Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    03-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waanzin wordt steeds groter....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er lopen in ons landje en in heel Europa nogal wat gekken rond, de religieuse waanzin viert hoogtij. Overal duiken van kop tot teen versluierde wandelende tenten op. Wat hebben die eigenlijk te verbergen? Zijn die allemaal zo lelijk? En wat is dat met die baardmannen, zijn die allemaal zo oversext dat zij bij het zien van een normaal geklede vrouw en van een naakt vrouwenbeen een errectie krijgen? Als dat zo is, dan wordt het tijd dat men deze stieren in de psychiatrie gaat opsluiten. De godsdienstwaanzin die sinds de duistere middeleeuwen in Europa uitgeroeid was keert met deze waanzinnigen terug. Hoe lang gaan de normaal denkende Europese burgers deze karnaval nog dulden? Wordt het niet hoogste tijd deze waanzinnigen naar hun woestijnzandbakken terug te brengen waar zij zich kunnen kleden zoals hun god dat voorschrijft en de stieren kunnen zich daar tegoed doen aan hun vrouwelijk eigendom en hun lusten botvieren maar niet hier bij ons!

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (6)
    02-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verschil is werkelijk groot.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn voorlaatste en laatste bericht heeft nogal wat reacties veroorzaakt. Met Lucky9 ben ik het volkomen eens als hij zegt, dat het Christendom niet alleen een religie is maar ook een filosofie. Zo is het inderdaad, het gaat er niet om of ergens een god dit of dat gezegt heeft, maar om de leer van Jezus van Nazareth die zegt dat we alle mensen moeten behandelen zoals we zelf wilen behandeld worden en dat we vergevensgezind moeten zijn en dat wie zonder zonde is de eerste steen naar de ander mag werpen. Lucky9 is inderdaad een Christelijke vrijzinnige.
    Ook Jutta heeft het begrepen, laat ons de leer van Jezus terharte nemen en geloof niet alles wat de Kerken hem in de mond willen leggen, wie nadenkt onthoudt uit het nieuwe testament dat wat menselijk aanvaardbaar is. En er staan in het nieuwe testament heel wat aanvaardbare dingen.

    Het Christendom is dus niet alleen een religie, maar een levensfilosofie, gij zult niet moorden, gij zult niet stelen, gij zult uw naaste beminnen als uzelf, gij zult niet de vrouw van uw naaste begeren. Als alle mensen in deze wereld zich an deze levensregels zouden houden, dan zou deze aarde een paradijs zijn.

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (2)
    29-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een blog, een woord, een wederwoord....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn blog is een amateurblog, op deze blog kan ik af en toe stoom aflaten als mijn verontwaardiging over de gebeurtenissen te groot wordt. Sinds meer als veertig jaren typ ik op een querty klavier, sinds enkele maanden op een azerty klavier, dan kan het wel eens gebeuren, dat ik een of twee lettertjes met elkaar verwissel, daarvoor mijn verontschuldiging. De blogkollegas en de reageerders die zonder fouten zijn mogen de eerste steen werpen!

    Maar nu terzake; in mijn vorige bijdrag had ik het over gij zult niet moorden, Voor dezen die het nog niet begrepen hebben, in de Hebreeuwse schrift staat niet gij zult niet doden, want dan zouden we ook geen dier mogen slachten, neen, er staat gij zult niet moorden!

    Ik schreef ook dat mijn keuze uit ging naar de god van de bijbel en dat ik mijn afschuw voor de god van de koran niet verhelen kan.

    Niemand is verplicht aan het bestaan van een god te geloven, dat noemen wij godsdienstvrijheid. Maar ik heb gekozen voor de god van de bijbel omdat deze god zegt; gij zult niet moorden!

    Hoe ik de bijbel betracht heb ik in deze blog al eens uitvoerlijk geschreven, maar ik wil het nog eens herhalen, ik vind in de bijbel zeer vele wijsheden, maar voor mij is de bijbel een bibliotheek van boeken die door mensen geschreven werden die zich een god gemaakt hebben naar hun beeld en gelijkenis. Maar de wijsheden die ik in de Bijbel vind kan ik niet vinden in de koran, daar is het grote verschil.

