Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    04-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle gelijkgezinde bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de eerste week van oktober. We leven wel in een wereld die totaal op z'n kop staat maar we mogen toch de moed niet verliezen!

    Enkele gedachten die mij de voorbije week door het hoofd gingen!

    Zelfs in bedrijven waar de zekerheid een grote rol speeld, atoomcentrale Doel, en luchthavens zijn fanatieke moslims tewerkgesteld! De staatsveiligheid discrimineerd niet en de veiligheid van de burgers in dit apenland zijn van ondergeschikt belang!

    Vele kinderen leven in belgostan in armoede las ik in de pocokranten, men vergat er bij te schrijven dat het om bruine kindjes gaat waarvan de vaders nog nooit gewerkt hebben!

    Vele kinderen zijn te dik las ik dan weer in dezelfde pocokranten, dat zijn dan wel geen bruine kindjes maar witte die de hele dag op hun luie kont zitten met een tablet in hun handen.

    Binnenkort kunnen we ons na onze dood ook nog in bijtend zuur laten oplossen zo hebben we dan geen begraafplaatsen meer nodig en de lucht wordt niet meer vervuild, het afvalwater wordt dan waarschijnlijk in de riool gestort.

    En nu nog enkele alledaagse dingen!

    Toen ik verleden maandag mijn wekelijkse boodschappen wilde halen wou mijn auto niet meer starten, geen licht meer, batterie totaal leeg. Ik belde de garage en reeds 15 minuten later was de garagist hier met een nieuwe batterie, hij starte daarmee mijn wagen en dan reed ik met hem mee naar de garage waar hij de nieuwe batterie vakkundig in de auto zette. Met in het totaal een half uur vertraging kon ik dan naar Sankt Vith rijden. Zulke klantendienst bestaat geloof ik alleen nog maar hier in de duitstalige gemeenschap!

    Gisteren nog maar eens een lekker potje mosselen gegeten, 1 kg. jumbos van Aldi en het waren ook echte grote jumbos zeer lekker klaargemaakt met een half glaasje witte wijn, zo mooi kan het leven nog zijn. En morgen eet ik verse spruitjes met een lekkere braatworst. Spruitjes zitten vol vitaminen, vooral vitamine C.

    Dat was het dan voor vandaag!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    26-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals steeds, wens ik alle gelijkgezinde bezoekers van mijn blog,Vrede, Heil en Zegen, deze zegen zullen we in de toekomst wel allemaal broodnodig hebben, want de islamkoppensnellers hebben zich nu ook al in onze kontreien breedgemaakt met de hulp van de Europese regenten.

    Deze Europese snullen proberen ons nog steeds wijs te maken, dat de islam vredelievend is en dat de IS koppensnellers niets met de islam te maken hebben, het tegendeel is waar, deze IS koppensnellers doen precies DAT wat de koran hen voorschrijft; doodt alle ongelovigen! Het probleem is, dat zij het islammasker te vroeg hebben laten vallen. Overal waar islamieten onder ons wonen wacht ons het gelijke lot als ze zich sterk genoeg voelen  zullen ze ook hier met het koppensnellen beginnen. Als wij ons nu niet met man en macht gaan weren tegen dit nieuwe barbarendom, gaan we de totale ondergang van het Avondland tegemoet, daarom, vrienden, open eindelijk de ogen, de groene islamdraak moet uit Europa verbannen worden, NU!

    Papieren kranten koop ik allang niet meer, die zijn het lezen niet meer waard en hoogstens goed om de aardappelschillen in te pakken. De digitale kranten schrijven allemaal van elkaar af, inklusief de DT fauten en liegen doen ze allemaal, want ook halve waarheden zijn hele leugens en ze staan vol met halve waarheden.

    Kartuizer


    >> Reageer (2)
    19-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle vredelievende bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de nieuwe week!

    Als ik dagelijks de kranten en de bevriende blogs lees, stel ik vast dat het er met de wereldvrede niet goed uit ziet. Overal waar de islam zich ingenest heeft spelen zich de meest wrede taferelen af en ook in eigen land loopt het steeds meer uit de hand. De pocokranten proberen dan wel te verdoezelen dat de geweldadige (JONGEREN) moslims zijn maar de fotos van de omstaanders liegen er niet om. De leugens, die ons dagelijks in de geschreven en in de digitale pers worden voorgeschoteld zijn ten hemel schreiend, het wordt tijd, dat we ons met alle middelen die ons ter beschikking staan tegen dit nieuwe barbarendom gaan verdedigen voor het te laat is!

