Inhoud blog
  • tentoonstellings kooien
  • opkooingskooien te koop
  • willy stopt met de hobby alles is te koop materiaal en vogels
  • UITSLAG TENTOONSTELLING 2017 SKK LIMBURG
  • KLEURKANARIESHOW 2016 S.K.K. LIMBURG
  • 15 + 16 OKTOBER 2016 GROTE VOGEL TENTOONSTELLING
  • EINDE VAN DE KWEEK
  • EINDE VAN DE KWEEK
  • DE EERSTE JONGEN VAN 2016 ZIJN GEBOREN EN GERINGD
  • TENTOONSTELLING S.K.K. LIMBURG ACHTER DE RUG
    Zoeken in blog

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • wout vangils
  • johan vandermaelen
  • speciaalclub kleurkanaries limburg
  • guido verswijvel
  • frans begijn
  • vereniging voor nieuwe kleuren
  • foto's wils birds
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek
  • goud
  • Mooi
  • Maandag groetjes
  • Hallo
  • Net Senioren

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Blog als favoriet !
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    kleurkanaries kweken en tentoonstellen
    goud zilver en brons
    07-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE KWEEK VAN KLEURKANARIES IS VOORBIJ

    De kweek van onze kleurkanaries is voorbij, ik hoop dat iedereen zijn beoogde vogels heeft kunnen kweken, mocht dat niet het geval zijn dan is er volgend jaar een nieuw kweekseizoen. Ik heb gehoord dat enkele kwekers het niet goed gedaan hebben, mischien eens zoeken wat de oorzaak kan zijn van de slechte resultaten, en deze volgend jaar verbeteren indien mogelijk. Wij hebben het in ieder geval wel goed gedaan met 138 jongen in de kleuren ZWART ROOD-ZWART OPAAL ROOD-ZWART KOBALT ROOD-BRUIN ROOD-AGAAT ROOD-AGAAT KOBALT ROOD-AGAAT OPAAL ROOD EN IVOORROOD. Nu gaan de vogels aan de rui beginnen, en na de rui kunnen wij zien of de vogels mooi zijn, dan kunnen wij beginnen op te kooien voor training en tentoonstelling.ik wens iedereen nog veel succes, en wij zien ons dan op de tentoonstelling in oktober 2015.   

    07-06-2015 om 10:32 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CLUBFEEST 2015 SKK LIMBURG

    De afwezigen hadden ongelijk. Het was een pracht feest lekker eten en gezellig. We hadden 4 wereldkampioenen in onze club dit jaar. Die hebben we dan ook gelauwerd spijtig waren er twee niet aanwezig .

    De voorziiter had ook een dank woordje voor de vrouwen, die steeds meewerken aan onze tentoonstelling. 







    14-04-2015 om 21:23 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JONGEN KANARIES 2015

    Wij hebben reeds 60 jongen kanaries van 2015 waarvan 31 reeds op stok. De jongen groeien zeer goed met het nieuwe recept van ons eivoeder met kookzaad. Vorig jaar hadden wij een probleem met kiemzaad nadat ik dat al 20 jaar gebruik. Daarom ben ik vorig jaar overgestapt op kookzaad en daar ben ik zeer tevreden van. De jongen zijn in de kleuren ZWART ROOD. ZWART OPAAL ROOD. ZWART KOBALT ROOD.BRUIN ROOD.
    BRUIN KOBALT ROOD. BRUIN OPAAL ROOD.AGAAT ROOD. AGAAT IVOORROOD. AGAAT OPAAL ROOD.AGAAT OPAAL IVOORROOD.AGAAT KOBALT ROOD. Ik hoop dat de 2de en 3de ronde dezelfde aantal jongen geven. Groetjes aan allen en succes met de kweek. WILLY VOSSEN.

