Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 december H. Nicolaas bisschop van Myra
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In blijde verwachting keken we elk jaar uit naar het Sinterklaasfeest. Toen ik zeven jaar oud was, wist ik wel dat het onze ouders waren die de geschenken in het mandje legden, en mijn klasgenoten wisten dat ook, en dat de wortel en de raap die wij in het mandje hadden gelegt de volgende dag in de soep zouden verdwijnen,dat was in de oorlogsjaren 1940-1944 al een grote luxe. wij waren tenslotte niet dom, maar wij speelden het spel mee en het was plezant. Dat zwarte Piet geen neger was, maar een blanke knecht van de Sint, die echter helemaal zwart was omdat hij de geschenken door de schoorsteen moest binnenbrengen daarover lachten wij, de toen zevenjarigen ook, als hij door de schoorsteen moest binnenkomen zou hij onvermijdelijk in de brandende kachel zijn terecht gekomen en overigens,een neger heette zeker niet Piet,  dat was de logica van ons zevenjarigen. Maar wij wisten ook dat de Sint een heilige man was die eens bisschop van Myra in Turkije was. Wij luisterden graag naar de vele legenden die over hem verteld werden maar we geloofden er niet veel van zoals we ook van de legenden van de andere heiligen niet erg veel geloofden.
    Nu ben ik tienmaal zeven plus vijf en nog vind ik de legenden mooi en ik zou ze zeker aan mijn kleinkinderen vertellen maar als kartuizer heb ik geen kinderen en kleinkinderen. Ik weet niet meer wie het bij Angeltjes schreef:"ze moeten met hun vingers van onze Sint blijven!" Ja dat moeten zij, en ze moeten ook met hun vingers van onze overige Christelijke feesten en symbolen blijven zelfs voor de Vrijzinnigen onder ons zijn deze feesten een deel van onze cultuur. Als de mohamedanen die bij ons zijn binnengeslopen om onze sociale kassen leeg te plunderen aanstoot nemen aan deze feesten en deze Christelijke symbolen moeten ze maar terug naar hun woestijn vertrekken, liever vandaag als morgen, allah zal hen daar zeker van kiendjesgeld en allerlei uitkeringen verzorgen als ze maar driemaal per dag met de kop naar beneden en de kont naar omhoog gaan. wij hebben hen niet uitgenodigt. Dit Land is ons land met onze Christelijke  cultuur en zo zal het blijven.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (4)
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter verduidelijking.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat betreft de criminaliteit in Nederland door Marokkaner waarover ik in mijn vorig bericht schreef, kan U nu bij Angeltjes een uitgebreid bericht lezen van Floriaan Ter Beke. Ik raad alle lezers van mijn blog aan dit bericht nauwkeurig te lezen. Alle respect voor Floriaan Ter Beke die regelmatig berichten van PI (politicalli incorrect) uit het Duits in het Nederlands vertaalt, ik zou het niet kunnen.

    Angeltjes en ik waren steeds twee handen op één buik en dat zal tot in alle eeuwigheid zo blijven Amen.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (1)
    01-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele bemerkingen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om de aandacht van de echte problemen die op ons toe komen af te leiden lezen we in onze kranten de meeste onzin. Mag men nog roken in het bijzijn van kinderen? Mijn vader rookte en mijn grootvader die ook bij ons woonde kon ik mij zonder zijn pijpje niet voorstellen. Wij, de kinderen, mijn broers en ik hebben daar echt niet onder geleden, wij zijn gezonde volwassenen geworden. Ikzelf rook sinds mijn zestiende dagelijks enkele cigaretjes, ik ben nu bijna 76 en ik heb geen longkanker en de enige medizijn die ik in huis heb is een aspirientje, ik heb zelfs geen huisarts. Men zou ook het autorijden in het bijzijn van kinderen in vraag kunnen stellen, want de uitlaatgassen zijn echt giftig enzv. enzv......

    De echte problemen die op ons toekomen worden in de pers angstvallig verzwegen, niet alleen het probleem van de blaaskakenregering onder leiding van de Bergense nicht die ons regelrecht in de afgrond zal sturen maar het einde van de euro dat niet meer te vermeiden is, bij de KOPP-NACHRICHTEN werd vandaag bevestigt dat nog voor het einde van dit jaar de euro tot het verleden zal horen. En dat is voor ons allen een veel groter probleem als de snertregering van Elio.

