Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    12-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bange novemberdagen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het ziet ernaar uit dat Israel een aanval op Iran voorbereidt, vanuit Israelische zicht gezien is dat begrijpelijk, het Joodse Volk wil zich geen tweede keer laten uitmoorden. Vele Europeanen schijnen niet te begrijpen, dat wanneer Israel zou vallen, heel Europa zal vallen. Israel is in het middenoosten de enige echt democratische staat en is omringt door islamistische Jodenhaters die in hun eigen landen geen democratie kennen, als ik de Bijbelse - en ook de nieuwtestamentische texten mag geloven, zal Israel zegevieren. De tempel van Salamo stond al tweehonderd jaar in Jerusalem voor de uitvinder van de islam, moha, geboren werd. Vele Christenen schijnen bovendien vergeten te hebben, dat Jezus van Nazareth een Jood was, toen Hij zijn leer verkondigde bestond er nog geen koran en geen islam. Israel was Joods. Het waren de Romeinen die het Joodse Volk uit Israel verdreven en over de hele wereld verspreidden, hat was dus logisch, dat de Joden in 1949 hun eigendom terug kregen. Toen zij het terugkregen was het een dorre woestijn en zij hebben er met noeste arbeid bloeiende landschappen van gemaakt. De zogenaamde palestijnen, die in werkelijkheid Jordaniers zijn, maar die door Jordanie niet gewild worden, leven nog steeds in hun woestijn zoals het in alle islamistische landen is.
    Ik weet niet wat op ons toekomt, maar het zou wel eens het definitieve begin van een derde wereldoorlog kunnen zijn, die in werkelijkheid reeds begonnen is.

    Ook Europa staat er slecht voor, het einde van de Euro komt onvermijdelijk, de meerderheid van het Nederlandse Volk wil de gulden terug en de meerderheid der Duitsers de DM. En wat we in onze kranten niet lezen, of nog niet, de Duitse Bundesbank drukt al sinds maanden nieuwe Duitse Marken. En na de komende verkiezingen in Frankrijk zullen ook de Fransen tot de Franse Frank terugkeren, voor Griekenland verwacht ik nog voor het einde van 2011 de terugkeer naar de Drachme.

    Wat er dan in dit verdeelde belgenland zal gebeuren is voor mij een zeer groot raadsel. In werkelijkheid zijn wij er niet beter aan toe als Griekenland, Italie, Spanje en Portugal, de enige verstandige oplossing voor Vlaanderen is, het uitroepen van de Vlaamse Republiek met een munteenheid met Nederland.

    Sommige lezers zullen wel weer zeggen dat ik het allemaal te zwart zie, maar de nabije toekomst zal uitwijzen of ik het juist ingeschat heb of niet. Ik wens natuurlijk geen derde wereldoorlog maar ik vrees dat Israel geen andere keuze zal hebben en in dat geval sta ik aan de zijde van Israel.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (3)
    10-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons dagelijks brood...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vóór het graan gezaaid kan worden moet eerst de akker geploegt worden, de man die deze arbeid verricht moet daarvoor betaald worden.

    Na het ploegen moet de akker bemest worden, de man die dat doet moet daarvoor betaald worden.

    De man die dan het graan zaait, moet daarvoor betaald worden.
    Het laten groeien van het koren doet de natuur, dat kost niets.

    Als het koren rijp is, moet het gedorst worden, de man die dat doet moet daarvoor betaald worden.

    Als het koren gedorst is moet het graan naar de molenaar gebracht worden, de man die dat doet moet daarvoor betaald worden.

    De molenaar maalt het graan tot meel, hij moet daarvoor betaald worden.

    Het meel moet naar de bakker gebracht worden, de man die dat doet moet daarvoor betaald worden.

    De bakker bakt dan het brood en ook hij moet daarvoor betaald worden.

    De bakkersvrouw of de winkeljuffrouw die het brood verkoopt moet daarvoor betaald worden.

    Al deze mensen zijn nodig om ons het dagelijks brood te bezorgen en zij hebben alle recht op een redelijke vergoeding voor hun arbeid, dan is het toch wel logisch, dat een brood 2,50 Euro kost, of zie ik dat fout?

