Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 december 2010.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik hoop, dat de schoentjes van al mijn blogbezoekers goed gevuld waren. De sint weet, dat alle bezoekers van deze blog goede en brave mensen zijn.

    Onwillekeurig moet ik bij deze dag terugdenken aan mijn kinderjaren, als achtjarige wist ik en ook mijn vriendjes dat men ons blaasjes wijsmaakte, dat het onze ouders waren die ons korfje vulden, hadden wij allang ontdekt maar wij speelden het spel wel mee want het was tenslotte in ons voordeel. Zo was het ook met de fabeltjes die men ons vertelde bij de voorbereiding op onze eerste communie toen we zeven werden, zuster Apolonia zei ons dat we zeker nooit op de hostie mochten bijten, want dan zou Jezus bloeden, de zuster geloofde beslist zelf wat zij ons zei, maar wij geloofden het niet en wij stelden de proef op de som, wij beten, maar er kwam geen bloed. En so werden wij als kleine jongens zeer achterdochtig over alles wat de grote mensen ons vertelden. Zo waren wij.
    Het verbaasd mij dus, dat nu, zovele jaren later de kleine moslimjongens de onzin geloven die hen door de imans wijsgemaakt wordt ook zij moeten toch wel door hebben dat zij belogen worden, kan het zijn, dat zij massaal bedreigt worden als zij het wagen de onzin niet te geloven? Het is maar een vraag van mij.
    Sprookjes kunnen mooi zijn maar het zijn en blijven sprookjes die met waarheid niets te maken hebben.

    Kartuizer.




    >> Reageer (2)
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier is het hele landschap wit, maar dat zal niet lang duren, de temperaturen stijgen weer. Gelukkig zit ik hier lekker warm zonder grote kosten.
    Ik dank de trouwe lezers voor hun reacties ik had graag elke reactie persoonlijk beantwoord maar ik ben niet meer daartoe gekomen, mijn oprechte verontschudiging daarvoor.
    Gisteren zondag was het voor mij erwtensoepdag, ook de katten krijgen daarvan hun portie en ze zijn er dol op, vooral op de stukjes gerookt spek, het zijn dus geen moslimkatten. Ik koop bij de slager steeds een groot stuk gerookt spek en laat dat met de soep mee koken, daarna snij ik het in kleine stukjes, de erwtensoep smaakt dan heerlijk naar het gerookt spek. Natuurlijk hoort in erwtensoep ook prei. Varkenspootjes zijn hier op het ogenblik niet te krijgen. Om na het eten van erwtensoep geen last te hebben van windjes, voegt men er een beetje bonenkruid aan toe, bonenkruid is een uitstekend middel tegen winderigheid. Tot daar mijn kartuizererwtensoep recept.
    Ik volg natuurlijk nauwlettend de horrorpolitiek in deze wereld maar ik wil de lezers van mijn blog niet nog meer met deze waanzin belasten nochthans is het belangrijk op de hoogte te blijven, bij Angeltjes en nog vele andere gelijkgezinde blogs vernemen ook de lezers van mijn blog de onverhulde waarheid die ons in de kranten verzwegen wordt. Ik weet dat het er niet goed uitziet in deze waanzinnige wereld die op het ogenblik door waanzinnigen geregeerd wordt, daarom, geniet van de lekkere dingen zolang ze er nog zijn en zolang zij nog betaalbaar zijn. Ik hoop met de lezers van mijn blog, dat het eenmaal beter zal worden.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    25-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo mooi kan het leven nog zijn......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om al de miserie en het onrecht dat er in deze wereld heerst een beetje te vergeten, heb ik de zaterdagavond een CD beluisterd van James Last: "Het beste uit 25 jaar zilver". Ik heb genoten van de heerlijke klanken terwijl ik naar de dansende vlammen van de houtblokken achter de glazen deur van de houtkachel keek. Alhoewel ik een liefhebber van klasieke muziek ben is James Last een van mijn lievelings CD's hij heeft fantastische muziek gemaakt, muziek verzacht de zeden, dat is iets wat men in de moslimwereld nog niet begrepen heeft maar van onderontwikkelten kan men dat ook niet verlangen.
    Vandaag zondag, eet ik aardappeltjes met varkensgebraad in championsaus, een heerlijke lekkernij die ook in sommige religiuese gemeenschappen in de naam van een of andere god op de taboelijst staat, gelukkig geloof ik niet meer in al die goden die door charlatans gepredigt worden. Ik ben een vrije mens met vrije gedachten en ik geniet van alles wat mooi, schoon en lekker is en ik laat mij door niemand nog wat wijs maken, wat voor mij goed is, dat bepaal ik zelf.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grüßen aus Ostebelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, groeten uit ostbelgistan.
    De barbaren hebben beloofd geen raketten meer op Israel af te schieten, ik ben benieuwd hoe lang het nu zal duren.

