Een smakelijk oma's receptje. - 4 preien. - 4 wortelen. - 2 rapen. - 1 bosje selderij. - 1 kg. aardappelen. - 1/2 kg. spek. - 1 handvol havermout. - 1 laurierblad. - 1 takje tijm. - 1 ui met kruidnagel ingeprikt. - Zout en peper. _______________________ - Maak alle groenten schoon en snijd ze fijn. Schil de aardappelen en halveer ze. - Doe een liter warm water in de pan en voeg er het spek, de havermout en de kruiden aan toe. Breng het aan de kook en draai de vlam iets lager. Doe het deksel op de pan en laat alles een uur lang zachtjes stoven. - Doe er vervolgens al de groenten en de aardappelen bij en laat opnieuw gedurende een half uur stoven. - Ga even na of de groenten gaar zijn en de aadappelen goed gekookt. - Let er op dat de aardappelen heel blijven. - Zo nodig verder op smaak brengen. ---------- Onze grootmoeders brachten dit gerecht op tafel in de pan waarin het was bereid. samen met deze stew serveerden ze boter, die men naar believen kon toevoegen.