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (2)
    08-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben geen econoom, maar ik weet wel, dat ik wanneer ik maar honderd Euro heb, er geen tweehonderd kan uitgeven. Ik heb steeds de tering naar de nering gestelt. Als ik dan de maand kan afsluiten met 4000 Euro plus, nadat ik alle rekeningen betaald heb, kan ik mij wel gelukkig prijzen. Maar dat is dan ook alles wat ik heb, maar het is voldoende want het pensioen voor de volgende maand komt er weer bij. Maar ik heb dan ook geen centrale verwarming, ik verwarm het huis met houtbriketten en dat kost moeite, automatisch gaat hier bij mij alleen maar mijn computer. Ik heb echter wel de indruk dat, dat niet bij iedereen zo is en dat ik een van de weinige ben die geen schulden heeft en die niet op de poef leef. Met de regeringen van de diverse Europese landen schijnt dat wel een beetje anders te zijn, niet alleen Griekenland, maar ook Italie, Spanje en Portugal zitten tot over de oren in de schulden, het gaat om miljarden,  en biljoenen Euros, ik zou wel eens graag willen weten wie de schuldeisers zijn die dan dat vele geld krijgen. Wie zijn dat?
    In Duitsland wil nu de "Führerin" Angela Merkel ook nog aan het goud van de Bundesbank, de Bundesbank weert zich daartegen, omdat het duitse goud niet het eigendom is van de regering maar van het duitse volk.
    Hoe is het met het belgische goud, waar is het en hoeveel is er reeds van verschachert? Wie zegt ons eindelijk eens de waarheid, ook de belgische goudreserve is eigendom van het belgische volk en niet van de regering.
    Heel Europa steekt in een gigantische financiele crisis het einde van de Euro is zeer nabij, dat hebben we te danken aan het diletantisme van een bende graaipolitiekers die alleen maar aan hun eigen bankrekening hebben gedacht, in ons land hebben we wel het mooiste voorbeeld aan de Vilvoordse topgraaier, de man heeft zich vet en volgefreten op kosten van het arbeidende Volk.

    Kartuizer.

    Reageer, maar kort en bondig....



    >> Reageer (3)
    06-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ach, wat denk ik graag terug aan de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, toen muziek op de radio nog geen kattengejank en hondengeblaf was maar vrolijk en hartverheffend.
    Aan de tijd, toen we nog onbezorgd en vrij in onze steden konden rondlopen, handtasdieven en kettingtrekkers waren toen een onbekend begrip.
    Aan de tijd toen we naar Nederland reden om onze benzinnetank weer bij te vullen omdat het daar beduidend goedkoper was.
    Aan de tijd, als ik met mijn NSU-Prinzje naar Aken reed en de autobaan bijna voor mij alleen had.
    Toen Antwerpen en alle Vlaamse steden nog nog Vlaams waren zonder vreemd gespuis en men de achterdeur nog zonder bedenken kon open laten.
    Ach ja, aan die tijd denk ik graag terug, Antwerpen was toen nog een bruisende stad vol levenslust en vrijheid en zo waren toen al onze Vlaamse steden, het was een mooie tijd.
    Nu is het niet meer zo, in de steden wagen de burgers zich bij duisternis niet meer op straat, en zelfs in de eigen woning is men niet meer veilig het aantal inbraken wordt van jaar tot jaar groter, een invasie van vreemd crapuul heeft ons landje overstroomd en de politiekers hebben daaraan hun medewerking verleend. Ik kan alleen maar hopen, dat het volk eindelijk wakker wordt en bij de volgende verkiezingen niet meer zijn stem geeft aan de partijen die deze chaos veroorzaakt hebben. Ik hoop dat men het ondertussen eindelijk begrepen heeft.

    Kartuizer.

    Reageer.....



