Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    04-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arm Vlaanderen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was mijn bedoeling mij niet meer met de Vlaamse politiek te bemoeien daar ik meen dat de redactie van Angeltjes dat beter kan als ik daar zij dichter bij de bron zitten.

    Vandaag echter wil ik toch enkele gedachten kwijt aan het woestijnvisproduct Bart. Ja, Bart er is een tijd van komen en een tijd van gaan en voor jou is nu wel de tijd van gaan aangebroken. Ik heb van het begin aan niet geloofd in je zogenaamde Vlaamse idealen, je partij was van het begin aan volksunie twee. En jij Bart was wel belust op een vet belgisch postje en zo zijn er nog wel enkele in je partij. Maar nu is deze droom voor jou en nog enkele anderen die de enige partij die Vlaanderen groot maken wil vernietigen wou voorbij. Jou tijd, Bart is voorbij je hebt  nu dezen die je eens groot gemaakt hebben in de hand gebeten. Jou tijd is voorbij Bart en het zou voor een stad als Antwerpen een nog grotere ramp geweest zijn als jij daar de burgemeestersjerp zou gedragen hebben, dan nog liever Patje. Deze droom kan je nu wel vergeten!

    Kartuizer.

    Reageer......




    >> Reageer (3)
    03-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En we zullen doorgaan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals ik op één mei reeds schreef, ben ik vast besloten met deze blog door te gaan. Mijn benen worden wel een beetje stram maar die heb ik niet nodig om te schrijven, van stramme vingers heb ik nog geen last en mijn verstandelijke vermogens laten mij ook nog niet in de steek, zoals mijn trouwe lezeres jutta enkele weken geleden voorspelde.

    Toen ik met deze blog begon heb ik beloofd het politieke theater maar ook het kerkelijke theater op de korrel te nemen en aan te klagen. Deze belofte ben ik tot nu toe trouw gebleven.

    Bij het politieke en het kerkelijke theater is er nu het moslimtheater bij gekomen. Wat dit laatste betreft, schijnt het met de verstandelijke vermogens van onze regerende politiekers niet zo goed te zijn. Hun verstandelijke vermogens betreffende de islam schijnen zeer beperkt te zijn. Ik geloof niet, dat één van hen ooit het haatboek koran gelezen heeft, volgens dit boek zou onze federale eerste minister wegens zijn sexuele geaardheid aan een galg moeten bengelen, Allah wil het zo! Zo ook de verstandelijke vermogens van de nationale politiekers die niet schijnen te bemerken dat de democratische rechten van de nationale staten en het volk steeds meer en meer beknot worden door EUSSR potentaten die door niemand van ons gekozen werden. Reeds éénmaal hebben de nationaal socialisten getracht ons dit wangedrocht Europa op te dwingen. Een Europees volk bestaat niet en een Europese natie al helemaal niet. Europa bestaat uit verschillende Europese Volken die allen hun eigen gebruiken en wetten hebben en deze wetten worden door de democratisch door het Volk gekozen vertegenwoordigers bekrachtigt. Alleen zij hebben het recht wetten en voorschriften te maken. De nationale politiekers die nu bereidwillig de rechten van hun Volk aan de EUSSR bende verkwanselen maken zich schuldig aan landverraad.

    De Volken van de Europese staten beginnen nu eindelijk dit bedrog op grote schaal te doorzien, de weerstand wordt steeds groter en de reus op lemen voeten staat op instorten, de kruik gaat echt maar zo lang te water tot ze barst en de barsten in de EUSSR dictatuur zijn niet meer te overzien;

    Op het ogenblik zouden in alle Europese landen in alle steden en dorpen de noodklokken moeten luiden en het Volk tot weerstand moeten oproepen tegen deze EUSSR dictatoren.

    Kartuizer.

    Reageer....




    >> Reageer (2)
    02-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartelijk dank lieve lezers.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn oprechte dank aan de talrijke lezers, die mij ter gelegenheid van mijn 76. verjaardag hun gelukwensen stuurden, dat heeft mij goed gedaan. En, Marnix de meiklokjes uit je tuin waren een aangename verassing, bedankt goede vriend.

    Bei PI (Politicalli incorect) zag ik vandaag fotos van Salafisten die de Duitse politie aangrepen. Het geweld in Europa schijnt los te barsten, niet alleen in Duitsland. Ik hoop zoals vele anderen dat het niet tot een bloedvergieten komt, maar wie niet horen wil moet voelen. Een aantal salafisten werden in de boeien geslagen.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (0)
    01-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mei is daar.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De mei is daar, de milde mei.........de schoonste van de maandenrij.
    Als men zoals ik op één mei de veilige moederschoot verlaten heeft, verheugd men zich steeds als de meimaand begint ook als dat 76 jaar geleden is. Toen, 1936, zag de wereld er nog een beetje anders uit, van mijn eerste jaren in dit aardse tranendal herinner ik mij practisch niets, maar als vierjarige zag ik aan de hand van mijn moeder op 10 mei 1940 de Duitse troepen in ons dorp binnentrekken en dat herinner ik mij nog zeer goed. Toen begonnen de hongerjaren en de bange nachten als de bommenwerpers, op weg naar Duitsland met zwaar geronk over ons huis vlogen en het afweergeschut van de Duitsers donderde. Als de Duitsers dan eindelijk weg waren, begon de repressie, ik heb toen als achtjarige gezien hoe een jonge buurvrouw door een bende barbaren naar buiten gesleept werd en hoe haar door een vette matrone de blonde haren werden afgesneden tot ze helemaal kaal was en toen werd met teer een hakenkruis op haar hoofd geschildert. Ik heb geweend toen ik dat zag want het was een zeer lieve jonge vrouw die mij tijdens de hongerjaren vaak iets lekkers had toegestopt. Ook bij ons waren er barbaren.

    Als men als kind reeds zulke dingen gezien heeft, is men als volwassene niet meer verbaasd over de misdaden die zich nu bij ons afspelen. Barbaren zijn er altijd geweest.

    Maar vandaag verheug ik mij over het feit dat ik als 76 jarige nog de kracht en de moed heb op deze blog al dat zinlose geweld aan te klagen, ook al weet ik dat ik er niet veel aan veranderen kan. En toch geloof ik dat het de moeite waard is, want sinds 1 april 2012 en één mei 2012 hebben 1341 lezers deze blog bezocht en dus ook gelezen. Hartelijk dank.

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (5)
    28-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt het tot een Europese moslimnacht????
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De voorspellingen van de toekomstvorser, Gerald Celente, die zich tot nu toe nog nooit vergist heeft indachtig, begin ik te geloven dat het inderdaad tot een gewelduitbarsting zal komen tussen de moegetergden met gezond verstand denkende Europeanen en de hel en duivel predikende islamisten die misbruik maken van de zogenaamde godsdienstvrijheid die zij zelf aan hun laars lappen. Het gratis verdelen van het haatboek koran in Duitsland overtreft alle grenzen van de verdraagzaamheid die wij tot nu toe geduld hebben. Wanneer een Marokkaanse ministerpresident een belgische minister voor schut kan zetten door haar als een overbodige tolk te behandelen zou er eindelijk een lichtje moeten gaan branden bij de ideote politiekers. Hoe zou madam Elio daar behandeld worden?
    Ik ben een vredelievende mens die elke vorm van geweld en bloedvergieten veroordeeld, maar ik ben ook de mening toegedaan dat wij de moeizaam verworven rechten waarvoor onze voorouders hebben gestreden met hand en tand moeten verdedigen.
    Ik hoop, dat de moslims de raad van Gerald Celente zullen volgen en nog rechttijdig Europa zullen verlaten voor het te laat is!

    Kartuizer.

    Reageer.....   


    >> Reageer (3)
    27-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede dagen zijn er ook nog....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was het voor mij een goede dag. Elk jaar moet ik voor 4 mei met mijn 21 jaar oude Golf Sl naar de automobiel inspectie in Malmedy. En gisteren was het dan weer zover, ik rij daar altijd met een bang hart naartoe wetende dat ook aan het leven van een auto eens een einde komt, alhoewel dat oude beestje tot mijn grote tevredenheid nog zeer goed zijn dienst doet. Maar, als dan bij de inspectie de controleur met zijn hamertje begint te kloppen, word ik toch wel een beetje bang. En zo was het ook gisteren, toen hij er eindelijk mee ophield stak hij zijn duim met een knipoog naar omhoog en toen wist ik reeds dat ik weer een groene kaart zou krijgen en tot 5 mei 2013 zonder zorgen tweemaal per week mijn boodschappen zal kunnen bezorgen, de dichtsbijzijnde supermarkt is tien kilometer von hier verwijderd en kleine winkeltjes zijn er hier al lang niet meer, met het openbaar vervoer zou dat een ramp zijn. Gelukkig kan ik nu weer een jaar verder.
    Toen ik thuis kwam, bracht de houthandelaar mij twintig zakken beukenhout, de prijs verraad ik niet, maar vergeleken met de aardgaskosten in de steden is het een peulschilletje, dus, het was gisteren voor mij een goede dag. Ik zit hier nu lekker warm en morgen zal ik weer zonder problemen naar Aldi kunnen rijden. Trouwens, ik heb het afgelopen jaar maar 3.500 Km. gereden.


