Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    09-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door de schoorsteenbrand vorige week zat ik hier tot zaterdag in de kou, de electrische verwarming bracht het hoogstens tot vijftien graad, maar nu is alles hersteld en zit ik hier weer lekker warm.
    Vrijdag heb ik dan een uurtje in mijn huiskapel gezeten, de enige plaats waar ik nog vuur kon aanmaken omdat daar een moderne schoorsteen is. Ik heb daar dan geluistert naar het Ave Verum Corpus Natum van Mozart. Toen ik naar het tabernakel keek kwamen mij de tranen in de ogen, in dit tabernakel staat noch steeds een ciborie met hosties die ik zelf geconsecreerd heb toen ik nog in de dogmas van de Rooms Katholieke Kerk geloofde, ondertussen kan ik dat echter niet meer geloven, mijn verstand zegt mij, dat ik niet door enkele woorden" hoc est enim corpus meum" de hele Godheid in een stukje brood tegenwoordig kan roepen. Vader Zoon en Heilige Geest kan men volgens de Christelijke theologie niet van elkaar scheiden, als dus het lichaam van Christus in het geconsecreerde brood aanwezig is, is de hele Godheid erin tegenwoordig. Daarom kwamen mij de tranen in de ogen als ik naar het tabernakel keek, het doet pijn als men vroeg of laat vaststelt dat men fabeltjes voor werkelijkheid hield.
    Het ware Christendom moet geleefd worden in de navolging van Christus in alle nederigheid, liefde en respect voor alles wat leeft, respect voor de medemens die niet zonder fouten en zonden is zoals wij zelf ook niet zonder fouten en zonde zijn, en de bereidheid de fouten van de anderen te vergeven zoals wij ook hopen dat men onze fouten en tekortkomingen vergeeft. En, het vaste voornemen al onze medemensen te behandelen zoals we zelf willen behandelt worden. Dat wil echter niet zeggen dat we de fouten van de anderen moeten goedkeuren, het is wel onze plicht al het onrecht in deze wereld te veroordelen en dit onrecht is groot, het is onze heilige plicht dit onrecht aan te klagen zoals ook Jezus de toenmalige priesterkaste als witgekalkte graven binnenin vol rottigheid bestempelde. Is onze huidige priesterkaste nu zoveel beter???

    Kartuizer.
    Reageer...... 


    >> Reageer (5)
    08-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holocaust 2012.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals onder het naziregime enkele miljoenen Joden vermoord werden, alleen maar omdat zij Joden waren, worden er nu over de hele wereld Christenen vervolgt en gruwelijk afgeslacht enkel en alleen maar omdat ze Christenen zijn.
    In Noord Korea leven 70.000 Cristenen in concentratiekampen terwille van hun geloof aan Jezus van Nazareht.
    In bijna alle moslimlanden worden Christenen gruwelijk afgeslacht, ik heb schokkende beelden gezien hoe Christenen door moslims levend verbrand worden, tot mijn spijt reikt mijn computerkennis niet zo ver dat ik deze videos in mijn blog kan opnemen, mischien een taak voor Angeltjes?
    Degenen, die deze nieuwe holocaust op de eerste plaats zouden moeten aanklagen, het Vaticaan, en de bisschoppen zweigen als een graf zoals zij ook, op enkele uitzonderingen na "Graf Von Galen" , zwegen toen de Joden afgeslacht werden. Ik heb fotos gezien, waarop bisschoppen en kardinalen met gestrekte arm de "Führer" groeten. Zo was het toen, en nu waar hun eigen geloofsgenoten afgeslacht worden zwijgen ze weer en scharen zij zich zelfs in vele gevallen aan de kant van de moslims, waarschijnlijk in de hoop daardoor hun eigen vel te redden. Ware Christenen moet men onder deze kerkleiders die als goede herders voor hun kudde zouden moeten strijden bijna tevergeefs gaan zoeken. Zij zijn reeds zover van de zuivere Christelijke leer afgeweken dat de Spaanse aartsbisschop Javier Martrinez vrouwen die abortus gepleegt hebben als hoeren bestempeld die voortaan door elke man mogen verkracht worden. Jezus daarentegen stelde zich vóór de overspelige vrouw die door enkele barbaren zou gestengt worden, met de woorden:"Wie zonder zonde is mag de eerste steen werpen!" 
    Ware Christenen zijn mensen die de leer van Jezus willen leven, niet omdat zij geloven dat Hij de zoon van God is, maar omdat zij begrepen hebben dat het Christelijke sprookje een goed en mooi sprookje is en zij dit sprookje in werkelijheid willen omzetten door ernaar te leven. 

