Foto
Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

Foto
Foto
Foto
Welkom op
mijn blog

Foto
Archief per week
  • 02/10-08/10 2017
  • 04/07-10/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 19/05-25/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 05/08-11/08 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    mediablog

    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palm brengt Hopper-bier uit

    Palm brengt Hopper-bier uit

    http://img641.imageshack.us/img641/3509/palmhopperbier.jpg


    De brouwerij Palm brengt een nieuw seizoensbier uit. Met de Palm Hopper wil ze terugkeren naar meer bittere bieren. Het gaat wel om een beperkte hoeveelheid. Er worden slechts 7.000 flessen van 37,5 cl op de markt gebracht.

    Palm gebruikt voor zijn Hopper de hopsoort Hallertau Mittelfrüh. Die wordt driemaal in contact gebracht met het bier. Een eerste keer bij het begin van het koken, een tweede keer op het einde van het kookproces en een laatste keer 'droog' op het einde van de hoofdgisting. De Hopper heeft een alcoholvolume van 6% en hergist op de fles.

    Eigen hopveld

    Tegelijk met de hernieuwde aandacht voor de hop legt Palm een eigen beperkt hopveld aan. Het beslaat 35 are en telt een 800-tal hopplanten van de Hallertau Mittelfrüh-variëteit. Voor de praktische zaken doet Palm een beroep op hopboeren uit de omgeving en uit Poperinge.

    Viki Geunes met Rodenbach

    Hiermee is Palm niet uitgezongen. De brouwer is een samenwerking aangegaan met chef Viki Geunes van Restaurant 't Zilte. Die ontwikkelde voor de brouwerij een variant op het Rodenbach-bier. Na de klassieke twee jaar laat hij het bier gedurende zes maanden met verse krieken, frambozen en veenbessen in eiken vaten macereren. Nadien hergist het bier in de fles. Het resultaat daarvan is de Rodenbach Caractère Rouge,met een alcoholvolume van 7 graden. Er werden in eerste instantie 1000 flessen van 75 cl gebrouwen waarvan Geunes een aantal gebruikt om in nieuwe gerechten te verwerken.

    http://www.vandaag.be/binnenland/81817_palm-brengt-hopperbier-uit.html





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!