    Hier in ostbelgistan kan men nog in rust en vrede leven, geen baardapen in vuile nachthemden, geen wandelende tenten, geen inbrekers en geen zigeuners.

    Ik kan nog, niettegenstaande de financiele crisis, elke avond mijn trappist en enkele glaasjes wijn drinken en af en toe mijn potje mosselen eten. Van de financiele crisis merk ik niet veel omdat ik er voor gezorgd heb een appeltje voor de dorst achter de hand te hebben, niet op een spaarboekje waar de grijpgrage vingers van Elio en en andere rode kornuiten zouden willen toegrijpen, maar veilig opgeborgen in baar in een kluis. Voor de weinige jaren die mij nog resten zal het wel voldoende zijn.

    Ik begrijp, dat lucky9 mij benijdt als de situatie in de steden vroeg of laat uit de hand zal lopen, wat onvermijdelijk is, ik ben blij dat ik mij op dit eiland teruggetrokken heb, en ik hoop dat ik hier het ergste zal overleven.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    17-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kruik gaat zolang te water tot ze barst.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik volg al enkele dagen met spanning de ontwikkeling in Israel. De moslimhaatbaarden hebben het nu wel een beetje te bont gemaakt, het Israelise leger staat klaar om de Gasastrook binnen te trekken en een einde te maken aan de moordzucht van de moslimbarbaren die de laatste weken meer als achthonderd raketten afschoten op Israel. Gisteren bereikte één raket Jerusalem en enkele dagen daarvoor vielen er doden in Tel Aviv nu is voor de Israelis de maat vol. Israel heeft als ieder ander land het recht zich te verdedigen en de Joden zijn echt niet bereidt zich nog eens te laten uitmoorden door de opvolgers van de nazis. De moslims schijnen niet te begrijpen dat Israel over kernwapens beschikt waarmee zij in enkele uren tijd het grootste gedeelte van de islamwereld tot de steentijd zouden kunnen veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat zij dat als het werkelijk niet meer anders kan, zij dat ook zullen doen en wie wil hen dat kwalijk nemen nadat de nazis miljoenen joden vermoordden alleen maar omdat zij Joden waren?


    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    11-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben machteloos, ik kan er niets tegen doen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dagelijks lees ik de nieuwsberichten en dagelijks zie ik de ellende die in deze wereld heerst. Dagelijks lees ik in onze kranten de leugens die door linkse journalisten verspreidt worden die zo doen alsof de hele wereld die al lang op zijn kop staat nog in beste orde is.

    Obama die Amerika aan de islamieten verkocht heeft wordt ten hemel geprezen en de leugens stapelen zich op.

    In eigen land zie ik in de kranten dagelijks de smoelen van politieke profiteurs waarvan ik misselijk word. Dat het land belgië een oase van vreemde misdadigers geworden is schijnen zij nog steeds niet begrepen te hebben, daarvoor is hun verstand te klein. De staatsveiligheid heeft ondertussen al wel bevestigt dat de islam een grote bedreiging is voor de democratie, maar dat maar even te verloops. De normale burgers wisten dat al lang maar partijen die dat durven te zeggen worden in een cordon geplaatst.