    Kartuizer.

    Reageer...... 


    >> Reageer (6)
    04-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik had zo graag het nieuwe jaar met een paar vreugdevolle berichten begonnen, maar er is geen nieuws waarover men zich kan verheugen. De kranten staan vol onzin en gemanipuleerde leugens.
    Voor mij persoonlijk begon het nieuwe jaar met een kleine schoorsteenbrand die ik gelukkig zonder tussenkomst van de brandweer meester werd maar de schade beloopt zich wel in een paar honderd euro. Maar dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren kunnen in een 108 jaar oud huis.

    Wat de politiek betreft, niet alleen Duitsland maar ook Vlaanderen schijnt zich "af te schaffen" Als priester zou ik moeten zegenen, maar de Vaamse volksverraders vervloek ik. Mijn zegen gaat wel uit naar allen die met hart en ziel de Vlaamse zaak verdedigen mijn grote bewondering gaat uit naar Floriaan Terbeke van Angeltjes, die met veel werk vele anderstalige texten in leesbaar Nederlands vertaald. Hartelijk dank Floriaan. Ik weet hoe moeizaam het is een Duitse text, alhoewel ik beide talen goed beheers in een goede Nederlandse text te vertalen.

    Onze strijd tegen de voortdurende islamizering heeft grote prioriteit wij mogen niet toelaten dat een ideote woestijngodsdienst zich bij ons verder uitbreidt. Ik heb in het verleden nooit geaarzeld kritiek te uiten op Rome, maar ik geloof, dat als de paus zulke waanzin zou verkondigen die door de islam verkondigt wordt, de kranten er bol zouden van staan, maar gerechtvaardigde kritiek op de belachelijke uitingen van de islam is schijnbaar voor alle westerse journalisten een taboe! De angst voor brandende redactiekantoren is wel zeer groot.

    Natuurlijk heb ik ook de bla-bla verklaringen van de meeste staatshoofden gelezen, het is, neem het mij niet kwalijk, "zum kotzen" de ene leugenaar overtreft de andere. De Coburger spant niet eens de kroon tante Bea der Nederlanden die steeds meer op Fabiola gelijkt overtreft hem. Over de heimelijke islamist van Amerika wil ik mij liever niet uiten, zijn presidentciele dagen zijn wel geteld! Alhoewel ik niet veel heil verwacht van zijn mogelijke opvolger. Dat Duitsland binnen enkele maanden een nieuwe president zal krijgen is niet onwaarschijnlijk, niet alleen in Vlaanderen zijn er loodgieters.

    Dat is dan het meeste, maar niet alles wat ik op de lever heb, de leugens en het bedrog is zo groot, onze planeet lijkt hoe langer hoe meer op de planeet der apen.

    Kartuizer.

    Reageer.....






    >> Reageer (4)
    29-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfverdediging is een mensenrecht......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor het jaar 2011 ten einde gaat, wil ik nog eenmaal terugkomen op kerstmis.
    Vrede op aarde aan de mensen die van goede wil zijn! Het kan echter niet zo zijn, dat wij de goedwilligen ons moeten laten afslachten door dezen die van slechte wil zijn. Overal ter wereld waar moslims zijn, zijn er onlusten zij brengen overal dood en vernieling in de naam van hun denkbeeldige god. Ook in ons landje brengen zij steeds weer onrust en dat is eerst het begin, in de landen waar zij het voor het zeggen hebben moorden ze allen die het niet met hen eens zijn uit. Bij ons mag het niet zover komen, het is onze plicht, zoals lucky9 het bij Angeltjes zegt, niet langer weerloos toe te kijken. Wij hebben het recht en de plicht ons tegen vreemde indringers ook gewapend te verdedigen, zo heb ik dat tenminste bij mijn militaire opleiding begrepen. Wie het niet met mij eens is mag zich melden.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (8)
    27-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dolksteek van aartsbisschop Lèonard......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben geen fan van Bart Dewever, dat weten de lezers van mijn blog. Maar de dolksteek die aartsbisschop Léonard Bart toebracht heeft ook mij getroffen want het is een dolksteek voor alle Vlaams-Nationalisten. De aartsbisschop heeft waarschijnlijk binnen de muren van het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen een gesprek gehad met de geest van kardinaal Mercier. De belgische Kerk was altijd al antivlaams, maar in een tijd waar de meeste pastoors voor een lege kerk staan, zou de aartsbisschop er beter aan doen, dát te doen wat hij moet doen, de Christelijke leer verkondigen. Niet Bart Dewever en de Vlaams-Nationalisten zijn een gevaar voor onze samenleving maar de islaminvasie en als aartsbisschop zou Lèonard het van de daken moet schreeuwen dat de islam met de Christelijke leer onverenigbaar is, dát is zijn taak als herder. Met de politiek heeft de Kerk zich niet te bemoeien.
    Ik hoop, dat er eindelijk een Vlaamse Eenheidspartij zal komen waarin NVA en Vlaams Belang de handen in elkaar slaan voor het heil van Vlaanderen. Nu, voor het te laat zal zijn!

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (4)
    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder goede wil kan er geen vrede zijn.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrede op aarde aan de mensen die van goede wil zijn! Dát is de kerstboodschap. Daar echter deze goede wil bij velen ver te zoeken is zal deze boodschap wel altijd een vrome wens blijven. De nieuwe wapenwetloop tussen diverse landen en de toenemende wapenhandel zijn waarachtig geen tekenen van goede wil en wapens zijn niet gedacht om vrede te brengen, onze eigen vaderlandse luchtmacht heeft in de Lybische steden dood en vernieling gebracht en in Syrie dreigt hetzelfde te gebeuren. Israel wordt door islamistische haatzaaiers dagelijks bedreigt en met raketten bestookt. In Irak en in vele andere moslimlanden worden de Christenen vervolgt en uitgemoord. Dát is de werkelijkheid.
    Ik geloof niet meer aan een vredevolle wereld, de haat, het bedrog, de leugen en de hebzucht van velen is te groot. Zolang er scharlatans zijn die in de naam van een denkbeeldige god hun wil aan de mensen willen opleggen en zolang er domme kuddevolken zijn die de sprookjes van deze scharlatans geloven kan er op deze aarde geen vrede zijn.
    En toch wens ik ter gelegenheid van dit kerstfeest 2011 alle lezers van mijn blog een zalig en vredevol feest en heil en zegen voor het komende jaar 2012.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (5)
    22-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gevoel van dankbaarheid.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik een lekkere maaltijd bereid heb en goed gegeten heb, voel ik in mij de behoefte mij voor deze lekkere maaltijd te bedanken, als ik dan ergens te gast ben bedank ik ook de gastvrouw voor het lekkere eten. Als ik echter de maaltijd zelf heb toebereid wil ik ook wel danken, en vroeger deed ik dan in een gebed: ik dank U Heer voor deze lekkere maaltijd enzv. Het verstand komt echt niet voor de jaren, ook bij mij niet. Als ik nu lekker gegeten heb dank ik al de nog werkende mensen die een belangrijk deel van hun loon afdragen om mijn schamele pensioen van amper tienduizend euro per jaar te kunnen betalen, en ik ben hen daarvoor zeer dankbaar. Het ziet er echter niet naar uit dat het zo  nog lang zal duren, de talloze nieuwe vreemde belgen en de nog talrijkere andere vreemde kornuiten zijn niet hier naartoe gekomen om te werken maar om onze sociale kassen leeg te plunderen en van bijdragen voor het pensioenfonds is er al helemaal geen sprake meer. Hoe lang dat nog zal duren, is mij een raadsel. De kassen zijn nu al leeg, het geld is op. Maar, elk volk krijgt steeds de regering die het verdient, zij hebben deze potentaten uiteindelijk zelf gekozen en de gevolgen moet men dan maar dragen. Ik ben eerst met pensioen gegaan als ik 65 was dat echter schijnt voor velen teveel verlangt te zijn. 


    Kartuizer.

    Reageer..... 


    >> Reageer (3)
    20-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het bloedbad in Luik krijgt nu een theatraal vervolg...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag diensdag zal Mis belgie in gezelschap van prins houten Klaas in Luik zijn diep medelijden met de families van de vermoorde slachtoffers verkondigen. Natuurlijk geen woord over de islamistische achtergrond van de Marokkaanse duivel om te vermijden dat de hel in Luik zou losbarsten met brandende autos en gesneuvelde winkelruiten. Ik geloof echter niet dat de Waalse bewoners van Luik zo dom zijn nog langer deze officiele leugens te geloven.

    Kartuizer.

    Reageer....




    >> Reageer (2)
    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wens alle lezers van mijn blog een aangename, rustige en vredige vierde adventszondag. Hier is de jaarlijkse sneeuwellende begonnen, ik hoop dat het niet te lang zal duren.


    Kartuiser.


    >> Reageer (1)
    16-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schande, schande, schande.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ouders van de kleine Gabriel die door het Marokkaanse monster vermoord werd moeten beroep doen op de financiele steun van vrienden en kenissen om de begrafenis van hun kind te betalen. Di Rupo en zijn rode graaiersbende zouden zich moeten rotschamen eveneens Albert de laatste en zijn ega die voor de fotografen van de pers scheinheilig het hoofd buigen voor de schachtoffers van deze moordpartij. In wat voor een schijnheilig rotland leven wij hier, moordenaars lopen vrij rond en worden op kosten van de Gemeenschap door doortrapte advokaten bijgestaan en verdedigt.

    Nu moeten de ouders van de kleine Gabriel de sensatiejournalisten verzoeken bij de begrafenis van hun kind morgen zaterdag in de kerk geen fotos te maken. Hoeveel pijn moet het doen, hun geliefde jongen waar ze zo naar verlangd hebben in een kistje in de aarde te zien verdwijnen?

    Wie zijn de echte verantwoordelijken voor deze afschuwelijke moordpartij? Wat wordt ons bewust verzwegen, wie heeft de schoten afgevuurd, waarvan vele ooggetuigen berichten, nadat Amrami reeds morsdood op de grond lag? Wie heeft er van het dak van die bakkerij granaten naar beneden gegooit?

    Zullen we ooit de waarheid ervaren??


    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (5)
    15-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu weten we het.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Marokkaanse monster van Luik voelde zich geen Marokkaan en was GEEN moslim. Wat was hij dan wel????
    Straks gaan ze ons nog vertellen dat hij een lidkaart van het Vlaams Belang had.
    Moet er nog zand zijn???
    Gelukkig is hij dood, dat spaart ons duizende Euros aan gerechtskosten en liegende advokaten, allah heeft hem zeker gezegend met 72 reine maagden (waar die allemaal vandaan komen is mij een raadsel onder die burkas schijnt niet veel vrouwelijke schoonheid te schuilen, ik hoorde reeds van vrouwen met snorbaarden en schelende ogen.)

    Kartuizer.
    Reageer.....


    >> Reageer (4)
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de armoede werkelijk zo groot ??
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Regelmatig lees ik in onze kranten dat vele gezinnen hun rekeningen niet meer kunnen betalen en dreigen door de hoge huisbrandoliekosten in de kau te zitten. Als ik echter op de parkeerplaats van een supermarkt kom, ben ik steeds weer verbaasd over de vele gloednieuwe autos die daar staan en dat zijn geen buitenlanders, allemaal belgisch met nieuwe nummerplaten en af en toe ook een paar Luxemburgers en Nederlanders. Als ik dan de overvolle winkelwagens zie, die sommigen nog met moeite naar hun auto krijgen, twijfel ik werkelijk aan deze armoede. Ik weet niet hoe het in Vlaanderen is, maar hier schijnt de armoede nog veraf te zijn.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (5)
    11-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nu twee uur en ik luister naar de heerlijke klanken van Peter Tschaikowsky,s Dornröschen en daarna volgt dan de Schawnensee. Ja, ik ben een nachtmens en dat zal tot mijn levenseinde wel zo blijven. Bij de klanken van deze heerlijke muziek probeer ik de realiteit van de waanzinnige wereldpolitiek en vooral de belgisch marionettenregering te vergeten, maar het lukt mij niet, ik stel steeds weer vast dat het in Vlaanderen krioelt van lamme goedzakken en volksverraders die alleen maar aan hun eigen persoonlijk belang denken en niet aan het belang van het Vlaamse Volk in het algemeen. Elk Volk krijgt steeds de regering die het verdient, en het Vlaamse Volk schijnt nu de Di Rupo regering verdient te hebben dank zij het NVA en konsoorten. De roep naar een Vlaamse Staat blijft wel een verre droom. Afwachten wat nu komt is de boodschap, maar ik verwacht er niet veel van. 

    Kartuizer.

    Reageer..... 


    >> Reageer (3)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkomen eens met onze Flup.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben het niet altijd eens met Filip Dewinter maar nu ben ik het met hem volkomen eens. In zijn interview op de Nederlandse Radio 1 zei hij, dat de regering Di Pupo (geen schrijffout) een zegen is voor Vlaanderen, hetzelfde schreef ik enkele dagen geleden in mijn blog, deze antivlaamse regering betekend het definitieve einde van het zinkende belgische wrak en het begin van de Vlaamse Republiek. Dit is de laatste belgische federale regering de Vlamingen zijn eindelijk wakker geworden. Ik hoop dat nu ook Bartje uit zijn belgicistische dromen ontwaakt en eindelijk begrijpt dat alles wat belgisch is, antivlaams is. Deze Di Pupo marionettenregering geef ik hoogstens vijf maanden, daarna zullen er dan toch nieuwe verkiezingen moeten komen en dan komt de Vlaamse afrekening.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (9)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 december H. Nicolaas bisschop van Myra
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In blijde verwachting keken we elk jaar uit naar het Sinterklaasfeest. Toen ik zeven jaar oud was, wist ik wel dat het onze ouders waren die de geschenken in het mandje legden, en mijn klasgenoten wisten dat ook, en dat de wortel en de raap die wij in het mandje hadden gelegt de volgende dag in de soep zouden verdwijnen,dat was in de oorlogsjaren 1940-1944 al een grote luxe. wij waren tenslotte niet dom, maar wij speelden het spel mee en het was plezant. Dat zwarte Piet geen neger was, maar een blanke knecht van de Sint, die echter helemaal zwart was omdat hij de geschenken door de schoorsteen moest binnenbrengen daarover lachten wij, de toen zevenjarigen ook, als hij door de schoorsteen moest binnenkomen zou hij onvermijdelijk in de brandende kachel zijn terecht gekomen en overigens,een neger heette zeker niet Piet,  dat was de logica van ons zevenjarigen. Maar wij wisten ook dat de Sint een heilige man was die eens bisschop van Myra in Turkije was. Wij luisterden graag naar de vele legenden die over hem verteld werden maar we geloofden er niet veel van zoals we ook van de legenden van de andere heiligen niet erg veel geloofden.
    Nu ben ik tienmaal zeven plus vijf en nog vind ik de legenden mooi en ik zou ze zeker aan mijn kleinkinderen vertellen maar als kartuizer heb ik geen kinderen en kleinkinderen. Ik weet niet meer wie het bij Angeltjes schreef:"ze moeten met hun vingers van onze Sint blijven!" Ja dat moeten zij, en ze moeten ook met hun vingers van onze overige Christelijke feesten en symbolen blijven zelfs voor de Vrijzinnigen onder ons zijn deze feesten een deel van onze cultuur. Als de mohamedanen die bij ons zijn binnengeslopen om onze sociale kassen leeg te plunderen aanstoot nemen aan deze feesten en deze Christelijke symbolen moeten ze maar terug naar hun woestijn vertrekken, liever vandaag als morgen, allah zal hen daar zeker van kiendjesgeld en allerlei uitkeringen verzorgen als ze maar driemaal per dag met de kop naar beneden en de kont naar omhoog gaan. wij hebben hen niet uitgenodigt. Dit Land is ons land met onze Christelijke  cultuur en zo zal het blijven.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (4)
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter verduidelijking.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat betreft de criminaliteit in Nederland door Marokkaner waarover ik in mijn vorig bericht schreef, kan U nu bij Angeltjes een uitgebreid bericht lezen van Floriaan Ter Beke. Ik raad alle lezers van mijn blog aan dit bericht nauwkeurig te lezen. Alle respect voor Floriaan Ter Beke die regelmatig berichten van PI (politicalli incorrect) uit het Duits in het Nederlands vertaalt, ik zou het niet kunnen.

