Inhoud blog
  • lng geleden
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    omaatje_cross
    blog.seniorennet.be/omaatje
    Categorieën
    culinair
    lekker experimenteren
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundertong à la girondine
    - 1 rundertong.
    - 3 wortelen.
    - 3 kleine preien.
    - 1 ui.
    - 1 raap.
    - Laurier en tijm.
    - 1/2 liter droge wijn.
    - 3 eetlepels bloem.
    - 2 eetlepels tomatenpuree.
    - 1/4 liter bouillon.
    - Olie of boter.
    - Zout, peper en nootmuskaat.
    --------------------------------------
    - Leg de tong in een hoge pan in koud wateren breng het water langzaam aan de kook, schuim af indien nodig.
    - Als het schuim verwijderd is doet u er de schoongemaakte en fijn gesneden groenten bij.
    - Ongeveer 2 uur zachtjes laten koken.
    - Een half uur voor het einde van de kooktijd maakt u de saus zadat die tegelijk met het vlees klaar is.
    - Leng de saus eventueel aan mer de bouillon en laat ze koken.
    - verwarm de olie of de boter in een gietijzeren pan en voeg er de tomatenpuree en de bloem bij.
    - Giet er witte wijn bij en roer zonder ophouden om de verschillende ingredienten goed door elkaar te mengen.
    - Verwijder de tong uit het kooknat en pel ze, dit gaat gemakkelijk als het vlees nog heet is.
    - Snijd de tong in schijven en overgiet ze met de hete saus.
    ---------------
    Onze grootmoeders maakten deze chotel een dag op voorhand.
    De saus kan dan au-bain-marie verwarmd worden.

    10-03-2009 om 15:43 geschreven door staffie 1

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCOTCH STEW
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een smakelijk oma's receptje.
    - 4 preien.
    - 4 wortelen.
    - 2 rapen.
    - 1 bosje selderij.
    - 1 kg. aardappelen.
    - 1/2 kg. spek.
    - 1 handvol havermout.
    - 1 laurierblad.
    - 1 takje tijm.
    - 1 ui met kruidnagel ingeprikt.
    - Zout en peper.
    _______________________
    - Maak alle groenten schoon en snijd ze fijn. Schil de aardappelen en halveer ze.
    - Doe een liter warm water in de pan en voeg er het spek, de havermout en de kruiden aan toe. Breng het aan de kook en draai de vlam iets lager. Doe het deksel op de pan en laat alles een uur lang zachtjes stoven.
    - Doe er vervolgens al de groenten en de aardappelen bij en laat opnieuw gedurende een half uur stoven.
    - Ga even na of de groenten gaar zijn en de aadappelen goed gekookt.
    - Let er op dat de aardappelen heel blijven.
    - Zo nodig verder op smaak brengen.
    ----------
    Onze grootmoeders brachten dit gerecht op tafel in de pan waarin het was bereid. samen met deze stew serveerden ze boter, die men naar believen kon toevoegen.

    09-03-2009 om 08:28 geschreven door staffie 1

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 13/04-19/04 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 29/12-04/01 1970

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Nieuws HLN
  • Hogere prijzen en nieuwe abonnees dankzij bekende hitseries als ‘Adolescence’ helpen Netflix aan meer winst
  • Europa beboet Apple en Meta voor honderden miljoenen
  • Kleine operatoren hebben tevredener cliënteel dan grote telecomspelers: wat is hun geheim?
  • Nieuwe iPhone 16e: is dit ‘budgetmodel’ echt een koopje of gewoon te duur?
  • Waarom is Scarlet zo vaak de goedkoopste? En zegt dat iets over de kwaliteit?
  • Samsung stelt nieuwe S25-telefoons voor: “AI opnieuw centraal, maar eerste indruk blaast ons nog niet van onze sokken”
  • “Mac, iPhone en iPad krijgen nieuw design in juni”
  • Telenet vervangt volop oude decoders, maar waarom zou je die überhaupt nog gebruiken?
  • Verschillen tot 312 euro per jaar voor bijna identieke gsm-abonnementen: dit zijn de voordeligste formules
  • Goedkope telefoon of dure smartphone met 'korting' via abonnement: wat is het voordeligst?


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!