    Ik word doodmoe van al deze leugens, ik ben moegestreden, het is nu aan de jonge generatie zich te verzetten tegen de degeneratie van niet alleen Vlaanderen maar van heel Europa. Wanneer de Jonge mensen in Europa nu niet daadkrachtig in verzet komen met alle middellen die ze hebben, tegen de toenemende islamisering en de toenemende bemoeialzucht van de EUSSR die de ware democratie aan het vernietigen is, betekend dit de ondergang van het Avondland.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    08-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Kartuizers wensen gaan niet steeds in vervulling...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vooreerst wil ik mijn goede vriend Victor bedanken voor het compliment. Als ik wil dat men mijn mening respecteert, moet ik ook de mening van anderen respecteren, niemand heeft het recht zijn mening aan anderen op te dringen.
    Het gebeurd wel eens vaker dat een bericht dubbel verschijnt, dat heeft geloof ik te maken met mijn muis die heel gevoelig is voor een dubbelclic, meestal zie ik het nog voor ik mij afmeld maar nu had ik het overzien.

    Obama blijft dus het witte huis bezetten, ik had in het belang van Israel en de wereldvrede gehoopt dat het anders was uitgevallen maar wie ben ik?

    Bart De Wever kan ik maar één raad geven, als hij het rood-groene rattennest voor het blok wil zetten, moet hij nu de hand reiken aan Filip Dewinter en samen met het Vlaams Belang en VLD in zee gaan. Dat is het wat de kiezers in Antwerpen verlangt hebben, als je dat niet doet gaat de burgemeestersjerp terug naar Patje en dat heeft werkelijk niemand van jouw achterban gewenst. En Bartje, kom nu niet met calimero spreuken aan, vanwege ik kon niet anders, dat geloofd niemand meer. Nu is het  alles of niets. Mooi zou het zijn als deze kartuizerwens in vervulling zou gaan.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    07-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even afwachten.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik had vandaag nog een bericht willen schrijven, maar ik wacht nog even.
    Ik wacht op de uitslag van de coalitiegesprekken in Antwerpen en ik wacht op de uitslag van de presidentsverkiezing in Amerika. Beiden zijn belangrijk op kleine en grote schaal. Wanneer in Antwerpen nu Bart niet met het Vlaams Belang in zee gaat ziet het er voor de Sinjoren niet goed uit. Als in Amerika de heimelijke moslim in het witte huis blijft, ziet het er niet goed uit voor Israel en voor de wereldvrede want de Joden zijn terecht niet bereidt zich nog eens te laten afslachten.

    Dat was het dan voor vandaag.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOVEMBER......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de maand november gaan mijn gedachten steeds naar alle lieve goede mensen die ik kende en die voor altijd zijn heengegaan. In haar reactie op mijn mosselpotje deed Lieve mij er onbewust aan denken, ook ik mis het gesprekje bij het mosseleten. Ik heb drie mosselpotten en regelmatig hebben wij in het verleden, een wat oudere vriendin en een wat oudere vriend samen mosselen gegeten met een aangenaam gesprekje. Maar die twee zijn ook reeds voor altijd heengegaan en nu blijven er twee van de drie mosselpotten in de kast. Maar voor mij gaat het leven verder ook zonder die goede vrienden maar ik mis hen wel.