    >> Reageer (5)
    05-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren had ik een technisch defect, ik had geen internetverbinding meer, ik belde dan het nummer 0800-22.312 en men zei mij dat er nog minstens tien wachtenden vóór mij waren maar dat men mij als de lijn vrij was zou terugbellen en inderdaad, 15 minuten later werd ik teruggebeld, ik kreeg een vriendelijke dame aan de lijn die mij zei dat er inderdaad iets mis was met mijn internetverbinding en dat men de volgende dag een technieker zou sturen die zich vooraf telefonisch zou aanmelden. En inderdaat, de volgende morgen om tien uur kreeg ik de telefonische aanmelding en een half uur later was te technieker hier. De man sprak en verstond wel geen woord duits, wat men in die Duitstalige Gemeenschap zou mogen verwachten, maar dat was geen probleem want het was een technieker die zijn vak kende, het kabeltje dat de telefoonleiding met het modem verbindt en de signalen van internet doorgeeft was defect. Na amper tien minuten was een nieuw kabeltje gemonteerd en nu loopt mijn internetverbinding weer als een sneltrein. De goede klantendienst van belgacom mag ook wel eens vermeldt worden en dat de Waalse technieker de duitse taal dan niet machtig is ziet men dan wel door de vingers, alhoewel men van de vetbetaalde politiekers van het duitstalige parlement en de duitstalige ministers zou mogen verwachten er voor te zorgen dat dit niet meer mogelijk is, niet alle duitstaligen zijn de franse taal machtig.

    Ik dank mijn vriend Victor voor zijn compliment, maar als lezer van mijn blog had hij dat reeds lang moeten weten, ik heb herhaaldelijk in mijn blog geschreven dat ik het Christendom als een mooi en goed sprookje betracht en zo ziet ook lucky 9  het. De leer van de Jood Jezus van Nazareth is een humane leer in tegenstelling tot de islamistische ideologie die met een godsdienstig manteltje bedekt is maar met Godsdienst niets gemeen heeft. De koran is een slecht plagiaat van de bijbel en het nieuwe testament en een gevaarlijk boek. Als een politieke partij zou verkondigen, dat men alle Joden als varkens moet betrachten en allen die niet aan hun partijprogram geloven met de dood zouden bedreigen, zou de wereld te klein zijn, maar dat is het wat men in de koran leest. Dit boek moet in de beschaafde wereld verboden worden.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (1)
    01-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOVEMBER......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de maand november gaan onze gedachten naar alle die ons lief waren en die reeds zijn heengegaan, we zouden nog wel eens graag met hen willen samenzitten en met hen praten, maar dat kan niet meer, ze zijn weg. Hoe ouder men wordt, om zo langer wordt de lijst, er is nu eenmaal een tijd van komen en een tijd van gaan en allemaal zijn wij geboren om eenmaal weer heen te gaan en dat zonder uitzondering. Maar het zijn niet alleen ouderen die ons verlaten hebben, op mijn lijstje staan ook heel wat jongeren die veel te vroeg zijn heengegaan. De vraag echter is, wie is er beter aan toe dezen die reeds heengegaan zijn of wij die
    nog hier zijn? Zij, die reeds heengegaan zijn, kennen geen zorgen en verdriet meer, men kan hen niet meer bestelen en bedriegen, zij hoeven geen angst meer te hebben voor een bange toekomst, men kan hen geen pijn meer doen, zij hebben dit aardse tranendal voor altijd verlaten. Wij, die nog hier zijn, zijn af en toe verdrietig omdat ze onwederroepelijk weg zijn, maar we zouden ook blij moeten zijn omdat men hen geen kwaad meer kan aandoen.
    Wat mij betreft, als eenmaal de tijd zal gekomen zijn dat ook ik zal moeten heengaan, zal ik met vreugde deze waanzinnige wereld verlaten, niet in de hoop op een paradijs, ik vind het Christelijke sprookje wel mooi en de Christelijke waarden en normen goed, maar sprookjes blijven sprookjes, ze zijn geen werkelijkheid. Dat neemt echter niet weg, dat ik zolang ik het nog kan zal vechten voor het behoudt van deze Christelijke normen en
    waarden omdat het Christelijke sprookje een humaan sprookje is.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (5)
    31-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stilte voor de storm....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bedankt, lucky9 voor je opmerkzaamheid. Ik heb reeds herhaaldelijk in mijn blog geschreven dat we een burgeroorlog in Europa te verwachten hebben. De stilte van mijn kant nu, is de stilte voor de storm die hevig zal zijn. Ik lees dagelijks de duitstalige blogs en ik weet dus dat de weerstand van het Europese Volk tegen de voortschrijdende islamisering van dag tot dag groter wordt. Ik schreef vorig jaar reeds, dat nog voor het einde van 2016 Europa zal gezuiverd zijn van de islamwaanzin en ik geloof daar vast aan, de kruik gaat maar zolang te water tot ze barst en die barsten beginnen nu steeds groter en groter te worden. De vraag is niet of het tot een burgeroorlog zal komen, de vraag is, wanneer de kruik definitief zal barsten en het geweld losbreekt. Ik haat elke vorm van geweld maar een Volk dat zich niet weert tegen een vreemde invasie is een verloren Volk, een Volk dat zijn oorsprong en zijn cultuur verloochend is een verloren Volk. Niettegenstaande alle haat tegen de kerken die we dagelijks te lezen krijgen in de regimetrouwe kranten zullen de Christelijke waarden en normen in Europa zegevieren.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (4)
    26-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er roert zich wat bij het Volk....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de berichtgeving in het Nieuwsblad over de daad van de kranige 84 jarige die de zeventienjarige marokkaanse beroepsinbreker een dodelijke mesteek toebracht, kwamen er 195 reacties, van deze 195 waren er maar drie die de daad van de oude man veroordeelden, alle anderen waren het volkomen met hem eens. Ik bewonder de moed van de redactie van het Nieuwsblad die all deze reacties onverkort publiceerde. Bij de Gazet van Jansen was dat wel een beetje anders!
    Het wordt inderdaad tijd, dat zoals velen opmerkten, dat de autochtone bevolking eens massaal naar Borgerhout trekt, en niet alleen naar Borgerhout, om de aanhangers van de zogenaamde vredelievende pseudogodsdienst duidelijk te maken dat men hun praktijken niet meer langer zal dulden. Het wordt ook tijd, dat men de Koran, die het bedriegen, bestelen en doden van de ongelovige honden voorschrijft in ons land en in heel Europa verbiedt. Dit boek is gevaarlijker als "Mein Kampf" van Hitler ooit was. De barbaarsheid van de islam hebben we nu in Libie met eigen ogen kunnen zien, ik kan alleen maar hopen, dat het bij ons nooit zover zal komen, maar dan zal het Volk wel andere politiekers moeten kiezen die eindelijk komaf maken met de islamistische haatpredikers.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (5)
    22-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gij zult niet moorden......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bovenstaande recente foto van de geboortestad van Kadhafi, Sirte, laat zien wat de bombardementen van de Navo ter bescherming van de burgers daar uitgespookt hebben. Ik voel mij schuldig, omdat ook met belgisch geld, dus ook met mijn geld deze moordpartijen betaald werden.
    Mijn vraag aan de heren Leterme, De Crem en Vanackere is, kunnen julie nog rustig slapen nu jullie medeschuldig zijn aan de dood van duizende onschuldige burgers, waaronder vele vrouwen en kinderen?

