Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    29-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bruggenslopers zijn aan het werk.......


    Een woord vooraf en ditmaal met dubbel oo.

    JA, Swa, wij kochten ook onze broodjes bij Jungblatt en ze waren lekker, met kummel. Wij woonden toen op Zurenborg.

    lucky9, we zijn het wel niet altijd volkomen met elkaar eens, maar voor meer als 90% wel. Ik probeer een echte bruggenbouwer te zijn met respect voor mensen die anders denken als ik.
    Geloof is tenslotte iets wat men niet kan bewijzen, ik kan er ook volkomen naast zitten. Maar ik vind het wel belangrijk dat wij aan onze Joods-Chistelijke-Humanistische cultuur vasthouden.

    Ja, Jutta, terrecht kan men vragen waarom?  Er zijn nu eenmaal goede en slechte mensen, dat weten wij toch uit ervaring! 

    Toen Léonard aartsbisschop werd, verwachtte ik dat hij door de linksen zou worden aangevallen, maar dat ook de rechtsen tegen hem van leer zouden trekken had ik niet verwacht. Maar ik stel nu weer eens vast, dat de rechtsen in werkelijkheid net zo links zijn als de linksen. Maar dat wisten we eigenlijk al langer.

    Het is helemaal niet mijn bedoeling aartsbisschop Léonard te verdedigen en het is ook niet mijn bedoeling zijn baas Benedictus te verdedigen in werkelijkheid zijn deze twee geen bruggenbouwers, maar bruggenslopers.

    De bisschop wordt pontifex genoemd en de paus is de pontifexmaximus. Pontifex heet in het Nederlands bruggenbouwer. Zowel Benedictus als Leonard zijn nu vollop bezig bruggen te slopen door hun zeer onchristelijke uitlatingen der laatste weken. Benedictus vergeleek alle vrijzinnigen, dus alle mensen die niet aan een God geloven met nazis en nu drijft hij het helemaal ten top door zijn veroordeling van Israel, hij vergeet daarbij, dat de Christelijke God die hij meent te verkondigen de Joodse God is. Door partij te kiezen voor de islamgod sluit hij in feite zichzelf uit de Christelijke Kerk uit, daar deze islamgod in werkelijkheid de Antichrist is.

    Léonard is in werkelijkheid een miskleun die beter zijn mond zou houden want als hij hem opent lopen er weer een paar mensen uit de kerk weg, zo bouwt men geen bruggen maar sloopt ze.

    Met deze bijdrag sluit ik mij echter niet aan bij het commentaar van Rik Torfs, deze tjeef wil waarschijnlijk weer een aartsbisschop ala Danneels terug. Deze prof. in het kerkrecht schijnt van het katholieke kerkrecht niet veel begrepen te hebben, maar er zijn er wel meer die het diploma met ellenbogenwerk gekregen hebben.

    Jezus van Nazareth sloot niemand uit, Hij genas volgens het evangelie ook de zoon van de Romeinse honderdman, die volgens de Joden een afgodendienaar was en hij zat ook met zogenaamde zondaars aan tafel, wat hem door de fanatieke schriftgeleerden verweten werd. Hij zou nu zeker ook tegen mensen zoals Ratzinger en Léonard zeggen dat zij witgekalkte graven zijn, binnenin vol rottigheid.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (5)

    13-11-2010
    Kleinblatt
    Ik weet niet over welke Swa het hier gaat , maar ik woonde in de Wipstraat nr 5 vlak bij de hoek Provinciestraat op 20 meter van bakkerij Kleinblatt anno 1962.Misschien was Lies wel een van onze buren, de wereld is klein nietwaar. Overigens gloeiend eens met de hier neergepende visie op het Christendom.

