Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    21-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beelden uit mijn kinderjaren, nog een kleine toegave.

    De beelden uit mijn kinderjaren wou ik eigenlijk beeindigen met de dood van mijn moeder, maar gezien in het licht van de voortdurende beschuldigingen van katholieke priesters van misbruik in de pers, voel ik mij genoodzaakt er toch nog een bijdrag aan toe te voegen. Het lijkt er wel op dat sommige personen de paus persoonlijk zouden willen beschuldigen. Het valt echter wel op, dat dat vele zulke schandalen die nu  ook aan het licht kwamen in niet katholieke internaten in Duitsland in onze vaderlandse pers niet of weinig vermeldt werden. Zo langzaam krijg ik de indruk dat er een systeem achter deze aanvallen op de Katholieke Kerk schuilt. Ik heb in mijn blog al eens de mening geuit, dat homosexualiteit en pederastie niet ver van elkaar verwijderd zijn, ik meen niet pedofilie want pedofielen zijn mensen, zowel vrouwen als mannen, die misbruik maken van kleine kinderen die zich daartegen niet weren kunnen. Pederasten zijn mensen die sex willen met puberterende jongens, doorgaans tussen twaalf en achtien jaar, als deze jongens eenmaal echter de typisch mannelijke lichamelijke vormen aannemen houdt het interesse van de pederast op. In deze gevallen gaat het meestal in de beschuldigingen van priesters. Nu kan ik mij zeer goed voorstellen, dat in het verleden sommige homoxeuelen voor het priesterschap gekozen hebben omdat zij daardoor hun geaardheid konden verbergen, de priester moest en moet noch steeds in celibaat leven. 

    Tot daartoe mijn inleiding.

    Als tienjarige kwam ik dus samen met, mijn vijf jaar jongere broer Frans , in het jongenstehuis van de eerwaarde heer Cornelis in Niel. Ik was een zeer opstandige jongen geworden, men had mij tenslotte alles genomen, mijn moeder was dood en mijn vader zat als voormalige Fabriekswachter in de koolmijnen van Eisden als dwangarbeider. 
    Het was in Niel niet schlecht, maar de huiselijke  vertrouwde sfeer en de genegenheid ontbrak. Tijdens het schooljaar niet, want ik was zeer leergierig, maar tijdens de vakantiemaanden liep ik regelmatig weg, soms was ik wel een week lang onderweg, waarnaartoe dat weet ik niet. Ik herinner mij nog wel, dat ik in Eisden urenlang voor de prikkeldraad heb gestaan in de hoop mijn vader te zien, wat natuurlijk niet mogelijk was.
    Ik moet wel eerlijkheidshalve toegeven, dat ik af en toe een fiets leende. Uiteindelijk werd ik dan steeds weer door de politie of door de gendarmen ergens opgepakt en dan kwam ik steeds weer bij de toenmalige kinderrechter dhr. Vermeire in Antwerpen terrecht. Deze kinderrechter maakte toen eens de E.H. Cornelis daarop opmerksaam dat mij de vaderfiguur ontbrak. De E.H.Cornelis nam dat zeer ter harte, bij de volgende schoolvakantie nam hij mij mee naar Mechelen, waar hij ook een tehuis had op de Wolmarkt, tegenover het aartsbisschoppelijk paleis. In Mechelen waren echter alleen maar oudere jongens en de E.Heer Cornelis wou niet dat ik met deze oudere jongens in contact kwam en hij zal wel geweten hebben waarom niet. Hij liet in zijn slaapkamer die trouwens zeer groot was, aan de andere kant een extra bed voor mij neerzetten. Over dag mocht ik vrij in Mechelen rondlopen, maar om vijf uur moest ik thuis zijn. De maaltijden genood ik steeds met hem samen. Ik kan hier in eer en geweten getuigen, dat de E.Heer Cornelis mij nooit op een of andere onzedelijke wijze benaderd heeft, hij legde wel eens zijn arm om mijn schouders, zoals elke echte vader dat doet en als ik reeds in mijn bed lag drukte hij vaderlijk een kruisje op mijn voorhoofd zoals vroeger mijn moeder dat deed waardoor ik mij zeer geborgen voelde. Ik voel nu nog een groot respect voor deze edele priester die werkelijk verzocht een goede vader voor mij te zijn.