    Het zou logisch zijn dat deze heren ter verantwoording voor het internationaal gerechtshof in Den Haag gedaagt worden wegens misdaden tegen het Libische volk.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    21-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De barbaren slachten elkaar af......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met afschuw heb ik de afgrijselijke beelden gezien van de afslachting van de gekke Libische kolonel. Nadat de barbaarse "rebellen" met hulp van de Navo van Libie één groot slagveld hebben gemaakt, waarbij onse roemrijke luchtmacht ook een flinke duit in het zakje deed in de hoop een paar druppeltjes olie te krijgen kreeg de wereld nu het ware gelaat van deze barbaren te zien. De gekke kolonel was zeker geen lievertje, maar de nieuwe heren van Libie beloven niet veel goeds voor het volk. De barbaarse aard waarop nu Kadhafie zondere enige vorm van proces werd afgeslacht zouden een waarschuwing moeten zijn voor Europa.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (4)
    19-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo gaat het ook.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om ongewenste klanten te weren zijn er vele mogelijkheden, op het uitstalraam en op de deur van een bakkerij in Prüm las ik volgende mededeling: "All unsere Backwaren enthalten 5% Schweinefett." Onze bakwaren bevatten 5% varkensvet. Daar kan het spionnencentrum niets tegen doen.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (2)
    16-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen was het in Antwerpen nog goed leven...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij het opruimen vond ik vorige week bovenstaande zwart-wit foto.
    Ik reed toen op lijn 25 toen we aan het eindpunt op de Groenplaats aankwamen, kwam een man mij bedanken voor mijn voorbeeldige rijstijl, ik was er mij helemaal niet van bewust dat ik een zo goede chaufeur was maar ik was er mij  wel van bewust dat ik verantwoordelijk was voor het leven en de veiligheid van de mensen die in mijn bus instapten. De man was  zo dankbaar dat hij absoluut een foto van mij in mijn bus wou maken. Twee weken later kreeg ik van hem deze foto. Dat was 1972. 
    Zo was het leven toen in Antwerpen, ik deed mijn werk graag en had steeds goede contacten met de pasagiers. Nu schijnt dat niet meer zo te zijn, er gaat geen week voorbij of er worden in de wijken waar veel zweden wonen stenen naar de voorbijrijdende autobussen geworpen, gisteren nog op de Sint Bernardsesteenweg op het Kiel, waarbij een baby de glasscherven in het gezicht kreeg. Iedereen weet uit welk milieu de daders komen, de haat tegen onze westerse beschaving wordt hen in de moskee gepreekt, de ongelovige honden mag men met allahs zegen uitmoorden, zo staat het in de koran. En onze politieke nietsnutten vinden het niet nodig onze samenleving van dit onkruid te zuiveren, dit kan echter maar zolang goed gaan tot het Volk in opstand komt met alle gevolgen vandien. We kunnen alleen maar hopen dat het niet tot het uiterste zal komen.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (3)
    13-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verraad van de Vlaamse politiekers....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoveel verraad en postjesjagerij had ik niet voor mogelijk gehouden, de nieuwbakken vlaamse politiekers verkopen Vlaanderen voor vette postjes aan de Walen en de Walen, die lachen zich krom over zoveel ordinair volksverraad. Arm Vlaanderen dat met zulke politieke graaiers gezegend is.

