Palm brengt Hopper-bier uit
De brouwerij Palm brengt een nieuw seizoensbier uit.
Met de Palm Hopper wil ze terugkeren naar meer bittere bieren. Het gaat
wel om een beperkte hoeveelheid. Er worden slechts 7.000 flessen van
37,5 cl op de markt gebracht.
Palm gebruikt voor zijn Hopper de hopsoort Hallertau Mittelfrüh.
Die wordt driemaal in contact gebracht met het bier. Een eerste keer bij
het begin van het koken, een tweede keer op het einde van het
kookproces en een laatste keer 'droog' op het einde van de hoofdgisting.
De Hopper heeft een alcoholvolume van 6% en hergist op de fles.
Eigen hopveld
Tegelijk met de hernieuwde aandacht voor de hop legt Palm een eigen
beperkt hopveld aan. Het beslaat 35 are en telt een 800-tal hopplanten
van de Hallertau Mittelfrüh-variëteit. Voor de praktische zaken doet
Palm een beroep op hopboeren uit de omgeving en uit Poperinge.
Viki Geunes met Rodenbach
Hiermee is Palm niet uitgezongen. De brouwer is een samenwerking
aangegaan met chef Viki Geunes van Restaurant 't Zilte. Die ontwikkelde
voor de brouwerij een variant op het Rodenbach-bier. Na de klassieke
twee jaar laat hij het bier gedurende zes maanden met verse krieken,
frambozen en veenbessen in eiken vaten macereren. Nadien hergist het
bier in de fles. Het resultaat daarvan is de Rodenbach Caractère
Rouge,met een alcoholvolume van 7 graden. Er werden in eerste instantie
1000 flessen van 75 cl gebrouwen waarvan Geunes een aantal gebruikt om
in nieuwe gerechten te verwerken.
http://www.vandaag.be/binnenland/81817_palm-brengt-hopperbier-uit.html
|