij begrepen hebben dat het Christelijke sprookje een goed en mooi sprookje is en zij dit sprookje in werkelijheid willen omzetten door ernaar te leven. 

    Kartuizer.

    Reageer...... 


    >> Reageer (6)
    04-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik had zo graag het nieuwe jaar met een paar vreugdevolle berichten begonnen, maar er is geen nieuws waarover men zich kan verheugen. De kranten staan vol onzin en gemanipuleerde leugens.
    Voor mij persoonlijk begon het nieuwe jaar met een kleine schoorsteenbrand die ik gelukkig zonder tussenkomst van de brandweer meester werd maar de schade beloopt zich wel in een paar honderd euro. Maar dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren kunnen in een 108 jaar oud huis.

    Wat de politiek betreft, niet alleen Duitsland maar ook Vlaanderen schijnt zich "af te schaffen" Als priester zou ik moeten zegenen, maar de Vaamse volksverraders vervloek ik. Mijn zegen gaat wel uit naar allen die met hart en ziel de Vlaamse zaak verdedigen mijn grote bewondering gaat uit naar Floriaan Terbeke van Angeltjes, die met veel werk vele anderstalige texten in leesbaar Nederlands vertaald. Hartelijk dank Floriaan. Ik weet hoe moeizaam het is een Duitse text, alhoewel ik beide talen goed beheers in een goede Nederlandse text te vertalen.

    Onze strijd tegen de voortdurende islamizering heeft grote prioriteit wij mogen niet toelaten dat een ideote woestijngodsdienst zich bij ons verder uitbreidt. Ik heb in het verleden nooit geaarzeld kritiek te uiten op Rome, maar ik geloof, dat als de paus zulke waanzin zou verkondigen die door de islam verkondigt wordt, de kranten er bol zouden van staan, maar gerechtvaardigde kritiek op de belachelijke uitingen van de islam is schijnbaar voor alle westerse journalisten een taboe! De angst voor brandende redactiekantoren is wel zeer groot.

    Natuurlijk heb ik ook de bla-bla verklaringen van de meeste staatshoofden gelezen, het is, neem het mij niet kwalijk, "zum kotzen" de ene leugenaar overtreft de andere. De Coburger spant niet eens de kroon tante Bea der Nederlanden die steeds meer op Fabiola gelijkt overtreft hem. Over de heimelijke islamist van Amerika wil ik mij liever niet uiten, zijn presidentciele dagen zijn wel geteld! Alhoewel ik niet veel heil verwacht van zijn mogelijke opvolger. Dat Duitsland binnen enkele maanden een nieuwe president zal krijgen is niet onwaarschijnlijk, niet alleen in Vlaanderen zijn er loodgieters.

    Dat is dan het meeste, maar niet alles wat ik op de lever heb, de leugens en het bedrog is zo groot, onze planeet lijkt hoe langer hoe meer op de planeet der apen.

    Kartuizer.

    Reageer.....






    >> Reageer (4)
    29-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfverdediging is een mensenrecht......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor het jaar 2011 ten einde gaat, wil ik nog eenmaal terugkomen op kerstmis.
    Vrede op aarde aan de mensen die van goede wil zijn! Het kan echter niet zo zijn, dat wij de goedwilligen ons moeten laten afslachten door dezen die van slechte wil zijn. Overal ter wereld waar moslims zijn, zijn er onlusten zij brengen overal dood en vernieling in de naam van hun denkbeeldige god. Ook in ons landje brengen zij steeds weer onrust en dat is eerst het begin, in de landen waar zij het voor het zeggen hebben moorden ze allen die het niet met hen eens zijn uit. Bij ons mag het niet zover komen, het is onze plicht, zoals lucky9 het bij Angeltjes zegt, niet langer weerloos toe te kijken. Wij hebben het recht en de plicht ons tegen vreemde indringers ook gewapend te verdedigen, zo heb ik dat tenminste bij mijn militaire opleiding begrepen. Wie het niet met mij eens is mag zich melden.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (8)
    27-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dolksteek van aartsbisschop Lèonard......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben geen fan van Bart Dewever, dat weten de lezers van mijn blog. Maar de dolksteek die aartsbisschop Léonard Bart toebracht heeft ook mij getroffen want het is een dolksteek voor alle Vlaams-Nationalisten. De aartsbisschop heeft waarschijnlijk binnen de muren van het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen een gesprek gehad met de geest van kardinaal Mercier. De belgische Kerk was altijd al antivlaams, maar in een tijd waar de meeste pastoors voor een lege kerk staan, zou de aartsbisschop er beter aan doen, dát te doen wat hij moet doen, de Christelijke leer verkondigen. Niet Bart Dewever en de Vlaams-Nationalisten zijn een gevaar voor onze samenleving maar de islaminvasie en als aartsbisschop zou Lèonard het van de daken moet schreeuwen dat de islam met de Christelijke leer onverenigbaar is, dát is zijn taak als herder. Met de politiek heeft de Kerk zich niet te bemoeien.
    Ik hoop, dat er eindelijk een Vlaamse Eenheidspartij zal komen waarin NVA en Vlaams Belang de handen in elkaar slaan voor het heil van Vlaanderen. Nu, voor het te laat zal zijn!