    Bij het ouder worden wordt de lijst van hen die er niet meer zijn steeds langer en het zijn niet alleen ouderen die zijn heen gegaan, sommigen waren meer als tien jaar jonger als ik, men treurt dan enkele maanden maar de tijd heelt de ergste wonden maar in mijn gedachten blijven ze verder leven.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    31-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn mosselpotje.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag helemaal geen politiek maar een kijkje in het alledaagse leven van een moderne kartuizer.
    Vandaag is het weer zover en ik verlekker er mij op, ik maak mijn potje mosselen klaar. Gisteren heb ik van Aldi één kg. jumbo's meegebracht, want méér als één kg. kan ik niet eten. Van een andere supermarkt heb ik een flinke bos groene selder meegebracht, want die heeft men bij Aldi niet en de voorgesneden voorverpakte rommel wil ik niet.
    Vandaag was ik de mosselen eerst maar uit voorzorg, dan gaan ze in mijn mosselpot waar ik eerst een half glaasje witte wijn in gedaan heb, daarop komt dan de fijn gesneden selder en een eveneens fijn gesneden ui, geen ringen maar echt fijn gesneden en de peper en dan wordt de pot op de reeds roodgloeiende plaat van mijn electrisch fornuis gezet en laat ik alles vier minuten koken onder regelmatig opschudden, na vier minuten zijn alle mosselen open en ondertussen zijn de fritten ook al klaar en dan kan het lekkerbekken met een glaasje droge witte wijn beginnen. Deze hele maaltijd heeft mij dan met de electrische stroom voor het keukenfornuis en de friteuse meegerekend ongeveer zeven euro gekost. Waar kan men voor zeven euro nog zo lekker eten? Oost west, thuis best.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    28-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben er weer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gebeurd wel vaker dat ik enkele dagen geen bericht schrijf, deze blog is voor mij een uitlaatklep waarop ik mijn frustraties kwijt raak over het alledaagse wereldgbeuren rondom mij.
    Tijdens de voorbije dagen heb ik wel aandachtig de nieuwsberichten gelezen en mijn verontwaardiging over de journalisten die ons allemaal voor dom houden was zeer groot. Nog groter was mijn verontwaardiging over de politieke nietsnutten die ons voor nog dommer houden, er wordt gelogen en gemanipuleert bij het leven. Dat Ford-Genk ging sluiten wist iedereen die een beetje allert is reeds lang, alleen de politieke onbenullen schijnen het niet geweten hebben, zo doen zij nu tenminste. Over de overgrote schuld van de vakbonden wil ik hier niets verder zeggen. Een bedrijf is geen liefdadigheidsinstelling, een bedrijf wil winst maken en dat is normaal en een bedrijf dat geen winst meer maakt sluit de deuren en ook dat is normaal. Waarom Ford-Genk geen winst meer kon maken hebben de Limburgers te danken aan onze politieke onbenullen en de vakbonden meer heb darover niet te zeggen.

    Wat mij diep verontwaardigd heeft is het gebeuren in het Antwerpse stadhuis, wie met dieren zo omgaat zoals het daar met de katten gedaan werd is de naam mens niet meer waard.

    Ook aan de Antwerpse politiek ben ik niet voorbij gegaan, reeds lang voor de verkiezingen heb ik op deze blog de Sinjoren gewaarschuwd zich niet te laten vangen door het NVA maar velen hebben ofwel deze blog niet gelezen of mijn waarschuwing niet serieus genomen. Nu zit men in Antwerpen met de gebakken peren. Wat Bartje betreft, hij ziet er steeds ziekelijker uit, ik begin te geloven dat de man met een maagzweer te kampen heeft, als dat zo verder gaat krijgen de Sinjoren nog een skelet als burgemeester als hij het dan al wordt. Als hij nu al een varkenskop voor zijn huis krijgt, wat ik schandalig vind, maar het is wel een feit verwacht ik nog ergere wandaden van de rode bende.

    Over het vaticaan heb ik mij ook geergd. Terwijl in de moslimlanden de Christenen gruwelijk afgeslacht worden en van hun kerken beroofd worden, zwijgt het Vaticaan als een graf. Zij, die hun geloofsbroeders zouden moeten verdedigen hulden zich in doodstil zwijgen.

    Kartuizer.