    Wat de Christelijke leer betreft; ik heb de Christelijke leer leren kennen nadat ik tot de jaren van verstand was gekomen, dus na mijn zevende jaar. De leer die ik toen heb leren kennen  was een goede leer; gij zult uw naaste beminnen als uzelf, behandel alle mensen zo, zoals je zelf wil behandeld worden. Hoe deze leer was in de middeleeuwen heb ik eerst ervaren als ik mij in de kerkgeschiedenis ging verdiepen en ik was verheugd dat we deze middeleeuwse schandelijke leer achter ons gelaten hadden, maar nu stel ik vast dat een even schandelijke leer ons in de koran verkondigt wordt, daarom moet dit boek in heel Europa verboden worden het is een terugkeer naar de duistere middeleeuwen waar heksen verbrandt werden en allen die niet naar de pijpen van de religeuse gekken dansten. Deze terugkeer mogen wij niet dulden, het is wel waar, dat in het verleden en nu nog de Christelijke kerken en vooral het Vaticaan zich schuldig maken en Jezus van Nazareth misbruiken en Zijn woorden verdraaien. Wie Jezus werkelijk was weten we niet we weten alleen dat wat ons overleverd werd en alles wat gedrukt en geschreven werd is geduldig. Ik houd mij aan de Jezus die ik heb leren kennen in het nieuwe testament.

    Kartuizer.

    Reageer....
       


    >> Reageer (5)
    26-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gij zult niet moorden !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gij zult niet moorden zegt de god van de bijbel!
    Doodt allen die niet op allahs woorden horen zegt de god van de koran!
    Men mag twijfelen aan het werkelijke bestaan van beide goden, maar als ik moet kiezen tussen deze twee, dan kies ik voor de humane god van de bijbel en verwerp ik met afschuw het monster van de koran.

    Gij zult niet moorden, maar na het vermoorden van onschuldige burgers met bommen van de belgische bommenwerpers in Lybië, staat Luchtmaarschalk De Crem alweer te popelen van verlangen dit senario in Syrië nog eens te herhalen. Deze naamchristen schijnt de woorden van de god van de bijbel gij zult niet moorden niet te kennen want dat wat hij in Lybië deed was moorden. Ik kan niet beoordelen wie in Syrië gelijk heeft, maar bommen werpen op huizen van burgers die met de hele politiek niets te maken hebben is moorden.

    Gij zult niet moorden, enkele maanden geleden vermoorde in Vlaanderen een moeder haar kind en gaf het in vuilniszakken met het huisvuil mee. Nu enkele maanden later wurgde in Walonië een moeder haar dochter, sneed het driejarige meisje in stukken en verstopte de plastiekzakken in de diepvries. Gij zult niet moorden!

    Tijdens de 76 jaren die ik in deze wereld vertoef heeft het moorden nooit opgehouden, moorden op een paar miljoen Joden, moorden op de burgers van Dresden, moorden op burgers van Vlaanderen met V1 en V2, moorden op burgers van Hyroschima en Nagazaki, moorden in Vietnam en Korea enzv. Nooit heeft het moorden opgehouden, zo lang ik leef.

    Ik schaam mij ook een mens te zijn want het waren en het zijn mensen die dit grenzenloze moorden veroorzaakten en nog steeds veroorzaken.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (9)
    23-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan vervolg.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bedankt Jaen en Victor voor jullie reactie.

