Keirens: vier generaties warme bakkers

In 1917 opende Benoni Keirens in de Statiestraat een bakkerszaak, maar dan een eeuw later bakken zijn nazaten in hetzelfde pand in de Stationsstraat, nog altijd ons dagelijks brood en meer van dat lekkers. Heintje De Hauwere bepaalt er nu de baktijden, zijn vrouw Corry Keirens bedient er de klanten. Een vijfde generatie dient zich echter niet aan.
Willy Keirens (3de generatie): “Toen ik de zaak in 1971 van vader overnam waren er in het toen nog zelfstandige Lebbeke elf warme bakkers actief. Vandaag zijn er nog vier, Wieze en Belle inbegrepen.”
Corry Keirens (4de generatie): “Gezond is vandaag het toverwoord. Daar houden we echter al langer rekening mee. We voegen al jaren minder zout aan het deeg toe en gebruiken enkel het aanbevolen jodiumzout. Daarnaast bannen we alle dierlijke vetten en is brood kleuren taboe. Het is niet omdat je brood zwart ziet dat het gezond is.”
Heintje De Hauwere (4de generatie): ”De klant vraagt om een ruim aanbod. We hebben vandaag 27 verschillende soorten brood van eigen samenstelling in de aanbieding. Enkele jaren geleden volstonden er drie. Dat grote aanbod vraagt meer tijd.”
Bron : “KRAMIEK” nr 9 – september 2021
|