Foto
Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

Foto
Foto
Foto
Welkom op
mijn blog

Foto
Archief per week
  • 02/10-08/10 2017
  • 04/07-10/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 19/05-25/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 05/08-11/08 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    mediablog

    22-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laboratoriumhamburger kost 250.000 euro

    Laboratoriumhamburger kost 250.000 euro


    laboratoriumhamburger kost 250 000 euro


    Een hamburger van echt vlees, dat niet van een geslacht dier afkomstig is. Dat is het nieuwe kweekconcept van de Nederlandse professor Mark Post. Hij slaagde erin 'in vitro-vlees' te produceren.

    Het concept is min of meer simpel. Post nam cellen uit slachtafval van runderen. Liet die cellen uitgroeien tot dunne lapjes spierweefsel. Vermengde ze vervolgens met vet- en bloedcellen. Joeg er elektrische shocks door om het vlees 'malser' te maken en de juiste structuur te geen en liet daarna zo'n 3.000 lapjes opeen stapelen. Het eindresultaat? Een laboratoriumhamburger ter waarde van zo'n 250.000 euro.

    Topchef Heston Blumenthal van het Britse driesterrenrestaurant The Fat Duck zou de eer krijgen het stukje vlees te mogen klaarmaken. Volgens Post zal het in het begin nogal flets smaken en zal de structuur nog verbeterd moeten worden. Toch ziet hij in dergelijk gekweekt voedsel de toekomst. "Massaproductie zal de prijs van dergelijk gekweekt vlees danig doen dalen. Doordat de vraag naar vlees zo stijgt, zal het goedje anders een delicatesse worden, die enkel de allerrijksten kunnen betalen", aldus Post in een krant van Corelio.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!