- 5 à 6 dikke plakken kalfsschenkel. - 3 eetlepels bloem. - 4 eetlepels olie. - 3 wortelen. - het wit van 3 preien. - 3 uien. - 2 takjes selderij. - 1 dl. droge witte wijn. - 1 blokje tomatenpuree. - 150 gr. rijst. - Tijm en laurier. - Zout en peper. ---------------- - Maak de groenten schoon, snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een pan met 2 eetlepels hete olie. - Voeg tevens tijm en laurier, zout en peper en een scheutje water bij. - Doe het deksel op de pan en laat alles 10 à 15 minuten zachtjes sudderen. - Wentel de plakken schenkel door de bloem, waaraan u wat peper en zout hebt toegevoegd en bak ze vervolgens mooi goudbruin in 2 eetlepels hete olie. - Doe het vlees nu in de pan met de groenten, voeg er de tomatenpuree en de witte wijn aan toe en meng alles dooreen. - Doe het deksel op de pan en laat alles op een laag vuur gedurende tenminste één uur gaar worden. - Twintig minuten voordat het vlees gaar is kookt u de rjst. (met gezouten water). - Leg de plakken vlees op een voorverwarmde schotel, overgiet ze met de saus en leg de rijst er omheen.