Foto
Dossier
DINSDAG FRUITDAG
Foto
Boterhammen in de brooddoos
Foto
Bij het middageten:
water in bekers.
Foto
Zoeken in blog

MOS in de Gemeentelijke Basisschool

14-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We behaalden de tweede Groene Vlag !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op donderdag 9 oktober mochten we samen met 4 leerlingen onze tweede Groene Vlag ophalen in het Cultureel Centrum Het Bolwerk te Vilvoorde.

We konden genieten van een theatervoorstelling door theatergroep Petatje met aansluitend een toespraak en de overhandiging van de Groene Vlaggen.

Bekijk hier de foto's


>> Reageer (0)
29-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L6 onderhoudt de vlindertuin

In het zesde leerjaar staan we niet enkel in voor het onderhoud van het containerpark maar ook voor de vlindertuin. In de vlindertuin ruikt het al volop naar de herfst. Kijk maar naar de mooie paddenstoelen!


Foto  Foto  Foto  Foto


Klik hier voor meer foto's.


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezing MOS-raad in L4

Mosraad en leerlingenraad

De verantwoordelijken zijn geworden:


Margo en Fabrice voor de mosraad.
Zoë en Jozefien voor de leerlingenraad.


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezing MOS-raad in L2

Leerlingenraad en MOS-raad

Ook dit jaar hebben we terug twee vertegenwoordigers van onze klas nodig voor de leerlingenraad en MOS-raad. We hielden dan ook een stemming in de klas.
Bente en Toon zijn verkozen voor de MOS-raad, met Merel als reserve.


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L1 sorteert afval

Op onze school vinden wij MOS (milieu op school ) heel belangrijk! Tijdens het schooljaar zullen wij heel wat activiteiten hier rond doen. Vandaag herhaalden we nog eens hoe we afval moeten sorteren. Hopelijk tonen de kinderen het goede voorbeeld niet enkel op school maar ook thuis!


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K3 draagt zorg voor onze kippen op school

Kotkotkedei, de kip legt een ei…

In de derde kleuterklas zijn de kinderen verantwoordelijk voor het verzorgen van onze kippen. De eerste dag konden we al 6 eitjes rapen!

image


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K3 op de fiets

Fietsparcours

image

De fietsbehendigheid van de kleuters werd uitgetest op een fietsparcours op de speelplaats.  Iedereen deed het supergoed ! De juf controleerde ook of iedereen zich aan de verkeersregels kon houden. Er reden toch enkele kleuters door het rode licht en de voorrangsregels aan het rond punt werden door sommige kleuters vergeten …

Kijk hier voor de foto’s


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K2 in het verkeer
Deze week werken we rond 'verkeer' en 'veilig in het verkeer'.
Natuurlijk gingen we op stap langs de drukke straat in het dorp. Met ons veiligheidshesje aan, voelden we ons al een stuk veiliger.
We leerden een paar verkeersborden, weten nu hoe we juist kunnen oversteken, weten waar het voetpad, het fietspad, de weg, het zebrapad en zoveel meer is. Het was een heel boeiende en leerrijke uitstap waar de kinderen van genoten hebben.
uitstap verkeer


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K2 leert over de fiets

Maandag hebben we een waarneming gedaan van de fiets. De kinderen wisten heel wat te vertellen van wat er allemaal aan een fiets is. Sommige dingen waren nog moeilijk en daar was de juf dan om hun te helpen. We vertelden ook de functie van alles en nu heeft de fiets geen geheimen meer voor de kinderen.
We klapten ook nog de woorden in woordstukjes en mochten dan vertellen uit hoeveel woordstukjes de woorden bestaan. Wat was dat leuk!

waarneming van een fiets

>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K1 in het verkeer

Vorige week leerden we over het verkeer. Dit was al snel te zien toen iedereen maandag in de klas kwam. Er lag een zebrapad!
We leerden er een versje bij:
 Kijk naar links en blijf maar staan kijk naar rechts, komt er iets aan? weer naar links, is de weg nu vrij? Geen verkeer? Dan komen wij!

en oefenden zelf in de klas.