    Als groot nieuws lazen we dan vandaag ook dat Chris Peeters een nauwere samenwerking met Nederland wil, dat is het toch wat het Vlaams Belang al jaren verkondigt en ik ook, de CVP wil nu wel een paar zieltje winnen voor de volgende verkiezingen maar ik geloof niet dat de echte Vlamingen daar nog in trappen.

    Bij PI (Politicalli Incorrect) las ik dat in Nederland de overgrote meerderheid van de criminelen Marokkanen zijn, bij ons zal dat wel niet anders zijn, de kettingtrekkers en handtastrekkers en stenenwerpers zijn heel zeker geen autochtone Vlaamse "JONGEREN". Elke tweede Nederlander heeft een grondige afkeer van de islam. En hoe is dat bij ons????

    De nauwe samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland moet inderdaad tot stand komen, dat is voor Vlaanderen levensnoodwendig maar wel een samenwerking tussen twee onafhankelijke staten, de Republiek Vlaanderen en Nederland, samen zijn wij het Volk der Lage Landen zonder Franse invloed, samen zouden we een economische wereldmacht zijn.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (7)
    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve Google Street.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik kon aan de verleding niet weerstaan en was vanavond weer eens via Google street in mijn geliefd Antwerpen op wandel. In de Werkstraat 26 vond ik het huis dat eenmaal mijn eigendom was terug, het is helemaal veranderd en echt niet mooier geworden. Op de hoek van de Werkstraat en de Isabellalei was toen de kruidenierswinkel van Celien daar heb ik mooie herinneringen aan, één herinnering zal ik nooit vergeten, ik had toen bij de MIVA, dat is nu De Lijn, een vroege dienst gehad, toen ik om 14 uur thuis kwam moest ik dringend mijn grote behoefte doen maar ik had geen WC papier meer, ik dus op een loopje naar Celien, er stonden drie damen in de winkel, ik greep een pak uit het rek en zei: "Celien ik kom het dadelijk betalen", Celien en de drie damen begonnen luid te lachen. Toen ik thuis kwam begreep ik waarom die damen zo lachten, ik had namelijk inplaats van een pak WC papier een pak maandverbanden meegenomen! De winkel van Celien is er nu niet meer.

    Ach, wat was dat toen een mooie tijd, de jaren 70 van de vorige eeuw, geen kettingtrekkers, de oudere vrouwen konden ook nog onbezorgt met een handtas buiten komen, ook als het donker was konden we zonder zorgen de straat op, geen baardmannen in vuile witte nachthemden liepen er toen rond en er waren ook geen "JONGEREN" die met stenen naar de bussen en de trams wierpen. In Antwerpen was het toen goed leven, mosselen eten in de Rode Hoed, een gezellige avond in de PIET POT of in de Vlaamse klup en af en toe eens een etendje bij de Chinees. Maar toen werden we nog niet geteistert door moslimduivels.

    Ik hoop uit de grond van mijn hart, dat de Sinjoren bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2012 hun stem aan de juiste partij geven en moge God hen behoeden voor het woestijnvisprodukt De Wever want dan zou het van kwaad naar erger gaan.

    Wat voor Antwerpen geldt, geldt voor heel Vlaanderen, nu moeten de Vlamingen meer dan ooit duidelijk maken dat zij nooit voor vreemden zullen buigen ook niet voor een rode nicht.

    Kartuizer.

    Reageer..... 


    >> Reageer (2)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele reacties op de reacties en nog een beetje meer...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was altijd al mijn gewoonte de reacties van de lezers te beantwoorden, dat heb ik de laatste weken een beetje verwaarloost en dat wil ik nu weer goedmaken.

    Ja lucky9 ik heb je Vlaamse Carbonaden-recept geprobeert en het heeft uitstekend gesmaakt, hartelijk dank.

    Ja Jutta, ik word er ook zo moe en moedeloos van, vreugdevolle berichten lezen we nog maar zelden maar dat heeft er ook mee te maken, dat de kranten sensatiebladen geworden zijn en je weet toch wel, als er ergens een zwaar verkeersongeval was, komen de sensatielustigen van overal toegelopen en hoe meer bloed er vloeit hoe liever ze het hebben. Bovendien staan deze kranten vol halve waarheden en halve waarheden zijn hele leugens. Maar geloof mij,Jutta, er zijn ook nog goede en eerlijke mensen.

