Gisteren gingen we op bezoek naar het Sint-Gertrudiscollege te Wetteren. Een bus kwam ons oppikken en daar werden we met open armen ontvangen. We konden al eens proeven van een lesje techniek, ICT, Latijn en wiskunde.
Vorige week en deze week heeft juf Isabeau, onze stagiaire, ons een leuke tijd bezorgd en ons heel wat bijgeleerd over de lente, de bijtjes, de bloemen,… bedankt en tot de volgende keer!
Gisteren trokken we met z'n allen naar het Damvalleimeer. Daar leerde een gids ons hoe je aan de hand van een determineertabel kan zien bij welke boom je staat. We maakten er een heuse zoektocht van. De juf en de gids waren heel fier op ons want we ontplooiden ons tot echte biologen. De wandeling sloten we af met verrekijkers. Hiermee bestudeerden we de wintervogels op het meer.
We trokken samen met de kinderen van het 3de leerjaar naar het schoolmuseum 'huis van Kina'. Aan de hand van een speurtocht kwamen we daar meer te weten over uitgestorven diersoorten. Na een gezellige picknick wandelden we te voet naar de school van toen. Daar ontdekten de kinderen dat de school van 100 jaar geleden toch wel heel anders was dan nu.
Momenteel vertoeven onze kleuters in de ruimte, onze zithoek werd omgetoverd tot een gezellige hoek met sterren en planeten. We knutselden een mooie raket, knipten en plakten een zon, we leerden een liedje over een astronaut, we maakten een mooie creatie op de computer, we werden zelf een astronaut en telden af van 10 naar 0 voor de lancering van de raket, we kennen al de meeste planeten bij naam, we weten dat onze planeet ook wel de blauwe planeet genoemd wordt en nog zoveel meer… Een bijzonder boeiend thema!
Ook dit jaar deden we met onze school mee aan de Dikke Truiendag. De verwarming ging uit en we dansten ons warm samen met Wollie, Octobus, Ellie en Liesje.
De energiezuinigste klas werd de tweede kleuterklas en het derde leerjaar .
Gids Marijke probeerde vandaag de kinderen duidelijk te maken hoe belangrijk het is om afval te sorteren. Door te sorteren zorgen we ervoor dat we kunnen recycleren. Door te sorteren krijgen we weer nieuwe grondstoffen om nieuwe materialen mee te maken. Het was heel leerrijk.
Vandaag hielden we verkiezingen om de MOS-verantwoordelijken en de verantwoordelijken voor de leerlingenraad te kiezen.
Volgende kinderen werden verkozen voor de leerlingenraad: Nore en Gilles (reserve Hala) Voor de mos-raad kozen de kinderen: Wiebe en Silke (reserve Sébastien)
Vorige week mochten de kinderen in een officieel stemhokje twee kindjes kiezen die ze graag zouden zien in de leerlingenraad of MOS-raad. De kinderen namen hun taak heel serieus op en gingen één voor één gaan stemmen.
We verkozen twee vertegenwoordigers van onze klas voor de MOS-raad: Cleo en Vesper. Zij gaan ervoor zorgen dat onze school zich actief blijft inzetten voor het milieu. We verkozen ook twee klasverantwoordelijken voor de leerlingenraad: Matti en Cyriel. Zij werken mee aan het bedenken van leuke ideëen voor onze school.
Gbdes is een MOS-school! MOS staat voor 'Milieuzorg Op School'.
Jaarlijks worden er per klas MOS-afgevaardigden verkozen. Deze kinderen
komen regelmatig samen met de MOS-verantwoordelijken om voorstellen en
projecten te bespreken. Het is ons doel om alle kinderen bewust te
maken van de milieu-problematiek en wat we er kunnen aan doen, maar ook
om kinderen de schoonheid van de natuur te leren appreciëren. We werken
rond de thema's: water, verkeer, natuur, afval, energie en handel. Via
onze blog kan je al onze MOS-avonturen volgen!