Kruidje roer me niet
Over mijzelf
Ik ben linda
Ik ben een vrouw en woon in Oostende aan zee (Belguim) en mijn beroep is huisvrouw en hou van mijn man en kinderen.
Ik ben geboren op 28/06/1965 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Heb zoveel hobby's om op te noemen ben wel creatief en bezig bijtje.
Ik maak graag gerechtjes klaar hou van alles wat mooi is en zeker van lekker gezond eten.
HOU JIJ OOK ZO VAN LEKKER ETEN,MAAR OOK WEL GEZOND?
Foto
Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • Vandaag niks speciaal gedaan hoor
  • leuk weekend gehad
  • Bloemkool met aardappelen en biefstuk
  • witlof
  • Wat heb ik vandaag gegeten
    Foto
    Foto
    HIER IS DE OPLOSSING OM WAT EURO'S UIT TE SPAREN

    Het kan soms duur oplopen bij bepaalde
    gerechten,toch probeer ik zoveel mogelijk
     euro's uit te sparen en toch heel lekkere gezond
    gerechten klaar te maken,ik schaam me
    er niet voor dat ik geregeld naar de Lidly
    en Aldi gaat,maar bepaalde groenten ga ik
    in de spar halen of in de Gb en dat loop toch een
    beetje op,maar als je lekker gezond wil eten,
    kan er soms wel eens ietsje meer af,je verwennen mag
    je toch ook wel eens zeker.

    Foto
    Kruidje roer me niet
    alles over lekker en gezond eten
    08-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag niks speciaal gedaan hoor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze ochtend uitgeslapen
    lekker ontbeten en daarna even wat gestreken weg is weg zeg ik.
    ook de was was weg en er was nog geen volle wasmachine dus dat voor
    dinsdag dan maar,morgen ben ik namelijk de hele dag weg naar therapie.
    Deze middag boterham gegeten en lekker liggen luieren in de zetel,deze avond
    couscous met snitzel en schorseren lekker hoor.

    COUSCOUS
    wie ken dit niet laat dit me weten,
    dat is een soort korrelrijst die met warm water in aanraking komt
    opzweld dus oppassen daarmee als je water kookt en je deze korrelstje toevoegt
    blijf roeren  tot je voelt dat het papje wordt, nu uit doen leer men hè.

    Snitzel gewoon bakken in olijfolie heel zachtjes
    anders is het zo aangebakken smaak
    en dat is nu ook de bedoeling niet.

    Schorseren dat in glas bokaal zitten,afgieten in een gieter.
    een halve doos melk (ik neem altijd magere melk)
    een klein stukje boter zout-peper en muskaat erin
    en dan de schorseren erin laat dit zachtjes opkoken,
    dan dik je de saus op en laat je het smaken.

    08-07-2007 om 19:05 geschreven door linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leuk weekend gehad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Leuk weekend gehad,s'ochtend lekker uitslapen,
    s'namiddag wandelen in de kapellestraat met men dochter Talina.
    kreeg van haar een mouwloos t-hirts het was koopjesdag dus het kon er af
    "zei ze me" .We hebben dan samen elk een cola gedronken en dan terug naar onze
    fietsen gegaan om huiswaarts te keren.
    Ik ging namelijks beginnen aan men kip met groentenkransje.
    S'avond zijn we dan naar de avondmarkt geweest
    ik met men lieve schat en met dochter talina.
    Sissi bleef bij haar vriendin.Dimitri die was uit en regina zat in brugge.
    dus lekker genieten....

    Kip met groentenkransje.

    5 Kippebillen.
    4 paprika's 2 rode en 2 groene
    4 stukken prei
    2 ajuinen
    1 bundel wortelen
    4 tomaten
    peper en zout-laurierblad en tym.

    De kippen insmeren met olijfolie die appart bewerkt is met kruiden voor de kippebillen.
    dat is: peper-zout-curry-muskaat-dragon-kipkruiden
    deze bak je voordien in een vuurvaste bakplaat in je oven.

    De groentjes:
    Alles kuisen en in reepjes snijden,
    daarna pak je een goede vuurvaste pot om de groentjes lichtjes op te bakken.
    beetje bij beetje doe je daar water bij zodat alles kan stoven en gaar kan worden.
    ook de gesneden tomaten en kruiden mag je bijvoegen.en dit zachtjes laten gaar worden
    regelmatig roeren wel tegen het aanbakken en op laatste doe je de gebakken kip er even bij om
    meer smaak te krijgen.
    je kunt daar rijst-macaroni  bij eten
    of kleine blokjes aardappelen bij voegen en laat ze dan mee gaar worden in de pot met groentjes.
    zeker  succes gewenst .

    08-07-2007 om 18:54 geschreven door linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    06-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met aardappelen en biefstuk

    Bloemkool op z'n vlaams

    groenten/44.jpg

    2 Bloemkolen kuisen en proper maken
    ik stoom mijn bloemkool in een stoomketel
    zodat alle vitaminen erin blijven.
    terwijl de bloemkool aan het stomen is
    en de aardappeltjes bijna gaar zijn,dan begin ik pas
    mijn vlees te bakken met olijfolie na het bakken
    giet ik daarin een grote scheut melk doe een beetje melk appart
    in een kommeke en daarin voeg ik 1 eetlepel bloem en 2 koffie-
    lepels bistropoeder,eenmaal dit vermengd is giet ik dit bij de melk
    en dan dik dit op tot een caramelachtige saus.