    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (3)
    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes en Johanessen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag geen politiek (veel te smerig) en geen kritiek op de islambaarden (die nog veel smeriger zijn als onze salonpolitiekers, ik meen de islambaarden!)

    Het is opvallend, dat gelijkgestemden het speelse commentaar van hun medestrijders tolleren. Voor jou, Jean heb ik een diep respect, je valt soms wel eens in herhaling maar dat begrijp ik. Ik neig af en toe ook daartoe.

    En mijn goede trouwe vriend Victor deelde mij ook al eens in een vertrouwelijke mail zijn echte doopnaam IVAN mee. Dat zou ik nooit verraden hebben, want vertrouwelijk is vertrouwelijk maar nu hij deze naam openlijk bekend maakte voel ik mij niet meer aan de zwijgplicht (biechtgeheim) gebonden. Ik geloof echter niet dat Ivan iets met Johannes de doper te doen heeft. Dezelfde bisschop die jou Ivan het sacrament van het vormsel toegediend heeft, was wel de Vlaminghater, mgr Lamiroy die ook mij het vormsel toediende, maar dan wel enkele jaren later. Dat hebben wij dus gemeen.

    Gemeenzaam streven wij naar hetzelfde doel: een onafhankelijke repubiek Vlaanderen en een Europa gezuiverd van alle moslimbaarden waarin elk Europees Volk zijn eigen cultuur en eigenheid kan behouden en dat vasthoudt aan de Joods-Christelijke-Humanistische waarden en normen.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    24-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haaien en kleine vissen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De haai is een kraakbenige roofvis met een grote bek.
    Deze roofvissen hebben zich verzameld in de EUSSR, zij hebben van het verenigt Europa dat wij allen wensten een waar roverhol gemaakt en dat is niet het verenigt Europa dat wij gewenst hebben. Terwijl de meerderheid van de Europese landen gebukt gaan onder een enorme schuldenberg die door deze roofvissen veroorzaakt werd rijven zij zich vlijtig de door hen uitgevonden euros in de eigen zakken. De slappe dweil, die zich inbeeld president van Europa te zijn rijft de zuur verdiende euros van de kleine vissen vlijtig binnen en de voormalige communist Barosso en de blauwe belgische haai die het belgische land aan de rand van het fallissement gebracht heeft, rijven ook verder de zuurverdiende belastingsgelden van de kleine vissen binnen.

    Maar, de kleine vissen beginnen zich te weren, Geert Wilders, die tot nu toe de Nederlandse regering met zijn steun gedoogde is niet langer bereid naar de pijpen van deze EUSSR haaien te dansen, Nederland is een souvereine staat zegt hij en wij beslissen zelf wat voor ons Volk goed is. En gelijk heeft hij.

    In Frankrijk haalde de partij van Marina Le Pen die zoals Geert Wilders denk, "eigen volk eerst" volgens de ene berichtgeving 18 procent der stemmen, volgens andere 20 procent.

    Ja, de kleine vissen beginnen zich te weren, zij zijn niet langer bereit zich door de EUSSR dictators te laten vreten.

    De kruik gaat echt maar zolang te water tot zij barst en de barst in de EUSSR is zo groot geworden dat zij niet meer te repareren is, de reus op lemen voeten stort zinderogen tesamen omdat zijn voeten niet deugen, en van het begin aan niet deugden.

    Kartuizer.

    Reageer...


    >> Reageer (2)
    23-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nochmaals, hun dagen in Europa zijn geteld.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie zijn deze ideoten die de Europese burgers willen wijsmaken dat er een woestijngod bestaat die wil dat zich de hele mensheid aan zijn wil onderwerpt? Wie zijn deze ideoten?

    Uit de geschiedenis hebben wij geleerd, dat ook eens de Rooms-Katholieke Kerk dezelfde onzinnige ideeën verkondigde, gelukkig hebben wij dit tijdperk overwonnen. Maar nu komen daar uit de woestijn een stel ideoten die ons enkele eeuwen terug in de geschiedenis willen terugbrengen.

    Maar, de weerstand van het Volk der Europese landen tegen deze schaamteloze aanmatigigen van deze baardige onderontwikkelden wordt van dag tot dag groter. Het gezonde verstand van de Europeanen verzet zich steeds meer en meer tegen deze godsdienstwaanzin.

    Deze weerstand zal steeds groter worden en uiteindelijk eindigen in een bloedig konflikt en het gezonde verstand van de Europese volken zal daarbij de overwinning behalen.

    Kartuizer.

    Reageer....

    Ps. Johannes, maar kort en bondig, je bezorgdheid voor je   kinderen en enkelkinderen voor hun toekomst ken ik reeds, maar het intereseert mij wat die kinderen en enkelkinderen zelf doen om hun toekomst zeker te stellen.




    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respect 3.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Enkele lezers hebben geloof ik mijn verjaardagwensen voor koningin Elisabeth verkeerd begrepen. Als overtuigde republikein heb ik niet mijn respect voor de monarchie uitgedrukt, maar mijn repect voor de kranige vrouw die 60 jaar lang plichtbewust en zonder schandalen het haar toevertrouwde amt uitoefend en die ook niettegenstaande haar hoge leefttijd er niet aan denkt terug te treden omdat zij zeer waarschijnlijk grote twijfels heeft over haar eventuele opvolgers.
    Respect moet men verdienen en deze vrouw verdiend mijn respect ook dan wanneer ik het amt dat zij uitoefend als niet meer van deze tijd betracht. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het na haar zeer snel bergaf zal gaan met de Britse monarchie.

    Men moet ook andersdenkenden kunnen respecteren als zij het respect waard zijn.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (1)
    21-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respect 2....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Britse koningin Elisabeht viert vandaag haar 86. verjaardag.
    Alhoewel ik een overtuigd republikein ben, voel ik een diep respect voor deze vrouw die nu al 60 jaar op de Britse troon zit.
    Ik wens haar nog vele gezonde jaren,want van haar eventuele opvolgers heb ik echt geen hoge hoed op, en zij waarschijnlijk ook niet.
    Sommige lezers van mijn blog mogen daar anders over denken, maar dat is hun goed recht, de gedachten zijn vrij!

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (4)
    19-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respect.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was de bedoeling vandaag te reageren op de laatste reacties van de geachte lezers en lezeressen van deze blog, maar daar wil ik nog een paar dagen mee wachten, wie weet wat komt er nog!

    Vandaag wil ik het even hebben over respect.
    Respect, krijgt men niet geschenkt, men moet het verdienen. Er is een tijd geweest, dat ik respect kon hebben voor ministers, parlementariers en burgemeesters, ook als zij niet tot de partij hoorden die mijn voorkeur had.

    Hetzelfde geldt voor de priesters die ik persoonlijk gekend heb.

    Er is echter iets veranderd, beginnen we maar bij Vangeluwe, de kranten hebben er wekenlang vol van gestaan, de man speelde spelletjes met zijn minderjarige neefjes, dat duurde tot de neefjes niet meer in de smaak van de bisschop vielen, zij werden te oud en volwassen mannen waren niet zijn smaak. Toen echter hielden de rijke beloningen van nonkelje op en plots voelden de neefjes zich misbruikt.

    Maar nu duiken er nog andere geruchten op, we zouden zelfs een regeringsleider hebben die dezelfde spelletjes speelde met puberterende jongetjes. Daarvan staat er in diezelfde kranten die over Vangeluwe niet uitgepraat raakten helemaal niets! Of deze geruchten waar zijn of niet, dat kan ik niet beoordelen. Ik denk er echter wel het mijne over, twee maten en twee gewichten!

    In het Europese parlement zit er een, die naar eigen zeggen, het heerlijk vond, dat kleutertjes met hun handje in zijn gulp gingen en dat wat er in zat betastten.

    Ja, respect moet men verdienen maar voor de huidige regerende politieke bende kan ik helemaal geen greintje respect meer opbrengen.

    Kartuizer.

    Reageer.......


    >> Reageer (1)
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens terug naar mijn bericht van 12.04.2012......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, ik wil nog eens terug naar mijn bericht van 12.04.2012. Ik schreef dit bericht omdat ik nadrukkelijk wou zeggen, dat niet alle priesters pedofielen of hosexuelen zijn. Ik wou er de nadruk op leggen, dat de voorconciliäre priesters die ik persoonlijk gekend heb alle eerbiedwaardige priesters waren.

    Ik vertelde, dat de Eerwaarde Heer Ivo Cornelis toen in Niel een Jongenstehuis had, waar ik na de dood van mijn moeder in juni 1946 opgenomen werd. De priester Ivo Cornelis was geen parochiepriester, hij werd dus ook niet betaald omdat hij priester was. Hij had de villa die hij van zijn ouders geerft had tot een tehuis voor wezenjongens omgebouwd.

    Ik vertelde ook, dat hij mij als hij in de parochiekerk van Niel aan een zijaltaar de hl.mis celebreerde,  als misdienaar mee nam. Hij brak dan een stukje van de grote hostie af en gaf het mij, hij deelde dus het geconsacreerde brood, het lichaam des Heren, met mij. De diepere zin daarvan heb ik eerst jaren later begrepen. Dat ik dan na de mis "thuis" samen met hem het ontbijt mocht nuttigen,voor ik naar school ging, gaf mij een gevoel van geborgenheid. Deze priester trachtte een goede vader voor mij te zijn, graag zou ik hem daarvoor nu nog willen bedanken, maar als er werkelijk een hemels paradijs is, weet hij dat wel.

    In Mechelen mocht ik dan in de Sint Rombouts kathedraal ook aan een zijaltaar zijn mis dienen. Hij leidde mij in de kathedraal rond en verklaarde mij veel over de verschillende zijkapellen rond het hoogaltaar. Tien jaar geleden heb ik de kathedraal nog eens bezocht en ik was verontwaardigd over de rommel die ik nu in deze zijkapellen zag. Hij ging ook regelmatig met mij in Mechelen wandelen en deze wandeling eindigde steeds met een ijsje of een Brusselse wafel met met slagroom en warme kriekskes.

    Ook over de priesters waarmee ik later in aanraking kwam kan ik geen kwaad woord zeggen, het waren allemaal eerbiedwaardige heren vaarvoor men respect kon hebben.

    De teloorgang van de Rooms-Katholieke-Kerk is begonnen na het tweede Vaticaans Concillie. En nu, bij de islaminvasie die we meemaken hebben we nood aan zulke eerbiedwaardige priesters, maar waar zijn ze? Van de bisschoppen die men na Vaticanum twee op de bisschopsstoelen zoals in Brugge gezet heeft en van pausen die de koran kussen en op kousenvoeten de antichristelijke moskeen bezoeken hebben we echt niet veel te verwachten. Men moet echt geen pilaarbijter te zijn, maar voor het behoud van onze Christelijke waarden en normen loont het zich te vechten.

    Kartuizer.

    Reageer....

    Ps. Mijn hartelijke dank aan Pascha, Jutta en Marnix.
    Twee dagen geleden had ik op de teller 80.018 bezoekers, twee dagen later zijn dat nu 80.182, dat betekend dus, dat de laatste twee dagen 164 bezoekers mijn blog bezocht hebben. Dat had ik nu werkelijk niet verwacht, en toch zijn er maar enkele bezoekers die reageren, zijn dat dan allemaal bange blanke vrouwen en mannen? Mijn blog staat open voor elke mening, ook dan als deze mening niet met de mijne overeenstemd, ik keur elke mening goed,  zolang zij binnen het fatsoen blijft. Ik vermoed natuurlijk wel, dat ook het spionnencentrum meekijkt, maar dat mag ons niet afschrikken, wij moeten vrij en frank onze mening verkondigen zolang dit nog mogelijk is.








    >> Reageer (4)
    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hun dagen in Europa zijn geteld.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1962 las ik voor het eerst de koran. Ik woonde toen in Hameln(Niedersachsen). Mij interesseerden toen alle wereldgodsdiensten en zo had ik mij ook een Duitse vertaling van de koran aangeschaft. Bij het lezen stelde ik vast, dat dit boek veel gevaarlijker was als "Mein Kampf", de haat tegen Joden, Christenen en ongelovigen droop er af. Dat wist ik dus 1962 al. 
    Ik kon mij toen niet voorstellen, dat Europa eens zou overspoeld worden door de mohaaanhangers, wat echter nu 50 jaar later wel het geval is. Overal hebben zij zich ingenest en nu verlangen zij ook nog dat wij ons aanpassen aan hun middeleeuwse wereldvreemde woestijngodsdienst. Onze christelijke symbolen zijn hen een doorn in het oog en zij verlangen, daarbij gesteund door domme onwetende politiekers, die nog nooit de koran gelezen hebben, want anders zouden ze weten dat zij in de ogen van deze islamisten ongelovige honden zijn, dat deze Christelijke symbolen uit de openbaarheid verdwijnen. Zelfs de voorganger van de vorige paus kuste eerbiedig dit antichristelijke haatboek, waarschijnlijk wist hij niet wat er in stond en zijn navolger de huidige paus betrad eerbiedig op kousenvoeten de antichristelijke rotskoepel moskee op de tempelberg, kan het zijn, dat hij ook niet weet wat er in dat boek staat? Kan men het mij dan kwalijk nemen, dat ik aan deze paus, die als eerste het christelijke geloof zou moeten verdedigen, vraag hoe hij dat verantwoorden kan? 

    In Duitsland schijnen de politiekers eindelijk wakker te worden, daar is een rare Salafistische vogel op het idee gekomen een paar miljoen Duitstalige korans aan de Duitse bevolking te schenken, waar het nodige geld daarvoor vandaan komt is tot nu toe nog een raadsel, beslist niet van zijn aanhangers die bijna alle op kosten van het Duitse Volk leven. Maar de politiekers worden nu dan toch wakker, zelfs de SPD verlangt de verbieding van het Salafisme en ze willen de rare vogel nu vervolgen, gesteund door de Christelijke partijen.

    De meest gerenomeerde toekomstvorser, Gerald Celente voorspeld burgeroorlogen in Europa, die midden 2012 zouden losbarsten. De man schijnt gelijk te krijgen, in alle Europese landen komt de bevolking in opstand tegen de islaminvasie. Uiteindelijk zullen de politiekers als zij hun hachje willen redden naar de stem van het Volk moeten luisteren. Zij zullen uiteindelijk moeten toegeven, dat de islam helemaal geen godsdienst is, maar een geweldadige ideologie omhangen met een godsdienstig manteltje, een ideologie die barst van machtwellust en die elke vorm van democratie en persoonlijke vrijheid wil vernietigen. Als zij dat eenmaal zullen begrepen hebben, zullen de islamisten zich niet meer kunnen verschuilen achter de godsdienstvrijheid. 

    Ik weet niet wat ons te wachten staat maar Garald Celente zegt, dat het moeilijke jaren zullen worden maar dat er in het jaar 2016 in Europa geen moslims meer zullen wonen, hij raadt hen aan rechttijdig uit Europa te vertrekken.

    Kartuizer.

    Reageer.....

    PS. Een woordje van dank,

    hartelijk dank, Victor voor je gelukwens, ik tel inderdaad tot de dag van vandaag 80.018 bezoekers op mijn schamele blog, hartelijk dank ook aan deze trouwe bezoekers. Ik ga er natuurlijk mee door zolang mijn verstandelijke vermogens dat zullen toelaten.
    Groetjes.

     


    >> Reageer (4)
    12-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachten van een bijna 76 jarige kartuizer.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kardinaal Danneels is weer eens in de schijnwerpers van de pers gekomen. De man schijnt een en ander onder het naconciliëre tapijt geveegt te hebben en ik geloof het zelfs.

    Als kind en als jongeling kwam ik zeer vaak in contact met voorconciliëre priesters. Dat begon toen als ik tien jaar oud was, ik kwam toen na de dood van mijn moeder in het jongenstehuis van de E.W. Heer Ivo Cornelis in Niel. Daar mijn vader toen als dwangarbeider in de koolmijnen van Eisden verbleef omdat hij tijdens de bezetting fabriekswachter was geweest, liep ik regelmatig weg op zoek naar mijn vader, ik heb zelfs eens een hele namiddag voor de prikkeldraad in Eisden gestaan, maar mijn vader kreeg ik niet te zien. 

    De kinderrechter had de E.W. Heer Ivo Cornelis erop opmerkzaam gemaakt dat ik op zoek was naar een vaderfiguur en hem gevraagd voor mij deze vaderfiguur te worden. De E.H. Heer Cornelis nam dit zeer ter harte. Hij ontfermde zich meer als tevoor over mijn persoontje, hij praatte veel met mij en als hij in de parochiekerk van Niel aan een zijaltaar de helige mis celebreerde nam hij mij mee als misdienaar en kreeg ik van mijn geestelijke vader de communie, daarvoor mocht ik dan een uur later op school komen.

    Tijdens de vacantiemaanden nam hij mij mee naar Mechelen, ook daar had hij een jongenstehuis, maar deze jongens waren beduidend ouder als ik. Hij wist wel dat velen van deze oudere jongens, "het graag deden met jongeren" ook dat is niets nieuws, en daarvoor wou hij mij beschermen, hij liet een extra bed voor mij in zijn slaapkamer plaatsen en hij verbood mij elk kontakt met de oudere jongens. De enige wijze waarop deze priester mij ooit beroerde was een kruisje op mijn voorhoofd als ik slapen ging, zoals mijn moeder dat vroeger ook deed. Ik denk nu nog vol eerbied terug aan deze eerbiedwaardige priester die trachtte voor mij een goede vader te zijn.

    Ook als jongeling had ik vele contacten met priesters, vooral in mijn tijd als Chiroleider, niet een van hen heeft mij ooit een onzedelijk aanbod gemaakt en ik was, alhoewel ik het zelf zeg, echt geen lelijkert. Maar dat waren allemaal voorconciliäre priesters.