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (4)
    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder goede wil kan er geen vrede zijn.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrede op aarde aan de mensen die van goede wil zijn! Dát is de kerstboodschap. Daar echter deze goede wil bij velen ver te zoeken is zal deze boodschap wel altijd een vrome wens blijven. De nieuwe wapenwetloop tussen diverse landen en de toenemende wapenhandel zijn waarachtig geen tekenen van goede wil en wapens zijn niet gedacht om vrede te brengen, onze eigen vaderlandse luchtmacht heeft in de Lybische steden dood en vernieling gebracht en in Syrie dreigt hetzelfde te gebeuren. Israel wordt door islamistische haatzaaiers dagelijks bedreigt en met raketten bestookt. In Irak en in vele andere moslimlanden worden de Christenen vervolgt en uitgemoord. Dát is de werkelijkheid.
    Ik geloof niet meer aan een vredevolle wereld, de haat, het bedrog, de leugen en de hebzucht van velen is te groot. Zolang er scharlatans zijn die in de naam van een denkbeeldige god hun wil aan de mensen willen opleggen en zolang er domme kuddevolken zijn die de sprookjes van deze scharlatans geloven kan er op deze aarde geen vrede zijn.
    En toch wens ik ter gelegenheid van dit kerstfeest 2011 alle lezers van mijn blog een zalig en vredevol feest en heil en zegen voor het komende jaar 2012.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (5)
    22-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gevoel van dankbaarheid.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik een lekkere maaltijd bereid heb en goed gegeten heb, voel ik in mij de behoefte mij voor deze lekkere maaltijd te bedanken, als ik dan ergens te gast ben bedank ik ook de gastvrouw voor het lekkere eten. Als ik echter de maaltijd zelf heb toebereid wil ik ook wel danken, en vroeger deed ik dan in een gebed: ik dank U Heer voor deze lekkere maaltijd enzv. Het verstand komt echt niet voor de jaren, ook bij mij niet. Als ik nu lekker gegeten heb dank ik al de nog werkende mensen die een belangrijk deel van hun loon afdragen om mijn schamele pensioen van amper tienduizend euro per jaar te kunnen betalen, en ik ben hen daarvoor zeer dankbaar. Het ziet er echter niet naar uit dat het zo  nog lang zal duren, de talloze nieuwe vreemde belgen en de nog talrijkere andere vreemde kornuiten zijn niet hier naartoe gekomen om te werken maar om onze sociale kassen leeg te plunderen en van bijdragen voor het pensioenfonds is er al helemaal geen sprake meer. Hoe lang dat nog zal duren, is mij een raadsel. De kassen zijn nu al leeg, het geld is op. Maar, elk volk krijgt steeds de regering die het verdient, zij hebben deze potentaten uiteindelijk zelf gekozen en de gevolgen moet men dan maar dragen. Ik ben eerst met pensioen gegaan als ik 65 was dat echter schijnt voor velen teveel verlangt te zijn. 


    Kartuizer.

    Reageer..... 


    >> Reageer (3)
    20-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het bloedbad in Luik krijgt nu een theatraal vervolg...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag diensdag zal Mis belgie in gezelschap van prins houten Klaas in Luik zijn diep medelijden met de families van de vermoorde slachtoffers verkondigen. Natuurlijk geen woord over de islamistische achtergrond van de Marokkaanse duivel om te vermijden dat de hel in Luik zou losbarsten met brandende autos en gesneuvelde winkelruiten. Ik geloof echter niet dat de Waalse bewoners van Luik zo dom zijn nog langer deze officiele leugens te geloven.

    Kartuizer.

    Reageer....




    >> Reageer (2)
    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wens alle lezers van mijn blog een aangename, rustige en vredige vierde adventszondag. Hier is de jaarlijkse sneeuwellende begonnen, ik hoop dat het niet te lang zal duren.


    Kartuiser.


    >> Reageer (1)
    16-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schande, schande, schande.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ouders van de kleine Gabriel die door het Marokkaanse monster vermoord werd moeten beroep doen op de financiele steun van vrienden en kenissen om de begrafenis van hun kind te betalen. Di Rupo en zijn rode graaiersbende zouden zich moeten rotschamen eveneens Albert de laatste en zijn ega die voor de fotografen van de pers scheinheilig het hoofd buigen voor de schachtoffers van deze moordpartij. In wat voor een schijnheilig rotland leven wij hier, moordenaars lopen vrij rond en worden op kosten van de Gemeenschap door doortrapte advokaten bijgestaan en verdedigt.

    Nu moeten de ouders van de kleine Gabriel de sensatiejournalisten verzoeken bij de begrafenis van hun kind morgen zaterdag in de kerk geen fotos te maken. Hoeveel pijn moet het doen, hun geliefde jongen waar ze zo naar verlangd hebben in een kistje in de aarde te zien verdwijnen?

    Wie zijn de echte verantwoordelijken voor deze afschuwelijke moordpartij? Wat wordt ons bewust verzwegen, wie heeft de schoten afgevuurd, waarvan vele ooggetuigen berichten, nadat Amrami reeds morsdood op de grond lag? Wie heeft er van het dak van die bakkerij granaten naar beneden gegooit?

    Zullen we ooit de waarheid ervaren??


    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (5)
    15-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu weten we het.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Marokkaanse monster van Luik voelde zich geen Marokkaan en was GEEN moslim. Wat was hij dan wel????
    Straks gaan ze ons nog vertellen dat hij een lidkaart van het Vlaams Belang had.
    Moet er nog zand zijn???
    Gelukkig is hij dood, dat spaart ons duizende Euros aan gerechtskosten en liegende advokaten, allah heeft hem zeker gezegend met 72 reine maagden (waar die allemaal vandaan komen is mij een raadsel onder die burkas schijnt niet veel vrouwelijke schoonheid te schuilen, ik hoorde reeds van vrouwen met snorbaarden en schelende ogen.)

    Kartuizer.
    Reageer.....


    >> Reageer (4)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    goldstar
    blog.seniorennet.be/goldsta
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    puntanderelijn
    blog.seniorennet.be/puntand
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!