    08-02-2015 om 00:00 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE T.T. HEEFT WEINIG GEBRACHT

    Wij hebben onze eerste T.T. achter de rug, doch deze heeft weinig gebracht. Slechts 1 X GOUD, 1 X ZILVER, 1 X BRONS en 1 X E.P. wij hadden er meer van verwaht. Maar de vogels zijn er nog niet klaar voor. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit jaar vrij laat was om de vogels op te kooien, en dat vreekt zich bij de tentoonstellingen. Daarbij komt ook nog dat ik zeer weinig tijd heb gehad om de vogels te verzorgen, geen exuses, geen pardon, volgend jaar zal het beter moeten. Niet de vogels zijn de schuld, maar ikzelf het baasje is de schuld, mea culpa, mea culpa. Ik kan er niet meer van maken. Ik stop met tentoonstellen voor dit jaar, ga mijn vogels beter verzorgen  en voorbereiden op de kweek. Ik wens jullie nog allen veel plezier en succes met de komende tentoonstellingen. Groetjes aan allen van Willy Vossen.   

    20-10-2014 om 19:08 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE EERSTE VOGELS ZIJN UITGERUID
    De eerste vogels zijn uitgeruid, we gaan ze dan voorzichtig uitvangen en in t.t.kooien plaatsen, de bevedering wat fatsoeneren de gebroken staart- en vleugelpennen die gebroken zijn gaan we verwijderen zodat de nieuwe pennen volgroeit zijn tegen de eerste tentoonstellingen. Belangrijk is dat als je een pen links verwijderd ook een pen rechts verwijderd, het duurt minstens 6 weken eer de pen terug volgroeit is. Natuurlijk blijven we ook kleurstof geven want de nieuwe pennen dienenook gekleurd te zijn. Dagelijks sproeien we met een verstuiver een beetje lauw water met een paar druppels birdyl in over de opgekooide vogels, bij herhaling worden de vogels daar tam van. Als de vogels te veel aan de tralies hangen doen we een plastiek aan de binnenkant van de tralies, dat voorkomt dat ze eraan gaan hangen. Zo krijgen we mooie vogels voor de T.T., wat je ook kan doen is een koffielepeltje blauwe maanzaad onder de zaadmengeling mengen, daar worden ze kalm van en vernielen ze hun bevedering niet. En dan met deze vogels naar de tentoonstelling. Succes met je vogels, het zijn ware juweeltjes. Groeten aan allen Willy Vossen.

    01-09-2014 om 18:26 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDE VAN DE KWEEK NADERD

    Het einde van kweek is in zicht, eind deze maand laten wij geen enkel nest meer doorgaan. Omdat de poppen in de rui vallen en dan slecht gaan voederen, de jonge vogels niet tijdig uit de rui zijn voor de eerste vroege tentoonstellingen en te jong voor kweekparen te vormen volgend jaar. Degene die zijn vogels dan niet gekweekt heeft wacht best tot volgend jaar om dezelfde paringen te doen. Wat wij wel kunnen doen nu, is ons toeleggen op de rui, zorgen dat ons vogels niets te kort komen in de rui is zeer belangrijk, b.v. rui vitamienen geven mutavit van orlux is zeer goed, voldoende zaad met wildzaden, groenvoer voor zwarte kanaries bruidsluier is zeer goed de vogels krijgen er zwarte pootjes en hoorndelen van, verder kunnen wij voor de roodfaktorige vogels geraspte wortenen geven, muur en weegbree zijn ook zeer goed en paardrebloem blaadjes lusten ze ook zeer graag, verder iedere dag zuiver drinkwater, 2 tot 3 maal/week bad geven met badzout en een beetje azijn in het badwater, de vogels iets donkerder huisvesten en zorgen dat ze tochtvrij zitten en als het kan het licht in korten tot 10 uren. Het zijn allemaal tips om een goede rui te hebben en met goed uitgeruide vogels kan je goud, zilver of brons halen op de tentoonstellingen. Vergeet ook niet je vogels te enten tegen vogelpokken, als de vogelpokken uitbreken en je vogels zijn niet geënt dan ben je op één week al je vogels kwijt, want de ene na de andere valt van de stokken dood door besmetting van de vogelpokken. ENTEN is dus de boodschap, zeker doen. Ik hoop dat je al je vogels hebt kunnen kweken die je je als doel gesteld had, en dat ze nu een goede rui mogen hebben, en dan zien wij ze wel op de tentoonstelling. Veel succes van Willy Vossen. 

    17-06-2014 om 15:16 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40 EERSTE VOGELS VAN 2014 GERINGD EN OP STOK

    Wij hebben reeds 40 geringde jonge kleurkanaries van 2014 op stok. De juvenielen zijn in de kleurslagen ZWART ROOD - ZWART OPAAL ROOD - ZWART KOBALT ROOD - ZWART IVOOR - AGAAT ROOD - AGAAT OPAAL ROOD - AGAAT KOBALT ROOD - AGAAT IVOOR en BRUIN ROOD . Sommige ouders zijn nog aan hun eerste ronde bezig, andere zijn aan hun 2de ronde begonnen, en wij hopen dat deze net zo goed zal zijn als de 1ste ronde. Als deze vogels 2 ronden jongen groot gebracht hebben gaan deze terug naar de voiliere. En dan komen weer andere koppels in de kweekkamer die ook 2 ronden met jongen mogen doen. Nadien word de kweekkamer opgeruimd en zuivergemaakt, maar dan zijn wij al een maand of drie vier verder, en dan leggen wij ons toe op de rui van de vogels. Wij wensen U allen veel succes met Uw kweek, tot later van Willy Vossen. 

    21-02-2014 om 20:19 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE EERSTE JONGEN VOOR 2014 ZIJN GEBOREN

    Vandaag zijn de eerste jongen voor 2014 geboren. Er zijn nog 20 koppels aan het broeden, ik verwacht dan ook de volgende dagen nog jongen. Door het aanhoudend zacht weer van de laatste weken komen alle vogels vroeger in broedstemming dan andere jaren. De eerste jongen zijn zwart opaal rood en zwart/opaal rood, verder volgen er nog zwart rood, zwart kobalt rood, zwart/kobalt rood, agaat rood, agaat kobalt rood, agaat/kobalt rood, agaat opaal rood + roodivoor, agaat/opaal rood + roodivoor, zwart roodivoor, zwart rood/ivoor, agaat roodivoor en agaat rood/ivoor. Ik hoop dan ook dat jullie binnenkort ook zo ver zijn met jullie vogels. Ik wens jullie nu althans veel succes met de kweek van jullie vrienden, groetjes van Willy Vossen.       

    09-01-2014 om 14:35 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 KOPPELS ZIJN AAN HET BROEDEN BEGONNEN

    Zoals ik had beloofd geef ik hier het vervolg van mijn kweek. Inmiddels zijn er al 16 koppels die begonnen zijn aan de eerste broedronde. De poppen zitten vast op het nest te boeden, de mannen voederen de poppen op het nest, ik verwacht dan ook dat de eerste jongen zullen uitkippen of uitgekipt zijn tegen half januari. Ik ben genoodzaakt vroeger te beginnen door het zachte weer van de laatste weken, en dit komt mij goed uit want ik moet einde mei stoppen met de kweek omdat ik in de kweekkamer de temperatuur te hoog vind nadien. Mocht U in mijn geval verkeren in de zelfde situatie  zou U het ook doen ik ben er zeker van. De temperatuur in de kweekkamer is momenteel 17° a 18° celcius en de vochtigheid is tussen 40% a 60%, bij het broeden rond de 40% en bij het uitkippen rond de 60%. Ik hoop dat jullie weldra ook zo ver zijn. Succes met de kweek van jullie vogels en tot later maar weer. groeten van Willy Vossen.

    02-01-2014 om 12:32 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE EI GERAAPT VANDAAG

    Ik heb 32 koppels opgekooid, daarvan hebben al 11 koppels een nest klaar, en vanmorgen heb ik het eerste eitje geraapt. Het koppel waarbij het eitje geraapt is, is zwart kobalt rood schimmel man x zwart/kobalt rood intensief pop. Opgelet ik kweek licht verwarmd, buiten of onverwarmd moet U dat niet gaan doen. De verwachting is dat de andere 10 poppen van die 11 koppels die hun nest klaar hebben in de komende dagen ook hun eerste eitje zullen leggen. Terwijl de meeste liefhebbers nog bezig zijn met het tentoonstellen van hun vogels ben ik begonnen met het kweken ervan. Ik moet wel bekennen dat ik een echte kweker ben en niet zo zeer een tentoonsteller, omdat ik liever kweek dan tentoonstel met mijn vogels. Ik hou U verder op de hoogte van het verdere verloop. Ik wens U allen een zeer warme en gezellige Kerst en een spetterend en gezond 2014 met veel kwallitatieve jongen. Groetjes van Willy Vossen.    

