Kennisbeurs Grimbergen
Foto

Foto

Foto



Schaken
We schaken elke maandag vanaf 14 uur tot 17u45 in het DienstenCentrum Ter Borre in Strombeek Bever
07-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans is onze nestor
Klik op de afbeelding om de link te volgen Frans probeert één van zijn klassieke strategische plannen uit

07-06-2007, 00:00 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carola kwam toch supporteren
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wegens kinderoppasverplichtingen kon Carola niet meespelen, maar ze genoot zichtbaar van het slagveld dat BOB aanrichtte.

Carola zorgde ervoor dat haar Mechelse schaakvrienden van de partij waren,  waarvoor hartelijk dank.

07-06-2007, 00:00 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy laat zich niet doen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Willy was er dit jaar opnieuw bij -  opnieuw met een positief resultaat

07-06-2007, 00:00 geschreven door Ivan

Reageer (0)

06-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelse vrienden aan zet
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit zijn ervaren schakers die weten wat hun te wachten staat

06-06-2007, 00:00 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelse vrienden denken na
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dankzij Carola nam een delegatie van een Mechelse schaakclub ook deel aan ons tornooi.
Hierdoor werd de tegenstand heel wat groter voor uitdager BOB

06-06-2007, 00:00 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Voorzitter van de Kennisbeurs kijkt toe
Klik op de afbeelding om de link te volgen Jaap overschouwt het tornooi

06-06-2007, 00:00 geschreven door Ivan

Reageer (0)

02-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simultaanwedstrijd op 4 juni 2007 !!!

Beste Schaakvrienden en -sympathisanten,

Ons vriendenschaakclubje bestaat nu drie jaar - en ter afsluiting van het lopende schaakseizoen hebben de leden besloten opnieuw een grote SIMULTAANWEDSTRIJD "Eén tegen allen" te organiseren.

Onze vriend Bob Van Praet heeft inmiddels toegezegd om dit jaar ALLEEN tegen ons allen te spelen.

De meesten kennen Bob ondertussen wel als een begenadigd schaker en leermeester.

Als ik even terugblik over deze drie jaar, dan stel ik vast dat vele schakers regelmatig of onregelmatig eens langs komen voor een gezellige schaaknamiddag -- zoals Renée, Lea, Carola, Marie Louise, Jan S, Louis, René, Polidor, Frans, Luc, Willy H, Willy M, Bob, Arnold, Guido,Bernard, Oswald, Yves, Henk, Jan B, Eddy, enz....

Hierbij doen we dan ook een oproep aan alle schaakspelers van de Kennisbeurs maar ook aan diegenen die ooit kwamen meespelen of die het sympathiek vinden om ons te steunen om met een zo groot mogelijk aantal schaakspelers de confrontatie aan te gaan met BOB, de uitdager van deze SIMULTAAN-schaakpartij.

De wedstrijd vindt plaats op maandag 4 juni 2007 en start om 14 uur, vandaar dat het best is rond 13u45 samen te komen in ons vertrouwd lokaal -- het Dienstencentrum Ter Borre, in Strombeek-Bever. Gelieve er wel rekening mee te houden dat er die namiddagdag een wielerkoers zal zijn in het Centrum van Strombeek.

Op onze website http://blog.seniorennet.be/kbg_schaken/ kunnen jullie de beelden van de Simultaanmatch van verleden seizoen raadplegen. Diegenen die er toen bij waren hebben allen echt genoten van de spannende sfeer en waren uiterst tevreden. Ik weet zeker dat het ook dit jaar het geval zal zijn. Spanning en emoties zijn verzekerd --- wat ook de uitslag van de diverse partijen moge zijn.

Het zo mooi zijn indien er opnieuw minstens één schaker uit de groep TEGENSPELERS zou kunnen winnen. Moge de beste winnen !!

Op onze website zal later ook nog bijkomende informatie gegeven worden over deze komende Simultaanpartij en staan ook meer gegevens over simultaanschaken, de wereldrecordhouders, en andere nieuwtjes....

 

Voor praktische redenen zou ik graag willen aandringen dat diegenen die mee willen simultaanschaken zich op voorhand zouden aanmelden bij mij -- . We dienen namelijk zoveel schaakborden te voorzien als er tegenstanders zijn en kunnen bijkomende borden lenen bij bevriende schaakclubs.

Ik hoop dat het ons lukt om opnieuw een groot aantal tegenspelers samen te krijgen - verleden jaar waren we met "tien tegen één" en hopelijk zijn we dit jaar met veel meer -- dat wordt spannend !!

Daarom doe ik hierbij ook een oproep om ook jullie schaakvrienden aan te spreken om aan dit unieke schaakgebeuren deel te nemen --  deelname is gratis...

Er zijn verschillende schakers die geen computer hebben, deze zullen deze email per brief toegestuurd krijgen

Nog een prettige voorzetting van het mooie weer met af en toe wat regenen ..... en vergeet niet 4 juni te noteren in jullie agenda.