    Ik moet zeggen dat ik wel vandaag gezeurd had ik heb deze namiddag een snicker
    gegeten,maar voor de rest van de dag hield ik me rustig,ik had geen vreetbui ofzo.
    ik drink veel water en dat vind ik een pluspunt voor mezelf

    Zo dat was het weer..........
    eten/17.gif

    06-07-2007 om 18:26 geschreven door linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witlof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag naar de markt geweest,
    wat een volk was er daar,
    juist dat enig wat ik nodig had
    was groenten en fruit.
    heb in totaal 18 euro betaald
    En voor wat?

    3 Kroppen sla-1 kilo tros tomaten
    -1 bundeltje wortelen- 3 bloemkolen
    2 trosje pijp ajuin-2 kilo bananen
    -1/2 kilo kersen-1 kilo nectarin (geel)
    2 kilo witlof

    Bij de fruithanderlaar bij spar en derden
    betaal je waarschijnlijk het dubbel.

    Ik leg alle fruit en groenten fris open in de lucht op men terras
    is het warmer dan het nu is,dan gaan ze de koelkast in.


    Vandaag heb ik witlof klaar gemaakt op grootmoeders wijze.
    Witlof kuisen en wassen  (effe in water en terug eruit)
    omdat witlof ook vocht optrek,
    en zo heb je dan meer water dan groenten in je pot als je ze stoof,
    en das niet de bedoeling natuurlijk hè!

    witlof stoven op een zacht vuurtje,
    ik gebruik meestal olijfolie in mijn potten.
    dus doe er eerst een goede scheut olijfolie in en laat dit warmen,
    om te zien dat de olie goed warm is doe ik daar een heel klein beetje
    bak magarine erin, en moment dit begin te brubbelen,is het tijd om
    je witlof erbij te voegen,beetje bij beetje doe ik er witlof erbij
    doe nog wat peper en zout erbij en doe een tas water erbij zodat alles kan stoven
    geregeld roeren dat de witlof niet aanbakt,want das niet zo lekker zo aangebrand witlof.


    daarbij hebben wij een hamburgertje en aardappelen bij klaar gemaakt,
    voor de rest gebruik ik veel water voor men saus,
    na het bakken van men hambugertje
    doe ik daar zo soepkom water bij,
    doe wat bloem in een potje appart met water en dik dan men saus op.
    ik neem nu niet meer zoveel saus op men eten,
    omdat ik wil opletten wat ik eet.

    05-07-2007 om 19:00 geschreven door linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    04-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat heb ik vandaag gegeten

    eten/23.gif

    Deze ochten 2 volkoren boterhammen
    met wat magarine erop en kippewit,
    daarbij een kop koffie.
    Tussen door 1 kop koffie gedronken.
    Middagmaal terug kop koffie en
    3 volkoren boterhammen met vleessla erop
     heb wel de boterhammen zonder magarine gesmeerd.
    Deze avond seldersoep,met petatjes-
    verse prei en korteletje gegeten
    daarbij water gedronken.

    eten/23.gif

    eten/23.gif


    Dus wat zit er allemaal in dat heerlijk gerecht.


    Verse soep:  1 bundel selder-3 prei-
    takken-1 rode ajuin en 2 sjaloten

    1takje tijm-1 laurierblad-peper en zout
    1 kippenboullionblokje

    Alles schoon snijden en proper maken,
    daarna lichtjes stoven in een pot.
    daarbij giet je 1 liter boullion bij
    pepper en zout erbij
    en ook je tijm en laurierblad en laat maar gaar worden.

    zo je soep is klaar na zo half uurtje koken.



    Petatjes schillen en koken weet iedereen al hè

    Verse prei: kuisen-snijden in kleine ringen
    wassen en laten afdruipen
    pot met wat olijfolie en laten warm worden
    daarbij doe je beetje bij beetje wat prei bij zouten en peper
    en blijven roeren,als het wat aanbak giet er dan zo klein tasje
    boullion in van je verse soep,zo geeft dit een
    aangename smaak aan je prei
    en hoef je geen boter bij te doen.

    succes !!!


    TIP

    weet je dat je van prei ; ik zeg wel van verse prei
    dat je daar gemakkelijk van naar de toilet kan gaan
    en dat het uw lichaam zuiver van vetten in de darm?

    04-07-2007 om 19:40 geschreven door linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over wat gaan we het hier hebben

    Zoals de tekst het zeg
    over wat gaan we het hebben
    over vanalles en nog wat uitsluiten
    over lekker eten en gezond
    daar ik wil wat vermageren
     maar ook wil ik alles blijven eten
     en toch wat afvallen!
    Wie het ziet zitten om eraan mee te doen
    gerust hoor,ik volg gewoon de dingen op
    die ik opgevangen heb bij de serie
    ( JE BENT WAT JE EET )
    van Sonja Kimpen, ik heb haar boek gekocht
    en er staan wel positieve dingen erin.
    dus waarom het niet eens proberen?
    ALS JE HET NIET PROBEER, Zal je het nooit weten
    misschien lukt het mij deze keer wel.

    03-07-2007 om 00:00 geschreven door linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Keukenboekje
  • koekoek
  • welkom bij de
  • Koekoek
  • hallo ik wens U nog een aangename vrijdag avond....liefs...
  • welkom en veel blogplezier Linda !

    Druk oponderstaande knop om een gerechtje of een berichtje achter te laten in mijn keukenboekje


    Blog als favoriet !

    Foto

    Archief per week
  • 02/07-08/07 2007

    Mijn andere blogjes
  • seniorennet.be
  • Voor Lotgenoten
  • Mijn hond Rocky


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!