    Ja, Jaen hier is de wereld nog in orde. In ons dorp, waarvan ik de naam geheim houd want mijn blog wordt ook door enkele aanhangers van moha gelezen die maar al te graag zouden willen weten waar ik woon, maar die zouden hier van een koude kermis thuiskomen want mijn buren en ik hebben alle een scherp geslepen riek bereidt staan, in ons dorp gaat alles nog probleemloos. De loketbedienden in ons kleine postkantoor kennen al hun klanten en weten precies wie en wat ze zijn, éénmaal per maand haal ik een som geld af, dat gaat zonder formaliteiten en zonder ID-kaart. Ook bij de gemeente loopt alles zonder overbodige formaliteiten
      en men weet ook zonder ID-kaart wie je bent. Zo gaat dat in ons dorp. En over ons gemeentebestuur kunnen wij ons werkelijk niet beklagen, deze mensen hebben wij tenslotte zelf gekozen en zij komen hun beloften steeds na, dus kiezen we hen in oktober weer.

    Ja, Victor daar ik tijdens de hongerjaren 40-45 als kind geleerd heb wat honger is, heb ik nu mijn voorzorgen genomen, dat wil ik in mijn oude dag niet nog eens meemaken. Het mag zijn, dat ik het allemaal een beetje te zwart zie, maar zeker is zeker!

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Afgezien van de toestand van sommige wegen is hier alles nog normaal, geen donderslagen, geen bliksem, geen hagel en overstromingen. Geen haatbaarden en wandelende tenten, geen kettingtrekkers en handtassenrovers en van inbrekers blijven we ook nog gespaard.

    Wel vriendelijke behulpzame buren die steeds voor elkaar klaar staan als er hulp nodig is zoals dat lang geleden overal was. We wonen hier wel ver af van de rumoerige verloederde steden maar daarvoor is het hier een oase van rust en vrede en ik hoop dat het nog lang zo mag blijven.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    21-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamsteren......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen ik vorig jaar in een bericht schreef dat ik een beetje aan het hamsteren was, schreef mijn zeer gewaardeerde lezeres Jutta dat, dat wel een beetje onzinnig was. Maar nu, een half jaar later heb ik vastgesteld dat vele langdurige konserven die ik toen gekocht heb ondertussen 50 tot 75% duurder geworden zijn. Ik heb toen een tamelijke voorraad Sardientjes in olijfolie en makrelenfilets in tomatensaus gekocht omdat ik mij herinnerde dat tijdens de oorlogsjaren 40-45 het gelukkige mensen waren die zulke voorraden in huis hadden. Maar ook vele andere lang houdbare konserven hebben toen vele mensen in leven gehouden. En die heb ik dan ook gekocht. Nu, enkele maanden later ben ik blij dat ik toen een paar honderd Euro aan deze konserven besteed heb.

    Europa staat voor zeer donkere tijden, Griekenland is geen uitzondering , het komt er nu niet meer op aan of we een nieuwe auto kunnen kopen of we nog met vakantie zullen kunnen gaan, het komt er nu op aan of we nog genoeg te eten zullen hebben want zonder auto gaat het nog en zonder vakantie ook, maar zonder eten gaat het niet meer! In Griekenland halen de mensen hun eten uit de vuilnistonnen.

    Daarom raad ik de lezers van deze blog, koop nu reserven om te overleven, geloof de pocopolitiekers die ons steeds weer met nieuwe leugens aan het lijntje willen houden niet meer! Europa staat op springen en de dagen van de Euro zijn geteld.

    Kartuizer.

    Reageer....



    >> Reageer (2)
    19-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De smoelentrekkers........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De grootste smoelentrekker in het Europese parlement is wel de blauwe haai met zijn grote bek, ook wel eens Piet Konijn genaamd. Voor wie het nog niet wist, de blauwe haai is een roofvis.Deze roofvis heeft in het verleden het belgenland financieel naar de haaien geholpen en zit nu in het Europese parlement als uitgerangeerde zijn broek te verslijten, een zinnig woord heb ik uit zijn grote bek nog niet gehoord.

    Bij het zien van de eeuwig zure smoel van Bracke krijg ik buikpijn, ik geloof dat deze belgicistise logebroeder elke morgen een glas azijn drinkt. Wat deze figuur in de partij van Bart De Wever doet is mij een raadsel mischien past zijn zure smoel bij de haatvolle smoel van Bart.

