NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • zaterdag, marktdag in Xanthi
 • rustdag in Mesis
 • van de Nestos-vallei naar Beach Mesi
 • de indrukwekkende stad Philippi
 • De indrukwekkende resten van de stad Philippi
  Hoofdpunten blog moekeontour
 • We zijn thuis
 • parking Charmes aan de Moezel
 • Overnachten in Pesmes aan de Ognon
 • Naar de Jura
 • Wandeling in de buurt van La Clusaz
  Hoofdpunten blog moekeontour2
 • Einde van de reis
 • Het heeft gesneeuwd
 • Naar St. Anton am Voralberg
 • rustdag in Umhausen
 • door het Oetztal naar Sölden en Umhausen
  Belgische startpagina Go2.be
       link
  Foto
  Foto
  Foto
  wandelen door de
  Vikos-kloof
  Foto
  brug van ARTA
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  VONITSA
  Foto
  parking in DIMITSANA
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  zicht op de vallei
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  klooster AGIOS IOANNIS PRODROMOS
  Foto
  BLOEM MET VLINDER
  Foto
  parking beach STOMIO
  Foto
  Foto

  NESTOR paleis

  Foto
  René in koepelgraf
  Foto
  camping Navarone in Gialova
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  KORONI
  Foto
  Foto
  LANGADA
  Foto

  KARDAMYLI

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  MYCENE
  Foto
  Foto
  Foto

  ruïnes van de HERAION

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  TIRYNS
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  EPIDAVROS
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  OUD KORINTHOS
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  het oude dion
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  het oude PHILIPPI
  Laatste commentaren
 • Goede middag! (Br. Jan van der Weyden)
      op Welkom op mijn blog
 • MET DE MOBILHOME DOOR GRIEKENLAND
  moekeontour trekt er op uit
  op zoek naar het ware Griekenland
  06-06-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een dagje op de camping in Ioannina
  klik op de foto klik op de foto klik op de foto

  06/06/2006
  De was is nog niet droog, dus moeten we hier nog een dagje blijven. Spijtig dat het centrum zo ver van de camping ligt. We willen de citadel van Ali Pasja wel bezoeken maar een autobus nemen kunnen we niet  want we hebben Amber bij. Dus nemen we nog een rust- en leesdag. Dat kan altijd. René bakt wat pannenkoeken en Amber kijkt gespannen toe. Het is alsof ze hem controleerd. Tot haar spijt krijgt ze geen stukje, maar ik smul er wel van.

  06-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-06-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ioannina, de hoofdstad van Epirus
  klik op de foto klik op de foto

  05/06/2006
  We overleggen met ons twee wat we vandaag gaan doen. We hebben nood aan water en proviand. We hadden nog graag de bergdorpen in de buurt een bezoekje gebracht, maar nood breekt de wet, dus rijden we verder. Er is een camping in Ioannina en een supermarkt zullen we ook wel tegenkomen. Dus vertrekken we van hier met de belofte terug te komen. Bij het binnenrijden van het stadje zien we een supermarkt en we gaan met een lijstje in ons hand boodschappen doen. We laden onze karretje vol met eten en drank. Het valt ons op de het hier
  duurder is dan in Kroatië. De prijzen liggen op dezelfde lijn als bij ons, alleen het vlees is goedkoper en zeer lekker en mals. In Ioannina gaan we op zoek naar de citadel maar het is hier zo druk dat we geen mogelijkheid zien om te parkeren. Dan maar naar de camping. We tanken er eerst water en gaan dan op zoek naar een goed plaatske. Ik zet mij op het gras tussen twee Fransen mobilhomes. Ik sta nog maar pas of een meute Fransen komt aangelopen. Met veel lawaai roepen ze dat we hier niet mogen staan want het is de plaats van hun vrienden. Ik schrik want ik denk dat ik ergens tegenaan gereden ben. Zo een hoop onbeleefde mensen heb ik nog nooit gezien. Ik begrijp dat als je met elkaar reist je ook bij elkaar wil staan maar een beetje beleefdheid mag toch. Of anders moeten ze de plek als bezet aanduiden. Dus gaat René op zoek naar een ander plaatske en nu staan we tussen een Griek en een Fransman,die het allemaal heeft gezien en zich verontschuldigd voor zijn landgenoten. We staan nu goed en René gaat enkele flessen met water vullen en kijken of er hier de mogelijkheid is om te wassen. Er staan twee wasmachines. Ik sorteer de was en hij vertrekt met twee zakken. Het klinkt misschien eigenaardig maar René doet dat graag, dus laat ik hem maar doen. Vanavond kijken we rustig naar tv. We hopen dat morgen de was droog is en we verder kunnen trekken.

  05-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-06-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het natje en droogje


  het natje en droogje

  04-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amber en Smalle


  AMBER en SMALLE

  04-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op wandel door de Vikos-kloof
  klik op de foto klik op de foto klik op de foto een steentje bijdragen

  04/06/2006
  We trekken onze wandelschoenen aan , nemen onze wandelstokken en gaan op stap. We laten ons deze keer niet afschrikken door de wolken. De tocht begint achter de kerk. Daar staat het kleine bruine hondje, waarmee Amber al kennis heeft gemaakt. Nu lopen ze beide spelend achter elkaar aan maar van ons heeft het hondje bang. Als wij dichterbij komen loopt ze weg. Na een tijdje durft ze ons voorbij lopen, vooral als we onze stok dicht bij ons houden. Zo we stappen dan met 4 naar beneden in de kloof. René heeft voor haar een naam gevonden "Smalle".Het gaat hier zeer steil naar beneden en onderweg rusten we uit om wat op adem te komen. We eten onze meegebrachte lunch op en de twee hondjes krijgen ieder hun deel. Beneden aan de Voidhomatis-rivier gekomen springt Amber in het water maar Smalle gaat alleen wat drinken. Iets verder liggen wat jongeren in het water te plonzen, voor ons is het wat te koud. Dus zetten wij onze tocht verder, maar na een klein uurtje wordt het donker boven ons en verwachten we een fikse bui. Het einde van de kloof ligt in Vikos,een ander bergdorpje. We beslissen om op onze stappen terug te keren want er wacht ons nog een steile klim naar Monodendri.

  amber en smalle op stap
    amber en smalle

  Amber en Smalle genieten samen van de tocht. Ze lopen beiden voor ons uit. Soms komen ze allebei zien waar ik blijf. Smalle kijkt mij dan met haar reeënoogjes aan. Ze heeft op enkele uurtjes tijd al vertrouwen in ons gekregen. Als we boven komen richten we onze stappen naar een taverne. Een natje en een droogje zal wel smaken. We nemen ieder een Griekse salade en een koffie. Nadat dit ons goed gesmaakt heeft wandelen we rustig terug naar de mobilhome. Smalle laten we achter, want ergens zal ze wel een baasje hebben, die op haar wacht. Het is een fijne dag geweest, met lief gezelschap en mooie natuur. Gelukkig is de regenbui overgewaaid en komen we droog aan.

  04-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-06-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustdag in Monodendri
  klik op de foto het bord van de Guinness Book

  03/06/2006
  Het heeft deze nacht weer geregend. Onze wandeling door de Vikos-kloof valt letterlijk in het water. Dan maar een rustdag ingelast. Ik ruim en poets de mobilhome van binnen op en we kijken op tv naar een tennismatch van Kim. Later klaart het op en ik neem van op de parking enkele foto's  van het dal. Het is een prachtig zicht, het witte dorpje in het ruige landschap. We hopen op beter weer, want zo stil zitten is feitelijk niets voor ons.