    Kartuizer.

    Reageer...


    >> Reageer (1)
    12-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kwam zoals het komen moest.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Vlamingen hebben zichzelf verkocht door hun stem aan de foute partij te geven. Het was toch te verwachten, dat het het NVA dat door de politiek correcte TV en kranten in de hemel geprezen werd maar één bedoeling had, de Vlaamse belangen te ondergraven. Daarbij werd door velen overzien, dat het NVA tot doel had het VB leeg te zuigen en dat is hen grotendeels gelukt, de interne twisten binnen het VB die door de pers groot uitgesmeerd werden zullen daarbij wel een rol gespeeld hebben. En nu is het kalf verdronken. De Walen lachen zich te barsten over zoveel Vlaamse verdeeldheid. Vlaanderen zal nu tot de volgende verkiezingen de nederlaag moeten slikken, het Volk krijgt steeds de regering die het verdiend en ik veroorloof het mij te zeggen, dat de Vlamingen deze schandelijke nederlaag verdient hebben. Het was wel niet meer mijn bedoeling mij met de Vlaamse politiek te bemoeien maar af en toe moet toch wel eens de waarheid gezegt worden.

    Het islamistische groene gif verspreidt sich verder over Europa, zoals nu in Egypte de Koptische Christenen uitgemoord worden, waarover ik tot mijn verbazing in onze kranten niets gelezen heb, komt als het zo verder gaat ook de tijd dat de Christenen in Europa zullen vervolgt en uitgemoord worden, het is nu de allerhoogste tijd dat het Europese Volk zich opnieuw bekent tot de Christelijke normen en waarden, daarbij zouden we wel de hulp en de steun van het Vaticaan mogen verwachten, maar zelfs tegen het uitmoorden van de Christenen in de islamistische landen reageert Benedictus VI. niet, integendeel, hij veroordeeld ook nog het Israelische Volk dat door Islamisten omsingelt is, de nieuwe Jodenhaat neemt hand in hand toe ook in Europa zelfs in Antwerpen waar de Joden na de vernietiging van het nazisme in vrede konden leven is voor hen het leven na de komst van de islamisten het leven ondraaglijk geworden. De Islam is het nieuwe nazisme dat vele malen erger is als het oude en daarom heeft Geert Wilders gelijk als hij zegt dat de koran veel gevaarlijker is als Mein kampf van Hitler en dat dit boek in Europa moet verboden worden, wie de koran gelezen heeft begrijpt dit.