    13-11-2010 om 22:57 geschreven door Swa


    29-10-2010
    tussen ons
    Kartuizer, Met verontschuldigingen maar er moet me iets van het hart. Zelfs als we maar 9 procent met elkaar eens zouden zijn dan nog acht ik het ons beider plicht in elke van onze leefwereld het beste te doen. En dat beste Kartuizer, is opkomen voor de zwakken. De echte uiteraard, niet de profiteurs of hypocrieten. De waarheid is dat er meer gelijkenis bestaat tussen de islamitische en de Rooms-katholieke leer dan jij waarschijnlijk ooit zal willen toegeven. De vrouwen, beste Kartuiser worden in islamitische landen beschouwd als eigendom, als voorwerp. Als een vrouw iets doet of zegt dat als "strijdig met" bevonden wordt wordt haar eigenaar gestraft. Net zoals bij ons de eigenaar van een hond (!) verantwoordelijk gehouden wordt overeenkomstig artikel 1382 en volgende van het Napoleontische burgerlijk wetboek. Niet meer of niet minder. Kartuizer, ik weet dat je kan lezen. Zet de kernwoorden op een rij : vrouw, eigenaar, gestraft. Dat beste kartuizer is de afschuwelijke waarheid over de islam. Islamieten leven en bidden ter bestendiging van de slavernij van de helft van de mensheid: de vrouwelijke. Dat heeft me zo verontwaardigd dat ik besloten heb de rest van mijn dagen te wijden aan de bestrijding van dit misbruik. Als enkele durvers dat doen in hun atheïstische leefwereld, en enkele durvers dat ook zouden doen doen in hun katholieke religieuze leefwereld zou er misschien iets ten goede veranderen. Weinig misschien, maar ten goede. Zo lang de discriminatie van de vrouw gehandhaafd wordt door het regime in Rome, beste Kartuizer zal je mij in het strijdperk terugvinden. Niet tegen mensen van goede wil als jij. Maar wel tegen het onrecht dat zijn oorsprong vindt in het concilie van Nicea als ik me niet vergis. Zo lang deze pestbuil op het geweten van het christelijke westen niet verwijderd zullen wij het vermoedelijk nooit volledig eens worden. Het maakt geen verschil uit dat we het roerend eens zijn over het verwijderen van een andere pestbuil die van de "verslaving" van Vlamingen in belgië. Voor mij is er tussen deze twee onrechtmatigheden in essentie geen verschil. Wat me stoort aan de synodes dat ze zich als lafbekken altijd achter de standpunten van de nomenclatuur en het regerend politbureau scharen. Ergens moet er daar een reden voor zijn. En het is uitgerekend die reden die me antiklerikaal maakt. Omdat ik weet dat zo vele goede mensen door die zelfde reden onmachtig worden gemaakt.

    29-10-2010 om 22:52 geschreven door lucky9


    Wat doen ze nu toch allemaal ? ?
    De mensen vluchten de kerk letterlijk uit,na al die schandalen met die priesters . En nu doet die Léonard er nog een schepje bovenop met de mensen als het ware in een dwangbuis te willen stoppen. -----Gelovig zijn --of niet gelovig zijn---Dat is ieder mens zijn eigen keuze. Maar het is een feit dat de mens iets moet hebben om zich in tijden van nood aan vast te klampen ,anders gaat hij ten onder. ---Of moeten ze soms allemaal moslim worden.?. ---- Sommige mensen lopen nu al verloren en het gekste is dat die zich laten " ontdopen "Als je niet meer geloofd heeft dat beetje nat op uw hoofd, toch geen enkele betekenis en kun je dat toch gewoon negeren.-----Mijn verstand is te klein om dat te snappen !!! Nog een prettig weekend Kartuizer ---jutta

    29-10-2010 om 22:21 geschreven door jutta


    dag kartuizer
    Volgens mij heet de bakker Kleinblatt in de Prrovinciestraat. Ik heb een tijd in de buurt gewerkt daarom ken ik deze bakker. De lekkerste koffiekoeken die ik ooit heb gegeten. Dikke knuffel Lies

    29-10-2010 om 13:44 geschreven door lies


    @Kartuizer
    Volgens bepaalde informatie zou Léonard zijn mond houden tot kerstmis?? Hij zou hem beter voor de rest van zijn leven houden want hetgeen hij tot nu toe heeft uitgebraakt is niets om over naar huis te schrijven. Die is nog erger dan die uit Mechelen en dat was al een drama van formaat. Een schande dat die kunnen parasiteren op ONS belastingsgeld, ze zijn nog geen eurocent waard.

    29-10-2010 om 13:35 geschreven door Jean




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kraaie57
    blog.seniorennet.be/kraaie5
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    aadjevijf
    blog.seniorennet.be/aadjevi
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!