Kerst, wit, groen, rood en goud, Lichtjes, kaarsjes, een dennenwoud, Een kind, een kribbe, vertedering en rust, Oorlog en ruzies voor even gesust, Vrede wensen we elkaar, Waarom niet het hele jaar? Wierook, mirre en goud, Een stal, donker en koud, Al 2000 jaar, Af en toe een lief gebaar, Toch komt de tijd, Dan sluiten we vrede, Niet voor even maar altijd!
Een witte kerst als in een droom Met tien tallen lichtjes in de boom Kerstballen blinken Kerstklokken klinken De gezelligste tijd van jaar Met het hele gezin bij elkaar
Als kerst en Pasen samen vielen Zouden we voor de paashaas knielen Eieren in de kerstboom hangen En met Pasen veel cadeautjes ontvangen Gelukkig is dit allemaal niet waar Een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar De allerbeste wensen voor 2008 Dat elke nieuwe dag Jullie vrede geven mag En bergen van geluk Een heel jaar aan 1 stuk Vol liefde voor elkaar Een ongelooflijk goed jaar!
Ik heb een kerstwens. dat ene kleine lichtje dat aanwezig is in mijn hart . dat lichtje van hoop en vriendschap dat geef ik nu door aan jou opdat je het zult bewaren daar in je hart. en warmte moet het je geven opdat je het nimmer koud zult hebben. en licht, ja veel licht opdat je nooit bang hoeft te zijn in het donker. maar vooral liefde zodat je het kunt doorgeven aan degene die zo dierbaar voor jou is en dat die het ook weer doorgeeft zodat het kan groeien en schitteren in de harten van ieder mens
De acht stappen van voorbereiding voor de kerstdagen
Stap 1: Brainstorm Bedenk ruimschoots van tevoren wat u wilt eten. Niet alleen voor het diner, óók voor de lunch en het ontbijt
Stap 2: Overleg Verzorgt u het kerstdiner met meerdere personen? Maak dan een goede taakverdeling. Wie doet het voorgerecht? Wie verzorgt de aankleding? Maak duidelijke afspraken.
Stap 3: Boodschappenlijstjes Maak drie verschillende boodschappenlijstjes! Lijst 1: producten die u op tijd moet bestellen bij uw slager (vlees, vis, gevogelte). Lijst 2: producten die u ruimschoots van tevoren kunt kopen (drank, diepvries en conserven). Lijst 3: last-minute producten die u vers moet kopen (vlees, vis, bloemen en vleeswaren).
Stap 4: Ruimte in de koelkast Zorg voor een zo leeg mogelijke koelkast, u hebt alle ruimte nodig. Gebruik eventueel koelboxen om extra koelruimte te creëren. Flessen wijn, frisdrank en bier kunt u in de schuur of buiten goed koel houden. Zeker als u ze de dag voor kerst voorkoelt in de koelkast.
Stap 5: Voorwerk Doe zoveel mogelijk voorwerk. Bereid wat al bereid kan worden. Leg alles gesneden en wel klaar voordat u daadwerkelijk gaat koken. Zet de ingrediënten alvast per gang bij elkaar.
Stap 6: Warm houden Timing is alles. Sommige gerechten kunt u makkelijker warm houden dan andere. Richtlijnen: Au bain marie is een prima manier om gerechten warm te houden. Plaats een pan in een andere pan met heet water. Het gerecht wordt zo niet warmer dan 80 à 90 graden. U kunt gerechten ook warm houden in een oven op 40 tot 50 graden. Hebt u de oven en alle pitten nodig om te koken? Soepen (en sauzen) blijven zeker één uur warm in een goede thermoskan. Vlees houdt u een kwartier warm in aluminiumfolie.
Stap 7: Volgorde U kunt een koud gerecht dat u al even van tevoren maakt, afwisselen met een warm gerecht. Zo hebt u twee gangen de tijd om één warm gerecht te bereiden.
Stap 8: Geniet! Zorg ervoor dat u ondanks alle drukte ook zelf geniet. Wees niet te trots om hulp in te roepen en laat de kinderen een handje helpen. Het is ook úw kerstdiner!