    De zelfvoldane smoel van de loodgieter, die zich jarenlang vetgemest heeft op kosten van de goedgelovige CVP'ers is een van de afschuwelijkste schijnheiligaards die ik ooit zag.

    En dan zijn er nog de smoelen van de uit de nationale politiek uitgerangeerde slappe dwijl die zich Europees president waant,waanzin ten top! En de voormalige communist Barosso.

    Wat ik nooit zal vergeten, is de verbeten smoel van Trutteboom bij de Marrokaanse eerste minister die haar als overbodige tolk aan de zijde schoof en de zelfvoldane smoel van haar ministercollega.

    Het is pijnlijk elke dag weer deze smoelen in de kranten te moeten zien. Ik begrijp niet, dat er mensen zijn die aan deze smoelentrekkers hun stem geven. Al deze figuren leven en maken grote sier op kosten van de eenvoudige belastingbetaler die steeds meer als een citroen uitgeperst wordt.

    Hoe lang gaan wij deze grootheidswaanzinnigen nog dulden?


    Kartuizer.

    Reageer........






    >> Reageer (2)
    18-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is nog hoop.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor allen, die de buik vol hebben van de haatbaarden en godsdienstwaanzinnigen; er is nog hoop. De burgers van de Europese landen zijn wakker geworden. Europa laat zich niet door middeleeuwse waanzinnigen overrompelen. Europa weert zich en zal overwinnen.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    14-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het komt zoals het komen moet.

    Wie de recente gebeurtenissen in Duitsland gevolgt heeft zal moeten toegeven dat de godsdienstoorlog die in het midden van het jaar 2012 in Europa zou losbarsten zoals de toekomstvorser Gerald Celente voorspelde, reeds begonnen is. De Salafisten hebben het masker laten vallen en schrikken er zelfs niet meer voor terug politieagenten bloedig te verwonden. Enkele politiekers trachten nu een verschil te maken tussen Salafisten en zogenaamde gematigde moslims, deze politieke onbenullen hebben zeker nog nooit een woord in de koran gelezen. Een gematigde Islam bestaat niet, dat wat de Salafisten verkondigen, is letterlijk dat wat in de Koran staat nl. dat alle Joden, Christenen en ongelovigen varkens en honden zijn die zij in de naam van Allah moeten afslachten. Het gezonde verstand van de burgers begint zich tegen deze godsdienstwaanzinnigen te weren. Als er dan al gematigde Moslims zouden zijn, dan zouden zij het haatboek Koran moeten verloochenen en zich van de Islam moeten afkeren. Dat zullen zij echter niet doen, want dan verdienen zij volgens dezelfde Koran de doodstraf.
    De gebeurtenissen hebben nu hun loop genomen en het zal komen zoals het komen moet.
    Als ik Xandernieuws geloven mag, overwegen hogere Amerikaanse officieren zelfs de totale vernietiging van Mekka en Medina om aan deze pseudoreligeuse waanzin in het belang van de wereldvrede een einde de maken. Het is inderdaad zo, dat overal in de wereld waar brandhaarden zijn, de Moslims de onruststokers zijn.

    De Brillen van de politiekers.

    Het valt mij op, dat de uilenbrillen van onze politiekers steeds groter worden, de ene aapt de ander na, hopende er door een nog grotere bril er een beetje geloofwaardiger en gewichtiger uit te zien. Wat zijn dat toch voor sukkelaars, wat baten kaars en bril, als de uil de werkelijkheid toch niet zien wil.