    Kartuizer.

    Reageer..... 


    >> Reageer (6)
    08-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gevoel van dankbaarheid deel twee....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tot mijn vreugde zijn er toch nog mensen die een woordje van dank terecht vinden.

    Wat de vrouw of de man aan de kassa betreft, als ik zo zie met wat voor een arrogans door de klanten die voor mij staan de inkopen op de band gesmeten worden en die dan niet eens een woordje van dank kunnen zeggen als zij het wisselgeld terug krijgen, begrijp ik zeer goed dat sommige mensen die aan de kassa zitten het echt niet zo leuk vinden, zij zitten daar toch ook om hun dagelijks brood te verdienen en zijn dus werkelijk geen werkschuwen, daarom mag men hen ook wel eens met een vriendelijke lach begroeten en dan krijgt men inderdaad een vriendelijk woord terug.

    Hoe sommige mensen met eten omgaan vind ik afschuwelijk, ik zag vorige week bij Aldi hoe een vrouw vanop een meter afstand een pak brood in de inkoopwagen wierp. Zo gaat men niet met brood om, ik ben nog steeds dankbaar voor mijn dagelijks brood omdat ik de vreselijke hongerjaren tijdens de tweede wereldoorlog meegemaakt heb voor ons was toen een brood een Goddelijke gave die ons in leven hield.

    En wat de man die de houtbriketten brengt betreft, natuurlijk wordt deze man voor zijn werk betaald, maar ik verheug er mij over dat er nog mensen zijn die voor hun dagelijks brood willen werken, en deze man werkt ervoor en daarvoor ben ik dankbaar, want als het uiteindelijk allemaal hangmatters worden, wie zal mij dan die briketten nog brengen?

    Wat mijn garagist betreft, deze man is een echte vakman, ook zijn Vader was het reeds, de zoon heeft nu de vader opgevolgd, al twintig jaar wordt mij auto in deze garage prima in orde gehouden, de arbeider is tenslotte zijn loon waard, maar woekerprijzen heb ik in deze garage nog nooit betaald en daarvoor ben ik dankbaar, want van mijn pensioentje zou ik mij zelfs een goede tweedehands wagen niet kunnen veroorloven. Voor deze vakkundige arbeid ben ik dus dankbaar.

    Als ik dan op de paarkeerplaats van Aldi mijn twintig jaar oude VW.Golf tussen een nieuwe Mercedes en een nieuwe BMW terugvind, moet ik steeds glimlachen, mijn Golfje werd al twintig jaar geleden betaald omdat ik van kind aan geleerd heb, eerst sparen en dan kopen, en die twee die links en rechts naast mij staan zullen zeker nog vele maanden moeten betalen alvorens hun pronkstuk echt hun eigendom is, daarom komen ze ook hun inkopen bij Aldi doen. Als er op onze wegen alleen maar autos zouden mogen rijden die betaald zijn zouden er zeker geen files meer zijn.

    Ach ja, Kartuizer drinkt nooit teveel gerstenat, Victor, hij bekijkt de situatie steeds zeer nuchter, nu zou je nog wel kunnen zeggen, een kinderhand is gouw gevuld, maar, dan antwoord ik: "als je niet wordt zoals deze kinderen, zult ge nooit het rijk der hemelen betreden!" Het kind in mij is nog niet dood Victor.

    Groetjes Kartuiser.

    Reageer....


    >> Reageer (1)
    06-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gevoel van dankbaarheid....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik hoor niet tot de generatie die alles vanzelfsprekend vind. Soms bekruipt mij een diep gevoel van dankbaarheid.

    Als ik in mijn eentje een lekkere maaltijd bereid heb bekruipt mij een gevoel van dankbaarheid ik weet dan echter niet wie ik danken zal, mischien is dat ook een vorm van gebed.

    Als mijn garagist de zoveelste reperatuur vakkundig aan mijn twintig jaar oude Golf zonder woekerprijs heeft doorgevoerd,bekruipt mij een diep gevoel van dankbaarheid.

    Als de man die de houtbriketten levert de dertig zakken van 25 Kg. keurig heeft opgestapeld voel ik dankbaarheid voor het werk van deze man en beloon hem met een frisse Trappist.

    Als ik ergens te gast ben dank ik na de maaltijd de vrouw des huizes voor de lekkere maaltijd die zij zorgvuldig heeft toebereid omdat ik weet dat haar dat moeite en tijd gekost heeft.

    Als ik mijn boodschappen haal, en de man of de vrouw aan de kassa mij met een paar vriendelijke woorden toespreekt, bekruipt mij een gevoel van dankbaarheid.

    Als ik op het eind van de maand al mijn rekeningen keurig betaald heb en ik toch nog een behoorlijk sommetje overhoud bekruipt mij een gevoel van dankbaarheid.

    Als de lezers van mijn blog instemmen met mijn gedachten en reageren op dat wat ik schreef, bekruipt mij een gevoel van dankbaarheid.

    We leven wel in een rotwereld vol bedrog en leugens, maar er zijn toch ook nog leuke en aangename momenten waarvoor we dankbaar moeten zijn, er zijn ook nog vele eerlijke en goede mensen die onze dankbaarheid verdienen.

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (6)
    01-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pistolet met bruine suiker....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is lang geleden, maar ik herinner mij nog zeer goed de woorden van onze pastoor in zijn preek ter gelegenheid van mijn eerste communie in Hemiksem tijdens de oorlogsjaren 40-45:"Ik hoop, dat jullie nu thuis allemaal een pistolet met bruine suiker krijgen!" Een pistolet was toen al een rijkdom, zelfs voor een gewoon brood moest men soms al uren in de vroege morgen aanschuiven, maar bruine suiker was er nog, en een pistolet met bruine suiker was toen een echte lekkernij. Pistolets zijn er nu nog in overvloed bij elke bakker, maar bruine suiker wordt krap, dank zij de vooruitziende blikken van de EU  commisarissen. Ik raad de liefhebbers van bruine suiker nog snel een paar pakjes te kopen zolang ze er nog zijn, de vorraad word steeds krapper, zelfs dát wat er tijdens de oorlogsjaren nog verkrijgbaar was, wordt nu door de broekverslijters in de EU praatbarak onmogelijk gemaakt. Denk eraan bij de volgende verkiezingen!

    Kartuizer.

    Reageer...


    >> Reageer (2)
    30-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nochmals mijn hartelijke dank aan Jutta, Gina en Jozef, hun medeleven heeft mij goed gedaan. Vooral de raad en de liefdevolle bemerkingen van Gina hebben mij diep geroerd en ik heb haar raad zeer ter harte genomen, om te beginnen heb ik een andere stoel bij mijn schrijftafel geplaatst met een goede ruggesteun achteruitleunen gaat nu niet meer en ik geloof dat het helpt. Ik zit toch wel enkele uurtjes per dag achter mijn computer om de blogs van de gelijkgezinde collegas te lezen en daar kan een verkeerde zitwijze de mogelijke oorzaak zijn, mijn dagelijkse trappist drink ik nog wel, maar ik drink bovendien wekelijks drie liter rode wijn. Mijn drie glaasjes wijn drink ik dan na de trappist, het is een oude Duitse wijsheid: "Bier nach wein, daß laß sein, Wein nach Bier daß rate ich dir" Daarvan krijgt men heus geen kater! En, Jutta af en toe een aspirientje kan op onze leeftijd niet meer schaden, hartelijk dank voor je lieve mail, wat darin staat gaat alleen ons beiden wat aan. En Jozef, onze generatie is een taai ras, wij geven niet zo snel de pijp aan Maarten, de komende generatie kan er een voorbeeld aan nemen.

