Ik ben De Crock Godelieve, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Lieve.
Ik ben een vrouw en woon in Bissegem (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 22/01/1942 en ben nu dus 82 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: tennissen, zwemmen, fietsen gastronomisch eten,kaarten en wandelen.
Gehuwd met Dany -
-Lid Aktivia & WSK Marke
-Lid Neos
De Waterhoekstappers Heestert zaterdag 26 juni start vanuit de basisschool " De Toekomst" in Avelgem De zon was van de partij We volgden het parcours van de 21 km (19,5 km)
Van uit de sporthal in Langemark vatten we de wandeltocht van 28 km aan Langemark-Poelkapelle wordt vaak geassocieerd met verschillende veldslagen uit de e-Eerste Wereldoorlog. Zo vond op 22 april 1915 er de eerste (Duitse) gasaanval uit de geschiedenis plaats. Tot op vandaag zijn de sporen van de Eerste Wereldoorlog duidelijk zichtbaar in Langemark-Poelkapelle. Er bevindt zich een Duitse militaire begraafplaats en talrijke Britse begraafplaatsen. In het gehucht Sint-Juliaan bevindt zich ook een Canadees ooorlogsmonument.
Start in de sporthal Den Tap
wandel parcours
kerk van Langemark
waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men zijn sluikstortingen tegen
Het bord is aan vernieuwing toe
St-Juliaan Canadees monument
rustpost 1ste & 2de controle
Kerk van Sint-Juliaan
klaproos symbool 1ste wereld oorlog (red poppy)
In Flanders fields the poppies blow Between the crosses, row on row, That mark our place; and in the sky The larks, still bravely singing, fly Scarce heard amid the guns below.
We are the Dead. Short days ago We lived, felt dawn, saw sunset glow, Loved and were loved, and now we lie In Flanders fields.
Take up our quarrel with the foe: To you from failing hands we throw The torch; be yours to hold it high. If ye break faith with us who die We shall not sleep, though poppies grow In Flanders fields.
John McCrae
Klaproos als symbool In de eerste wereldoorlog verschenen en bloeiden de klaprozen massaal op de door granaten omgewoelde en vervuilde akkers. De soldaten dachten dat de klaprozen tevoorschijn kwamen op de akkers waar bloed van gesneuvelde soldaten had gevloeid. Ze dachten dit omdat de klaprozen weelderig groeiden en bloeiden net op die velden waar er zich het jaar voordien een zware veldslag had voorgedaan. Tegenwoordig kennen we daarvoor een logische verklaring. Op de door de loopgraven en door bommen omgesmeten en verstoorde grond, kan het zaad van de klaproos dat al jaren in de grond ligt te wachten tot het boven wordt gewoeld, perfect gedijen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een strijdperk na enige tijd veranderde in een rode klaprozengloed.
Midweektocht Start O.C. St-Idesbald de Zilten Roeselare naar Hooglede- Gits- Hooglede terug O.C.St-Idesbald Geen regen de zon was van de partij. De bedoeling was om 21 km te stappen maar wegens een verkeerd geplaatste pijl werden er het 27 km
Bus reis naar Diest wandeling georganiseerd door v.z.w.Sporton
De wandelingrondom Diest vertrektin de kantine van het Warandestadion gelegen langs de Leopoldvestin Diest. Via het Begijnhof en een gedeelte van het Diestse binnenstad komen we al vlug aan het station waar we Diest een tijdje zullen verlaten.
Via HuizeMartine Van Camp wandelen we verder richting Grasbos. Op deze weg is er een prachtig zicht op de Demervallei van Diest. Wanneer je de beklimming van Grasbos achter de rug is kom je terecht in de residentiële wijk van Grasbos, maar zit je al vlug terug in de volle natuur van de Blaasberg. Na de afdaling komen we terecht op de controlepost die gelegen in het ontmoetingscentrum te Molenstede. Hier maken we een lus richting Okselaar. Smalle bospaadjes en verschillende stukjes natuurgebied zijn de ingrediënten van deze lus, langs het Zwart Water wandelen we terug naar de controlepost. Na een welverdiende rust vertrekken we langs het jeugdopleidingcentrum van voetbalclub F.C.Diest en wandelen dan verder naar de Lange Berg na een eindje wandelen wisten we direct waarom deze berg zo genoemd wordt. Het einddoel was in zichtnog even de Lazerijberg om van hieruitvia Ford Leopolden een gedeelte van de stadswallen terug naar de aankomstplaats.
inschrijving
Begijnhof Diest
Molenheide
wandelaaar, die 1000 km aflegd op blote voeten ten voordele van de daklozen
Bezoek van een individuele tentoonstelling in de Sint-Trudoabdij in Male (St-Kruis-Brugge).