    Bedankt voor je reactie Michel, er zijn bij de ondergang van het belgische wrak voor de Duitstaligen maar drie mogelijkheden, aansluiten bij Duitsland, aansluiten bij Luxemburg of aansluiten bij Walonie. Ik sluit het niet uit, dat ik mijn leven nog als Duitse staatsburger zal beeinden.

    Toen ik enkele maanden geleden in deze blog schreef, dat het einde van de euro er aan kwam, werdt dat door velen betwijfelt. Nu echter lijkt het erop dat ik gelijk had. De Europese reus op lemen voeten wankelt van dag tot dag meer en staat nu op instorten als gevolg van het volslagen wanbeheer. Niet alleen ons landje is failliet, heel Europa is failliet, de kassen zijn leeg. Van overal ter wereld komen vreemde gelukzoekers Europa binnen en stelen met medewerking van EUdssr volkscomissarisen onze laatste spaarcenten. Er mag dan nu wel in ons land een nieuwe federale regering komen maar het wordt een regering van nutteloze blaaskaken die het schip dat zij dachten te redden defintief tot zinken zullen brengen. Voor Vlaanderen is er maar één hoop, het uitroepen van de Vlaamse Republiek maar daar is vijf minuten politieke moed voor nodig en zolang er nog volksverraders in de Vlaamse regering zitten zal deze politieke moed wel achterwege blijven. Vlaamse broeders en zusters kies bij de volgende verkiezingen voor het heil van Vlaanderen en werp eindelijk al die volksverraders eruit. Laat de Blauwvoet over Vlaanderen vliegen, en denk aan Jan Van Rijswijck, HIJ DULDE GEEN VREEMDEN TOT MEESTERS IN ´T LAND.

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (0)
    28-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advent....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste adventszondag is voorbij, de eerste zondag van de vier die ons op de komst van kerstmis voorbereid. In onze kranten heb ik daavan niets gelezen, het is ja ook geen ramadan en geen suikerfeest.
    Vroeger hadden we thuis dan een adventskrans met vier kaarsjes, elke zondag werden dan één twee drie of vier kaarsjes aangestoken dat was de voorbereiding op het feest van de vrede, het kerstfeest, dat ons de geboorte van de zaligmaker verkondigde, de zaligmaker die ons leerde dat wij aan onze medemensen nooit iets mogen aandoen wat we niet zouden willen dat men het ons aandoet, dat we onze naasten moeten lief hebben zoals we onszelf liefhebben en we wel de slechte daden moeten veroordelen die mensen begaan maar dat wij niet het recht hebben de mens die deze daden stelt te veroordelen, dat moeten wij aan de bevoegde instantie, de rechterlijke macht overlaten in de hoop dat we rechtvaardige rechters hebben.

    Ik wens de lezers van mijn blog een zinvolle voorbereiding op dit feest van de vrede op aarde aan alle mensen die van goede wil zijn. Het Christelijke sprookje is en blijft een mooi en een humaan sprookje.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kommer van de Duitstalige belgen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als Vlaming woon ik nu drientwintig jaar in de Duitstalige Gemeenschap en alhoewel ik in mijn hart Vlaming gebleven ben, ben ik toch een deel van deze Duitstalige Gemeenschap geworden, ik leef hier en mijn dagelijkse omgangstaal is Duits. Er wordt wel steeds gepraat over Duitstalige belgen in werkelijkheid worden deze Duitstaligen voortdurend gebelgt.

    Ik heb een belgacom telefoontoestel, dit toestel kan men op drie verschillende talen instellen, Nederlands, Frans en.....Engels maar geen Duits.

    Belgacom Genius, kent eveneens drie talen, Nederlands, Frans en....Engels.

    Als ik van belgacom een mail krijg is dat in de Franse taal, ik kan zelfs niet op Nederlands omschakelen.

    Op onze laatste BEF biljetten stond eindelijk ook BELGIEN maar ik heb nog nooit een belgische postzegel gezien waar ook BELGIEN op staat.

    De rekeningen van belgacom zijn wel correct in de Duitse taal en die van Electrabel ook, maar de folders van Electrabel zijn eentalig Frans.

    Mijn verzekingsmakelaar, die in de vorige Duitstalige regering cultuurminister was, stuurd mij voor mijn autoverzekering een Franstalige groene kaart.

    De post heeft zich aangepast en stuurd wel tweetalige folders alhoewel zij in de Duitstalige Gemeenschap eentalig Duits zouden moeten zijn.

    Vele Duitstaligen ergeren zich over deze toestanden daarom voelen zij ook mee met de Vlamingen zij kennen dat ook.

    Hoeveel ministers van de federale regeringen die er waren en die nu waarschijnlijk zal komen kennen perfect de drie landstalen? Elke belg mag toch verwachten dat hij door zijn regenten in zijn eigen taal aangesproken en behandeld wordt!

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (1)
    26-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zover !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zinkende belgische wrak krijgt een nieuwe kapitein die het uiteindelijk definitief tot zinken zal brengen.

    Vlamingen, let op uw zaak, voor vreemden buigen wij nooit!

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (1)
    25-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dagelijkse sleur.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gepensioneerden hebben de hele dag tijd zegt men weleens, dat mag dan waar zijn voor degenen waar moeder de vrouw nog voor alles zorgt maar voor alleenstaande mannen ziet het er wel een beetje anders uit.

    Als ik ´s morgends beneden kom, in de koude maanden kan dat wel eens 11 uur worden in het bed is het lekker warm, is het hier beneden als het buiten nog net niet vriest 15 graad. Dus eerst de kachel aanmaken, dat is zo als men geen centrale verwarming heeft, dan een lekker kopje kofie zetten en terwijl het water zich in koffie veranderd de twee katten die in mijn tuin wonen te eten geven. Als ik de tuindeur open komen die twee al op mij toegelopen en zij willen niet alleen hun hapje, ze willen ook even gestreeld worden en als dank lekken zij dan met hun tong mijn voet. Dan moet er gestofzuigt worden en een boterhammetje gegeten worden, het bed moet gemaakt worden, éénmaal per week moet de was in de maschine en de hemden moeten gestreken worden.

    Eénmaal per week rij ik dan naar GB, dat is hier het enige warenhuis waar ik nog alle Duitse producten kan kopen, zes verschillende bakkerijen uit de omgeving hebben hier hun eigen stand
    met dagelijks vers brood. En een beenhouwerij met een eigen boerenbedrijf en eigen slachterij hier in de Duitstalige Gemeenschap heeft zeer lekker vlees.

    Eénmaal per week rij ik naar Aldi waar ik of grijze garnalen of mosselen koop en de interesante aanbiedingen.

    Elke dag moet er gekookt worden want de mens leeft niet van brood alleen en ik ben gek op verse soep met gehaktballetjes en af en toe ook op een lekkere gulasch of Vlaamse karbonaden. Na het eten moet er natuurlijk ook afgewassen worden.
     
    Als dat dan allemaal achter de rug is, kan ik mij eindelijk aan mijn computer zetten met mijn dagelijkse Trappist (maar één per dag, meer kan de bruine niet trekken). Ik moet er wel in alle eerlijkheid bij zeggen, dat ik daarna nog drie glaasjes rode wijn drink maar die kost bij Aldi maar 5.99 euro voor drie liter en ik ben er nog nooit ziek van geweest. Trouwens in Duitsland zegt men:" Bier nach Wein, daß laß sein, Wein nach Bier daß rate ich Dir!" Dus nooit bier na wijn maar wel wijn na bier! Uitzonderlijk drink ik vandaag een hele andere wijn, die ik van een Vlaamse blogvriend uit Italie gekregen heb die met zijn echtgenote begin deze maand hier op bezoek was.

    Morgen ga ik mij weer een beetje meer op de politiek concentreren, alhoewel ik weer in de verleiding kom weer eens een uurtje via Google een wandeling door Antwerpen te maken, ik begrijp je best Jutta, "ze zijn overal", de duivels die op ons losgelaten werden, hopelijk krijgt Janssens bij de volgende verkiezingen een flinke trap onder zijn rode kont, maar God beware de Sinjoren voor een Dewever.

    Kartuizer.

    Reageer.....






    >> Reageer (6)
    24-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als het goed is, moet het ook gezegd worden....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds enkele weken had ik problemen met de ADSL-internet verbindig. De verbinding viel regelmatig kompleet uit.
    Maandag kwam een technieker van belgacom, hij plaatste een nieuw modern stopcontakt en dan liep alles weer normaal tot de volgende morgen, maar dat had de technieker ook al vastgesteld, hij belde mij dat hij ´snamiddags zou terugkomen. Een uur later was hij er al, tot dan toe had ik een Philips modem en dat was na vijf jaren dienst een beetje gebrekkig geworden. De technieker plaatste een modern belgacom modem met een veel sterkere onvangst en, dat modem kreeg ik van belgacom volkomen GRATIS. Voor het oude Philips modem had ik toen 105 Euro betaald. Nu loopt alles weer heel normaal en veel veel sneller. Ik ben dus een tevreden belgacom klant. De Waalse technieker trachtte zo goed mogelijk Duits te spreken en ik zo goed mogelijk Frans en we begrepen elkaar uitstekend. Hij stelde het modem ook zo in, dat het onmogelijk is dat iemand zich draadloos met mijn PC in verbinding steldt, wat voorheen en dat wist ik niet, met het oude Philips modem wel mogelijk was.

    Nu kan het bloggen weer lustig verder gaan en ik beloof Marnix dat ik morgen zijn mails zal beantwoorden. Maar vandaag heb ik via Google
    Earth de Antwerpse straten eens bekeken en ik ben wel een beetje geschrokken.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (1)
    22-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag geen politiek en geen islamcritiek...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ieder van ons denkt wel eens graag aan de jaren der jeugd terug, zo ging het mij vandaag.

    Ik vertelde wel eens in deze blog, dat ik zes jaar in Duitsland woonde, dat was van 1960 tot midden 1966. Ik woonde toen in Hameln. Vanaf 1961 was ik daar stamleider van de Silberfüchse in de Bund Deutscher Pfadfinder. Onze stam telde toen 30 leden, jongens tussen elf en 16 jaar, ikzelf was toen 25. De helft van de jongens was Rooms-Katholiek, de andere helft Evangelisch (Luterse Kerk). In Hameln hadden wij ons Heem in het stedelijk Jeugdheem, maar we hadden ook een blokhut, deze blokhut had ik van een privaatman met bijliggend grondstuk gehuurd  voor 20 DM. per maand, het Stadtjugendamt betaalde deze huur. Vóór onze blokhut lagen vele hektaren weiland en achter de blokhut zeer vele hektaren woud. De weg van Hameln naar Hannover zagen we vanuit onze Blokhut nog als een smal streepje. Ja zo is het Weserbergland, wij zaten daar zeer hoog. Elk weekend van Zaterdagmiddag tot Zondagavond trokken wij per fiets vanuit de stad naar onze blokhut (15 Km) enkele van de ouderen jongens hadden een kleine aanhangwagen aan hun fiets gekoppeld waarin we onze vorraden aan aardappelen, groenten en vlees voor ons zondags middagmaal meenamen. Het stedelijk Jugendamt had ons twintig stapelbedden bezorgd met de daarbijhorende matrassen en ieder van ons had natuurlijk zijn eigen slaapzak
    we hadden dus slaapplaats voor 40 man.

    Het waren heerlijke dagen die we daar beleefden, als dat niet zo was geweest, zouden de meesten het volgende weekend niet meer meegekomen zijn. Met weemoed denk ik terug aan de dagafsluiting van de Zaterdag, rond 22 uur stonden we dan voor onze blokhut in een grote kring hand in hand en zongen "Gute nacht Kameraden, bewahrt euch diesen Tag..." Na dat lied baden wij samen, Katholieken en Luteranen het Onze Vader, we waren ja toch alle gelovige Christenen, en als afsluiting sprak ik dan de zegen uit: "De Heer segne und behüte euch, der Herr lasse sein Angesicht über euch leuchten und gebe euch Frieden!" Neen, ik was geen priester en ik was geen domine, maar ik was een gelovige Christen en ik voelde mij berechtigt deze zegen over de mij toevertrouwde jongens uit te spreken.

    Zo was Duitsland toen en zo was de jeugd toen, wij waren geen kerkelijke jeugdgroep maar onze stam was op Christelijke normen en waarden opgebouwd en wij voelden ons samen één ondanks twee verschillende geloofsgemeenschappen, trouwens één van de mij toevertrouwde jongens was de zoon van een gereformeerde Domine, ikzelf was Rooms-Katholiek. Wat is er toch veranderd wie zijn de schuldigen wie is er verantwoordelijk voor het algemene verval van onze huidige jeugd, niet alleen in Duitsland maar ook in Vlaanderen?

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (4)
    21-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Spanje is het gelukt......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Spanje haalde de conservatieve partij Partido Popular bij de verkiezingen de absolute meerderheid en kan dus nu regeren zonder de hulp van andere partijen. De roden die Spanje naar de rand van de afgrond regeerden hebben een flinke trap onder hun rode kont gekregen. Ook in Frankrijk zou de partij van Le Pen begin volgend jaar de meerderheid kunnen behalen.

    Waarom kan dat bij ons niet? Als het Vlaams Belang en het NVA de handen in elkaar zouden slaan zouden ook zij naar een absolute meerderheid kunnen gaan.

    Heer, geef ons a.u.b weer echte leiders die met vaste hand zonder eigenbelang de belangen van het eigen Volk dienen.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (2)
    20-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer komen er weer eens ECHTE politieke leiders?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Hij vleide geen groten der wereld, wat recht was en schoon joeg zijn boezem in brand!" Dat was onze Jan Van Rijswijck, een burgervader die leefde voor zijn stad en het hem toevertouwde Volk. Aan zulke politiekers hebben wij grote nood, geen postjesjagers en graaiers, van welke kleur ze ook mogen zijn, en vooral geen nichten, ik heb niets tegen homosexuele medemensen, zij hebben zichzelf niet gemaakt, maar ik heb een grondige afkeer van nichten en nichtenstreken en op het ogenblik heb ik de indruk dat er een nicht is die probeert het Vlaamse Volk in de luren te leggen en dat postjesjagers van verschillende kleur hem terwille zijn uit puur eigenbelang.

    Vlaanderen en heel Europa heeft grote nood aan politiekers van het kaliber van Jan Van Rijswijck als die er niet komen gaan we de ondergang tegemoed. Nu heeft het Volk nog de mogelijkheid al deze politieke onbenullen weg te stemmen en edele mensen aan het roer te brengen als het Volk dat niet doet zal het na de volgende verkiezingen in diepe armoede gestort worden.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een manend woord ......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een manend woord aan mijn Vlaamse broeders en zusters en aan alle Europeanen.
    Zo langzaam wordt het duidelijk dat de EU volkscommisarissen die door niemand van ons gekozen werden bezig zijn Europa onwederroepelijk naar de rand van de afgrond te sturen en de politiekers in dit ten dode opgeschreven belgenland hun uiterste best doen daaraan mee te werken. Men wil ons onze door onze voorouders met bloed en tranen verworven democratische rechten ontnemen en ons naar een regelrechte dictatuur sturen. Het wordt tijd, dat de Blauwvoet vliegt over Vlaanderen en over heel Europa en een storm van protesten teweeg brengt, een storm van protesten die duidelijk maken dat het Volk deze gruwelijke verminkingen van de nationale staten niet langer duldt. Wij hebben een Europa gewenst van nationale staten met elk van hen hun eigenaard en geen Europese staat. Wij weten nu, dat de zogenaamde eenheidsmunt, de Euro, gedacht was een Europese dictatuur op te richten waarin geen democratie meer mogelijk was. Het Europese monster, dat een reus op lemen voeten is, is aan zijn einde toe, nu is het tijd, de Blauwvoet te laten vliegen en de storm van het Volk over Europa te laten losbarsten. Wij willen onze vrijheid en onafhankelijke soevereine rechten terug.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    19-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een woord van dank.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn oprechte dank aan de lezers van mijn blog die mij ervan overtuigd hebben dat ik met deze blog moet doorgaan. Ik weet nu dat ik nog voor iets nuttig ben. De mail van de vroege vogel Marnix heeft mij diep geroerd, hartelijk dank goede vriend, het vendel moet inderdaad verder marscheren en de Hopman, des winters half bevroren en des somers gans bezweet,moet verder vooraan gaan. Het heeft mij verbaasd dat er meer mensen zijn die deze blog lezen als ik vermoedde.