    Angeltjes en ik waren steeds twee handen op één buik en dat zal tot in alle eeuwigheid zo blijven Amen.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (1)
    01-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele bemerkingen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om de aandacht van de echte problemen die op ons toe komen af te leiden lezen we in onze kranten de meeste onzin. Mag men nog roken in het bijzijn van kinderen? Mijn vader rookte en mijn grootvader die ook bij ons woonde kon ik mij zonder zijn pijpje niet voorstellen. Wij, de kinderen, mijn broers en ik hebben daar echt niet onder geleden, wij zijn gezonde volwassenen geworden. Ikzelf rook sinds mijn zestiende dagelijks enkele cigaretjes, ik ben nu bijna 76 en ik heb geen longkanker en de enige medizijn die ik in huis heb is een aspirientje, ik heb zelfs geen huisarts. Men zou ook het autorijden in het bijzijn van kinderen in vraag kunnen stellen, want de uitlaatgassen zijn echt giftig enzv. enzv......

    De echte problemen die op ons toekomen worden in de pers angstvallig verzwegen, niet alleen het probleem van de blaaskakenregering onder leiding van de Bergense nicht die ons regelrecht in de afgrond zal sturen maar het einde van de euro dat niet meer te vermeiden is, bij de KOPP-NACHRICHTEN werd vandaag bevestigt dat nog voor het einde van dit jaar de euro tot het verleden zal horen. En dat is voor ons allen een veel groter probleem als de snertregering van Elio.

    Als groot nieuws lazen we dan vandaag ook dat Chris Peeters een nauwere samenwerking met Nederland wil, dat is het toch wat het Vlaams Belang al jaren verkondigt en ik ook, de CVP wil nu wel een paar zieltje winnen voor de volgende verkiezingen maar ik geloof niet dat de echte Vlamingen daar nog in trappen.

    Bij PI (Politicalli Incorrect) las ik dat in Nederland de overgrote meerderheid van de criminelen Marokkanen zijn, bij ons zal dat wel niet anders zijn, de kettingtrekkers en handtastrekkers en stenenwerpers zijn heel zeker geen autochtone Vlaamse "JONGEREN". Elke tweede Nederlander heeft een grondige afkeer van de islam. En hoe is dat bij ons????

    De nauwe samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland moet inderdaad tot stand komen, dat is voor Vlaanderen levensnoodwendig maar wel een samenwerking tussen twee onafhankelijke staten, de Republiek Vlaanderen en Nederland, samen zijn wij het Volk der Lage Landen zonder Franse invloed, samen zouden we een economische wereldmacht zijn.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (7)
    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve Google Street.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik kon aan de verleding niet weerstaan en was vanavond weer eens via Google street in mijn geliefd Antwerpen op wandel. In de Werkstraat 26 vond ik het huis dat eenmaal mijn eigendom was terug, het is helemaal veranderd en echt niet mooier geworden. Op de hoek van de Werkstraat en de Isabellalei was toen de kruidenierswinkel van Celien daar heb ik mooie herinneringen aan, één herinnering zal ik nooit vergeten, ik had toen bij de MIVA, dat is nu De Lijn, een vroege dienst gehad, toen ik om 14 uur thuis kwam moest ik dringend mijn grote behoefte doen maar ik had geen WC papier meer, ik dus op een loopje naar Celien, er stonden drie damen in de winkel, ik greep een pak uit het rek en zei: "Celien ik kom het dadelijk betalen", Celien en de drie damen begonnen luid te lachen. Toen ik thuis kwam begreep ik waarom die damen zo lachten, ik had namelijk inplaats van een pak WC papier een pak maandverbanden meegenomen! De winkel van Celien is er nu niet meer.

    Ach, wat was dat toen een mooie tijd, de jaren 70 van de vorige eeuw, geen kettingtrekkers, de oudere vrouwen konden ook nog onbezorgt met een handtas buiten komen, ook als het donker was konden we zonder zorgen de straat op, geen baardmannen in vuile witte nachthemden liepen er toen rond en er waren ook geen "JONGEREN" die met stenen naar de bussen en de trams wierpen. In Antwerpen was het toen goed leven, mosselen eten in de Rode Hoed, een gezellige avond in de PIET POT of in de Vlaamse klup en af en toe eens een etendje bij de Chinees. Maar toen werden we nog niet geteistert door moslimduivels.

    Ik hoop uit de grond van mijn hart, dat de Sinjoren bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2012 hun stem aan de juiste partij geven en moge God hen behoeden voor het woestijnvisprodukt De Wever want dan zou het van kwaad naar erger gaan.

