Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos
Onze kampioen reuen,
Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen
Kobe
Jonathan
Alexander
Ons Pluskleinkind
June
Mijn 3 mannen
Zoeken in blog
Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
17-09-2018
Gezeldschap
Je moet heel je leven vooral met jezelf doorbrengen,
Is jouw hond soms een beetje hyperactief? Luistert hij slecht, is hij verveeld of juist gestresst? Daar kun je wat aan doen. Het is belangrijk dat jouw hond regelmatig fysiek en mentaal wordt uitgedaagd. Met deze activiteiten wordt je hond moe en voldaan zonder dat hij té enthousiast raakt, en word jij als baasje of als hondenoppas ook meer 'mindful'*.
* Mindfulness = het beoefenen van kwaliteitsvolle aandacht die bijdraagt tot het mentaal en emotioneel welzijn van de hond en zijn mens.
Honden zorgen ervoor dat bij mensen het stressniveau omlaag gaat. Maar ook jij kunt je hond helpen om relaxter te worden. Deze 7 activiteiten vergroten bovendien de band tussen jou en je hond, waardoor jullie het thuis nog fijner zullen hebben samen.
1. Lange wandelingen
Een lange wandeling van 1 tot 2 uur helpt je hond om volledig 'hond' te zijn. Hij kan snuffelen, lopen, spelen, de omgeving verkennen en echt ontladen. Probeer elke dag één lange wandeling in te plannen waarin je hond de vrijheid heeft om z'n gang te gaan. Let op: het is belangrijk dat de baas ook mindful is, dus vergeet je telefoon en je werk en kom zelf samen met je hond tot rust
2. Zwemmen
Houdt jouw hond van water? Een balletje in het water gooien en laten ophalen kan leuk zijn, maar voor sommige honden kan het obok erg heftig zijn en de adrenaline vergroten. Wil je jouw hond echt voldaan en relaxed krijgen, dan kan echt 'zwemmen' samen met je hond enorm ontspannend werken. Laat je hond naast je zwemmen en trek echt een paar baantjes met je hond. Motiveer hem en prijs hem als hij achter je aan wil zwemmen. Let op: zwem in open water niet te ver van de kant, zorg dat je bij vermoeidheid snel weer uit het water kunt.
3. Kauwen
Honden die veel stress ervaren, zullen in veel gevallen iets zoeken om op te kauwen. Dat kunnen je meubels of je schoenen zijn. Dat is niet leuk maar neem het hem niet kwalijk: langdurig op iets kauwen kan enorm ontspannend werken en geeft je hond veel voldoening. Geef je hond daarom elke dag een kauwstaaf waar hij heerlijk bij weg kan dromen. Geschikt zijn bullepezen, rauw gedroogd vlees, hertengewei of rauwe botten van kleine dieren (kippenkarkas, eendennek, kippenvleugels, konijnkarkas etc). Kies geen botten van staande delen van grazers zoals poten, schenkel of knie: die zijn te hard voor het gebit van je hond.
4. Speuren
Een speurtocht maakt elke 'gewone' wandeling tot een superactiviteit waar je hond veel plezier aan beleeft. Speuren vergt concentratie en inzet van je hond, en hij wordt echt aan het werk gezet. Speuren betekent: neus aan de grond en een spoor volgen. De meeste honden zijn er gek op! Je kunt speuren op twee manieren: loop een ingewikkelde route door het bos en laat je hond jou zoeken. Bij de beginnende speurder kun je dit het beste met 2 baasjes doen, zodat het ene baasje zich verstopt, en de andere bij de hond blijft. Een andere optie is door een spoor uit te zetten van kleine hondenkoekjes. Je hond zal dit enorm spannend vinden en de beloning van een lekker botje (of het vinden van jou) vindt hij geweldig!
5. Massage
Een massagebeurt kan je hond diepe ontspanning geven en hij zal het enorm waarderen. Begin rustig met aaien totdat de hond ontspannen is. Begin zachtjes te masseren onder zijn oren en in zijn nek, en ga dan verder naar de schouders, rug, borst en poten. Ga alleen verder als je hond het zichtbaar prettig vindt
Tips om je huisdieren koel te houden bij een hittegolf
Mensen en treinen nemen maatregelen, maar wat met je huisdieren? Enkele tips.
- Binnen Hou je huisdieren zoveel mogelijk binnen, zeker als je het huis koel kan houden. Dat doe je door de gordijnen te sluiten of de rolluiken neer te laten.