    En nu gaat onze strijd verder, geen regen kan ons deren, geen storm en geen geweld, geen waalse nichten, geen Coburgers, geen Vlamingenhaters en Vlaamse volksverraders. Wij Vlamingen zijn niet klein te krijgen en voor vreemden zullen wij nooit buigen.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (7)
    18-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurlijk voel ik mij genoodzaakt op de Lezerreacties te antwoorden. Ik begrijp zeer goed de reacties van Jaen, maar ik weet uit ervaring dat lange texten door velen niet worden gelezen, dat is nu eenmaal zo. Daarom tracht ik ook mijn berichten zo kort mogelijk te houden. Jutta heeft natuurlijk gelijk, dat zij de reacties van Jaen niet te lang vindt maar niet iedereen denkt zo. Mijn oprechte dank, Jutta voor het compliment.
    Wat mijn blog betreft, als ik hem open, zie ik dat er hoogstens twee lezers zijn, van die twee ben ik er dan een. Als ik echter Angeltjes open, zijn er wel 20 en meer lezers. Daarom bekruipt mij vaak de gedachte met mijn blog te stoppen omdat er te weinig belangstelling voor is.
    Bovendien heb ik de laatste tijd merkwaardige problemen met internet, als ik des morgens om tien uur mijn computer opstarte, heb ik geen internetverbinding en eerst na 16 uur krijg ik weer een normale verbinding, het lijkt er wel op, dat daar iemand zit die de verbinding afbreekt. Daar ik in de groep Geneallogie (Stamboomvorsing) zit verwacht ik verschillende mails en ook op de reacties op mijn blog. Die kan ik doorgaans eerst na 16 uur inzien.
    Ik zou nu wel graag willen weten of er voor mijn blog nog belangstelling is of niet.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (7)
    17-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met enig leedvermaak....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, met enig leedvermaak stel ik vast, dat de politieke klungelaars nà meer als vijfhonderd dagen na de verkiezingen er nog niet in geslaagt zijn een regering voor het belgenland op poten te stellen. Maar laat ze maar verder klungelen, hoe langer ze klungelen om zo sneller gaat het belgische schip ten gronde, dit kunstmatige land is ten dode opgeschreven. Er bestaat geen belgisch volk en het heeft nooit bestaan zoals er ook geen belgische taal bestaat. Nu is de tijd gekomen om de Coburgers die zich op kosten van het Vlaamse Volk verrijkt hebben terug naar Sachsen Coburg te sturen en eindelijk een einde de maken aan de franskuilonse vernederingen en uitbuiterrij waaronder het Vlaamse Volk meer als 180 jaar geleden heeft.
    De Waalse rode nicht uit Bergen probeert nu met echte nichtenstreken het Vlaamse Volk nog eens tot het uiterste te melken en de Vlaamse volksverraders die er alléén maar op uit zijn een vetbetaald postje te krijgen steunen hem volmondig daarbij. Ik geloof echter niet, dat de meerderheid van het Vlaamse Volk zo dom is deze Volksmelkers niet te doorzien. De tijd is rijp voor een onafhankelijke republiek Vlaanderen.

    Ik wou mij wel niet meer  met de Vlaamse politiek bemoeien en mij consentreren op de islaminvasie in Europa die inderdaad een gevaar is voor ons allen, maar soms wordt het mij te gortig en dan wordt de Vlaming in mij wakker.

    Reageer... maar kort en bondig Jaen...

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    12-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bange novemberdagen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het ziet ernaar uit dat Israel een aanval op Iran voorbereidt, vanuit Israelische zicht gezien is dat begrijpelijk, het Joodse Volk wil zich geen tweede keer laten uitmoorden. Vele Europeanen schijnen niet te begrijpen, dat wanneer Israel zou vallen, heel Europa zal vallen. Israel is in het middenoosten de enige echt democratische staat en is omringt door islamistische Jodenhaters die in hun eigen landen geen democratie kennen, als ik de Bijbelse - en ook de nieuwtestamentische texten mag geloven, zal Israel zegevieren. De tempel van Salamo stond al tweehonderd jaar in Jerusalem voor de uitvinder van de islam, moha, geboren werd. Vele Christenen schijnen bovendien vergeten te hebben, dat Jezus van Nazareth een Jood was, toen Hij zijn leer verkondigde bestond er nog geen koran en geen islam. Israel was Joods. Het waren de Romeinen die het Joodse Volk uit Israel verdreven en over de hele wereld verspreidden, hat was dus logisch, dat de Joden in 1949 hun eigendom terug kregen. Toen zij het terugkregen was het een dorre woestijn en zij hebben er met noeste arbeid bloeiende landschappen van gemaakt. De zogenaamde palestijnen, die in werkelijkheid Jordaniers zijn, maar die door Jordanie niet gewild worden, leven nog steeds in hun woestijn zoals het in alle islamistische landen is.
    Ik weet niet wat op ons toekomt, maar het zou wel eens het definitieve begin van een derde wereldoorlog kunnen zijn, die in werkelijkheid reeds begonnen is.

    Ook Europa staat er slecht voor, het einde van de Euro komt onvermijdelijk, de meerderheid van het Nederlandse Volk wil de gulden terug en de meerderheid der Duitsers de DM. En wat we in onze kranten niet lezen, of nog niet, de Duitse Bundesbank drukt al sinds maanden nieuwe Duitse Marken. En na de komende verkiezingen in Frankrijk zullen ook de Fransen tot de Franse Frank terugkeren, voor Griekenland verwacht ik nog voor het einde van 2011 de terugkeer naar de Drachme.