Vele schaakgroeten,

Ivan
Jullie schaakanimator

Ivan Van Malderen
Tel 02-2693289 - GSM 0475-598774

02-05-2007, 00:00 geschreven door Ivan

Reageer (0)

01-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Simultaanschaken ???
Bij het simultaan schaken  speelt een (meestal sterke) schaker tegen meer dan één speler tegelijk, wat kan variëren van twee tot wel honderden borden. Sommige verenigingen nodigen eenmaal per jaar een simultaanspeler uit om de krachten te meten. Vaak is dat een meester of grootmeester. De simultaanspeler heeft altijd wit en er mag pas gezet worden als hij opnieuw bij het bord is. Er zijn ook schakers die simultaan blindpartijen spelen.
Al de gewone schaakregels bliijven gewoon van toepassing.

01-05-2007, 00:00 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord simultaanschaken in augustus 2005



In Palm Beach in het Amerikaanse Florida heeft de schaakster Susan Polgar drie wereldrecords simultaanschaken verbeterd. Omdat ze toch bezig was, brak Polgar ook nog het record van het hoogste aantal na elkaar in een simultaan gespeelde partijen. Haar geheim? Hightech sportschoenen, geknipt voor een marathon als deze, en liters sinaasappelsap.



Judit Polgar (29), de sterkste schaakster die al jaren in de toptien staat bij de... mannen, is bij het brede publiek bekend. Haar zus Susan (36) veel minder. Nochtans verwierf de ex-Hongaarse, tegenwoordig Amerikaanse, in 1991 als eerste vrouw de mannelijke grootmeestertitel, werd ze verscheidene keren vrouwenwereldkampioen en staat ze, ondanks jarenlange afwezigheid op toernooien om haar twee zoontjes op te voeden, weer tweede op de vrouwen-wereldranglijst.

Om 10 uur 's ochtends schudde Susan Polgar in een winkelcentrum in Palm Beach de hand van haar eerste tegenstander, wandelde op vlotte sportschoenen vervolgens langs 325 andere tafels om de eerste zet van wit uit te voeren om weer uit te komen bij tegenstander 1 en daar vast te stellen wat diens antwoord was. Van dan af legde ze bij elke volgende zet hetzelfde parcours af. Zowat zeventien uur later werd duidelijk welk bloedbad de nochtans vriendelijk ogende Polgar had aangericht aan de 326 borden (record 1): 309 (over)moedigen waren voor de bijl gegaan (record 2), veertien geluksvogels hadden een remise uit de brand gesleept en drie vermoedelijke genieën beleefden de dag van hun leven door te winnen. Of een puntenscore van bijna 97 procent (record 3).

Na de drie gewone simultaanrecords was Polgars recordhonger niet gestild. Elke keer dat iemand verloor, mocht een ander diens plaats innemen en een nieuwe partij spelen. In totaal wist ze zo in 16,5 uur zegge en schrijve 1.131 opeenvolgende partijen te spelen tegen 551 verschillende mensen. Hoe langer ze speelde, hoe sterker ze werd. Terwijl ze regelmatig van haar beker sinaasappelsap nipte, krikte SuperSusan ten slotte haar totaalscore op tot een verbijsterende 99 procent.

Ook fysiek leverde Polgar een krachttoer af. Rond vier uur in de namiddag had ze 6.816 stappen gedaan en om middernacht stond de stappenteller op 11.421 stappen of een slordige 11 kilometer. In totaal legde ze 14,5 kilometer af waar ze 14.361 stappen voor deed. De laatste partij werd beëindigd om drie uur 's nachts. Voor de volledigheid: ze mocht in 16,5 uur wel vijf keer vijf minuten gaan zitten.

Alle leeftijden waren present: de oudste was een knar van 95, de jongste een kleuter van vier. En de tegenstand mag dan niet altijd zo sterk zijn bij dit soort stunts, toch is een record niet vanzelfsprekend. Zo had SuperSusan eigenlijk gehoopt op 350 simultaanspelers. Er waren oproepen gelanceerd op wat sites, en een interview met tv-zender ABC is ook nooit weg. Toch scheelde het maar een haartje: finaal kwamen in Palm Beach bij de start 'slechts' 326 mensen opdagen, maar enkele meer dan bij het vorige wereldrecord dat de Engelsman Andrew Martin vestigde in februari 2004: 321 simultaanspelers. De Nederlander Friso Nijboer had minder geluk met zijn recordpoging: hij diende zijn simultaan in oktober 2003 af te gelasten omdat er in plaats van de verhoopte ruim 300 slechts 170 schakers zich bleken te hebben ingeschreven. Zoiets kan gebeuren als je iedereen laattijdig verwittigt en je bekendheid zich vooral tot de Randstad uitstrekt.

