Havenrestaurant Vlieland ligt op koers voor watersport
Bron: copyright WatersportAlmanak.nl | Datum: 12-08-2010
Watersport - Jachthavenrestaurant De Dining Vlieland
Sinds de grote verbouwing van de jachthaven op Vlieland is voor de watersport ook een restaurant beschikbaar op de haven. In het verleden was er niets anders verkrijgbaar dan een frietje uit de smulwagen, voor het overige moesten watersporters naar het dorp Oost-Vlieland. Sinds 25 mei 2009 is restaurant de Dining gevestigd op het terrein van jachthaven Vlieland. Reden voor de Watersportalmanak om dit restaurant eens te bezoeken.
De eerste indruk die het restaurant maakt is uitstekend. Trendy en sfeervol. Een prachtig terras en een loungehoek met fraai uitzicht op de jachthaven. Bij redelijk weer kun je ook s avonds prima vertoeven achter de glazen windschermen en genieten van het uitzicht en het eten. De bediening wordt gevormd door één ervaren dame en voor de rest zijn het vakantiekrachten, die helaas (begrijpelijk) geen horeca-ervaring hebben.
De menukaart van restaurant de Dining is van standaard tot iets exclusiever. Mooie voorgerechten, maaltijdsalades en verder vis, vlees en vega. Een beetje jammer dat de viskaart vrijwel geen traditionele Hollandse vissoorten aanbiedt, dat zou uitstekend passen in een restaurant aan zee. De iets exclusievere gerechten brengen ook direct een ietwat exclusievere prijs met zich mee. Gevulde Zeebaars, Oosterse tonijnsteak, Bouillabaisse, kreeftensalade klinken allemaal goed, de vleesgerechten vinden we een beetje fantasieloos.
Op de dagkaart staan verse mosselen ( 18,50) en daar kiezen we voor als Hollanders. Deze worden opgediend in het pannetje en we ruiken de zeelucht. De mosselen zijn zonder meer smakelijk en wordt sfeervol opgediend met enkele sausjes, broodjes en een puntzak frieten. Naast het eten bestelden we een flesje mooie krachtige rosé en daarbij werd (gratis) een karaf water geserveerd.
Ook is er een uitgebreide menukaart voor de kinderen, met daarop soep, de betere frituurhappen, maar ook een fijne pasta. Diverse ijsjes staan ook het menu.
Na moeizaam jaar nu op koers De dag na het eten vragen we aan eigenaar Jaap Hamstra hoe het gaat met de zaken.
Jaap vertelt enthousiast en open: In het begin was het moeizaam, we werden pas heel laat geselecteerd om het restaurant te mogen exploiteren. Dan moet alles in zeer korte tijd. Het gebouw werd casco opgeleverd en moest helemaal ontworpen en ingericht worden. Kwalitatief personeel is lastig te vinden, dit is seizoenswerk. 2009, ons startjaar was best lastig.
Nu in 2010 hebben we onze draai gevonden en gaat het prima, we liggen op koers aldus Jaap Hamstra, die samen met zijn partner Frieda Jurjens ook nog het restaurant De Lutine in de Dorpsstraat exploiteert.
Link: | www.dedining.nl |
|