    Het onheil is begonnen na het tweede Vaticaans concillie, plots was er niets meer heilig. De naconciliäre bisschoppen, Danneels, Vangeluwe en vele anderen waren reeds aangestoken door de 68 er en dat was het begin van de ondergang der Rooms-Katholieke Kerk.

    Kartuizer.

    Reageer.....







     




    >> Reageer (1)
    10-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diep in mij.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Diep in mij brandt er  een verlangen naar eerlijkheid en oprechtheid. Eerlijkheid over alles wat er in deze waanzinnig geworden wereld gebeurt. Eerlijkheid in de berichtgeving en oprechtheid over de werkelijke feiten.
    Soms schaam ik mij een mens te zijn, omdat de mens de enige creatuur is die zijn soortgenoten uitmoordt. De Creator moet zich bij de schepping van deze creaturen wel degelijk vergist hebben, maar ook ik ben een product van deze schepping en toch veroordeel ik al deze misdaden en leugens, ligt het dan toch aan de vrije wil tussen goed en kwaad?

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (5)
    09-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is waarheid ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren heb ik weer eens de homepagen van de verschillende Vlaamse kranten bezocht; "Es ist alles Pott wie Deckel" zegt men in het Duits, het lijkt er wel op dat zij de texten van mekaar afschrijven inclusief de taalfouten. De identiteit van de moordenaar van de Brusselse controleur wordt bij allen zorgvuldig verzwegen, het is een belg wordt er met nadruk geschreven, we mogen dus met zekerheid geloven dat het een namaakbelg is. Als het een echte belg was hadden we reeds lang zijn naam met voornaam en achternaam vernomen. De moordenaar heeft spijt zeggen zijn advocaten advocaten meervoud, ik zou wel eens willen weten waar dit crapuul het geld vandaan haalt om meerdere advocaten te kunnen betalen.

    Ik ben echt geen vriend van aartsbisschop Leonard, maar men mag de man ook geen onrecht aandoen. In zijn paaspreek had de bisschop de ouders van de door het vreselijke busongeval in Zwiterserland de troost toegesproken dat zij de gezichten van hun kinderen in het hemelse paradijs zullen terugzien. Voor gelovige Christenen die in het hemelse paradijs geloven is dit inderdaad een grote troost, het is trouwens de Christelijke leer. In de pocokranten moest deze preek van de bisschop weer eens belachelijk gemaakt worden, ach wat zijn deze rood-groene hournalisten een bende smeerlappen!

    Michel biets stelde mij enkele vragen, ik zal deze vragen in een van van mijn volgende artikelen beantwoorden, doch vooreerst wil ik zeggen, dat politiek en geloof twee verschillende zaken zijn, ik ben een Vlaams Nationalist in hart en nieren en ik hoop dat er vroeg of laat een Vlaamse Republiek komt. Wat echter het geloof betreft, schijn ik er wel volgens hem afwijkende meningen op na te houden. De gedachten zijn vrij, en ik meen, dat niet alle Vlaams Nationalisten gelovige Katholieken zijn, in het Vlaams Belang is er voor allen plaats. Ik ben wel een gelovige Christen maar ik ben geen lid van de Club van Rome. Maar zoals reeds gezegt, ik kom daar later nog op terug.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (2)
    08-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen 2012.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wens alle lezers van mijn blog, gelovigen en vrijzinnigen een gezegend ongestoord paasfeest.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruisig Hem....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hij heeft God gelasterd, kruisig Hem schrie de Joodse priesterkaste. Wat had Jezus dan misdaan? Hij had gezegt, dat de mens niet voor de Sabath daar was maar de Sabaht voor de mens hij vergeleek de toenmalige Joodse priesterkaste met witgekalkte graven binnenin vol rottigheid. Deze Joodse priesterkaste van toen kan men vergelijken met de moslims van vandaag, overspelige vrouwen moesten gestenigt worden, men schreef de mensen voor, wat zij mochten eten en drinken en hoe zij zich moesten kleden. Jezus verzette zich tegen deze onzin. Pilatus wist heel goed dat Jezus onschuldig was en toch liet hij Hem door de Romeinse soldaten aan het kruis nagelen. Ze sloegen de grote ijzeren nagels door Zijn polsen en zijn voeten. Drie uur lang hing de gekruizigde aan het kruis, dan riep Hij: " Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten?" Dan gaf Hij de geest. Om zeker te zijn dat Hij dood was doorboorde een Romeinse soldaat zijn hart met een speer en er vloeide water en bloed uit. Op dat moment werd het donker en de aarde beefde, de voorhang van het allerheiligste in de tempel scheurde doormidden.