    21-12-2013 om 21:12 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE LOCATIE SHOW V.V.N.K. TE LEUVEN
    Ik weet niet wat julie er van vinden maar de nieuwe locatie de Brabanthal te Leuven voor de V.V.N.K. show ligt heel wat centraler in het land. Prachtige locatie en prachtige show van V.V.N.K. veel mooie vogels en snel bereikbaar, proficiat aan de inrichters en tentoonstellers. Succes zit soms in een klein hoekje, en bij V.V.N.K. heeft men dat hoekje ontdekt. Een prachtshow opgedragen aan de Heer Door Peters die niet meer onder is, God geve hem de hemel. Door droeg zijn vrienden vogelkwekers een zeer warm hart toe, en ik ben er zeker van dat Door voor zijn vogelvrienden een plaatsje zal reserveren voor later, dat staat vast. Ik wens ook al de medaillewinnaars te feliciteren met hun behaalde medailles. En ik zou vooral willen zeggen doe zo verder. Groetjes van Willy Vossen. 

    04-11-2013 om 14:57 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEER GESLAAGDE TENTOONSTELLING S.K.K. LIMBURG 2013
    De tentoonstelling van S.K.K. Limburg 2013 is achter de rug. Iets minder vogels als andere jaren maar toch nog 1030 vogels maar van een zeer goede kwaliteit. Zo zie je maar dat ook nieuwe leden thuis met zeer mooie kleurkanaries zitten. Aan vogelliefhebbers die kleurkanaries hebben en kweken kan ik alleen maar de raad geven sluit U aan bij S.K.K. Limburg en kom volgend jaar half oktober eens naar de tentoonstelling met jou vogels, schrijf ze in, en doe mee aan de tentoonstelling met jou kleurkanaries. Zelf hadden wij 3 x goud, 2 x zilver en 1 x brons, wat niet slecht was. Doe zelf eens mee met jou kleurkanaries, kom ook eens naar de club bijeenkomsten de data kan je vinden op de site van S.K.K. Limburg. Ik wens julie nog veel succes op de komende tentoonstellingen. Groetjes van Willy Vossen. 

    31-10-2013 om 22:57 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZIJN JE VOGELS OP GEKOOID VOOR TENTOONSTELLING
    Wij zijn weer begin september, dat wil zeggen dat de eerste vogels door de rui zijn, en dus tijd om de vogels op te kooien in tentoonstellingskooien, en te trainen. Om de vogels klaar te krijgen voor de tentoonstelling van S.K.K. Limburg te Rapertingen Hasselt op 19 en 20 oktober 2013, inkorving 18 oktober 2013. Zorg dat je erbij bent, laat jou juweeltjes aan de buitenwereld zien, en wees fier op wat je gekweekt hebt. Ieder jaar staan de rekken er vol van mooie kleurkanaries ongeveer 1.500 stuks, waarvan verschillende exemplaren GOUD, ZILVER, en BRONS behalen. Als je niet meedoet als kleurkanarie kweker weet je ook niet hoe ver jou vogels staan, ten overstaan van de collega kwekers. Dus vooruit opkooien die vogels en zorgen dat je op 18 oktober 2013 jou vogels naar zaal Ludovicus te Luikersteenweg 395 Rapertingen Hasselt brengt, zodat je meedingt naar GOUD, ZILVER en BRONS en alzo recht heb op een prijs uit de mooie prijzentafel. Wij zien ons dan op 18 oktober 2013, tot dan. Willy Vossen.     