  03-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-06-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de Zagoria-dorpen en de Vikos-kloof
  zicht parking Monodendri huisje in monodendri

  02/06/2006
  We hebben ons overslapen. De horloge wijst op 9.45h als we wakker worden. Zelfs Amber ligt nog gelukzalig te slapen. De zon staat al hoog aan de hemel en haar warme stralen nodigen ons uit om vlug op te staan. Na het ontbijt zet ik de mobilhome naast een muurtje en; René klimt op het dak om de satelliet te veranderen maar hij kan het beeld van TV één niet verbeteren. Het is wel eigenaardig dat  de Nederlandse zenders wel op het scherm komen. Gelukkig zendt Ned.2 ook veel sport uit. We rijden na de middag verder door het Pindus gebergte naar de Zagoria-dorpen en de Vikos-kloof. Het is een smalle, bochtige weg dwars door de bergen. We rijden langs de dorpjes Pendalafos, Eptachori, Konista en Kalpaki. Dan neem ik de afslag naar links, het hooggebergte in. Ons eindpunt vandaag is Monodendri. We staan nu op een parking met het zicht op het dorpje, dat tegen de berg gebouwd is. We strekken onze beentjes en wandelen naar het dorpje, dat vooral bekend is bij bergbeklimmers en wandelaars. Winkels vindt je hier niet, maar wel enkele hotels en privé-huizen, die kamers aanbieden om te overnachten. Amber maakt kennis met enkele loslopende honden. Ze zijn volgens mij niet gevaarlijk, maar je weet natuurlijk nooit hoe ze reageren. Er is een klein bruin hondje bij,dat met haar staartje tussen haar pootjes naar Amber loopt, maar na wat gesnuffel gaan zeieder hun eigen weg. Terug aan ons rijdend huisje gekomen is het tijd om te eten en nog wat te lezen over de streek.

  02-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-06-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastoria, het stadje waar je snel verdwaalt
  huisje in kastoria klein kerkje klein kerkje huisje in kastoria huisje in kastoria

  01/06/2006
  Het is een rustige nacht geweest. Nu rijden we verder naar Kastoria, een stadje met 54 kerken, welke tussen de 10de en 14de eeuw gebouwd zijn. In Kastoria vinden we een parking aan het meer, wel betalend vanaf 17h. Het is nu 14h (Griekse tijd) dus kunnen we hier 3 uur rondwandelen. Na een forse klim komen we boven aan de kathedraal. Deze is versiert met mooie fresco's. We slenteren door de straten en waar je ook kijkt zie je een kerkje staan. Sommige ervan zijn echt prachtige exemplaren. Het is hier wel een doolhof van staatjes, zoals ze in het boekje hebben vermeldt. Plots zie ik een internet-café en ik stap binnen. Ik ga eens proberen kontakt te krijgen met het Seniorennet en de chatters. De uitbater moet mij wel helpen, want dat Griekse schrift is wel latijn voor mij. Na een tijdje zit ik op het net en in de chatbox. Wat doet dat vreemd aan, zo ver van huis en dan kunnen chatten met MP, Framboos, Lore en Paphopperke. Het is wel moeilijk typen want het is een Quertyklavier en dat ben ik niet gewoon. Ik probeer ook kontact te krijgen met Diny, onze jongste dochter. Ook dat lukt maar ik ben zo zenuwachtig dat ik bijna niets kan schrijven.Na mijn vraag hoeveel ik moet betalen, zegt de jongen dat het gratis is. Dat kan ik echter niet aanvaarden, het is toch zijn inkomen en ik leg 2 euro op de toog.Ik ben tevreden, ik heb van uit het buitenland kontact gehad met het thuisfront. We zien dat het bijna 17h en haasten ons terug naar de mobilhome. Dat is wel vlugger gezegd dan gedaan. We zijn verdwaald, we komen uit aan de andere kant van de heuvel. Kastoria ligt op een heuvel en wordt langs drie zijden omringt door water. We lopen terug en vragen aan een Griek de weg naar de parking. Hij probeert het uit te leggen en besluit dan om ons tot aan de parking te begeleiden. Gelukkig, want alleen hadden we het nooit terug gevonden. Wij bedanken hem en hij legt zijn hand op zijn hart, als om te zeggen dat zijn hulp uit zijn hart komt. Vriendelijke mensen, die Grieken.

  parking in Mavrochorri meer van Marvrochorri zicht op het meer


  Het wordt tijd om op zoek te gaan naar Miavrochorri, een dorpje waar we kunnen overnachten. Het ligt aan een klein meer, aan de overkant van Kastoria. Hier kunnen we uitrusten van onze eerste dag Griekenland.