    Wat de tempel van Salomo betrof, had Jezus voorspeld, dat geen steen daarvan op de andere zou blijven staan en inderdaad, zestig jaar later werd de tempel door de Romeinen verwoest, de profeet Daniël had deze verwoesting reeds voorspeld en hij zei dat de resten zouden verloederen tot het einde der dagen, het enige wat de Joden tot nu toe van de tempel nog rest zijn de grondvesten, de Klaagmuur. Op de plaats waar eens de tempel stond staat nu de tempel van de Antichrist, de Rotskoepelmoskee op het gebouw staat letterlijk geschreven dat Jezus niet de zoon van God is. De man in het wit, zie foto bovenaan, schijnt zeer goed bevriend te zijn met deze dienaren van de Antichrist, hij die zichzelf plaatsvervanger van Christus op aarde noemt, bezocht op kousenvoeten eerbiedig deze antichristelijke tempel waarop geschreven staat dat Jezus niet Gods zoon is.

    In alle stilte gedenk ik vandaag de kruisdood van Jezus, daarbij denk ik dan aan de zachtmoedige Jezus die ons leert eveneens zachtmoedig te zijn en onze medemensen en ook alle levende wezens zo te behandelen zoals we zelf behandeld willen worden. Maar, zoals Hij klaag ik alle religeuse potentaten aan die op vreselijke wijze misbruik maken van de goedgelovigheid en domheid van simpele zielen. Mijn vraag aan de man in het wit is: "hoe kan je verantwoorden wat je daar deed volgens het geloof dat jij verkondigt, is Jezus de zoon van God en volgens dit geloof ben jij zijn plaatsvervanger op aarde, geloof je dat zelf nog wel? Of is het inderdaad zo dat alle zogenaamde geloofverkondigers, leugenaars en bedriegers zijn die misbruik maken van mensen die geloven dat het er na het aardse bestaan een paradijs is als ze maar naar de wetten en voorschriften van de zogenaamde vertegenwoordigers van een god of allah leven." Als dat zo is, Josef Ratzinger, dan kan ik je met zekerheid zeggen, dat jij niet de ware Petrus zijt. Jezus werd vermoord omdat Hij de heuchelarei van de toenmalige priesterkaste veroordeelde en in zijn naam veroordeel ik de huichelachtigheid van de huidige bende volksmisleiders.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (5)
    03-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurlijk was mijn bericht van 1 april een aprilvis, maar in werkelijkheid denken meer als 80 procent der Duitstaligen er zo over en vroeg of laat zou het wel eens geen aprilvis meer kunnen zijn. De Duitstaligen zijn moe gebelgt.

    In gedachten verzonken wijlde ik vandaag in het Antwerpen der zestiger jaren der vorige eeuw. Wat was het toen goed leven in de Sinjorenstad, oudere vrouwen werden niet beroofd van hun handtas of hun kettingen, het begrip "tassentrekkers en kettingtrekkers" was onbekend. Messentrekkers, mannen met verwilderde baarden in viese vuile nachthemden en van kop tot teen ingepakte vrouwen hadden we toen nog nooit gezien. Men kon rustig, zelfs ' s nachts, een wandeling door de stad maken. Winkeliers hoefden niet bang te zijn overvallen te worden. Ook het openbaar vervoer, trams en bussen, waren toen veilige verkeersmiddelen, geen mens zou er aan gedacht hebben met stenen naar een tram of een bus te werpen. Voor de rijkswacht en de politie had men nog respect. Antwerpen was toen nog van de Antwerpenaren. Ik woon nu wel tweehonderd kilometer van Antwerpen verwijderd, maar ik heb heimwee naar mijn Antwerpen van toen en toch wil ik er niet meer heen. Daar ik het niet meer verantwoord vind zelf met mijn auto deze tweehonderd kilometer te rijden, ik ben niet meer de jongste, boden mijn broers mij aan mij te komen halen en terug te brengen, voor dit grootmoedige aanbod was ik zeer dankbaar, maar ik wil niet meer naar het verloederde Antwerpen van nu, het zou teveel pijn doen. Ik hou liever mijn Antwerpen van toen in mijn herinnering.

    Ik hoop, dat de schuldigen van deze totale verloedering vroeg of laat ter verantwoording zullen worden geroepen en zwaar gestraft zullen worden. Ik voel een zeer diepe verachting voor deze snertpolitiekers, men zou hen openbaar aan de schandpaal moeten stellen.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (3)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lady488
    blog.seniorennet.be/lady488
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    berenjoske
    blog.seniorennet.be/berenjo
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!