    Wat voor Antwerpen geldt, geldt voor heel Vlaanderen, nu moeten de Vlamingen meer dan ooit duidelijk maken dat zij nooit voor vreemden zullen buigen ook niet voor een rode nicht.

    Kartuizer.

    Reageer..... 


    >> Reageer (2)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele reacties op de reacties en nog een beetje meer...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was altijd al mijn gewoonte de reacties van de lezers te beantwoorden, dat heb ik de laatste weken een beetje verwaarloost en dat wil ik nu weer goedmaken.

    Ja lucky9 ik heb je Vlaamse Carbonaden-recept geprobeert en het heeft uitstekend gesmaakt, hartelijk dank.

    Ja Jutta, ik word er ook zo moe en moedeloos van, vreugdevolle berichten lezen we nog maar zelden maar dat heeft er ook mee te maken, dat de kranten sensatiebladen geworden zijn en je weet toch wel, als er ergens een zwaar verkeersongeval was, komen de sensatielustigen van overal toegelopen en hoe meer bloed er vloeit hoe liever ze het hebben. Bovendien staan deze kranten vol halve waarheden en halve waarheden zijn hele leugens. Maar geloof mij,Jutta, er zijn ook nog goede en eerlijke mensen.

    Bedankt voor je reactie Michel, er zijn bij de ondergang van het belgische wrak voor de Duitstaligen maar drie mogelijkheden, aansluiten bij Duitsland, aansluiten bij Luxemburg of aansluiten bij Walonie. Ik sluit het niet uit, dat ik mijn leven nog als Duitse staatsburger zal beeinden.

    Toen ik enkele maanden geleden in deze blog schreef, dat het einde van de euro er aan kwam, werdt dat door velen betwijfelt. Nu echter lijkt het erop dat ik gelijk had. De Europese reus op lemen voeten wankelt van dag tot dag meer en staat nu op instorten als gevolg van het volslagen wanbeheer. Niet alleen ons landje is failliet, heel Europa is failliet, de kassen zijn leeg. Van overal ter wereld komen vreemde gelukzoekers Europa binnen en stelen met medewerking van EUdssr volkscomissarisen onze laatste spaarcenten. Er mag dan nu wel in ons land een nieuwe federale regering komen maar het wordt een regering van nutteloze blaaskaken die het schip dat zij dachten te redden defintief tot zinken zullen brengen. Voor Vlaanderen is er maar één hoop, het uitroepen van de Vlaamse Republiek maar daar is vijf minuten politieke moed voor nodig en zolang er nog volksverraders in de Vlaamse regering zitten zal deze politieke moed wel achterwege blijven. Vlaamse broeders en zusters kies bij de volgende verkiezingen voor het heil van Vlaanderen en werp eindelijk al die volksverraders eruit. Laat de Blauwvoet over Vlaanderen vliegen, en denk aan Jan Van Rijswijck, HIJ DULDE GEEN VREEMDEN TOT MEESTERS IN ´T LAND.

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (0)
    28-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advent....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste adventszondag is voorbij, de eerste zondag van de vier die ons op de komst van kerstmis voorbereid. In onze kranten heb ik daavan niets gelezen, het is ja ook geen ramadan en geen suikerfeest.
    Vroeger hadden we thuis dan een adventskrans met vier kaarsjes, elke zondag werden dan één twee drie of vier kaarsjes aangestoken dat was de voorbereiding op het feest van de vrede, het kerstfeest, dat ons de geboorte van de zaligmaker verkondigde, de zaligmaker die ons leerde dat wij aan onze medemensen nooit iets mogen aandoen wat we niet zouden willen dat men het ons aandoet, dat we onze naasten moeten lief hebben zoals we onszelf liefhebben en we wel de slechte daden moeten veroordelen die mensen begaan maar dat wij niet het recht hebben de mens die deze daden stelt te veroordelen, dat moeten wij aan de bevoegde instantie, de rechterlijke macht overlaten in de hoop dat we rechtvaardige rechters hebben.

    Ik wens de lezers van mijn blog een zinvolle voorbereiding op dit feest van de vrede op aarde aan alle mensen die van goede wil zijn. Het Christelijke sprookje is en blijft een mooi en een humaan sprookje.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    engelen
    blog.seniorennet.be/engelen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hetpinegeltje
    blog.seniorennet.be/hetpine
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!