Wie aan verkeer denkt, denkt meteen ook aan auto's. Vooral de jongens!


>> Reageer (0)
28-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strapdag

Vrijdag 19 september was het strapdag.
De doelstelling van de strapdag is het aanmoedigen van scholen, kinderen en hun ouders om zich op een duurzame en veilige manier naar school te verplaatsen.
Er waren heel wat kinderen te voet of met de fiets naar school gekomen.
Dit hoeft natuurlijk niet bij die ene dag te blijven. Want hoe meer je met de fiets of te voet naar school komt, hoe beter dit voor het milieu is en het is nog gezond ook!
Wollie en octopus waren er vrijdag natuurlijk ook bij! We dansten samen op het straplied en maakten een levende mensenketting!

strapdag

>> Reageer (0)
31-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Earth hour

Zaterdag 29 maart is er terug Earth Hour. Kom op tegen de opwarming van de aarde en doof 1u lang het licht (20u30-21u30). Met wat kaarslicht maak je er zeker een gezellige avond van!


Foto


>> Reageer (0)
24-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar is de lente, daar is de zon!

 

Kijk hier voor meer foto’s


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wereldwaterdag

Gisteren was het wereldwaterdag en dat konden we zomaar niet voorbij laten gaan. De kinderen dronken een hele dag kraantjeswater en buiten stond een waterbar.
Zo was er ook de uitreiking van de energiezuinigste klas. Wie zijn klas scoort het laagst in temperatuur?
K1 en L6. Proficiat aan de klassen. Octopus kwam een kleine attentie geven aan de twee klassen.


>> Reageer (0)
17-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerderijklassen L1-L2

Een greep uit onze driedaagse:
valiezen leegmaken, samen eten en spelen, samen slapen, onder de douche gaan, knuffelen met de juf, choco maken, brood bakken, dieren knuffelen en verzorgen, een traantje wegpinken, stallen uitkuisen, een doekje vilten, een nepkoe melken, bonte avond vieren, luisteren naar een verhaaltje, een ritje met de tractor, samen op de foto, de zotste move, het verhaal van Fientje, het varken, horen; pony's borstelen, .... kortom teveel om op te noemen.
De foto's op volgende link zeggen meer dan al deze woorden. Geniet maar mee.
https://picasaweb.google.com/111287032278039955021/Boerderijklas?authuser=0&feat=directlink


>> Reageer (0)
21-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wollenmutsenwandeling met L4

Vandaag zouden we op wollenmutsenwandeling gaan. Nu ja... wollen mutsen hebben we deze winter nog niet zo vaak nodig gehad en ook vandaag bleek het aangenaam in het zonnetje. Af en toe moesten we eens schuilen voor een buitje, maar al bij al was het een leuke namiddag. We oefenden de vogelgeluidjes aan de hand van een spelletje en daarna gingen we op zoek naar vogels met behulp van de verrekijkers. Tot slot speelden we nog een spel waardoor het duidelijk werd dat vogels tijdens hun trektocht geconfronteerd worden met vele gevaren. Bedankt Marijke voor de toffe begeleiding.

Klik hier voor alle foto's.

>> Reageer (0)
20-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkssterrenwacht Armand Pien

Vandaag trok het vierde leerjaar met de lijnbus richting Campus De Sterre om daar de volkssterrenwacht te bezoeken. De eigenlijke locatie van deze volkssterrenwacht is in de buurt van Sint Pietersplein, maar wegens verbouwingswerken vertoeven ze tijdelijk aan de universiteitscampus de Sterre. De tocht ernaartoe was al spannend en bleek langer dan verwacht, waardoor we iets te laat aankwamen.
Ter plaatse bekeken we een interessante 3D- film over de ruimte. Daarna voerde een medewerker van de volkssterrenwacht allerlei proefjes uit die duidelijk maakten waarom het water op aarde er blauw uitziet en waarom we een ruimtepak moeten dragen in de ruimte.
Daarna trokken we naar de koepels waar de telescopen staan. Jammer genoeg was het weer spelbreker en konden we niet door de telescoop kijken naar de zon. Het regende en de zon was niet van de partij.
Het bezoek was te kort om de meetapparatuur ivm het weer nog te bekijken, want we moesten tijdig onze bus halen. De volkssterrenwacht is op woensdag wel vrij te bezoeken, dus misschien is dit een leuke uitstap.