    Het is opmerkelijk, hoe de pocopers haar uiterste best doet, de Katholieke kerk in miscrediet te brengen, wij hebben in Vlaanderen vele goede en edele priesters gekend die de naam Eerwaarde waardig waren, en ik geloof, dat we er nog hebben. Het is niet omdat zich enkele honderden onder de tienduizenden zich misdragen hebben het hele instituut schlecht is. Over de schanddaden der moslims lezen we echter in onze vaderlandse pers zeer weinig, wat steekt er achter dit systeem? 



     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (3)

    21-04-2010
    Bezoek
    Op avondronde in bloggenland, ook hier binnengewandeld. Groeten, R.A.A. coollogocom2970123971aa.gif een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit en tussendoor ook eens iets anders met momenteel meer dan 1100 artikels en berichten, coollogocom298195970cm.gif mijn reeks over grenspalen op de Belgisch-Nederlandse grens, van nr 1 tot Baarle; coollogocom298195970cm.gif vervolg van reeks over grenspalen, vanaf grenspaal nr 218 tot aan de Schelde. coollogocom298195970cm.gif vervolg van reeks over grenspalen, vanaf de Schelde (LO) tot aan de kust. coollogocom2970123971aa.gif met oudere artikels, naar hier afgevoerd,

    21-04-2010 om 23:28 geschreven door R.A.A.


    dag kartuizer
    Mijn hart leeft met U mee, kinderjaren zonder een moeder die U beschermd en liefheeft, ik kan het me voorstellen hoe erg dat is. Daarom een dikke warme knuffel van mij. Ik ben het volledig eens met wat U schrijft over de aanval op de kerk wat een hetze. Natuurlijk is het verschrikkelijk wat er door priesters gebeurd is dit valt nooit goed te praten, de zieltjes van onschuldige kinderen kapotmaken, maar als het over wangedrag van allochtonen gaat is hat altijd van : niet iedereen is zo of de allochtoonse gemeenschap moet niet gestigmatiseerd worden door het wangedrag van een kleine groep, en nu het over de kerk gaat zijn alle priesters pedofielen. Een beetje rechtvaardigheid aub. Hiermee breng ik hulde aan 1 priester pater Achiel Vermeulen Broeder van liefde die een jongenstehuis had voor moeilijk opvoedbare jongens en jongens van gebroken gezinnen. Die mens verdient een standbeeld! van de 68 jong volwasenen zijn er 64 vandaag geslaagde mannen met mooie gezinnen. Jongens die anders voor galg en rad waren opgegroeid. Dag Kartuizer ik wil nog iets rechtzetten : de mens heeft de vrije wil, maar de plaats of het gezin waar iemand terechtkomt heeft niets met vrije wil te maken maar met het lot. Mijn excuses.

    21-04-2010 om 10:44 geschreven door LIES


    Goedemorgen!
    De Oudenberg Ik zag de rijzende zon de Oudenberg wekken, de zon bescheen het oosten, ik stond langs het westen, ik zag eerst het silhouet van zijn top, daarna zijn bulten en daarna pas zijn gleuven. Ik zag de dag aanbreken, ook de wind hielp mee om hem te ontwaken, opeens stond hij strak onder een blauwe hemel, en enige wolken als van wit katoen.

    21-04-2010 om 06:43 geschreven door Karel De Pelsemaeker




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    musapalm
    blog.seniorennet.be/musapal
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    natuurlijkgezond
    blog.seniorennet.be/natuurl
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!