    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (9)
    13-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulde aan de moeders....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wil ik alle Vlaamse, maar ook alle Waalse, alle Nederlandse, alle Duitse en alle moeders van de wereld hulde brengen, moeders, die onzelfzuchtig zich opofferden en opofferen voor het welzijn van hun kinderen. Het zijn gelukkige kinderen die een zulke moeder hebben. De vrouw is op de eerste plaats voor de opvoeding van de kinderen daar en zonder vrouwen zouden er ook geen mannen zijn. De grootste carriere die een vrouw kan maken is, een liefdevolle moeder te zijn die leeft voor het welzijn van haar kinderen. Goede moeders zijn heiligen en zij zullen door hun kinderen ook als heiligen vereerd worden.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (0)
    09-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De heiligen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jozef devolder stelde mij enkele vragen, hier mijn antwoord:

    " Dag Jozef,

    Als alles wat ik over Don Bosco gelezen heb waar is, dan moet de man een goede mens geweest zijn en, mensen die zichzelf opofferen voor het welzijn van anderen zijn heiligen. Enkele weken geleden schreef ik een bericht over de priester Ivo Cornelis, die voor mij toen tienjarige knaap een goede vader was, ook hij was een heilige. Het verschil met Don Bosco is, dat ik de priester Ivo Cornelis persoonlijk gekend heb en alleen over mensen die ik persoonijk gekend heb kan ik mij een oordeel vormen. Over Don Bosco kan ik dat niet omdat ik geloven moet wat over hem in boeken geschreven werdt. Uit ervaring weet ik, dat we sommige heiligenlevens met enkele korrels zout moeten nemen.

    In de loop van mijn leven heb ik ook enkele heilige moeders en vaders leren kennen, moeders en vaders die zichzelf opofferden voor het welzijn van hun kinderen ook zij zijn heiligen. De heiligen leven midden onder ons, alleen wij merken het niet omdat zij geen heiligenschijn rond hun hoofd hebben.

    Over Dominic Savio heb ik niet veel gelezen, maar ik geloof dat dat wat over hem geschreven werdt ook wel met een korreltje zout te nemen is.

    Over het pastoorke van Ars heb ik verschillende boeken gelezen. In mijn woonkamer staat al jaren een klein beeldje van hem. Hij moet wel een heel bezondere priester geweest zijn die ernaar streefde heiligmatig te leven. Daardoor had hij in de franse clerus zovele vijanden. Ik geloof echter ook niet alles wat er in deze boeken geschreven werdt.

    Ik hoop, dat ik U met mijn antwoord niet teleurgesteld heb.

    Groetjes.
    Kartuizer. "

    P.S. Goede vriend Victor, "Schadenfreude" is een ondeugd, deugniet!


    >> Reageer (1)
    07-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat wij vooral niet mogen gelovern......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat wij vooral niet mogen geloven, zijn de berichten die we dagelijks in de gazetten lezen en die we op TV zien en horen. Al deze berichten zijn gemanipuleerd en verkondigen halve waarheden. Halve waarheden en verdraaide waarheden zijn echter hele leugens.

    Wat wij vooral niet mogen geloven, zijn de fabeltjes over paradijs, en eeuwige hellenstraffen die ons door godsdienstwaanzinnigen worden aangepraat. Met de dood hoort het leven op aarde op, wat daarna komt, dat weten we niet, tot nu toe is er nog geen enkele sterveling terug gekomen om het ons te vertellen.

    Wat wij ook vooral niet mogen geloven, zijn de beloften van de politiekers die zij voor de verkiezingen aan het kiesvee wijsmaken en waarvan daarna niets in huis komt. Deze graaiers denken niet aan het belang of het welzijn van het Volk, maar alleen maar aan hun eigenbelang.

    Wat wij zeker niet mogen geloven is, dat de EU in het belang van de Europese volken zou zijn, het tegendeel is waar, uitgerangeerde nationale mislukte politiekers zetelen in dit opvangcentrum voor graaiers en graaien waar zij graaien kunnen.

    Ik kan alleen maar hopen, dat de Europese nationale politiekers eindelijk wakker worden en zoals Geert Wilders eindelijk komaf maken en deze bende profiteurs aan de schandpaal zet.