  01-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze eerste dag in Griekenland

  31/05/2006
  We naderen de grens van de Federal Republic Macedonië met Griekenland. Hier zijn de douane- en politiebeambten veel vriendelijker. Zonder problemen rijden we Griekenland binnen. We zijn allebei heel nieuwsgierig naar dit land. Hier heb ik nu al jaren opgewacht. We nemen de baan naar Florina en dan gaat het richting Kastoria. Onderweg vinden we een plekje om te overnachten. Wanneer ik de satelliet uitschuif en de tv aanzet, blijkt het dat we de zenders TV één en Eurosport niet meer kunnen nemen.  René zal op het dak moeten klimmen om de satelliet anders de richten, maar we hebben geen ladder bij. Dus zullen we morgen iets moeten zoeken om op het dak te geraken. We zijn allebei moe en gaan vroeg slapen.

  31-05-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (19 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op mijn blog
   Ik heb tijdens onze  reis door het vasteland van Griekenland een dagboek bijgehouden.  Zo lees je hier mijn verslag van één van de mooiste reizen, welke we ooit met de mobilhome gemaakt hebben.  We hebben enkele van de grootste archeologische sites van het Oude Griekenland, dat toch de bakermat van onze kultuur is, bezocht. We zijn door de bergen getrokken en hebben genoten van de rust aan de kust. Ik kan niet zeggen wat het meeste indruk op mij gemaakt heeft maar wel dat ik van dit land ben gaan houden en dat ik er alle dagen aan terug denk. 
  Ik wens jullie veel kijk- en leesplezier.
  (al de foto's,ook van de zijkanten, zijn aanklikbaar)

  30-05-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (117 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  het recentste verslag staat onderaan
  Archief per week
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  martincarels
  blog.seniorennet.be/martinc
  Foto

  zicht op kapel in PARGA
  Foto

  huisje in PARGA
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  ALIKES TOURLIDAS
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  vesting CHLEMOUTSI
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Het heiligdom Olympus
  Foto

  kleed van een Lapithse vrouw
  Foto

  HERMES, beeld van Praxiteles
  Foto

  NIKE, beeld van Paionios
  Foto

  Foto

  Romeinse villa
  Foto

  verpozen in OLYMPUS
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  woontorens in MANI
  Foto

  kerkje in MANI
  Foto

  René voor de tombe
  Foto

  zicht op de zee
  Foto

  parking aan de tombe
  Foto

  parking op het strand
  Foto

  Foto

  een plons in het water
  Foto

  MONEMVASIA poort


  Foto

  Foto

  MITROPOLIS
  Foto

  aghia EVANGELISTRIA
  Foto

  aghia THEODOROI
  Foto

  Foto

  Foto

  HODEGETRIA kerk
  Foto

  poort van Peribleptos


  Foto

  Foto

  zicht op paleis en ruïnes van huizen

  MYSTRAS


  Foto

  de ezel, vervoermiddel bij uitstek
  Foto

  op camping "MYSTRAS"
  Foto

  steen van SYBILLE
  Foto

  Foto

  polygone muur
  Foto

  Foto

  zicht op tempel en schatkamer
  Foto

  Foto

  het stadion
  Foto

  gouden halsketting
  Foto

  DELPHI
  Foto

  Foto

  Foto

  het gedenkteken voor
  LEONIDAS


  Foto

  Foto

  huisjes in het
  PILION gebied


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  zichten in het
  PILION gebied

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  hutten met katrol
  Foto

  de METEORA
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!