    Elke lezer kan reageren, als men echter niet wil dat de reactie openbaar wordt moet men de mailknop indrukken, deze mails
    vallen dan onder het biechtgeheim en dat is voor mij nog steeds heilig.




    >> Reageer (3)
    23-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort en bondig....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn gewaardeerde blogvriend R.A.A. vraagt mij of ik soms niet met een kater of katertje  wakker word. Waarde vriend, van één trappist en drie of vier glaasjes wijn wordt men de volgende morgen niet met een kater wakker, integendeel ik ben dan steeds fris en goed uitgeslapen. Wat mijn leeftijd betreft, ik weet niet hoevele jaren U reeds op de schouders hebt, maar bij mij zijn het er nu 76. U vraagt mij ook wat ik voor de rest van de dag doe. Ook in een huishouden zonder vrouw moet er regelmatig gepoetst worden, de vensters moeten doorzichtig blijven en de gordijnen moeten regelmatig gewassen worden. De was moet gedaan worden en er moet gestreken worden en daar ik er niet slordig wil bijlopen hecht ik er veel belang aan dat mijn hemden keurig gestreken zijn. Als ik 'smorgends beneden kom moet de kachel aangemaakt worden, daar ik ouderwets zoals ik ben, ik geen centrale verwarming heb maar nog met hout de woning verwarm, dan moet er nagedacht worden over de boodschappen, wat ga ik de volgende dagen eten en wat heb ik verder nog nodig, poetsmiddellen, wc eenden enzv. enzv. En dat, goede vriend moet ik allemaal alleen doen. Als alleenstaande man moet men méér kunnen als een spiegelei bakken.

    Enkele lezers zouden nu na mijn bericht over mijn dagelijks menu  vermoeden dat ik een zwaarlijvige man ben met een bierbuik, maar dat is niet zo, ik ben 1.73 meter en ik weeg 70 Kg. Dat is dus nog redelijk, of niet?

    Ik verontschuldig mij bij mijn trouwe vriendin Jutta omdat ik haar berichten nog niet beantwoord heb, ik heb een paar drukke dagen achter de rug en zal zo snel mogelijk antwoorden.

    Verder wens ik alle bezoekers van mijn blog een prettige en aangename week bij dit herfstelijk nazomers weer, voor mij mag het zo blijven, maar dat zal wel niet.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    21-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In mijn vorig bericht waren een paar erbarmelijke fouten geslopen die ik de volgende dag gecorrigeerd heb, ik verontschuldig mij daarvoor. Natuurlijk is mijn nieuwe ID-kaart niet geldig tot 2019 maar tot 2017.

    Mijn goede oude trouwe vriend Victor meent dat het luilekkerland toch nog bestaat, hij heeft wel gelijk, ik leef hier inderdaad als God in Frankrijk, het ontbreekt mij aan niets, men kan dus met een klein pensioen van netto 899 euro ook nog een zorgeloze dag hebben als alleenstaande als men maar niet naast zijn schoenen gaat lopen. Ik heb wel het voordeel dat ik maar 175 euro huur betaal, maar daarvoor heb ik dan ook in het verleden bijna 3 miljoen BF in dit huis geinvesteerd en daardoor kan tot mijn levenseinde deze huur niet verhoogd worden. Ik was reeds immer een vooruitziende man. Wat die gendarm bij jou betreft, Victor, dat was toch je vrije keuze en ze moest ook nog veel jonger zijn, nu zit die nog tamelijk nog jonge vrouw met een oude vent! En wat die wijsheid betreft, Victor, ik heb tijdens mijn leven een beetje verder gekeken als de kerktoren van mijn geboortedorp, tijdens mijn zesjarig verblijf in Duitsland heb ik de Duitsers leren kennen, vier jaar lang was ik als Vlaming de leider van een Duitse jeugdgroep in Hameln in Niedersachsen, ik had dus ruim de gelegenheid de Duitse ziel te doorschouwen. Uiteindelijk heb ik dan zeventien jaar in Nederland gewoond en in de Nederlandse ziel vond ik niet een zo groot verschil met de Duitse. Maar, Victor ik heb werkelijk niet de wijsheid in pacht, integendeel, ik moet nog veel leren.