    09-09-2013 om 23:28 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FANTASTISCHE VERGADERING S.K.K. LIMBURG
    Zondag 16/06/2013 had de Speciaalclub Kleurkanaries Limburg een fantastische bijeenkomst, met als spreker Johan Vandermaelen, alle kleurslagen werden digitaal onder de loupe genomen. Johan Vandermaelen heeft zoals wij dat van hem gewoon zijn dit formidabel gebracht, proficiat Johan. Spijtig moeten wij vast stellen dat er maar 20 personen aanwezig waren, en dat kan volgens mij niet meer. Onze club telt 100 leden, dus 80 afwezigen, en dat is veel maar veel te veel. Het bestuur van de club doet al de moeite voor goede sprekers uit te nodigen, die komen natuurlijk niet gratis naar Hasselt, dus die worden betaald van de clubkas, en als er dan maar 20 leden aanwezig zijn, stel ik mij de vraag, wat willen julie eigenlijk?. Het bestuur spaart kosten noch moeite om alles geregeld te krijgen, en julie sturen julie kat. Als er wat te leren valt zijn julie er niet. Komaan jongens waar zijn we mee bezig, dit moet echt veranderen in de toekomst want zo kan het niet verder. In ieder geval de afwezigen hadden ongelijk, zoals steeds trouwens. Denk hier maar eens over na en frons je wenkbrouwen maar eens. Groeten van Willy Vossen.   

    17-06-2013 om 16:19 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE RUI VAN ONZE VOGELS BEGINT BINNENKORT
    De rui is voor onze vogels een zeer belangrijke en moeilijke periode, de oudere vogels verliezen en hernieuwen al hun pluimen en pennen, de jongen verliezen enkel hun pluimen en behouden hun pennen. Dit vraagt van dat kleine vogellichaam heel wat energie, geef hen daarom al wat ze nodig hebben om deze periode snel en goed door te komen. Wat kan helpen met een snelle en goede rui, een zeer goed uitgebalanceerde zaadmengeling is uiteraard noodzakelijk. Wat kan je verder nog geven, onrijpe onkruiden zoals vogelmuur, graszaden, herderstasje, paardebloem enz... .Wat nog kan en goed helpt is groenten en fruit zoals geraspte wortel, gekiemde zaden, in kleine blokjes gesneden appel, in kleine blokjes gesneden komkommer, kleine stukjes witloof, een fijn gesnipperde ajuin, klein stukjes meloen of aardbei enz... Uiteraard geven wij in deze periode ook regelmatig wat vitamienen in het drinkwater maar opgepast want als je drinkfonteintje met vitamienen in de zon hangt, veranderen deze vitamienen snel in vergift voor onze vogels, indien uw drinkfonteintje in de zon hangt, doe dan liever de vitamienen onder uw eivoer dat je dagelijks vers verstrekt met al dan niet kleurstof er onder. Dagelijks een bad geven aan de vogels helpt ook flink, zorg ook voor wat afleiding voor de vogels door een plukkoord en of trosgierst in de vluchten of voilieres te hangen, dit helpt ook tegen het verenpikken. Ik denk als je dit allemaal doet de rui voor onze vogels een stuk sneller en makkelijker verloopt, en zie je snel welke mooie exemplaren je gekweekt heb. Zo veel succes met het uitruien van je vogels. Groetjes en tot een volgende keer van Willy Vossen.     

    16-06-2013 om 18:15 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET WARME WEER IS BEGONNEN TIJD OM TE ENTEN
    Het warme weer is in het land, tijd om te enten tegen vogelpokken. Bescherm uw vogels tegen de vogelpokken door ze te enten. In deze warme zomerdagen hebben de muggen larven, en voor die larven hebben de muggen veel bloed nodig en dit bloed word gehaald met mens en dier, dus ook bij onze kanaries. Als die muggen nu besmet zijn met het vogelpokkenvirus en ze komen bloed zuigen met uw vogels heb je prijs. En als de vogelpokken uitbreken verlies je 80% tot 100% van je vogelbestand in enkele dagen tijd. Daarom ENT JE VOGELS en laat niet verloren gaan waar je hard voor gewerkt heb. Een verwittigd man is er 2 waard, doen dus. Succes ermee en de groeten van Willy Vossen.  

