Gelieve een berichtje na te laten in mijn gastenboek, zodat ik kan weten dat je mijn blog hebt bezocht. Alvast bedankt
Alle planten vind je op www.musapalm.be
De reizigersboom (Ravenala madagascariensis) is een van de bekendste planten van Madagaskar. Hij vormt het monotypische geslacht Ravanela. De volgroeide plant bestaat uit een stam met een bundel zeer grote bladeren, die in twee rijen zijn geplaatst en daardoor een vlakke waaier vormen. De bladeren zijn langwerpig en banaanachtig van vorm. Ze zijn 1 4 meter lang met een lange steel. Het blad heeft een middennerf met vrijwel recht afstaande zijnerven, waartussen het blad is ingescheurd, waardoor het blad een veerachtig uiterlijk heeft. De bloeiwijzen staan tussen de bladstelen en zijn tot 85 cm lang. Ze bestaan uit vijf tot vijftien grote, bootvormige schutbladeren, die ieder tot zestien roomwitte bloemen omsluiten. De bloemen zijn tot 20 cm lang en bestaan uit zes kroonbladeren. Van de kroonbladeren zijn er altijd twee vergroeid tot een schede, waarin zich zes meeldraden bevinden. De bloemen worden op Madagaskar bestoven door lemuren, die zich voeden met de nectar van de bloemen. De reizigersboom wordt wereldwijd in tropische parken aangeplant. De Nederlandse naam is afkomstig van de overlevering dat de plant voor reizigers altijd een bron van vers drinkwater zou vormen. In de oksels van de bladstelen blijft inderdaad water staan, maar dat zit vol met bladresten en muggelarven. In Belgie is deze plant geschikt als kuipplant, voor de eerste koude nachten naar binnenhalen
Hyophorbe lagenicaulis ( bottel palm ) vorstbestendig +5/0°c Zone 11 Deze palm is zeer geliefd als cultuurpalm in de Tropen en de Subtropen.Zijn oorspronkelijk leefgebied bevind zich op kalkhoudende gronden van de Maskarenen-eilanden.Deze tot 10M. hoge palm bezit een grijze dikke flesvormige stam,en helgroene vederbladeren. Vooral de jonge exemplaren hebben een prachtige rode bladstreep aan de boord van de bladeren.Een zonnige standplaats is vereist,zijn groei is echter langzaam.
ingredienten 12 vijgen - 12 eetlepels vanillesuiker - 1 eetlepel olijfolie - 6 koffelepels limoncello - sap van een citroen.
bereiding: schil de vijgen.verwarm de oven op 220c.wrijf de bodem van een braadslee in met olijfolie.leg de vijgen erop.strooi op elke vijg een lepel suiker en besprenkel met het citroensap en de limoncello.zet de braadslee 15 minuten in de oven.schik de vijgen op een serveerschaal en overgiet met het bakvocht.laat afkoelen in de koelkast en dien op met een bol vanillijs.