    Ik ben geen NVA fan, maar ik moet wel Bart De Wever gelijk geven dat hij er voor bedankt eerste minister te worden, zijn partij doet er beter aan in de oppositie te gaan, laat de blauwen en de tjeeven hun vingers maar verbranden met de miljarden schulden die zich opgestapeld hebben!

    Ik ben ook geen fan van paus Francisus, maar ik bewonder wel de moed van deze man, een reis te ondernemen in een land waar hij met de dood bedreigt wordt en niet in een papamobiel met kogelzeker glas! Dat zie ik die zwarte onglukskater van het witte huis nog niet doen!

    Groejes,

    Kartuizer.

     

     

     


    >> Reageer (2)
    16-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan als tussendoortje.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik dank mijn vriend Victor voor zijn reactie, maar door deze reactie ben ik even gaan na-rekenen en stelde ik vast dat ik mij in mijn vorig bericht, wat die houtbriketten betreft schromelijk vergist heb, bij het nogmaals grondig natellen kom ik tot de vaststelling, dat het geen 500 pakken van elk tien kilo zijn, maar 800, dus in het totaal 8000 kg. dat is dus 2,50 euro voor 10 kg. Deze vergissing mijnerzijds was mogelijk omdat ik de pakken niet zelf gestapeld heb, dat kan ik trouwens niet meer wegens reuma in de handgewrichten. Totdaar deze rechtzetting.

    Ik ben de hemel dankbaar dat ik hier in ostbelgistan woon, bij mijn wekelijkse inkopen in Sankt Vith zie ik hier geen baardapen in vuile nachthemden en geen kopdoeken, hier is alles nog rustig en stil en luiden nog de kerkklokken, ik hoop, dat het zo blijft.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    13-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook vandaag wens ik alle politiek niet correcte bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen en goede start in de nieuwe week.

    Enkele ideoten van het Europese parlement hebben de Oostenrijkse Wurst uitgenodigd voor het parlement een konzert te komen geven, dekadenter kan het niet meer, ben benieuwd hoe de Brusselse moslims daarop zullen reageren!

    In haar reactie maakte Lieve daarop opmerkzaam dat de Antwerpse imam, wiens naam ik niet wens uit te spreken, (die met die omgekeerde bloemenpot op zijn hoofd) met Vlaams geld betaald wordt om het haatboek koran te verkondigen, ook dat is dekadentie!

    Eergisteren kwam mijn nieuwe lading houtbriketten aan, 500 pakken van je 10 Kg. = 5000 Kg. die liggen nu allemaal mooi opgestapeld, ik zal dus de komende winter niet in de kou zitten en bij eventuele stroomuitval zal ik mijn potje nog kunnen koken. Ik heb wel diep in mijn spaarpot moeten grijpen, 2000,45 Euro, transportkosten en BTW inbegrepen, de vrachtwagen komt uit Prüm, dat zijn 50 Km. heen en 50 Km. terug, het afladen met een zware heftruk,de pakken zijn op paletten gestapeld, duurd twee uur, voor de chaufeur is dat een halve dagtaak en die man moet ook betaald worden! De heftruk wordt bediend door een vriendelijke buurjongen, die doet dat gratis uit vriendschap.

    Groejes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (2)
    06-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de tweede week van september.

    Ik dank Lucky9 en Marnix voor hun reactie, maar over de islam heb ik nu uitvoerig mijn mening gezegd, een plaat die altijd weer hetzelfde deuntje speelt geraakt snel afgezaagt, dus leg ik ze nu niet weer eens op! Wat echter die leugenachtige imam uit Antwerpen betreft, wiens naam ik mij niet herinneren kan, deze man tracht de ongelovige honden fabeltjes wijs te maken omdat de afkeer van deze ongelovige honden tegenover de islam steeds groter wordt en daardoor ook zijn imamsalaris in gevaar komt, hij is en blijft een verkondiger van het haatboek Koran!

    Wat die bisschop van Antwerpen betreft, wiens naam ik mij ook niet herinneren kan en die nu uit de kast gekomen is, hij is even ongeloofwaardig als de bovenvermelde imam ook zijn vogels hebben betere oorden opgezocht, ze zijn allemaal uitgevlogen!

    Enkele korte gedachten......