Klik hier voor alle foto's.

>> Reageer (0)
18-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aarde (L4)

In de WO-lessen hebben we het over de ruimte en het weer. In de knutselles kon het maken van de aarde dus niet ontbreken. We startten vandaag met het bekleven van de aarde met krantenpapier en behangerslijm. Wordt vervolgd...

Klik hier voor meer foto's.

>> Reageer (0)
14-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke truiendag

Ook dit jaar doen we mee aan de tiende editie van de Dikketruiendag. Zo roepen we een halt toe aan de opwarming van de aarde en de klimaatsverandering. De verwarming gaat een graadje lager en omdat het vandaag ook Valentijn is proberen we onze groene school een beetje rood te kleuren.
Op de agenda voor vandaag staat: een knuffelopwarmingsdans samen met Wolly en Octopus en een energiezuinige maaltijd.
De hele week hebben de kinderen ook tijdens elk vrij moment met rode wol gevingerhaakt en we hopen dat vanavond ons rood hart af zal zijn want onze school draagt MOS een heel warm hart toe!

Foto  Foto  Foto  Foto  Foto  Foto  Foto  Foto  Foto
Klik hier voor meer foto's van de knuffelopwarmingsdans.
Klik hier voor de foto's van  de energiezuinige maaltijd.

>> Reageer (0)
08-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L3 op stap naar Brussel

Een super leuke en leerrijke dag te Brussel! We hebben geleerd over dino's, opgravingen, fossielen en dingen van vroeger. We mochten zelf als echte archeologen aan het werk en leerden hoe we skeletten en fossielen zorgvuldig kunnen opgraven! 


>> Reageer (0)


Gbdes is een MOS-school! MOS staat voor 'Milieuzorg Op School'. Jaarlijks worden er per klas MOS-afgevaardigden verkozen. Deze kinderen komen regelmatig samen met de MOS-verantwoordelijken om voorstellen en projecten te bespreken.
Het is ons doel om alle kinderen bewust te maken van de milieu-problematiek en wat we er kunnen aan doen, maar ook om kinderen de schoonheid van de natuur te leren appreciëren. We werken rond de thema's: water, verkeer, natuur, afval, energie en handel. Via onze blog kan je al onze MOS-avonturen volgen!
Foto

Inhoud blog
  • Bloemen en bijen
  • Ijsberen en pinguïns in K2K3
  • Lekkere soep!
  • De kikkerklas op stap naar het bos
  • Strapdag
  • Activiteit met de natuurgids
  • Vogels spotten aan het Damvalleimeer
  • Dikketruiendag
  • K2K3 in de ruimte!
  • De kruidenheks op bezoek in de kleuterklas
  • Herfst! K2K3 op stap naar het bos
  • Strapdag
  • De kikkerklas op stap met de natuurgids
  • L6 leert over het klimaat
  • L4 de bende van de vos
  • L2 op stap met Marijke
  • Workshop viesvuilland
  • De kikkerklas leert over bijen en bloemen
  • Eitjes rapen!
  • L1 op stap met bosjuf Marijke

    Elke klas zijn sorteerhoekje.



    Informatief
  • MOS
  • MOS terd
  • Milieuzorg op school / contacten
  • De Kaaihoeve
  • Digimos
  • GREEN
  • milieukoopwijzer
  • vermijd pesticide

  • Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 30/10-05/11 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 17/10-23/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 14/10-20/10 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 29/10-04/11 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 27/11-03/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 03/10-09/10 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 14/12-20/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 26/11-02/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 15/11-21/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!