Enkele afbeeldingen die kunnen gebruikt worden voor mail of wenskaarten. Klik hiervoor op een afbeelding. Deze opent op ware grootte in een nieuw venster. Klik rechts op de afbeelding en kies 'Afbeelding opslaan als' Plaats de afbeelding in een eigen map of maak een nieuwe map aan. Met bv. Picasa kan eigen tekst aan de foto toegevoegd worden.
Als je niet meer kan doorklikken naar een website vanuit een e-mailbericht of je browser via een hyperlink, dan is er waarschijnlijk iets mis met Internet Explorer of met de toekenning van bestandstypen.
Een eerste mogelijke oplossing is het herstellen van de Browser. Start Internet Explorer, klik op Extra, Internet-opties, Programma's en klik op de knop "Webinstellingen herstellen". Dit lost meestal het probleem op als u naast Internet Explorer ook nog een andere browser hebt uitgeprobeerd.
Heeft dit niet geholpen dan kunt u op ditzelfde instelscherm ook het aankruisvakje "Controleren of Internet Explorer de standaardbrowser is" aankruisen. Als u hierna Internet Explorer herstart, moet u de vraag of u van Internet Explorer uw standaard browser wilt maken, bevestigend beantwoorden.
Omschakelen met een eenvoudige toetscombinatie Je computer staat ineens in qwerty in plaats van azerty. Waarschijnlijk drukte je per ongeluk tegelijk op de linker Alt-toets en de linker Shift-toets . Die toetsencombinatie wordt gebruikt om tussen de verschillende geïnstalleerde landinstellingen te schakelen. Met die toetsencombinatie kom je normaal gezien ook terug in de azerty-modus.
Wanneer je documenten of mappen wilt sorteren op datum moet je een datum in je bestands- of mapnaam plaatsen. Om een correcte sortering te bekomen is het aangewezen om volgende richtlijnen te volgen: - zet de datum vooraan in je bestands- of mapnaam - zet eerst het jaartal, dan de maand en vervolgens de dag. bv 090908 (vandaag) 12augustus is dan: 090812 1december: 091201. Deze volgorde zorgt voor een correcte sortering op naam. - om duidelijker herkenbaar te maken kan je achter de cijferreeks de maand in letters zetten. bv. 090908sept09 090812aug09 091201dec09.
Voor het zoeken naar websites gebruiken we een zoekmachine zoals Google, maar voor het terugvinden van een woord of tekst in de internetpagina zelf doen we het volgende: In plaats van de hele pagina te lezen om het gezochte woord of tekst te vinden, kunnen we de toetscombinatie Ctrl + F gebruiken. Bovenaan verschijnt dan een zoekvenster. In dit venster typen we het woord of de zinsnede die we zoeken en klikken dan op enter. Het woord of de zin die we zoeken wordt nu overal in de tekst gemarkeerd en is zo gemakkelijk terug te vinden.
Een heel makkelijke manier om de letters op uw computerscherm tijdelijk te vergroten is het scrollwieltje van uw muis.
Houd de Ctrl-toets ingedrukt en draai het scrollwieltje naar u toe, alsof u naar beneden scrollt. De letters op het scherm worden nu groter. Door de andere kant op te draaien worden ze weer kleiner. Deze truc werkt in ieder geval in Internet Explorer, e-mailberichten, en Word-documenten.
Wil je snel even de weersvoorspellingen van de komende dagen raadplegen? Dat kan snel in Google.
Surf naar Google en tik in het zoekveld weer, gevolgd door de plaatsnaam. Bijvoorbeeld weer Blankenberge. Je krijgt dan de actuele weersituatie te zien, en meteen ook de verwachtingen voor de komende 4 dagen. Dit kan ook voor plaatsen in het buitenland.
Deze functie is niet alleen handig om te achterhalen of je de komende dagen je planten water moet geven, maar bijvoorbeeld ook om te kijken hoe warm het is op je vakantiebestemming.
Om de dagelijkse sudoku op deze blog af te drukken: Vergroot de sudoku met het loepje (onderaan rechts in de werkbalk) bv tot 150% druk op de knop [Print Scrn] bovenaan rechts op het toetsenbord, naast Scroll Lock Opgelet: zichtbaar gebeurt er niets! Open nu bv Word, Wordpad of Write (dus je tekstverwerkingsprogramma) en kies Bewerken --> Plakken De sudoku staat nu als worddocument en kan geprint worden!
Op deze blog kunnen de deelnemers aan het computerspreekuur en de PC initiaties voor senioren hun vragen stellen die dan eventueel kunnen behandeld worden tijdens het computerspreekuur.
De behandelde onderwerpen en tips worden wekelijks op de blog geplaatst met de nodige documentatie. Zo kan iedereen hier de vragen en antwoorden terugvinden.
De lessen, powerpoints, info en tips worden eveneens op deze blog geplaatst en zijn zo beschikbaar voor alle geinteresseerden.
De agenda zal de data van de spreekuren en de initiaties weergeven.
Jullie opmerkingen, vragen, wensen en problemen mogen jullie altijd doorgeven zodat dit een actieve blog wordt waar iedereen zijn bijdrage kan leveren.
Welkom op deze blog voor de deelnemers aan het computerspreekuur en de initiatiesessies ingericht door de Stedelijke SeniorenRaad Blankenberge! %%%FOTO1%%% %%%FOTO2%%%
Eerst en vooral, nog een impressie van het etentje voor de zomerstop 2009. Het was een mooie groep, met veel gezelligheid en prima contact onder elkaar. Dit bewijst dat het computerspreekuur niet alleen de PC kennis vergroot maar ook een sociaal contactpunt is. Voor ons senioren kan dit alleen maar positief zijn! %%%FOTO3%%%
Daarnaast wil ik jullie via deze weg en als opening van deze blog nog eens van harte danken voor jullie aanwezigheid en medewerking. Jullie máken het computerspreekuur! Jullie geschenk, de USB sticks, komen goed van pas en ik ga deze gebruiken om de nieuwigheidjes op PC gebied aan jullie door te geven. %%%FOTO4%%%