    Dit zijn maar enkele gedachten van een oude kluizenaar.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (3)
    06-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogstraten......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag maar iets helemaal anders, neen, geen politiek en geen terechte kritiek op de islam.

    Gisteren kocht ik bij Aldi een bakje aardbeien, betaalbaar, 2.38 Euro voor 500 gr.

    Toen ik thuiskwam en het bakje opende was ik verrast over de heerlijke geur en toen ik dan de eerste aardbei probeerde was ik nog meer verrast over de aangename zoete smaak, de meeste lezers van mijn blog weten reeds dat ik een lekkerbek ben. Toen heb ik het bakje eens beter bekeken, als oorsprongland staat er Hoogstraten op. toen ik nog een beetje aandachtiger keek, vond ik een codenummer, met deze codenummer kon ik de teler van dit bakje aardbeien bereiken.

    Alle aardbeien van Hoogstraten zijn een Vlaams product geteeld door Vlaamse mensen die een hoogwaardig product van hun arbeid en vlijt aanbieden. Ik meen toch, dat alle Vlamingen dit product zouden moeten kopen.

    Wie meer over Hoogstraten wil vernemen hoeft enkel bij Google "Hoogstraten" in te toetsen. En, ik ben geen aandeelhouder van Hoogstraten maar deze veiling verdient werkelijk ons respect.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    05-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat u niet alles wijsmaken.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de loop der jaren ben ik allergisch geworden voor figuren die mij willen voorschrijven wat ik te doen en te laten heb in de naam van een of andere god. Deze figuren heb ik steeds weer ontmaskert als machtwellustelingen.

    Het is echter niet zo, dat ik niet aan een hogere intellegentie geloof, die ik dan God noem. Dat alles uit het niets zou ontstaan zijn bij donderslag uit een zogenaamde oerknal kan ik niet aanvaarden. Uit niets kan niets komen en zonder oorzaak is er geen beweging mogelijk.

    Het feit alleen al, dat ik mij aan het klavier van mijn computer kan zetten en mijn gedachten kan neerschrijven getuigt van een intellegentie die hoger is als die van de dieren, geen enkel dier kan dat.

    Niets is uit zichzelf  slecht, televiesie kan goed zijn, maar kan ook voor minderwaardige doeleinden misbruikt worden zo is het ook met de computer. 

    De mens met zijn hogere intellegentie heeft een vrije wil, hij kan deze vrijheid ten goede en ten slechte gebruiken. Mijn gezond verstand zegt mij, dat ik alle medemensen moet behandelen zoals ook ik zelf wil behandeld worden en dat ik respect moet hebben voor alles wat leeft, de kleine en de grote dieren en dat ik ook hen geen pijn mag doen want ook dieren kunnen verdriet hebben. 

    Een raadsel voor mij blijft het, en daardoor kom ik ook steeds weer in conflict met de hogere intellegentie die ik God noem, waarom in de zeeén de grote vissen de kleine eten en waarom wij dieren doden om ons te voeden. Ik kan het mij niet goed voorstellen, dat ik geen lekkere zalm maar zou mogen eten en een lekkere erwtensoep zonder varkenspootje kan ik mij ook niet voorstellen. Maar dat zal ook voor mij wel een raadsel blijven .

    Het geheim van het ontstaan van het heelal, de sterren en de planeten zal voor ons wel altijd een geheim blijven. En het geheim van het ontstaan van onze blauwe planeet aarde zullen we wel nooit doorgronden. We zullen ook wel nooit kunnen begrijpen waarom op deze planeet die een paradijs zou kunnen zijn als wij allen in vrede met elkaar zouden leven, mensen in de naam van een of andere god elkaar afslachten. Als wij eindelijk deze godjes die door een bende machtwellustigen uitgevonden werden, van onze planeet zouden kunnen verbannen zou onze aarde echt een paradijs worden.

    Kartuizer.

    Reageer..... 