    Dank zij de onbekwame belgistaanse politiekers moeten we er nu mee rekenen, af en toe enkele uren zonder stroom te vallen, in de omliggende landen heeft men stroom teveel, in belgistan te weinig, in Nederland zijn de gevangenissen leeg, in belgistan overvol. Wat mij betreft, ik verwarm mijn huis met hout en aan kaarsen heb ik nog een zeer grote voorraad maar voor de meeste medeburgers is dat onmogelijk, zij kunnen geen vierduizend kilo houtbriketten opstapelen en de meesten hebben ook geen schoorsteen meer, zij zullen dus dank zij de postjesjagende politiekers af en toe in de kou moeten zitten!

    Bartje wil geen eerste minister van belgostan worden en mischien heeft hij wel gelijk dat zou dan werkelijk het einde van het NVA betekenen bij de volgende verkiezingen!

    Wanneer de meeste Vlamingen echt wakker worden en tot verzet komen zal het wel te laat zijn, maar erlijk gezegd intereseerd het mij als bijna negenenzeventig jarige geen zier meer, en voor dezen die kinderen en kleinkinderen hebben, die hadden er moeten voor zorgen dat het niet zo ver had kunnen komen!

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (2)
    30-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de eerste week van september.

    Vandaag wil ik nog eens terugkomen op mijn vorig artikel. Als ik toen in 1962 als eenvoudige 26 jarige na een grondige studie van de koran kon vaststellen dat de islam geen godsdienst is maar een mensenverachtende ideologie omhangen met een godsdienstig manteltje, moet ik vaststellen, dat de politiekers die deze islam als godsdienst erkenden nooit een koran in de handen gehad hebben, laat staan gelezen hebben. Het was nochtans hun plicht dat wel te doen. Nu zitten we met de gebakken peren, na hun rampzalige beslissing kwam de moslim-vijfde kolonne ons land en heel Europa binnengeslopen met alle gevolgen van dien. In England is men nu geschrokken omdat Pakistaanse moslims jaren lang Engelse kinderen verkrachtten en de politiekers trachten hun handen in de onschuld te wassen. Overal in Europa maken moslims zich schuldig aan geweldadigheden en het wordt van dag tot dag erger. Maar niet alléén in Europa maar overal ter wereld komt hun ware gezicht te voorschijn. De IS doet precies dat wat de koran hen leerd. De politiekers die ons trachten wijs te maken dat er een gematigde islam bestaat maken ons leugens wijs, een gematigde islam bestaat niet en heeft nooit bestaan omdat de koran leerdt, dat alle niet moslims ongelovige honden zijn die men afslachten mag in de naam van allah. Zo is dat en niet anders! Het is dan ook logisch, dat islamisten geen aanspraak maken kunnen op godsdienstvrijheid, de islam is geen godsdienst!

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    23-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook vandaag wens ik alle bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de laatste week van augustus.

    Mijn antwoord aan Lieve,

    "Lieve Vriendin Lieve,

    het verzet tegen de moslims neemt inderdaad van dag tot dag toe en dat is logisch, de mohamedanen tonen steeds meer en meer hun waar gezicht. Toen ik 1966 in duitsland woonde, kocht ik, omdat ik mij voor alle wereldgodsdiensten intereseerde een duitstalige koran. Toen ik dat boek grondig bestudeerd had, wist ik dat de islam geen godsdienst is, maar een misdadige ideologie omhangen met een godsdienstig manteltje. Nu, 52 jaar later  beginnen bij sommigen de ogen open te gaan. Nadat nu de moslim- vijfde colonne ons land en Europa is binnengeslopen, beginnen zij ook hier eisen te stellen. Het is hoogtijd, dat wij de noodklok gaan luiden, bij ons en in heel Europa, wij mogen dit barbarendom bij ons niet verder tollereren. Wat de zogenaamde IS-staat Irak doet is precies dat wat in de koran geleerd wordt, de vijfde- colonne moslims hier bij ons, kunnen deze daden niet veroordelen want dan zouden zij de koran moeten veroordelen en dat zullen ze nooit doen! Wie dat tot nu toe niet begrepen heeft, is ofwel stekeblind of een volksverrader."

    Over de binnenlandse politiek wil ik vandaag niets zeggen, ik geloof echter, dat velen die hun stem aan het NVA hebben gegeven daar nu al spijt van hebben!

     

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (3)
    16-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook vandaag wens ik alle vredelievende bezoekers van mijn blog vrede, heil en zegen en een goede start in de derde week van augustus. Ter gelegenheid van de gistrige moederdag stuur ik alle Vlaamse moeders een boeketje bloemen.