Het gebinte.
In deze tentoonstelling focust de schilder, tekenaar en graficus op het thema van het landsschap en het bloemstilleven.
Robert Vanderweeën
Van in het begin van zijn carrière heeft Robert Vanderweeën het stampij van het hedendaagse kunstleven vermeden. Als kunstenaar wil hij dan wel niet buiten de eigen tijd staan, hij heeft een eigengereide weg gekozen die hem enerzijds met de traditie van de kunstgeschiedenis verbindt en anderzijds een open weg naar de toekomst biedt.
Meer en meer maakt de kunstenaar het publiek getuige van een dualiteit als schilder. Enerzijds is een realistische schilder aan het woord die de ongerepte natuur toont of juist het door de mens vervormde landschap in beeldend werk analyseert. Het zintuiglijke vormt de basis van zijn werk, en vormt ook de gronden voor zijn abstracte werk. De kunstenaar heeft een picturale tussenzone bereikt die de beide werelden raakt. Zijn schilderijen groeien steeds vanuit een impuls en in dit organische creatieproces primeert de eenheid in het beeldvlak. Het is de zoektocht naar een schilderkunstige harmonie, die geleidelijk ontstaat, door het afwegen van vorm en kleur. Vanderweeën is een schilder, in de klassieke betekenis van het woord. Maar het traditionele samengaan van vorm, contour en kleur heeft hij tot een opmerkelijke eigenheid gebracht. De vlakverdeling wordt uit kleurencontrast geboren. Coloristische kracht en picturale eenvoud komen erin samen, nu eens in een harmonisch samenspel, maar dan weer in een disharmonie van tegenstellingen.
Ook in de tentoonstelling Het gebinte wordt duidelijk hoezeer de schilder tegelijk de abstractie en de realiteit in de vingers heeft. Bij hem gaan beide uitersten eenvoudig samen, omdat de origine van zijn abstractie uit de realiteit voortvloeit. Voortdurend verlegt hij zijn schilderfocus waarbij zijn werk het grensveld tussen realiteit en abstractie aftast. Precies de confrontatie van beide werelden toont de rijkdom van zijn werk. In zijn landschappen en stillevens gaat hij op zoek naar de essentie. De totaliteit van zijn oeuvre staat dan ook diametraal tegenover het zuiver conceptuele. Het verbeeldt zijn schilderkunstige zijn, en zoekt steevast de buitenwereld op, vormt er een reflectie bij en spiegelt zich aan het leven en de natuur. Het vroegmiddeleeuwse kader van de site is het ideale kader voor een oeuvre waarin realisme en abstractie elkaar raken. De titel van de tentoonstelling verwijst naar dit structurele verband: realisme en abstractie zijn niet langer elkaars uitersten maar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en schragen elkaar, net als een balkenconstructie onder een middeleeuws dak.
Een mooie zonnege dag, het parcour bestond in 3 lussen Lus 1: Deze lus vertrekt door het groene kasteelpark en gaat richting de Zeswege. Lus 2: Deze omloop gaat langs d'Hoogte, de Rick en de Hille terug naar het centrum en de Oude Wissel. Lus 3: De kleinste van de drie lussen gaat een totaal andere richting uit, namelijk naar de TV-zendmast van Egem
De kerk heeft een achtkantige gotische vieringtoren
Reeds meer dan 20 jaar, wordt in Zwevezele een grote carnavalstoet georganiseerd.
Het vijfbeukige schip uit de 15de eeuw werd in 1964 afgebroken en in moderne stijl heropgebouwd
Aspergeboer
Lekkere verse asperges
Een origineel stukje van de Berlijnse muur
start en controle post De Oude Wissel
De 305 meter hoge VRT-zendmast, gebouwd in 1973 en is vervaardigd in metaal
Zondag 27 juni is de 37ste voettocht der vlasstreek Wisselbekertocht start Don Bosco college, Don Boscolaan, Marke start van 7.00 u tot 15 u afstanden 6-12-18-25-30-42 km
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Ik ben Thery Dany
Ik ben een man en woon in Bissegem (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 01/01/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, fietsen, gastronomisch eten, kaarten en fotografie.
ik ben gehuwd met Lieve
-Lid van Aktivia en WSK Marke
-Lid Neos
-Lid ANPCV Tiegem
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek