Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Inhoud blog
  • Lang afwezig geweest
  • Winter help
  • Bloemenkrans
  • Frame Roze
  • Magnolia
    Foto
    BLIJ ZIJN MET ELKE DAG
    Elke stap kan een
    nieuw begin zijn.
    Foto
    GELUK HEEFT VELE VERMOMMINGEN
    Zoeken in blog

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • -0001
    Foto
    Foto
    Laat deze kaars voor vele
    verlichting brengen.
    Foto
    Laat deze mens lopen,
    door het op je eigen site
    te zetten.
    Mathilda`s hoekje

    foto
    Dank je Cleopa
    15-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Masaikrijger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    MASAI, EEN TROTS VOLK
    De Masai leven niet alleen in het zuiden van Kenia, maar ook in het noorden van Tanzania. Men schat hun aantal op ongeveer 400.000, waarvan er 250.000 in Kenia leven. In Kenia maken ze slechts 1,5% uit van de bevolking.
    Over hun ontstaan vertellen ze het volgende: 'De god Engai had drie kinderen. Aan die kinderen gaf hij drie verschillende cadeaus. Het eerste kind kreeg pijl en boog. Van hem stammen de jagers af. Het tweede kind kreeg een ploeg. Zijn nakomelingen zijn de landbouwers. Het derde kind kreeg een stok. Met deze stok kon hij herder van het vee zijn. Van dit derde kind stammen de Masai af'. Lange tijd dachten ze dat al het vee op de wereld aan hun toebehoorde.
    Tegenwoordig leven de Masai in het zuiden van Kenia en het noorden van Tanzania met hun kuddes. Wanneer het regentijd is en er gras genoeg is blijven ze op één plaats. Het vee ziet er dan goed uit en geeft veel melk. In die tijd is er voor de Masai ook veel voedsel, zij eten dan veel en dat is hen ook aan te zien.

    15-03-2006 om 12:44 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nogmaals in andere kleuren.

    14-03-2006 om 15:41 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Paard met andere kleuren bewerkt.

    14-03-2006 om 14:55 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Paard half als schilderij en andere helft normaal.

    14-03-2006 om 14:54 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De gewone zeehond en de grijze zeehond zijn vaste bewoners van de Nederlandse kust. Het zijn door verschillende richtlijnen en Conventies beschermde dieren. Als dwaalgasten afkomstig uit noordelijker zeeën komen af en toe ringelrobben, zadelrobben en klapmutsen voor in de zuidelijke Noordzee. Zeehonden maken deel uit van de vinpotigen.

    Zeehonden eten voornamelijk vis. Om die in het vaak troebele water te kunnen vinden, gebruiken ze hun snorharen. Daarmee kunnen zeehonden de kleinste bewegingen van het water opvangen, zoals de waterverplaatsing van een zwemmende vis. Ze kunnen waarnemen waar de vis zich bevindt en hem vangen. Zeehonden hebben niet echt een voorkeur voor één soort vis. De soorten die ze eten kunnen, afhankelijk van het aanbod, per seizoen verschillen.

    De hoeveelheid vis die in de zuidelijke Noordzee door zeehonden wordt gegeten is klein. Toch wordt de zeehond vaak als bedreiging gezien voor de visserij. In het verleden werden er afschotpremies uitgeloofd voor zeehonden vanwege de schade die ze zouden toebrengen. Plaatselijk kan vooral visserij met staand want of fuiken hinder van de dieren ondervinden. De zeehonden beschadigen bij het stelen van de vis zowel de netten als de vangst. Andere visserij kan zich storen aan de concurrentie van de zeehonden om de vis. De dieren worden over het algemeen als lastig ervaren, maar niet echt als een probleem gezien. Een uitzondering is de Schotse zalmkwekerij. Daarbij is het toegestaan zeehonden te schieten die schade toebrengen aan vis en tuig. Toch is het jaarlijkse verlies van de totale Schotse zalmindustrie door schade aan vis minder dan 1%.

    12-03-2006 om 19:56 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drakenroos met stipjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Drakenroos met stipjes, klik op de foto.

    12-03-2006 om 17:05 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stipjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Achtergrond met stipjes, klik op de foto en zie de stipjes flonkeren.

    12-03-2006 om 17:04 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aronskelk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De aronskelk heeft nog steeds het aureool van grafbloem. De plant is al heel lang in cultuur en verdient zeker een plaats in de tuin. Met inachtneming van wat regeltjes is de aronskelk heel geschikt om in het moerasgedeelte van een vijver geplant te worden of om in een flinke pot op het terras of balkon te zetten.
    De aronskelk behoort tot de familie van de Araceae (aronskelkachtigen). De botanische naam is Zantedeschia. De plant had vroeger ten onrechte de naam Richardia of Calla. Nu bestaat er wel een Calla en die behoort zelfs tot dezelfde familie. Dit is de slangenwortel (Calla palustris), die in noordelijke streken in moerassen en vijvers heel goed op z'n plaats

    10-03-2006 om 21:46 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai in reliëfdruk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Ara's
    De Ara's behoren tot de grootste soort papegaaien die er bestaan. Het is een vogel die zich kenmerkt door zijn lange puntige staart. Hierdoor wil hij wel eens meer lijken op een grote parkiet, dan op een papegaai. Bij de Ara's vindt u een grote verscheidenheid in soorten en kleuren. De Hyacint-Ara bijvoorbeeld, die zeker 'n meter groot kan worden is helemaal blauw met gele wangen en een grote boven- en ondersnavel, waar een hoekje uit is. Dit hoekje uit de snavel is om harde walnoten door midden te bijten. Deze dure notenkrakers kosten rond de 40.000 gulden per koppel. Deze Ara die nu tot de beschermde soort hoort, komt dan ook sporadisch voor in Nederland. De iets kleinere Blauwgele-Ara (80 cm.) is de meest gehouden Ara. U komt deze vogel ook veel tegen in dierentuinen, in Artis vliegen deze vogels zelfs los. De Blauwgele-Ara met zijn gele buik, blauwe vleugels en een blauwe kop, is een soort die heel gemakkelijk tam te maken is, en derhalve bijzonder geschikt is voor in huis. Om deze vogel tam te maken moet u hem wel zijn 'vrijheid' laten, door middel van een klimboom. De Blauw/geel Ara's behoren tot de zeer goede en duidelijke sprekers. Mocht u eens op Tenerife komen, dan kunt u op Tenerife het Lorepark bezoeken, waar zo'n 200 Ara's worden gehouden. Deze Ara's vertonen allerlei kunstjes, zoals fietsen, spelen met een bal of het zich verplaatsen per autoped. Ook u kunt een Blauwgele-Ara allerlei kunstjes Ieren. Dat het kopen van deze vogels een kwestie van vertrouwen is, blijkt wel uit het feit dat er nog wel eens een grote parkietsoort verkocht wordt voor een jonge Ara. De grote Alexanderparkieten, die uit India komen lijken bijzonder veel op deze jonge Ara's.

    09-03-2006 om 12:44 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Batavia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 1985 begon de herbouw van de historische reconstructie van de Batavia. Onder leiding van scheepsbouwmeester Willem Vos is in Lelystad door een wisselende groep jongeren aan het schip gewerkt. Uitgangspunt was een zo authentiek mogelijke reconstructie, met gebruikmaking van oorspronkelijke materialen en volgens een ambachtelijk bouwproces.

    Voor de reconstructie van de Batavia is gebruik gemaakt van tal van historische bronnen, zoals archiefstukken, 17de-eeuwse bouwbeschrijvingen, prenten, schilderijen enzovoort. Ook scheepswrakken, zoals dat van de Vasa in Stockholm en de Batavia in het West-Australian Maritime Museum in Fremantle, Australië, waren van groot belang.

    In 1995 was de Batavia klaar. Het schip is toen te water gelaten en door Koningin Beatrix officieel 'Batavia' gedoopt. Het schip is eigendom van en in beheer bij de Bataviawerf in Lelystad. Het schip is dagelijks te bezichtigen. Er worden geregeld speciale activiteiten op en bij het schip georganiseerd zoals kanonschieten, kindermiddagen en ambachtelijke demonstraties.

    In 2000 bracht de Batavia een bezoek aan Sydney, Australië. Sinds 12 juni 2001 bevindt het schip zich weer in de vaste thuishaven Lelystad en daar is het dagelijks te bezichtigen voor bezoekers van de Bataviawerf.
    Bezoekers worden rondgeleid over het schip, maar kunnen desgewenst ook op eigen gelegenheid ronddwalen over de dekken en zich éven thuisvoelen in de 17de eeuw.

    07-03-2006 om 18:54 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christusbeeld in relief
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de 710 m hoge berg Corcovado staat het wereldberoemde beeld Cristo Redentor. Het werd ingewijd op 12 oktober 1931, het beeld weegt 1145 ton en heeft een hoogte van 38 m inclusief de voet. Binnenin de voet van het beeld is een kleine kapel. De berg Corcovado verschaft één van de mooiste vergezichten over de stad. De klim met het treintje wordt verzorgd door de Estrada de Ferro Corcovado, ingewijd door Dom Pedro II op 9 oktober 1884. Het is één van de oudste van het land. In het begin werden er stoomtreintjes gebruikt, maar sinds 1910 elektrische.

    07-03-2006 om 15:53 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anemoonvis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De drieband anemoonvis (Amphiprion ocellaris) is een tropische zoutwatervis die voorkomt bij koraalriffen en boven zandgrond van 1 tot 18 meter diepte. De lengte van de drieband anemoonvis is maximaal 11 centimeter.

    De vis komt voor in de Indische Oceaan, Rode Zee en het westelijk deel van de Stille Oceaan en staat ook bekend onder de namen harlekijnvisje en clownvis.