    De EUSSR propaganda-machiene draait op volle toeren, de haat tegen Rusland wordt van dag tot dag aangewakkerd met de grofste leugens en onze kranten drukken deze leugens alsof het waarheid is, van onvooringenomene berichtgeving is er geen sprake meer. Rusland hoort bij Europa, als er één land is, dat West Europa tot de oude waarden en normen kan terug brengen en van de islampest en de EUSSR-diktatuur kan bevrijden, is het Rusland. Niet Amerika maar Rusland is onze bondgenoot.

    Ook de belgische propaganda-machiene loopt op volle toeren, er dreigen stroompannen te komen tijdens de komende wintermaanden zegt men, de kranten staan er vol van, als dat echter waar zou zijn, dan kunnen wij toch alléén maar de belgische politiek de schuld daarvan geven, de atoomcentrales moesten weg en bij windstilte gaan de groenen aan de windmolens draaien.

    Ik dank van harte de lezers voor hun veelvuldige reacties, dat was ook de bedoeling van deze blog, iedereen mag hier vrij zijn mening zeggen zo lang deze mening binnen de regels van het goede fatsoen blijven en niet kwetsend zijn voor andere reageerders. Ik kan niet alle reacties beantwoorden, maar voor enkele wil ik toch een uitzondering maken; "Het is jammer, Victor dat wij ons toen in Antwerpen niet ontmoet hebben, ik had je kunnen meenemen naar mijn stamlokaal, de Vlaamse Klub in de statiestraat en naar de bierkelder Piet Pot in de Pietpotstraat waar Vlaamse liederen gezongen werden met pianobegeleiding van Filip De Pillecijn.

    Opbouwende kritiek is altijd goed, Lucky9 maar ik meen toch dat een vrouw die als zogenaamde heks levend op branstapel verbrand werd even gruwelijk en barbaars was als de steniging van een vrouw door de moslims en, dat een zogenaamde ketter geradbraakt of gevierendeeld werd, nog erger was als een onthoofding door de moslims. Het verschil is; dat de christelijke inquisitie tot het verleden behoord en dat de moslimprakijken tot op de dag van heden bestaan. Het is daarom werkelijk noodzakelijk dat wij de islampest uit Europa verdrijven en zoals ik reeds zei, de Russen zijn onze beste bondgenoten."

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    09-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals steeds wens ik alle bezoekers van mijn blog, vrede, heil en zegen en een goede start in de tweede week van augustus.

    Ik heb besloten voortaan nog maar één keer per week een bericht te schrijven, zo kan ik de nieuwsberichten een beetje verwerken en hebben de reageerders een week tijd om op mijn berichten te reageren.

    Ik dank de lezers voor de reacties op mijn bericht van vorige week, het was wel even spannend; twee verschillende meningen. Mijn respect voor Jean is even groot als mijn respect voor Marnix die ik beiden als mijn vrienden betracht, want ik ben een humanist. En, mijn vriend Victor hoeft zich bij mij niet te verontschuldigen, bij mij kwam het verstand ook niet voor de jaren en dus niet in mijn piejottentijd, alhoewel we toen  afstandelijk niet ver van elkaar verwijderd waren, Victor ergens in de buurt van het gerechtshof in Antwerpen, waar ik af en toe als S4 bediende van de Luchtbal  een paar schoenen voor herstelling afleverde. Maar, Victor, ik betracht de voorbije jaren niet als verloren jaren, ik heb in mijn priesterlijke funktie veel ervaring opgedaan die men als leek niet kon opdoen, dan eerst zijn mijn ogen werkelijk open gegaan, mijn verontwaardiging steeg van dag tot dag tot ik dan het besluit nam als Kartuizer verder te leven en in mijn stille éénzaam kluizenaarsbestaan ben ik dan met deze blog begonnen.

    Geen enkel dier doodt zijn eigen soortgenoten, dat doet alléén maar de mens. Miljoenen mensen werden door mensen vermoord en het doden gaat steeds in grotere omvang verder. Het moorden van de Christelijke kerken was in de middeleeuwen even erg als het moorden van de huidige islam, het moorden van Amerika na de tweede wereldoorlog in Vietnah Irak en Afganistan maakte evenveel burgerlijk slachtoffers als de moorden van het naziduitsland.