    Dat ik de kaap van honderd zou bereiken, Pascha, hoop ik niet, ik zou niet graag als een hulpeloze grijsaard willen eindigen, zo lang ik nog zelf mijn boontjes kan doppen vind ik het wel goed en het lijkt erop dat, dat nog wel enkele jaartjes zo zal zijn.

    Natuurlijk Lieve stel ik mij vragen over de actualiteit en over dat wat de lezers van mijn blog intereseert, maar op het ogenblik heb ik van de politieke en ook van de kerkelijke poppenkast mijn buik zo vol, dat ik probeer de politiek en de kerk te vergeten, of ik dat lang zal volhouden weet ik niet.

    Iemand, ik weet niet meer wie, vroeg mij of ik dan ook niet eens een stukje fruit eet, natuurlijk wel, ik heb in mijn tuin drie appelbomen met onbespoten appels en die zijn echt lekker en natuurlijk eet ik die.

    In mijn vorig bericht lei ik de nadruk op warme bakker, ik deed dit omdat niet alle zogenaamde warme bakkers echte warme bakkers zijn, er zijn er nogal wat, die hun producten van een industriele bakkerij kopen en deze alleen nog maar opwarmen, het resultaat is dan dat men pistolets als sponsjes krijgt. Het brood dat men in de supermarkt koopt is eveneens opgewarmde rommel die reeds na drie dagen begint te schimmelen. Hier in onze Duitstalige Gemeenschap zijn er gelukkig nog echte warme bakkers, hun brood is dan wel iets duurder als de rommel van de supermarkten maar zelfs na een week is dat brood nog goed eetbaar. Ik betaal dan graag deze meerprijs omdat ik kwaliteit krijg.

    Ik lei ook de nadruk op een betouwbare slager, een slager, die mij rundergehakt met een sausje als filet-americain wil verkopen is zeker geen betrouwbare slager, filet-american is gemalen filet-pur, zonder vet maar geen rundergehakt met een sausje.

    Ik heb vandaag mijn best gedaan om alle politiek te vermijden omdat ik er voorlopig de buik van vol heb en waarschijnlijk de bezoekers van mijn blog ook. Ik heb ook mijn best gedaan de reacties op mijn vorig bericht zo goed mogelijk te beantwoorden, ik hoop, dat ik niemand vergeten heb.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    18-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanalles en nog wat....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Laat ons maar even de politieke poppenkast vergeten want dat vuile spel is niet goed voor de spijsvertering en de algemene gezondheid.

    Mijn dagelijks menu.

    Voor 11.30 uur ben ik voor niemand te bereiken.
    Als ik dan beneden kom drink ik eerst enkele tassen sterke koffie met rietsuiker en room. Daarna pers ik een citroen uit en drink ik het pure sap, reine vitamine C.

    Tegen 14 uur begint mijn maag te knorren, dan eet ik een stevige vers afgesneden boterham Sankt Vither landbrood van een echte warme bakker met ofwel een sneetje kaas of krab-salaat of honig of salami enz.

    Tegen 16 uur drink ik een flinke tas kippen-bouillon, goed tegen verkoudheid en griep.

    Tegen 19 uur volgt de warme maaltijd, deze kan zeer verschillend zijn, maar een keer per week is er een verse groentesoep met echt verse groente, geen voorverpakte waren, met gehaktballetjes van een betrouwbare slager. Een keer per week eet ik zolang ze er zijn een potje mosselen met frieten, dat is goed voor de jodium die het lichaam nodig heeft. En, als er geen mosselen meer zijn, een stukje kabeljau met verse groenten en aardappelen. Er is natuurlijk nog veel meer, mijn zelfgemaakte goulachs en erwtensoep enzv.

    Zo rond 22 uur drink ik mijn dagelijkse trappist met een hapje kaas of salamie. Daarna drink ik nog drie tot vier glaasjes wijn, de ene week rode, de andere week witte. Deze wijn hoeft helemaal niet duur te zijn, bij Aldi krijgt men reeds voor 6,49 euro drie liter en dat is voldoende voor een hele week.

    Tot daartoe mijn dagelijkse menu.

    Vrijdag kan ik bij de gemeente mijn nieuwe electronische ID.kaart afhalen, die is geldig tot 2017, of ik dan nog in dit ondermaanse zal zijn weet ik natuurlijk niet, ik zou dan 81 jaartjes op de schouders hebben, we wachten maar af.

    Kartuizer.



     





    >> Reageer (5)
    16-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht der verandering.....Satire.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu komt in Antwerpen de grote verandering, Bart mag  zich de driekleurige burgemeester-sjerp omgorden, dank zij zijn vermageringkuur zal dat geen probleem ziin, de kleuren van de sjerp spelen voorlopig geen rol, het belangrijktste is dat er nu drastische veranderingen komen. De oudere sinjoren en ook de jongeren zullen zich nu weer veilig in de stad kunnen vertonen, geen problemen meer op het openbaar vervoer, geen handtassentrekkers en kettingtrekkers meer, Bart waakt en als er weer onruststoorders zouden opduiken roept hij luidt" zet die plaut af." Het gaat weer goed in Antwerpen dank zij Bart wordt Antwerpen weer een echte veilige sinjorenstad geen inbraken meer, en de stad zal weer van iedereen worden maar eerst van de sinjoren, van het eigen Volk eerst.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    15-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De poppenkast is voorbij....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vandaag niet mijn beste dag, ik zou echter een slechte democraat zijn als ik Bart De Wever niet proficiat zou wensen met zijn overwinning. De vraag is echter wat hij nu met deze overwinning gaat doen veel mogelijkheden heeft hij niet. Ik geloof niet dat Antwerpen nu een geel-zwarte burcht gaat worden en van de veranderingen zie ik niet veel in huis komen, maar de volgende dagen zullen we er wel meer van horen. Eén ding is wel zeker de sinjoren zijn van de zot van Antwerpen verlost.

    Kartuizer.
    De mening van mijn bezoekers intereseerd mij.


    >> Reageer (4)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn katten en ik.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In zijn reactie vroeg mijn vriend Victor of het wel dierlief is een kat in de regen naar het stemburo te sturen.
    Wel, ik heb twee katten, maar het zijn geen huiskatten, zij wonen al méér als vijf jaar in mijn tuin elke dag geef ik hen te eten. Als ik de tuindeur open komen zij aangelopen en wachten zij op hun portie brokjes, deze brokjes koop ik al jaren bij Aldi, Juliet, elke week één kilo. Als ik dan de bakjes buiten zet, ieder zijn eigen bakje, wachten ze tot ik hen hartelijk gestreeld heb en dan eerst beginnen ze hun maaltijd, dat herinnerd mij steeds aan vroeger, eerst bidden(danken) en dan eten. Het merkwaardige is, als een vreemde in mijn tuin verschijnt, rennen zij razendsnel weg en verstoppen zij zich, zij vertrouwen geen vreemden, zij zullen wel hun ervaringen met sommige (on)- mensen opgedaan hebben.
    Zo is dat met mijn katten en mij, ik kan dus zonder gewetensproblemen één van hen in de regen naar het stemburo sturen, geen regen kan haar deren, zij is wel meer gewendt.
    Dank zij deze twee lieve dieren heb ik al jaren geen ratten en muizen meer en ik zou werkelijk een beetje eenzamer worden als zij er niet meer zouden zijn.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    09-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl in bijna heel Wallonié weer met potlood en papier gekozen wordt, is het in onze Duitstalige Gemeenschap bij de computer gebleven. Bij de voormalige federale verkiezing heb ik uit protest tegen de computer-stemafgave mijn kat naar het kiesburo gestuurd omdat het mij toen al duidelijk geworden was dat er met dit systeem gemanipuleerd kon worden. Nu echter had ik gehoopt dat wij in onze Duitstalige Gemeenschap ook weer met Potlood en papier zouden kunnen kiezen maar het is dus niet zo en dus zal ik aanstaande zondag weer mijn kat naar het kiesburo sturen. Aan onze burgemeester heb ik een persoonlijke brief gestuurd en hem verklaard dat ik uiterst tevreden ben met zijn beleid maar dat ik eerst dan mijn stem weer zal uitbrengen als ik weer met potlood en papier zal kunnen stemmen. Tot nu toe heb ik geen antwoord gekregen.