     


    >> Reageer (1)
    04-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arm Vlaanderen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was mijn bedoeling mij niet meer met de Vlaamse politiek te bemoeien daar ik meen dat de redactie van Angeltjes dat beter kan als ik daar zij dichter bij de bron zitten.

    Vandaag echter wil ik toch enkele gedachten kwijt aan het woestijnvisproduct Bart. Ja, Bart er is een tijd van komen en een tijd van gaan en voor jou is nu wel de tijd van gaan aangebroken. Ik heb van het begin aan niet geloofd in je zogenaamde Vlaamse idealen, je partij was van het begin aan volksunie twee. En jij Bart was wel belust op een vet belgisch postje en zo zijn er nog wel enkele in je partij. Maar nu is deze droom voor jou en nog enkele anderen die de enige partij die Vlaanderen groot maken wil vernietigen wou voorbij. Jou tijd, Bart is voorbij je hebt  nu dezen die je eens groot gemaakt hebben in de hand gebeten. Jou tijd is voorbij Bart en het zou voor een stad als Antwerpen een nog grotere ramp geweest zijn als jij daar de burgemeestersjerp zou gedragen hebben, dan nog liever Patje. Deze droom kan je nu wel vergeten!

    Kartuizer.

    Reageer......




    >> Reageer (3)
    03-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En we zullen doorgaan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals ik op één mei reeds schreef, ben ik vast besloten met deze blog door te gaan. Mijn benen worden wel een beetje stram maar die heb ik niet nodig om te schrijven, van stramme vingers heb ik nog geen last en mijn verstandelijke vermogens laten mij ook nog niet in de steek, zoals mijn trouwe lezeres jutta enkele weken geleden voorspelde.

    Toen ik met deze blog begon heb ik beloofd het politieke theater maar ook het kerkelijke theater op de korrel te nemen en aan te klagen. Deze belofte ben ik tot nu toe trouw gebleven.

    Bij het politieke en het kerkelijke theater is er nu het moslimtheater bij gekomen. Wat dit laatste betreft, schijnt het met de verstandelijke vermogens van onze regerende politiekers niet zo goed te zijn. Hun verstandelijke vermogens betreffende de islam schijnen zeer beperkt te zijn. Ik geloof niet, dat één van hen ooit het haatboek koran gelezen heeft, volgens dit boek zou onze federale eerste minister wegens zijn sexuele geaardheid aan een galg moeten bengelen, Allah wil het zo! Zo ook de verstandelijke vermogens van de nationale politiekers die niet schijnen te bemerken dat de democratische rechten van de nationale staten en het volk steeds meer en meer beknot worden door EUSSR potentaten die door niemand van ons gekozen werden. Reeds éénmaal hebben de nationaal socialisten getracht ons dit wangedrocht Europa op te dwingen. Een Europees volk bestaat niet en een Europese natie al helemaal niet. Europa bestaat uit verschillende Europese Volken die allen hun eigen gebruiken en wetten hebben en deze wetten worden door de democratisch door het Volk gekozen vertegenwoordigers bekrachtigt. Alleen zij hebben het recht wetten en voorschriften te maken. De nationale politiekers die nu bereidwillig de rechten van hun Volk aan de EUSSR bende verkwanselen maken zich schuldig aan landverraad.

    De Volken van de Europese staten beginnen nu eindelijk dit bedrog op grote schaal te doorzien, de weerstand wordt steeds groter en de reus op lemen voeten staat op instorten, de kruik gaat echt maar zo lang te water tot ze barst en de barsten in de EUSSR dictatuur zijn niet meer te overzien;

    Op het ogenblik zouden in alle Europese landen in alle steden en dorpen de noodklokken moeten luiden en het Volk tot weerstand moeten oproepen tegen deze EUSSR dictatoren.

    Kartuizer.

    Reageer....




    >> Reageer (2)
    02-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartelijk dank lieve lezers.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn oprechte dank aan de talrijke lezers, die mij ter gelegenheid van mijn 76. verjaardag hun gelukwensen stuurden, dat heeft mij goed gedaan. En, Marnix de meiklokjes uit je tuin waren een aangename verassing, bedankt goede vriend.