    Ik ben het er mee eens, dat een land zijn strijdmacht moet hebben om het eigen grondgebied tegen vijandelijke invallen te verdedigen, maar wat hadden belgische bommenwerpers in Irak te zoeken waar vele onschuldige burgers ook vrouwen en kinderen het slachtoffer werden, wat had dat nog met landsverdediging te maken? Dezelfde politiekers die voor deze moorden verantwoordelijk waren klagen nu Israel aan omdat het zijn grondgebied verdedigt tegen de aanvallen van de Hamas-raketten die er op gericht zijn Israelische burgers te treffen. Heeft Israel niet het recht zijn grondgebied te verdedigen?

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (13)
    02-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals elke zaterdag wens ik alle bezoekers van mijn blog, behalve de kwaadwilligen, vrede, heil en zegen en een goede start in de eerste week van augustus.

    Eerst mijn reactie op de laatste reacties:

    "Ik ben het met Lucky9 niet altijd eens, vooral wat soms zijn woordgebruik betreft, maar deze keer was zijn antwoord aan Fikken precies dat wat ik ook wou zeggen, weliswaar met andere woorden en een beetje voorzichtiger, maar hij heeft gelijk."

    De jodenvervolging in Europa neemt schrikbarende vormen aan en de verantwoordelijke regenten doen niets om de nieuwe nazis daaraan te hinderen. Ik heb vele jaren in Antwerpen gewoond, de joden hoorden bij de Antwerpse bevolking, zij stelden geen eisen en wij leefden met hen in vrede, wij kochten zelfs onze kummelbroodjes in de joodse bakkerij in de Provinciestraat. Maar toen kwamen de moslims en dan was het met de rust voor de joden voorbij. De moslimhaat kent geen grenzen getrouw aan het haatboek koran schreien en moorden zij in de naam van hun duivel allah zoals moha het hen leerde. Deze hatelijke leer moet in Europa verboden worden. Godsdienstvrijheid moet in Europa een wet blijven maar de islam is geen Godsdienst maar een verderfelijke ideologie.

    Tenslotte nog dit, ik betracht de Vlaamse politiek vanop mijn klein eiland in ostbelgistan, de nieuwe Vlaamse regering wordt een Bourgeoisie regering, trouw aan vorst en belgenland, de Vlaamse Leeuw is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor de driekleur. De postjes zijn verdeeld en de zakken worden weer gevuld. Ik ben blij, dat ik niet meer in Vlaanderen woon, de duitstalige regering en ook de Waalse denkt tenminste aan het eigen Volk, er zullen ook wel postjesjagers bij zijn, maar geen volksverraders zoals in Vlaanderen.

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (8)
    26-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurlijk wens ik ook vandaag alle bezoekers van mijn blog vrede heil en zegen en een goede start in de nieuwe week.

    Gisteren heb ik in mijn bericht duidelijk gemaakt dat ik niet bang ben voor een derde wereldoorlog, als het er echt zou op aan komen dat de EUSSER bonzen met hulp van de zwarte moslimkater President Putin zouden dwingen West Europa aan te grijpen, kan dat alleen maar ten goede zijn van onze Europese waarden en normen. Rusland is onze beste bondgenoot tegen de oprukkende islamwaanzin en tegen de algehele zedenverwildering in Europa. Een Rusische invasie zou een bevrijdingsinvasie voor Europa betekenen die ons eindelijk zou verlossen van al het kwaad dat sinds verschillende jaren door de EUSSR bonzen in Europa steeds heeft toegenomen. Wij lusten wel lekkere Weense worstjes maar geen Wurst. Dat heeft President Putin ook zeer duidelijk gezegt.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    24-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan we de bange meidagen van 1940 tegemoet??
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (Ik begin nu de tweede keer aan dit bericht, toen ik er bijna mee klaar was werd het op onverklaarbare wijze verwijderd.)

    Van de duitse naziinvasie van 1940 kan ik mij niet veel herinneren, als vierjarige knaap kon ik niet beseffen dat dit de dood zou betekenen voor zeer vele Joodse medeburgers. Maar nu hebben we in heel Europa een nieuwe invasie meegemaakt, nu niet met tanks en kanonnen, maar stil en heimelijk, de mosliminvasie, en weer moeten onze Joodse medeburgers bangen om hun leven. Deze moslims haten de Joden zoals de nazis hen haatten, en zij vermeren zich als de konijntjes zoals Lieve het vandaag in haar blog schreef. Overal ter wereld waar haat en doodslag het hoogtij vieren hebben moslims de hand in het spel. Nu tracht de zwarte moslimkater in het witte huis de ramp van de MH17 President Putin in de schoenen te schuiven, dit weiger ik te geloven. Rusland wil geen oorlog en heeft ook geen oorlog nodig, maar de zwarte kater wel wegens zijn miserabel beleid en de EUSSR bonzen praten hem als hun vasallen na, hen gaat het niet om het welzijn van Europa maar om het behoud van hun macht en hun vetbetaalde postjes. Mocht het echter zover komen, dat Rusland zich gedwongen voelt West Europa aan te grijpen, hoop ik dat de moslims tijdig het hazenpad hebben gekozen en naar hun zandbakken zijn teruggekeerd en dat de Russen als onze bevrijders hierheen komen. Europa moet gezuiverd worden, al het onkruid dat de laatste jaren gegroeid is moet met de wortel worden uitgerukt, Europa moet tot zijn oude waarden en normen terugkeren.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn volgend bericht: "Gaan we de bange meidagen van 1940 tegemoet?" verschijnt eerst heden avond ik moet nog enkele berichten nalezen.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    19-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik zoals steeds, vrede, heil en zegen en een aangenaam warm weekeinde, maar hopelijk niet te warm.

    Ik dank de lezers voor hun reactie op de puntjes op de i. Gina heeft wel gelijk, ik had mijn tekst anders moeten formuleren, natuurlijk heeft niemand het recht zich aan anderen te vergrijpen zoals Wes Hardin ook zegt. Ik wou er echter op opmerkzaam maken dat sommigen door hun lichtzinnige kleding vaak zelf de oorzaak zijn, Johan zegt het heel voorzichtig, hij zou als vader zijn kinderen zeker niet zo lichtzinnig gekleed laten rondlopen.

    Voor de eerste keer kreeg ik de rekening van mijn autobelasting niet van de federale maar van de Waalse regering,224,14 Euro. Mijn wagen heeft 8 pk(paardenkracht) een koets, die door 8 paarden getrokken werd was in die tijd een rijkdom. Gelukkig hoef ik geen 8 paarden te eten geven, mijn wagen doet het met 5,6 liter op 100 Km. Electrabel kwam mij tegemoet en storte 220,90 Euro op mijn rekening terug terwijl ik per maand maar 59,50 betaald had zo merk ik van die autobelasting bijna niets, geluk moet men hebben! Trouwens, de rekening van de Waalse regering is in perfect duits, dus geen frans, de Walen leren het!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    14-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan...... De puntjes op de I....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, maandag de 14. Juli wil ik toch enkele puntjes op de I zetten;

    Ik lees wel vaker berichten over vooral Marokkaanse jongeren die sommige jonge vrouwen "Houry" naroepen, als ik echter in mijn omgeving rondkijk en zie hoe sommige ook nog minderjarige meisjes uitdagend rondlopen met rokjes die amper het slipje verbergen alsof zij dringend een flinke beurt nodig hebben, verbaasd mij dat niet en als er dan sommige bronstige jonge en oudere stieren hen deze heruitgevorderde beurt geven hebben ze toch maar dat gekregen waar ze naar gevraagd hebben!

    Enkele dagen geleden stonden op de parking van Aldi twee 14-15 jarige jongens in zeer korte broekjes met zwarte netskousen aan, zij hoopten waarschijnlijk dat een of andere pedo hen tot een party zou uitnodigen, uiteraard tegen betaling, en dan achteraf maar de berichten in de kranten over het feit dat deze pedo die twee minderjarigen verkracht heeft.

    We leven in een tijd van totale zedenverwildering, het internet heeft het zijne daartoe bijgedragen maar dat wil niet zeggen dat het internet op zichzelf slecht is, het kan ten goede en ten slechte gebruikt en misbruikt worden, kennelijk meer ten slechte als ten goede.

    Ik tracht de Marrokaanse jongeren te begrijpen alhoewel ik ook geen in burka verhulde vrouwen wil zien, maar normaal zedig geklede vrouwen. Als mijn moederzaliger zich in het openbaar zou vertoont hebben zoals ik sommige vrouwen zie rondlopen, zou ik mij ook geschaamd hebben haar zoon te zijn!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    12-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik vrede, heil en zegen en eindelijk eens een droog weekeinde met zon. Daar er op 11 juli niets te feesten was, was deze dag voor mij een dag als alle andere dagen.

    Het oude huis...