    De drieband anemoonvis leeft in een symbiotische relatie met zeeanemonen van het soort, Heteractis magnifica, Stichodactyla gigantea, en Stichodactyla mertensii. Hoewel de meeste vissen wanneer ze in contact komen met een anemoon verlamd worden door de tentakels met netelcellen, wordt de drieband anemoonvis niet gestoken door de anemoon. De vis hult zich in een slijmlaag die als anemoon wordt herkend.

    De vis voedt zich met parasieten die de anemoon bedreigen, voedselresten van de anemoon en kreeftjes. Daarnaast beschermt de vis de anemoon ook tegen zijn natuurlijke vijanden, zoals vlindervissen, door ze te verjagen als ze te dichtbij komen. Soms wordt ook gezegd dat de anemoonvis andere vissen de anemoon in lokt zodat deze gevangen worden door de anemoon.

    06-03-2006 om 23:02 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standen van de maan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Verschillende standen van de maan, van volle maan tot halve maan.

    05-03-2006 om 10:33 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burj-al-Arab Hotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vijftien km ten zuiden van Dubai ligt Jumeira Beach. Dit is een stuk strand waar projectontwikkelaars grote hotelresorts en luxueuze huisvestingsmogelijkheden creëren. Ook is hier het hiernaast getoonde Burj-al-Arab (Toren van Arabië) hotel gebouwd. Dit hotel staat bekend als het meest exclusieve hotel ter wereld. Ook wordt er momenteel gebouwd aan de Toren van Dubai, dat in 2008 met 750 meter het hoogste gebouw ter wereld moet worden. Daarnaast is er ook een indoor skibaan gebouwd.

    04-03-2006 om 19:40 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En heb je een echte vriendschap gevonden,
    legt ze een pleister op vele wonden.

    03-03-2006 om 16:55 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaap zacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Slaap zacht.

    03-03-2006 om 16:48 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Over de hele wereld verspreid komen slechts zeven soorten zwanen voor: de knobbelzwaan, de zwarte zwaan, de zwarthalszwaan, de wilde zwaan, de trompetzwaan, de kleine zwaan en de fluitzwaan.
    Ze houden van stilstaand of langzaam stromend water met veel waterplanten: moerassen, plassen en open water nabij weilanden. Het grote nest wordt van allerlei materiaal, zoals takken, riet en stro, op de grond gebouwd en kan een doorsnede van 4 m en een hoogte van 75 cm bereiken. De 4 à 7 eieren worden gedurende 34 à 38 dagen, in hoofdzaak door het wijfje, bebroed. De kuikens zijn lichtgrijs van boven en witter onderaan. Soms draagt het wijfje de kuikens op de rug mee. Na 20 weken kunnen ze vliegen. De jonge vogels zijn vaalbruin en vertonen al snel witte plekken in hun verenkleed. De grijze snavel met zwarte basis en punt wordt bij het ouder worden eerst roze, vervolgens oranje.

    02-03-2006 om 20:14 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaanse vrouw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Afrikaanse vrouw met een zeer breed collier.

    02-03-2006 om 14:13 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falanivrouw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Falani vrouw uit Maradi, dat ligt in Niger Afrika.

    02-03-2006 om 14:06 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Longneck vrouw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Longneck vrouw van de Karenstam uit het noorden van Thailand.
    Hoemeer ringen hoe zwakker de nek wordt.
    Dorp van de Palong- of Langnekstam. De vrouwen van deze bekende stam verlengen hun nek door er steeds meer koperen ringen om te dragen.

    02-03-2006 om 13:51 geschreven door Mathilda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Voor iedereen die een steuntje nodig heeft
    Foto

    Foto

    Categorieën
  • PaintShopPro (1004)

  • Foto

    Foto

    Ik zie jullie wel hoor!
    Foto

    Klik eens op de button van Cleopa mijn
    leermeester,die mij alles heeft geleerd.


    CARPE DIEM
    Foto

    Flag Counter
    Te grote plaatjes worden verwijderd.
    Schrijf een berichtje
    Gastenboek
  • De beste wensen voor 2017!
  • Bedank voor u bezoekje
  • Muziek album van Lee Towers (zing Elvis)
  • Mannen koor De Grolse Hofzangers
  • 100 jaar geleden foto's van Amerika

    Druk op onderstaande knop of op de tulpen hierboven om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek .


    Guestbook, Feel free to leave a message.                                                                                      Livre d`Or, Laissez moi un petit message.                                                                                           Gästenbuch, Bitte schreiben Sie etwas dahin.

    Foto

    Fijn als u een berichtje achterlaat, maar AUB niet zo groot.
    Laatste commentaren
  • Kerst groet (Dirk)
        op Lang afwezig geweest
  • De band zonder naam B.Z.N. (Dirk)
        op Lang afwezig geweest
  • Muziek met verschillende bekende artiesten (Dirk)
        op Lang afwezig geweest
  • Muziek Box Roy Orbison (Dirk)
        op Lang afwezig geweest
  • Muziek Box Abba 1979 (Dirk)
        op Lang afwezig geweest

  • Foto

    Kreeft 
    22juni-23juli

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Welkom op de website sunbeams


    Powered by IP2Location.com

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Een interessant adres?


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!