    Wat Vlaanderen betreft, heeft het mij zeer verbaasd, dat het Vlaams Belang in 2006 niet met kracht geprotesteerd heeft tegen de duidelijke manipulering in Hoboken. Hoe verklaren de VB mandatartissen dat?

    Ik weet niet of het in Vlaanderen anders is, maar hier in onze landelijke omgeving zijn er heel wat ouderen die nog nooit een computer van dichtbij gezien hebben en dus helemaal op de hulp van anderen aangewezen zijn in het stemburo en daar lopen nogal wat "helpende handen rond" die dan wel een handje zullen helpen zodat die stemmen op de door hen gewenste partij zal terrecht komen en dan nog van het bedrog dat door hackers de stemmen voor de partij A. naar partij B. overhevelt niet gesproken. Dit hele kiessysteem is ongrondwettelijk en daarom stuur ik mijn kat naar het kiesburo.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    07-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij deze regenachtige zondag wijlde ik terug in het verleden, ik zag voor mijn geestesoog al de leuke en schone herinneringen, die mij niemand meer nemen kan, en het waren er velen.
    Ik zag echter ook de fouten die ik in het verleden maakte. Vele mensen hebben een goed geweten omdat zij een zo slechtes geheugen hebben, maar ik heb een goed en scherp geheugen en daarom heb ik ook geen goed geweten. Ik ben mij wel degelijk bewust van de fouten die ik in mijn leven maakte en als ik nu nog eens opnieuw zou kunnen beginnen, zou ik trachten deze fouten niet meer te maken, maar gedane zaken nemen geen keer! Wie in zijn leven geen foute beslissingen genomen heeft mag zich bij mij melden.

    Kartuizer.



    >> Reageer (0)
    06-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is al weer zaterdag....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, het is alweer zaterdag, natuurlijk wens ik alle bezoekers van mijn blog weer een prettig en aangenaam week-einde. Ik leg de nadruk op week-einde week-end is geen Nederlands.

    Geniet van de leuke en goede dingen die er nog zijn, zolang ze er nog zijn. Een gezellig etentje in familiekring thuis, daar smaakt het nog steeds beter als ergens anders. Vooral, vergeet enkele uurtjes het narrentheater van de pocopolitikers en het toenemende gevaar van het islamvirus.

    Ik wens alle bezoekers van mijn blogje veel moed en sterkte toe want er komen inderdaad moeilijke tijden op ons toe, de hele wereld schijnt op zijn kop te staan, maar mijn leeftijdgenoten hebben al ergere dingen overleefd. Ook nu zullen wij overleven als wij volgende zondag bij de stembusgang onze stem aan de partij zullen geven die de enige is die werkelijk onze stem waard is. Men spreekt steeds weer over de vergrijzing, als nu al die " vergrijzenden" hun stem aan het Vlaams Belang geven, dan hebben wij al een overwinning behaald want volgens de pocokranten zijn wij in de meerderheid.

    Kartuizer.



    >> Reageer (1)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    croky_boys
    blog.seniorennet.be/croky_b
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    springstal
    blog.seniorennet.be/springs
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!