    16-06-2013 om 17:43 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET IS 1 JUNI VOORBIJ KWEEK IS GEDAAN
    Het kweekseizoen is goed geweest 120 jongen op stok en nog 10 nestjes die worden bebroed. Het is 1 juni voorbij en dat wil zeggen dat wij stoppen met nieuwe nesten laten door te gaan, dus alles wat geen eieren of jongen heeft gaat naar de voiliere, zodat zij wat kunnen bekomen voor dat de rui begint. Trouwens jongen die na 15 juni geboren worden zijn meestal niet uitgeruid voor het begin van de tentoonstellingen, en meestal te jong voor de kweek volgend jaar. Dat betekent dat de jongen die we hebben goed doorgevoerd worden, en een goede rui kunnen tegemoet gaan. Om een goede rui te hebben voor onze vogels is het belangrijk dat zij dagelijks bad gelegenheid krijgen, voldoende eivoer, vitamienen en een uitgebalanceerde zaadmengeling. Voeg desnoods wat onkruidzaden toe aan uw zaadmengeling. Groenvoer doet ook wonderen in de rui. En nu afwachten dat ze er zeer mooi zouden uitzien na de rui. Wij wensen Uw vogels een zeer goede rui toe en hopen hen dan te zien op de komende tentoonstellingen. Veel succes en groeten van Willy Vossen.   

    03-06-2013 om 16:31 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CLUBFEEST S.K.K. LIMBURG 2013
    Op zaterdag 09/03/2013 hield de Speciaalclub Kleurkanaries Limburg haar jaarlijks clubfeest.Het was een gezellige avond met een lekker aperitief gevolgd door een heerlijke maaltijd. Nadien werden de Gouden Medailles winnaars in de bloemen gezet, en zo als altijd hadden de afwezige ongelijk. 









    07-04-2013 om 21:16 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE EERSTE JONGEN VAN 2013 ZIJN GEBOREN EN GERINGD
    De eerste jonge kleurkanaries zijn geboren en geringd van de zwart rood reeks, de agaat rood reeks volgt iets later. Door de zachte temperaturen tijdens de maand december waren de ouders eerder klaar dan voorgaande jaren. Dat komt ons goed uit omdat wij iets vroeger stoppen met de kweek, door de te hoge opwarming in het kweeklokaal word het vanaf eind mei te warm voor de kanaries, vandaar. Wij hopen dat jullie ook bijna zo ver zijn, en dan kan de kweekvreugde beginnen, voor ons is het al zover. Zo tot later weer maar eens en succes met de kweek, groetjes van Willy Vossen.  

    31-01-2013 om 21:20 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJ HEBBEN DE POPPEN OP GEKOOID IN KWEEKKOOIEN
    Wij hebben onze kweekpoppen op gekooid in de kweekkooien en door het zachte weer van de laatste weken komen zij bijna onmiddelijk in broedconditie, het scheelt zich anderhalve tot twee weken met andere jaren, dus de natuur kan ook een handje toesteken. Sommige onder hen zijn al volop aan het slepen met nesteling en andere al nest aan 't bouwen. Wij hebben er zelfs al twee die hun eerste ei gelegd hebben, het word afwachten of dat wel bevrucht is, wij hanteren in de kweekruimte een temperatuur van 18°C en 15 uur licht. Tot nog toe loopt alles goed, hopelijk blijft dat zo. Wij hopen dat jullie ook bijna zo ver zijn, en dat jullie er veel vreugde aan mogen beleven. Groeten en tot later van Willy Vossen.

    07-01-2013 om 21:13 geschreven door WILLY VOSSEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Over mijzelf
    Ik ben Vossen Willy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Wils Birds.
    Ik ben een man en woon in B 3700 Tongeren (België) en mijn beroep is handelsreizigger.
    Ik ben geboren op 27/11/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: kleurkanaries kweken en tentoonstellen.
    Kwekersnummer A.O.B. DR177 Lid K.B.O.F. SKK Limburg Mijn telefoonnummer 012/395802 of G.S.M. 0497/357724
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 05/03-11/03 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 23/10-29/10 2017
  • 08/08-14/08 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 20/10-26/10 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 06/12-12/12 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    We zijn de 17de week van 2024

    Welkom op mijn blog!
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    liesje
    blog.seniorennet.be/liesje


    Categorieën

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!