Simultaandemonstraties worden dezer dagen misschien met meer publiciteit omgeven, maar het is een oude traditie. Samuel Rosenthal beperkte zich in 1867 nog tot een twintig borden, de grote Cubaan Raoul Capablanca pakte in 1922 al 103 borden tegelijk aan (102 gewonnen, 1 remise) en Frank Marshall zelfs 155, maar het serieuze werk is van recente datum: De Zweed Ulf Andersson had in '96 al 310

01-05-2007, 00:00 geschreven door Ivan

Reageer (0)

23-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Informatie over de Kennisbeurs Grimbergen
Voor een volledige informatie over de Kennisbeurs van Grimbergen kunnen jullie volgende website raadplegen

http://blog.seniorennet.be/kennisbeursgrimbergen/

23-03-2007, 00:00 geschreven door Ivan

Reageer (0)

30-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schakers zijn er klaar voor
Klik op de afbeelding om de link te volgen Neen, dit is geen tornooi voor bierproevers !!!!
De schakers klinken alleen op de goede afloop van hun wedstrijden.

Ze weten nog niet wat hun te wachten staat .....

30-05-2006, 10:50 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Animator Ivan verwelkomt de deelnemers
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ter afsluiting van het schaakseizoen 2005-2006 werd dit Simultaanschaken georganiseerd.
Bob + Louis  waren heel graag bereid om de Uitdaging aan te gaan om tegen tien schakers de strijd aan te gaan.  Dit is een absoluut record voor ons schaakclubje.

Als Animator was ik dan ook zeer gelukkig om iedereen te verwelkomen en allen  veel succes te wensen.   

30-05-2006, 10:45 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob en Ivan geven nog enkele toelichtingen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor velen was dit de allereerste ervaring om een simultaanmatch te spelen. Voor het feit dat er twee Uitdagers zijn die om de beurt spelen , en die onafhankelijk van elkaar operen zonder enig overleg, is een originele formule die wat toelichtingen vereisten.

We zijn allen klaar om er aan te beginnen --  de spanning stijgt ten top

30-05-2006, 10:36 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louis en de stilte voor de storm
Klik op de afbeelding om de link te volgen De simultaanpartijen zijn volop bezig. Louis rust even uit tussen twee beurten.

Louis is de Mentor van ons clubje, hij leert ons allen elk week zijn trucjes aan.  We kweken op die manier iedere week meer ervaring aan - want "ervaring is leren van onze eigen fouten".

Hartelijk dank Louis in naam van iedereen 

30-05-2006, 10:26 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob doet zijn ronde
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bob is een natuurtalent en doorziet als een Generaal dadelijk het slagveld.  Zijn strategie is onvoorspelbaar maar zijn schaakmatten zijn legendarisch

30-05-2006, 10:20 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Renée gaat in de clinch met Louis
Klik op de afbeelding om de link te volgen Renée is onze enige vrouwelijke vertegenwoordiger  en in haar eerste simultaanmatch ooit, doet ze het bijzonder goed en bleef zeer lang in de strijd om de overwinning.  De overmacht op het laatst was echter oneindig groot....

30-05-2006, 10:16 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht van de schakers
Klik op de afbeelding om de link te volgen De tegenspelers doen hun best om hun positie te versterken

30-05-2006, 10:12 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schakers wachten op de doorkomst van Bob + Louis
Klik op de afbeelding om de link te volgen Typisch aan de simultaanwedstrijden is natuurlijk dat de Uitdagers hun rondgang doen bij elke tegenspelers, zich de toestand moeten inschatten, en nadien hun tegenzet verzinnen. Al die tijd kunnen de tegenspelers hun eigen situatie rustig analyseren

30-05-2006, 10:09 geschreven door Ivan

Reageer (0)

29-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Renée houdt stand ondanks de storm !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor Renée was dit de eerste ervaring met simultaanschaken. De overmacht was groot en de aanvalsgolven bleven maar komen. Renée wist echter niet van ophouden en bleef moedig doorvechten voor elke zet.  "Ze moeten mij maar mat zetten" was haar leuze.  

Onze enige vrouwelijke vertegenwoordigster is een doorzetter  --  zij is de trouwste schaakster van onze club

29-05-2006, 21:06 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bernard verkoopt zijn vel zeer duur
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na zijn ervaring van verleden jaar was Bernard er op gebrand om de eer van ons schaakclub tot het uiterste te verdedigen.  Hij deed dit met brio en hield stand tot de ultieme tijdsgrens werd ingesteld.
We zijn fier dat Bernard tot het bitter einde streed voor de overwinning -- proficiat

29-05-2006, 21:00 geschreven door Ivan

Reageer (0)

Foto

E-mail Animator Ivan

Druk op onderstaande knop om Animator Ivan te e-mailen.


Blog als favoriet !

Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Kennisbeurs Grimbergen



  • Archief per week
  • 22/11-28/11 2021
  • 11/06-17/06 2018
  • 24/08-30/08 2015
  • 21/04-27/04 2014
  • 18/11-24/11 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 27/02-04/03 2012
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 19/04-25/04 2010
  • 06/07-12/07 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 04/06-10/06 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 29/05-04/06 2006
  • 12/12-18/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!