Laat ons maar even de politieke poppenkast vergeten want dat vuile spel is niet goed voor de spijsvertering en de algemene gezondheid.
Mijn dagelijks menu.
Voor 11.30 uur ben ik voor niemand te bereiken. Als ik dan beneden kom drink ik eerst enkele tassen sterke koffie met rietsuiker en room. Daarna pers ik een citroen uit en drink ik het pure sap, reine vitamine C.
Tegen 14 uur begint mijn maag te knorren, dan eet ik een stevige vers afgesneden boterham Sankt Vither landbrood van een echte warme bakker met ofwel een sneetje kaas of krab-salaat of honig of salami enz.
Tegen 16 uur drink ik een flinke tas kippen-bouillon, goed tegen verkoudheid en griep.
Tegen 19 uur volgt de warme maaltijd, deze kan zeer verschillend zijn, maar een keer per week is er een verse groentesoep met echt verse groente, geen voorverpakte waren, met gehaktballetjes van een betrouwbare slager. Een keer per week eet ik zolang ze er zijn een potje mosselen met frieten, dat is goed voor de jodium die het lichaam nodig heeft. En, als er geen mosselen meer zijn, een stukje kabeljau met verse groenten en aardappelen. Er is natuurlijk nog veel meer, mijn zelfgemaakte goulachs en erwtensoep enzv.
Zo rond 22 uur drink ik mijn dagelijkse trappist met een hapje kaas of salamie. Daarna drink ik nog drie tot vier glaasjes wijn, de ene week rode, de andere week witte. Deze wijn hoeft helemaal niet duur te zijn, bij Aldi krijgt men reeds voor 6,49 euro drie liter en dat is voldoende voor een hele week.
Tot daartoe mijn dagelijkse menu.
Vrijdag kan ik bij de gemeente mijn nieuwe electronische ID.kaart afhalen, die is geldig tot 2017, of ik dan nog in dit ondermaanse zal zijn weet ik natuurlijk niet, ik zou dan 81 jaartjes op de schouders hebben, we wachten maar af.
Kartuizer.
|