    Het huis waarin ik nu al 25 jaar woon is honderdelf jaar oud, het werd gebouwd in het jaar 1903 toen hoorde het huidige ostbelgistan nog bij het duitse keizerrijk, het heeft twee oorlogen onbeschadigt overleeft. Na de kapitulatie van Duitsland 1918 werden de bewoners van het huidige ostbelgistan in 1920 belgen en dat bleven zij tot het Hitler Duitsland hen 1940 weer bij Duitsland inlijfden. Daar zij nu weer duitsers waren, werden de jonge mannen verplicht bij de wehrmacht dienst te nemen. Na de kapitulatie van het duizendjarige rijk werden zij terug belgen en de mannen die bij de wehrmacht gedient hadden werden als landverraders gebrandmerk en behandeld. Tot daartoe dat stukje geschiedenis.

    De mensen die 1903 dit huis bouwden, moeten voor die tijd welvarend geweest zijn, het is een stevig met natuursteen gebouwd huis met een verdieping en een ruime zolder boven het woonhuis en alle kamers met stevige houten vloeren, die na 111 jaren nog even stevig zijn,1990 kregen alle vensters dubbel glas en het woonhuis een nieuw dak en enkele jaren later werd ook het dak boven de voormalige schuur vernieuwd, aangrenzend aan het woonhuis een stal die plaats bood voor 12 koeien en daarnaast een grote schuur, deze schuur heb ik 1991 tot mijn private huiskapel omgetoverd, toen geloofde ik nog aan de katholieke dogmas, nu weet ik wel beter, maar mijn kapel zou ik toch niet meer willen missen, als het mij wel eens teveel word, zet ik mij in de kapel en luister ik naar Gregoriaanse liederen en dan kom ik weer tot rust. Het huis heeft dus onbeschadigt twee oorlogen overleefd alhoewel tijdens het ardennenofensief de duitsers reeds Sank Vith heroverd hadden en dat is maar 10 kilometer van hier verwijderd en daar werd hevig gevochten. Achter het huis liggen verschillende hektaren weiland die nu nog steeds bij het huis horen, een klein deeltje daarvan heb ik tot mijn tuin omgetoverd. Soms zou ik willen dat de muren van dit huis zouden kunnen spreken en mij zouden kunnen vertellen over de mensen die hier gewoond hebben, over hun zorgen en over hun angsten die zij tijdens de twee oorlogen ook zullen gekend hebben, maar de muren zwijgen.

    Ik dank de lezers voor hun reacties op mijn vorige bijdrag en, Victor ik krijg bij het lezen van de blog van Lieve echt geen rode oortjes, ik ben wel meer gewend. Voor wie de duitse taal verstaat, raad ik eens bij joutube te kijken naar "Der Reichtum der Kirche ist Blutgeld."

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    05-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van kartuizer.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals steeds wens ik alle bezoekers van mijn blog vrede, heil en zegen en een aangenaam weekeinde zonder hagelbollen!

    Toen ik zeven jaar geleden met mijn blog begon, heb ik mij voorgenomen regelmatig het politieke en het kerkelijke theater op de korrel te nemen, en dat heb ik tot nu toe gedaan. Ik wil met mijn blog niemand beleren, ik schrijf gewoon wat ik over de dingen denk, dat is mijn mening. Wanneer men echter een blog leest met de titel "Gedachten over God en de wereld" mag men niet verbaasd zijn dat in deze blog af en toe over God gesproken wordt. Mijn respect voor iemand die niet in God geloofd is even groot als voor iemand die wel in Hem geloofd. Ray had dat toen heel goed begrepen en daarom plaatste hij mijn blog ook bij de favorieten van Angeltjes en het was een zeer grote eer bij de favorieten van Angeltjes te mogen staan en een dikke knuffel van Ray te krijgen, die kreeg niet de eerste de beste. De aandachtige lezers van deze blog zullen intussen al wel begrepen hebben, dat de God die ik bedoel niet de Vaticaanse god is en zeker niet de god van de moslims.

    En nu mijn antwoord en mijn mening op de laatste reacties:

    "Het is juist, wat Jutta schrijft, de mens schiep zich een god naar zijn beeld en gelijkenis en inderdaad een mannelijke god. Over kerkvaders heb ik veel gehoord en gelezen maar kerkmoeders ben ik nergens tegengekomen."

    "Victor meent het zeker goed, maar al het leed in deze wereld wordt door mensen veroorzaakt omdat zij de natuurwetten overtreden, met een god heeft dat niets te maken, mensen straffen steeds zichzelf. Wanneer een vader tegen zijn zoon zegt dat hij niet met vuur mag spelen, die dat dan toch doet en zich daarbij zwaar verbrandt kan men niet de vader de schuld geven, de zoon heeft een vrije wil en deze vrije wil kan de vader hem niet ontnemen, zo is dat ook met God en de mensen."