    Bei PI (Politicalli incorect) zag ik vandaag fotos van Salafisten die de Duitse politie aangrepen. Het geweld in Europa schijnt los te barsten, niet alleen in Duitsland. Ik hoop zoals vele anderen dat het niet tot een bloedvergieten komt, maar wie niet horen wil moet voelen. Een aantal salafisten werden in de boeien geslagen.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (0)
    01-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mei is daar.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De mei is daar, de milde mei.........de schoonste van de maandenrij.
    Als men zoals ik op één mei de veilige moederschoot verlaten heeft, verheugd men zich steeds als de meimaand begint ook als dat 76 jaar geleden is. Toen, 1936, zag de wereld er nog een beetje anders uit, van mijn eerste jaren in dit aardse tranendal herinner ik mij practisch niets, maar als vierjarige zag ik aan de hand van mijn moeder op 10 mei 1940 de Duitse troepen in ons dorp binnentrekken en dat herinner ik mij nog zeer goed. Toen begonnen de hongerjaren en de bange nachten als de bommenwerpers, op weg naar Duitsland met zwaar geronk over ons huis vlogen en het afweergeschut van de Duitsers donderde. Als de Duitsers dan eindelijk weg waren, begon de repressie, ik heb toen als achtjarige gezien hoe een jonge buurvrouw door een bende barbaren naar buiten gesleept werd en hoe haar door een vette matrone de blonde haren werden afgesneden tot ze helemaal kaal was en toen werd met teer een hakenkruis op haar hoofd geschildert. Ik heb geweend toen ik dat zag want het was een zeer lieve jonge vrouw die mij tijdens de hongerjaren vaak iets lekkers had toegestopt. Ook bij ons waren er barbaren.

    Als men als kind reeds zulke dingen gezien heeft, is men als volwassene niet meer verbaasd over de misdaden die zich nu bij ons afspelen. Barbaren zijn er altijd geweest.

    Maar vandaag verheug ik mij over het feit dat ik als 76 jarige nog de kracht en de moed heb op deze blog al dat zinlose geweld aan te klagen, ook al weet ik dat ik er niet veel aan veranderen kan. En toch geloof ik dat het de moeite waard is, want sinds 1 april 2012 en één mei 2012 hebben 1341 lezers deze blog bezocht en dus ook gelezen. Hartelijk dank.

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (5)
    28-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt het tot een Europese moslimnacht????
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De voorspellingen van de toekomstvorser, Gerald Celente, die zich tot nu toe nog nooit vergist heeft indachtig, begin ik te geloven dat het inderdaad tot een gewelduitbarsting zal komen tussen de moegetergden met gezond verstand denkende Europeanen en de hel en duivel predikende islamisten die misbruik maken van de zogenaamde godsdienstvrijheid die zij zelf aan hun laars lappen. Het gratis verdelen van het haatboek koran in Duitsland overtreft alle grenzen van de verdraagzaamheid die wij tot nu toe geduld hebben. Wanneer een Marokkaanse ministerpresident een belgische minister voor schut kan zetten door haar als een overbodige tolk te behandelen zou er eindelijk een lichtje moeten gaan branden bij de ideote politiekers. Hoe zou madam Elio daar behandeld worden?
    Ik ben een vredelievende mens die elke vorm van geweld en bloedvergieten veroordeeld, maar ik ben ook de mening toegedaan dat wij de moeizaam verworven rechten waarvoor onze voorouders hebben gestreden met hand en tand moeten verdedigen.
    Ik hoop, dat de moslims de raad van Gerald Celente zullen volgen en nog rechttijdig Europa zullen verlaten voor het te laat is!

    Kartuizer.

    Reageer.....   


    >> Reageer (3)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    michka_en_cheeta
    blog.seniorennet.be/michka_
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ake
    blog.seniorennet.be/ake
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!