Mogen je huisdieren niet binnen, voorzie dan schaduw of een plek waar ze kunnen schuilen tegen de zon. Zorg ervoor dat er geen plastic, glas of golfplaten in het kot aanwezig zijn: dit creëert een serre-effect waardoor het in de schuilplaats nog warmer wordt dan buiten.
- Water Net zoals mensen kunnen huisdieren uitdrogen. Voorzie elke dag vers, fris water dat liefst op een schaduwrijke plek blijft staan. Overweeg een grotere kom dan normaal, zeker als je de hele dag van huis bent. Laat je hond in een zwembadje rollebollen of spuit hem nat om de verfrissing totaal te maken.
- Niet thuis Ben je niet thuis, vraag dan een buur, familielid of vriend om een oogje in het zeil te houden en je huisdieren te beschermen tegen de zon en hitte en te voorzien van water en afkoeling.
- Elektriciteit In gebieden waar de elektriciteit uitvalt door de hitte of waar geëvacueerd moet worden, wordt aangeraden de huisdieren mee te nemen, in de mate van het mogelijke.
- Wandelen Behandel je huisdieren net als kleine kinderen of bejaarden bij een hittegolf: geen zware inspanningen op het heetst van de dag. Wandel bij voorkeur ' s ochtends vroeg en/of 's avonds laat en vermijd zeker de uren tussen 11 en 18 uur .
Zoek een schaduwrijke plek op en neem extra water mee voor je hond. Plan eventueel een rustpauze als je merkt dat de inspanning toch te zwaar is voor de hond.
Beton, asfalt en zand zijn te vermijden: deze kunnen de poten van de hond (of kat) zwaar verbranden. Je hond een duik laten nemen in een rivier of meer is ook niet altijd een goed idee: de warmte kan de waterkwaliteit aantasten en je hond opzadelen met bacterieën en diarree (wat uitdroging nog waarschijnlijker maakt). Opletten is de boodschap.
- Extra kwetsbaar Honden met korte snuiten zijn extra kwetsbaar omdat ze moeilijker kunnen ademen. Zij mogen zeker geen inspanningen doen en niet in de zon liggen. Ook huisdieren met een witte vacht moeten extra beschermd worden: zij lopen meer risico op huidkanker.
- Vochtigheid Niet alleen een hoge temperatuur, ook een hoge vochtigheidsgraad is gevaarlijk voor je huisdieren. Zeker honden koelen af door contact met de lucht (vandaar de tond uit de bek). Als de vochtigheid te hoog is, kan de hond geen warmte afgeven aan de omgeving en kan zijn eigen temperatuur snel oplopen. In zo'n omstandigheid is het essentieel je hond snel af te koelen, door water, ijsblokken of een ventilator. Let wel: een ventilator alleen kan een hond niet koel houden.
- Borstelen Een geborstelde vacht voorkomt huidproblemen en kan je hond ook helpen 'fris' te blijven. Heeft je hond lang haar, overweeg dan een knipbeurt (geen scheerbeurt!): minder haar kan minder warmte vasthouden. Let wel: als het haar te kort wordt, kan de huid van je hond verbranden. In dat geval doe je er goed aan zonnecrème te smeren.
- Verfrissende snoepjes Bied je hond (of kat) verfrissende snoepjes aan, zoals ijsblokjes, watermeloen of bevroren pindakaas. Een stukje vlees uit de diepvries houdt je hond enige tijd zoet en koel.
- Zonnecrème Haarloze of kortgeschoren huisdieren worden beter ingesmeerd met zonnecrème als extra bescherming tegen de zon. Ook zij kunnen verbranden. Overweeg ze een hoedje op te zetten.
- Auto Laat een hond, netzomin als een baby, in een warme auto of die nu in de zon staat of niet. Het raampje een beetje openzetten, is niet voldoende. Elk jaar sterven verschillende huisdieren door de hitte die in een auto nog veel sneller oploopt dan elders. Neem je hond mee of voorzie opvang thuis of in een tijdelijk opvangtehuis.
- Zonneslag Huisdieren zijn niet immuun aan zonneslag. Wees alert voor de symptomen: hevig ademhalen, traag reageren, veel kwijlen, extreem veel drinken, koorts, overgeven, een dieproze of paarse tong, duizeligheid, slechte coördinatie en flauwvallen.
Rij onmiddellijk naar de dierenarts om schade aan de organen of zelfs de dood te vermijden.
Geef je hond terwijl kleine slokje fris (niet koud!) water, en koel hem/haar af met koudecompressen