    Wat er dan in dit verdeelde belgenland zal gebeuren is voor mij een zeer groot raadsel. In werkelijkheid zijn wij er niet beter aan toe als Griekenland, Italie, Spanje en Portugal, de enige verstandige oplossing voor Vlaanderen is, het uitroepen van de Vlaamse Republiek met een munteenheid met Nederland.

    Sommige lezers zullen wel weer zeggen dat ik het allemaal te zwart zie, maar de nabije toekomst zal uitwijzen of ik het juist ingeschat heb of niet. Ik wens natuurlijk geen derde wereldoorlog maar ik vrees dat Israel geen andere keuze zal hebben en in dat geval sta ik aan de zijde van Israel.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (3)
    10-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons dagelijks brood...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vóór het graan gezaaid kan worden moet eerst de akker geploegt worden, de man die deze arbeid verricht moet daarvoor betaald worden.

    Na het ploegen moet de akker bemest worden, de man die dat doet moet daarvoor betaald worden.

    De man die dan het graan zaait, moet daarvoor betaald worden.
    Het laten groeien van het koren doet de natuur, dat kost niets.

    Als het koren rijp is, moet het gedorst worden, de man die dat doet moet daarvoor betaald worden.

    Als het koren gedorst is moet het graan naar de molenaar gebracht worden, de man die dat doet moet daarvoor betaald worden.

    De molenaar maalt het graan tot meel, hij moet daarvoor betaald worden.

    Het meel moet naar de bakker gebracht worden, de man die dat doet moet daarvoor betaald worden.

    De bakker bakt dan het brood en ook hij moet daarvoor betaald worden.

    De bakkersvrouw of de winkeljuffrouw die het brood verkoopt moet daarvoor betaald worden.

    Al deze mensen zijn nodig om ons het dagelijks brood te bezorgen en zij hebben alle recht op een redelijke vergoeding voor hun arbeid, dan is het toch wel logisch, dat een brood 2,50 Euro kost, of zie ik dat fout?

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (2)
    08-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben geen econoom, maar ik weet wel, dat ik wanneer ik maar honderd Euro heb, er geen tweehonderd kan uitgeven. Ik heb steeds de tering naar de nering gestelt. Als ik dan de maand kan afsluiten met 4000 Euro plus, nadat ik alle rekeningen betaald heb, kan ik mij wel gelukkig prijzen. Maar dat is dan ook alles wat ik heb, maar het is voldoende want het pensioen voor de volgende maand komt er weer bij. Maar ik heb dan ook geen centrale verwarming, ik verwarm het huis met houtbriketten en dat kost moeite, automatisch gaat hier bij mij alleen maar mijn computer. Ik heb echter wel de indruk dat, dat niet bij iedereen zo is en dat ik een van de weinige ben die geen schulden heeft en die niet op de poef leef. Met de regeringen van de diverse Europese landen schijnt dat wel een beetje anders te zijn, niet alleen Griekenland, maar ook Italie, Spanje en Portugal zitten tot over de oren in de schulden, het gaat om miljarden,  en biljoenen Euros, ik zou wel eens graag willen weten wie de schuldeisers zijn die dan dat vele geld krijgen. Wie zijn dat?
    In Duitsland wil nu de "Führerin" Angela Merkel ook nog aan het goud van de Bundesbank, de Bundesbank weert zich daartegen, omdat het duitse goud niet het eigendom is van de regering maar van het duitse volk.
    Hoe is het met het belgische goud, waar is het en hoeveel is er reeds van verschachert? Wie zegt ons eindelijk eens de waarheid, ook de belgische goudreserve is eigendom van het belgische volk en niet van de regering.
    Heel Europa steekt in een gigantische financiele crisis het einde van de Euro is zeer nabij, dat hebben we te danken aan het diletantisme van een bende graaipolitiekers die alleen maar aan hun eigen bankrekening hebben gedacht, in ons land hebben we wel het mooiste voorbeeld aan de Vilvoordse topgraaier, de man heeft zich vet en volgefreten op kosten van het arbeidende Volk.

    Kartuizer.

    Reageer, maar kort en bondig....



    >> Reageer (3)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hetpinegeltje
    blog.seniorennet.be/hetpine
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    danick
    blog.seniorennet.be/danick
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!