    "Jean en ik zoeken naar de oorsprong van het universum en het begin van het leven, de ene geloofd dit en de andere geloofd dat maar weten doen we niets, het blijft bij geloven. Geloven doet men dus niet alleen in de kerk, de ene geloofd dat het zo zijn kan, de andere geloofd dat het anders zijn kan maar het blijft bij geloven. De mens bestaat niet alleen uit water, zuurstof en koolstof, de mens bestaat ook uit geest, bij de dood verlaat de geest het lichaam, men zegt dan hij of zij gaf de geest. Ik geloof, dus ik weet het niet, maar ik geloof het, dat deze menselijke geest een heel klein deeltje is van de grote Geest, maar daar de mens een vrije wil heeft kan hij deze geest ook misbruiken."

    "Lieve, ik voel mij zeer vereerd dat je mijn tekst hebt afgedrukt. Ik lees ook dagelijks uw blog."

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    01-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nadat ik de laatste reacties gelezen heb, voel ik mij verplicht te reageren op de reactie van mijn goede vriend Victor en daar ga ik dan;

    " beste vriend, ik ken de geschiedenis van de katholieke kerk zeer goed, ik heb er mij jarenlang in verdiept. Ik weet van de moorden op de Katharen en de heksenverbrandingen en de gruwelijkheden tegen de overige protestantse meningen en om in onze tijd te komen, de vaticaanse moord op de 33 dagen paus.

    In mijn pinksterboodschap schreef ik, dat ik geloof in een grote Geest die ik God noem, de schepper van hemel en aarde en het hele universum, omdat ik niet kan geloven dat dit alles door een toeval kan ontstaan zijn, daarvoor is het te perfect, ik geloof dus aan deze grote Geest die ik God noem. Ik geloof, geloven is niet weten maar geloven, ik weet het dus niet, maar ik geloof het. Ik geloof echter, dat deze grote Geest die ik God noem niets te maken heeft met de god der katholieke kerk en de andere christelijke sekten of met de zogenaamde god der moslims. De ware grote Geest heeft natuurwetten vastgelegd en als wij deze natuurwetten overschrijden, krijgen we de wereld waarin we nu leven. Man en vrouw zijn geschapen om het leven verder te geven, wanneer  wij echter deze natuurwet overschrijden en homoxesualitet en andere perversiteiten als gelijkwaardig aanerkennen dan zijn wij op een enorme dwaalweg en ten ondergang gedoemt.

    En Victor, in mijn vorig bericht schreef ik dat ook de aarstengel Michael maar een denkbeeldige figuur is, je hebt waarschijnlijk het woord denkbeeldig overzien!

    Hopelijk heb ik nu niet op lange katholieke tenen getrapt.

    Groetjes

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    28-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik vrede, heil en zegen en een rustig vreedzaam weekeinde, ook als het regent, want geen regen kan ons deren, geen storm en geen geweld, ook geen politieke storm!

    Dat Bart de Wever enkele keren bij houten Flup mocht komen, was maar proforma en ik kan mij echt niet voorstellen, dat hij dat niet wist. Dat zijn partij in de federale regering niet zou geduldt worden had Bartje moeten weten maar hij deed alsof hij het niet wist. Zijn goed betaald postje al burgemeester van Antwerpen zal hem en zijn gezin zeker niet in armoede storten, dus wat wil hij nog meer?

    Dat er duizenden belgen zijn met hersenletsels weten we nu al, maar er zijn vele duizenden niet belgen die méér als waanzinnig zijn, dagelijks worden door hen op gruwelijke wijze mensen vermoord in de naam van een denkbeeldige god. Deze godsdienstwaanzinnigen trachten nu ook voet te vatten in Europa en er hun haattempels neer te zetten. Als wij Europeanen deze voormiddeleeuwse waanzinnigen niet met harde hand uit onze contreien weren, noodfals met geweld, dan zijn we de naam vrije Europeaan niet meer waard. Ook de aartsengel Michael is maar een denkbeeldige figuur, maar hij staat bij mij in huis als symbool van de overwinning van het goede op het kwade, moge zijn denkbeeldige speer de godsdienstwaanzinnigen vernietigen. Vlamingen en Europeanen, weert u tegen het kwaad!

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (2)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    yannickhaha
    blog.seniorennet.be/yannick
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gerrit1937
    blog.seniorennet.be/gerrit1
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!