    Nog vier dagen, dan komt Angeltjes terug, Angeltjes was steeds mijn dagelijkse lectuur, nog voor ik de kranten gelezen had, want dan wist ik reeds welke desinformatie ik in die kranten zou lezen. En nogmaals, bij de vrijzinnige Ray heb ik steeds meer Christelijke deugden ontdekt als bij vele zogenaamde katholieken en Christenen. Ik verheug mij op het vernieuwde Angeltjes en ik wens Ray nog vele jaren met vele angels die de tegenstrevers het schaamrood bezorgen, in zover deze nog schaamte kennen, wat vraagwaardig is.
    Na mijn dagelijkse Trappist en mijn drie glaasjes rode wijn heb ik dit bericht toch nog wel zonder fouten op mijn blog gekregen, of niet?

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    24-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar ben ik dan weer....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar ik niet van mijn blog leef zoals de journalisten, die elke dag hun kranten volschrijven met desinformatie en onzin die niemand intereseert, kan ik het mij veroorloven een paar dagen niets te berichten, beter geen bericht als een slecht bericht. Ik zou nu wel weer van leer kunnen trekken tegen het groene gif islam dat Europa bedreigt en tegen de nietsnuttige politiekers, maar dan zou ik in herhaling vallen.

    Ik ben de voorbije dagen met de voorbereiding op de komende winter bezig geweest. Nadat ik bijna twee jaar het huis met kolen verwarmt heb, ben ik nu omgestegen op houtbriketten, deze briketten zijn samengeperst zagemeel en worden geleverd in zakken van 25 kilo, een zak kost zeven Euro. Als het echt koud wordt heb ik een verbruik van twee zakken per week, dus 4 Euro per dag, dat is werkelijk niet veel men moet echter wel een houtkachel hebben. As blijft er van deze briketten praktisch bijna niets over, niet eens een halve emmer per week en die kan men in de tuin uitstrooien als compost. Deze briketten geven een zeer intense warmte en men heeft geen stof in huis, wat met kolen wel een probleem was. Ik geloof dat ik met 80 zakken de winter zal doorkomen.
    Bovendien werden in de tuin acht bomen gekapt die nu een aanzienlijke voorraad brandhout leveren maar dat hout moet minstens één jaar drogen, het duurt nog wel enkele weken tot de hele voorraad in stukken gezaagt is.

    Dat was het dan voor vandaag en wat de politieke strijd en mijn kruistocht tegen de islam betreft, ik geef de moed niet op. Als wij allemaal aan één zeel trekken zullen wij uiteindelijk zegevieren. Over enkele weken is Angeltjes weer op zending en dan gaan we er tesamen weer tegenaan.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (8)
    20-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan niet alle dagen zondag zijn....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lieve lezeressen en lezers van mijn blog,

    Vandaag heb ik werkelijk niets nieuws te melden, het meeste hebben jullie al wel bij andere blogs gelezen.
    De waarheid is, dat ik vreselijk moe word van dat wat ik dagelijks in de kranten lees. Neen, ik ben niet ziek, als men het als vijfenzentig jarige zonder arts en medikamenten kan stellen moet men wel zeer tevreden zijn, alhoewel de carosserie langzaam begint te verslijten, maar dat is normaal. Wat mij zo moedeloos maakt is, dat de meeste medemensen niettegenstaande alles nog niet begrepen hebben dat wij in een situatie gekomen zijn die zeer kritiek is. Voor Vlaanderen is er het probleem van de volksverraders die voor postjes, macht en geld het Vlaamse Volk verraden en verkopen. Voor heel Europa is er het probleem, dat de meeste medemensen nog niet begrepen hebben dat de islam het grootste gevaar is dat Europa bedreigt, en dat men nog niet begrepen heeft dat de nietsnutten in het Europese parlement alleen maar bedacht zijn op persoonlijk gewin op kosten van het Volk. Van dag tot dag zie ik hoe onze democratische rechten, waarvoor onze voorvaderen gevochten hebben vernietigt worden door een stel hansworsten die in het Europese parlement op kosten van het Volk leven en alleen maar op hun postjes bedacht zijn.
    Dat alles maakt mij zo moe, de wil is er nog wel om al dit verraad en onrecht aan te klagen, maar de kracht ontbreekt soms. Daarom heb ik vandaag niets nieuws te melden.

    Kartuizer.

    Reageer....
     


    >> Reageer (2)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    onwaarschijnlijkvlaanderen
    blog.seniorennet.be/onwaars
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bruintje
    blog.seniorennet.be/bruintj
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!